There are no ads, please add some


Swart baalt van vertrek Bergkamp

Mister Ajax Sjaak Swart laat tegenover De Telegraaf weten te betreuren hoe Dennis Bergkamp het veld heeft moeten ruimen bij Ajax. “Dat is toch altijd jammer bij iemand als Bergkamp, die een fantastische speler is geweest. Dat dit gebeurt, is niet goed voor de naam. Ook voor Ajax niet. Ik hoop dat het goed opgelost wordt, dat hij misschien nog terugkomt of wat dan ook anders. Mooie spelers, daar mag niks mee gebeuren. Hier hebben we niets aan.”

Swart zegt net zo geschokt te zijn als de rest van de voetbalwereld door de ontslagronde die ook hoofdtrainer Marcel Keizer en assistent Hennie Spijkerman uit de ArenA dreef. ,,Ik schrok ook, dat was echt een verrassing. Ik had daar niets over gehoord.’’

Website bezoekers: AjaxFanzone is ook bereikbaar via De Ajax Fanzone app; de meest complete Ajax app. Met de Ajax Fanzone app blijf je altijd en overal op de hoogte van het laatste Ajax nieuws en kun je direct reageren op nieuwsberichten. De applicatie is gratis te downloaden op zowel de iPhone/iPad als Android Phone/Android Tablet.

Gerelateerde posts

155 reacties

 1. Brokamp

  Jammer voor Sjaak maar als de sfeer onderling zo is dat je niet meer samen door 1 deur kunt dan geld de wet van de sterkste. In dit geval is Bergkamp de klos maar het had ook anders om kunnen zijn. Zijn voetbal kwaliteiten zijn on omstreden. Maar je moet wel met andere mensen niet alleen kunnen maar ook willen samenwerken. Laten we niet vergeten dat door Bergkamp Wim Jonk ook is vertrokken. Deze grote schoonmaak wa gewoon nodig, kijk alleen maar wat er nu mogelijk is met het aankoop beleid. Marcel Keizer was te licht voor het eerste en Spijkerman te oud. Nu mag de nieuwe staf het laten zien. Ik heb er wel vertrouwen in.

  1. AjaxKat

   Ik snap Sjakie’s standpunt (schreef het hier laatst ook). Jammer dat echte Ajax-iconen als Van Basten en Bergkamp er niet in slagen om op een andere manier nuttig voor Ajax te zijn. Ik deel zijn mening, maar je hebt gelijk Brokamp. Hun inbreng moet ook opbouwend en in dienst van Ajax zijn en bij DB was dat volgens mij niet het geval. Dan kun je beter met hem breken als MO en Sar 2 handen op 1 buik zijn.
   Voor de rest; lees ook de column van Jordi vandaag bij Telegraaf. Ajax is nu weer een stap verder van het plan van JC. Ook een tip voor de redactie overigens om daar nog een artikel over te schrijven.

 2. Wenen 1995

  Snap ee eigenlijk nog steeds niets van. Bergkamp lijkt mij een verstandig persoon, evenals Overmars en Vd Sar. Alle 3 hebgen ze het beste voor met Ajax, waarom dan zo’n gedoe?

  1. Ajax 1

   Eens Wenen 1995. Bergkamp had misschien te veel inbreng, maar dan ga je met elkaar zotten als grote ex Ajax spelers en los je dat op als volwassenen. We moeten onze Ajax iconen wel proberen te behouden voo mr de club. Ook Jonk…..

  2. Emilio4Ajax

   Denk dat er meer zijn hier die er eigenlijk ook nog steeds niets van snappen Wenen, maar als je de feiten op een rijtje zet… Denk overigens toch dat Ling dr niet ver naast gezeten heeft met zn rapport… Hoe goed of hoe slecht die nu was… Begrijp ook Bergkamp niet, maar dat is een ander verhaal…?❌❌❌❤️??

  3. AFCA my World

   Jullie hebben blijkbaar niet alles meegekregen, bergkramp had het veel te hoog in zijn bol, probeerde de koning van Ajax te zijn,zijn wil was wet ! Dat er een beetje cruiijf verdwijnt is wel en niet waar, maar je kunt niet alles intern oplossen,er loopt veel talent rond maar dat gaat pas renderen als er een compleet elftal loopt en daar zijn soms aankopen voor nodig ! Dat hield bergkramp tegen , bovendien wilde hij zijn macht vergroten door zijn vriendjes binnen Ajax te houden , hij heeft zijn hand overspeeld , maar daardoor is Ajax wel ver weggezakt binnen europa , en zijn we goede mensen als Jonk en Bosz enz kwijtgeraakt ! Nee dit moest gebeuren om Ajax weer vooruit en naar de top te krijgen ! ⚽️

   1. Emilio4Ajax

    Kijk AFCA, als je al mijn kommentaren naast elkaar legt zie je dat ik wel degelijk weet wat er aan de hand geweest is binnen Ajax en de machtstrijd, maar dat neemt niet weg dat ik Bergkamp niet begrijp en dat ik Bergkamp geen goede spitsentrainer vindt. Los van het feit dat het noodzakelijk was voor Ajax en de volgende stappen. Mijn kommentaar hierboven staat daar los van… Ik geloof nog steeds in de goedheid van de mens als individu en in de mensheid als geheel… Vandaar…probeer altijd te relativeren… Barcelona heeft ook niet alles van Cruijff aangenomen, maar de goeie dingen gekombineerd met eigen inzicht…?❌❌❌❤️??

    1. Widi

     Bij Barcelona is al 10 jaar geen speler uit de eigen opleiding doorgebroken. Ze hebben net 160 miljoen uitgegeven aan 1 speler. Erg veel eigen inzicht dus.

     1. Emilio4Ajax

      Haha Widi, heel goed, maar zo bedoelde ik het niet helemaal met eigen inzicht… Je hebt mischien wel gelijk. Weinig eigen jeugd die doorbreekt en daar moet Ajax juist van leren en anders doen, maar dat betekent nog niet dat men lukraak alles wat Cruijff voorspiegelde moet overnemen… Het gedachtengoed Cruijff dient in acht genomen te worden en aan de ontwikkelingen getoetst te worden, evt. aangepast worden, maar nooit vergeten worden… Heb begrepen dat het grote probleem van Cruijff altijd was dat ie twee stappen verder was dan de rest en dat het voor hem de grote uitdaging was om dat aan andere uit te leggen zodat het te begrijpen was. Denk dat zelfs Bergkamp het niet begreep. Aan de andere kant zijn er nu weer nieuwe mogelijkheden onstaan en denk ik niet, zoals Jordy, dat met Bergkamp het laatste gedeelte/beetje van het gedachtengoed van Cruijff verdwenen is.?❌❌❌❤️??

     2. Basisspeler

      Appels met peren. Barca acteert in een zware competitie en moet ieder seizoen minimaal halve finale CL halen. Tallenten van Ajax mogen rijpen in de speeltuin die eredivisie heet.

 3. BobbyHaarms

  Natuurlijk is het jammer dat een grootheid als Bergkamp op zo’n manier moet vertrekken bij Ajax. Was groot fan van hem toen hij nog speelde. Maar achteraf had Dennis zich beter alleen moeten bezighouden met het trainen vd spitsen.

   1. BobbyHaarms

    In theorie wel ouwe reus. Maar ik ben bang dat Dennis na dit gelazer alleen maar wrok heeft en een stoorzender zou zijn bij de club. Het lijkt misschien een stille Willie maar ondertussen..

    1. Emilio4Ajax

     Ligt aan Ajax, Overmars en Bergkamp… Ligt aan de egos en superegos en of ze allemaal een of twee stappen terug kunnen doen om dan weer gezamelijk een stapje naar voren te nemen… Ben alleen bang dat de egos en superegos te groot zijn om die twee stappen terug te nemen…alleen grote leiders zijn daartoe in staat…?❌❌❤️??

  1. Litmanen

   Alle ex-voetballers die het TH vormden hebben laten zien dat goed voetballen iets anders is dan een grote club leiden.

   Op Overmars na. Buiten het feit dat hij praktisch in zijn eentje Ajax weer financieel gezond heeft gemaakt was hij ook een half jaar geleden de enige die Bosz steunde.

   Achteraf gelijk krijgen is leuk maar het had in dit geval een hoop ellende kunnen voorkomen. Bovendien had Marcel Keizer nog lekker bij Jong gezeten.

   De enige die onterecht ontsnapt is vdSar. Totaal ongeschikt voor zijn functie. Een man die louter clichés braakt. Stotterend en hakkelend…..

    1. Litmanen

     Henrichs zat niet in het TH en is geen ex-voetballer, maar hij mag van mij ook weg hoor. Man voegt buiten zichzelf niets toe.

     1. Kevke87

      hennie henrichs is een vuile huichelaar die destijds zogenaamd unaniem JC heeft weggestemd en er nog steeds zit!!

     2. BobbyHaarms

      Dat beseft hij zelf ook terdege Kevke, maar als het een kerel was geweest had hij de eer aan zichzelf gehouden ipv de huichelaar gaan uithangen. Die vuile klootzak (op z’n Huubs) strijkt al jarenlang onterecht bakken met geld op.

     3. Kevke87

      precies en dat is het juist. jarenlang daar zitten alsof het een toegevoegde waarde is. hetzelfde geldt voor slop. die overleeft ook alles

     4. BobbyHaarms

      Nog zo’n bonusbinnenharker ja. Die is uiteraard al jaren in zijn nopjes met Marc ?

  2. De Nees

   Ik zie dit als een politiek correct statement van Swart. In algemene lijnen zegt ie Ajax iconen koesteren, dat willen we allemaal dus niks bijzonders. Maar inhoudelijk gaat hij niet in op de vete hij houdt zich heel slim afzijdig, een niets zeggend interview eigenlijk.

 4. Zlatan4ever

  Bergkamp is en blijft een grote naam in het (internationale) voetbal. Maar dan wel als speler niet als technisch adviseur dat is gebleken (met veel collega’s ruzie). Blijft staan dat hij nooit via de achterdeur weg gestuurd had mogen worden.
  Op dat gebied blijft Ajax niet slim, om zo met Iconen om te gaan. Jammer….

  1. HURBIE

   Bergkamp is ook een beetje AJAX
   Maar wat hij heeft gedaan of misdaan komen wij toch nooit achter
   Voor Keizer is het wel triest
   Werd eigenlijk met tegenzin trainer gemaakt
   Hoop voor hem dat er nog een mogelijkheid komt dat hij terugkomt
   Heeft toch geweldig werk geleverd bij het tweede
   WE WACHTEN AF
   WORD VERVOLGD

 5. Finidi

  Tja Sjaak jij baalt vh vertrek, de meesten baalden vh optreden van Bergkamp ( of het openbare gebrek daaraan)dus niet vd voetballer Bergkamp.

 6. Widi

  Jordi Cruijff zegt hier ook iets over in zijn column in de Telegraaf. Wat hij zegt, staat haaks op wat alle fervente JC aanhangers (Indojood, AB etc) hier steeds over Bergkamp hebben gezegd. Je kunt je afvragen in hoeverre Jordi werkelijk op de hoogte is. En hoe verstandig het van hem is om zich van afstand met Ajax te bemoeien. In VI staat er ook een item op de website. Bij de reacties schrijft ene Hans van Puffelen in mijn ogen verstandige dingen. Het komt er op neer dat het plan Cruijff niet werkt zonder Cruijff. JC improviseerde en anticipeerde voortdurend. Cruijff heeft wel allerlei goede aanwijzingen achtergelaten, maar geen recept.

  1. KBouter

   Niet achteraf over Indojood of AB lullen. Het gaat erom wat Sjaak zegt en denkt over Bergkamp en daar ben ik het niet mee eens.

   Blij dat hij weg is en wat inval eerder las hier..Sar komt hier genadeloos weg hier want ook hij zal moeten ruimen. Laat Overmars zijn werk nog maar doen, dat is de enige man met capaciteiten die een topclub nodig heeft.

   1. Widi

    Ik lul niet over AB en Indojood. En wat Swart zegt, valt in het niets bij wat Jordi in zijn column schrijft. Het is juist jammer dat Indojood weg is. Want ik ben benieuwd naar zijn visie op wat Jordi nu zegt. AB zal er nog wel iets over zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat zij het met Jordi eens zijn. Het is tenslotte Bergkamp geweest die Jonk heeft verdreven. Ik zei gisteren al dat er op de Toekomst ook nog wel wat Bergkamp aanhangers lopen. De vraag is in hoeverre zij zullen meegaan in eventuele aanpassingen in de opleiding. Het is gewoon heel jammer dat de revolutie is geeindigd in een slangenkuil.

    1. HURBIE

     Ligt er ook aan of de woorden van Jordi goed zijn verwoord
     Kranten staan er om bekend om het verdraau van woorden
     Als hij het wel zo gezegd heb us dat niet goed Widi

     1. Widi

      Jaap de Groot schrijft op wat Jordi zegt Hurbie. Het wordt tijd dat iedereen Ajax met rust laat. Dat gaat niet gebeuren. Dus moet Ajax zelf de rangen sluiten. Alle buitenstaanders lekker laten lullen. Hard trainen. Goede wedstrijden spelen. Kampioen worden. Laat ze allemaal maar de t…….krijgen.

     2. Litmanen

      Widi, ik ben het met je eens. Jordi heeft het geld van die colom niet nodig, Jaap de Groot wel. Jordi kan zich beter terugtrekken. Ik vind hem een symphatieke vent maar hij heeft echt geen greintje kennis van Ajax. Alles wat hij weet heeft hij in het verkeden van zijn vader gehoord en wat hij tegenwoordig van Jaap de Groot doorkrijgt.

      De hele revolutie was leuk bedacht maar Johan kon niet meer ingrijpen na het instorten van zijn plan. Destijds zei ik al dat Johan niet op afstand die slangenkuil kon leiden. Toen hij ziek werd was het helemaal afgelopen.

      Zoals het nu gaat is de natuurlijke weg. Iedereen die niet voldoende mwaliteit heeft valt af. VdSar hoort de volgende te zijn. Overmars doet het meer dan prima. Die zal dus weggekocht worden.

      Overigens zei in augustus Overmars al dat er veel zou veranderen t.o. van het TH. Hij wist vast toen al dat de boel zou gaan ploffen. En hij zal ongetwijfeld een handje hebben geholpen toen bleek dat Keizer niet de beste keus bleek te zijn.

     3. HURBIE

      Deze jongen teerd een beetje op de naam van zijn vader
      Zijn vader was bekend
      Hij is alleen maar de zoon van

 7. Kingkong

  Even een algemene oproep aan alle forum leden , laten wij op dit medium ons onthouden van commentaren op de commotie die zal ontstaan omtrend de affere Nouri , en uit respect niet mee doen aan modder gooien!

  1. AFCA my World

   Mee eens, het word een welles nietes spel en daar moeten wij niet aan mee doen !

   1. Widi

    Precies daarom heb ik gisteren geschreven dat er misbruik wordt gemaakt van het verdriet en de verwarring van de familie Nouri door hun ratviseurs. Wij moeten het de familie niet kwalijk nemen.

  2. De seijs

   Dat is een hele goeie van je Kingkong ?hoop dat iedereen hier aan mee doet. Eens kijken of dat gaat lukken.

  3. Litmanen

   Eens Kingkong, hoewel ik vind dat de meeste mensen totnogtoe met respect hier hun commentaar hebben gegeven.

   1. Basisspeler

    Vind ik ook Litmanen. Daarvoor vind ik de oproep overbodig en ook niet gewenst. Zal gewoon mijn mening geven.

 8. Wim Hobe

  Ik las ergens dat hij niet echt ontslagen is( non-actief). Weet iemand daar meer over?

 9. AFCA my World

  Naar mijn mening zit Jordy te ver weg en krijgt te weinig mee van wat er binnen Ajax gebeurde ! Ik stel voor dat hij bij ons Ajax komt werken,en mee gaat bouwen aan een nieuw en groter Ajax net als zijn vader in het verleden heeft gedaan ! Swart heeft ook niet de wijsheid in pacht , en ja misschien had bergkramp via de voordeur moeten vertrekken ,maar er is met hem gebeurt wat hij vele anderen (kijk maar naar alle medici en trainers die er zijn vertrokken) heeft aangedaan, via de achterdeur er uitgetrapt ! Hij zal nog wel reageren, maar er is niemand groter dan de club !!! ⚽️

  1. Widi

   Jordi gooit nu een bom onder Ajax. Hij moet dus zeker niet komen. Het volgende wat gaat gebeuren is dat de naamsverandering van het stadion niet meer gaat plaatsvinden.

   1. AFCA my World

    Jordi roept voor zijn beurt,hij kan niet weten wat er gaande is binnen Ajax, daarom zou hij wel moeten komen ! ⚽️

   2. dickst14

    Dat is niet te hopen. Zonder Cruijff had niemand ooit van Ajax gehoord. Voor de uitstraling van Ajax zou er niets mooiers zijn dan dat het stadion zijn naam zou dragen. Wereldwijd.

    1. BobbyHaarms

     Mee eens dickst. Maar verdient Ajax het wel om zijn naam op het stadion te mogen dragen? Zijn naam is meerdere keren door het slijk gehaald en ze hebben hem gewoon links laten liggen toen het er op aan kwam. Schandalig hoe hij is behandeld door de club die alles aan hem te danken heeft gehad.

     Als het zijn naam niet krijgt heb ik niet echt de indruk dat ze daar dan bij Ajax rouwig om zullen zijn.

     1. De seijs

      ZEER ZEKER NIET MEE EENS BOBBY H. Kijk nog eens na wat ajax heeft gedaan in de JC arena om hem groots te herdenken. Ik was daar bij, echt ontroerend. Dagen lang kwamen mensen afscheid nemen van ons Johan. Ga dit zeker niet vergeten.

     2. BobbyHaarms

      Ajax, maar ook zijn supporters hebben juist (te) weinig gedaan om hem nadien te herdenken. Ook ik was erbij dat we afscheid van Johan konden nemen en ja, dat was mooi en heel ontroerend tegelijk en verdiende deze grootheid ook als geen ander. Ook het klappen in de 14e minuut was een prachtig gebaar. Maar toen werd het stil……………….

      Geen één keer heb ik nog applaus gehoord in de 14e minuut, geen één keer heb ik Ajax gehoord over een terugkerend iets om Johan te herdenken. Het is verdomme je speler geweest die je club wereldwijd op de kaart heeft gezet!! En nu dat gezeik weer over het stadion. Ik sta er niet van te kijken als de familie Cruijff zijn handen er definitief vanaf trekt. Nogmaals, mocht het niet doorgaan dan gaat Ajax gewoon weer over tot de orde van de dag en zal het er niet rouwig om zijn. Zo gedenken we onze grootste speler ooit dus….om je kapot te schamen.

     3. AjaxBarcelona?JC stadion

      Ze hebben het hoogst noodzakelijke gedaan. Ze konden helemaal niet achterblijven na Barcelona maar ze waren niet de eerste. M.b.t. Cruijff is het een armoedig zooitje.

     4. De seijs

      Cruijff is Cruijff. Ajax is ajax. Niemand is groter dan God ajax. Zelfs Cruijff niet. En zonder ajax was Cruijff niets laten we dat niet vergeten. En zonder zijn echt hele goeie medespelers was Cruijff niets. ajax is ajax niks niemand is groter. Cruijff was groot heel groot, de beste, maar zonder ajax was hij niks. Dus wees ajax eens dankbaar. Ze zijn SAMEN groot geworden vergeet dat NIET.

     5. BobbyHaarms

      Weer fout de Seijs….Ajax is juist groot geworden mede, maar vooral DANKZIJ Cruijff. Zonder Johan was Ajax never nooit zo groot geworden. Feit.

     6. AjaxBarcelona?JC stadion

      Dan was een andere club groot geworden. Cruijff was niet afhankelijk van Ajax maar Ajax van Cruijff. Zonder Cruijff had Ajax zo’n grote naam nooit gehad. Sorry, maar wie dat niet ziet ……. Te gek eigenlijk dat zoiets uitgelegd moet worden.

     7. De seijs

      Niet mee eens. Bij Fc Amsterdam zou hij NOOIT de cruijff geworden zijn als bij ajax. Nooit niet. En dat ziet een niet voetbal kenner nog wel. Ongelooflijk dat dat uitgelegd moet worden. Jammer weer.

     8. AjaxBarcelona?JC stadion

      Is goed seijs. Voor mij is Cruijff alles en ik ben als eerste fan van hem en ik ben doordoor fan van Ajax en niet andersom. Doei.

     9. BobbyHaarms

      Laat hem maar joh. Zonder Johan had hij nu misschien wel nooit Ajaxfan geweest.

     10. Widi

      Dit is een moeilijke discussie. Onnodig ook. Feit is wel dat Ajax al 65 jaar bestond voordat JC in Ajax 1 speelde. In die 65 jaar was Ajax al uitgegroeid tot de beste club van Amsterdam. Er waren al aardig wat landskampioenschappen gevierd. Natuurlijk was JC essentieel voor Ajax. Maar hij heeft zelf altijd gezegd dat hij niets was zonder zijn medespelers. En dat waren niet de minsten ook toch? Het is gewoon zo dat clubs ouder worden dan mensen. En dat clubs altijd verder moeten als mensen overlijden. Met de mensen die er nog wel zijn.

     11. Litmanen

      Neeskens, Keizer, Swart, Nuninga, Krol, Haan, Rep….
      allemaal wereldtoppers
      En dan vergeet ik er nog een stuk of dertig.
      Ook zonder Cruijff heeft Ajax de Europa Cup I gewonnen.

      Dus niemand groter dan de club. Zelfs woorden die Johan gebruikte.

     12. HURBIE

      Mooi geschreven BH
      Zo is het wel
      Geloof het of niet maar kreeg kippenvel van deze bijdrage van je
      Ze zijn echt vergeten wat hij heeft betekend voor AJAX TRIEST maar WAAR

     13. AjaxBarcelona?JC stadion

      Je merkt steeds meer dat men bewust afstand neemt van Johan. Nu durven ze, nu hij niet meer onder ons is. Zowel binnen Ajax als ook bij de supporters. Ik kan mij inmiddels zelfs voorstellen dat ik op een gegeven moment geen fan meer ben van Ajax anno nu. Dan ben ik supporter van een club van vroeger. Het is triest maar het is voor mij niet meer ondenkbeeldig.

     14. Basisspeler

      Je hebt gelijk AB. Je ziet het hier in de commentaren op het forum. Het lijkt soms zelfs dat men er naar verlangt om JC zo snel mogelijk achter zich te laten.

     15. Basisspeler

      Onvoorstelbaar trouwens om te veronderstellen dat JC bij FC Amsterdam terecht zou komen. Overal waar JC kwam werd de club groot. Geldt voor Ajax, Barcelona en zelfs later bij Feyenoord. Onbeschaamd en respectloos commentaar van sommigen hier.

     16. De seijs

      Abe Lenstra ook een ban de grootste voetballers ooit volgens Johan Cruijff. Werd bekend bij Heerenveen. Als hij bij ajax had gevoetbald had zijn carrière en bekendheid vele vele malen groter geweest. Maar ja nu was het gewoon Heerenveen. De rest is bekend!

     17. BobbyHaarms

      Ja dat laatste jaar van Johan bij Feyenoord..hij maakte ze in dat jaar zowat in zijn eentje landskampioen. Ik vond het toendertijd zeer pijnlijk dat hij “ons” in de steek liet, maar Ton Harmsen vond hem geen supercontract meer waard. Wat zat ie ernaast zeg..

      En dan zijn er mensen die dat Johan zo kwalijk nemen dat ze hem hier tot in de eeuwigheid blijven kleineren…ongelooflijk.

 10. Widi

  Swart baalt vooral omdat hij in de nieuwe situatie veel minder dicht bij het vuur zit dan in de oude situatie. De nieuwe staf staat is voor hem niet zo benaderbaar als Bergkamp en Keizer. Als je Ajax wil begrijpen, moet je beginnen met in te zien dat heel veel individuen en groeperingen uitzijn op invloed/macht. Ook Sjakie nog steeds. Zo is het altijd geweest. Zo zal het altijd zijn. We kunnen slechts raden hoeveel kampioenschappen dit de club al gekost heeft. Ik hoop dat de spelersgroep zich volledig kan afsluiten van de commotie die Sjakie en Jordi vandaag weer veroorzaken. In Eindhoven krijgen ze meteen weer meer hoop op de titel.

 11. Iamsterdam2015

  Met alle UITERAARD respect voor mener Swart maar indanks dat hij zich kan branden aan het vuur omdat hij er bovenop zit, betekend niet dat ze hem ALLES gaan vertellen en dat hij het wist. De balangen zijn te groot. En wat Brokamp zegt deze grote schoonmaak was nodig!

 12. Finidi

  Ze dachten natuurlijk dattie met zen lengte alles mooi overzien kon maar inderdaad net als Bergkamp, als speler veel beter dan directeur spelen want dat doet ie gewoon,hij straalt gewoon niks uit!

 13. AjaxBarcelona?JC stadion

  Bergkamp zat qua jeugd opvattingen best op de lijn van Cruijff. Probleem met Bergkamp is, is dat hij niet te vertrouwen is. Hij laat je net zo makkelijk vallen. Hij heeft Cruijff keihard laten vallen toen zijn stem hard nodig was. Hij heeft Cruijff laten vallen mbt Ling. Hij heeft Jonk de rug toegekeerd en hij heeft commentaar op de speelwijze van Frank als hij weg is. Ja, hij stond het dichtst bij de visie van Cruijff van de drie maar er is niet mee te werken. Dat vergeet Jordi cq dat beseft hij niet.
  Een bom onder Ajax? Graag. Overmars wordt geroemd om zijn handelsgeest maar heeft helemaal niets met de visie van Johan. Als minimaal Jonk niet kan terugkeren kunnen we afscheid nemen van Johan en leeft hij alleen nog voort als legende bij Ajax. Met Overmars en vd Sar aan het roer ajb geen naamswijziging in JC stadion. Deze mensen verdienen geen enkele credits hiervoor.

  1. Litmanen

   Wat heeft Overmars te maken met credits ten opzichte van de Johan Cruijff Arena?
   Hij doet zijn werk en als enige van al die gasten doet hij zijn werk meer dan goed. Niet de revolutie maar de handelsgeest van Overmars heeft Ajax uit de rode cijfers gehaald. Als er 1 credits verdient dan is hij dat.

   Dat heeft niets te maken met het respect wat elke Ajacied voor Johan heeft. Dat respect is door niemand te claimen. Zelfs niet-Ajacieden hebben dat respect.

   1. Basisspeler

    Ach, een half jaar geleden bij vertrek Sanchez, Traoré en Klaassen kon Overmars er nog niks van.
    Opportunistisch commentaar.

 14. Widi

  Ik zeg al bijna twee jaar dat de Cruijff visie niet werkbaar is zonder Johan Cruijff. Is ook wel gebleken. Ajax is gebaat bij hard werken en rust. Niet bij een bom.

  1. Basisspeler

   Is nooit anders geweest Widi. Allerlei belangen spelen een rol. De Telegraaf functioneert af en toe als spreekbuis in ruil voor info.

 15. EugAjax

  Jaap de Groot (ghostwriter Johan):
  “Een clubicoon als Dennis Bergkamp ontsla je niet, NOOIT”
  Jordi (zoon Johan):
  “Met vertrek Dennis Bergkamp neemt Ajax nog meer afstand van mijn vaders visie”
  Sjaak Swart (grootste levende Ajacied ever, en 1 met Johan altijd in Ajax leven):
  “Ik baal van vertrek Dennis Bergkamp, laten we hopen dat ze er alsnog uitkomen desnoods in andere functie.”

  Kijk dat EugAjax niet serieus genomen word, dat is heel logisch (om maar dicht bij Johan te blijven).

  Maar deze mensen dichtbij Johan kunnen en mogen niet genegeerd worden!

  Sluit ik af ach je gaat het pas zien als je het doorhebt. Gelukkig hebben deze mensen het door, en ja al veel langer dan hier gedacht wordt………..

  1. Widi

   Tijd om de Telegraaf eens een tijdje te boycotten. Die krant dreigt weer “fout” te worden.

  2. AjaxBarcelona?JC stadion

   Beste Eug, achter die opmerking van Jaap zit een heel verhaal met een geheel andere lading en bedoeling dan jij nu even doet voorkomen. Je bent weer even makkelijk aan het scoren. Kom je alleen daarvoor even terug? Ik raad iedereen even aan op de juiste wijze google te gebruiken als je wilt weten wat Jaap precies bedoeld heeft. Jij bent dus inderdaad niet seroeus te nemen en ik vind het erg jammer dat je deze actie nu weer doet. Je probeert op totaal verkeerde wijze je gram te halen. Triest. Ik laat het verder hierbij.

  3. EugAjax

   Na een grondig doorlezen van forum in nieuwe jaar dacht ik dit gaat goede kant op, en als het zo gaat kan ik me misschien toch thuisvoelen op dit forum.

   Ik denk laat ik dan ook weer even wat posten, en een keer niet te lang?. Maar als ik nu al die reacties weer zie. Waarbij zelfs iemand al weer voor een NSBer word uitgemaakt, ja dan gaan mijn haren weer recht over eind staan. Zelfs een keurig lid als Ajax1 word er nu in betrokken. Hij heeft nog nooit iets onvertogen gezegd.

   Fred ik waardeer je extra inzet in je vrije tijd. Om jou niet heel veel overuren te laten draaien ? was dit echt mijn allerlaatste post. Gelukkig heb ik kunnen afsluiten met visie van mensen die het allerdichtst bij Johan stonden over Bergkamp. Ja ik ben zwaar fan van de man, en dus niet objectief. Deze mensen zijn dat juist wel, en die zeggen eigenlijk hetzelfde.
   Visie Bergkamp ligt in lijn met visie Johan, niets meer en niets minder.
   Schande en triest dat het zo moest lopen voor Dennis. Maar wel mooi de erkenning die hij nu heeft gekregen van nauwverwanten van Johan.
   Dennis het ga je goed.
   Widi, Litmanen en Ajax1 laat die gasten toch joh.

   1. Litmanen

    Dank je Eug. Doodzonde dat je je weg laat treiteren door dat tokkievolk.
    Ik heb wat betreft Bergkamp een andere mening maar we hebben nog nooit een onvertogen woord tegen elkaar gesproken.
    Respect en inhoudelijke reacties, het blijft een bijna onmogelijke opgave voor veel mensen hier.

    Hoop je toch af en toe terug te zien.

  1. Widi

   Ik zag gisteren dat iemand jou onverdraagzaam noemde AB. Je laat dat nu weer zien. Eug mag zeggen wat hij wil. Ik ben het ook niet met hem eens. Maar ik val hem niet persoonlijk aan. Weet je zeker dat je je belofte aan Fred wel kunt nakomen? Niemand hier wil weer dezelfde ellende.

   1. Litmanen

    Geef het op Widi. Een paar mensen blijven onverbetelijk, hoe erg je je best ook doet. Ik begrijp Eug wel. In elk geval het feit dat vooral Jaap de Groot zijn centjes wil blijven verdienen. Desnoods ten koste van Ajax.
    Gelukkig werken er bij de Telegraaf ook mensen die wel goed zijn ingevoerd bij Ajax.

    Je ziet het nu bij Max Verstappen. Ook daar heeft Jaap de Groot een claim op gelegd bij de Telegraaf. Jammer dat ook die familie er in is getrapt.

   2. De Nees

    Wat Eug hier schrijft is idd achterbaks, geniepig verwoord zogenaamd ondersteund door Swart en Jordi. AB verwoord precies wat ik ook dacht na het lezen, hij zegt niks verkeerds maar jij Widi jij bent op z’n tijd een geniepig vies mannetje die gauw slinks om Fred roept bij elke tegenreactie van AB, alsof we dat niet door hebben van je. “weet je zeker dat je je belofte aan Fred wel kunt nakomen?” gatverdamme wat een vies NSB gehalte. ? Mag je hier soms niet oneens zijn of alleen volgens jouw schijnheilige maatstaven? Jij duwt dit forum naar een schijnheilig klankbord met je dominees gelul. ?

    1. Widi

     Ik lees dat Eug het, zoals altijd, intens opneemt voor Bergkamp. Meer doet hij toch niet? Of ben ik zo naief?

    2. Widi

     En De Nees, AB ging zowat op zijn knieën om terug te mogen. En na een paar dagen begint hij weer zijn onverdraagzaamheid ten toon te spreiden. Weer tegen Eug en Seijs. Tegen Eug zelfs onmiddellijk nadat die weer eens iets schreef. Misschien wil jij dat niet zien. Maar anderen zien dat wel. Ik ook. En we willen dat gewoon niet meer. Heeft niets met oneens te maken. Maar met onverdraagzaamheid.

    3. Litmanen

     De Nees, schei nou eens uit. Ik neem aan dat je geen familie van AB bent of een relatie met hem hebt.
     Eug. Widi, iedereen mag hier zijn mening geven.
     Er zijn afspraken gemaakt: Elkaar niet meer persoonlijk aanpakken.
     Dat is soms moeilijk, maar beter dat dan terug naar dat gezeik van vorig jaar.

     Reageer inhoudelijk of niet.

    4. De Nees

     ‘Onverdraagzaamheid’ zijn precies de soort woorden die je expres gebruikt om een zware lading te geven aan iets onbenulligs. Dat zijn nou net die geniepige maniertjes van jouw Widi om meningen te beïnvloeden (lees: redactie). Op z’n knieën heb ik nergens zo erg ervaren, maar weer iets denigrerends om AB te pakken. Ik ken AB niet persoonlijk, heb geen enkel voordeel voor hem op te nemen, maar het is jullie achterbaksheid die zo tegenstaat, vergetend wat jij Widi, Litmanen en Seijs hier ook allemaal hebt gepost, zogenaamd allemaal uitgelokt door 1 persoon.

     1. Widi

      Ik gebruik dat woord omdat het van toepassing is. Daar zijn woorden voor. Verder ben ik niet zoals jij denkt. Ben je zelf misschien zo? Ik spreek AB rechtstreeks aan. Altijd gedaan ook. Geloof niet dat Fred zich iets aantrekt van wat ik schrijf. Ik vind verder wel degelijk dat AB op zijn knieën is gegaan door te vragen of hij terug mocht. Dat zou ik zelf nooit gedaan hebben. Dat jij het anders hebt ervaren is jouw zaak. Jij wil gewoon niet zien wat AB doet. Ik wil het liever ook niet meer zien. En jij gaat mij echt nooit overtuigen. Je hebt geen argumenten. Zullen we het verder aan Fred overlaten?

    5. De Nees

     Je ontkent wel opvallend vaak dat je niet bent zoals we denken dat je bent, we hebben het allemaal mis zeker? ‘Onverdraagzaamheid’ heeft hier geen raakvlak, maar je denkt graag dat de lezers dom zijn en je niet door hebben zeker? Ik zie heel goed wat AB deed, maar ook heel heel goed wat jij en je companen gedaan hebben, maar DAT zie jij weer liever niet. Maar ok zelfs dat zou me niet ’s boeien en zou ik me afzijdig houden ware het niet dat jullie zo’n slachtoffer rol op je namen en och zo uitgelokt waren, zulke lafbekken. En nu AB’s ban is ingetrokken loeren jullie op elk misstapje om dan meteen slinks een verwijzing te maken naar de redactie, jullie proberen dus wel degelijk hun te beïnvloeden. Jouw overtuigen boeit me niet, maar wel jouw geniepige maniertjes aankaarten, je moet je niet slimmer voor doen dan je werkelijk bent. Nee Widi, je NSB gehalte is veel hoger dan je zelf inziet.

     1. Litmanen

      De Nees, ik zal niet meer op je reageren. Haatzaaiende figuren verdienen geen aandacht.

     2. Moosie

      Ik heb me om verschillende redenen even buiten de discussie gehouden maar er moet me nu toch wel even iets van het hart.
      Kijk dat de heer seis hier grappen mag maken over longkanker en litmanen dat gaat goedpraten omdat het over mij ging en hij toch al een hekel aan mij heeft moet kunnen.
      Dat mensen als widi blijkbaar nu de forumpolitie zijn en dat litmanen ons tokkievolk noemt omdat ze zichzelf blijkbaar hebben verheven boven ons gewone volk ook prima.
      Daat er nu op gnieppige wijze steeds wraak wordt genomen op AB ook goed , het laat goed zien hoe de personen die dat doen zijn.
      Het misselijke gedrag is kenmerkerd voor het nivo waarop deze mensen zelf hier op het forum al een paar jaar de discussie voeren.
      En steeds maar weer de vermoorde onschuld spelen alles op de ander gooien als een stelletje kleuters.
      AB geeft hier gewoon inhoudelijk commentaar op een iid belachelijk stukje van eug.
      De hele manier van doen veranderd dus wel bij AB en ook De Nees blijft gewoon bij de inhoud de misselijk dreigementen met Fred en de qualificatie tokkievilk komen weg bij de forumgestapo en de man die mij een moordernaar noemt omdat ik in een koffieshop heb gewerkt en dan hebbben we het nog niet over alle andere slechte grappen van de heer nietmanen.
      Kijk incasseren en uitdelen kan dus niet bij jullie want jullie verstoppen je achterbaks achter Fred en nu gaan jullie vrolijk verder reageer dan gewoon niet WIDI en vrienden jullie zijn echt van mening dat je nu het hier voor het zeggen hebt omdat jullie AB een ban hebben laten geven maar volgens die maatstaven had Fred ons er allemaal vanaf moeten of kunnen flikkeren
      Dus hou op met je hypocriete gelul laat ons in onze waarde doen wij dat bij jullie ik reageer sws niet meer op figuren als rari of seis het is me de moeite niet waard.
      Verder alsnog de beste wensen beetje laat voor al mijn forumgappies

     3. De Nees

      Moosie wat jij opnoemt over de daden van ons ‘slachtofferkamp’ is wat ik dus voor ogen heb wanneer zij de vermoorde onschuld spelen. Dat stond me zo tegen dat hypocriete, dan maar meteen benoemen en soms een beetje hard, maar so be it. Je zag het ook na de ban van AB, die overwinningsdansjes kwamen meteen op gang, geheel onterecht. Gelukkig waren er een paar, o.a. Basisspeler, die hun boter op de kop verweten anders waren ze helemaal los gegaan. Noemt een sjappie mij hier dan haatzaaier ? ja als je weet van wie het komt dan haalt het meteen de volle lading weg, zo jammer voor hem.

    6. De Nees

     Ach Litmanen ik zal je comment ook zo verschikkelijk missen joh, hoop dat ik ervan kan slapen. Ja waarheid is wat hard voor je, maar je zag het ‘slachtofferkamp’ een bepaalde kant opgaan, schijnheilig en verklikkergedrag (idd NSB achtig, volgens mij niks mis met die vergelijking toch?). Ja dan is het nu i.e.g. gezegd, dan ben ik maar de boe-man so be it. Haatzaaier zegt ie, grapjas, ik heb i.e.g. een schoner geweten dan jij hier hebt, want ziekelijke opmerkingen of doodsbedreigingen heb je van mij nooit vernomen.

 16. Ajax 1

  AB. Ik houd me afzijdig van de discussies tussen mensen onderling, maar wil toch even reageren nu. Er is vanuit de redactie opgeroepen tot respect. Ik ken jou niet en eugajax ook niet, dus ik kan objectief oordelen: volgens mij probeert eugajax hier een mening te geven zoals volgens hem een aantal mensen dicht bii cruijff denken. Daar kun je het mee eens zijn of niet, maar je valt h rechtstreeks aan. Lijkt me niet nodig, hij zegt niets schokkends hierboven.

  Respect voor jou ook, maar laten we de discussie normaal houden.

  1. AjaxBarcelona?JC stadion

   Ajax 1, ik ken de reden waarom Eug op deze wijze start met zijn bijdrage. Dat niemand dat zou snappen gaat er bij mij niet in. Ik ben vervolgens open en eerlijk in mijn reactie wat ik niet van iedereen hier kan zeggen. Ik ga verder ook niet in discussie hierover met Eug of iemand anders. Ik mag echter wel een mening geven over topics en bijdragen bij ee topics. Ik sta niet onder curatele. Ik heb al vele andere “aparte” bijdragen gezien van anderen zonder enig commentaar van forumleden. Plaats ik een komma en er komt reactie. So be it maar ik blijf wel mezelf. Prettige avond.

   1. Widi

    Aanname. Gewoon mensen niet persoonlijk aanvallen. Het gaat vanaf jouw ban alleen over Ajax hier. Je bent niet weer toegelaten om persoonlijke vetes op te pakken. Als je denkt dat je je belofte aan de redactie niet kan houden, hou dan de eer aan jezelf.

    1. AjaxBarcelona?JC stadion

     Ik laat het aan de redactie Widi. Verder stel ik het op prijs wanneer jij niet meer rechtstreeks zou reageren op mij. Wij liggen elkaar ook niet. Elkaar dus maar niet meer rechtstreeks opzoeken.

     1. De Nees

      AB gewoon je menig geven, juist als je niet eens bent met iemand. Dat respect verhaal neemt nu rare vormen aan, iedereen doet er zijn schepje bovenop, einde van de rit is dit verworden tot een SGP site.

     2. AjaxBarcelona?JC stadion

      De Nees, ik blijf echt wel mijn mening geven en ook op mijn eigen wijze. Het zullen alleen steeds meer losse bijdragen worden, geen discussies. Als ik op een mening of bijdrage reageer is dat duidelijk anders voor een aantal dan wanneer een ander dat doet. Bijdrage van Eug was gewoon erg opvallend zullen we maar zeggen. Ik benoem het gewoon. Ik heb mijn mond nog nooit gehouden.

     3. De Nees

      Dat dacht ik ook wel AB, maar discussieer ook gewoon waar is dit forum anders voor?? Als we die kant opgaan met dit forum dan maar liever een ban. Mag jij nu plots niemand meer tegenspreken vanwege een oude ban, volgens mij heb ik je niet zien schelden of wel? Onze moraalridders Widi, Litmanen en nog een paar evangelisten hoeven niet de dienst uit hoe hier gediscussieerd wordt. Heb gewoon een hekel aan achterbakse lieden die nu beloont worden voor dit gedrag.

   2. Ajax 1

    Jij geeft aan dat hij niet serieus te nemen is, gram probeert te halen en triest is. Als ik iemand zo iets zie zeggen wil ik reageren. Nogmaals respect ook voor jou; ik denk alleen dat de reactie onnodig is en tot onnodige irritatie leidt. Geef gewoon je mening en laat anderen ook in hun waarde, ook al denk je dat er een verkeerde bedoeling is.

  2. De Nees

   Dit zie toch zo vaak om je heen. Als iemand is aangesproken dan krijg van die slappelingen die zich zo geroepen voelen hun steentje daarna ook ‘s bij te dragen, helden op sokken. Ow alleen je mening geven en daarna geen enkel weerwoord hoor, want pas op als je iemands ballen kietelt dragen we je aan voor een ban. Lijken wel stel wijven onder mekaar onder aanvoering van Widi, Litmanen en Ajax1.

   1. Widi

    Ook weer een aanname. Er wordt gewoon gevraagd om normaal te doen. En als jij voor mijn neus zou staan, zou ik precies hetzelfde zeggen. Waarschijnlijk meer. Ik vind de laatste reactie van AB naar mij wel normaal. En we gaan het inderdaad maar aan de redactie overlaten.

   2. De Nees

    Waar wil je heen Widi? We zullen toch nooit tegenover elkaar staan, dus je opmerking voegt niks toe behalve dat je even tof wilt doen. Zou je sieren om niet telkens om de redactie te roepen als je iets niet bevalt ze zitten daar niet voor jouw persoonlijke belangen. En ik zeg ook niet dat we niet normaal moeten doen, wat abnormaal is is zeker wel duidelijk: erge ziektes, doodsverwensingen, dreigen in die orde. Maar jij en je medestanders zijn niet hier om te bepalen wat wel normaal is, laat dat maar ff goed zakken in je pan.

    1. Widi

     Jij zegt helden op sokken. Dat weerspreek ik. En het was AB die mij voorstelde om het aan de redactie over te laten. Dat vond ik een goed idee. Jij wil nog even armpje drukken. Ik laat me door jou niet in een hoek drukken. En ik laat me door jou ook niets opleggen.

     1. Basisspeler

      Probeer dan eens om niet in de “we” vorm te spreken. Dan krijg je minder dit soort discussies.

     2. De Nees

      Het boeit me niet om jouw iets op te leggen, ik zie het ook niet als een persoonlijke fittie, maar als het aankaarten van jouw geniepigheid en dat heb ik duidelijk met voorbeelden hierboven gedaan. Kan slecht tegen achterbaksheid, dat mag wel duidelijk zijn.

     3. Ajax 1

      Ok, nu ben ik een meeloper en in het ‘widi’ kamp. Een ding ff helder: ik ben voor Ajax en niet tegen of met iemand op dit forum. Net als anderen geef ik mijn mening en that’s it. Nu ga ik niet verder met deze discussie; heb spijt dat ik uberhaupt reageerde. Want compleet zinloos, dat is duidelijk.

     4. Basisspeler

      Blijf je mening gewoon geven Ajax1. Ook ik vond de reactie op EugAjax door AB overtrokken. Algemeen bekend is dat EugAjax idolaat van Bergkamp is. Zeg maar een blinde vlek die we allemaal wel hebben. De reactie van AB is dan denk ik ook meer ingegeven door de allergie van AB tegen EugAjax. Dat heb je soms met bepaalde personen? Enige wat je kunt doen is je daar bewust van zijn en daar rekening mee houden in je commentaar. Probeer ik ook, lukt steeds vaker.

     5. Ajax 1

      Mening geven blijf ik zeker doen, maar zal me in ieder geval niet meer bemoeien in persoonlijke vetes.

      Ik ben ook idolaat vd voetballer bergkamp. Als trainer heeft hij wel wat vraagtekens opgeroepen om het zacht te zeggen. Maar er is zo veel geruis en gezwam rondom de grootste club van nl en maar een paar echte insiders. Ik vind dat hier vaak iets te zwart-wit of stellig gedaan wordt, alsof mensen erbij waren.

      Daarom zou ik graag zien dat we mensen als bergkamp en jonk binnen ajax kunnen houden. Maar dan wel in een passende rol: bergkamp spitsentrainer of scout. Niet op de bank en niet te veel invloed op beleid.

 17. ajacied078

  een goede speler maakt je nog geen goede trainer of bestuurder van een club. situatie bergkamp was onhoudbaar. dus vertrek beter. jammer voor sjakie dat hij het er niet mee eens is…

 18. AjaxBarcelona?JC stadion

  Er wordt hier de suggestie gewekt dat Jaap de Groot ook voor Jordi de column schrijft. Dat is echter onjuist, Jordi schrijft alles zelf. Dit blijkt alleen al uit het feit dat Jaap oa commentaar geeft op een column van Jordi mbt naamswijziging stadion. Verder is er ook geen enkel bewijs dat Jaap “ghostwriter” van Jordi is.

  1. Litmanen

   Hahahaha AB heeft een lijntje naar Jordi.
   Jaap de Groot schreef alles voor Johan, inclusief zijn biografie.
   Jordi heeft de bestuurskamer en het trainingsveld van Ajax nog nooit gezien, dus ik heb zo’n vermoeden (….) dat Jordi de ballen verstand heeft van Ajax.
   Zou Jaap de Groot dan toch maar zijn stukjes schrijven?

   Hou eens op met dat toontje van: Ik weet het zeker.
   Je weet niets meer dan de gemiddelde fan die teletekst checkt.

   1. AjaxBarcelona?JC stadion

    Jammer dat je niet aan mijn verzoek voldoet. Jij blijft dus bewust de controverse zoeken. Jammer. Ook die oude discussie weer oprakelen mbt boek van Johan. Zo jammer maar geeft exact aan hoe je bent. Weet je, dit was mijn laatste directe reactie op jou.

 19. AjaxBarcelona?JC stadion

  Ik lees bij dit topic meermaals dat Johan de uitspraak gedaan zou hebben “niemand is groter dan de club”. Ik kan hem nergens tergvinden.

    1. Moosie

     ab zoek op facebook moosvansammy maar op via die account breng ik je bij mijn privé account gaan we afspreken ik wil wel eens een colaatje met jou drinken 🙂

     1. AjaxBarcelona?JC stadion

      Tandjes, moet ik eerst facebook account maken haha. Heb echt pleuris hekel aan dat soort sites ?. Maar wie weet. Je merkt het vanzelf. Vind het aanbod ?

     2. Moosie

      nee ik heb ontstekingen in het lidtekenweefsel van mijn oude tumoren in mijn longen dus ik zit aan een cocktail van morfine en codeïne ik kom bijna niet buiten alleen wandelen en met de kleine tijd doorbrengen

     3. Moosie

      ach ik schrok me eerst de tyfus maar uit de eerste foto’s kwam al snel dat er geen nieuwe tumoren waren het doet alleen wel heel erg pijn maar het is goed te behandelen thx voor jullie medeleven doet een jood goed

     4. AjaxBarcelona?JC stadion

      Ff doorbijten dus en als het ff tegenzit je gewoon hier op ons afreageren. Minst schadelijk ?

 20. Moosie

  eerlijk gezegd probeer ik helemaal niet te reageren op die paar wijsneuzen maar zoals ik ook al tegen Nees zei ze moeten nu ook gewoon zelf kappen ik praat wel met de mensen die wel normaal doen en wel tegen mijn humor kunnen voor de rest iets met sop en gaarkoken

  1. Widi

   Ik hoop op een zo goed mogelijke gezondheid voor jou Moosie. En je laatste commentaar is niet fair. Je reageert wel degelijk. En je laat je zelf ook niet onbetuigd. Ik heb er bij het topic over de JC loop iets over geschreven.

Reageren is niet mogelijk.