There are no ads, please add some


Keizer: ‘Over de voortzetting van Younes kan je wel wat zeggen’

Ajax verloor zondag met 1-2 van FC Utrecht. Natuurlijk is de schuld nooit bij één enkele speler te leggen, maar het had heel anders kunnen lopen als Amin Younes een opgelegde kans niet had verprutst. De aanvaller blijft daardoor op slechts één doelpunt in het huidige Eredivisie-seizoen staan.

Marcel Keizer analyseert voor de camera van FOX Sports. “Het is hardstikke moeilijk. Je ziet in de eerste helft hoe creatief hij kan zijn en hoe vaak hij er langs komt, maar over de voortzetting kan je wel wat zeggen. Hij is in ieder geval een speler die dreiging en een individuele actie heeft. Hij heeft moeite in de afwerking, dat klopt. Het is jammer voor ons én voor hem, want het was een grote kans.”

De 24-jarige Younes, inmiddels toch ook al vijfvoudig international van Duitsland, speelde tot dusverre 96 officiële wedstrijden voor Ajax en daarin was hij goed voor 17 doelpunten en 24 assists. Ook volgens Kenneth Perez kan en moet het rendement hoger: “Ik mag het bijna niet meer zeggen, maar was is hij toch een ongelukkige speler”, zei de Deen in de studio.

Perez kreeg bijval van analyticus Ronald de Boer, die eveneens bij Ajax speelde: “Bij die kans zie je dat-ie de bal maar een beetje aantikt en niet echt duwt. Als je écht overtuigd bent, dan duw je hem gewoon de hoek in.” Ajax ging uiteindelijk door twee treffers van Zakaria Labyad in eigen huis onderuit tegen Utrecht.


Gerelateerde posts

45 reacties

  1. Litmanen

   Je kunt op de laatste vier en Onana praktisch elke speler afbranden, maar het begint bij de trainer die zijn ploeg blijkbaar niet gemotiveerd het veld in kan sturen.
   Het blijkt elke keer weer dat er een hierarchie binnen de groep is die niet deugt. Vorig jaar was Klaassen de baas in het veld, nu probeert Ziyech de vedette uit te hangen zonder dat hij het in het veld laat zien.

   Je kunt geen vrije trappen blijven opeisen zonder dat je ooit scoort.

   Maar uiteindelijk is Keizer degene die bepaalt. Als je elke keer de vaste waarde (Schone) uit het veld haalt en de zwaksten laat staan, dan ondermijn je je eigen gezag. Neem Viergever. Keizer roept dat hij hem nodig heeft, Overmars doet niets….. Dan ben je als trainer dus niets waard.

    1. Basisspeler

     Haha! Op de laatste vier na. Je lult soms best leuk over voetbal. Jammer dat je zo’n enorme blinde vlek hebt.

   1. KBouter

    100% eens…en voor de liefhebbers….Cruijff pakte juist dit soort spelers hard aan, spelers die het moeten laten zien en verstoppertje spelen. Niet de zwakke broeders aanpakken wat Keizer doet, maat juist degene die de vedette willen zijn.

   2. Valentino

    Vrees dat het niet Overmars is die niks doet maar dat ook hij tegengehouden wordt door de rest.

    1. De Ajacied

     Keizer, ik denk dat de tijd rijp is en dat jij zelf zegt
     “ het is beter voor Ajax als ik vertrek”
     Anders MOET bestuur dit héél snel gaan doen.
     ❌❌❌

     1. Bakkie

      Het argument zal straks zijn: Het kampioenschap is toch al verspeeld, het heeft geen zin om nu een andere trainer voor de ploeg te zetten… (pfff)

 1. JohnDoe77

  Het is onbegrijpelijk dat de instelling zo zwak is. Oké; we hebben tov vorig seizoen qua kwaliteit in moeten leveren, maar ik geloof niet dat het Keizer lukt het beste uit deze selectie te halen, laat staan het door te ontwikkelen.

 2. Kingkong

  Ziet keizer nog steeds niet dat hij alleen creatief is voor zich zelf en niet voor het team.

  1. Litmanen

   Als die bal van zijn voet was gekomen had je gelijk. De ongelukkige kreeg de bal door het veld ineens op zijn scheenbeen.
   Niet de nederlaag op 1 speler afschuiven. Keizer faalt.

   1. Basisspeler

    Topic gast over Younes. Het veld is slecht. Klopt. Maar ook al had hij hem op zn achterhoofd gekregen dan had hij van deze afstand er in gemoeten!
    Ajax onwaardige speler die ze afgelopen zomer hadden moeten verkopen.

 3. Charka53

  Als Younes die bal er ingeschoten had bla bla bla die bal kon hij met zijn plek er in tikken . Die trol hoort niet meer op die plek er komt geen bal voor en in de goal .

 4. Cootje Adriaanse

  Keizer, wordt a.u.b. trainer van Cambuur Leeuwarden of FC Emmen…clubs van jouw niveau.

  Stop dus a.u.b. bij Ajax!!!

  En bestuur van Ajax: SCHAAM JE DE OGEN UIT DE KOP MET JULLIE HUIDIGE BELEID!

  DANKZIJ JULLIE WANBELEID HEBBEN JULLIE PSV KAMPIOEN GEMAAKT DIT SEIZOEN!

 5. Valentino

  Hadden ze nou maar gewoon naar Overmard geluisterd en die de ‘macht’ gegeven. Dan hadden we nu een goede trainer en een paar versterkingen die wel wat toevoegen. Dan was de komst van bijv. Richarlison gewoon op tijd afgerond.

  1. Litmanen

   Eens! Er wordt straks een trainer ontslagen, maar de schuldigen Bergkamp en VdSar blijven zitten.
   Gevolg: op naar de volgende ramp.

 6. Kingkong

  Word het niet eens tijd dat keizer en consorten gebruik gaan maken van de specsaver aanbieding.

 7. Keviani

  Younnes heeft moeite met afwerken, dat klopt. Maar dit keer kon hij er weinig aan doen, die bal stuitte gewoon laatste moment op tegen zn schenen.

 8. Jan-56

  Younes bij de bushalte zetten. Voor de goal laat hij niets zien en als je achterin ook al de bal zo knullig verspeelt waardoor Utrecht een kans krijgt en daar helaas uut scoort, hoor je niet in dit elftal thuis. Geef dan Kluivert maar een kans.

 9. Jimmy1971

  Younes is dit jaar zeker ( op geen enkele manier ) aantoonbaar beter dan bijv. Kluivert. Op zo’n moment moet je dan dus voor eigen jeugd kiezen , al moet kluivert zeker ook nog stappen maken !
  Maar als je niet speelt kan je ook geen stappen maken ..

  1. De Nees

   De een is er lang niet klaar voor, de ander zal het nooit worden. Niet moeilijk doen met een tropische verrassing uit verweggistan, maar haal die Kuwas op in de winterstop.

 10. Zlatan4ever

  Keizer moet hoe dan ook weg
  Hij kan het nivo niet aan.
  Wanneer heeft het lef om Zyech een keer aan de kant te zetten ?
  Hij was met bakverlies verantwoordelijk voor de 0-1
  Deze man heeft geen ballen !!

 11. El Salvador II

  Je ziet het alle aanvallen binnen de 16; Younes staat op een afstandje te wachten op de bal. daardoor moet men vaak de bal terugleggen, is de snelheid uit het spel en meneertje schiet naast of wordt geblokt. Inpakken en gauw verkopen.

 12. Ajaxfoort

  Ik begrijp aan de ene kant wel dat Keizer zijn spelers niet wil afbranden. Aan de andere kant moet je wel geloofwaardig blijven. Anders word je een karikatuur van jezelf. Iedereen met een beetje kennis van voetbal ziet dat Younes er echt niets van bakt. En dan is dit commentaar echt te mild. Zo krijg je ze niet beter aan het voetballen. Ze denken nu dat dit de norm is. Heel slecht

 13. Iamsterdam2015

  Over zijn voorzetten???? Pffft was dat maar zijn enige probleem!! Die gozer geeft nooit voorzette. Gaat altijd voorspelbaar naar binnen en zijn acties zijn bij iedere verdediger in nederland bekend!!! Laat maar meneer Keizer. Als je dit gaat zeggen dan heeft het geen zin om het er überhaubt over te hebben.

 14. Forever nr14

  Beste Marcel, ik weet n snap niet wat je in die duitser ziet?? Werkelijk onbgrijpelijk. Dan je wissels of je selectie voor deze “angstgegner” drastisch wijzigen??je bent totaal ongschikt in alles waar Ajax voor stond, want Ajax is totaal geen Ajax meer, en het word van kwaad tot erger. Steek je handen in eigen boezem en vertrek aub meteen, anders zorgen de supporters er wel voor dat je vertrekt “hoop ik” door weg te blijven en eindelijk eens een statement te maken. Had al lang moeten gebeuren overigens. Wederom gaat mijn seizoenskaart de prullenbak in, zouden er meer moeten doen, want dit is ajax onwaardig en doet het ontzettend pijn om je club zo voor schut te zien staan.

Reageren is niet mogelijk.