There are no ads, please add some


Ajax O19 na 1-4 uitzege bij Legia zo goed als zeker bij laatste 16 Youth League

Ajax onder 19 is nadrukkelijk op koers voor Europese overwintering. In de heenwedstrijd van de tweede ronde van de UEFA Youth League werd in Polen Legia Warschau met 1-4 verslagen. Die zege kwam tot stand nadat Ajax eerst nog op een achterstand was gekomen door een ongelukkig eigen doelpunt van Bakboord door een fout van doelman El Maach. Een kwartier voor tijd zou de Ajax-doelman zijn fout goedmaken door een penalty te stoppen. Sierhuis tekende voor twee treffers, Sidoel en Jensen voor de andere doelpunten.

Op 22 november volgt de return in Amsterdam. Bij kwalificatie voor de play-offs (tegen een van de nummers twee uit de ‘Champions League’ groepen) volgt de loting op 11 december en vervolgens de play-off wedstrijd op 6 of 7 februari. Dat duel en alle overige duels in de UEFA Youth League worden over één wedstrijd afgewerkt.

Legia Warschau O19 – Ajax O19 1-4 (1-1)
31. Bakboord 1-0 (eigen doel)
42. Sierhuis 1-1
53. Sidoel 1-2
82. Sierhuis 1-3
92. Jensen 1-4

Opstelling Ajax O19: El Maach, Bakboord, Sidoel, Botman, Bakker, Ter Heide (78. Jensen), Nunnely, Pasquali, Sierhuis, Ekkelenkamp, Ylätupa (84. Gravenberg)

Gerelateerde posts

16 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Lekker dat Sierhuis weer begint te scoren.. hoop dat hij zijn vorm van voor zijn langdurige blessure terug kan vinden.

  1. Widi

   Hij maakte een mooie goal. Maar hij is nog niet de oude hoor. Ajax speelde aardid, maar de tegenstander was niet goed. In de volgende ronde zullen ze het erg lastig krijgen, denk ik.

   1. Litmanen

    Hij maakte er twee. Ik dacht even dat Dolberg aan het werk was!
    Na een vreselijke blunder van onze keeper ( hij pakte later een penalty klem) speelde Ajax een fantastische wedstrijd.
    Was echt heel leuk om Sierhuis weer zo bezig te zien.

    1. Widi

     Ik weet dat hij er twee maakte. Maar 1 was mooi. Zo fantastisch speelde Ajax niet. De tegenstander speelde matig. Ik vergelijk deze ploeg met de vorige lichting. Zeker als je dan de dispensatiespelers eruit haalt, is het veel minder dan de vorige twee ploegen.

  2. paulvos

   Goed dat Sierhuis weer terug is, en ook weer scoort. We hebben hem lange tijd gemist 🤗🤗🤗

 2. Hanski

  1-4 europees…gewoon goed! Maximale eruit halen en na de loting opnieuw laten zien dat Ajax de opleidingclub van europa is….nog niet verpest door het grote geld, puur voetbal zoals her bedoelt is…trots 👊

 3. ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

  Gezien de belabberde aanloop naar de wedstrijd toe (aankomst in Polen op de dag van de wedstrijd) een prima resultaat.

 4. Iceman

  Ja velen malen beter zelfs. Ik lees net in de Telegraaf dat oud Ajax Speler Yakubu overleden op een leeftijd van 35 jaar. Hij lag al enig tijd in het ziekenhuis in zijn geboorte land.😢 Triest Rust zag Ajacied.😢😢😢 veels te jong.

Reageren is niet mogelijk.