There are no ads, please add some


Kritiek op Ziyech neemt toe: ‘Totaal geen rendement uit vrije trappen’

Hakim Ziyech neemt de laatste tijd zo’n beetje alle vrije trappen bij Ajax maar veel resultaat heeft dat niet opgeleverd. Ook in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht kon Ziyech het net niet vinden en Kenneth Perez en Henk Spaan zijn er dan ook wel een beetje klaar mee.

‘De eerste de beste vrije trap die hij nam tegen FC Utrecht schoot hij op buikhoogte in de muur. Neem hem eens een keer niet. Wat zeg ik? Neem hem nooit meer. Schöne heeft op alle mogelijke plekken in het veld gewoon een betere vrije trap. Het is duidelijk dat Keizer niet aan Ziyech durft te komen want ondertussen was het al de 46ste vrije trap die hij miste en haalde hij uitgerekend Schöne vroegtijdig naar de kant, aldus Spaan. Ook Kenneth Perez is niet lovend over de middenvelder van Ajax. ‘Hij was slecht, maar dan ook echt heel slecht. Hakim is een speler die iets extra’s kan brengen maar niet uit vrije trappen’.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

87 reacties

  1. Litmanen

   En wij mogen dat hier niet zeggen. Ook Kees Jansma geeft al weken aan dat Ziyech ook eens gewisseld mag worden.
   Maar net als met Huntelaar, Keizer durft de persoonlijkheden niet aan te pakken.

   Ballen inleveren en elke vrije trap verprutsen, misschien is Ziyech wel de stoorzender.

   Frenkie de Jong heeft net zo’n slimme dieptepass als Ziyech maar is een stuk zuiniger met balbezit.

   1. -buitenkantje rechts-

    Wat een bullshit dat je het hier niet mag zeggen.. Wie valt je er op aan dan? Iedereen heeft idd gezien dat Ziyech deelt in de malaise van het hele team. Maar ik kan wel begrijpen waarom Keizer Ziyech laat staan. Hij heeft ook in de wedstrijd 3-5 briljante momenten waarmee de wedstrijd beslist kan worden.
    Het probleem zit m achterin! (Behalve Onana)Juist op die posities waarvan jij zegt dat het NIET aan ligt.. Alle verdedigers zijn centrale verdedigers. Veltman en Viergever horen in het cenyrum te staan.. Van backs wordt verwacht dat ze kunnen opkomen en een voorzet kunnen verzorgen. Veltman en Viergever zul je daar nooit op kunnen betrappen.. Samen met een hopeloos falende linksbuiten en spits kmt er veel te veel druk op het middenveld. Juist de plek waarvan Cruijff (ja Hij!!) altijd al zei dat je daar de grip op de wedstrijd moet krijgen. Heb je het middenveld, heb je de wedstrijd..
    Ik pleit daaron al een tijdje om van dogma’s afscheid te nemen.. Het werkt niet meer!! Tegenstanders kunnen zich zooo makkelijk instellen op een 4-3-3 opstelling.. Doe eens wat anders!!
    Je ziet toch wat voor selectie je hebt?? Veel goede middenvelders.. Stel die dan op! Waar zit je zwakte? Juist! Achter en voor. Ga eens met 5 middenvelders spelen.. Neres en Huntelaar voorin.. Wöber, Veltman en Viergever achterin..
    Zoveel voetbalervaring bij Ajax.. maar geen enkel voetbalinzicht bij de verantwoordelijke personen.

    Triest.

     1. -buitenkantje rechts-

      Misschien dat er afsoraken over zijn gemaakt? Logisch dat een basisspeler de vrije trappen mag nemen ipv van een invaller (Schöne) .

    1. Litmanen

     BR, ik word steeds aangevallen als ik wijs op het waardeloze spel van Ziyech.

     Leuk dat verhaal over vier stoppers. Dat noemen wij thuis papegaaien gedrag. Dat Ajax niet draait ligt achterin hooguit aan het onzekere gedrag van De Ligt. Hij speelt rustig vier keer achter elkaar breed.

     Waar het wel aan ligt? Ziyech brengt door zijn oeverloze balverlies zijn ploeg constant in de problemen. Al maanden!

     Stom gelul om het slechte op te hangen aan de backs.
     Daardoor komt Ajax niet wekelijks in de problemen. Er wordt voorin níets gecreëerd.

     Wachten op een bevlieging van Neres. Op Ziyech wacht ik al lang niet meer. Hooguit irriteert hij door elke keer elke vrije trap op te eisen.

     1. Bakkie

      Iedereen op het forum weet dat inmiddels wel, dat “Litmanen” totaal geen inzicht in het spelletje heeft. Maar het vervelende is dat hij het zelf niet door heeft.

    2. dickst14

     Hoe durf je het tactisch brein Nietmanen tegen te spreken. Voor mij heb je gelijk. Nietmanen heeft een ongeneeslijke ziekte. Hij kiest elk jaar de slechtste spelers uit en die gaat hij dan na elke wanprestatie verdedigen. Ik maak me zorgen over de technische staf. Je weet dat Utrecht er vol op gaat en als je ziet hoe wij dan beginnen…….Het zijn 4 droogkloten, totaal geen passie. De spelers mogen het zich overigens ook aantrekken, maar als de leiding al geen passie toont…..tsja

     1. Litmanen

      Fijn Dickst. Eindelijk ziet iedereen die er verstand van heeft dat het probleem Ziyech heet.

      Ga jij maar door met je pre historische mening dat het allemaal aan Veltman ligt.

      Zielig figuur. Zelfs met uitschelden heb je de ideeën van anderen nodig.

     2. dickst14

      Volgens het spelersklassement van de telegraaf stond Ziyech verleden week nog bovenaan. zonde van mijn tijd als ik verder op jou reacties moet ingaan. stop alleen om onzin te schrijven in de naam van Litmanen. Noem jezelf v Rhijn of Veltman of zo.

     3. Litmanen

      De Telegraaf, tja, dat zegt al genoeg.
      Ik zie meer in mensen als Jansma, Perez, Gijp, Derksen etc . als een mislukte voetballer die van de Telegraaf elke week 2 consumptie bonnen krijgt om puntjes uit te delen.

 1. M800M

  Volgens mij is er in de selectie veel ‘verborgen’ onrust/onvrede/boosheid richting de staf. Je ziet aan alles dat er iets niet goed zit. Bijvoorbeeld Geen passie op het veld, geen stap te veel zetten, de reacties van spelers op de rare wissels die Keizer doorvoert. Volgens mij hebben de spelers het helemaal gehad met die clowns. En Ziyech is een speler waarbij zo veel onrust in de werkomgeving veel invloed heeft op zijn spel. Ik ben er van overtuigd: Haal een goede trainer en staf, en Ziyech laat weer geweldige dingen zien.

   1. Ajax1958

    Wat maakt dat uit, we kijken al zeker 3seizoenen naar een falende Veltman. En dat is onze sterkhouder en aanvoerder notabene.

    1. Litmanen

     Vertel mij even wanneer Veltman dit seizoen faalde? Zelfs in de Europa L finale was hij beter dan de ook daar falende Ziyech.

     1. Ajax1958

      Even een retorische vraag: jij stelt dat Veltman dit seizoen niet faalde, ik zeg we kijken al zeker 3seizoenen naar een falende Veltman, onze sterkhouder en aanvoerder die we nergens in europa kunnen slijten. Wie zit er dichter bij de waarheid?

     2. dickst14

      kijk even naar de 2e goal van Manchester hoe blind kun je zijn. Stekeblind zo te zien. ongelofelijk hoe jij iets wat 100% zwart is wit probeert te maken. Elke keer weer verbaas je mij met jou commentaar. Ik ben Ajax supporter en al Veltman goed speelt… mooi. Ahhh ik hou er mee op je snapt er toch geen ene klote van. MAAR VERANDER JE NAAM. LITMANEN WAS EEN MOOIE INTELLIGENTE VOETBALLER. JOUW BIJDRAGEN ZIJN NIVO V RHIJN VELTMAN YOUNES

     3. ⚽️🏟

      He nitwit. Kan jij niet eens opsodemieteren gore idioot dat je bent. Je loopt mij te beschuldigen van forumvervuiling terwijl jij de grootste gore vuile klootzak bent hier met je achterlijke bijdragen elke keer. Flikker op en neem je aangetrouwde jonge verpleegster van je mee. Ga lekker op een onbewoond eiland zitten en klaarkomen op Veltman, van Rhijn en Younes. Dat wilde ik ff kwijt. Duidelijkheid voor alles.

  1. afcadeluxe

   ja misschien in rusland maar verder,nee,want met deze prestaties heeft ziyech daar nu nog niks te zoeken laat hem eerst ff konstant goed seizoen spelen,en met zijn spel medespelers beter laten spelen,ik vind hem echt een topspeler maar het komt er maar niet echt uit

 2. Jimmy1971

  Zet iedereen op zijn eigen plek neer en laat iedereen vooral doen wat hij goed kan !!
  Ziyech dus even geen vrije trappen en hoekschoppen meer , hij kan er sowieso beter staan voor de afvallende bal !! Huntelaar heeft net als Schone een goede vrije trap !
  Kluivert op zijn goede kant ( kan Younes lekker even uitrusten !
  En als je Ziyech opstelt en in zijn kracht wilt laten spelen moet er iemand naast hem staan voor het vuile en loopwerk.
  Op het middenveld heb je dan de keuzes uit Schone / Beek , Ziyech / F de Jong en Siem de Jong / Beek , waarbij Ziyech en Frenkie altijd een stofzuiger ernaast nodig hebben !!
  Achterin spelen we met 4 voorstoppers , dat kan toch niet !
  Daar moeten toch 2 echte vleugelverdedigers staan !?
  Maar Keizer durft niet te kiezen tussen Viergever , de Ligt , Veltman en Wober dus zet hij ze allemaal maar neer ..

 3. ajaxpers

  Ziyech is de allerbeste speler die Ajax en onvoorstelbaar om in deze fase hem zo af te kraken. Laten we hem koesteren

  1. Litmanen

   Zeker! Geen bal goed geraakt zondag. Maar we blijven klappen hoor.
   In aanleg de beste, in de praktijk momenteel de zwakste middenvelder.

   1. Bakkie

    Als je nou een heel klein beetje verstand van het spelletje had gehad, Litmanen… Je moet zorgen dat je beste speler kan functioneren! Als je Ziyech er uit gooit, hou je alleen nog maar middelmaat over!

    1. Bakkie

     Met al die kutspelers van je, die elke week WEL netjes een zesje halen… We moeten naar achten en negens! Spelers die kunnen excelleren, kwaliteit tentoonspreiden, waarvoor je naar het stadion komt!

 4. Ajax013

  Deze zondag bakte ziyech er niks van. En volgende week is t misschien wel neres. Dat blijf je toch houden. Ziyech is een speler die ajax kan laten draaien. Triest toch dat als hij dramatisch speelt dat je dan punten verspeeld ? Ligt dat aan ziyech of aan de rest van t team

   1. dickst14

    Een triest figuur ben je en bijzonder vooringenomen. Veltman ook al speelt hij niet of dramatisch altijd een voldoende net zoals v Rhijn vroeger. Verander aub de naam Litmanen naar het nivo waarop je schrijft. Noem jezelf Veltman of zo.

     1. dickst14

      Veltman? Van Rhijn? Beiden?
      Nee dat geloof ik niet van iemand die elke dag in de Blue Oyster bar zit.

   2. Emilio4Ajax

    Zou mischien wel eens goed zijn om die Spijkerman aan de kant te zetten… Het enige jaar dat ie niets te vertellen had speelde Ajax het beste en leukste voetbal sinds jaren… Verder zou ik wel eens een middenveld, heb ik al eerder gezegd, met deJong, de Jong, vd Beek willen zien…❌❌❌❤️🍻😎

     1. Emilio4Ajax

      Weet je Widi…Ik reageerde eigenlijk met mischien omdat ik er niet zeker van ben wie het eigenlijk voor het zeggen heeft op de bank. Keizer is de eindverantwoordelijke voor het beleid/de taktiek die de bank kiest, maar is het werkelijk Keizer die het bepaald?? Zie namelijk niets terug op het veld van waarvoor Keizer staat en stond met Jong Ajax. Ik, en met mij meerdere, krijg steeds vaker een deja vu gevoel van de jaren met FdB en moet dan konstateren dat de enige overeenkomst Spijkerman is… Zou het dan toch niet Keizer maar Spijkerman zijn die de touwtjes in handen heeft…?❌❌❌❤️🍻😎

     2. ⚽️🏟

      Spijkerman is inderdaad de boss. Als er sprake is van rampzalig voetbal dan is er sprake van Spijkerman. Zie Ajax onder FdB en zie de periode van Spijkerman als hoofdtrainer bij PEC. Hij is daar vanwege het slechte voetbal met Pec en veren weggestuurd en vervolgens …….. bij Ajax binnen gehaald. Ongelooflijk.

 5. Ajaxfoort

  Toch was hij ondanks alle missers wel een van de betere aan Ajax kant. Dat zegt wel iets. En kennelijk is er in het elftal ook niemand te vinden die denkt een grotere trefzekerheid te hebben. We zullen het er mee moeten doen vrees ik. Tja en dat Kenneth Perez en Henk Spaan er klaar mee zijn hebben we niet zoveel aan. Spaan heb ik nog nooit zien voetballen en van Perez weet ik nog wel dat hij ook blunder op blunder stapelde af en toe.

   1. Ajaxfoort

    Tja zo zie je maar weer…. iedereen ziet dat anders. Maar zo te lezen vind jij jouw mening leidend hier.

 6. Geenemotie

  Met alle respect voor elke bijdrage van een ieder aan dit onderwerp. De trainer moet sterk zijn en duidelijk. Hij spaart kool en geit. Ook leiderschap tonen en duidelijk zijn. Hakim zal dat accepteren. Dit gezwalk van de trainer maakt elke speler zwakker. Het is nu los zand. Keuzes maken en uiteraard in gesprek met spelers en vasthouden aan visie. Dat verwacht ik van een trainer. Dat missen we bij de trainer en TH.

 7. Ajax 1

  Ziyech blijft de beste speler van deze selectie, maar hij speelt dit seizoen zeker nog niet goed genoeg. Wel is hij degene die de meeste ballen veroverd van alle eredivisiespelers zag ik in een staatje en hij is veel aan de bal, dus raakt hem ook wel eens kwijt (op dit moment te veel inderdaad). Hij is echter ook degene die tempo maakt en het spel soms goed verdeeld. Ik koester dat ziyech bij ajax speelt, vertel mij maar welke speler in deze selectie beter is (onana telt als keeper niet, die is wereldklasse).

 8. Widi

  De meeste van onze spelers kunnen aardig voetballen. Er zijn er maar weinig die ten koste van alles willen winnen. Ze hebben een dwingende, veeleisende trainer nodig. Een trainer die respect afdwingt. Waar je een stapje harder voor loopt. Daar begint het mee. Daarnaast mogen de verlammende dogma’s worden losgelaten. Wat Ajax ooit sterk maakte, maakt ons nu soms zwak. Bedank Keizer en de andere drie voor bewezen diensten en haal een winnaar als trainer.

 9. Ajax1958

  En dan ook nog eens je frusttaties op de Ligt loslaten, een jochie van net 18, je moet je ogen uit de kop schamen.

 10. Ajax 1

  Eens met jullie reacties widi, dickst en ajax1958. Coaching wordt toch wel een onderschat; er valt veel meer uit deze ploeg te halen. En kritiek op jongens van 18 neem ik ook nooit serieus; die jongens hebben echt talent en moeten goed begeleidt worden om echt top te worden.

 11. ems

  Gaan we nou iedereen in het elftal afbranden? Echte probleem is TH en vervolgens de trainer. Keizer gaat het niet redden. Zsm nieuwe halen dus.

 12. a.p.

  ja mensen niet alle spelers afbranden, we moeten verder. Het beleid en de tv ja daar is zeker wat over te zeuren.

 13. ⚽️🏟

  Nitwit Litmanen gebruikt statistieken alleen als het hem uitkomt. Als uit statistieken blijkt dat Veltman weinig foute passes geeft komt hij bijna ter plekke klaar. Als Ziyech in een klassement bovenaan staat slaat het klassement nergens op. Met Ziyech is het simpel: een wereld voetballer in een functionerend elftal met een systeem en functionerende spelers. Situatie nu bij Ajax ……. juist.

 14. Fan uit 076

  Jongens kom op ! Ook keizer is niet te benijden,met deze situatie ! Vervangen ?? Wat zou er serieus beter zijn ???

 15. Yindi

  Iemand die zijn eigen weg gaat, een autoriteit dus. Jammer genoeg krijgt zo’n iemand niet de ruimte omdat de heilige cultuurbewakers de dienst uitmaken. Voorbeeld daarvan hebben we helaas. Een trainer bij Ajax moet nu eenmaal aan het lijntje lopen van… vul maar in!
  Keizer past in dat profiel.

 16. Yindi

  Ziyech is een fantastisch goede voetballer. Je ziet echter aan hem dat hij niet gelukkig is op het moment. Dat heeft zeker een negatieve invloed op zijn functioneren. Voetballers zijn ook mensen namelijk. Stop eens met afzeiken, gaat ie echt niet beter door voetballen. Denk dat een goede trainer het juiste medicijn zou zijn voor een groot aantal spelers bij Ajax.

  1. Janneman16

   wie is dat wel. laat ze dan een keer echt knokken en er ook helemaal voor gaan en niet steeds achter de bal aansjokken

 17. Janneman16

  en wat dacht je van de corners………. ids het zo moeilijk om een paar standaard situaties te leren…. en de bal minstens buiten het 5 meter gebied net te leggen ipv in de handen van de keeper.

Reageren is niet mogelijk.