There are no ads, please add some


Jan Siemerink nieuwe teammanager Ajax

Met ingang van 22 februari 2018 is voormalig tennisser Jan Siemerink teammanager van het 1e elftal van Ajax, zo meldt de club via de officiële website. Hij volgt in die functie Tjerk Smeets op, die per 1 februari (2018) als technisch directeur in dienst trad bij de Nederlandse honkbalbond (KBSB). Komende week is Siemerink bij het ABN AMRO World Tennis Tournament onder meer nog actief als commentator bij Ziggo Sport, waarna hij zich dus per 22 februari gaat toeleggen op zijn nieuwe functie bij Ajax.

In de periode 1989 – 2002 was Siemerink professioneel tennisser. Hij was de afgelopen jaren directielid bij de Nederlandse tennisbond (KNLTB) en captain van het Nederlandse Davis Cup-team.  ,,Dankzij mijn topsportachtergrond weet ik wat er van de spelers gevraagd wordt en wat ze nodig hebben om te kunnen presteren. De jaren na mijn tennisloopbaan heb ik, met name als captain van het Davis Cup-team, een nog beter beeld gekregen van de totale organisatie rondom een sportploeg. Na gesprekken met Edwin van der Sar en Marc Overmars werd ik steeds enthousiaster over de functie, dus ik ben blij dat ze voor mij gekozen hebben. Ik heb er enorm veel zin in en kijk er naar uit om gezamenlijk het eerste elftal zo goed mogelijk te faciliteren, zodat de ambities van Ajax bereikt kunnen worden”, aldus Siemerink op Ajax.nl.


Gerelateerde posts

56 reacties

  1. paulvos

   Die heeft ieder geval meer Ajax in z’n bloed dan die Smeets, maar had toch liever David terug gezien.

 1. Wenen 1995

  Mooi dat Jan, een echte Ajax-supporter, een functie krijgt. Succes Jan! Hopelijk voeg je veel positiefs toe aan de club!

  1. HURBIE

   Als hij deze functie net zo goed doet als dat hij tenniste ,dan heeft AJAX een GOUDVINK voor deze functie Succes +Welkom

 2. -buitenkantje rechts-

  Hmmm.. heb het niet zo op die kruisbestuiving van sporten.. Liever iemand die dicht bij het team staat.

  1. abajaxbarcelona

   Frisse ideetjes zijn altijd welkom. Outside of the box denken kan heel goed zijn.

 3. Peter kopsterk

  Ik ben misschien een van de weinigen hier op dit forum maar wat doe iemand in de tenniswereld in de voetbalwereld. Hou het gewoon bij tennis Jan en neem iemand anders voor deze functie. Zijn ook allemaal van die betweters

 4. EugAjax

  Ex topsporter, Ajacied. Lijkt me goede keuze voor team manager. Ik lees wat sceptism omdat hij niet uit voetbal komt. Op ziich te begrijpen maar op zo een functie lijkt me dat geen groot bezwaar. Verder heb je met Eenhoorn en Gerbrands ook mooie voorbeelden dat het zelfs beleidsmatig goed kan werken.
  Welkom Jan regel het maar voor de mannen 😃

  1. Ajax 1

   Inderdaad. Waarom zou een teammanager uit het voetbal moeten komen? Hij moet verstand hebben van teamprocessen (en dat heeft hij) en moet alles goed kunnen regelen om het team heen en spelers zich thuis laten voelen. Zie het probleem niet.

 5. Gert Ajax

  Siemerink was een goede tenniser die toen in een mooie lichting zat met elthing haarhuis kracijek schalken.
  De meeste tennisers konden ook aardig voetballen maar kozen voor een profbestaan in het tennis.
  Denk dat siemerink wel wat kan betekenen voor Ajax hij kent het topsportklimaat als geen ander👍

 6. Gert Ajax

  Reamin Sluiter is trouwens een kakkerlak die heeft nooit het constante niveau van siemerink gehaald😉

 7. Ajaxfoort

  Natuurlijk wens ik hem veel succes. Maar dat hij topsporter is geweest en van Ajax houdt geeft mij nog niet het idee dat hij is wat Ajax nodig heeft. Teamsport is toch iets anders dan individueel met wat ervaring in de daviscup. Maar goed. We gaan het zien.

 8. JohnDoe77

  Welkom Jan! Hij woont in de buurt, ook wel practisch! Toch zou een oud-speler wel helemaal top zijn! Maar Jan is niet verkeerd!

 9. abajaxbarcelona

  Off: Orejuela gaat het nooit worden helaas. Dramatisch tegen Telstar. Weggegooid geld Overmars. Scout op zijn kloten geven dus.

   1. -buitenkantje rechts-

    Als ik die Orejuela zo zag spelen is het volgens mij meer een rechtsbuiten dan rechtsback.. Miischien een ideetje??

 10. EugAjax

  Off op scorbord Telstar – Jong Ajax het oude en dus goede logo van Ajax. En dan twittert Van Praag dat hij dat mooi vind…..werd dat logo niet onder zijn leiding afgeschaft? Wat een grappenmaker dan 😄

    1. -buitenkantje rechts-

     Vond het ook opvallend Eug.. Vraag me dan af wat een club als Telstar bezielt om het oude logo en niet het huidige logo te laten zien. Merkwaardige actie van een thuisclub toch?
     Loss hiervan vind ik het oude logo veel meer uitstraling hebben. Dus als dit een opmaat is om het huidige logo te vervangen vind ik het prima..👍⚽️

     1. EugAjax

      Klopt zeer rare actie van Telstar natuurlijk. Maar wel eens als oude logo terug kan komen ben ik zeer voor.

    2. abajaxbarcelona

     Eug, ik gaf commentaar op Basisspeler. Zoek je nu telkens de confrontatie? Commentaar is gewoon overbodig.

     1. EugAjax

      Mijn antwoord is naar Basisspeler. Dus nee zoek geen confrontatie. Kan nu ook niet toch want je neemt het voor me op 😄, moet niet gekker worden trouwens 😂😂😂😂

 11. Dagrump

  Succes en Gefeliciteerd met je aanstelling als teammanager van Ajax!! We gaan het zien !

 12. Brokamp

  Wat Jan vooral kan overbrengen op de voetballers dat hij ze laat zien wat een topsporter er voor over moet hebben om zijn werk goed te doen. Voetballers hebben toch een makkie. 1 x per week in teamverband 90 minuutjes voetballen. Kijk dan maar eens wat andere sporters er individueel voor moeten doen om een topprestatie te leveren. Sommigen drukken zich aardig in een wedstrijd en doen pas wat als de bal in de buurt komt. Goede zaak een individuele topsporter. Succes Jan, geef ze maar eens op hun kloten.

   1. Marc Overdwars

    Haha dat klopt Jimmy, maar bij voetbal wel. 40-0 had Ajax – Twente kunnen worden. Had…..

 13. BobbyHaarms

  Ik weet het niet of dit een juiste keuze is. Tijd zal het leren, maar sta niet gelijk te springen.

Reageren is niet mogelijk.