Ajax haalt jeugdspeler van PEC Zwolle

Julius Dirksen maakt komende zomer de overstap van PEC Zwolle naar Ajax. De centrale verdediger komt momenteel uit voor PEC Zwolle O15 en maakte onlangs zijn debuut voor het Nederlands elftal O15. Technisch directeur Gerard Nijkamp had Dirksen graag behouden voor PEC Zwolle maar gunt de speler het allerbeste. ‘Door de leeftijd van Julius konden wij hem helaas nog geen contract aanbieden, waardoor hij nu voor een, weliswaar serieuze, opleidingsvergoeding naar Ajax vertrekt. Namens PEC Zwolle wensen wij Julius veel succes bij het vervolg van zijn carrière in Amsterdam’.

Bron: PEC Zwolle

Related posts

91 Comments

 1. JohnDoe77

  Waarschijnlijk een prima aanvulling in de jeugd. Ik heb er te weinig zicht op om te zien wat daar rondloopt. En zo zijn er vele jeugdige spelers die gehaald worden, succes dus!

     1. rickert

      dus een jongen van Fortuna halen is een goed idee als hij al doorgebroken is. en een goede verdediger uit Zwolle op zn 15de oppikken, wat een jeugdinternational is, is niet vroeg genoeg? te vroeg? liever over 5 jaar denken, zonde van die 4 miljoen, hadden wij die in onze opleiding niet al beter gehad op zn 17de?

      Goede zet, welkom bij de mooiste club van Nederland! investeren in onze Nederlandse toekomst, of willen we niet weer eens naar een w- of ek? ?

     2. JohnDoe77

      Ik snap de ophef ook niet goed. Zoals ik al zei; dit gebeurt met bosjes tegelijk alleen vaak als ze nog jonger zijn. Over een jaar of vijf pas te beoordelen en dan valt 90% weer af en houden we een paar redelijk en hopelijk 1 topper per jaar over. Is eigenlijk geen nieuws, maar gelukkig voor een aantal weer een reden om het bestuur af te zeiken? Die hebben hier 0 mee te maken, is normale gang van zaken.

     3. BobbyHaarms

      En weer heeft die TBS-er zijn zelfgegeven duimpjes met echt nietszeggende bijdrages. O Ja, klasse bestuur! ?

    1. BobbyHaarms

     En die sukkel geeft er minstens zoveel duimpjes voor aan zichzelf. Alsof wij gek zijn ???

     1. abajaxbarcelona

      Als de duimpjes worden afgeschaft zijn we meteen van SI af. Misschien allemaal een email verzoek indienen.

     2. De seijs

      ??Ik zit in je bolle kop en kom er nooit meer uit!????abje burn-out eigen volk eerst. ?????

 2. Peter kopsterk

  Wie weet horen we over een jaar of 3 van deze speler. Als je een stap hogerop wilt is de Ajax opleiding het Beste.

   1. Peter kopsterk

    Je moet eerst geld investeren wil je 10 of 20 miljoen terug verdienen met verkoop van een speler

   2. Widi

    Wat lul je nou Hurbie? We hebben jongens vanaf 6 jaar bij Ajax. Dus ook van 15. We noemen dat de jeugdafdeling. Heeft niets met crèche te maken. Als Ajax 1 het enige is wat jou interesse heeft, kun je ook gewoon niet reageren op dit soort berichten. Bovendien is dit een klasse aankoop van het bestuur?????????

    1. Litmanen

     Ik denk dat het bestuur hier weinig mee te maken heeft en het kost bijna niets.
     Stukje opleiding terug betalen, meer niet.
     Overigens, op deze leeftijd worden ze ook weggehaald bij Ajax. Chelsea is koploper op dit gebied.

 3. AjaxKat

  Tja opleidingsvergoeding; voetbal (met name bij talentvolle kinderen) is en blijft mensenhandel.

  1. Bakkie

   Hoezo mensenhandel? Die jongen kiest er geheel vrijwillig voor om voor een andere club te gaan voetballen. Heeft niets met mensenhandel te maken volgens mij

  2. Litmanen

   Eens Ajaxkat. Wij verwijten de Engelse clubs wat we zelf ook doen.

   Gelukkig kan deze jongen gewoon thuis blijven wonen. Dat scheelt dat tenminste.

 4. paulvos

  Hij zal heus wel goed gescout zijn, maar je moet altijd afwachten hoe hij zich ontwikkeld.

 5. abajaxbarcelona

  Die jongen blijft, hoop ik, uiteraard thuis wonen. Dat zal in de buurt van Zwolle zijn. Meerdere keren per week ruim 100 km heen en 100 km terug + school. Nee, niet goed. Dan wordt er geschreven: hij kiest er zelf voor. Flauwekul, het zijn de ouders die hiervoor kiezen, de jongen zelf heeft ongetwijfeld in het gezin inspraak maar mag geen beslissing nemen.

  1. De seijs

   ????tuurlijk?????? Want jij was bij de onderhandelingen. Wanneer ga je weer op vacantie ??????

    1. De seijs

     Vertel eens over dat internaat waar jij in hebt gezeten abje burn-out eigen volk eerst ??

    2. Widi

     In de praktijk zijn veel jongens de hele dag bij Ajax. Trainen en school. Op de Toekomst staat zelfs een gebouwtje met leslokalen. Ze worden ook weer naar huis gebracht. Sommige ouders halen hun kind zelf op. Er zijn ook ouders die met het gezin in Diemen of Amstelveen zijn komen wonen.

  2. JohnDoe77

   Nee natuurlijk kiest hij er voor en helpen zijn ouders hem. Welke voetballer wil NIET naar Ajax als hij gevraagd wordt?! Maar weer een reden om negatief te doen, pffff…

  1. abajaxbarcelona

   Kan jij mij die dan uitleggen? Volgens SI mag je als minderjarige dus zelfstandig beslissingen nemen. Geeft wel weer aan dat SI ook nog in zijn puberteit zit. Ik zie hem vandaag vaak op de site, de leraren zullen wel staken of hebben hem uit wanhoop weg gestuurd. Ik denk het laatste, die gozer zal in je klas zitten.

   1. JohnDoe77

    AB; hij bedoelt niet dat die jongen beslist tegen de wil van de ouders in. Maar wellicht heb je een beetje inlevingsvermogen. Laten we het proberen… ? Ventje is zijn leven wild van voetbal en Ajax in het bijzonder. Is altijd met een bal op straat en speelt bij de locale ploeg als PEC hem haalt op jonge leeftijd. Daar zien na een paar jaar de scouts van andere BV clubs hem en dan ook die van Ajax. Ze benaderen hem en zijn ouders of hij bij Ajax zou willen komen. Zijn ouders hoeven het hem niet te vragen, maar toch. Vader gaat met hem praten en vertelt hem hoe zwaar het zal zijn met school en Ajax, veel weg van huis en een omgeving waar hij echt afgerekend zal worden. Maar dan mag hij zich meten met andere grote talenten en in het Ajax tenue spelen en trainen. De jongen zegt “Ja, ik wil naar Ajax!”. In zoverre beslist hij dus zelf. Zouden zijn ouders het niets vinden, was het waarschijlijk anders gelopen. Maar gelukkig zijn die ook niet gek!

    Kun je het je voorstellen dat deze “minderjarige” dus op die manier “zelf beslist”?

 6. abajaxbarcelona

  Kijk eens naar de gevolgen, de reisafstand etc etc. Dit is niet goed voor de to5ale ontwikkeling van een jonge jongen.

 7. abajaxbarcelona

  Ajax start projecten ver over de landsgrenzen en weet geen
  projecten in het Noorden Oosten en Zuiden van het land te starten voor jeugd onder de 16-18 jaar.
  Investeer in die mogelijkheden. Ga “zuster” verbanden aan met clubs in Nederland.

  1. Widi

   NL is als het ware verdeeld door de clubs. In het Zuid-Westen zitten Sparta en Feyenoord. De rest van het Zuiden vooral PSV.

    1. Widi

     Ja. Maar ik heb het idee dat er stilzwijgende afspraken zijn. Ook uit praktische overwegingen.

     1. abajaxbarcelona

      Volgens mij had Ajax altijd een soort van uiterste afstand om te voorkomen dat jonge kinderen te vroeg weg gaan bij het gezin of te lange afstanden moesten reizen. Amsterdam-Den Haag bijvoorbeeld was zo’n beetje het max. Dan heb je het over 2x 60 km. Maar ik heb het idee dat Ajax alles los laat en volledig zonder enige lange termijn visie te werk gaat. Nog even en ik lees alles wel na afloop op internet als ik zin heb. Misschien toch maar aan curling gaan doen maar wel zonder Fransie ?

     2. JohnDoe77

      Ajax had een soortgelijke “afspraak tot samenwerking” maar die club is failliet. Arm Haarlem!

     3. Moosie

      volgens mij zijn er alleen afspraken tussen Fey,ps en Ajax om niet elkaars jeugdopleiding te plunderen voor de rest staat het Ajax vrij te scouten waar ze wil.

    2. Widi

     Het is niet voor niets dat Noa Lang zegt dat er bij Feyenoord veel Ajax fans in de jeugd spelen.

 8. Brokamp

  Ajax zou een samenwerking met Zwolle moeten aangaan. Dan kunnen de jongens uit die regio mooi in Zwolle rijpen en bij geschiktheid later doorstromen naar Amsterdam. De jeugd uit Jong die het net niet redt zouden dan weer terug kunnen vloeien naar Zwolle. De jongeren kunnen dan wat langer in hun eigen gezin kunnen blijven.

    1. Moosie

     Alles staat en valt met de kwaliteit van opleiden en wij hebben nu al niet genoeg trainers met genoeg kwaliteit kijk naar Heitinga

     1. BobbyHaarms

      Heitinga kan het zeker (nog) niet alleen op dit moment. Zou prima kunnen gedijen onder de vleugels van Wim Jonk ?

     2. BobbyHaarms

      Als er meerdere mensen zijn die geen goede trainer in hem zien kun je je dus afvragen hoe Ajax hier tegenaan kijkt. Of de lat ligt niet meer zo hoog of de club ziet dingen in hem die wij schijnbaar niet zien.

     3. Widi

      Er zijn baantjes gegeven aan oud spelers. En dat moet stoppen. Tenzij het spelers betreft met aantoonbare kwaliteit en affiniteit met het trainersvak. Frank de Boer is begonnen bij de D-pupillen. Langzaam omhoog. Kreeg ook de A1. Omdat hij steengoed was. Heitinga kreeg meteen de A1 nadat hij op tv had laten zien dat hij totaal niet zinnig over voetbal kan praten. De jeugdopleiding kan nog veel beter. Echt veel beter. Daarvoor zijn jeugdtrainers nodig die bezeten zijn van het vak. Die nadenken over hoe het moet en over hoe het beter kan. Heitinga past niet in die omschrijving.

     4. BobbyHaarms

      Dan moet ie vertrekken, althans als trainer. Van vriendjespolitiek word je geen stap wijzer en de jeugd al helemaal niet.

     5. Widi

      Vervelend voor John. Maar ik vind ook dat hij weg moet. Ik hoop dat de opleiding een boost gaat krijgen. Meer geld. Meer echte trainers. Veel op techniek. Zo was het ooit. Zo moet het weer.

 9. a.p.

  zo een jonge speler uit Nederland kan geen kwaad, beter dan miljoenen uitgeven aan die hele jonge Buitenlandse spelers

 10. abajaxbarcelona

  Dit topic kent 9 totaal nietszeggende bijdragen van SI. Van klasse bestuur tot huilie huilie. Deze bijdragen zijn goed voor 31 duimpjes. Dat geeft toch vanavond weer een volle zakdoek onder de dekens in Assendelft.

  1. De seijs

   Jaha ik hou je wel bezig hè abje burn-out de racist en eigen volk eerst. ??? En waar ben je nou?? Kongo???

  2. BobbyHaarms

   31 duimpjes om niks. Goh, zou onze forumkleuter soms azen op een nietszeggende eerste plaats? Of stopt ie ze allemaal op een plek waar geen licht komt?

   1. abajaxbarcelona

    Beide. Als hij eerste staat geeft hij een feestje in Assendelft. Iedereen is welkom. Het feestje gaat de recordboeken in als het stilste feestje.

     1. De seijs

      Doet je zeer hè bobby die duimpjes. Ik lach erom. Jij maakte weken lang ruzie met hurbie om jullie 1e plaats ??? kijk eens hoeveel jullie jezelf duimpjes hebben gegeven. Staat er toch echt zwart op wit. Triest dat is het.

 11. ems

  Noemen we zo een apeler over 2-3 jaar “uit de eigen opleiding”? Zo ja waar leggen we de grens?

  1. abajaxbarcelona

   Yep, zo werkt het. Zelfs 16-17 jarigen die komen noemen we een
   product uit eigen opleiding. Aldeweireld, Eriksen etc. Worden zo genoemd.
   Makkelijk scoren toch? Bij bij is uit eigen opleiding gewoon jongens uit de regio Amsterdam die uiterlijk rond hun 10e naar Ajax komen.

Comments are closed.