There are no ads, please add some


Seedorf: ‘Als je thuis de Klassieker won was het iets normaler’

Clarence Seedorf kijkt net als velen uit naar de Klassieker die aanstaande zondag zal plaatsvinden. Als speler van Ajax maakte Seedorf acht Klassiekers mee en bewaart hij goede herinneringen aan de confrontaties in de jaren negentig. Vooral de wedstrijden in Rotterdam zijn Seedorf altijd bijgebleven.

‘Het waren altijd speciale wedstrijden en vooral de uitwedstrijd gaf een bepaalde spanning en het was toch één van de hoogtepunten van het seizoen. Dat komt natuurlijk door hun publiek en het stadion helpt daar ook erg in mee. Toch gaf het mij altijd  extra motivatie maar het was niet zo dat ik liever uit speelde want voor Ajax was het namelijk normaal om zowel uit als thuis op dezelfde manier te spelen. Maar als we hem wonnen gaf het natuurlijk wel een dubbel euforisch gevoel. Ajax moest altijd winnen, zeker thuis. Dus als je thuis de Klassieker won was het iets normaler dan dat je hem won in het hol van de leeuw. Maar al met al bewaar ik goede herinneringen aan de acht Klassiekers die ik heb mogen spelen en kijk ik uit naar aankomende zondag’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

46 reacties

 1. DARIVA

  Om aansluiting te houden met PSV hebben beide clubs niets aan een gelijkspel, dus oprollen die kakkies 😉

  1. AjaxKat

   Ik durf het voor het eerst sinds jaren niet met overtuiging te zeggen wie er gaat winnen. Ik schat hun nu eigenlijk wat hoger in als ik eerlijk ben. Maar daarom heb ik juist extra hoop voor ons voor zondag.

   Ja Seedorf, was erbij toen hij voor het eerst in het eerste mocht invallen in de Kuip. Prachtige tijden…

   1. BobbyHaarms

    Ik ook niet. Ajax is te onstabiel om dit 010 weg te spelen, zoals zo vaak in de 90’s wél gebeurde. Reken maar dat ze erop gebrand zijn om van de Joden te winnen na afgelopen wedstrijd. Hoewel, opnieuw een 1-2 en dan vlak voor tijd of ver in blessuretijd is natuurlijk wel extra lekker bij die kakkies😄

 2. Koning Haarms Wolfs

  Deze wedstrijd zou wel eens net iets te vroeg in het seizoen kunnen zijn. We zijn nog miet stabiel genoeg als ploeg. Maar goed, 010 is er ook nog niet. Hoop op een mooie pot en dan winnen we door een goal van Donny in de 93e minuut…..

   1. Koning Haarms Wolfs

    Denk dat de mindset van 010 tegen Ajax net even anders is dan tegen NAC…. Heeft iedereen als ze tegen Ajax moeten. Utrecht ook, al hebben ze een waardeloos seizoen, tegen ons staan die eikels er altijd weer…..

 3. Bakkie

  Mooi om weer eens iets Ajax-gerelateerds te horen van Clarence Seedorf. Heb veel respect voor deze man, als voetballer en als mens. Het is jammer dat hij nog niet veel heeft klaargespeeld in het trainersvak, anders had hij van mij zo Keizer op mogen volgen.

  1. Litmanen

   Asjeblieft zeg! Dat ze in Italië gek zijn wisten we al, maar een coach aanstellen die zelfs nog geen ervaring heeft met de F-jes is krankzinnig.

   De man heeft geen kwade bedoelingen maar iets van een trainersopleiding zou helpen.

 4. afcadeluxe

  in rottedom zijn ze anders bloednerveus,deze wedstrijden staan op zich en omdat wij ook bijna altijd daar winnen moet het goedkomen❌❌❌

 5. Vak 120

  Ik denk dat deze wedstrijd precies op tijd komt! 010 heeft de vorm ook niet en als wij gewoon winnen is iedereen wat positiever gestemd!! Winnen die pot,dan komt het vertrouwen weer terug!!

 6. dickst14

  De verbetenheid die Sanchez en Tete hebben die moeten ze alle 11 een keer tonen. Dan komt het goed.

  1. Bakkie

   Klopt helemaal, dickst. Maar wie hebben dat in de huidige selectie? Ik zie dat eigenlijk alleen bij Huntelaar, en af en toe bij Ziyech.

   1. Litmanen

    Ziyech? Vreemd, ik zie hem vooral balverlies lijden.
    Alleen de laatste wedstrijd was hij goed, maar ja, de tegenstander…..

    En Tete is wel een harde werker maar hij voetbalt als een kip zonder kop. Gisteren tegen Everton ging hij weer vreselijk in de fout en schopte hij zijn keeper bijna ongelukkig.

  1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

   Bij winst op Feijenoord zal er op zeker niets veranderen voor de winterstop. Erna vrees ik ook niet.

 7. AFCA my World

  Ik ben sceptisch over de wedstrijd,want er is bij Ajax geen beleving,en dat is 1 van de belangrijkste pijlers ! ⚽️

 8. Koning Haarms Wolfs

  Iemand al de zieke “grap” van de losers uit 010 gezien? Titel: toen 020 nog maar 1 ster had. Nu moeten we ze echt afslachten op het veld!

  1. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

   Wat wil je dan als de losers van 020 tijdens de wedstrijd tegen Sparta “Bommen op Rotterdam” scanderen. Ajax supporters zijn geen haar beter.

 9. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

  Off topic: er is vertraging in de naamswijziging van het stadion opgetreden. Probleem met oplossing missen van mogelijke inkomsten. Wat een gelul. Het is gewoon een grof schandaal. Het is nu ook opeens aan de familie om e3n datum te bepalen. Ik zou zeggen …… laat maar, hoeft niet meer. Mes nummer zoveel in de rug van Johan, zelfs als hij niet meer onder ons is.

 10. Koning Haarms Wolfs

  Zit wel een verschil tussen, ab, maar inderdaad, bij ons zitten ook veel losers, die zich fans noemen en dit soort absurde zaken scanderen!

  1. KBouter

   Klopt…er zit wezenlijk verschil tussen ( overigens ook dom geblaat) tussen bommen op Rotterdam en dit soort praktijken. Bommen op Rotterdam zal gasten in Europa worst zijn , terwijl je met dit soort ongeschoolde grappen heel Europa treft.

   Bommen op Rotterdam hoort ook niet, maar dit is gewoon zieke shit.

   Ik verwacht van feyenoord ook een onderzoek!

   1. Ajax1958

    En dan willen ze volgend jaar weer uit supporters toelaten, dat gaat niet goedkomen op deze manier en misschien maarbeter ook.

Reageren is niet mogelijk.