There are no ads, please add some


Jong Ajax herstelt zich met 3-0 zege op FC Dordrecht

Na drie duels zonder overwinning heeft Jong Ajax eindelijk weer weten te winnen. Op De Toekomst werd FC Dordrecht maandagavond met 2-0 verslagen. Dennis Johnsen, zondag nog debutant in het eerste, zorgde na een slalom in het strafschopgebied voor de 1-0. Dani de Wit verdubbelde de score in de tweede helft. In de slotseconde maakte Nunnely er nog 3-0 van. Omdat koploper NEC verloor bij Telstar is de achterstand van Jong Ajax geslonken tot vier punten.

Jong Ajax – FC Dordrecht 3-0 (1-0)
34. Johnsen 1-0
72.De Wit 2-0
93. Nunnely 3-0

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren, Dankerlui, Doekhi, Bergsma, Savastano (46. Bakker); Eiting, Mazraoui (62. Bijleveld), De Wit; Flemming (71. Nunnely), Cassierra, Johnsen


Gerelateerde posts

21 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Eiting en Johnsen maken het verschil.. Eiting als regisseur.. Johnsen met zijn doelgerichte dreiging.

  1. Widi

   Ik was helaas in slaap gevallen. Niet door het spel. Gewoon druk. Helaas dus niets gezien. Maar leuk om te lezen dat Carel goed speelde.

 2. EugAjax

  Goed herstel Jong Ajax en goed om van BR te horen dat er toch pareltjes tussen zitten waar Ajax 1 nog profijt kan gaan hebben. Verder ook goed te zien dat elftal gewoon merendeel uit Nederlanders bestaat (16 van 18 dit keer). Niet dat ik tegen buitenlanders ben, zeer zeker niet, we hebben pracht spelers uit buitenland gehad en altijd welkom.
  Maar perceptie is dat bij Ajax steeds verder afdwaalt van eigen indentiteit mbt aankopen overtal aan jongelingen van heel ver. Elftallen uit de bovenbouw in ogenschouw genomen valt dat vooralsnog heel erg mee.

  Maar belangrijkste is natuurlijk kwaliteit afleveren voor eerste. Ben benieuwd wie er doorbreekt van deze lichting.

  1. Widi

   Als je naar de onder 19 kijkt, krijg je pijn in de ogen van de buitenlanders. Ik heb er vorige week nog iets over geschreven na de Youth League. Wie mij kent, weet wat ik met buutenlanders bedoel.

    1. EugAjax

     Want als ze al aangetrokken worden moeten ze wel Ajax materiaal zijn en klinkt dus alsof Ajax daar paar missrers heeft volgens jou. Dat zou wel heel jammer zijn idd

    2. Widi

     Beide. Het zijn er teveel. En ze zijn niet goed genoeg. Het Amsterdam gehalte van de onder 19 is veel te laag.

     1. EugAjax

      Ok ik telde er maar drie bij o19 tegen Legia. Waarvan Pasquali en die Fin in basis. Je verhaal is duidelijk en gedtailleerd uiteen gezet. Nu was dit een zeer slechte wedstrijd, maar aangezien jij ze vaker ziet spelen ga ik er dus vanuit dat je bijdragen niet alleen over die wedstrijd ging en vallen ze gemiddeld dus gewoon goed tegen vooralsnog. Dat is dan balen ! Ik dacht namelijk uit het noorden goede verhalen gehoord te hebben van onze Finse vriend(met lastige naam). We gaan het zien. Klinkt iig niet hoopgevend. Ik hoopte dat die slechte wedstrijd beetje incident was.

     2. EugAjax

      Zag ik maar ik telde er eerst maar drie dus fout, ach gebruik altijd rekenmachines 😂😂

     3. Widi

      Ik heb het in augustus al gezegd. Iedereen kan het zien. Het wordt alleen verdoezeld door de uitslagen in de competitie.

     4. EugAjax

      Maar Widi jij heb dan ook ‘voorwetenschap’ 😄! We gaan het beleven. Ik heb het idee dat er komende jaren toch wel paar spelers in eerste komen in de doorstroming. En volgens mij is het juist daar om te doen. Maar als ik je goed begrijp word dan begrip laatbloeiers van toepassing op die spelers.

 3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Het gaat niet alleen om het Amsterdam gehalte. Het gaat om het gehalte aan Nederlandse spelers. Van mij mag een speler met zijn roots in Doetinchem ook komen, zowel een Jantje als ook een Hakim als hij maar een Nederlands paspoort heeft. Wij moeten geen opleidingsclub worden voor andere nationale elftallen. Dubbele paspoorten is al lastig genoeg.

  1. Widi

   Dat ben ik met je eens. Alleen valt mij het volgende vaak op: hoe dichter bij Amsterdam, hoe groter de kans dat ze slagen.

Reageren is niet mogelijk.