There are no ads, please add some


‘Ajax volgt Groningen-middenvelder Doan’

FC Groningen wil middenvelder Ritsu Doan zo snel mogelijk contracteren maar het is maar de vraag of dat allemaal gaat lukken. De 19-jarige Japanner maakt wekelijks indruk bij de club uit het noorden en zou zich al in de kijker hebben gespeeld van meerder clubs waaronder Ajax, zo heeft directeur Hans Nijland laten weten tegenover het Dagblad van het Noorden.

‘Wij hebben Doan vorig jaar gescout tijdens tijdens het WK voor spelers onder de twintig jaar in Zuid-Korea en hem toen voor een jaar gehuurd van Gamba Osaka. Tevens hebben we een optie tot koop bedongen en gaan we die lichten dan zal er voor 1 mei wel twee miljoen moeten worden overgemaakt naar Osaka. Het is in ieder geval niet zo dat we nog met een andere partij te maken hebben, al weet ik dat ze Doan bij Ajax en Manchester City ook heel goed kennen’.

Bron: Dagblad van het Noorden


Gerelateerde posts

77 reacties

  1. De Ajacied

   Idd deze speler kan zéér zeker een meerwaarde voor Ajax zijn.
   Dus klap erop Overmars en binnen halen, dit talent
   ❌❌❌

   1. Bakkie

    Ik ben niet overtuigd. Leuke techniek, maar als het waait dan valt ie om. Dan kun je beter Mazraoui of De Wit de kans geven.

  2. nick-afca95

   Als je dat toch perse een nieuwe middenvelder wil hebben, koop dan Guus Til. Meer potentie als die Doan en is een nederlandse jongen. Scheelt weer een taalbadiere.

 1. nick-afca95

  Niet doen, met Frenkie, Carel en Donny heb je al 3 talenten die volgensmij veel meer potentie hebben als Doan. Als die jongen beter wil worden moet hij elke week spelen en dat zie ik niet gebeuren bij Ajax. Investeer maar in Jahambaks van AZ, ik zie Neres namelijk wel vertrekken aankomende zomer en daar moet een goeie vervanger voor zijn. Als David niet vertrekt denk ik dat de selctie gewoon compleet is voor volgend seizoen.

  1. Mr Ajax

   Denk dat we binnen signalen zijn dat ziyech vertrekt, vandaar de interesse in doan, anders snap ik het ook niet, of gewoon een broodje aap

 2. Moosie

  Ajax moet eens ophouden dit soort dingen naar buiten te brengen in de week dat je tegen zo’n jongen speelt absoluut niet chique

  1. Ajax 1

   Helemaal eens. Is al vaker gebeurd. Als je interesse hebt in een speler, benader je club en zakenwaarnemer, rond je het af en breng je het maar buiten. Dat doet PSV eerlijk gezegd beter. Waarom wordt labyad ook genoemd en nu deze speler? Al genoeg middenvelders, dus het creert ook nog onrust is je eigen team als je niet uitkijkt.

   1. HURBIE

    Kan positief maar ook negatief uitwerken naar andere jongens
    Wat is wijsheid
    Zijn meer een import export bedrijf geworden dan een Voetbalclub

   1. Ajax 1

    Ja, en dat lijkt me logisch, en vervolgens moet iedereen zijn mond eens leren houden die erbij betrokken is.

   1. Moosie

    Dat is ook heel goed mogelijk dat is ook een volksmenner pur sang , maar Ajax flikt dit geintje ook al jaren

 3. Jimmy1971

  Bij Groningen en Heerenveen betaald Ajax altijd de hoofdprijs !
  Ze moeten zo’n speler scouten voordat hij daarheen gaat.

 4. afcadeluxe

  als wij niks beters hebben in onze eigen jeugd loopt het aardig mis bij de opleiding,en onderhand wordt elke speler die een bal twee keer goed raakt aan ajax gelinkt.bij ons lopen zat middenvelders rond

    1. Moosie

     Ja zie Hanski op vorige topics bij 2-5 gewonnen en ten hag na rust .
     Er zit een berg arrogantie in waar de honden geen brood van lusten

     1. afcadeluxe

      ben blij dat jij hem uitgelegd hebt wat 1 echte ajaxfan wil,spaart de moeite👍

 5. Brokamp

  Die Jahabakhsh moeten we nog niet te veel noemen want we spelen zondag nog niet tegen AZ. Ik vind het ook niet netjes richting Groningen, dat doe je toch niet. Je hebt toch ook nog fatsoensnormen. Dit is al begonnen onder Frank de Boer, die had daar ook een handje van. Je moet altijd van je eigen kracht uit gaan.

  1. -buitenkantje rechts-

   Hans Nijland vertelt dit toch in een interview met het Dagblad van het Noorden? Ajax brengt dit toch niet naar buiten?? Of ben ik nou gek….

 6. Charka53

  Wat ik heb gezien van hem is niet verkeerd en de kenners van VI zien een grote toekomst voor hem weggelegd dus snel happen anders is hij gevlogen.

  1. jood84

   ik heb de kenners van VI vaak genoeg dingen horen roepen die ze uiteindelijk fout hadden.. dus ik zal me daar niet op blind staren

   1. Zlatan4ever

    Dat weet ik Moosie,
    Ik had het over zijn skills
    Een topper in spe waar wij net zo van kunnen als Suarez,,,,

 7. iefie

  niet doen jeeft pas 2 leuke wedstrijden gespeeld. begin van t seizoen konnie er niks van

  1. -buitenkantje rechts-

   Hij draait een keer weg en schiet de bal in de bovenhoek.. Mooie goal..maar we staan toch niet bij iedereen op de stoep die een mooie goal maakt??

 8. AB AjaxBarcelona

  Los van of Ajax wel of geen interesse heeft verbaas ik mij weer over de reacties. Weer is dit volgens iedereen een topper die gekocht moet worden. De mensen vergeten dat we er bij het eerste en bij jong Ajax maar 11 mogen opstellen. In die twee teams kan je in de regel max. 6 middenvelders kwijt. Ajax heeft zich scheel gekocht aan middenvelders en dan is daar nog onze eigen jeugd. Moeten die jonge jongens zich kapot concureren? Merendeel komt naast het elftal te staan en staan stil in hun ontwikkeling. Echt klasse bestuur, echt klasse Ajax. Top gedaan. Met Overmars aan het roer worden we steeds meer een kopie an oa Chelsea. Alles waar Ajax voor hoort te staan wordt overboord geflikkerd. Dag club, dag Ajax.

  1. Yindi

   AB, ik deel deze “bezorgdheid” van jou niet. Denk dat die opleiding van eigen jeugd ook gewoon zal worden gehandhaaft. Sterker nog, dat moet zelfs!! Er komen talenten uit deze opleiding maar als het echte talenten zijn dan houd je die geen jaren vast. Ik noem de Ligt, Kluivert, Frenkie, die zijn er over 3 jaar niet meer. Die spelen dan in Engeland, Duitsland,Italie en of Spanje! Ook Hakim houden we misschien nog een jaar maar dan is hij ook weg. Die landen kijken twee keer per jaar naar de spelers van (o.a.) Ajax en halen ze hier weg. Dat wetende moet je als club zorgen voor continuiteit. Als dergelijke spelers worden weggekocht (niet tegen te houden), moet je zorgen dat je alternatieven hebt. Niet pas op het moment dat ze vertrekken maar al eerder. En Ajax met Chelsea vergelijken gaat volkomen mank. Jij weet toch ook wat er in de jeugd teams van Ajax nog rondloopt. Denk dus dat het niet zo’n vaart loopt. Zolang ze gewoon zelf blijven opleiden (is ook sterke punt vd club en in Europa weten ze dat maar al te goed) dan is daar niet zo veel mis mee.

   1. Moosie

    Nou Yindi ik zie wel degelijk een probleem kijk als je spelers opleid da stromen er als je het goed doet elk jaar 2 door.
    Dan vang je transfers op en komen er spelers bij je selectie die het dna van de club hebben.
    Je behoudt zo kwaliteit en je verdient een heleboel geld aan transfers, plus alle jeugdspelers die het net niet halen krijg je ook nog minstens de opleidingsvergoeding.
    Dan houdt je een eerste selectie in stand die niet elk jaar op nul moet beginnen.
    Nu zijn we nog dommer dan die Britten want die staan al jaren in minstens de kwart finale van de CL.
    Wat nu gebeurt is dat we kopen om te kunnen handelen dat is onze core business en dan wordt er gegokt in het segment van tussen de 4 en 15 miljoen.
    Het spelen van wedstrijden de etalage van de winkel van Overmars.
    En omdat we geen goede selectie bij elkaar kunnen houden staan we op vorig jaar na al jaren voor lul.
    Ik erger me hier kapot aan en de aandeelhouders en de bonusontvangende directie is er blij mee,vinden dat alles peachy gaat.
    Ik zie ze nog met een arrogante kop over het veld lopen in Zweden ervan overtuigd dat het cupje al binnen was.
    Ze konden ook zonder Bosz verder en nu komt Meneer Blind ook nog doodleuk in de RVC.
    Nee het is in bijna alle geledingen van de club echt goed mis.
    70+ contractspelers een operationeel verlies en totaal niet zeker van zelfs poulefase EL om over de CL maar te zwijgen.
    Maar koop er nog 10 misschien zit de nieuwe Suarez ertussen.

     1. Moosie

      Dat komt omdat ze ook graag de CL willen winnen ook al kost het de club haar identiteit en haar ziel

  1. AB AjaxBarcelona

   Je mag zelf de aankopen van maart 2017 tot 2018 uitzoeken. Heel veel. Via internet is het simpel uit te zoeken. Even je tijd nemen 😉 ik weet het maar ben geen wiki voor anderen. Sorry. Nieuws volgen en bijhouden. Niet vervelend bedoeld maar gewoon helder.

 9. Hanski

  Moosie en AB tranen met tuiten…maar hoe maken jullie van Ajax europeese top? Commentaar is aandoenlijk, wie of wat moet er gebeuren?
  Bestuur weg, Overnars ook, Edwin exit, Ten Hag bye bye…moosie en ab aan zet….pffff met schelden en zeiken kom je er niet….Tscheu La en Willempie (psv/volendam) jonk gaan Ajax redden…gelul over midenvelders vanuit persberichtje…mannen laat je niet kennen 👊
  OPMERKING VAN DE REDACTIE: LAATSTE WAARSCHUWING HANSKI. KAPPEN MET JE IRRITANTE OPMERKINGEN DIE NIETS MET VOETBAL TE MAKEN HEBBEN.

  1. Moosie

   Zeg gappie wat is je probleem ga je nu bij elk topic een confrontatie zoeken?
   Ik heb je gisteren toch al uitgelegd dat verder discussiëren met jou geen enkele zin had.
   Je bent denigrerend over Jonk,Ling,en Molenaar maar komt niet met argumenten buiten dat ze voor feyenooit en pisvee hebben gespeeld en dat niemand het gedachtegoed van Cruijff kan voortzetten alleen Cruijff maar die is dood dus moet iedereen zijn mond houden en achter van gal aanlopen.
   Je beschuldigde mij anoniem te zijn en toen dat niet zo was ging je zelf nog steeds anoniem door met opscheppen dat jij iedereen kent en spreekt en dat onze mening er niet toe doet.
   Daarna ga je huilen dat je een blaaskaak genoemd wordt.
   En nadat je net zolang door zuigt tot je als laatste iets gepost hebt bij het vorige topic begin je hier vrolijk weer door te gaan.
   Maar verder is alles goed met je?
   Ik heb je netjes uitgelegd dat sinds kort we met toch een behoorlijk grote groep op een normale en ook soms grappige manier weer kunnen discussiëren en jij wil alleen maar denigrerend bezig zijn en dus in mijn ogen ruzie zoeken of blijkbaar bepaalde reacties uitlokken.
   Gaat niet gebeuren joh dus laat het rusten zoek gewoon dan mensen waar jij op jouw manier mee kunt praten of iets in die geest maar ga niet elk topic verpesten met zinloze discussies.
   Ik ken je mening vertel het iedereen die het wil horen maar laat mij er lekker buiten ik ben uitgeluld met jou jij bent een anonieme blaaskaak en daar was ik juist net van verlost.
   Veel suck6 met je verdere pogingen om Blind en zijn vrienden te verdedigen en op te hemelen het zal wel joh

     1. Moosie

      Nee joh als we rustig blijven en zoals nu een front vormen is de lol er blijkbaar snel af.
      Of ze hebben hem ff in een separeercelletje gedaan

   1. dickst14

    Moosie. Dit is zonde van je tijd man. Ik in mijn geval reageer ook nog maar zelden op bv Litmanen. Dat heeft toch geen zin.

    1. Moosie

     Ja Dick in eerste instantie leek het een normaal gesprek maar het verzandde ook weer in een bla bla gesprek.
     Daarom had ik het ook afgekapt.
     En dan gaat hij idd net zolang door totdat hij het laatste woord had.
     Maar dan gaat het hier weer verder en daar had ik geen zin in en ik denk de rest van het forum ook niet.
     Dus dan weet je het komt weer uit die hoek.
     Iedere keer bij elk topic gaan lopen zuigen en zieken waren we wel klaar mee dus dat heb ik ff netjes proberen over te brengen.
     Maar voor de rest mogen anderen het doen want ook ik heb wel wat beters te doen.

 10. afcwil

  geef dan de jeugd een kans.die staan er niet voor niets. dat motiveerd de spelers ook

  1. BobbyHaarms

   Zo zou het wel moeten zijn. Maar op deze manier creëert Ajax gewoon weer een ordinair handelshuis te zijn met als enige doel: winst behalen aan het eind vd streep dmv verkoop. Zoals Moos en AB al aangaven, de hele filosofie van de club is als sneeuw voor de zon aan het wegsmelten. Hoe je lievelingsclub in een paar jaar tijd van hoop (Cruijff) naar wanbeleid (scholletje Blind) is afgegleden is schrikbarend.

   1. AB AjaxBarcelona

    Probleem is dat steeds minder mensen dit zien en/of erkennen. Ajax was een hele bijzondere club. Het is nu een club zoals zo velen. Geen visie meer om de beste te worden in mooi, aanvallend, spetterend voetbal. Het belangrijkste is nu het resultaat en het voetbal, wat altijd bij Ajax op de eerste hoort te staan, staat niet eens meer op de tweede plaats maar bungelt ergens onderaan. Voor Ajax zijn de supporters een deel van de inkomsten, punt. Het gaat steeds meer pijn doen.

    1. BobbyHaarms

     Tsja….je moet het eerst zien voordat je het gelooft. Nou, zelfs een blind paard ziet nog dat dit beleid werkelijk aan alle kanten rammelt. Maar hee, als Ajax wint is het toch goed? 🤔

 11. ems

  Ik heb het idee dat het iets te zwart/wit wordt voorgesteld; of opleidingsclub of handelshuis. Ajax zal altijd een opleidingsclub blijven, maar de vraag is of je op elke plek voldoende niveau en talent binnen de club hebt. En wachten met om je heen kijken als er een wegloopt is niet verstandig. Je zilt een bepaald niveau elk jaar eeer in Ajax 1 moeten hebben om kampioen te kunnen worden en te overwinteren in Europa. Tevens is concurrentie op elke plek ook cruciaal. Dat redt je niet met je opleiding alleen.

  1. Moosie

   Overmars en de rest slaan door 70* contractspelers is gewoon teveel en gaat juist ten koste van de opleiding en de rust dat kan niet de bedoeling zijn we zijn geen supermarkt we zijn een voetbalclub

   1. AB AjaxBarcelona

    Plan zo’n 5 jaar geleden was terug gaan naar max. 50 contractspelers. Maar ja, dat was oa visie van Johan en die is dood dus dat telt niet meer heb ik sinds kort begrepen. Dus we gaan naar 70+.

    1. ems

     Daar ben ik ook niet voor, maar het een sluit het ander niet uit. Zelfs 50+ is al fors…

     1. AB AjaxBarcelona

      Contracten selectie eerste elftal, jong Ajax en O19. Dan heb je er 50 😉

Reageren is niet mogelijk.