Swart over naamsverandering Arena: ‘Prachtig, eindelijk hebben we het voor elkaar’

Sjaak Swart kondigde het al iets eerder aan maar nu het officieel is dat de Amsterdam Arena vanaf komende zomer door het leven gaat als de Johan Cruijff Arena maakt het Mister Ajax alleen nog maar trotser, zo liet hij donderdagavond weten bij RTL Late Night.

‘Prachtig en eindelijk hebben we het voor elkaar want Johan was de beste voetballer die we ooit hebben gehad. Het gaat tegenwoordig allemaal om geld en binnen Ajax werd er heel veel over gesproken. Dus ik vind het een prachtig eerbetoon dat hij nu de Arena-naam krijgt’. Ook wethouder Eric van der Burg kwam even aan het woord en mocht uitleggen waarom het allemaal zo lang moest duren. ‘Als er een andere sponsor zou zijn geweest die de Arena een bepaalde naam had willen gegeven, dan had dat meer geld opgeleverd dan een Johan Cruijff Arena. Daar ga je het dan over hebben met elkaar. Het is waar wat Sjaak net zei, het had onder andere te maken met geld en uiteindelijk heeft het belachelijk lang geduurd’.

Bron: RTL

Related posts

33 Comments

 1. KBouter

  Het had het Johan Cruijff Stadion moeten heten. In een Arena vechten Gladiatoren en geen sierlijke voetballers. Maar de familie is akkoord dus wie ben ik.

  Hoop wel dat er anders gevoetbald gaat worden en dat oa de opleiding anders gaat want zoals het nu gaat het het niets met de gedachtegang te gaan van Johan.

  1. jood84

   Ik vind het zonde dat het zoals altijd weer om geld ging en ze daardoor nu pas een besluit hebben. en je heb een punt KBouter, de Arena is voor gladiatoren.

   ✡✡✡

  2. BobbyHaarms

   Precies. De personen die geld als belangrijkste drijfveer voor deze naamsverandering hebben gehad moeten zich de ogen uit hun kop schamen.

   Verder geweldig dat zijn naam op het stadion komt (sorry maar Arena komt mijn strot niet uit) maar verder is Jopie’s gedachtengoed hier helemaal verdwenen. Dan pas zou deze naamsverandering extra glans krijgen.

    1. Guacamole

     Tuurlijk Arena. Het is altijd Arena geweest. Waarom zou je dat veranderen. Als de boys nu ook als gladiatoren gaan spelen dan komt alles goed

     1. BobbyHaarms

      De boys als gladiatoren gaan voetballen? Nou reken er maar niet op onder deze trainer.

     2. Cootje Adriaanse

      Onze spelers voetballer al jaren als chihuaua’s dus laat de vergelijking met gladiatoren die voor hun leven vochten maar achterwege…

      De enige hoop met de aanstelling van Ten Hag was voor mij dat hij een bepaalde vechtlust in de groep kon krijgen. Maar daar zie ik weinig van.

 2. Mr Ajax

  Ach het is rond en dat wil heel wat zeggen over johan, in tijden dat de commercie de baas is!

  1. Amoebe

   Kijk een enigzins positief geluid.

   Dingen zijn tegenwoordig indd niet makkelijk te realiseren.

   Het zegt indd een hoop over cruijff dat het dan toch is gelukt.

  2. EugAjax

   Mooi gezegd Mr Ajax en Amoebe, ik sluit me hier bij aan. Je kan het ook omdraaien. Niemand anders dan voor Johan Cruijff was dit gelukt!

     1. HURBIE

      Laten we nu maar blij zijn dat het JC ARENA word en dan niet meer zeuren en zeiken dat we liever STADION hadden gehad
      Eerdaags staat zijn naam met Grote Letters op dit gebouw

      En dat is toch wel heeeeeel fijn om te zien en een GEWELDIG gevooel om daar naar binnen te gaan

     2. HURBIE

      Natuurlijk heinz vind ik zelf ook meer klinken
      Maar met al dat gezeur en gezeik ben ik al blij dat zijn naam erop komt
      Daar ging het toch om

 3. AjaxKat

  Ik hoop dat de wethouder nu wel beseft dat er voor Amsterdam geen mooier uithangbord is dan JC. Vooral vanuit de moderne geschiedenis gezien een prachtige naam om aan je stad te verbinden. Veel beter dan al die gebouwen die zijn vernoemd naar oude zeehelden die eigenlijk de grootste schurken uit de NL’se geschiedenis waren. Niets mooier dan Ajax en JC met elkaar te verbinden. Nu het voetbal nog naar een JC-waardig niveau.

  Was trouwens erg geroerd toen ik Jordi op tv zag toen ie zei dat ie ook blij was met de naamswijziging.

 4. Jimmy1971

  Met de JC Arena eindelijk weer eens een keuze voor voetbal en historie ! Nu ook nog deze keuzes met de selectie en de speelstijl en het gaat echt weer op Ajax lijken ..

 5. afcadeluxe

  we zouden eigenlijk nu ook al voor sjakie iets regelen,b.v. de toekomst of een tribune,en niet wachten tot het te laat is

 6. heinz stuy

  Als Sjakie nu ook eens een voorspelling doet op welke, korte, termijn Sar en Overmars afscheid nemen, dan gaan we de zomer tenminste prettig in. Ten Hag die gaat dan vanzelf wel via de achterdeur.

 7. stylo1984

  Johan draait zich om in zen graf nu het eindelijk eens johan cruiff arena heet, maar dat het type spel van ajax der helemaal nios van weg heeft

 8. Johan

  Het voelt toch anders om nu naar het stadion te gaan en heel goed. Johan 4ever!

 9. Bert Betondorp

  Ten Hag…..hoe lang nog. Fout op fout, nu weer een idiote reactie op de twee oranjespelers die onder Koeman vielen etc

 10. Forever nr14

  Met deze drol van een trainer, zal er nooit gevoetbald worden naar Jopie’s ideeen. En “stadion” had het moeten zijn, arena was vanaf het begin al gedoemd te mislukken

 11. heinz stuy

  Voor mij voor altijd JC stadion. Duurt niet lang of dit wordt gemeengoed in de volksmond zoals dat heet.

 12. JohnDoe77

  Sommige dingen kosten geld en dan heb je het er voor over. Aan de andere kant; dat ding staat er 20jr en er is nog nooit een andere naam van een sponsor aan gegeven. Hoop vergaderd voor iets theoretisch dus!

Comments are closed.