Swart over naamsverandering Arena: ‘Prachtig, eindelijk hebben we het voor elkaar’

Sjaak Swart kondigde het al iets eerder aan maar nu het officieel is dat de Amsterdam Arena vanaf komende zomer door het leven gaat als de Johan Cruijff Arena maakt het Mister Ajax alleen nog maar trotser, zo liet hij donderdagavond weten bij RTL Late Night.

‘Prachtig en eindelijk hebben we het voor elkaar want Johan was de beste voetballer die we ooit hebben gehad. Het gaat tegenwoordig allemaal om geld en binnen Ajax werd er heel veel over gesproken. Dus ik vind het een prachtig eerbetoon dat hij nu de Arena-naam krijgt’. Ook wethouder Eric van der Burg kwam even aan het woord en mocht uitleggen waarom het allemaal zo lang moest duren. ‘Als er een andere sponsor zou zijn geweest die de Arena een bepaalde naam had willen gegeven, dan had dat meer geld opgeleverd dan een Johan Cruijff Arena. Daar ga je het dan over hebben met elkaar. Het is waar wat Sjaak net zei, het had onder andere te maken met geld en uiteindelijk heeft het belachelijk lang geduurd’.

Bron: RTL

Related posts

33 Comments

  1. KBouter

    Het had het Johan Cruijff Stadion moeten heten. In een Arena vechten Gladiatoren en geen sierlijke voetballers. Maar de familie is akkoord dus wie ben ik.

    Hoop wel dat er anders gevoetbald gaat worden en dat oa de opleiding anders gaat want zoals het nu gaat het het niets met de gedachtegang te gaan van Johan.

    1. jood84

      Ik vind het zonde dat het zoals altijd weer om geld ging en ze daardoor nu pas een besluit hebben. en je heb een punt KBouter, de Arena is voor gladiatoren.

      ✡✡✡

    2. BobbyHaarms

      Precies. De personen die geld als belangrijkste drijfveer voor deze naamsverandering hebben gehad moeten zich de ogen uit hun kop schamen.

      Verder geweldig dat zijn naam op het stadion komt (sorry maar Arena komt mijn strot niet uit) maar verder is Jopie’s gedachtengoed hier helemaal verdwenen. Dan pas zou deze naamsverandering extra glans krijgen.

        1. Guacamole

          Tuurlijk Arena. Het is altijd Arena geweest. Waarom zou je dat veranderen. Als de boys nu ook als gladiatoren gaan spelen dan komt alles goed

          1. BobbyHaarms

            De boys als gladiatoren gaan voetballen? Nou reken er maar niet op onder deze trainer.

          2. Cootje Adriaanse

            Onze spelers voetballer al jaren als chihuaua’s dus laat de vergelijking met gladiatoren die voor hun leven vochten maar achterwege…

            De enige hoop met de aanstelling van Ten Hag was voor mij dat hij een bepaalde vechtlust in de groep kon krijgen. Maar daar zie ik weinig van.

  2. Mr Ajax

    Ach het is rond en dat wil heel wat zeggen over johan, in tijden dat de commercie de baas is!

    1. Amoebe

      Kijk een enigzins positief geluid.

      Dingen zijn tegenwoordig indd niet makkelijk te realiseren.

      Het zegt indd een hoop over cruijff dat het dan toch is gelukt.

    2. EugAjax

      Mooi gezegd Mr Ajax en Amoebe, ik sluit me hier bij aan. Je kan het ook omdraaien. Niemand anders dan voor Johan Cruijff was dit gelukt!

          1. HURBIE

            Laten we nu maar blij zijn dat het JC ARENA word en dan niet meer zeuren en zeiken dat we liever STADION hadden gehad
            Eerdaags staat zijn naam met Grote Letters op dit gebouw

            En dat is toch wel heeeeeel fijn om te zien en een GEWELDIG gevooel om daar naar binnen te gaan

          2. HURBIE

            Natuurlijk heinz vind ik zelf ook meer klinken
            Maar met al dat gezeur en gezeik ben ik al blij dat zijn naam erop komt
            Daar ging het toch om

  3. AjaxKat

    Ik hoop dat de wethouder nu wel beseft dat er voor Amsterdam geen mooier uithangbord is dan JC. Vooral vanuit de moderne geschiedenis gezien een prachtige naam om aan je stad te verbinden. Veel beter dan al die gebouwen die zijn vernoemd naar oude zeehelden die eigenlijk de grootste schurken uit de NL’se geschiedenis waren. Niets mooier dan Ajax en JC met elkaar te verbinden. Nu het voetbal nog naar een JC-waardig niveau.

    Was trouwens erg geroerd toen ik Jordi op tv zag toen ie zei dat ie ook blij was met de naamswijziging.

  4. Jimmy1971

    Met de JC Arena eindelijk weer eens een keuze voor voetbal en historie ! Nu ook nog deze keuzes met de selectie en de speelstijl en het gaat echt weer op Ajax lijken ..

  5. afcadeluxe

    we zouden eigenlijk nu ook al voor sjakie iets regelen,b.v. de toekomst of een tribune,en niet wachten tot het te laat is

  6. heinz stuy

    Als Sjakie nu ook eens een voorspelling doet op welke, korte, termijn Sar en Overmars afscheid nemen, dan gaan we de zomer tenminste prettig in. Ten Hag die gaat dan vanzelf wel via de achterdeur.

  7. stylo1984

    Johan draait zich om in zen graf nu het eindelijk eens johan cruiff arena heet, maar dat het type spel van ajax der helemaal nios van weg heeft

  8. Johan

    Het voelt toch anders om nu naar het stadion te gaan en heel goed. Johan 4ever!

  9. Bert Betondorp

    Ten Hag…..hoe lang nog. Fout op fout, nu weer een idiote reactie op de twee oranjespelers die onder Koeman vielen etc

  10. Forever nr14

    Met deze drol van een trainer, zal er nooit gevoetbald worden naar Jopie’s ideeen. En “stadion” had het moeten zijn, arena was vanaf het begin al gedoemd te mislukken

  11. heinz stuy

    Voor mij voor altijd JC stadion. Duurt niet lang of dit wordt gemeengoed in de volksmond zoals dat heet.

  12. JohnDoe77

    Sommige dingen kosten geld en dan heb je het er voor over. Aan de andere kant; dat ding staat er 20jr en er is nog nooit een andere naam van een sponsor aan gegeven. Hoop vergaderd voor iets theoretisch dus!

Comments are closed.