Keizer hoopt op landstitel Ajax en gunt spelers het beste

Marcel Keizer hoopt van harte dat Erik ten Hag met Ajax de landstitel grijpt en wenst de spelers het allerbeste toe, zo laat columnist Menno Pot weten in Het Parool. Pot sprak met Keizer over de situatie na zijn ontslag bij Ajax waar hij is opgevolgd door Erik ten Hag.

‘Ten Hag kan er niets aan doen dat Keizer is ontslagen bij Ajax  zoals hij er ook niets aan kan doen dat hij een achterstand van vijf punten op PSV erfde. We moeten Ten Hag juist steunen’, laat Pot weten. ‘Weet u van wie deze wijze woorden afkomstig zijn? Van Marcel Keizer. Ik kwam hem tegen in de kantine van de eersteklasser CSW in Wilnis, zijn woonplaats. Ik sprak hem aan. We praatten even. Hij vertelde dat het goed met hem gaat. Zo zag hij er ook uit. Hij vertelde dat hij fijn op vakantie is geweest, dat het nu eenmaal kan gebeuren en dat het met hem wel goed komt. Hij gunt zijn jongens het allerbeste en hoopt dat Ten Hag (‘een goede trainer’) Ajax naar de titel zal leiden. Wie uit sympathie voor Marcel Keizer Erik ten Hag onwelwillend bejegent, doet juist níet wat Marcel Keizer wil. Die is groter dan dat. Omdat hij Ajacied is’, besluit Pot.

Bron: Het Parool

Related posts

74 Comments

  1. De Ajacied

   Idd ja echt een kanjer
   En ik en denk vele met mij dat hij had mogen blijven bij Ajax, Ten Hag doet het echt niet beter als Keizer
   Marcel het ga je goed, dat gunnen wij jou allemaal
   ❌❌❌

   1. Litmanen

    Keizer is niet schuldig, maar hij was niet klaar en voorbereid op zijn taak.
    Net als dat ik denk dat Ten Hag heeft onderschat wat het is om hoofdtrainer van Ajax te zijn
    Waarom zou hij anders vier assistenten hebben?

    1. De Ajacied

     Ik heb ook mijn twijfels of Ten Hag klaar voor Ajax was hoor Litmanen
     Maar ben wel héél blij dat Hennie Spijkerman is buiten gegooid,
     Dat was dé rotte appel in mijn ogen
     ❌❌❌

  2. Ajax 1

   Qua mens zeker, qua trainer niet klaar voor Ajax en dat moet Ten Hag inderdaad ook nog bewijzen. Daarom was ik voorstander van koeman of laudrup. Meer ervaring internationaal. Maar nu hebben we ten hag, dus vol daarachter. Heel stijlvol dat keizer zich zo uit laat. Het allerbeste Marcel!

 1. HURBIE

  Deze man heeft wat over zich heen gekregen va de start met het drama van Appie
  Groep GEWELDIG opgevangen
  Hij werd ook maar voor de leeuwen gegooid
  Hoop dat je weer bij AJAX gaat trainen,want dat verdien je SUCCES

  1. dickst14

   Ja hij heeft niet veel geluk gehad. Ik vond hem best gedreven en met een Ajax hart. Maar….. die wissel tegen Twente.

 2. Peter kopsterk

  Super marcel. Je kon er weinig aan doen. Je resultaten waren redelijk goed. Het geval Nouri speelde ook. Gun je het allerbeste

 3. EugAjax

  Op en top gentleman. Een echt Ajax waardig karakter en op weg ook een waardig Ajax trainer te worden. Weg ernaar toe abrupt afgebroken door duo Sar en Overmars met wat voor een reden dan ook. Hij heeft gelijk Ten Hag kan je niks verwijten hierin, hoewel ik persoonlijk wel twijfels hou of hij een echte Ajax trainer is.
  Marcel het ga je goed en ik blijf je volgen. Ik ben benieuwd waar je weer opduikt. Ik gun je het allerbeste.

 4. Charka53

  Wat een toffe gozer die Keizer , van mij had hij mogen blijven en dan hadden we dichter bij pisvee gestaan daar ben ik van overtuigd .

  1. Bakkie

   Jij denkt dat we met Keizer alle wedstrijden gewonnen hadden? Feyenoord, Utrecht, NAC en Roda JC. Ik denk het niet.

    1. Bakkie

     Ik denk niet dat we met Keizer 10 punten hadden gehaald uit die vier wedstrijden, dat is het enige dat ik zeg.

    2. dickst14

     Utrecht uit wat de moeilijkste wedstrijd van het jaar is? En dan op dat veld en met een scheidstrechter die alles goed vond. Dit hadden we met Michels Cruijff of van Gaal ook niet gewonnen. Ook al hadden we het wel verdiend.

 5. Widi

  Ik weet natuurlijk niet wie wat heeft geschreven hier toen Keizer nog trainer van Ajax was. Maar wat ik toen las hier is wel heel erg anders dan wat ik nu lees.

  1. Vak 120

   Ja precies widi! Wat een kontekruipers zeg! Volgende week schrijft v gaal een stuk en is hij de juiste…keizer was ajax niet waardig en ten hag is 3 wedstrijden op weg!! Gewoon af wachten,en een mening durfen hebben!!

 6. AFCA my World

  Mooie woorden,maar hij had ook beter moeten weten dat hij niet de trainer voor het grote Ajax was, te onervaren teveel een jongetje dat aan de hand liep van grote broer Bergkramp,niet het tactisch inzicht wat er nodig is, ik geloof ook niet in ten hag,ik zou een grotere naam liever gezien hebben, laudrup of van het schip, maar het
  Liefst van al zou ik Bosz terugwillen ! Het beste marcel ,maar je was het gewoon niet ! ⚽️

  1. Yindi

   Sinds wanneer zijn van ‘t Schip en Laudrup grote namen als het om trainerschap gaat? Johnny doe het goed bij PEC, maar verder dan? En Laudrup, al titels, prijzen op zijn palmares? Populisme hier speelt vaak een rol hoor. Bosz wordt bijvoorbeeld een “passant” genoemd. Dat klopt, dat is hij ook. Maar geldt dat niet voor elke trainer in de voetballerij, uitzonderingen daar gelaten (Ferguson, Wenger)? Zelfs de meeste spelers zijn passanten, wat is daar mis mee? Als we dus vaststellen dat iedereen in de voetballerij een passant is, dan is het toch onzin dat steeds te noemen? Tenzij je het een interessant woord vind, maar verder is het onzin.

 7. AFCA my World

  Ik verwacht wel een hoop stront over mij heen te krijgen,maar bijna iedereen zag dat hij het niet was,bijna iedereen schoffeerde hem.en nu word hij op het podium gezet? Dat is hypocriet,was geen fan van hem en ook niet van ten hag !

  1. Yindi

   Ik zet niemand op een podium. Maar jij zet mensen op een podium die nog niks bewezen hebben. Jij hebt het over “ grotere namen” , toch?

   1. AFCA my World

    Van’t schip heeft het heel goed gedaan in Austalie en Laudrup is heel goed bezig,grotere namen geen grote namen die komen toch niet ! In principe heeft Ajax goede spelers nu nog een goede trainer ! ⚽️

 8. Brokamp

  Of iemand nu wel of niet een goede trainer is wil niet zeggen dat het geen goed mens is. Te vaak wordt er hier op dit forum te veel op de man gespeeld en dat mag best wel eens wat minder. Ik vind ook dat Keizer prima op zijn plek was bij jong. Maar je zou het geen enkel iemand gunnen om trainer te zijn als er zoiets gebeurt als met Appie. Laten we maar blij zijn dat er toen een mens voor de groep heeft gestaan. Fijn dat het goed met je gaat Marce.?

 9. Brokamp

  Of iemand nu wel of niet een goede trainer is wil niet zeggen dat het geen goed mens is. Te vaak wordt er hier op dit forum te veel op de man gespeeld en dat mag best wel eens wat minder. Ik vind ook dat Keizer prima op zijn plek was bij jong. Maar je zou het geen enkel iemand gunnen om trainer te zijn als er zoiets gebeurt als met Appie. Laten we maar blij zijn dat er toen een mens voor de groep heeft gestaan. Fijn dat het goed met je gaat Marcel ?

 10. a.p.

  in het nieuws… mijn vraag….waarom niet Dave Ent maar Jan Siemerink als teamleider van Ajax

  1. abajaxbarcelona

   Ik neem aan dat je David Endt bedoeld? Die heeftzelf de deur hard dicht gegooid.

 11. -buitenkantje rechts-

  Het is duidelijk dat Keizer te licht was.. niet voorbereid op zijn taak. Toen hij weg ginghadden velen Koeman of Bosz in gedachten als zijn opvolger. Toen het Ten Hag werd die gelijk speelde tegen Utrecht en niet direct een verbetering in het spel liet zien was er de lichte teleurstelling. Misschien was Keizer achteraf toch niet zo gek?
  Tegen Twente wederom een finale.. Puntenverlies mag niet!

  1. EugAjax

   BR Keizer was gewoon goede keuze, zeker als ze hem langer de tijd hadden gegeven. Helaas zit voetbalwereld anders in elkaar zelfs nu al bij mijn Ajax. Paniek heerst en als men paar maanden niet presteert tot zeer matig dan is hek van dam. En dan vergeten ze voor gemak dramatisch begin van voorbereiding………
   Maar hey ik stop maar even want dit heb ik ook al een leer gezegd ??

   1. -buitenkantje rechts-

    Hij was natuurlijk geen goede keuze.. hij was een gok. Men hoopte net als met FdB nogmaals geluk te hebben met een onevaren trainer. Dat gebeurt slechts bij uitzondering. Daarbij had FdB nog als voordeel dat hij voormalig topvoetballer was geweest. Keizer totaal lichtgewicht waar het wachten was op mislukking. Gewoon verkeerd brsluit geweest om hem aan te stellen. Daarbij had hij met Spijkerman en Winter nou geen heldere lichten als assistenten. Bovendien iemand als Bergkamp die steeds over zijn schouder meekeek.
    Ajax verdien een internationaal evaren trainer. Toen ten Hag werd aangesteld was ik persoonlijk ergteleurgesteld. Ten Hag die ook bij de Utrechtaanhang bekend stond als resultaattrainer met betonvoetbal. De eerste wedstrijden werd dit bevestigd.. Wat dat betreft heeft Ajaxdirectie nagelaten om een aansprekende Ajaxcoach neer te zetten. Gemiste kans die hopelijk alsnog goed uitpakt.

    1. EugAjax

     Ik ben van mening dat Keizer uiteindelijk goede keuze was geweest. Spel werd steeds beter en Ajax boekte grote uitslagen op eind net voor zijn ontslag. Ajax heeft trouwens voor alle succesperiodes in verleden JUIST een onervaren trainer aangesteld en dus succes gehad op basis van jarenlange samenwerkingen. Michels, Cruijff, Van Gaal, De Boer. Mbt assistenten eens, daar hadden ze anderen moeten neerzetten. Mbt aannemen Ten Hag zitten we ook op 1 lijn. Keizer dus niet maar keuze had uiteindelijk echt goec uitgepakt, ben ik overtuigd van. Vergeet niet het begin was niet te doen voor hem met ongeval Nouri . Niet alles is daaraan op te hangen natuurlijk maar wel heel veel zeker eerste drie maanden van seizoen maar zelfs nu nog denk ik.
     Maar goed het is noet anders we gaan het zien

     1. abajaxbarcelona

      Oogkleppen? Gaan we weer zo beginnen? Noem alle mooie enerverende wedstrijden eens. Twee is weinig nl. Oh ja, NAC hoorde er niet bij, ook Feijenoord niet ondanks de uitslag. Nac was niet thuis en Feijenoord erg laf, PSV overigens ook. Dan lijkt het al snel heel wat.

     2. EugAjax

      Je speelt zoals tegenstander toelaat AB. Dat PSV en NAC bijv niks in te brengen hadden onder Keizer kwam door Ajax. Zie nu thuiswedstijd tegen zelfde NAC. Was stukl lastiger omdat gedachte nu iets behoudender is. Ik noemde juist alleen PSV en AZ omdat dat de twee moelijkste tegenstanders waren vandaar. Verder kan je me commentaar op wedstrijden lezen weet je precies welke ik goed vond en waar verbetering lag

 12. Ajaxfoort

  Jammer dat deze man op deze manier verloren is gegaan voor de club. Wordt in het diepe gegooid en als het dan niet lukt, wat velen van ons al voorspelden, wordt ie er gewoon uitgeflikkerd. Had niet gehoeven zo.

 13. abajaxbarcelona

  Voor de kerst 90% blij met vertrek Keizer. Nu 60% voorstander van hem?
  Hij had gewoon nooit aangesteld mogen worden. Wederom grote fout van Dennis geweest.

  1. dickst14

   AB hij is een sympathieke man zonder rancunes. Ik had hoop toen ik jong Ajax zag spelen afgelopen seizoen. Maar Reiziger doet het niet slechter met een mindere selectie. Hij heeft het niet makkelijk gehad (nouri) waar hij toch goed mee omging. Maar ja die foute wissel tegen Twente enz. Niet of nog niet geschikt voor Ajax 1

   1. abajaxbarcelona

    Ik zeg niets over de persoon Keizer maar geef aan dat hij noout aangesteld had mogen worden als trainer van Ajax 1 en dat dat de fout was van Bergkamp.

 14. Machlas

  Keizer je bent een kanjer!! Niet vergeten dat hij een enorme klap heeft moeten verwerken met Nouri. En dan moet je nog beginnen. Respect

 15. Yindi

  AB, ik denk dat Eug voor een groot deel gelijk heeft. Het is soms moeilijk voor ons als supporters om, in tijden dat het (nog) niet echt lekker loopt, rustig te blijven. We zeiken de een na de ander af. Ik ben zelf ook wel eens te kritisch maar misschien zijn we daarom ook wel Ajax supporters.Ik zag net een interview op Ajax tv met Younes en dan straalt van deze jongen af dat hij wel degelijk iets met onze club heeft. Hij zegt dat ook min of meer. Die Armin is ook gewoon een leuke vent, die verdient niet te worden afgezeken.

  1. EugAjax

   Eens Yindi ?. Overigens een van de redenen dat Ajax groot is geworden is volgens mij juist de kritische benadering van supporters maar ook intern binnen de club.

  2. abajaxbarcelona

   Yindi, Eug en ik hebben een andere kijk op voetbal en op Ajax. In mijn ogen heeft hij dus geen gelijk. Kan gebeuren.

   1. abajaxbarcelona

    Ik geef normaal commentaar en hij start meteen met oogkleppen en dan ben ik decaanstichter volgens velen hier. Is lastig netjes te blijven dan.

   2. Yindi

    Eens AB, niks mis mee. Toch pleit ik er voor om niet alles steeds zo zwart wit te zien zoals we daar soms allemaal wel de neiging toe hebben. Ik leer ook veel op dit forum maar dat heeft ook vooral met mezelf te maken. Heb ook vaak laten blijken dat Keizer niet de juiste man was voor Ajax en soms had ik dat best anders kunnen neer zetten dan ik heb gedaan. Als je nu ziet hoe hij reageert dan heb ik daar diep respect voor. Geldt ook voor Younes trouwens, is gewoon aardige kerel die gewoon zijn stinkende best heeft gedaan. Dat staat allemaal los van onze mening over Ajax en hoe we daar afzonderlijk naar kijken. Die discussie, zonder dat het aggressief wordt, is juist interessant.

    1. abajaxbarcelona

     Vwb Younes ……. ik denk dat hij de hele boel in de maling neemt op een gifa manier. Maar …… dat denk ik en mogelijk wat zwart wit ?. Ik zeg zaken zoals ik denk dat ze zijn, recht toe recht aan. Voor Keizer heb ik best wat respect hoewel ik het van zijn kant ook dom vind dat hij er in is gestapt. Ach ….. zo hebben we allemaal wat. Ik zal, gezien mijn leeftijd ?, echt niet meer veranderen maar ik kan er goed mee leven. Ik snap je reactie wel heel goed.

     1. Yindi

      Ok, prima. Ik heb me iig voorgenomen wat genuanceerder te reageren voortaan omdat ik ook denk dat het nooit zwart wit is. Dat heeft dan wel zeker met mijn leeftijd te maken, haha. Dus, gewoon op naar het kampioenschap!! Uiteindelijk gaat het daarom en dat is wat we graag willen. ( en als het kan met Ajax-voetbal) want daar zijn we tenslotte ook Ajax supporter voor. Die mooie club die zoveel prachtige voetballers heeft afgeleverd in al die jaren.

  3. Basisspeler

   Younes beoordelen op wat hij binnen het veld doet en wat zijn acties buiten het veld zijn aub! Niet of hij iets uitstraalt of dat je denkt dat hij sympathiek is.

 16. JohnDoe77

  Natuurlijk, hij kan er niet veel aan doen dat hij in het diepe is gegooid, dat wilde Bergkamp en Sar. Guess who is still here…

 17. Widi

  Ik lees net dat van Praag nostalgisch werd toen hij bij Telstar het oude Ajax logo zag. Hij vond het heel mooi. Ben ik nu gek? Het was toch toen hij voorzitter was dat dit logo vervangen is door het gedrocht dat we nu hebben! Ik herinner me nog dat hij het nieuwe logo verdedigde. Dement? Of?

  1. abajaxbarcelona

   Verstand komt met de jaren denk ik. Bij de een sneller dan bij de ander. Of …….. inderdaad dement.

 18. Forever nr14

  Wat een top reactie, man man wat deze man over zich heen heeft gekregen, ga er maar aan staan hoor! Ten Hag doet het zeker niet beter, omdat hij ook maar van een beperkt niveau is. Marcel had de tijd mieten krijgen. Succes Marcel.
  Wel fijn dat die Henni weg is, nog 1 te gaan

  1. abajaxbarcelona

   Vergeet niet dat hij nog niet is ontslagen. Klinkt rot maar is wel een feit. Hij moet wel zo reageren als hij nog iets wil kunnen bereiken binnen Ajax of een goede afkoopregeling wil krijgen. Hoort allemaal ook bij het spelletje.

   1. Yindi

    Gaat mij te ver AB. Dat denk ik niet. Die afkoopregeling krijgt ie sowieso. Daarnaast zullen er niet al te veel mensen zijn die hem geen plaatsje zouden gunnen bij Ajax. Ben erg benieuwd hoe Ajax daar mee zal om gaan trouwens.

Comments are closed.