Ajax na penalties onderuit tegen Twente in achtste finales KNVB beker

Ajax is er niet in geslaagd de kwartfinales van de KNVB beker te bereiken. Lang stond Ajax op voorsprong, maar in de 91ste minuut kwam FC Twente langszij. Uiteindelijk strandde Ajax via penalty’s met 6-5 na missers van Ziyech en De Ligt.

Ajax was in de eerste helft sterker, maar wist weinig te creeren. Met een mooie actie en geweldig afstandsschot schoot Justin Kluivert zijn ploeg op onnavolgbare wijze op voorsprong. Na rust kon Ajax de overmacht niet volhouden. FC Twente kwam beter in de wedstrijd. Het leverde kansen voor beide doelen op. Ajax leek desondanks af te stevenen op de zege, maar moest toezien hoe de gevaarlijkste man bij FC Twente Assaidi na een actie van afstand de 1-1 binnenschoot in de 91ste minuut. Dat gebeurde toen Frenkie de Jong al ziek van het veld was gegaan. Het had tot gevolg dat de ploeg de organisatie kwijtraakte.

In de verlenging was het vooral spannend, maar vielen er geen treffers. Daardoor werden penalties noodzakelijk. Het werd een zenuwslopende reeks waarin Onana een penalty stopte, Ziyech een penalty hoog overschoot en De Ligt uiteindelijk de beslissende gestopt zag worden.

Penaltyserie FC Twente – Ajax: 6-5
1-0 Assaidi
1-1 Schone
2-1 Holla
2-2 Siem de Jong
2-2 Onana stopt inzet Tighadouini
2-3 Van de Beek
3-3 Cuevas
3-3 Ziyech schiet over
4-3 Liendl
4-4 Huntelaar
5-4 Laukart
5-5 Veltman
6-5 Bijen
6-5 penalty De Ligt gestopt

Related posts

55 Comments

 1. Ajacied

  Even OffTopic:

  Niks ter nadele van Ziyech, maar hij heeft op Instagram al zijn foto’s van Ajax verwijderd..

  1. Litmanen

   Ik blijf er bij,mzou me niets verbazen als Ziyech op korte termijn Ajax verlaat. Je ziet aan alles dat die jongen niet gelukkig is. Vraag me af waar hij het wel gaat vinden, want hij is overal met chagrijn weggegaan.

   1. De Ajacied

    Ja dan moet Hakim maar vertrekken,
    Dat is wéér een Marrokaan met de foute instelling, zo jammer dit he. Knok je zelf terug
    ❌❌❌

  1. theomar

   Dat lijkt me een te voorbarige conclusie. Ziyech hoeven we niet de schuld te geven van dit collectief falen. Ik zou willen dat alle spelers dezelfde mentaliteit hadden als Ziyech.

   1. f-side64

    ziyech miste wel 1 penalty hij ziet er uit als 1 man maar hij gedraagt zich als als een wijf

    1. Litmanen

     Ik ben een fan van de voetballer Ziyech maar niet van de mens Ziyech.

     Net als Veltman niet bewust een eigen goal maakt, mist Ziyech niet expres een pingel.

     Maar zijn houding naar ploeggenoten en supporters, ja daar heb ik een uitgesproken hekel aan.
     Hij komt zelden positief over, ook niet in de pers.

     Heel precair, hij zou het grootste maatje van Appie zijn en daardoor zich zo gedragen.
     Hij kende Appie acht maanden, terwijl Donny met hem opgegroeid is.
     Donny heeft elke dag verdriet en die vecht zich kapot om te slagen en zijn ploeg te helpen.
     Het irriteert me al maanden maar wilde het ivm Appie eerst niet melden. Maar voor Donny Vd Beek moet het nog veel verschrikkelijker zijn.

     Ajax heeft een kutseizoen en de verkeerde trainer aangesteld, maar ik blijf zeggen dat dat ongeluk een geldig excuus is voor het feit dat alles tegenzit.

     1. EugAjax

      In grote lijnen met je eens Litmanen. Mbt Ziyech, ik ben vnl geschrokken van zijn reactie dat Ajax supporters hypocriet zijn……….feit blijft inderdaad het is voor iedereen verschrikkelijk wat er is gebeurt. Je kan niet inschatten hoe dat meespeelt bij de mannen. Persoonlijk denk ik dat periode dat je iemand kent niet heel veel uit zal maken. Maar je hedt wel gelijk mbt Donny. Die twee waren zeer goede maatjes al jaren.

      Het is en blijft een kutseizoen. Natuurlijk door meerdere redenen maar de ergste reden natuurlijk gebeurtenis Appie in de Alpen. Laatst artikel gelezen in the Guardian. Erg hoor jeetje man.

      Hopelijk winnen van Willem II en dan hopelijk na feestdagen een ietwat verse start om rampseizoen en toch nog positieve wending te geven

 2. Vakje129

  Foutje van de trainer/coach ?, wie wisselt zijn beste creatiefe speler voor een middenvelder ? Het stond goed , hoogstens in de spits had wat meer effectievittijd mogen zitten want daar hebben we het niet afgemaakt

  1. Litmanen

   Hij had nooit Donny op de plek van Frenkie mogen zetten. Dan maar meteen met vier verdedigers. Daar ging het fout.

    1. Litmanen

     We stonden voor toen Frenkie en Kluiver er af gingen. Kluivert was niet geblesseerd en Neres speelde niet goed.
     Twee verkeerde wissels bij een 0-1 stand, helaas, echt een fout van de trainer.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Eens dat de zet met Donny niet goed uitpakte, maar dat is de koe in zijn kont kijken. In principe was het een begrijpelijke wissel omdat Keizer het systeem wilde houden en niet op 433 terugvallen. Eigenlijk heeft hij dus in eerste instantie niet verdedigend gewisseld! Verbeek deed een goede zet door een mannetje op Schöne te zetten (heb hem daarna ook niet meer gezien) waardoor de verdediging geen goed aanspeelpunt meer had op 6. Keizer moest toen wel corrigeren (ook al zegt hij van niet). Gezien het spelbeeld begrijpelijk dat hij voor 433 kiest en niet voor Eiting in het midden. Kluivert was wel degelijk niet fris meer en rijp voor een wissel; bij Neres weet je nooit of hij nog wat geniaals zou gaan doen. Kortom, leuk al die betweters die Keizer achteraf bekritiseren, maar de spelers hebben de beste man gisteren in de steek gelaten.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Ik denk overigens dat Keizer Frenkie helemaal niet gewisseld had als hij niet ziek was geweest, getuige zijn wissel binnen hetzelfde systeem (alleen met de achteraf de verkeerde speler). Kennelijk kan je dit systeem op dit moment alleen met Frenkie spelen. Misschien ook met Karel Eiting, maar ik snap wel dat Keizer dat niet aandurfde.

     3. EugAjax

      Ik ben het eens in grote lijnen met je Hoeda. Echter het verdedigende in de wissels vond ik zitten in Kluivert eruit (moest wel door kramp heb ik begrepen idd), en dan Orejuela erin. Dat leek me onnodig. En een zwaktebod. Eens te meer reden om Younes niet weg te doen in winterstop als Kluivert het fysiek nog niet kan bolwerken. Geen probleem hij is jong.
      Maar was Kluivert eruit en Huntelaar er dan in en Dolberg naar links niet beter geweest?

     4. Kingkong

      Kluivert kramp is gelul om eigen falen te maskeren en als het wel kramp zou zijn ? Wie heeft er dan voorbgezorgt dat halverwege de competitie iemand nog niet fit genoeg is ?

     5. Litmanen

      Eens Eug maar ik blijf zeggen dat hij Donny daar niet had moeten neerzetten.
      Je kon aan zien komen dat Twente alles of niks zou gaan spelen en na het bijbrengen van een back kreeg Ajax nog een paar prachtige kansen, ook in de verlenging.

      Wat Hoeda zegt is waar over achteraf een koe in zijn komt kijken, maar op dát moment had ik Donny daar niet neergezet juist omdat Schone uit de wedstrijd werd gespeeld.

      Dat laatste was trouwens knap bedacht door Verbeek.

 3. Ajax belg

  ik heb in Belgie helaas geen beelden gezien, maar op deze tekst lees ik weer maar waar het fout loopt. de 1e helft geweldig erna over. dit gegeven is al enkele jaren aan de gang. het woord FYSIEK paraatheid en instelling heb je een ganse wedstrijd nodig. geen ruimte geven ,tegen je man plakken, dat lijkt uit het Nederlandse voetbal verdwenen te zijn . niet zoalss op de kakkerlakken eklaars benen breken en ellebogen uitdelen. tip voor de staf, bekijk de Duitse bekerfinale van vorig seizoen eens terug, dat is wat ik bedoel . succes en fijn eindejaar

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Was niks mis met de paraatheid en instelling; als ze alle kansen benutten winnen ze dik.

 4. ajaxpers

  Nogmaals wie de schuld bij Ziyech zoekt heeft een ander probleem. Hadden meer spelers maar zijn mentaliteit.

  1. Litmanen

   Gisteravond was de hele ploeg schuldig. Had na 30 minuten al klaar moeten zijn. Wat een arrogantie om te denken dat je aan 1-0 genoeg hebt. Dan vraag je om problemen.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Ik snap niet waarom je denkt dat zij die arrogantie hadden. Ze hadden de kansen moeten benutten die er zeker waren, maar ze gingen er zeker voor.

    1. Litmanen

     Na die 1-0 haalde Ajax het tempo uit de wedstrijd.
     Het werd vrij simpel verdedigen voor Twente.

  2. Ajax belg

   leg me aub zijn mentaliteit is uit,want ik begrijp het niet.10 passes geven en 6 slecht ,met die mentaliteit worden we KAMPIOEN

 5. El Salvador II

  Weer hetzelfde verhaal, de beste op het veld, en aan het eind met lege handen. Jammer, maar nu voor de landstitel.

 6. Charka53

  Hebben jullie niet geleerd van de vorige wedstrijd , je heb pas gewonnen na het laatste fluitsignaal en ja je ziet het weer fysiek komen we weer tekort en nu kunnen we wel gaan wijzen maar dat heeft geen zin ze hebben met z’n alle gefaald en dat is kut.

 7. BobbyHaarms

  Daar zit je dan verdomme tot laat naar te kijken. Natuurlijk was Ajax beter, maar je koopt er geen zak voor als je er geen 120 minuten voor knokt en tot het gaatje gaat én je een 0-1 gaat proberen te verdedigen. Als er iets is wat Ajax niet kan is het dat wel. Gaat 9 vd 10 keer fout en ze leren er niks van.

  En weer is er een prijs foetsie, een kortere weg bestaat er simpelweg niet. Nu MOET je wel kampioen worden…

    1. EugAjax

     Eens BH en Litmanen, je hoeft geen waarzegger te zijn om je club een beetje te kennen…je zag het idd aankomen en dan toch weer in blessuretijd. Daarom was ik gister ook echt gefrustreerd. Voor eerst dit seizoen ECHT gefrustreerd. Omdat ik het juist geweldig vond van Keizer dat hij vol onder druk juist tegen PSV vol de aanval zocht met zijn ideeen. Eindelijk kwam er wat meer geloof terug, en belangrijker die Amsterdamse bluf op moment dat niemand het verwachtte. En dan toch weer verdedigend denken als gister.

     Dat maakte me echte gefrustreerd. Maar goed. Alle frutstratie en stress nog 1 keer wegspoelen met een overdonderend optreden tegen Willem II en dan staan we iig goed geparkeerd om aanval te doen op de schaal.

     Echt heel belangrijk dit seizoen @34@Appie

     1. BobbyHaarms

      Tsja, als je angsthazenvoetbal gaat spelen kom je als Ajax zijnde zwaar bedrogen uit. Daarvoor hebben we én de spelers niet en ook de kwaliteiten niet.

      Natuurlijk is de titel nu topprioriteit, maar als je dit soort prutswedstrijden blijft spelen en er niks van leert kon dat nog wel eens met een ijskoude douche eindigen..

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Keizer koos nadrukkelijk niet voor angsthazenvoeltbal toen Frenkie er ziek af moest. Dat had wel zo geweest als hij toen al naar 433 overgeschakeld was. Later moest hij wel omdat Donny als LCV niet werkte. Gegokt en verloren, maar nu wordt hem zijn opportunisme verweten. Achteraf is het zo makkelijk praten.

     3. BobbyHaarms

      Natuurlijk is dat makkelijk lullen. Maar het is een feit dat Ajax slecht met druk op de goal kan omgaan. Er “onderuit” voetballen is meestal niet aan ons besteed. Het TH hoort er zorg voor te dragen dat je de spelers hebt rondlopen die dit beheersen. Natuurlijk missen we een halve verdediging, maar waarvoor heb je dan een jeugdopleiding die over de hele wereld geroemd wordt? Bij Ajax lopen (nog steeds) te weinig kerels rond.

     4. Indojood

      Dat hij vol de aanval zocht tegen de lampen was bittere noodzaak met 10 punten achter. Er was geen andere optie dus zo geweldig was dat niet. Andere wedstrijden heeft hij door zijn gekloot verprutst.

 8. Roppie

  Je hebt af en toe zo’n dag dat alles meezit. Maar soms ook niet. En dat was gisteren.

  De wil was er vast wel maar het echte vuur om te willen winnen niet. En dan krijg je ze er net niet in.
  Zwaar kloten maar zondag dan maar het jaar goed afsluiten en daarna hopen op een mooie inhaalrace in de competitie!

 9. Iamsterdam2015

  Ok het was klote en is klote!! Vanmorgen nog de P is mijn lijf maar he……. met of zonder Keizer of wie dan ook zondag moeten we weer tegen Willem II en die moet gewonnen worden no matter what!!!! Dus voor nu zeg ik: don’t worry about a thing, cause every little thing gonne be al right..etc etc etc

  1. ?⚽️??

   Aandacht tekort? Volg andere topics voortaan ook ff. Tering, je bent graag belangrijk he.

 10. f-side64

  nou hij nam hem met 1air van appeltje eitje zelfs mijn tropische vogels hadden zijn penalty beter genomen dat is dus in het netje niet op de 2de ring van dat afgrijselijke stadion

Comments are closed.