There are no ads, please add some


‘Voormalig Ajax-speler Yakubu (35) overleden’

Abubakari Yakubu is volgens media in Ghana dinsdag op 35-jarige overleden. De middenvelder speelde in Nederland voor Ajax en Vitesse. Yakubu was al enige tijd ziek, meldt de website Modern Ghana. Hij overleed in een ziekenhuis is Tema, de stad waar hij ook geboren werd. Yakubu kwam in 1999 op 17-jarige leeftijd naar Amsterdam. Hij speelde in vijf seizoenen 65 duels voor Ajax, waarmee hij in 2002 en 2004 landskampioen werd.

Na een verhuurperiode in het seizoen 2004/2005 bij Vitesse vertrok hij definitief naar Arnhem. De defensieve middenvelder speelde tachtig wedstrijden voor die club. Yakubu kwam nooit tot scoren in de Eredivisie. Yakubu speelde zestien interlands voor Ghana en hielp zijn land kwalificeren voor het WK in 2006. Hij behoorde niet tot de selectie voor het toernooi in Duitsland, waar Ghana als WK-debutant in de achtste finale werd uitgeschakeld door Brazilië


Gerelateerde posts

21 reacties

  1. Iceman

    😢😢R.I.P. Ajacied. En nog bedankt voor de Ajax jaren sterkte voor de nabestaande. Veels te Jong😢

  2. Kevke87

    wat is dit??? 35 jaar en was al enige tijd ziek?? Rust zacht ouwe harde pik. ik herinner me nog goed dat je in ongeveer een jaar stormachtig ontwikkelde, wat niemand verwachtte en ook met football manager gebruikte ik je goed. het ga je goed daarboven en sterkte aan de familie en vrienden

  3. JohnDoe77

    Jeetje, dat is wel even schrikken! Ik was hem bijna vergeten maar dan lees je dit en zie je de foto en dan opeens komt het nieuws binnen! Leuke voetballer altijd geweest, RIP!

Reageren is niet mogelijk.