Ajax lijdt puntenverlies door van FC Utrecht te verliezen (Incl foto’s)

Marcel Keizer vond het toch nodig om de basis te wijzigen ondanks de reeks overwinningen die Ajax haalde. Siem de Jong en Kasper Dolberg mochten starten maar de veranderingen pakten niet goed uit. Siem kon het de verdedigers van Utrecht niet moeilijk maken en Kasper kon ook geen potten breken. Het spel van Ajax was erg slecht en FC Utrecht was binnen een minuut al vlakbij de openingstreffer maar in de zesde minuut lieten de scheidsrechter en zijn assistent de buitenspel staande Kerk doorspelen zodat hij Labyad in stelling kon brengen en hij de 0-1 binnen werkte.

Ajax nam na deze tegentreffer eindelijk het initiatief naar zich toe maar echt grote kansen waren er niet. David Neres, die duidelijk steeds beter in vorm komt, liet het publiek hele mooie acties zien maar het was Joël Veltman die een lange bal op Matthijs de Ligt speelde en door kopte naar Nick Viergever die de bal keurig binnenwerkte (1-1). In de tweede helft bleef Ajax aandringen op nog een treffer maar ondanks het vele balbezit kon Ajax het doel niet vinden. Waarom trainer Keizer Klaas Jan Huntelaar op de bank hield maar wel Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Daley Sinkgraven in het veld bracht, is ons een raadsel. FC Utrecht bleef eigenlijk maar verdedigen maar kwam met een paar uitbraken toch gevaarlijk door. André Onana hield met een katachtige reflex een schot van Kerk uit het doel maar na slordig uitverdedigen van Amin Younes was onze doelman toch kansloos tegen de schot van Labyad waardoor het helaas 1-2 werd.

Ajax – FC Utrecht 1-2 (1-1)
6. Labyad 0-1
41. Viergever 1-1
84. Labyad 1-2

Gele kaarten: Janssen, Labyad, Klaiber (alles Utrecht), Schone, Viergever (Ajax)

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber(63. Daley Sinkgraven), Nick Viergever; Siem de Jong(77. Donny van de Beek), Lasse Schone (63. Frenkie de Jong), Hakim Ziyech; David Neres, Dolberg, Amin Younes

Opstelling Utrecht: Jensen; Emanuelson, Janssen, Leeuwin, Klaiber(87. Troupee); Labyad, Strieder, Van de Streek; Dessers, Kerk(88. Willock), Ayoub

Toeschouwers: 51.758

Eerbetoon aan de afgelopen week plots overleden voormalig Ajacied Abubakari Yakubu

Opkomst

Dolberg en Siem de Jong in de basis ten koste van Huntelaar en Van de Beek

Schone en Siem

Na de 0-1 van Utrecht scoort Voergever hier de gelijkmaker

Younes kon wederom niet overtuigen

Maar ook Ziyech brengt gewoon veel te weinig en is nog steeds geen schim van de Ziyech van Twente

De Ligt troeft Ayoub af

In de rsut op jacht naar de duif

En Younes gaat nog maar eens een keertje binnendoor waar buitenom handiger zou zijn en andersom

Neres was een van de betere maar ook hij kon vandaag niet scoren

Een hele wedstrijd is nog te veel voor Siem

Ook Viergever was een van de weinige die wel een krappe voldoende scoorde

En dan valt ook nog de 1-2

Related posts

71 Comments

     1. Litmanen

      Goed idee, maar ja, dan moet Sar ook en die kijkt wel uit.
      Ik ben bang dat we dit rampseizoen nog een hoop lekkere gaan maken.

      Zolang Keizer wel elke keer Schone naar de kant haalt en ten koste van alles Ziyech laat staan komen we niet verder.
      Bij elke gevaarlijke situatie voor ons doel had Ziyech eerst een bal ingeleverd.

      Maar blijkbaar is het makkelijker om Younes of anderen af te branden hier.

     2. Yindi

      Ja, Younus weer de pispaal hier. De rest was dus zo veel beter???? Noem dan eens een speler die wel het niveau haalde. Niemand dus! Nogmaals, Keizer kan het niet. Hij krijgt ze niet aan het voetballen.

 1. M800M

  Kan die Keizer nou eindelijk eens opflikkeren?!? Vroeger was het een plezier om naar het stadion te gaan. Nu weet ik eigenlijk niet waarom ik me elke week dood zit te ergeren daar.

  1. M800M

   Van de sfeer is trouwens ook helemaal niets meer over. Sinds die verhuizing van 410 is de sfeer echt matig

   1. Widi

    Ik zag het op tv. We zeggen hier altijd dat ze in 010 schuimbekkend op de tribune staan als het mis gaat. Ik zag vanmiddag bij een 2-1 achterstand heel veel mensen die keken alsof ze in een theater zaten. Geen beleving. Geen boosheid. Vooral gelatenheid. Beetje zoals Keizer. Je zou er bijna niet meer bij willen horen.

 2. StijnAFCA

  Snap niet waarom die Keizer Younes blijft opstellen. Zelfs die duif op het veld zag dat Younes geen pepernoot raakte, waarom haal je dan Wöber (die goed speelde) eruit en laat je younes staan???

  1. ems

   Precies volledig onbegrijpelijk wissel beleid; Frenkie nog wel logisch maar waarom younes er niet uit en hunter erin???

 3. ajaxpers

  Het is toch 100% duidelijk dat Keizer ongeschikt is. Morgen moet hij otslagen worden en Younes moet een tijdje op de bank en hij moet speciale training krijgen voor het bedienen van de spits. Siem de jong vond ik een miskoop en dat is nu bewezen, zelfs mijn opa oogt fitter.

 4. Charka53

  Dat Keizer het elftal wat wijzigt kan maar als ze zo slap staan te spelen moet je wel verliezen oké de eerste goal was buitenspel maar erg wakker waren de jongens niet onze Amin was lekker uitgerust dat konden we wel zien hij speelde weer als van ouds ? Ziyech blonk ook weer uit door zijn bal verlies en ik kan nog wel even doorgaan , Utrecht had zijn zaakjes wel voor elkaar en dat moet Keizer ook weten dus waarom laat hij ze dan zo spelen.

  1. stylo1984

   Het plezier druipt er ook af bij sommige, buiten dat om keizer moet gewoon weg! Misschien heeft ronald koeman nog wat tijd over… veel slechter kan et niet worden

 5. Iedereen heeft een mening

  Wat was ik blij dat ik een wijnbeurs had. Daar zat tenminste nog smaak aan.

 6. DennisTheMenace

  Keizer is een prima kerel, maar zijn positie is onhoudbaar. Als je met dit spelersmateriaal zo slecht presteert, is het de hoogste tijd om een vervanger aan te stellen. Iemand die er met de zweep over gaat als het nodig is. Instelling van het team is verschrikkelijk slecht.

  1. theomar

   Maar met keizer ook bergkamp en sar. Zij zijn verantwoordelijk voor wegsturen bosz en aanname keizer. En dat is de fundamentele fout.

 7. Redje

  Ajax speelt zonder enig idee en missie…..en Keizer is een schijterd….wat een k.t wissels…..?

  1. Bigboss

   Wat dacht je dat ze ook zonder passie of wil om te winnen ten kosten van alles

   In noem het de suarez mentaliteit. Gelukkig heb ik die zelf nog en had ik die als voetballer ook. De wil om te winnen. Zonder het bijten dan

 8. PvL020

  67% balbezit ?, waarvan 50% weer ouderwets in de achterhoede!!! In 4 maanden tijd het het voetbal van vorig seizoen naar de klote geholpen ???!!! Het is weer ouderwets FdB voetbal, nog slechter zelfs en er wordt niks aan gedaan!!!!! Hoe kan dit toch allemaal!!! Keizer kan er niks aan doen, hij werd naar voren geduwd door het TH, die wilde graag weer het saaielangzame voetbal terug. Zij moeten nu verantwoordelijkheid nemen !!! Sorry Keizer maar je komt te kort en dat hadden zij moeten zien. Er zit totaal geen voetbal in vooruit!! Alle oplossingen die bedacht worden is op safe en achteruit voetballen, terwijl vorig seizoen alleen maar vooruit werd gedacht!! Ik hoop dat er wat aan gedaan wordt!! Wat een kutweekend

  1. Ajax 1

   Eens, ik zou ook het liefst koeman zien. Dan volgend jaar v het schip als assistent die het over een jaar of drie overneemt.

 9. Bigboss

  Oprotten met je handen uit je zak kut opstellingen en kut wissels. Oja en neem van de sar en bergkamp mee of hun jou

 10. AjaxJay070

  Roep t al vanaf t begin van het seizoen. Keizer is een tactisch onbenul en niet geschikt.

 11. Ajax 1

  Ik hen Keizer een kans gegeven, maar nu is het klaar. Keizer exit na deze onbegrijpelijke wissels. Niets ten nadele van de invallers maar bij een achterstand moet je een pinchhitter inbrengen. Zeker aangezien Veltman zei dat er in de rust afgesproken is om evt lang ballen te spelen als het op slot zit: dan wil je huntelaar en dolberg toch dicht bij elkaar hebben. Ziyech helaas niet zijn niveau, en younes kost ons drie punten met een levensgrote gemiste kans en een weggegeven doelpunt…..

 12. Geenemotie

  Ik baal ook giga. Siem is gewoon goede aankoop denk ik. Probleem is TH. Zij stellen mensen aan. En laten ze gaan. Keizer te onervaren. Op links staat niemand. Centrum matig. Wober is oke. De Ligt nog niet. Viergever matig. Trainer niet goed genoeg. Bosz had dit niet overkomen. V d sar en bergkamp zijn verantwoordelijk. Overmars zal balen. Psv lacht in zijn vuistje.

  1. ems

   Wober foutloos gespeeld en Viergever was ok, younes zinloze dribbelaar helpt een waanzinnige kans totaal om zeep

 13. Topclub

  Futloos, sloom en zonder creativiteit; NB tegen een midden moter. We missen de Ajax-bravoure van vorig seizoen, terwijl het grootste deel van de selectie er nog is. Conclusie?

 14. f-side64

  na de wedstrijd PSV-fc Twente is het mij wel duidelijk dat p.cocu met zijn team dit jaar weer kampioen moet worden na de onterechte penalty terwijl bij Ajax de 0-1 een zeer duidelijk buitenspel was van die utrecht speler kerk terwijl leeuwin van de zelfde club een dikke rode kaart had moeten krijgen voor zijn gore overtreding.

  1. stylo1984

   We kunnen wel alles op anderen afschuiven… maar we zullen het zelf vele malen beter moeten doen

 15. skel

  Sinkgrave brengen voor meer gevaar op links……..dan heb je r echt verstand van…..ik denk dat we dit jaar een record krijgen in Eindhoven. Die zijn nog nooit zo snel al landskamioen geworden

  1. stylo1984

   Als er eens snel ingegrepen word en je wint iig 2 keer van psv dan loop je nog 2 punten achter op een wedstrijd op 25…… maar dat kunnen we wel vergeten, al keizer niet zelf opstapt gaat er niks gebeuren want als het bestuur het doet moeten ze zelf ook opstappen

 16. vak411

  we moeten een trainer hebben waar die gasten tegenop kijken en voor wie ze door het vuur gaan. lang geduld met Keizer en Younes en co gehad maar ben d’r helemaal klaar mee. maar dit technisch hart en andere consorten gaan echt hun oogappeltje niet ontslaan.. helaas. de laatste 4 wedstrijden hebben de problemen behoorlijk verbloemd voor die nono’s

 17. Rensenbrink

  Als ze die Younes nog een keer opstellen sleep ik hem persoonlijk van het veld. Wat een wanprestatie. Ze moeten nu toch wel inzien dat hij de stemming op het hele team down brengt. Ach…. met tienduizenden snappen we het toch niet. Die vier op de bank zien het beter. NOT!

 18. DanielenRico

  Heeft het hele technisch hart van Ajax stront in ogen, want ik weet niet wat Keizer nog meer fout moet doen

 19. AFCA410

  Kut younes mag zsm weg. Keizer verkiest hem boven anderen omdat hij “fysiek” meer brengt, deze dwerg kost ons alleen maar punten. Bedankt Amin en Marcel, weer een jaar naar de tering. Optyfen gauw!

 20. Joodst

  Iedereen schreeuwt maar doet niks! Laten we een petitie starten. Met de druk van de achterban bezwijken ze vanzelf!!

 21. JohnDoe77

  Labyad speelt altijd erg sterk tegen Ajax. Neemt niet weg dat ik niet goed begrijp waarom juist tegen deze tegenstander een speler als Huntelaar op de bank zit en bleef zitten. Foutje van de technishe staf lijkt mij.

 22. Vak 120

  De”harde kern”achter de goal laat ook niks van ontevredenheid horen! Tenminste dat gevoel krijg ik?! Zij hebben toch wel invloed op bepaalde dingen! Dit kan zo niet langer,iedereen ziet het behalve keizer/bergkamp/sar!! Wat een kutvolk bij elkaar,zij maken onze club kapot!!!!

 23. Jari_94-95

  De reactie van Keizer.. Huntelaar was in onze ogen geen goede optie na het inbrengen van Sinkgraven. Die al extra aanvallende inpuls gaf. Dus hebben we een middenvelder voor een middenvelder gekozen. Hunter kan juist in alle opzichten iets extra’s brengen. Slimme zet Keizer.. dit kost je je kop! Sukkel en bedankt.

 24. Ajaxfoort

  Keizer was hier duidelijk nog niet klaar voor. Toch neem ik hem niks kwalijk. Die man is voor de leeuwen gegooid. De directie heeft hier schuld aan. Zij zijn ook degenen die hun conclusies zouden moeten trekken. Het feit dat ze dat niet doen getuigd dat ze geen clubliefde hebben maar dat ze de functie liefhebben. Dat is niet goed. Er moet daar echt opgeruimd worden.

 25. Bert62

  Keizer slaat helemaal de plank mis met zijn wijzigingen die kant noch wal raken. Wanneer ziet men nu eindelijk eens in dat Keizer geen trainer is.

 26. Dagrump

  Totaal geen visie van Keizer te ontdekken en de opstelling pff nog maar te zwijgen over de wissels !! Niet te geloven wat een slecht optreden vandaag!! Bah bah

 27. Vak 120

  Na vorig jaar incl EL FINALE hadden ze door moeten pakken met een goede ervaren trainer en 2a3 goede aankopen die best wat mochten kosten! Sanchez vertrok daar was geen houden aan! 50 mjl voor dolberg was een leugen om ons als supporters te please!! Wan vertoning van bestuur en staf…..echt van de top van europa(door de finale).naar niks en uitgelachen worden in nederland!!! Bedankt ajax,kut geld wolven!!!!!

 28. Cootje Adriaanse

  Hij heeft Jan Wouters in ieder geval ingehaald. Slechter dan dit kan haast niet.

Comments are closed.