There are no ads, please add some


Ten Hag: ‘Schöne twijfelgeval voor zondag; Eiting eventueel logische vervanger’

Erik ten Hag gaf tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag aan dat Lasse Schöne nog altijd een twijfelgeval is voor het duel tegen ADO Den Haag. De middenvelder moest zich in de rust van de wedstrijd tegen PEC Zwolle laten vervangen en is nog altijd onzeker. Mocht Schöne niet kunnen spelen, is Carel Eiting voor Ten Hag één van de mogelijke opties: “Hij deed het prima. Mocht Lasse niet beschikbaar zijn, is hij zeker een kandidaat om zijn positie in te vullen,” aldus de trainer over de invalbeurt van Eiting tegen PEC Zwolle.


Gerelateerde posts

81 reacties

 1. abajaxbarcelona

  Als schone niet speelt moet Frenkie doorschuiven. Volgens mij kan Wober alweer spelen dus die achterin op CV. Eiting kan altijd in de tweede helft nog ingebracht worden. Eiting nu meteen op de plek van Schone zou een klap in het gezicht van de Jong zijn.

    1. Marc Overdwars

     Is ook het meest logische, achterin staat het goed en Eiting speelde een klasse helft

  1. Moosie

   FDJ in de verdediging was een noodoplossing van Keizer geen bewuste tactische zet maar gewoon een gok die toevallig goed uitpakte.
   Internationaal wordt je met FDJ op die plek weggespeeld.
   En waarom koop je dan wober.
   Wober inschuivend geeft meer ballans en FDJ op het middenveld geeft meer diepte, nu mot hhij eerst 10 tot 15 meter overbruggen en als je dan balverlies lijdt staan ze met 1 of 2 pasen voor Onana vooral als de Lgt gelijk staat met FDJ en veltman niet knijpt.
   Je kunt in de ed makkelijk met 3 verdedigers af maar FDJ haalt en brengt de bal vaak terwijl Wober ook goed kan inschuiven als je Onana meteen het middenveld laat aanspelen.
   Het breien achterin is een de Boer afwijking die mij iig zwaar irriteert.
   En ik vind ook dat Carel meer de bal het werk laat doen dus in principe is juist Carel de beste optie op 6 en Hakim is de beste 8 dus blijft de 10 over voor FDj of Donny, en aangezien Donny meer scoort zou ik dus kiezen op dit moment voor Donny op 10 en Hakim op 8 je kunt Zowel Carel als Frenkie op 6 zetten als Wober controlerend inschuift afgewisseld door de Ligt.
   Volgend jaar is Hakim weg en zal Frenkie waarschijnlijk op 8 komen te spelen want internationaal kun je niet met verdedigers van 1 meter 60 spelen of waren we fellani alweer vergeten.

   1. abajaxbarcelona

    Zijn we het een keer niet eens. Ik zou bijna zeggen: gelukkig 😉. Dit Ajax met merendeels niet de juiste instelling en felheid bij vnl de start kan ook in de ED niet vertrouwen op een 3 mans verdediging. Daarnaast vind ik dat Frenkie zzich eerst op het middenveld moet kunnen bewijzen in een aantal wedstrijden. Zijn klasse komt als CV veel te weing uit de verf. Mocht Ziyech vertrekken staat Eiting klaar.

     1. abajaxbarcelona

      Ik hoop dat rari alias SIE dit ook leest. Ik wist het wel maar dat jij het aangeeft maakt het beter (leuker). SIE ging hieronder even uit zijn panty. Die dacht mij onderuit te halen.

     2. Emilio4Ajax

      Is eigenlijk voor beide oplossingen iets te zeggen… Ligt beetje aan in hoe verre Wöber hersteld is en of het beter is die te sparen en rustig te brengen als het nodig is…risico van nieuwe blessure…❌❌❌❤️😎

 2. JohnDoe77

  Lasse is toch altijd zeer nuttig, jammer van de blessure. Mooie van Ajax is wel dat dit soort talenten staan te trappelen en tegen ADO kan dat vrij risicoloos! Op naar de drie punten en -dacht niet dat ik dat zou zeggen- zet hem op Kakkies! Even netjes de puntjes thuis houden! 😁

 3. EugAjax

  Jammer als Lasse niet meedoet. Ik vind hem nog steeds een belangrijke speler in spel Ajax. Desalniettemin is Eiting een goede vervanger. Deed het zondag prima en daar moeten we dan op voortborduren.
  Dus nogmaals never change a winning team. Alleen in dit geval even Eiting erin voor geblesseerde Schone.

  1. Litmanen

   Eens. Nu niet weer gaan gogelen met poppetjes.
   De jongen deed het prima vorige week.
   Tegen ADO mag het geen probleem zijn. Je kunt ook met Eiting beginnen en Schone achter de hand houden.
   Dan kun je hem eventueel sparen voor de rest van het seizoen.

 4. abajaxbarcelona

  Ten Hag heeft voor deze wedstrijdenmaar twee vragen te beantwoorden: wie is de betere middenvelder F de Jong of Eiting en wie is de betere CV F de Jong of Wöber. Ik vind de antwoorden dus niet moeilijk.

   1. Litmanen

    Precies Prinsengracht. Eiting voor Schone is de minst ingrijpende verandering.
    Als je met Wober wilt spelen zit of Frenkie of Hakim op de bank.

    1. abajaxbarcelona

     😂😂😂😂😂😂 en die zegt verstand te hebben van voetbal. Kostelijk. Lig dubbel van het lachen. Tering wat een eikel maar wat wil je als incest kind. Oh ik zal het voor kou df doen: Fred!! 😂😂

     1. abajaxbarcelona

      Dat iemand blied serieus zegt dat je Frenkie of Ziyech op de bank zet als Wöber speelt. Hoe jakko ben je dan. Dat komt uit de pen van iemand die ijskoud zegt jeugdtrainer geweest te zijn. Stonden bij hem de beste spelers aan de zijlijn. Maar is ook logisch gezien zijn liefde voor Veltman, Younes, Boilesen, Sinkgraven etc.

     2. Litmanen

      Vak411, sommige levende wezens mogen hier schelden, zuigen, beledigen, liegen en openlijk rascisme belijden zonder dat de redactie ingrijpt.
      Het zij zo.
      Pilletjes helpen hier niet meer.

     3. abajaxbarcelona

      Ga je SI na lullen met je racisme? Maak ff duidelijk wie je echt bent dan vervolg ik je meteen voor smaad SIE. Dat jij hier nog mag zijn op het forum samen met SI is gods geklaagd. Oh ja ……. je zou toch niet meer reageren op bijdragen van mij? Inmiddels vandaag alweer devierde keer geloof ik. Is dat een consequentie van een SIE zijn? Dan kan je het eigenlijk niet helpen. Roep de nachtzuster maar vast. Kusje op je voorhoofd. Welterusten.

     4. Litmanen

      AB, lees wat Moosie schrijft hierboven en houd verder je muil dicht.
      Als zelfs jouw grootste fan precies hetzelfde zegt als ik, dan bij jíj dus degene die er niets van snapt.
      Treurig dat je naar dit niveau afzakt. Ik wist niet dat dat bestond.
      En dan heb ik het nog niet eens over je voetbalverstand……

     5. EugAjax

      vak411 laat gaan joh. De man is weer helemaal los aan het gaan…….
      Litmanen volg je eigen tip maar op man. Het is echt kansloos met die gast…….

     6. abajaxbarcelona

      Ook een reactie, dank. Oh ja …. ik ben begonnen ….. tuurlijk Eskimo. Maar ja, ik heb nu ook een waas voor mijn ogen he. Maar ev3n niet de straat op anders moeten mensen uitkijken met ……. yep.

     7. Moosie

      Even voor de duidelijkheid bij mij speelt Zyech altijd ,maar op acht omdat hij ook bij hoge pressing goed jaagt.
      Bij mij speelt Wober in het centrum maar schuift dan altijd door naar het middenveld zodat Donny en Of Frenkie of Lasse meer vrijheid hebben om ook naar voren te denken internationaal zal Wober dan iets minder inschuiven maar in principe speel ik aaltijd 343
      Ik zou verbieden om bij opbouw te beginnen bij de verdediging , dus verplicht het middenveld aanspelen of banken.
      Bij mij zou Veltman geen aanvoerder zijn maar huntelaar en als huntelaar niet speelt zou ik nog liever Onana de band geven.
      Ajax hoort te spelen zoals de A1 speelde onder Jonk dus Rost met jou ben ik het niet eens maar begrijpend lezen tja best moeilijk.

     8. Litmanen

      Ik vind Veltman ook geen aanvoerder. Al vaak genoeg gezegd dat Schone mijn aanvoerder is.
      Internationaal is 343 zelfmoord.
      Zelfs Barça en City spelen geen 343. En die hebben heel wat meer in huis dan wij.
      Overigens vind ik wel dat Veltman altijd moet spelen.

 5. Peter kopsterk

  Denk dat hij niet teveel gaat veranderen. Gewoon Eiting op het middenveld en de rest in tact laten. Gaat goed de laatste weken.

  1. Litmanen

   Peter kopsterk, volgens AB ben je nu helemaal gek geworden, tenminste, dat ben ik als ik precies hetzelfde zeg als jij…….

   1. abajaxbarcelona

    Inmiddels 5e keer SIE. Ff voor de duidelijkheid, ik vind het niet zo’n fijn idee dat je zo geilt op mij. Maakt me toch wel erg misselijk.

   2. Peter kopsterk

    Maar dat zegt hij pas dat die een lijntje heeft gesnopen volgens mij. Ik lees op dit forum bij alles en dan denk ik wasr maak je eigen druk over. Laat het gewoon gaan. Mijn moeder zou zeggen:Peter die tijd dat we maar op deze wereld zijn en al die ruzies is het leven niet waard

   3. Peter kopsterk

    Ik wil maar zeggen litmanen. Waar maakt een mens zijn eigen druk om. Geniet van het leven

 6. Jimmy1971

  Normaal gesproken zeg ik inderdaad Frenkie op het middenveld ipv Schone , maar tegen den Haag kan het ook met Eiting en Frenkie achterin !
  Alleen als Schone langer wegblijft dan zou ik wel gelijk Frenkie doorschuiven naar het middenveld ( ook tegen mindere tegenstanders ! )

 7. Wim Hobe

  Wij hebben een surplus aan kanjers. De één wil dit de ander dat! Laten we het nou eens lekker aan de coach overlaten, hij wordt aan het einde van de rit beoordeelt op het eindresultaat niet wij!!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Tja.. laten we dan dit forum maar sluiten.. We laten alles aan de trainer over, want die wordt er op beoordeeld. Ik zit dit forum om over voetbal te lullen en beetje ouwehoeren af en toe. Jij?

 8. ems

  Laat Frenkie nog maar een beetje leren verdedigen, dan wordt hij een nog betere vervanger van Schone

  1. Finidi

   En als de bus uit denhaag geparkeerd staat Frenkie naar middenveld sturen, tenminste een slim voetballertje op het veld met overzicht en inzicht.

 9. Dagrump

  Zie in Eiting een goede vervanger voor Shöne. Maar zie liever Frenkie op middenveld en Wober in de verdedeging. En evt Eiting in laten vallen !!

 10. timkloppers

  Ik zou ook graag wöber achterin zien. En de Jong op de plek van schöne. je hebt dan met zyech en de Jong een zeer technisch opbouwend middenveld. en met van beek een scorende middenvelder. Wil het wel eens zien een wat aanvallender middenveld

  1. abajaxbarcelona

   Gelukkig steeds meer medestanders voor deze optie 😉👍 De optie is ook gewoon logisch.

  2. Litmanen

   Tim, Ten Hag vindt Frenkie geen zes, dus de kans is klein dat Hakim en Frenkie op1 middenveld spelen.
   Iemand moet het balverlies opvangen.

   1. abajaxbarcelona

    Ha, daar istie weer. Zeikerdje balverlies. Turflijstje ligt alweer klaar? Lekker weer Marokkaantje pesten he.

    1. -buitenkantje rechts-

     Litmanen denkt in balverlies.. ik denk, wat doe je met balbezit. Beetje andere insteek.

     1. abajaxbarcelona

      Ik zie de prachtige techniek van Ziyech en in bijna elke pass kan je zien wat de bedoeling is. Heerlijk als dat lukt. Liever 10 keer proberen waarvan keer of 5 goed dan balletje breed op zeker.

     2. abajaxbarcelona

      Is toch een heerlijk middenveld, Donny, Frenkie en Hakim. Kan perfect samengaan. Zoals BR aangeeft, daar waar mogelijk een inschuivende Wöber. Wel goed de linkerkant in de gaten blijven houden want Tagliafico loopt ook vaak voor de troepen uit.

 11. -buitenkantje rechts-

  Eens met AB.. Wöber is CV en moet naast de Ligt staan. FdJ ipv Schöne.
  FdJ als CV is een noodoplossing die nu niet meer nodig is. FdJ is het best dichter bij de goal vd tegenstander waar hij kan strooien met steekpassjes en diep kan gaan. Wöber kan ook opkomen.. is een supertalent. Heeft op het middenveld gestaan..zelfs als spits gespeeld.
  Het beste team is dus met Wöber avhterin en Frenkie op het middenveld.

  1. EugAjax

   Oneens BR, Frenky is niet een noodoplossing het is de oplossing. Sindsdien speelt Ajax beter, ondanks kleine terugval onder Ten Hag. En zijn we onverslaanbaar. Het mooie is dat in NL je dan makkelijk kan schakelen naar 343 als wedstrijd het toelaat. En eens met Widi. Meer snelheid in spel Eiting. Ik wil hem graag vanaf begin zien.

   1. abajaxbarcelona

    Net zo’n oplossing als Sinkgraven als lb? Beide spelers zijn inderdaad noodoplossingen. Wöber is (veel) beter als CV in vergelijking met Frenkie en over Tagliafico hoeven we het niet eens te hebben tov Sinkgraven. Frenkie had CV moeten staan bij jong ajax om dat te ervaren. In Ajax 1 moet hij gewoon op het middenveld staan.

   2. -buitenkantje rechts-

    Kijk hoeveel steekjes hij laat vallen vededigend Eug. Ook vind ik dat hij nu tevedl me de bal loopt en daardoor het spel vertraagt. Bovendien is het erg riskant als hij gast lopen bij eigen strafschopgebied. Het loopt nu beter, omdat we Dijks niet meer hoeven op te stellen en omdat Kluivert nu linksbuiten speelt ipv Younes.
    Ik vind trouwens dat het nog steeds niet geweldig loopt. Tempo moet omhoog. Er worden teveel kansen gemist en er wordt te weinig met het veldoverwicht en balbezit gedaan.

    1. EugAjax

     Klopt BR, verdedigend is hij natuurlijk niet top. Gaat mij meer om voetballend vermogen van achteruit. Die andere drie moeten die steekjes maar even opknappen dan. Met ervaring Tagliafico en klasse Ligt moet dat kunnen. Ik vind het vooral sterk omdat je sterk middenveld kan ccreeren bij balbezit. Ik ben ook niet erg tevreden hoor over spel, maar ik zag wel verbetering in spel en resultaat nadien. Dijks vervangen door Tagliafico scheelt inderdaad de hele wereld. Verschil Kluivert en Younes is niet zo groot, beide hebben hun eigen specialiteit en inbreng.
     Ik denk zelfs dat je met Younes beter hoog druk kan zetten als met Kluivert. Ik denk niet dat Kluivert een elftal beter laat spelen op dit moment. Ontegenzeggenlijk is hij wel zeer effectief stuk meer als Younes.
     Toch is hij erg wisselvallig.

     1. -buitenkantje rechts-

      Voor beide kanten valt wat te zeggen.. ik denk dat de kwakiteiten van Frenkie beter tot zijn recht komen op het middenveld. Daar ligt ook zijn voorkeur. Je zou zelfs met 3 mans verdediging kunnen spelen en een viermansmiddenveld met FdJ , Eiting, Ziyech, Beek.. Waarom niet?
      Verder ben ik nie zo’n voorstander van hoog druk zetten.. Je maakt de ruimtes voor je aanvallers klein en geeft achter de verdediging veel ruimte weg. Maar dat is weer een andere discussie..😄⚽️

     2. EugAjax

      Br ik denk ook dat als het werkt zoals bedacht je idd meer met een 4man middenveld speelt. Dat je niet van hoog druk zetten houd dat is me idd al eens opgevallen en zeker een andere discussie. Het is ook een zeer moeilijk uit te voeren spelidee en eens zeer kwetsbaar. Je moet wel heel goede spelers en afstemming hebben om dat to in perfectie te kunnen uitvoeren.

     3. Litmanen

      Ik blijf een liefhebber van 433. Als je echte Ajaxspelers achterin hebt staan, dan heb je verdedigers die naar voren denken.
      Internationaal kun je niet met 343 spelen met drie aanvallend denkende middenvelders.
      Van de week Chelsea-Barça gezien?
      Barça heeft uitsluitend wereldtop in het veld staan, hebben 75% balbezit en worden bijna toch nog met een nederlaag naar huis gestuurd.
      Zelfs Barça geeft nog drie grote kansen weg.

      Als je aan een Ajax voor de toekomst wilt werken, dan speel je altijd 433 met een zes of 442.
      En ik blijf er bij, Frenkie is geen zes of cv.
      Maar ja, dat is natuurlijk alleen mijn mening.

     4. -buitenkantje rechts-

      Blijf zelf een voorstander van een 3-2-3-2 systeem. Driehoekjes ove het hele veld.. Hele team staat “compact” en je kan met dit systeem je beste spelers opstellen.
      Besef dat ik roepende in de woestijn ben.. 📢

     5. EugAjax

      Litmanen, ik ben ook meest voor 433 maar dan wel met mogelijkheid om waar het kan naar 343 door te schakelen. Ik geef toe dat op niveau Chelsea Barca je niet kan aankomen met Frenky op CV. Ik laat me misschien ook blind staren op PSV thuis. Die voorhoede zijn toch ook geen koekenbakkers en dat PSV kreeg in deze opstelling geen enkele kans. Ok bij 3-0 eentje 😄. Dus nationaal prima internationaal wsl niet.
      Ik ben wel eens als je Frenky nu weghaalt als CV, dan komt hij op de bank. Of Ten Hag moet andere middenvelders eruit halen. Als Schone geblesseerd is zou het kunnen, maar ik ben door Zwolle en woorden Widi dan toch iets meer nieuwsgierig naar Eiting op die plek. En dan verander je niet te veel.
      Om ons klaar te maken voor internationaal voetbal volgend jaar hebben we inderdaad andere invulling nodig. Maar dan word het so wie so weer puzzelen want dan zijn er ook spelers weer vertrokken en ongetwijfeld ook weer aangetrokken 😄. Dus ik dacht voor nu toch maar met Frenky.
      Ben ik wel benieuwd naar je laattste alinea. Die 433 met zes snap ik helemaal, maar je komt ook met 442. Hoe zie je dat bij ajax? Hoe zou jij dan de opstelling zien? Ik hou wel beetje van out of the box denken, dus ik had zelf ook wel oren naar die variant van BR.

 12. Widi

  Met Eiting op het middenveld gaat alles sneller dan met de Jong. Carel speelt bijna alles direct. En zuiver. Daarom speelt Eiting zondag.

  1. abajaxbarcelona

   Met Frenkie gaat het minder snel zolang hij op CV staat. Staat hij op het middenveld dan gaat het gelijk sneller. Nu loopt hij eerst naar zijn “eigen” pisitie en gaat dan pas voetballen. Rest van het seizoen Schone als backup.

   1. -buitenkantje rechts-

    Eiting mag volgend seizien als vervanger van Ziyech.. Nu af en toe invallen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Als Eiting speelt is het vanwege het verlangen van Ten Hag om het bestaande team te laten staan met zo weinig mogelijk wijzigingen. Vermoed geen tactisch grootmeester achter ten Hag. Heb nooit begrepen dat coaches slechtere spelers blijven opstellen vanwege het “evenwicht” in he team. De beste spelers spelen het liefst met de beste spelers.

     1. Widi

      Frenkie loopt met de bal. Eiting laat de bal lopen. Eiting is veel beter dan sommigen hier denken/weten.

     2. EugAjax

      Widi jij kent hem natuurlijk door en door. Ik niet, maar wat ik zag zondag maakte me echt heel nieuwsgierig. En nu na jouw woorden helemaal. Ik heb deze jongen hoog zitten en dat pas na een paar keer zien spelen

 13. abajaxbarcelona

  Is ff kijken of de termen klasse etc weer komen voor de dames of dat ze volledig afgebrand worden.

Reageren is niet mogelijk.