Cardiologen: ‘Vastgestelde ‘false tendon’ Nouri ongevaarlijk’

Enkele cardiologen hebben onafhankelijk van elkaar de situatie rondom Abdelhak Nouri bekeken en komen allen tot de conclusie dat er bij Nouri in het verleden een ‘false tendon’ is vastgesteld maar dat dit mogelijk geen verband heeft met het ongeval in Oostenrijk. Letselschadeadvocaat John Beer verklaarde deze week namens de familie dat bij Nouri een hartafwijking is vastgesteld. De KNVB zou die hartafwijking op het spoor zijn gekomen en aan Ajax hebben gemeld.

‘Dat het gaat om een zogenaamde ‘false tendon’, een extra streng bindweefsel bij het hart, ‘spreekt Beer niet tegen’. Of er nog een andere hartafwijking is vastgesteld, kan hij niet zeggen. ‘Dat is medische informatie’. De familie reageerde deze week onthutst op het feit dat bij Nouri al voor het tragische incident in Oostenrijk een hartafwijking was geconstateerd. Op 8 juli raakte Nouri als gevolg van hartproblemen in coma tijdens een oefenwedstrijd. Hij heeft ernstige, blijvende hersenschade.

Als Nouri’s hartafwijking alleen een ‘false tendon’ betreft, was dat echter geen reden tot zorg, zeggen cardiologen. Zowel de KNVB als Ajax stelde de false tendon vast en raadpleegde daarover een cardioloog. Die oordeelde dat het geen belemmering vormt voor topsport.

‘Bij mij gaan geen alarmbellen rinkelen bij een false tendon’, zegt een van hen. ‘Als ik dat tegenkom in een dossier, neem ik het ter kennisgeving aan. Ik doe er niets mee’.

‘Er is geen bewijs voor een causaal verband tussen een false tendon en het incident met Nouri in Oostenrijk’, zegt een ander. ‘Meer dan vijf procent van de Nederlanders heeft dat’.

Een van de cardiologen zegt dat het in geval van een false tendon beter is om te spreken van een anatomische variant dan van een hartafwijking. ‘Bij een hartafwijking denk je aan gevaar, maar dat is onterecht’.

Bron: Het Parool

Related posts

15 Comments

 1. Kingkong

  Hoop dat dit waar is dan zijn er in ieder geval geen onverkwikkelijke zaken gebeurd en dat komt de rust ten goede .
  Blijf wel hopen op een waardig herstel van Nouri

  1. De Ajacied

   Hoop zo dat de familie Nouri hier ook wat vertrouwen uit kan halen.
   Zodat er wederom wat rust komt omtrent Appie, hoop dat hij ooit nog in de JC Arena kan komen ?
   ❌❌❌

 2. Ajaxslied

  Zo zie je maar dat het weer flink opgeblazen Word. En jammer genoeg is de familie van Nouri de dupe hiervan.

 3. De seijs

  Als dit de waarheid is, is de knvb en ajax niet in gebreken geweest. Ik zelf heb altijd in ajax en de knvb gelooft hierin.

 4. Ajaxfoort

  Je zit natuurlijk met privacy. Een club of bond kunnen niet zomaar iedereen inlichten. Het was aan Nouri zelf om zijn ouders in te lichten naar mijn idee. Jammer dat dit nu de boventoon gaat voeren, terwijl de gezondheid van Nouri alle aandacht verdient.

 5. Widi

  Dit was al duidelijk. Het gaat om hoe er op de fatale dag is gehandeld. Daar zullen de advocaten zich op richten. Het blijft jammer dat de familie Nouri in al hun verdriet en verwarring ten prooi is gevallen aan juridisch ratviseurs.

  1. Litmanen

   Eens, als ik die advocaat op tv zie, dan zie ik vooral iemand die zichzelf wereldberoemd wil maken.
   De familie heeft zich misschien door de verkeerde mensen laten leiden.

   Wel hoop ik dat op korte termijn duidelijk wordt of er op het veld correct is gehandeld.

 6. Codilo

  Het handelen op de dag zelf, ga ervan uit de arts/ mensen zo snel mogelijk gehandeld hebben en voor hun op dat moment de juiste dingen hebben gedaan. Het zelfde als een spits denkt ik schiet hem nu in de rechter kruising en de keeper pakt hem, shit had ik hem maar links geschoten! Blijft ook een moment van handelen. Zoals hier al eerder wordt gezegd, zijn allemaal verliezers, niemand heeft dit gewildt.

 7. Zlatan4ever

  Het was niet zo zeer de advocaat maar de woordvoerder van de familie die er met gestrekt been inging wat betreft de “schuldvraag”…….
  En wat mij betreft is er schuldvraag daar schiet Nouri niks mee op. In plaats daarvan laten we Appie in gedachten blijven steunen voor een enigzind goed herstel.

Comments are closed.