Keizer: ‘We hebben er alles aan gedaan om te winnen’

Ajax overwintert niet in de KNVB beker. De ploeg verloor na penalty’s van FC Twente (zie verslag). “We hebben in de sterkste opstelling gespeeld. We hebben er alles aan gedaan om te winnen,” aldus Marcel Keizer tegenover Fox Sports. “Er blijft inderdaad nog één ding over, maar wel de belangrijkste: de landstitel. Maar daar staan we nog vijf punten achter.” De Ajax coach had in de penaltyserie alle vertrouwen op een goede afloop. “Je weet dat we een goede keeper hebben en goede penaltynemers.” Het mocht echter niet zo zijn. “Onana deed het maximale om te winnen en dat is prima,” zo sprak hij over de trucjes van de doelman in de penaltyserie.

Het ging verder vooral over de ongelukkige wissel van Frenkie de Jong. Dat was een noodzakelijke omdat Frenkie ziek was. “Donny ging op zijn positie spelen en Siem kwam er op het middenveld bij. Siem viel ongelukkig in inderdaad. Dat kan gebeuren. Hij is echter ook een paar keer ingevallen met een doelpunt.”

Related posts

110 Comments

 1. Vak 120

  Als je er alles aan gedaan hebt en behaald dit resultaat….dan zit er maar 1 ding op! Afscheid nemen!!

  1. theomar

   Jammer dat na psv, excelsior en az nu weer zo’n kenmerkende prulwedstrijd wordt geleverd. Onderschatting en geen vechtersmentaliteit. Het lek is dus nog niet boven. Zo gaan we dus zeker geen kampioen worden. Te veel slechte wedstrijden. Als keizer vertrekt moeten sar en bergkamp ook mee. Ik ben er bijna klaar mee.

  2. dickst14

   We hebben er alles aan gedaan. Mijn god. Dit was tegen de nr.15 vd eredivisie en je ligt uit de beker. Mooi gewisseld ook. Het onheil over jezelf afroepen heet zoiets.

   1. De Ajacied

    Één grote slappe hap was dit Ajax, een team zonder strijd, de beker is de korste weg voor Europa in te gaan, maar dat snappen ze bij Ajax al jaren niet meer,?
    ❌❌❌

     1. ?⚽️??

      Was je in slaap gevallen Veltmanen? Nieuwe trainer was al bijna aangesteld op moment dat jij met dit off topic nieuws kwam ????? waren al 15 reactieshierover.

 2. Geenemotie

  Alles aan gedaan. Natuurlijk geloof ik dat dit echt zo is. Alleen het betekent alles aan gedaan wat WIJ konden doen. Dus wanneer je niet kunt winnen van deze matige ploeg met vooral houthakkers doe je toch iets niet goed. Volgens mij is de trainer een zwakke schakel. Als je niet in staat bent om te winnen van twente…. gvd je zou toch zeggen dat we geleerd hebben van de 3-3

 3. fjonkman

  Als je er alles aan gedaan had, dan had je Twente gewoon met 0-5 van de mat gespeeld. Zeker als je, net als tegen psv, er met de volle 110% ingeknald was, dan was je nu gewoon door geweest ten koste van dit matige houthakkers elftal. Feit is gewoon dat Ajax bestaat uit 11 tot 15 zeer labiele spelers, die de ene week de pannen van de dak spelen, om een paar dagen erna gewoon niet thuis te geven als er bloed, zweet en tranen gevraagd worden om een wedstrijd winnend af te sluiten. Dit is een wekelijks terugkerend syndroom waar je met deze spelersgroep gewoon niet vanaf komt. Er moet meer geselekteerd worden op wedstrijd- en een over-mijn-lijk mentaliteit. Dit seizoen gaat hoe dan ook een verloren seizoen worden, want met deze instelling ga je psv van zijn lang zal ze levensdagen niet inhalen…. Godzijdank zit ik lekker warm in Suriname op vakantie, want de sfeer zal ijzig zijn in Amsterdam nu….

 4. Zlatan4ever

  Ik word hier zo moe van….
  Als “we er alles aan gedaan hebben om te winnen” hoe kan je deze pot dan verliezen met je bizarre wissels ? Je had zo moeten motiveren zoals tegen PisVee daar kleste iedereen er boven op en was bereid voor iedere bal te gaan…..

 5. Ajaxfoort

  Het begint langzaam aan genant te worden dat Keizer blijft roepen dat ze er alles aan gedaan hebben. Als je van te voren zegt: “wij willen kosten wat kost door” dan heb je er niet alles aan gedaan. En dat hebben ze ook niet. De tweede helft was een zooitje. De organisatie leek totaal zoek. De fut was eruit. Er liepen weer 11 verwende kereltjes op het veld die denken dat alles vanzelf komt. Kortom hetzelfde concept als in de competitiewedstrijd tegen Twente. Leren doen ze er niet van. Dat je dan na strafschoppen verliest is niet ter zake doende. Je had eerder orde op zaken moeten stellen.

  1. Litmanen

   Frenkie was ziek. Maar hoe kun je denken dat Donny ook wel even die rol kan overnemen. Daar zat de fout van Keizer. Toen hij dat alsnog herstelde was het al te laat.
   Ik snap nog steeds niet waarom hij Siem bracht voor Frenkie, je mag van Donny niet verwachten dat hij zo maar in een wedstrijd voor het eerst op die plek slaagt. Waarom dat risico nemen?

   1. ems

    Die fout wordt inderdaad te vaak gemaakt; mensen neerzetten op plekken waar ze nog nooit of heel lang niet gespeeld hebben

   2. Hoeda Fak Ajoe

    Litmanen, hij deed het ook met Frenkie tegen PSV en dat was een openbaring. Met Donny tegen Twente had ook goed kunnen gaan; gegokt maar verloren. Laten we in ieder geval Keizer toegeven dat hij wel risico’s durft te nemen en geen tweede FdB wordt door snel op safe te gaan spelen.

  2. JohnDoe77

   Goed opgelet Ajaxpers (zoals altijd); Frenkie was ziek! Had hij eerst over de scheids heen moeten braken voor hij eruit mocht?

   1. AjaxKat

    Vond de wissels niet echt aan te rekenen op Keizer. Idd Frenkie ziek en Kluivert was in de 2e helft niet meer dezelfde. Enige wissel die eerder erin moest was KJH. En sommige posities zijn zo dun bezet… Zoals rechtsbuiten en centraal achter, eigenlijk de hele verdediging. Dat is aan de ene kant pech en andere kant moet het TH daarop afgerekend worden. Was wel een wedstrijd waar dit pijnlijk duidelijk werd. TH heeft dus nog flink wat werk in de winterstop.

    1. AjaxKat

     Plus ter verdediging van Keizer: deze opstelling met Frenkie is plan C of D. Een backup voor dit plan is er door de personele problemen niet, dat kun je Keizer echt niet kwalijk nemen, dat is echt te makkelijk.

 6. MC de Kruijf

  Als het santal punten de vergelijk is ja dan doet Keijser het beter maar Bosz speelde ook nog ff europees en beker.

 7. El Salvador II

  Het zijn toch echt de spelers die verzuimen bij rust met 0-3 voor te staan. Dan hadden ze de wedstrijd kunnen uitspelen appeltje-eitje. Dat Twente in de 1e helft maar 1 schot op doel, wat een slecht elftal is dat. Dus zeker grote schande dit maar dat ligt wel aan de spelers want die vergeten te scoren.

 8. hubert

  Ik denk dat uk niet meer ga reageren op de vele onnozele reakties. toen we van PSV wonnen was keizer opeens een goede trainer nu moet hij wederom ontslagen worden en is hij weer een slechte trainer. nou ik vind dat Ajax nog veel slechtere supporters heeft dan de trainer beschamend gewoon ik zeg het nog een keer ik ben ajaxied maar fijenoord heeft veel betere supporters

  1. Bakkie

   Redelijk mee eens, Hubert. Wat betreft de supporters in het stadion zijn ze bij Feyenoord inderdaad beter, maar onderschat niet hoe ze op een willekeurig Feyenoord-forum praten. daar zal het ook niet allemaal rozengeur en manenschijn zijn.

   1. AjaxKat

    Nou, sinds NAC-Ajax heeft NAC in mijn ogen de beste supporters. Compleet ingemaakt worden en nog uit volle borst zingen en achter je team staan.
    Die kakkerlakken dropen laatst ook af toen ze tegen Ajax moesten laatst. En wat die droeftoeters roepen op de tribunes en tegen onze spelers, daar wil ik me echt van distantiëren en mezelf daar niet mee vergelijken.

  2. Hoeda Fak Ajoe

   Eens met het eerste deel Hubert; ze proberen Keizer niet eens meer te begrijpen. Er zijn er zelfs die Keizer bij het grofvuil zetten omdat ze op Teletekst lezen dat hij Frenkie wisselt! Wat ben je dan voor nep-supporter.

 9. afcadeluxe

  zucht..keizer mag die verhaaltjes thuis onder de kerstboom vertellen,we hebben er alles aan gedaan……

 10. ?⚽️??

  Tsja, als je voor deze wedstrijd bleef herhalen dat Keizer en co gewoon moeten opstappen wordt je weggezet als een irritante negatieveling en heb je er geen verstand van. Meer hoef ik niet te zeggen.

  1. Litmanen

   Jij hebt de wedstrijd weer eens niet gezien, dus het lijkt me raadzaam om helemaal mijn muil te houden als ik jou was.

   1. Yindi

    Het was geen wedstrijd, althans niet vanuit Ajax perspectief! Heb jij eigenlijk wel gekeken of ben je in slaap gesukkeld.

    1. ?⚽️??

     Ik zag op mijn telefoontje de stand van 1-0 en vervolgens de verdedigende wissel van Kluivert in de 81e minuut en daarna de 1-1. Je vraagt je dan echt af wat zo’n technische staf bij Ajax te zoeken heeft.

 11. JohnDoe77

  Hubert hierboven heeft een punt. Tegen PSV was Keizer de koning en na welke nederlaag dan ook is hij een onbenul. Misschien volgende keer de wedstrijd eerst kijken en dan reageren. Keizer zegt het perfect; ze speelde in de sterkst beschikbare formatie, hadden pech dat Frenkie ziek eraf moest en Siem er niet lekker in kwam. Die dingen gebeuren en als Ajax dit soort wedstrijden op deze manier 10x speelt, winnen ze er 8, spelen er 1 gelijk (zoals nu) en verliezen er 1. Dat is voetbal, wat een negatief gedoe toch altijd hier!

  1. Indojood

   Nou niet bij mij een paar anderen. Er waren ook geluiden dat we eerst eens een goede serie wilden zien.

  2. EugAjax

   JD77 ik ben het ook eens met je. Ik heb gisteravond laat inderdaad positief gereageerd op suggestie om Frank de Boer in winterstop op eerste te zetten. Ik was beetje klaar met de wissel Kluivert Orejuela.
   Echter Keizer laat laatste weken goede dingen en visie zien en ik moet blijven bij mijn eerdere standpunt. Hij moet so wie so het seizoen afmaken.
   Laten we wel wezen in een super moeilijk zo niet onmogelijk seizoen heeft hij wel puntje meer als Bosz en nog belangrijker 15 doelpunten (!) meer als Bosz in competitie. En tegendoelpunten scheelt niet veel.
   Niet om Bosz af te vallen zeker niet, genoten van zijn Ajax vorig jaar, maar Keizer heeft weldegelijk (zeer) aanvallende intenties en op dat punt een meer dan waardige Ajax trainer aan het worden wat mij betreft.

 12. Yindi

  Een aantal hier hebben het graag over de spelopvatting van PB. Dat hij tactisch slecht was en te veel risicovol speelde. Dat hij nep was, veel gelukkige wedstrijden won etc.etc. (Seijs b.v). Gememoreer over de EL finale tegen MU en hoe hij zich in de luren liet leggen door Morinho. Onze geweldige coach Keizer heeft zich in de luren laten door Gertjan Verbeek met zijn beperkte selectie. Respect voor Twente dat ze het zo hebben aangepakt. Ajax in slaap sukkelen (tempo was gemeen laag) en toe te slaan op het juiste moment. Als je na deze wedstrijd zegt dat je er alles aan gedaan hebt dan spoor je niet. Je verwacht na zo’n pot een coach van Ajax te zien die teleurgestelt en boos is over de manier waarop er is gespeeld. Het was gewoon verschrikkelijk slecht!! Door een (geweldige) individuele actie kom je op 1-0 en in plaats van nog eens goed gas te geven laat je je zo wegzetten. Beschamend, Ajax- onwaardig, met een daarna debiele analyse van een incapabele coach. Oh, wat verlang ik (al heel lang) weer terug naar PB. Iedereen die Ajax een warm hart toedraagt wordt wekelijks geconfronteert met die 3 tactiche “muppets” op de bank. Schrijnend wanbeleid. Heerlijk die winterstop, ff geen muppets meer in beeld.

  1. De seijs

   Yindi inderdaad Bosz is middelmatig. En Keizer moet het nog leren. Het zijn dus 2 ajax trainers die niet ajax waardig zijn. Er is maar 1 Nederlandse Trainer die ajax ECHT naar de top terug kan brengen LOUIS VAN GAAL. Laat dat effe duidelijk zijn. En dat is mijn trainer mijn nummer 1 voor ajax. Laat dit duidelijk zijn. de rest zijn prutsers!

   1. Yindi

    Ja, ook een keuze die gemaakt is en verkeerd uitpakt. Dat kan gebeuren maar waarom zo lang doormodderen met deze man? Wat betreft je pleidooi n het tweede deel, volkomen mee eens. Van Gaal is een topcoach, dat heeft hij overal door de jaren heen bevestigd. Ben daar eveneens een enorme fan van. Weinigen kunnen daar aan tippen of komen zelfs maar in de buurt. Maar ja……

    1. De seijs

     Kijk en dat is wat ajax nodig heeft. En dat bedoel ik nou met een Bosz, werken volgens de Cruyff aanpak? en er geen klote van waarmaken als het moet! Gewoon van Gaal binnen hengelen. En werken zoals van Gaal het zegt. Prijzen verzekerd en mooi voetbal en jonge spelers (ook oudere) beter maken veel beter. ????

     1. BobbyHaarms

      Dat hoop ik heel hard met je mee Indo, weg met die arrogante kwal!! Maar ja, we weten wie het zegt hè, klein duimpje ?? (reactie in 1, 2…..)

     2. Indojood

      Zelden zo’n domme lul meegemaakt. Gisteren trapte ie weer in een door -buitenkantje rechts- opgezet valletje.

     3. De seijs

      Als trainer de beste. Heel goed voor nu. De selectie heeft deze trainer gewoon nodig. En wij supporters ook. ?

 13. a.p.

  Het is niet alleen onze trainer, Dolberg was er niet, Ziyech niets lukte, Neres een off day, onze nieuwe rechtsback Oranjeboven moet nog veel leren dus de ploeg heeft jammer genoeg!!! gefaald.Nu kunnen we alleen nog maar Kampioen worden en of dat zal-kan lukken???????

 14. Jari10

  Niet alles was slecht. Als je de kansen benut win je de wedstrijd. En daar heeft de trainer niet altijd invloed op. Wel op de veldbezetting en daar zit dit seizoen vaak het probleem.

  1. De seijs

   Voor de duidelijkheid hier. abje burn-out kwam als eerste met het woord mongool hier op het forum. Laten we dat zeker niet vergeten! ?

 15. Hazez

  Eerste helft was echt goed ze speelde twente helemaal van de mat maar als je het dan niet afmaakt dan krijg je dit . Dan willem2 maar helemaal afslachten verzacht de pijn misschien

 16. M800M

  Keizer is niet in staat ajax te leiden. Dat vond ik maanden geleden al en na psv ook en nu nog steeds. En dan word je hier uitgemaakt voor nep supporter. Ik draai het om: iedereen die zwijgend accepteert dat onze mooie club steeds verder naar de klote wordt geholpen, en het vervolgens nog gaat goedpraten ook is in mijn ogen een nep supporter! Keizer zo snel mogelijk exit! de genen die hem persé wilden als trainer exit! En en nieuwe trainer halen die zijn eigen staf mag kiezen. Zorgen dat het volgend seizoen wel draait. dit seizoen niet vergeten maar er van leren en zorgen dat dit nooit meer gebeurt.

   1. De seijs

    Jij snapt helemaal niets abje burn-out. We nemen jouw hier niet serieus. Jij begrijpt je zelf niet eens! Om jouw moet ook altijd het meest lachen. Zo mischien begrijp jij het nu eens na een maand of 3/4 ?????

    1. ?⚽️??

     1- We?
     2 – Om jouw moet ook altijd het meest lachen
     3 – Ach driekwart maand is nog niet zo lang.
     4 – Onbegrijpelijk dus

     Ik denk dat ik namens vele anderen spreek als ik zeg: Seijs, verlaat het forum alsjeblieft nooit. Het zou echt een groot gemis zijn.

 17. Kingkong

  Er alles aangedaan????
  Zou er nog eens bij moeten komen dat er niet alles aangedaan werd.
  Maar als dit echt alles is wat keizer kan brengen , opzouten en wel direct en neem ook sar eb bergkamp mee!

  1. Yindi

   Eens met Seijs in dit geval. Voor 100% zeker zou LvG de beste optie zijn.. er is geen BETERE voorhanden!!!!!

 18. fjonkman

  Gedurfde beslissing van Ajax, zeker om ook Bergkamp op non actief te stellen. Ik hoop echt dat ze een goeie trainer aanstellen die dit labiele zootje weer op de rit krijgt…

  1. Iamsterdam2015

   Inderdaad een vreemd moment. Maar ja aan de andere kant als je aan 2 van de 3 “ wensen” ( europacup en knvb beker) niet voldoet is het wel weer logisch

 19. Bert62

  Het wordt steeds beter zo voor de feestdagen, nu Peter Bosz nog terug en we worden met gemak kampioen. Of zou Dickie misschien trek hebben?

Comments are closed.