There are no ads, please add some


Officiële naamswijziging Johan Cruijff Arena uitgesteld

De officiële naamswijziging van de Amsterdam Arena, dat de Johan Cruijff Arena gaat heten, is uitgesteld. Het streven was om op 25 oktober de naamswijziging door te voeren maar dat gaat volgens de gemeente Amsterdam niet lukken.

In april werd een intentieovereenkomst getekend. Daarin werd de naamswijziging onder andere opgenomen. Omdat hierdoor de Arena mogelijk inkomsten gaat mislopen in de toekomst wordt gezocht naar een tegemoetkoming. ‘Er is de laatste maanden intensief gewerkt aan de uitwerking hiervan. Momenteel wordt hier de laatste hand aangelegd maar halen we de datum van 25 oktober niet”, schrijft locoburgemeester Kajsa Ollongren. Eberhard van der Laan, oud-burgemeester van Amsterdam, was na het overlijden van Cruijff persoonlijk zeer betrokken bij het aanpassen van de naam van het stadion. Door het overlijden van Van der Laan lijkt het aannemelijk dat er vertraging is opgelopen al wil de gemeente daar niet op reageren. De verwachting is echter dat de naamswijziging nog dit jaar zal plaatsvinden.

Bron: AT5


Gerelateerde posts

33 reacties

 1. Indojood

  Niet geheel toevallig. De burgemeester komt te overlijden en meteen ontstaat er weer geouwehoer. En wat een flauwekul over die inkomsten. Cruijff’s naam eraan heeft tig keer meer waarde dan de huidige naam die bij mijn weten nooit is gewijzigd voor welk evenement dan ook. Ik steun de familie in elke beslissing die ze nemen maar ze zouden goed moeten nadenken of ze dit nog wel willen.

  1. Litmanen

   Komt goed. Ik denk dat er veel meer papier werk bij komt kijken dan wij denken.
   Sponsors, aandeelhouders, de club, RvC van de club, de familie. Een hoop partijen moeten door één deur.

   1. Indojood

    Bepaal ik zelf wel en met de huidige leiding van Ajax en die aandeelhouders vertrouw ik nergens op.

    1. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

     Bij het vorige topic gaf ik het ook aan Infojood. Vervolgens wordt dat vergeleken met dom geblaat. Als ik de fam. zou zijn zou ik voor de eer bedanken.

     1. Litmanen

      Hahahaha zou wat zijn, AB familie van.

      Ach in elke familie heb je wel eens iemand die in een instelling gestopt is.

     1. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

      Nee hoor, gewoon de pest in de handelswijze. Ik vertrouw ze gewoon niet hiermee. Traag handelen en telkens een uitvlucht die nergens op slaat. Er is nog steeds maar sprake van een intentie en dat is heel wat anders dan een definitieve toezegging. Ze gebruiken het woord intentie niet voor niets.

    2. BobbyHaarms

     Vertrouw dat hele teringzooitje ook voor geen meter Indo. Weet je wat het grote verschil is? Wij supporters willen dat het stadion hoe dan ook de naam van Johan krijgt (dat is wel het minste wat ze voor hem over kunnen hebben), en bij hunnie is het van: ” Gebeurt het niet dan is het ook goed, er zijn wel belangrijkere zaken in het leven” . Zonder twijfel voor mij dat die vieze huichelaars zo denken.

 2. KBouter

  Ach…in de volksmond heet dat stadion in Rotterdam Zuid ook de Kuip terwijl het Stadion Feyenoord heet.

  Laten wij het gewoon JC Stadion noemen in de volksmond , Studio Sport ect hoor ik ook al zo noemen.

  Ik ga daar geen maagzweer over krijgen in iedere geval!

 3. JohnDoe77

  De beslissing is genomen en inderdaad kunnen wij gewoon de naam al gebruiken. Laat de rode potloden de rest maar fixen dan!

 4. Charka53

  Dat dit weer een hoop reacties oplever is wel duidelijk maar ons gevoel zegt Johan Cruijff Arena dus dat blijft ook zo punt uit.

 5. Gert Ajax

  Het komt goed alleen heb je te maken met allemaal bureaucratie.
  Dat kost tijd en geld heel logisch.
  Is beloofd dus komt echt wel goed.

 6. Kingkong

  Zo lang er maar van uitstel geen afstel komt , verder ben ik het met indo eens ook ik vertrouw ze niet.

 7. Ajaxfoort

  Wat een gezeik toch dat een stadion vernoemen naar een van de grootste voetballers aller tijden weer wordt doordrengt met gelul over geld. Schandalig.

 8. a.p.

  Ja. de Burgemeester is overleden en nu weer problemen met de Naam van Johan Cruijff. Het is een schande , de geldwolven brbrbrbr

 9. AFCA my World

  Van uitstel komt dit keer geen afstel ,misschien ook een goed moment om een tribune naar Eberhart van der Laan te vernoemen ? ⚽️

   1. Johan Cruijff Stadion

    Huidige Ajax bestuur en huidige directie Arena zullen niets doen wat logisch is.

 10. PvL020

  Ik vind ook dat ze het door moeten zetten, maar de reacties hier zijn wel wat overdreven. Ik maak me meer zorgen om het sportieve ajax dan dat de naam wel of niet aan gepast wordt op korte termijn ….

 11. Forever nr14

  Onbetroubaar stelletje huichelaars! Bah!! Totaal niet te vertrouwen meer dat zooitje! Let maar op van uitstel komt afstel vuilakken

 12. Brokamp

  Schande dat dit zolang moet duren. Johan was de bekendste Nederlander aller tijden en door zijn naam zal de Arena meer geld kunnen genereren dat ooit tevoren. Echt Hollands geneuzel dit. Toont van weinig respect naar de familie toe.

 13. Cootje Adriaanse

  Ik zou als Cruijff mijn naam niet eens verbonden willen hebben aan deze sfeerloze “evenementenhal”…..

Reageren is niet mogelijk.