There are no ads, please add some


Van de Beek: ‘Reserverol kwam wel als een klap’

Donny van de Beek laat in gesprek met De Telegraaf weten met gemengde gevoelens bij het Nederlands Elftal te komen. “De reserverol bij Ajax kwam wel als een klap. Ik hoorde het zaterdag officieel, maar ik kon eerder al merken dat Siem de Jong zou spelen. Hij vond dat anderen ook een kans verdienden. De duels voor Feyenoord vond ik dat ik wat minder speelde en de kritiek was toen terecht, maar ik merkte dat ik de stijgende lijn weer te pakken had. Dan komt de beslissing van de trainer slecht uit, maar die moest ik accepteren. Ik blijf vechten en heb er alle vertrouwen in dat ik mijn plek weer terug verover.”


Gerelateerde posts

42 reacties

   1. Bakkie

    Younes is hartstikke inefficient, maar blijft toch elke minuut spelen. Dus zo begrijpelijk is het allemaal niet.

 1. ajaxpers

  Zeker begrijpelijk wanneer een gedateerde speler ipv jou opgesteld wordt. Een miskoop is hij en jij bent een kei.

  1. Litmanen

   Als ik VdBeek was, dan had ik mijn zaakwaarnemer al gebeld. Heel gebruikelijk bij Ajax….

 2. -buitenkantje rechts-

  Er is ruimte voor 5 middenvelders..
  Wat is er mis met een middenveld van Ziyech, Schöne, F de Jong, S de Jong en vd Beek?
  Stap af van dogma’s.. ga eens anders denken!

  1. Bakkie

   5 middenvelders is wel wat veel, maar 4 moeten we zeker eens proberen.
   Bijvoorbeeld 4-4-2 met:
   Dolberg – Huntelaar
   Ziyech – vdBeek – Schöne – Neres
   Sinkie – Wober – deLigt – Veltman
   ——————————————–
   Of (wat mij betreft) nog mooier, 3-4-3 met:
   Kluivert — Huntelaar — Neres
   ————– Ziyech —————
   —- vdBeek ——– Frenkie —-
   ————– Schöne ————–
   — Wöber — deLigt — Veltman —

   1. Bakkie

    De titel kun je inmiddels toch wel vergeten en helemaal als je zo blijft spelen als nu.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ben blij dat jij ook anders durft te denken..Nadeel van 4-4-2 is dat de spelers in lijn staan. Zie liever overal op het veld driehoekjes. Dat kan met een 3-2-3-2 systeem of een 3-5-2.

     Onana
     Veltman Wöber Viergever
     Schöne. F de Jong
     vd Beek. S de Jong. Ziyech
     Neres. Huntelaar

     In dut systeem kan je ook voldiende variëren.. Bv Dolberg voor Huntelaar of Neres.. Kluivert voor Neres.. Sinkgraven voor Ziyech of F de Jong.. Achterin de Ligt voor Wöber of Veltman.. enz

     Kortom.. compact staan.. driehoekjes over het hele veld.. combinatievoetbal.. goede veldbezetting met zwaartepunt op het middenveld.

     1. -buitenkantje rechts-

      De Ajaxfilosofie is met snel combinatievoetbal en individuele hoogstandjes de tegenstander onder druk zetten. Het kàn ook met 4-3-3 alleen vergt dat veek meer van de verdedigers.. Backs moeten dan de aanval ondersteunen, buitenom kunnen gaan en een gave voorzet kunnen geven.. De centrale verdedigers moeten kunnen inschuiven op het middenveld en de posities van de backs kunnen overnemen..
      Dat kan onze huidige verdediging niet! (Inzicht) Viergever en Veltman komen maar zelden over de middenlijn, zijn te traag en hebben een vrij beperkte techniek..Wöber en de Ligt zijn jong en druk bezig zich staande te houden.
      Kijk daarom eens verder dan je neus lang is..
      Stel de spelers op die de meeste kwaliteiten bezitten.. Juist..je middenvelders. Voorin een paar gevaarlijke aanvallers die aangetoond hebben te kunnen scoren. Na ja..zou zeggen..lees mijn vorige bijdragen nog eens terug.

     2. Litmanen

      BR ik lees jouw bijdragen, hoewel ze steeds langer worden.
      Lastig je om je gelijk te halen in een paar zinnen.
      De waarheid is dat Ajax altijd van 4-3-3 uit zal gaan.

      Nou kom maar op met je tactische masterplan wat nooit uitgevoerd zal worden.

     3. Bakkie

      Jij snapt het BR.. Ik werd hier laatst half uitgelachen toen ik begon over “moderne backs” en het belang daarvan in het moderne voetbal. Je kunt best aanvallend spelen met 4 verdedigers, maar die moeten dan wel alleskunners zijn.

     4. Bakkie

      Die 3-5-2 opstelling ziet er goed uit trouwens. Denk dat Neres en Huntelaar voorin een goed duo zijn. Huntelaar die de bal kan vasthouden en Neres diep kan sturen, en Neres die zelf met de bal de hoek in dribbelt en voorgeeft op Huntelaar.
      Je zou er bijna weer zin in krijgen

 3. DARIVA

  Zorgen dat je zo goed speelt, dat de trainer niet om je heen kan om je een basisplaats te geven, keihard blijven werken dus en 200% inzet.

  1. HURBIE

   Van Beek hele goeie speler
   Alleen Siem de Jong heeft meer ervaring
   Dat is het verschil en meer niet

   1. De Nees

    Beek brengt nog te weinig, duielijk nog niet klaar voor zo’n cruciale positie. Zouden hier meer moeten kijken naar wat de spelers echt brengen ipv blind staren op de stempel ‘Ajax-jeugd=dus ok’.

    1. Litmanen

     Eens, bovendien, Frenkie is veelzijdiger, dus als je toch voor de jeugd kiest…

     Ik snap sowieso niet waarom VdBeek automatisch de opvolger van Klaassen zou moeten zijn. Twee totaal verschillende spelers.

    2. De Nees

     Ik vind Beek en Klaassen eigenlijk wel vergelijkbaar Litmanen. Beide zijn niet van de openingen en steekpasjes zoals Frenkie en (de nu toch wel tegenvallende) Ziyech. In de ED hebben we genoeg aan 1 controleur (Siem/Lasse). Plus Younes op verlof sturen en in de winterstop een nieuwe LV halen.

 4. Jimmy1971

  Van Beek komt vanzelf weer bovendrijven , hij moet nu net als Klaassen toen veel vuile meters op het middenveld maken , wat ten koste gaat van zijn rendement ..

  1. De Nees

   Hoewel het in potentie een redelijke speler is, ben ik toch bang dat Beek net als Klaassen international te kort komt. Fysiek niet toereikend plus daarbij van de techniek moeten ze het niet hebben. Zonder die fysiek moeten het van steekpasjes en doelpuntrijke acties komen a la Sneijder, David Silva, Iniesta. Anders is het niet meer dan niveau middenmoot ED. Helaas maar ik zie v Beek Ajax toch niet verder omhoog helpen.

   1. Widi

    Komt wel goed met Donny. Zijn techniek is prima. Hij ziet de oplossingen ook eerder dan de meesten. En fysiek komt het ook wel in orde. Het is alleen beter om hem in een goed lopend elftal te brengen. Nu is er geen eer te behalen.

   2. De Nees

    Op papier allemaal wel Widi, maar op het veld is het nog niet te zien en daar moet het gebeuren. Te veel trial-and-error. Het komt allemaal nog te vroeg voor deze jochies.

 5. Kingkong

  Van de beek verdient meer credit !
  Siem is een goede super sub.
  Dolberg verdient meer credit!
  Huntelaar goede super sub.

  1. Valentino

   Op dit moment is Dolberg meer de super sub. Credits zijn leuk maar je kunt ze helaas niet in de prijzenwinkel inwisselen voor goals.
   Dan toch liever het rendement van Huntelaars

 6. Charka53

  Zolang Keizer het zelf niet snapt blijven deze verhalen horen en inderdaad heeft Donny wel een punt en Ziyech speelt ook niet naar behoren en die speelt ook en over Younes maar te zwijgen.

 7. Ajax 1

  Siem is meer een pinchhitter wat mij betreft. Als je wat open moet breken prima. Vond zelf ook dat vd beek weer langzaam beter ging spelen, dus wat mij betreft er weer in.

 8. ⚽️🏟

  Omdat een trainer er technisch en tactisch een zooitje van maakt mag in mijn ogen geen reden zijn de Ajax/Cruijff filosofie achter ons te laten. Bosz kreeg het met een groot deel van deze selectie voor elkaar tocht tot spectaculair voetbal te komen waarvoor zelf de supporters op een gegeven moment na het laatste fluit signaal in het stadion bleven. Aan het TH de opdracht voor de juiste spelers te zorgen. Je verlaat de Ajax/Cruijff foilosofie niet vanwege een niet functionerende TS en falend TH. Je gaat je niet richten op het “slechte”. Ook in deze tijd is het Ajax vietbal nog steeds mogelijk. Maar, dat is mijn mening.

  1. Widi

   Wat jij schetst is het ideale beeld voor Ajax. Wat we misschien allemaal willen. Maar wat BR zegt, snijdt hout. En niet alleen omdat we geen goede staf hebben, maar ook en vooral dat het spel sinds het overlijden van Johan nogal is veranderd. Ik doel dan met name op de tactiek. Johan zou daar best een antwoord op gehad hebben. Maar die is er niet meer. Ik heb liever mooi voetbal en succes door oude dogma’s los te laten, dan dat we blijven tobbelen met het aloude systeem dat toch niet goed kan worden uitgevoerd. Een open blik.

   1. ⚽️🏟

    Het kan in mijn ogen wel goed worden uitgevoerd. Zie de start van bosz hiermee afgelopen seizoen. Je zag het steeds beter er in komen. Ik was het ook niet met alle keuzes van Bosz eens maar wel met de spelopvatting en de tactiek. Om de speelwijze en zienswijze van Cruijff onder oude dogma’s te plaatsen gaat mij te ver. Ik en en blijf liefhebber van het echte aloude Ajax spel en heb de heilige overtuiging dat dit ook nu en in de toekomst nog steeds kan en in mijn ogen ook moet. Dat heeft niets te maken met “geen open blik” hebben maar, in mijn zienswijze, met liefde voor het spel waar ik van houd.

    1. Widi

     Ik begrijp je helemaal. Maar er zijn ploegen en coaches die er wel raad mee weten. Dat bleek tijdens de EL finale. En met iets andere systemen wordt ook goed en spectaculair gespeeld door een aantal ploegen. Hun spel lijkt meer op wat ik van Ajax gewend was dan wat Ajax nu zelf doet. En als je veel goede middenvelders hebt, geen goede backs en geen 4-3-3 buitenspelers, is de optie van BR niet gek. En daarmee veroordeel ik jou niet en ik diskwalificeer ik jou ook niet. Ik wil een oplossing. Voor de korte termijn zie ik wat in de BR variant. Op de lange termijn, met een paar andere spelers, kan misschien weer wat jij zegt.

     1. ⚽️🏟

      Voor de korte termijn in ieder geval eerst een andere trainer met een andere staf. Maar daar zijn we het wel over eens 😉. Zonder die wisseling gaat het gewoon nooit goed komen.

 9. JohnDoe77

  Dat vechten is de juiste mentaliteit. Donny speelde gewoon minder omdat hij meer achteruit moest. Hopelijk de komende potjes beter!

Reageren is niet mogelijk.