Ten Hag neemt 28 spelers mee naar Portugal: 4-3-3 is heilig

Erik ten Hag heeft zondag na afloop van de training 28 spelers geselecteerd voor het trainingskamp in Portugal. Onder hen jonge talenten Mitchell Bakker, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Kaj Sierhuis. Ajax speelt in Portugal twee oefenwedstrijden. Op zaterdag 13 januari om 13.00 uur nemen de Ajacieden het op tegen het Deense Lyngby BK en 3 uur later is het Duitse MSV Duisburg de tegenstander. Beide duels vinden plaats in het Estadio Municipal de Albufeira en worden live uitgezonden op Ziggo Sport. De selectie vertrekt op maandag 8 januari naar Portugal en keert zondag 14 januari terug in Amsterdam.

Ten Hag gaat in een interview met FOXSports in op zijn plannen met Ajax. FOX Sports stelt de vraag of het 4-3-3-systeem heilig is. “Dat denk ik wel. Dat ligt ook aan de manier hoe je het uitvoert”, geeft hij aan. “Het moet in ieder geval dynamisch zijn, met spelers tussen de linies en veel positiewisselingen. Spelers die over de zijkant opkomen, dribbelaars, creatieve mensen. Dat zijn allemaal facetten die bij Ajax tot uiting moeten komen.”

Selectie:
Andre Onana, Norbert Alblas, Kostas Lamprou, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Max Wöber, Luis Orejuela, Mitchell Dijks, Deyovaisio Zeefuik, Leon Bergsma, Nicolas Tagliafico, Mitchel Bakker, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Carel Eiting, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Siem de Jong, Noussair Mazraoui, Jurgen Ekkelenkamp, David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes, Mateo Cassierra, Justin Kluivert, Dennis Johnsen, Noa Lang en Kaj Sierhuis

Bron: Ajax.nl

Related posts

41 Comments

  1. JohnDoe77

    Mooi groep voor Ten Hag kennis te maken met de A-selectie en wat er achter zit. Toch een dubbel gevoel voor veel spelers zo’n trainingskamp. Hopelijk kunnen ze in de klassieker de draad oppakken en beginnen aan de opmars!

      1. dickst14

        Ondanks de slechte wissels begon het toch te lopen onder Keizer. Kwaliteit genoeg. Hoog druk zetten en de tegenstander willen opvreten en we verliezen geen punt meer. Keizer had het moeilijk door het gebeuren met Nouri. Ten Hag moet niets veranderen. Alleen zorgen dat ze voor elkaar door het vuur gaan en dat de spelvreugde terugkomt.

        1. HURBIE

          Hoop ik ook Dick
          Radicaal Veranderen heeft totaal geen zin
          Langzamerhand gaan slijpen en polijsten is voorlopig genoeg

          1. Litmanen

            Zoals ik al verwachtte, 433, het aloude Ajax systeem.
            Doorgaan op de weg van Keizer lijkt me niet. Ten Hag zal zeker zijn eigen plan trekken, ook voor wat betreft de opstelling.
            Het lijkt mij geen trainer die zijn voorganger blind volgt.

          2. Bakkie

            Ik verwacht dat Ten Hag niet zoveel waarde hecht aan hoog druk zetten en daar zou ik eigenlijk wel blij mee zijn. Door hoog druk te zetten en “hoog te staan” maak je voor jezelf de ruimtes ook heel klein. Hierdoor kunnen de creatieve spelers minder excelleren. Ik verwacht dat Ten Hag bij geen balbezit redelijk compact in de zone gaat verdedigen en in balbezit veel vrijheid gaat geven aan de dribbelaars zoals hij dat zelf noemt

    1. paulvos

      4-3-3 is idd heilig en ik denk dat Erik ook wel weet hoe het moet worden uitgevoerd.

    2. Charka53

      Dit moet wel lukken JohnD we gingen de goede kant op en na de verschrikkelijke start van het begin van het seizoen is de draad ook weer opgepakt.

      1. Wim Hobe

        Wat een negatieve reactie zeg, en dan dat “jochie”moet dat nou? Overigens begreep ik dat hij bij Utrecht nog wat spullen had liggen en als je die dan niet in een plastic tasje wil meenemen en je hebt nog een koffertje , weliswaar, met Utrecht logo dan gebruik je dat toch even! Begreep dat hij daarna alles keurig overpakte in een Ajaxkoffer! Storm in een glas water!

  2. ajaxpers

    Onbegrijpelijk en erg dom om met een Utrecht koffer naar Amsterdam te komen!!! Had hij thuis echt niks anders? Hoe serieus moet je dan zo’n figuur nemen?
    De ervaren trainer die je 4 keer in 5 seizoenen kampioen maakt zit thuis en dit jochie krijgt de leiding!! En wij moeten maar positief blijven

    1. Brokamp

      Tjonge wat ben jij negatief man. Lekker blijven hangen in het oude. Frank heeft ons wel 4 keer kampioen gemaakt maar wel met slaapverwekkend scheitiri voetbal.

      1. Litmanen

        Bergkamp, van die vijf jaar speelde Frank de laatste twee jaar saai voetbal.

        Waarom? Omdat hij geen twee dubbeltjes mocht investeren!

        1. Bakkie

          Nou, ook wel gewoon omdat voor Frank de Boer balbezit heilig was, dat gaf hij zelf ook gewoon toe.

          1. Bakkie

            Maar inderdaad, met een Ziyech en een Neres zou de amusementswaarde al snel omhoog zijn gegaan, ook onder Frank de Boer.

    2. Widi

      Wees blij dat het geen Feyenoord koffer was, ajaxpers. Dan lag jij nu vast al aan de beademing. Frank leeft mee met Ajax en zegt dat hij goede dingen ziet bij Ajax. Frank wil nog helemaal niet terug naar Ajax. Kan later ook nog. Morgen maar lekker een rondje rijden op je onetrick pony.

        1. Basisspeler

          Mwah.. geen handige actie van Ten Hag als je weet hoe gevoelig de relatie tussen beide clubs ligt. Beetje dom zou Maxima zeggen.

    3. Iamsterdam2015

      Ja en misschien heeft hij wel een nike onderbroek aan en dat is de hoofdsponor van P$V….. pffffft.

    4. Ajax 1

      Misschien kwam hij wel binnenlopen met de opmerking: kijk, hier een utrecht koffer. Over een paar weken gaan hier drie punten in terug naar Amsterdam!

    5. Vak 120

      Wat heeft hij nu al fout gedaan?? Kijk is vooruit man!! Waarom is ten Hag niet serieus te nemen??

  3. Brokamp

    Nou Erik vanaf nu gaat het gebeuren. Ik heb er echt zin in. Met Schroder erbij en Aron en Richard hebben we mooi een nieuw fris team. Het gaat helemaal goedkomen.

    1. Widi

      Ben wel benieuwd of we nu weer de madame Tussaud versie van Aron Winter op de bank gaan zien. Want zo was het voor de winterstop wel.

  4. De seijs

    Als Ten Hag de eerste 2 competitie wedstrijden wint na de winterstop, dan is het trainingskamp in Portugal erg vruchtbaar geweest. En dan komt het kampioenschap echt inzicht. Alles voor de 34e.??

    1. Basisspeler

      Dan moeten nog steeds 14 wedstrijden gespeeld worden en als PSV de komende twee potjes wint staan we nog steeds 5 pnt achter.

        1. Ajax 1

          Precies, want dan heeft psv nog meer lastige wedstrijden dan wij……dus winnen die twee potten na de winterstop en dan denk ik dat we kampioen worden!

          1. Bakkie

            psv begint met Heracles uit, is geen makkelijke wedstrijd op het kunstgras. Daarna Twente uit. Moet nog zien of ze die allebei winnen.
            Maar we moeten vooral naar onszelf kijken, als we 010 en 030 verslaan laten we zien dat we echt een titelkandidaat zijn

  5. Basisspeler

    Tuurlijk verandert Ten Hag eerst niet veel. Nieuwkomer die te maken heeft met blessures en een team dat aardig staat.

    1. AjaxBarcelona?JC stadion

      Ik ga dit jaar niet uit van een prijs, kan het alleen maar meevallen.

  6. Kingkong

    Voorals nog komt hij vertrouwelijk over ik blijf hem het voordeel van de twijfel geven

  7. Jeroen68

    Ik zag het interview met ten Hag bij Studio Sport, maar ik kon ‘m amper verstaan. Met tt pagina 888 was hij voor mij nog wel een beetje te volgen, maar hoe doen de spelers dat dan ?

  8. Iedereen heeft een mening

    Waar mensen zich al druk om maken. Een Utrecht koffertje, al draagt hij een PSV of Feijenoord slip als hij Ajax maar kampioen maakt en de spelers (nog) beter maakt. ????⚽️⚽️

Comments are closed.