Stam ontslagen bij Reading FC

Jaap Stam maakte in 2016 de overstap van Jong Ajax naar het Engelse Reading FC en deed het bij die club vanaf het begin erg goed als trainer. Hij was in zijn debuutseizoen gelijk al dichtbij promotie naar de Premier League, maar in de finale van de play-offs werd er verloren van Huddersfield Town.

Dit seizoen wil het echter niet vlotten en staat Stam met zijn elftal op de  twintigste plek in het Championship waar de nummers 22 tot en met 24 degraderen. Voor grootaandeelhouders Yongge Dai en Xiu Li Dai reden om Stam vandaag te ontslaan. ‘Jaap heeft er alles aan gedaan om het team weg te krijgen uit de huidige moeilijke positie, maar na lang nadenken heeft de club besloten dat verandering nu noodzakelijk is. We willen Jaap bedanken voor zijn harde werk en wensen hem het beste’, laat Reading weten in een statement.

Bron: Reading FC

Related posts

39 Comments

  1. Charka53

   Ja Peter dat is de voetbalwereld het enige verschil met de gewone wereld is dat ze een zak met geld mee krijgen en bij ons donder je de bijstand in.

   1. Ajax 1

    In de gewonen wereld krijg je ook geld mee als je ontslagen wordt. Het is minder dan wat trainers krijgen, maar ken legio voorbeelden van mensen die veel geld mee kregen na een dienstverband.

    1. AB AjaxBarcelona

     Transitievergoeding en WW. Hoogte en duur afhankelijk van duur diensttijd en dan pas naar de bijstand.

 1. dickst14

  Ik was niet erg onder de indruk van zijn werk bij jong Ajax. Integenstelling.

  1. Moosie

   Nee ik ook niet echt laf voetbal ala pisvee ,plus stapt gewoon halverwege het seizoen op egocentrische man is het.

   1. HURBIE

    JAMMER voor hem
    Maar dat is voetbal en de hele maatschappij
    Vandaag ben je alles en morgen ben je NIKS

    1. Mr Ajax

     Hij had een grote naam in engeland als speler, als trainer wordt dat steeds minder, maar die vindt vast nog ergens een leuk clubje

 2. Jimmy1971

  Zat er al maanden aan te komen ..
  Niet alleen spelers verlaten door overschatting Ajax ..

 3. JohnDoe77

  Zo is voetbal. Hopelijk kan hij bij een leuke andere ploeg aan de gang. Mooie kerel; dat was een verdediger waar je ontzag voor had door alleen al zijn postuur!!

   1. Marc Overdwars

    Nou John ik heb enig verstand en ik vind als je als aanvoerder halverwege de schoenen aan de wilgen hangt vind ik je geen winnaar. En als je als in de 2de divisie van Engeland wil promoveren maar je staat op rand van degaderen dan ben je ook geen winnaar.
    Ik hou er ook niet van mensen een loser te noemen maar toch stond het er plots. Had ik niet moeten doen. Maar hij heeft duidelijk psvee Stam cellen in zich.

  1. Moosie

   Weer dat discrimineren op kaalheid heb jij wat tegen kale mannen of zo?
   Het is dat ik niet zo gevoelig ben want anders
   🙂

   1. AB AjaxBarcelona

    Tering, ben jij kaal? En ik praat met jou? Gadver. Oh shit …….. zit hier ook erg weinig bovenop ?

 4. jood84

  het was te verwachten dat die ontslag zou krijgen, maar die vind wel weer wat anders

 5. KBouter

  Sta ik niet van te kijken. Bij Jong Ajax laf voetbal samen met Ulderink en kampioen worden was voor hem belangrijker dan spelers beter maken en jongere te laten spelen. Jong is het vefbindingselftal tussen het belangrijkste elftallen van Ajax…de A1 en Ajax1.

     1. AB AjaxBarcelona

      Als ik de kwaliteiten van Japie zie denk ik dat hij met open armen wordt ontvangen bij Ajax. Resultaat, resultaat, resultaat.

 6. Zlatan4ever

  Jammer voor Stam, 1 ding …….
  Niet meer terug naar Ajax in welke functie dan ook.

 7. -buitenkantje rechts-

  Ten tijde dat Stam trainer JA was…

  Cruijff: “De balaannames en de handelingssnelheid van zeker de helft van de eerste elftalspelers is onder de maat. Een probleem dat om te beginnen bij Jong Ajax moet worden ondervangen. Juist bij deze groep moet je trainers hebben die spelers leren om de aanname efficiënter en in een hoger tempo uit te voeren.’

  Reactie Stam: ‘Hij is niet de enige in Nederland met verstand van voetbal’

  Commentaar overbodig.

  1. -buitenkantje rechts-

   Als terreinknecht van harte welkom.. Denk dat hij goed rechte strepen kan trekken..

Comments are closed.