Ajax stelt Keizer, Bergkamp en Spijkerman op non-actief

Ajax heeft na de nederlaag tegen FC Twente hard ingegrepen en heeft Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman op non-actief gezet. Ajax laat weten dat men met Keizer, Spijkerman en Bergkamp in gesprek gaat over de afwikkeling van hun contracten. De clubleiding heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de ambities van Ajax met hen worden gerealiseerd.

Algemeen directeur Edwin van der Sar: ‘Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen. Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt. Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal. Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

193 Comments

  1. Litmanen

   Bosz kan zo aanschuiven.
   Lijkt me niet zo moeilijk omdat ook Spijkerman en Bergkamp weg zijn.

 1. Widi

  Snelle reactie redactie. Goed nieuws! En de prijs is ook niet erg hoog (de beker). Nu is in beginsel alles mogelijk. Bosz terug. Of een nieuwe trainer. Jonk terug. Of Jonk niet terug. Ik vind het vervelend voor Marcel Keizer. En persoonlijk ben ik erg blij dat Spijkerman weg is. One Hennie down, one to go………

 2. FrankiC

  schoon Schip. TH het Bosz in gestuurd.
  (Neem Dijks mee, dat was het toonbeeld van het slechte beleid.)

 3. Indojood

  Eindelijk kan het herstel gaan beginnen. Ook graag Jonk terug naar Opleiding en Jordi op de plek van Bergkamp.

  1. Jimmy1971

   Ook mooi voor de winterstop , dan kan de nieuwe trainer met de groep op trainingskamp , wie gaat het worden ?
   Laudrup , Koeman , Bosz , van het Schip , er is op het moment veel mogelijk !!

     1. De Nees

      Koeman of Bosz, club heeft nu een sterke man nodig. Liever geen probeersels als Schip of Hag, veel potentie maar laten zij zich maar eerst een paar jaar bewijzen.

  2. dickst14

   Dat zou mooi zijn. Maar ik zou het ook niet verkeerd vinden om Jonk een paar jaar hoofdtrainer te maken.

    1. dickst14

     Hij laat het Ajax voetbal spelen. Micels zat bij Jos, v Gaal bij jong AZ. Die hadden ook niet veel ervaring. Ik zou er alle vertrouwen in hebben.

     1. Charka53

      En is hij intimiderend genoeg om dat stelletje te laten luisteren en de doen wat hij ze wil laten doen.

     2. dickst14

      Niemand toch totdat het de eerste keer is. Noem eens iemand. Wat een achtelijke hersenloze opmerking weer.

     3. dickst14

      Cruijjf, Michels, van Gaal. Ze hadden allemaal Real Madrid 5 jaar getrained voordat ze bij Ajax konden beginnen.

     4. Litmanen

      Cruijff, Michels en van Gaal vergelijken met Jonk.
      Ja, dat hebben we nu nodig, iemand die zich gelijk stelt met die grootheden.
      Zonder ooit een elftal getraind te hebben.

      Ja, lijkt me na Keizer verstandig. Iemand nemen zonder ervaring op het hoogste niveau.

  3. vak411

   indo! mooi, Jordi terug, mooi! Jonk niet, heeft mooie ideeën maar niets laten ,zien. herstel kan idd eindelijk beginnen!!!! goed verwoord. ik zeg e en oude rot tegen wie de jongens op kijken
   v gaal of.gewoon Bosz? zijn vijanden zijn weg. ik hoop.dat Overmars blijft
   . prima.aankopen en zeker zijn verkochte spelers gaan voor bizar veel geld weg.

   1. Indojood

    Jonk terug naar Hoofd Jeugdopleidingen, Bosz terug met eigen staf. Jordi op plek Bergkamp.

    1. EugAjax

     Indojood, eerste kan niet, want Jonk heeft al gezegd geen hoofd Jeugdopleiding meer te willen worde, hooguit terugkeren als hoofdtrainer. Wel alles weten als je wat wil voorstellen. Dan Bosz terug betekent geen oog voor eigen jeugdopleiding (dus nog verder af van je Cruijff idealen), Jordi is alleen in naam een Cruijff. Heeft zeker goede club management kwaliteiten, maar heeft zelf aangegeven meerdere keren een andere kijk op voetbal te hebben als zijn vader op sommige belangrijke gebieden. Dus ook geen terugkeer Johan visie.
     Met Jonk krijg je weer je performance vriendjes en dan gaan jeugdelftallen weer met 8 man naar uitwedstrijden……..ach als er maar 1 of 2 doorstromen dat kan dan nog steeds.

     Verder niet door jou genoemd maar vaak gelezen Koeman. Als er 1 een andere spel visie heeft dan Johan is Ronald Koeman dat.

     Dan blijven nu Sar en Overmars achter, die staan van BOS trio het verst van Johan visie af. Dus deze ontwikkeling moet je naast tevreden stellen toch ook zorgen baren

     We gaan het zien en echt wie het ook worden als ze Ajax maar terug aan Europese top brengen eerder ben ik niet tevreden

     1. ?⚽️??

      Ach ja, ik dacht kom, ik geef een reactie op het niveau van kloothommel Veltmanen. Heb je genoeg bijstandszegeltjes geplakt voor je halve rookworst met kerst? Wel delen met je maatjes Eugie en seijsje he.

 4. Ajaxfoort

  Dit was onontkoombaar. En ik denk dat Keizer stiekem wel blij is. Hij kon het niveau niet aan en dat was hem aan te zien. Hij zag er gewoon echt ongelukkig uit. Dat Bergkamp en Spijkerman mee zijn gegaan als “collateral damage” is eigenlijk het belangrijkste. Af en toe vroeg ik me af of Bergkamp nog wel leefde. Er zat niets in en dat motiveert die mannen natuurlijk ook niet. Nu kijken naar een geschikte vervanger. Maak nou geen haast!! Laat Winter maar even aanmodderen met het team en kijk naar een opvolger die deze verwende miljonairtjes weer in het gareel kan krijgen.

  1. Jimmy1971

   Dat Bergkamp en Spijkerman ook weg zijn zou kunnen duiden op een terugkeer van Bosz ..
   Of hebben ze eindelijk ingezien dat deze 2
   sowieso de boel afremmen ?!
   Heb wel het gevoel dat dit al in de pijpleiding zat vanaf de wedstrijd Pisvee , maar dat ze wilde wachten op een goed moment ( verliespartij ) !

  2. De Nees

   Zo..ging ff een buzz hier op kantoor, ongekend. Wel frapant hoe dit onderhuids speelde bij velen gezien de opluchting en opgekropte frustaties haha. Meteen ook afwikkeling van contracten, die laten er geen gras over groeien. Opvolgers? Buitenlander of Bosz terug, kwaaie genie Dennis is weg dus de weg is op zich vrij, hoewel Sar natuurlijk ook een dubieuze rol speelde, dan moet hij maar op de knieëen en mea culpa roepen.

 5. Indojood

  BobbyHaarms en ik zijn inmiddels benaderd, kan ik uit zeer onbetrouwbare bron vermelden. 🙂

 6. Iedereen heeft een mening

  Zo, dat is heftig. Nu zien wie de kar mag/gaat trekken. Jonk terug??????

 7. Iedereen heeft een mening

  Zou trouwens wel netjes zijn om een plek voor Keizer te reserveren. Die komt straks nergens meer aan de slag terwijl hij aangaf nog niet klaar te zijn voor hoofdtrainer bij Ajax.

  1. De Nees

   Vind Keizer niet de hoofd schuldige, hij hapte te snel toe dat kan je hem verwijten, maar deze grove misrekening is Dennis en Sar aan te rekenen. Maar hij heeft genoeg naam gemaakt, d’r is vast wel een ED club voor hem, Sparta of NAC zou een mooie leerschool zijn.

   1. ems

    Keizer idd niet kop van jut laten zijn, zou zeer netjes zijn hem functie te geven binnen Ajax

 8. ?⚽️??

  Nu afwachten welke koers ze willen varen. Ben er nog niet gerust op gezien alle buitenlandse aankopen. Maar, de start is gemaakt.

   1. Widi

    Dat vind ik ook. Hij maakt je waarschijnlijk kampioen. Maar het zal niet leuk zijn om naar te kijken. En over een half jaar kun je weer opnieuw beginnen.

 9. Slingertje.

  Meteen de bezem door de selectie halen in de winterstop en verkopen wie het niveau van Ajax niet aankan.

  1. f-side64

   younes veltman caissierra dijks en ziyech om zijn karakter dat gewoon misselijk makend is.

 10. hubert

  a.u.b. geen p.bosz meer te eigenwijs kijk maar bij Dortmund als je 8 wedstrijden achter elkaar verliest en je blijft toch dezelfde tactiek hanteren dan houd het op bovendien nergens kontrakt uitgediend en nergens een prijs gehaald.

 11. Forever nr14

  Wowww
  Welkom Willem, het zou toch wat zijn dat jij weer Johans visie over kunt brengen op de teloorgang van de eens zo mooi club.

  1. Yindi

   Nee, iemand met ruggegraat hopelijk. Iemand met autoriteit. Iemand met ervaring op nivo, iemand die niet voor het grote geld gaat, (Koeman dus geen optie), iemand waar deze jonge groep tegen op kijkt en voor door het vuur gaat. Er is er maar een die aan alle criterea voldoet voor dit Ajax. LOUIS VAN GAAL. !!! Alle anderen die hier worden genoemd mogen zijn schoenen niet eens strikken. Bewering hé. Gaat niet gebeuren vrees ik, maar wel jammer.

   1. De Nees

    Qua trainer goed, qua persoon een herrieschopper, narcist en ergste een grote backstabber. Dat laatste was heel heel smerig, alleen gericht om Johan te elimineren. Met v Gaal krijg je 100% een tweedeling binnen de club, een spiraal naar beneden. Denk verder na dan alleen je blik op de trainer v Gaal.

   2. EugAjax

    Yindi je wens kan zomaar eens bewaarheid worden. In wandelgangen zingt de naam van Louis hardgrondig door. Men zegt dat de nieuwe man dit drietal weg wilde, als zijnde aller laatste stukje Cruijff. Die invloed wil de nieuwe man totaal niet. Zou je aan Bosz kunnen denken, maar men denkt dat het om Louis van Gaal gaat.
    Wat mij betreft een zeer goede keuze onder deze omstandigheden. Als we toch volledig andere koers gaan varen ja dan inderdaad een zeer sterke man met een groot Ajax verleden.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Haha Nees! Die tweedeling is er al lang hoor! Kijk maar eens hoeveel tweespalt er is geweest de afgelopen jaren, met als laatste Peter Bosz die het hele TH er uit wilde flikkeren. Ik ben ook geen fan van de persoon Van Gaal, maar zijn kennis, kunde en autoriteit heeft Ajax nu broodnodig. Hij wilde ook wel samenwerken met Johan, maar Johan wilde niet. Dus zo’n backstabber is het nou ook weer niet. Gaal als TD en Bosz op het veld.

    2. De Nees

     Haha Hoeda. Als de tweedeling er al is waarom dan nog erger maken. Dan doe je dit op voorhand al met zijn aanstelling, het is nml de derde zekerheid in het leven: de dood, belastingen en v Gaal die bonje veroorzaakt bij Ajax.

 12. MC de Kruijf

  He, he, eindelijk. Had het een paar maanden eerder gedaan dan was er misschien nog iets te redden. Nu wordt het dwijlen en wachten op missers van andere clubs.

  1. M800M

   Ik vond zijn commentaar bij het bericht ook wel een beetje glibberig en eng. Hij doet doodleuk alsof hij niet mede verantwoordelijk was voor het aanstellen van keizer en beweert dat hij al maanden samen met overmars vond dat het de verkeerde kant op ging. alsof hij niet koppig bleef volhouden dat er niets aan de hand was… Maargoed ik denk dat het voor ajax van groter belang is de deze 3 vertrekken. Nu die zogenaamde ‘cultuurbewakers’ weg zijn kan je tenminste op technisch gebied met een schone lei beginnen. Ben heel benieuwd wat de plannen zijn

   1. Widi

    Je kunt het op twee manieren bekijken. Of Sar laat Bergkamp vallen als een baksteen. Of Sar was het al langer niet eens met Bergkamp en heeft hem zo lang mogelijk gesteund.

    1. De Nees

     Sar heeft wat moeite gehad met het leren van de functie inhoudelijk, maar trucjes hoe zijn straatje schoon te vegen gaat hem opmerkeljk goed af. D’r zit weinig voetbal meer aan hem, maar des te meer gehaaide management trucjes. Hij zat wel erg op een lijn met Dennis van de zomer, met ziel en zaligheid verkondigde hij de antipathie aan tegen Bozs. Nee, in mijn ogen laat hij Bergkamp als en baksteen vallen, het wordt hem wat te heet onder de voeten.

  2. De Nees

   Als het stof is neergedaald, dan komt Sar’s rol nog ter sprake, in Keizer’s aanstelling had hij toch zeker ook een handje.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Jongkind zeker niet! Staat aan de basis van alle ellende die we de afgelopen jaren over ons zelf hebben afgeroepen. Het TH is nu ter ziele, dan moet je niet met Jongkind aan komen kakken.

 13. Charka53

  Eindelijk dit is niet voor zijn tijd alhoewel ik het voor Keizer het vervelend vindt hij is met zijn ervaring voor de leeuwen geworpen en die andere twee hebben hun verdiende loon.

 14. Vak 120

  Gisteren een klote avond gehad,vandaag kan mijn dag niet meer stuk!!!!! WZAWZDB….eindelijk gaan we dit weer roepen

 15. De Nees

  Reizger en Bogarde als caretakers tegen Willem II. Ok voor 1 wedstrijd maar niet seizoen afmaken hoop ik, anders kill je Reiziger net als met Keizer.

 16. Hoeda Fak Ajoe

  Ik snap niet dat alle Cruijff adepten hier zo blij mee zijn. Wat is er in 7 jaar bereikt als gevolg van de fluwelen revolutie? Een heleboel ergernis, frustratie, tweespalt, vele ontslagen, beschadigde mensen, … Hoe wrang dat het TH in de begintijd ons prijzen zonder Ajax voetbal heeft gegeven en ‘een passant’, die de hele op de Cruijff-leer gebaseerde organisatie wilde ontmantelen, ons afgelopen seizoen het Ajax voetbal zonder prijzen heeft gegeven. Hij zondigde tegen Ajax-regels mbt inpassing van jeugd, terwijl de groep die dat dit seizoen als geen ander wel doet wordt aan de kant gezet.
  Het kaartenhuis is met donderend geraas in elkaar gestort. We zijn terug bij af; sterker nog, we zitten in niemandsland. Wanorde is troef. Het wordt tijd dat we weer eens aan evolutie beginnen, met respect voor elkaar en elkaars mening, zonder bloedgroepen, zonder verleden, zonder rancune.

  1. ems

   Nou hoeda Bosz heeft ons wel heel plezier bezorgd vorig seizoen en vooral ook met zijn spelopvatting en de zegen van Cruyff had hij in mijn ogen wel

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Klopt ems, maar zoals ik al zeg wilde hij ook al van het TH af en alle zeggenschap hebben. En dat mag nou net niet volgens Cruijff. Dat maakt het ook zo wrang.

  2. ems

   Nou hoeda vorig jaar hebben we behoorljk genoten van PB en vooral zijn spelopvatting en met de zegen van JC volgens mij

  3. Indojood

   Gelul, Bosz wilde zijn eigen staf samenstellen. Overmars was het daarmee eens. Bosz wilde helemaal niet van TH af. Die werkloze stille Dennis zat gewoon dwars. Verder heeft Bosz gewoon Dolberg, Onana, Kluivert en De Ligt bij het eerste gehaald en Nouri en F. de Jong laten debuteren. Dat de eerste twee later zijn aangekocht heeft Bosz geen invloed op. Uiteindelijk zijn al deze spelers via 019 of JA bij het eerste gekomen.

   1. EugAjax

    Precies indojood je eerste regel klopt helemaal en zo tegen plan Cruijff in. JUIST JIJ had hier hele grote problemen mee moeten hebben. Dit was namelijk de basis van het plan en jij vind het OK dat het bij grof vuil gezet zou worden door een passant. Bosz heeft geen oog gehad voor jeugd. Onzin. Zijn favoriete elftal
    Onana
    Veltman. Sanchez. Viergever. Sinky
    Klaassen Schone. Ziyech
    Traore. Dolberg. Younes
    Ironische ik tel zo al 4-5 spelers die jij op zijn minst niet helemaal Jax waardig vind…….
    Ik tel maar twee eigen jeugdspelers die jij niks vind (ook Klaassen moest eruit voor Donny)…….
    En eigen jeugd kwam er alleen in voor paar minuten of als we nergens om gingen spelen en omdat hij de beker niet serieus nam………..
    Verder niks nada. Nogmaals spelopvatting enige waar Bosz matchede met plan Cruijff. Raar dat jij hem dus terug wil.

    1. Indojood

     Hans van Eugelen, ik ben het oneens met jouw onderbouwing en jij met de mijne. Het is wat het is. Ik weet dat het pijn doet en je bent natuurlijk compleet in shock. Dennis had in 2015 al weggestuurd moeten worden.

     1. EugAjax

      Indojood, klopt we zijn het oneens. Ik verbaas me alleen over zoveel inconsequentie bij jou. Ik ben niet in shock, dat komt omdat Ajax Dennis al op zijspoor had gezet bij laatste actie. Ik vind het inderdaad niet slim juist hem te laten gaan, tegelijkertijd hoop ik dat jij gelijk krijgt. Echter juich niet te snel man, omdat de naam die genoemd word in wandelgangen (naast Bosz) Louis van Gaal is……..
      Ben je dan nog steeds blij? Word gefluisterd dat nieuwe man vooral deze drie wel willen. Dan denk je aan Bosz, maar van Gaal wil de laatste Cruijff adept eruit………..we gaan het zien. Ik hoop gewoon op een succesvol Ajax. Kans is minder groot zonder Dennis in mijn beleveing maar ik laat me graag positief verrassen

     2. ?⚽️??

      Als er eentje niet inconsequent is is het Indojood. Je moet het alleen wel snappen. Maar goed, we dachten hier met maar één grote dommerd te maken te hebben, het zijn er toch twee.

  4. dickst14

   We zijn niet terug bij af. Als hier maar lering uit wordt getrokken. Toen hadden we rode cijfers.

 17. Vakje129

  Heeft te lang geduurd deze malaise , ik begrijp niet dat Sarretje de dans ontspringt mede door zijn keuze voor Keizer en niet met Marc willen meegaan voor een andere coach/ trainer vindt ik dat hij ook eens goed achter zijn oortjes moet gaan krabben . Hopelijk zal men snel wen nieuwe hoofd coach aanstellen die het elftal wel continu scherp krijgt want de Titel moet echt naar Amsterdam , al is het maar voor Nouri#34

 18. EugAjax

  Directie van Ajax laat hier een staaltje van een onvermogen zien niet te geloven. Buiten het feit dat je kan discussieren of ontslag van deze drie heren terecht is (Spijkerman alleen al vanwege leeftijd geen probleem voor mij, andere twee oerdom), de timing is echt helemaal van de zotte. Een wedstrijd thuis tegen Willem II, die wint Ajax zelfs met een van ons op de bank, o nee sorry niet helemaal onderschatten want met Bosz lukte het niet…
  Ajax ontslaat een coach met een na hoogste winstpercentage in new millenium over alle competities, inclusief de zeer zware en beroerde competitie start.
  Laat staan winstpercentage vanaf Heerenveen uit. Zelfs spel werd zienderogen beter.
  Ik heb zeker ook twijfels of Keizer het wel zou gaan halen, maar de man toonde ballen in laatste weken en kreeg Ajax aan de praat na een begin die je niemand wenst.

  Een coach daarop afrekenen (zie commentaar op ontslag) getuigt van een emapthisch vermogen van een dood konijntje.

  Dan Dennis Bergkamp, de man die de laatste jaren vanaf 2010 mogelijk heeft gemaakt. Hij begon een reis die langs 4 kampioenschappen ging en een Europese finale. Ja hij heeft aan basis gestaan van impopulaire maatregelen, maar gereageerd zoals een echt leider zou moeten doen.
  Dennis Bergkamp, een sieraad voor voetbal. Een man met een ongelofelijke hoeveelheid kennis van de culb Ajax en de visie van de club. De man die Johan weer warm kreeg om opnieuw te proberen te macht aan de voetbaljongens te geven. De man die sinds de jeugd Ajax ademt, de man die in Europa een zeer grote meneer is, en die bij Arsenal een standbeeld krijgt, die bij KNVB tussen de grote heren van NL voetbal een standbeeld heeft, de man die met zijn beleid mij weer een Europese finale schonk, die man word met pek en veren stadion uitgedragen door merendeel van supporters (hier).
  Onvoorstelbaar! Laatste woord hierover aan vooral die Johan diehards. Juich nu maar heel hard dat Sar en Overmars dit hebben ‘aangedurfd’. Want hoe stom kan je zijn. De heren die achterblijven die gaan Ajax runnen zover van gedachtengoed Johan af dat wil je niet weten…………..denk even heel goed na wat betekent “dat ze met Bergkamp uit elkaar gaan vanwege verschil inzicht over de te varen koers………..”

  Rest me laatste stukje aan Sar en Overmars te richten. Heren ik hoop dat jullie hier heeeeel goed over nagedacht hebben en dat jullie dus ook een goed plan hebben. Het verlies van met name Dennis Bergkamp, maar toch ook Marcel Keizer vind ik groot verlies. Dennis Bergkamp met name om zijn fantastische visie, Marcel Keizer met name vanwege zijn menselijke manier van leidinggeven vanaf ongeluk Nouri, maar ook omdat hij selectie langzamerhand aan praat kreeg.

  Ik zal jullie missen. Succes in vervolg van jullie loopbaan ik zal jullie blijven volgen.

  Sar en Overmars, ik zal jullie openminded volgen in de nieuwe weg die jullie inslaan. Ik vrees wel een weg ver van aloude Ajax cultuur af en wat meer naar de Engelse cultuur zoals Johan dat zo treffend zei in zijn boek.
  Probeer toch identiteit van onze mooie club te behouden en zorg ervoor dat jullie niet te geforceerd een koopclub worden. Ajax heeft in verleden al een keer krampachtig aan Europees succes proberen vast te houden na periode Van Gaal en we weten allemaal dat Ajax toen belandde van de regen in de drup….sportief en financieel.

  Probeer ons dat in ieder geval te besparen en geef ons een Ajax waar we trots op kunnen zijn. Voorlopig ben ik dat dus noet op jullie.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   We zijn terug bij af Eug. 7 jaar fluwelen revolutie hebben ons alleen maar tweespalt en ellende gegeven en nu staan we in niemandsland: niemand weet meer welke kant we op gaan. Plan Cruijff is failliet verklaard en Van Gaal wordt verketterd. Het is net als in de maatschappij: na een revolutie volgt een lange tijd van ontreddering en stammenoorlogen. Zie hier ons aller Ajax! Met dank aan de revolutionairen onder ons.

   1. EugAjax

    Eens Hoeda, in grote lijnen. Hieronder word je weggezet als een ezel, zwaar onterecht. Je hebt een mening, we zijn het niet altijd eens, vaak wel, maar vooral je hebt altijd een onderbouwde mening. Kunnen de heren hieronder nog wat van leren. Die staan plan Cruijff te verdedigen en tegelijkertijd te dansen op het graf van Dennis Bergkamp en dan noemen ze jou een ezel……………..ach ik hoop dat je weer (beetje) terug bent. Ik lees je bijdragen altijd graag ??

  2. De Nees

   Komt Eug weer met zijn samenvatting hoe het nu allemaal wel zit. Dank goser en Hoeda als je korporaal zie ik. Net Don Quichot en die gast op die ezel. Hoeda is de ezel voor de goede verstaander.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Die Nees toch ? Zooooo geestig ???
    Maar ik snap het wel hoor! Als je inhoudelijk niks toe te voegen hebt en toch wat wil tikken, dan ga je toch gewoon op de man spelen. Doe maar lekker Nees, je maakt mij de pis niet lauw hoor. Ik krijg bijna medelijden met je.

    1. ?⚽️??

     Volgens mij opmerking voor Nees, Dickst14, AB, Afcadeluxe, Indojood en Ajax1958. Hebben die het allemaal mis HFA?

   2. Ajax1958

    Tjeeeeeeesss wat een lap tekst weer, je wordt er moe van. Goed die mensen heb je ook , die zichzelf graag horen lullen, maar dan loop ik gewoon weg???

 19. Kingkong

  Kan die eug geen boek gaan schrijven met zijn ellenlange epistels waaruit moet blijken dat hij de enige is met Z.G.N. Voetbal verstand.

  1. EugAjax

   KK ik vind het gewoon leuk om te doen en waarschijnlijk blijkt eruit dat ik er juist totaal geen kijk op heb. Prima toch. Ik heb wijsheid zeker niet in pacht wel overal een uitgebreide mening over. Dat zou zomaar eens totale onzin kunnen zijn…….

   1. Widi

    Eug, het is duidelijk dat je teleurgesteld bent over het vertrek van Bergkamp. Neem je verlies en laat je hier niet als boksbal gebruiken. De kans dat je medestanders treft, is erg klein.

    1. EugAjax

     Widi, ja ik ben teleurgesteld klopt. Ik hoef echt mijn verlies niet te nemen. Waarom? Ik vind het doodzonde, maar als het beter voor Ajax is, so be it. Ik geloof dat alleen niet tenzij Ajax een heel sterke man aan roer zet, type Frank de Boer of Louis van Gaal, en laat die laatste nu net hardst in wandelgangen genoemd worden………
     Ze mogen mij als boksbal gebruiken. Groepje Indojood neem ik niet serieus. Ze kijken wat Indojood schrijft en komen dan allemaal tevoorschijn om even steun te geven aan hem.
     Ik vind het niet eens storend, ik vind het vermakelijk zoals zij zich gedragen.
     Ajax is en blijft het belangrijkst we gaan zien hoe ze dit oplossen, voorlopig lijkt het dat ze geen plan hebben. Tenzij de wandelgangen gelijk hebben………ik ben benieuwd. Maar monddood laten maken nee hoor dat doen we niet Widi

     1. De Nees

      Niet zo in groepsvorming denken Eug. Ik hoef niemand te volgen, denk wat ik denk, soms heb je medestanders soms niet. Bij jouw toch ook, niks bijzonders.

   1. EugAjax

    Dickst ik zal voortaan wel even gaan roeptoeteren zonder onderbouwing dan hoor ik ook een keer bij dat sterke groepje ?????. Kort genoeg man ?

 20. ?⚽️??

  Tandjes over forum vervuiling gesproken. Er moet gewoon een max worden gesteld aan regels hier. Maximaal 15.kan je alsnog een hoop onzin in kwijt.
  Ik heb de eerste regel gelezen en wist toen genoeg. Eug heeft de gruwelijke pest in dat Bergkamp weg is. Ik ben vervolgens direct afgezakt naar het laatste deel van het epistel vanaf “rest me …..” van zoveel arrogantie zakt je broek ter plekke af. Eug, je bent hartstikke gek. Oh ja, praat nooit over “ons”. Velen hier hebben een heel andere mening. Eug, ik zou zeggen volg Keizer, Spijkerman en Bergkamp en vertrek. Blijf in een iglo zonder internet.

 21. JohnDoe77

  Volgens mij was het zo dat Overmars voor Laudrup wilde gaan deze zomer en dan Keizer als assistent toevoegen. Sar en Bergkamp wilde dat niet, dus waarom blijft Sar wel zitten? Zoveel presteert die nu ook weer niet, vind hem totaal niet overkomen in de pers of als hij in het stadion spreekt!

 22. ?⚽️??

  Als het goed is wist Overmars dondersgoed dat Laudrup geen haalbare kaart was. Het geintje dat Ajax Laudrup heeft geflikt mbt naheffing belastingdienst is hij niet vergeten. Die komt dus niet en een goede technisch directeur weet dit. Dus ik twijfel heel erg aan het verhaaltje van Overmars.

 23. -buitenkantje rechts-

  Zei al dat ongeacht het resultaat tegen PSV, Twente of zondag WillemII er een nieuwe trainer zou komen.. Dit zag je aankomen.. Dat ze direct ook Bergkamp en Spijkerman ontslaan is een bonus.. De heren hebben aantoonbaar gefaald.
  Hoor velen hier weer om Bosz schreeuwen.. Die hoeft van mij niet terug te komen. Waardering voor wat hij gedaan heeft bij Ajax, maar ook hij liet Ajax wispelturig spelen.. Stelde Younes blijvend op en zorgde dat teveel Ajaxtalenten vertrokken.. Nu heeft hij ook gefaald bij een internationale club in een internationale competitie.. Ook Bosz brengt Ajax niet verder.. We moeten de lat hoger leggen. Denk aan Koeman als eerste keus..
  lees dat Bogarde en Reiziger naar voren worden geschoven.. Vreselijk!! Hoop aub alleen voorlopig.. anders krijgen we Keizer 2.0

  1. EugAjax

   BR over Dennis natuurlijk oneens ?, verder gewoon goed onderbouwd verhaal waar ik me wel in kan vinden.
   Naam die hardst rond zingt is Louis van Gaal. Hoe vind je die? De nieuwe man wil blijkbaar volledig schoon schip maken. Dus dat kan weleens matchen met gedachtengoed Louis die altijd alleen heerser wil zijn op technisch gebied. We gaan het zien.
   Hopelijk heb ik het altijd verkeerd gezien en gaat Ajax weer echt naar de Europese (sub) top alleen nu dan structureel

   1. -buitenkantje rechts-

    Louis v Gaal is synoniem aan controverse.. Je haalt een hoop heibel binnen.. Als trainer wel internationaal gelouterd. Qua trainer voor deze groep zou wel werken denk ik..

    1. EugAjax

     Het belangrijkste criteria zal wat mij betreft zijn dat er geen plaats moet zijn voor rancune of andere randverschijnselen. De beste moet nu voor de groep. Ik kan me wel vinden in je omschrijving over Van Gaal. Of hij daarmee de beste is….Ajax heeft in ieder geval genoeg keus. Werkelijk elke Nederlandse topcoach, buiten Ten Cate, is vrij. Reuze benieuwd naar keuze

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Gewoon contradictie of ‘contradictio in terminus’ AB; of als je dan per se interessant wil doen ‘contradiction in terms’. Contradictie of terms is helemaal niks. Maar goed dat zijn al je bijdragen op dit forum.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      En Van Gaal is die man die Ajax halverwege de jaren ‘90 weer op de kaart gezet heeft; dat is met die verfoeide fluwelen revolutie dramatisch mislukt.

    2. De Nees

     Zag vanavond Keje Molenaar aan het woord. Bij hem moet je tussen de regels door lezen want hij spreekt vaak met bedekte woorden. Hij weet goed wat achter de schermen gebeurt, er schijnt dus knallende ruzie geweest te zijn met Bergkamp en Molenaar liet wel opvallend vaak de naam Bosz vallen…

 24. ?⚽️??

  Ik zou graag als eerste structureel het voetbal willen terugzien waar Ajax voor staat. Aanvallend, attractief en met een flinke dosis eigen spelers. Als we daar de Europese subtop mee halen is dat een bonus.

 25. RonJ64

  Ik mis een naam hoor, onze eigen fransie hoekschop , L’Ami, die de tactiek ff uitlegt aan een AJAX wissel…??? oftewel een keepertje op niet al te hoog niveau, gaat hun uitleggen, hoe ze moeten spelen….??????

 26. RonJ64

  L’Ami onze eiggen frans hoekschop, die tactiek uitlegt aan een Ajacied ???? een tweede rangs keeper ooit, bij excelsior…die mag blijven vd andere keeper he ?? dat stinkt ?????

 27. Janneman16

  Jammer dat keizer niet heeft kunnen rijpen en jammer dat ze hem in het diepe gegooid hebben. Ik denk echt dat hij een goede trainer is.

 28. EugAjax

  https://www.parool.nl/sport/zo-verliepen-marcel-keizers-laatste-uren-bij-ajax~a4548550/?utm_source=link&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=2ef8f29966f3003e33125bd843a3b9eb3a8a0ddd

  Het is en blijft een schande directie en RvC! Lees dit verhaal nog eens terug, kijk jezelf in de spiegel en vraag je nog eens af wat jullie gister gedaan hebben. Wat een blinde actie. Marcel Keizer probeerde terug te vechten met zijn spelers uit een heel diep dal, persoonlijk dal voornamelijk. Net als ze beetje licht aan eind van tunnel staan schoppen jullie ze terug de krater in………klasse Sar en Overmars, echt een Ajacied waardig…..NOT.
  Sorry maar ik ben er nog flink over de zeik van. En dan uit hoge hoed duo Ten Hag/Schreuder, niets ten nadele van die mannen, ik heb ze redelijk hoog zitten. Maar mogen niet in schaduw staan van duo Keizer/Bergkamp.

  Faalactie van eerste orde. Ik blijf erbij. Neemt niet ik zal de nieuwe mannen ook steunen dat verdienen ze. Laat ze maar bewijzen dat ze het ook bij een topclub kunnen

 29. Zlatan4ever

  Hahahaha van de Sar bij Ajax TV
  Wij komen tot de conclusie dat Keizer niet past bij het ambitie-nivo van Ajax !!????
  Die klootzak van een vd Sar is mede verantwoordelijk voor het aanstellen van Keizer !
  Wat een pisnicht is die Flappie

 30. Zlatan4ever

  Ik vind het steeds schandaliger worden..,..
  Sorry Marcel Keizer dit verdien jij niet. Ik hoop dat je snel weer een baan hebt

Comments are closed.