There are no ads, please add some


Bosz: ‘Als Dortmund niet gekomen was zou ik sowieso gestopt zijn bij Ajax’

Peter Bosz verliet Ajax na een jaar alweer voor een avontuur bij Borussia Dortmund, terwijl hij in eerste instantie helemaal niet wilde vertrekken bij Ajax, zo geeft hij aan in gesprek met de NOS: “Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken. Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax. Ik heb in januari bij Edwin van der Sar aangegeven dat ik op deze manier niet door wilde gaan. Daarna heb ik maandelijks aangegeven dat er iets moest veranderen en in de week voor Dortmund kwam nog eens. Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet.”

Naar verluidt pleitte Bosz voor een verandering van zijn staf. Met assistent Dennis Bergkamp, keeperstrainer Carlo L’Ami en conditietrainer Björn Rekelhof wilde Bosz niet verder. “Het was een moeilijk en zwaar jaar, maar ook enorm leerzaam”, aldus Bosz. “We hebben met geweldige, getalenteerde spelers kunnen werken. Uiteindelijk hebben we er een elftal van kunnen maken dat iets unieks gepresteerd heeft met het bereiken van de Europa League-finale.”


Gerelateerde posts

202 reacties

   1. HURBIE

    Ze kijken alleen maar in een lachspiegel Bobby
    Want het is en blijft een lachertje met al die sukkels die denken een club als Ajax weer op de kaart te krijgen

    1. BobbyHaarms

     Voor mij het bewijs dat ze hun eigen ego belangrijker vinden dan het belang van Ajax. De eisen van Bosz waren zeker niet onoverkomelijk. Sterker, ook Bosz zag in dat deze mensen niet capabel genoeg waren om Ajax naar een hoger niveau te tillen. Natuurlijk, de clubcultuur is een groot goed en dient bewaakt te worden. Maar niet door mensen die zichzelf niet voor de club kunnen wegcijferen.

     Overmars heeft zeker niet alles goed gedaan, maar toch krijg ik steeds meer waardering voor de omstandigheden waarin hij moet zien te werken. Maar “tegenwerken” betekent bij Ajax automatisch dat je eruit gewerkt wordt. En dat terwijl de grootste en echte tegenwerkers/huichelaars lekker blijven zitten.

     1. De Nees

      Eens BH. En aangaande Overmars onderstreep ik, hij heeft wat steekjes laten vallen maar ik vind hem, rekening houdend met wie hij als collega’s te dealen heeft nog een oprecht iemand. Hij geeft nog ‘s zijn fouten toe en verschuilt zich niet zoals dat harten 2 duo.

   1. AjaxKat

    Zonde is het zeker maar ik denk dat hij wel was gebleven als die aanbieding van Dortmund er niet was. Dan had ie niks om mee op de tafel te slaan. En aan de andere kant wilde hij iemand als Rob Maas binnenhalen. Nogmaals: het is zonde, maar laten we niet vergeten dat hij op het laatst ook een vies spel wilde spelen.
    Hoofdschuldige in dit alles: sar… hij liet de irritaties een heel seizoen dooretteren, ja dan krijg je dit.

 1. dickst14

  Niets is groter dan de club. Alleen Dennis Bergkamp dus. Hoe lang gaat dit nog door???

  1. Indojood

   De Cruijff-revolutie is nooit massaal omarmd door leden, supporters en ook nog eens oud-spelers voor wie Cruijff de weg heeft vrijgemaakt. Ze weten het allemaal zo goed. Nu hadden we een trainer die dicht tegen het Cruijff-voetbal aanleunde en er was meteen een positieve ontwikkeling, helaas weer in de kiem gesmoord door stille Dennis die zijn vriendjes zo nodig moest beschermen.

   1. KBouter

    Klopt, dat werd al snel duidelijk op de vergadering toen Ling kwaad wegliep en iedereen verder zijn mond dichthield waardoor Henrich wederom de status als machtigste man binnen Ajax hield.

    RIP Fluwelen Revolutie 18-12-2015

   2. Hoeda Fak Ajoe

    Dat was ook het enige dat Bosz op zijn Cruijff’s deed Indo; verder wilde hij zich niet onderwerpen aan het regime dat door Cruijff binnen Ajax neergezet is. Veel zeggenschap, geen TH inmenging, minder doorstroom van jeugd, liever aankopen doen en huren. Kortom, behalve het voetbal spelletje tegen de Ajax cultuur in en dat kan cultuurbewaker Bergkamp niet toestaan. Terecht, want dat is nou eenmaal zijn functie. Overigens zou Jonk het ook niet eens zijn geweest met de wensen van Bosz.

    1. Indojood

     Jonk heeft meerdere malen Bosz gecomplimenteerd. Jordi ook. Bosz wilde afscheid van Dennis’ vrienden en volledige steun van het TH, de rest wat jij zegt is je eigen aanname. Blijf jij Dennis maar lekker verdedigen en bijdragen aan Ajax’ neergang.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Ik ben nooit een fan geweest van de wijze waarop het plan Cruijff er doorheen gedrukt is, maar ben wel realist genoeg om het een kans te geven. Ik ben zeker geen fan van de bestuurder Bergkamp, maar hij voert wel de rol uit zoals dat van hem gevraagd wordt. Ik zie ook de positieve zaken, zoals doorstroming van talent (zelfs zonder Jonk, dus hij had beter kunnen blijven) en bewust omgaan met aankopen (wat voor de revolutie een drama was). Ook nemen ze risico met de trainer. De keuze voor Bosz was controversieel en ook die van Keizer. Soms gaat dat goed en soms wat minder (alhoewel Bosz in het eerste halfjaar ook niet zo lekker ging). Het alternatief om de hele bende er uit te rossen en met allemaal nieuwe ‘voetballer managers’ aan de slag te gaan is niet reeel. Dat werpt ons weer een paar jaar terug en moeten we maar weer afwachten of het wel lukt.

    2. Emilio4Ajax

     Begrijp niet dat er nooit sprake van andere voorstellen vanuit het kamp Sar gekomen zijn… Het was het één of het ander, maar elkaar halfweg tegemoetkomen ho maar…❌❌❌❤️🍻😎

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Dat zullen we nooit precies weten Emilio. Kennelijk is men wel accoord gegaan met een andere rol van Bergkamp en zelfs andere functie van Spijkerman, maar Bosz wilde de hele staf weg hebben. En dat is zo ongeveer een machtsgreep die zelfs een andere club niet toegelaten zou hebben.

   3. De Nees

    @Hoeda, Je haalt weer ‘s de nuances eruit en maakt conclusies met de botte bijl. Hele bende uitrossen en nieuwe managers is niet eens de insteek. Wel een paar lieden in de staf die niet goed genoeg functioneerden. Kennelijk is Bergkamp’s rol dubieus genoeg geweest om Bosz aan het denken te zetten, waarom zou hij het anders opnemen tegen een grote naam? Dat kwam zeker niet uit de lucht vallen plus we weten de trackrecord van bestuurder Dennis onderhand, niet heel verrassend lijkt me. Het gaat niet om een machtsgreep, ook weer zo’n populair begrip van je om je gelijk te willen onderstepen. Als je naar de resultaten kijkt vanaf 2014, dan kan je niet blijven beweren dat dit beleid met deze mensen moet voortduren om maar de lieve vrede te bewaren. Waarom heeft de staf dat oneindige krediet van je. Het is zeker zo geweldig gegaan de laatste jaren, maar dan volgens jouw maatstaven.

  2. RonJ64

   Niet lang mag ik hopen, zet m maar op t 🛫 naar Engeland 😂😂😂. Eteen genezen.💪🏻

 2. Charka53

  Nu zie je maar dat door die dwars liggerrij Ajax diep gezonken is en nu ik dit weer lees ik Bosz gelijk geef en als dat stel zo blijven regeren gaat Ajax zeker naar de knoppen.

 3. KBouter

  Maar het is en blijft doodzonde dat een trainer met de visie van Bosz had er niet meer is.

  Zelf hou ik het in het midden…ik denk dat wanneer Ajax Bosz zijn zin had gegeven, Bosz alsnog weg was toen Dortmund verscheen.

  Dat is een mega stap vooruit in zijn carriere en snap dat ook wel.

  1. Yindi

   Kbouter, ik denk dat hij niet gegaan was. Hij was met een doelbewust project bezig en had het graag afgemaakt.

  2. Litmanen

   Oneens KBouter. Bosz beweert dat geld geen enkele rol speelde. Ik geloof hem.

   vdSar heeft blijkbaar niet begrepen dat Bosz serieus was met zijn vragen. Laat vdSar maar eens uitleggen wat Bosz hier bedoelt.
   Wat wilde Bosz precies? En waarom kreeg hij zijn zin niet?

   Laat die houten Klaas maar een open kaart spelen maar ik weet zeker dat hij weer met dertig clichés komt maar geen opening van zaken zal geven.
   Sof figuur.

  3. De Nees

   Wat voor verschil maakt het dat Dortmund voorbij kwam? Dat verandert geen zak aan wat er intern speelde en dat begon maanden daarvoor al. Uiteindelijk wordt de ware toedracht toch bekend, meestal door degene die niets te verbergen heeft, logisch lijkt me. Wel goed om te zien hoe Bergkamp en Sar met hun ‘waarheid’ destijds nu goed te kakken zijn gezet, vuile leugenaars. Nee het ging weer om wie het voor het zeggen heeft, die ego’s zijn belangrijker dan het belang van de club natuurlijk…

 4. Yindi

  Duidelijk dus. In die laatste periode werd hem nog gevraagd of hij bij Ajax wilde blijven, (interview kan ik me nog goed herinneren) en hij zei: graag, als Ajax dat tenminste ook wil!! Toen speelde dus vanaf januari al het een en ander en heeft Ajax, blijkbaar vlak na dat interview, aangegeven niet in te gaan op zijn voorstellen. Ik geloof hem in deze. Kan me, vlak daarna nog een opmerking van Bergkamp herinneren, waarin hij aangaf dat Bosz een conflict had gecreëerd om een excuus te hebben naar Dortmund te kunnen vertrekken. Bergkamp heeft dus daar keihard staan liegen.!!! Ik geloof Bosz 100 % als hij zegt dat hij (los van Dortmund) toch was vertrokken.!!!
  Bosz had Ajax verder gebracht, dat staat voor mij al langer vast. Maar Ajax was niet bereid hem daarin te steunen!! Dat had teveel figuren die lekkere pluche job gekost die ze hadden en nog steeds hebben. De namen van die randdebielen hoeven we niet meer te noemen al denk ik dat Mr. DB HIER DE HOOFDSCHULDIGE IS!!
  Duidelijk is nu ook wel dat onze club nooit verder komt als dat “gajes” (kon niet zo snel ander woord voor ze vinden) blijft rondlopen en zoveel zeggenschap heeft. Echt zwaar klote”………….

  1. dickst14

   Ja ik geloof niet dat dit allemaal de bedoeling van Johan is geweest meneer Bergkamp.

  2. De Nees

   Tuurlijk is DB de hoofdschuldige, dat is bij de meesten allang bekend, alleen de eugjes van deze wereld kunnen deze simpele puzzel niet in elkaar zetten.

  3. Hoeda Fak Ajoe

   Bergkamp heeft niet staan liegen, omdat Bosz kennelijk al vanaf januari zijn wensen en eisen had neergelegd. In de maanden daarna heeft Ajax aagegeven bereid te zijn tot aanpassingen, maar niet tot het loslaten van alle invloed door de hele staf te ontslaan. Bosz hield voet bij stuk en Bergkamp is van mening dat de vacature bij Dortmund daarbij een rol gespeeld heeft. Nog steeds geen onlogische gedachte en dus geen 100% leugen.

   1. De Nees

    Dan moet je Dennis’ verklaring na het vertrek van Bosz nogmaals terugkijken. Het grootste gewicht van de breuk kwam volgens Dennis door de interesse vanuit Dortmund. Dat is erbij gesleept, terwijl de fittie al liep vanaf januari, die 4-5 maanden van onenigheid wegen niet op tegen het Dortmund aanbod ergens in juni. Volledig uit zijn verband gerukt van Sar en Dennis om de aandacht van de hete brei af te leiden. Dennis en Sar lieten de buitenwereld bewust andere conclusies trekken, is gewoonweg ook een vorm van glashard liegen.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Of het Bosz die de aandacht afleidt? Denk je dat hij 4 maanden op zijn tong bijt, dan tegen de spelers zegt dat hij zal blijven en dan vervolgens toch aan zijn stutten trekt? Makkelijk excuus lag voor de hand. Ik denk dat Sar c.s. Bosz al veel eerder hebben laten weten dat hij niet zijn hele zin zou krijgen.

     1. AB: helaas voor Ajax heeft Bergkamp een grote vriendenkring

      Waarom is ajax dan niet met een volwaardige opvolger gekomen ipv de paniek beslissing Keizer? Ajax heeft Bosz niet serieus genomen, gedacht dat hij toch wel zou blijven. Vervelende voor Ajax is dat Bosz zich niet laat koeieneren.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Ik denk dat Ajax dacht dat Bosz eieren voor zijn geld zou kiezen na het compromisvoorstel mbt de functies van Bergkamp en Spijkerman en zeker na zijn uitspraken aan het eind van het seizoen. Toen wees niets er meer op dat Bosz nog zou vertrekken … tot Dortmund langs kwam. En dan zegt Bosz natuurlijk dat hij toch al van plan was te vertrekken … 😉

 5. KBouter

  Ik had echt eind vorig seizoen een gevoel van…Wij gaan jarenlang heersen hier in Nederland, hier komt niemand meer aan!!

  En kijk eens een paar maand later, het verschil is gewoon niet uit te drukken…wat zijn Wij gezakt!!

  1. Yindi

   Wij???? Wij zijn enkel de dupe!!! De dupe van…..(shit) toetsenbord weigert nu ook al om die naam te noemen.

   1. KBouter

    Wij….de club! Als je ziet hoe we vorig jaar onder Bosz speelden…en vergeleken met nu, heb ik nu echt geen illusies dat we iets gaan winnen!

  1. Indojood

   Over Spijkerman was er een akkoord om hem te verplaatsen naar JA. Maar misschien heeft ie hem uit zijn geheugen gewist.

 6. Widi

  Dit zegt dat Ajax afhankelijk is van 1 man. Van Bosz om het goed te laten gaan. En nu van Bergkamp om dat weer te laten instorten. In beide gevallen niet goed. Er moet een veel bredere basis onder Ajax staan. We mogen niet afhankelijk zijn van 1 man. Veel te link.

 7. Widi

  Dit zegt dat Ajax afhankelijk is van 1 man. Van Bosz om het goed te laten gaan. En nu van Bergkamp om dat weer te laten instorten. In beide gevallen niet goed. Er moet een veel bredere basis onder Ajax staan. We mogen niet afhankelijk zijn van 1 man. Ook niet van Bosz. Veel te link. Dat blijkt nu.

  1. Yindi

   Bosz was goed voor Ajax, Bergkamp is dat duidelijk niet. Dus hadden ze Bosz moeten koesteren en Bergkamp niet. Het omgekeerde is echter gebeurd. Zonder Bergkamp maar met Bosz hadden we er nu veel beter voor gestaan. Omgekeerd is dat niet het geval, ervaren we iedere week.

 8. Koning Haarms Wolfs

  Een Feyenoorder heeft Ajax weer op niveau laten spelen en enkele “echte” Ajacieden brengen Ajax weer op het niveau Jupiler league….. weird world

  1. Emilio4Ajax

   Zie je maar weer dat er een buitenstaander voor nodig is om de boel op de rails te krijgen… Denk dat er 1-3 buitenstaanders nodig zijn….AD met een voetbal hart, hoofd betaald voetbal en de hoofdtrainer…❌❌❌❤️🍻😎

 9. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Misschien geeft het hele interview nog wat meer duidelijkheid. Ik denk niet dat Bosz als eenling gezien wilde worden maar als onderdeel van een organisatie. Wel een organisatie waarin ook hij wat te vertellen wilde hebben. Tot welk niveau? Dat is nu nog niet duidelijk. Feit is wel dat al die mensen die Bosz een gold digger noemde eventjes hun bekkie dicht moeten houden. Als dit verhaal niet waar is zal Ajax snel met een verklaring moeten komen. Ik denk dat het stil blijft. Ajax was op de weg terug. De pluche heertjes hebben die terugkomst vakkundig de nek omgedraaid. Nu moeten we gaan wachten op hun eigen plannetje. Ik denk Spijkerman als hoofdcoach en BA als eerste assistent.

  1. De Nees

   Je ziet dat dit concept in de praktijk niet kan werken, mss een keer maar niet structureel. Trainers van enig faam/ ego kan je niet wegzetten met ‘hier heb je een selectie, dit wordt de speelwijze en voor de rest nergens mee bemoeien’. Hiermee staat of valt het Cruijff plan ook helemaal niet, een beetje pragmatisch omgaan was te veel gevraagd van het TH. Van alle onderdelen hebben ze juist dit helemaal tot in de puntjes uitgevoerd, want ja dit betrof hun eigen machtspositie natuurlijk.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Het TH wordt nu juist verweten dat ze pragmatisch met het plan zijn omgegaan. Ze hebben het toegepast en aangepast aan de huidige omstandigheden. Juist Jonk was een puritein en vindt, net als velen op dit forum, dat het plan tot op de letter precies uitgevoerd moet worden.

    1. De Nees

     Onzin conclusie over Jonk weer. Je weet niet eens op elke punten Jonk oneens was met TH, daarom roep je maar wat in het luchtledige.

  2. Indojood

   Ajax kwam ook niet met een verklaring of weerwoord na de tekst en uitleg van Jonk. Zegt voldoende.

   1. De Nees

    Dat bedoel ik Indo, zij waren maar wat happy met het vertrek van deze ‘luis in de pels’.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Jij weet dus kennelijk beter dan ik op welke punten Jonk het oneens was met het TH? Jonk wilde geen spelers kopen of huren; hij wilde talenten door laten stromen. Kijk even naar de acties van Bosz en trek je conclusie.

 10. -buitenkantje rechts-

  Na Bosz kwam Keizer.. Een grotere tegenstelling kan je bijna niet bedenken.. Was Bosz opgevolgd door een trainer van statuur was er misschien niks aan de hand geweest..
  De club valt of staat bij goede spelers en een goede trainer blijkt nu wel weer.

 11. Yindi

  Bedrijven koesteren de commerciant die de meeste opdrachten binnenharkt. De dilettant wordt verwijdert of op non-actief gezet omdat hij schade aanricht. Tenslotte wil je (als bedrijf) overleven en winst genereren want gebeurt dat niet dan heeft dat voor iedereen negatieve consequenties. Ajax is uiteindelijk ook een bedrijf! Vul maar in wie de commerciant was en wie de dilettant is.

  1. Yindi

   Reactie op dat je niet afhankelijk moet zijn van 1 man (Widi). Maar snap wel wat je bedoelt te zeggen.

 12. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  We hadden in principe de kip met de gouden eieren in huis. Het was echter een kip met principes en die heeft de ren verlaten. Bosz, volgens mij kan ik alleen maar zeggen: groot gelijk. Was jij zelf niet opgestapt, had je dezelfde schop eruit gekregen als Jonk. De juiste mensen wegsturen of het werken onmogelijk maken zijn ze erg goed in bij Ajax met Dennis, zoals altijd, in de frontlinie. Wat heb ik momenteel een hekel aan mijn club.

  1. De Nees

   Dat is in de hele historie een rode draad bij Ajax: altijd een stel hufters die niet het clubbelang voor ogen hebben maar de eigen verrotte ego’s. Het komt iedere keer terug in wat voor vorm dan ook, je wordt er ook schijt ziek van bij de zoveelste keer. Moet eerlijk zeggen dat voor mij bij het heengaan van Johan, ook een stukje van mijn liefde voor Ajax is meegegaan.

   1. Indojood

    Bij mij ook maar Bosz had dat wel weer wat laten opleven. Nu zie ik het echt somber in.

   2. De Nees

    Het plezier was idd weer wat terug Indo. Maar d’r is een stukje passie weggeslagen, ongemerkt is het binnengeslopen met Johan’s heengaan, dat volle gevoel komt niet meer terug weet ik nu wel.

 13. RonJ64

  Niks en Niemand is Groter dan dan Woord…AJAX Amsterdam ❌❌❌💪🏻❤️🖤❤️

 14. Widi

  Je kunt dus gewoon niet een paar oud voetballers een stropdas aantrekken en ze zo bestuurder maken. Dat mag ook een les zijn.

  1. dickst14

   Ik denk dat de bedoeling van Johan het volgende was: oud spelers die elkaar al uit de kleedkamer konden om elkaar scherp te houden en geen blad voor de mond zouden nemen. Dit alles om Ajax naar een hoger nivo te tillen. Alleen had Johan nooit kunnen bedenken dat Bergkamp zo gevormd zou zijn in zijn Italiaanse jaren. Hypocriet, alleen eigenbelang en geen ajax voetbal.

   1. Widi

    Ik zie het anders. Om een grote club (en toch ook bedrijf) heb je veel kennis bagage nodig. Die bagage doe je maar voor een klein deel op in het veld. Er is aanleg voor nodig en ervaring. Er is gedacht dat voetbaljongens dat allemaal hebben omdat ze voetbaljongens zijn. En dat is een denkfout. Ajax moet vooral trainen en spelen zoals Cruijff dat zou doen. Ook de jeugdopleiding kan heel veel baat hebben bij de ideeen van Cruijff. Maar in de top van de organisatie kunnen we wel wat ervaring, leiderschap, talent en daadkracht gebruiken. En we hebben Sar.

    1. dickst14

     van Duivenbode was de aangewezen man. Maar helaas heeft hij Johan teleurgesteld en waarschijnlijk pas te laat gezien dat hij monddood was gemaakt door ene Hendrichs of hoe die idioot ook mag heten. Lijkt mij dat hij toen het tij niet meer kon keren en aftrad. Molenaar en van Duivenbode zouden in de RVC moeten zitten.

     1. Widi

      Nee. Je moet niet teveel gewicht toekennen aan een RVC. Ook qua tijd die de leden er in (kunnen) stoppen. Het moet echt van de directie komen. Er zijn verkeerde mensen neergezet. In elk geval Sar en Bergkamp. Je kunt het die mensen kwalijk nemen, maar ik denk dat ze hun best doen. Ze kunnen het niet.

     2. dickst14

      Ok. is jou mening. Ik denk dat van Duivenbode niet voor niets is opgestapt. Cruijff was al zeer teleurgesteld in hem. Later kon hij zich niet vinden in de besluitvormingen van de VC. Wroeging / spijt lijkt mij. Alleen te laat omdat hij niet op tijd tegengas gaf en Johan liet vallen.

     3. Widi

      Nee. We weten waarom hij is opgestapt. Hij kon zich niet verenigen met het veel geld uitgeven aan spelers van buitenaf. Feiten en meningen niet verwarren. Duif is gewoon nog bij Ajax. Onder meer voorzitter van lucky Ajax. Geen wroeging. Gewoon oneens met het beleid. Eigenlijk hetzelfde als Jonk. In mijn ogen ben je dan niet meteen een wegloper. Vechten tegen de bierkaai is immers spreekwoordelijk zinloos. We moeten de goede elementen van het plan Cruijff handhaven/versterken/terughalen. En we moeten toegeven dat er ook slechte elementen in zaten. En die moeten we niet meer willen. Loyaliteit ten opzichte van Johan is prima. Maar het mag het zicht op de realiteit niet vertroebelen. Anders blijven we aanmodderen. Krijgen we straks weer 3 nieuwe “voetbaljongens”.

     4. dickst14

      feit en mening: Cruijjf zei, alleen een speler halen als je hem zelf niet hebt of kunt opleiden.

     5. Widi

      Je dwaalt af. Duif is uit RVC. We moeten herstellen wat fout is gegaan in en na de revolutie.

     6. dickst14

      ga er niet mee door. D was het niet eens o.a. door de spelers die gehaald werden. ga nu wijn drinken. buenos noches

   2. Indojood

    Ben het met je eens, dickst14. Bergkamp heeft zijn vriendjes boven het belang van Ajax en de Cruijff principes gesteld.

     1. dickst14

      In elk bedrijf worden mensen aangenomen waar ze later spijt van hebben. Dit ligt niet aan Johan die van de eerlijkheid en goede bedoelingen uitging van alle oud Ajax spelers….. Maar aan de giftige slang Bergkamp.

     2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Je moet toch echt heel krom denken om Johan achteraf de “schuld” te geven. Johan had alles kunnen verwachten behalve dit.

     3. Widi

      Bergkamp is door Johan neergezet. En Sar ook. Sar was mooie reclame voor de Cruijff university. Er zijn hier een paar mensen die niet willen inzien of toegeven dat Johan ons via de revolutie ook met problemen heeft opgezadeld. Als ik mensen neerzet op plaatsen waar ze niet de kwaliteiten voor heb, ligt het dan aan die mensen of aan mij als het fout gaat. Het was gewoon naief om te denken dat je een paar “voetbaljongens” een stropdas kunt geven en een grote club kunt laten leiden. Wat kun je hier tegenin brengen? Volgens mij niets. Wat kun je tegen mij inbrengen? Dat ik er destijds ook in geloofde.

     4. dickst14

      Johan had vertrouwen in die mensen. Dat zij dat vertrouwen beschamen is voor mij onvergetelijk. Als Johan dit had geweten???
      Bergkamp is als Judas.

     5. Widi

      Ze kunnen niet beter. Ze zijn ongeschikt. Ze hadden er niet neergezet moeten worden. Maar ze zijn er neergezet. Door Cruijff. Of niet?

     6. Hoeda Fak Ajoe

      Jammer die laatste quote. Waarom mag je het nou niet helemaal eens zijn met Cruijff? Hij is toch geen onfeilbare god? Hij heeft een plan gemaakt en dat plan wordt door de tijd en veranderde omgeving en inzichten ingehaald. Betekent dat een trap nageven? Ik denk het niet. Ik kan me wel vinden in de denkwijze van Widi. Jij niet denk ik, maar om hem dan gelijk seijs te noemen is respectloos en gaat veel te ver. ‘Seijs’ is op dit forum zo ongeveer het ergste dat je iemand toe kan wensen.

     7. Indojood

      Niet zo aanstellen. Wat erg is dat Cruijff een trap na krijgt na zijn dood. Als seijs bezig is sta je ook langs de zijkant het te aanschouwen en veel later geef je indirect je mening. Maar als AB of ik iets roep dan ben je er als de kippen bij om als een dominee het vingertje te heffen. Maar een paar hier die de seijs gewoon direct van repliek dienen.

     8. Widi

      Maar zijn in de directie en het TH de goede mensen aangesteld of de verkeerde, Indojood?

     9. Hoeda Fak Ajoe

      Ik ben het niet vreselijk oneens met de voetbaltechnische inbreng van Seijs en discussieer niet met hem vanwege zijn andere uitlatingen. Ik denk dat jij wel voor rede vatbaar bent. Ik vind niet dat Johan een schop na krijgt door een afwijkende de mening te hebben.

     10. De Nees

      Dat verwijt van verkeerde mensen aandragen kan je niet blijven roepen. Niemand kan 100% inschatten hoe een persoon zich ontwikkelt. Alleen als je dat ZELF WEL kan dan pas mag je een ander dat verwijten. Kan je dat wel Widi? Cruijff had alle criteria aan zijn zijde om Sar en Dennis voor te dragen. De volle verantwoordelijkheid ligt daarna bij de uitvoerders. En Cruijff was geen organisatiedeskundige, wat hij aandroeg was pragmatisch. Zijn grootste verantwoordelijkheid lag op voetbaltechnisch gebied, al het andere was bijzaak, hij droeg het aan en de experts moesten dat onderdeel maar verder uitwerken.

 15. Joep

  De boel blijft verziekt. Vind het wel knap van Bosz dat er geen verhalen door hem naar buiten zijn gebracht.

 16. Slingertje.

  Het wordt tijd dat een aantal mensen hun biezen pakken en weggaan bij Ajax met Bergkamp voorop.
  Dan kunnen ze proberen om Jonk terug te halen.

 17. AFCA my World

  Met bergkamp valt niet samen te werken,hij weet alles beter,en helpt ajax naar de klote ! ⚽️

  1. Widi

   Dat het niet goed gaat en dat Bergkamp daar een grote rol in speelt, is voor iedereen nu wel duidelijk. Maar wat weet jij van samenwerken met Bergkamp?

 18. Jimmy1971

  Jonk op de positie van Bergkamp ( enkele reis bestemming ver weg ) , Kinsbergen ipv Sar , en Laudrup als trainer met Keizer als leerling ..
  En het meeste is opgelost !

  1. Widi

   Ik vraag me inmiddels af of Keizer het wel kan leren. Hij krijgt heus alles mee wat journalisten en supporters van hem vinden. En hij doet er niets mee. Als ik de nieuwe hoofdtrainer was, zou ik die er niet bij willen hebben. En die keeper ook niet. En Spijkerman al helemaal niet. Vergeet ik nog iemand?

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Jonk is nog meer een hard-liner dan Bergkamp hoor, zeker op het gebied van jeugd. Bosz zou al eerder mot hebben gehad met Jonk over Ghazi, Bazoer, Tete en Riedewald.

 19. Vak 120

  Tis toch eigenlijk te gek dat 2a3 man een club als ajax kapot kan maken?!! Dit kan zo niet blijven duren…

  1. Widi

   Juist niet. Wij zouden moeten weten wat er gebeurd is. Onze “voetbaljongens” leren misschien ooit het vak door nu fout op fout te stapelen ten koste van Ajax.

   1. Yindi

    Diegene die het voor het zeggen hebben zijn oud voetballers. Dat zijn meestal geen echte “ bestuurders”. Dat kan ook niet. Een bedrijf runnen is iets anders als een goede keeper of linksbuiten of spits zijn. Heeft niets met elkaar te maken. Als je een heel goede bouwvakker een pak met stropdas aantrekt is hij op dat zelfde moment geen jurist of bankier. Enorme denkfout als je daar van uit gaat. Bij Ajax missen ze een echte bestuurder, iemand die weet hoe een bedrijf waar veel geld in om gaat “bestuurd” moet worden. Een directeur van Ajax hoeft niet persé te weten wat een corner of een strafschop is, om maar eens wat te noemen.

 20. Hoeda Fak Ajoe

  Wat me opvalt is dat een buitenstaander en voorbijganger, zoals bedoeld in de visie van Cruijff, hier nu zo veel bijval krijgt. Het klopt dat hij Ajax eindelijk weer als Ajax liet voetballen, weliswaar pas na een half jaar en na heel veel commentaar van de supporters. Dat hij ‘helemaal niets’ gewonnen heeft maakt kennelijk niet meer uit. Dat hij Ajax (eigen) talenten passeerde voor aankopen en hen weggejaagd heeft vergeten we even voor het gemak. Ook, of misschien wel zeker, Jonk had dit zeker nooit geaccepteerd. Frank de Boer, die in de eerste jaren wel volgens het ‘eigen jeugd eerst’ principe handelde, kreeg het niet voor elkaar om het echte Ajax terug te halen.
  Dat Bosz de organisatie (zoals oorspronkelijk opgezet door Cruijff) op zijn kop wilde zetten accepteren we nu, in plaats van er voor te zorgen dat de oorspronkelijke organisatie werkbaar wordt. Iconen uit de eerste periode (de echte voetballers volgens Cruijff aan het roer) worden verguisd. Het verbaast me oprecht dat de Ajax supporters blij waren met de fluwelen revolutie, nu opnieuw om revolutie roepen, om managers aan het roer en ontbinding van het TH. Met andere woorden, terug naar af. Of dan nog maar een keer hetzelfde spel spelen met Van Duivenbode, Jordi, Ling en consorten. En dan maar hopen dat het wel lukt. En dat gaat niet gebeuren volgens mij.
  Kortom, niet alleen het Ajax management is stuurloos. Maar ook de supportersschare. Ik zeg niet dat het goed was voor de revolutie, maar nu is het ook helemaal niets. We moeten door de zure appel heen bijten, leergeld betalen en proberen langzaam beter te worden.

  1. Widi

   Het is ook niet makkelijk. Bayern Munchen wordt heel vaak als voorbeeld genoemd. Terecht. Want daar gaat veel goed. Maar zelfs zij moeten nu een noodgreep doen met een stokoude trainer.

   1. dickst14

    Je kunt niet 4 a 5 jaar constant aan de top staan, dan komt er altijd een terugval. Wij gingen op weg naar de top maar na 1 jaar kwam de terugval omdat Bergkamp niet tevreden was met zijn aandeel daarin.

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Wijntje op ? 😉 je hebt overigens volkomen gelijk.

  2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   HFA, dus jij kent de plannen die Bosz had? Jij weet wat er is afgewezen? Hij wilde de hele organisatie op zijn kop zetten, hoe dan?

   1. Widi

    Je kunt je er beter buiten houden. Hoeda richt zich op inhoud. Jij op kibbelen. Ga lekker slapen. Morgen moet je weer vroeg koffie zetten en de post verdelen.

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Widi, blijf er nu eens buiten. Jij zit je hier met iedereen als eerste te bemoeien. Dus nu gewoon je grote gore vieze bek houden en opsodeflikkeren. Deze taal is de enige taal die begrijpt met je volgespoten kop. Zo je hebt je zin weer, je kan er niet tegen als mensen normale taal gebruiken. Stuur maar weer een mailtje naar de site.

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Overigens had ik gewone vragen aan HFA, maar ja dat wordt alleen door slimmere mensen begrepen SSeiSS-lover.

     2. Widi

      De machteloosheid straalt er vanaf. Niks moeilijker voor een narcist dan op zijn nummer gezet worden.

     3. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      😘😘 telkens het laatste commentaar willen hebben he Widi, telkens weer. Nou vooruit dan. Kom maar.

     4. Hoeda Fak Ajoe

      Nee AB, ik ken Bosz niet persoonlijk en ik heb ongeveer dezelfde informatie als jullie (ik denk misschien iets meer, maar ik kan dat niet met zekerheid stellen). Wel weet ik dat zijn wensen strijdig waren met de opzet zoals Cruijff die voor ogen had en dat was voor met name Bergkamp reden om daar niet in volle in mee te gaan. Veel was ingewilligd, maar Peter wilde meer. Maar zoals Widi terecht zegt, is dat niet mijn punt. Lees mijn stukje nog eens rustig door.

     5. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Al je bijdragen nog eens rustig doorgelezen en in mijn ogen trek je de volkomen verkeerde conclusies. Ik denk dat je dus niet genoeg denkt. Vwb geen prijzen, inderdaad dat was minder erg dan het voetbal met prijzen in de periode daarvoor. Het was een verademing om weer een stuk Ajax terug te zien. De aannames dat Jonk niet met Bosz zou kunnen opschieten en dat Bosz ver af zou staan van de visie Cruijff vwb eigen jeugd en aankopen zijn volk9men uit de lucht gegrepen.

 21. ajaxpers

  Hoeda Fak: spijker op z’n kop. Dit komt puur door het slechte geheugen en mentale beperkingen.

 22. Johnny

  Waarom heb ik al die tijd al gedacht dat het zo iets als dit was? Misschien omdat de heren het zo gigantisch achter hun ellebogen hebben en hun kop zo ver in hun reet dat ze zelf nog geloven wat ze zeggen. Heerlijk dat Bosz lekker top draait met een heerlijk voetballende ploeg! Chapot Petertje!

   1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

    Je wordt steeds enger Widi, steeds enger. Je gaat het laatste beetje “fans” waar je op teert steeds meer verliezen.

 23. Yindi

  Veel onzin hier. o.a.: 1) weliswaar pas na een half jaar!?? Wat had jij verwacht dan? Twee weken? 2) Helemaal niets gewonnen?! Volgens mij was de winst voor ons dat we weer van Ajax konden genieten. Gaan we nu wel weer wat winnen dan? 3) Eigen talenten passeerde? Wie dan? Tete, Riedewald? Spelen die dan nu de sterren van de hemel in het buitenland? Heeft hij niet met veel jeugdspelers in de groepsfase van de EL gespeeld en hebben we daar dan niet van genoten? 4) Zoals al eerder door mij gememoreerd zijn echte voetballers zo maar niet geschikt om echte bestuurders te zijn, om een bedrijf als Ajax (want dat is het) goed te managen. 5) We waren al goed op weg om echt beter te worden onder PB! Neem aan dat jou dat toch ook opgevallen moet zijn. En nu vanwege de ego’s maar weer door de zure appel bijten en (opnieuw) langzaam beter worden?
  Denk jij echt dat die ego’s leergeld gaan betalen? Droom lekker verder zou ik zeggen.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Eens met je reactie hoor Yindi, maar dit geeft het failliet aan van het plan Cruijff. Kennelijk is de jeugdopleiding onvoldoende om een succesvol team neer te zetten en moeten we talent en ervaring kopen. Jammer genoeg gaan we dan terug naar de situatie voor plan Cruijff en een elftal vol buitenlanders en huurlingen. Opvallend dat een trainer als Bosz in een jaar meer bijval krijgt dan jarenlang ploeteren en proberen plan Cruijff te snappen en uit te voeren. Keijzer probeert het nu met weer meer (eigen) talent maar wordt na drie maanden alweer verguisd door de achterban. Het is een wonderlijke wereld.

   1. De Nees

    Nee voor jouw is het wonderlijk omdat je veel zaken niet zo goed doorziet. Niet erg hoor, kan de beste overkomen.

  1. De Nees

   Helemaal eens Yindi, precies de juiste argumenten op dat verhaal van Hoeda. De beweegredenen komen niet altijd naar boven maar zijn goed te herleiden naar wat we aan resultaat zien. Het is allemaal niet zo moeilijk te begrijpen wat daar gebeurt, het zijn simpele zielen die toevallig goed konden voetballen. De Hoeda’s en Eugjes plaatsen deze figuren op een te grote hoogte die weinig verkeerd kunnen doen in hun ogen.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Wederom praat je poep, Nees en lees je mijn reacties niet goed of snapt ze niet. En overdrijven kan je ook goed. Wat mij betreft gaan Bergkamp en Sar direkt met pensioen, Marc mag blijven en het TH mogen ze opdoeken. Zet er een leiderstype als Van Gaal neer. Een ongelofelijk onsympathiek persoon, maar wel iemand die voetbal snapt, teams kan laten spelen zoals Ajax dat wil en spelers beter maakt. Alleen de Cruijffers pruimen hem niet en dat is eeuwig zonde. Tot die tijd zijn we veroordeeld tot de ingeslagen weg en moeten we roeien met de riemen die we hebben of we roepen weer een revolutie uit met alle gevolgen van dien. Kies maar; mijn keuze op dit moment is je nu hopelijk helder.

   2. De Nees

    Je maakt jezelf steeds meer tot een grote grap hier Hoeda, je bent het eens met Yindi, die jouw crap puntsgewijs weerlegt, een ander beaamt dit en hij praat onzin, ja geheel logisch. Je zit Sar en Bergkamp altijd te verdedigen en nu het tij keert voor hun mogen ze plots van jouw weg?? Wees een vent en blijf verdorie bij je standpunt man, je gaat nu toch niet opgeven? En opa v Gaal heeft nog echt zin in slangenkuil Ajax hoor, hij kan vast niet wachten. Volgens mij zat je zelf het verwijt te maken dat te onpas hier namen genoemd wordt, maar dat geldt natuurlijk niet voor jouw. Nee duidelijk ben je zeker niet, meneer Conclusie.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Ik ben blij dat jij me in ieder geval leuk vindt, Nees, maar lezen kan je nog steeds niet. Jij zegt dat ik vind dat Bergkamp op grote hoogte zit, maar dat is niet zo. Wat wel waar is dat Bergkamp doet waar hij voor aangesteld is binnen het kader en organisatie zoal binnen Ajax is ingericht. Vandaar mijn reactie op jou.
     Als je mijn eerdere stuk leest dan valt het wellicht op dat ik enigzins cynisch de situatie beschrijf. Mijn vragen zijn retorisch en Yindi geeft dus dus de juiste antwoorden die leiden tot mijn daarop volgende conclusie.
     Jouw reactie toont aan dat je mijn redenatie niet kan volgen. Vervelend voor jou, maar ik ga het niet nog een keer uitleggen aan iemand die niet wil luisteren naar wat een ander te zeggen heeft.

 24. PvL020

  Nou lekker dan, iets wat ik al dacht overigens. Hoe kan het in godsnaam dat deze mensen het beleid hebben en dus niet zien of erkennen wat ze aanrichten. We hadden dus bijna weer aansluiting in Europa, maar blijkbaar is dat voor de heren dus niet belangrijk en niemand kan of durft er wat tegen te doen. Wij supporters kunnen schreeuwen wat we willen, maar dat helpt niet….. ik weet het niet meer…….. maar men hoopt wel op een volle arena zaterdag

 25. bs

  Het is triest en tekenend voor de club zoals die zich bu ontwikkelt DAT JUIST PETER BOSZ DE DUIDIJKHEID VERSCHAFT DIE IEDEREEN ALLANG HAD MOETEN KRIJGEN EN WAAROM MEERMALEN OP DIT FORUM WORDT GEVRAAGD!!

 26. Bigboss

  Geeft toch te kennen dat er echt iets mis is. Dus het is leuk zo’n zoethouder. Gesprek tussen supporters en directie. Zo die houden ook weer even hun mond en we prutsen weer lekker verder

 27. Forever nr14

  Stelletje huichelaars zijn het!!!! Diep en diep schamen moeten ze zich!!!!! Triest volk

 28. Forever nr14

  Juist PvL020!!
  We rijden gewoon wederom 350km om het gepruts te aanschouwen! Gepruts, veroorzaakt door zogenaamde club bewaarders?? Triets diep triest dit. En die Bergkamp houd zich gewoon stil. Pffff lafbek!
  Op het vliegtuig zetten en rondje om de wereld laten vliegen en Sar als steward!

 29. JohnDoe77

  Gelukkig heeft Sar met niet luisteren en geen visie hebben wel lekker een bonus van een paar ton gekregen! Lekker toch?!

 30. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Reactie van Overmars en van der Sar op vraag van Nos op te reageren op stellingname Bosz ……… geen. Ze hebben er geen behoefte aan. Kortom, ze denken alleen aan zich zelf en niet aan de club en de supporters. Als er zoveel röhring is en als jezelf bij je supporters zo onder vuur ligt moet je juist open kaart spelen en je eigen visie over zaken uitspreken. Het is niet de eerste de beste voorbijganger die een interview geeft maar je trainer die met Ajax de EL finale heeft gehaald. Maar ja, Ajax is een bedrijf, een bedrijf met leuke salarissen en een bedrijf waar je natuurlijk volkomen terecht bonussen ontvangt omdat dat nu eenmaal heel gewoon is. Ze hebben allemaal Cruijff gewoon een loer gedraaid en hebben in de eerste gesprekken hun meest schijnheilige gezicht opgezet. Om de ideeën van Johan uit te voeren heb je ballen nodig, moet je jezelf minder belangrijk maken dan de club en vooral, je moet eerlijk zijn. Tsja, is er één punt waar ze een voldoende scoren?

 31. Widi

  Ze reageren niet omdat hij de waarheid heeft verteld denk ik. En omdat ze eerder al een andere versie hebben gegeven (Bergkamp), kunnen ze ook niet reageren. Ze zitten klem. Het is denk ik een kwestie van tijd dat ze opstappen, tenzij het elftal plotseling heel goed gaat spelen, maar daar geloof ik niet in. Het is een beetje vaag wie er echt aan de touwtjes trekt als deze directie is opgestapt, maar ik hoop dat diegene(n) nu al goed nadenken over goede vervangers. Want het kan in mei gebeuren, maar ook in november of zelfs oktober denk ik.

  1. Yindi

   Dat denk ik ook Widi, als hij inderdaad daar in januari al over begonnen is,dan heeft men al die tijd geen pogingen gedaan nader tot elkaar te komen. Hij heeft het maandellijks herhaalt (zegt hij) en ik geloof hem daar in. Kan me niet voostellen dat Sar die wensen van PB voor zichzelf heeft gehouden en niet heeft gecommuniceerd met bv Bergkamp. Bergkamp wist dat dus al ruim voor de definieve breuk. Dat houdt dus ook in dat DB keihard heeft staan liegen toen hij beweerde dat Bosz bewust een conflict had gecreëerd om bij Dortmund aan de slag te kunnen gaan. En dan tegelijkertijd ook nog beweren dat hij het niet snapte dat Bosz dat had gedaan. “Ik zit als mens zo niet in elkaar” was zijn bewering ook nog.
   I rest my case.

  2. De Nees

   Goed geheugen Yindi. Ook ik heb die verklaring van TH zo op het netvlies, alleen d’r zijn hier een paar die dit expres verdraaien om hun TH sweethartjes vrij te pleiten.

   1. Widi

    Eug is weg. Ik ga er daarom van uit dat Overmars de enige is waarvoor mensen het nog opnemen hier. Ik zie eigenlijk niemand die het nog opneemt voor Sar en Bergkamp.

    1. Widi

     De kern van mijn post was niet EuG, maar de vaststelling dat nu ongeveer iedereen wel tegen Bergkamp en Sar is.

     1. AB: helaas voor Ajax heeft Bergkamp een grote vriendenkring

      De Nees: Widi is een soort van Eug kloon. Ook van die herhaal teksten die er telkens net ff naast zitten. Nu zit Wideug even op de lijn van exit Bergkamp maar dat kan volgende week anders zijn. Het is herfst en de blaadjes draaien alle kanten op.

     2. De Nees

      Ik kan Widi al een poos niet meer peilen, zie geen lijn in zijn standpunten, hij lijkt steeds meer op een wipwap. @Widi sorry maar het is wat het is.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Voor alle duidelijkheid ik ben niet tegen Bergkamp; Sar zegt of doet weinig, hij is een volger en geen krachtige voorzitter als Van Praag.
      Als in eerdere posts gemeld denk ik dat beide partijen het juiste, maar niet het complete verhaal vertellen. Ik denk dat Bosz al eerder zijn eisen heeft neergelegd en dat daar door Bergkamp c.s. voor een deel in is meegegaan. De eis van Bosz voor zijn ‘alleenheerschappij’ was voor Ajax niet acceptabel gezien de door hen gevolgde visie obv Cruijff (ik zeg het even voorzichtig). Ik denk dat ze dat Bosz hebben laten weten en dat de laatste dat daarna nog een aantal keer aan de orde gesteld heeft, met hetzelfde antwoord. Ik denk dat Bosz zich met de toegezegde aanpassingen kon verenigen en aangaf te zullen blijven, tot Dortmund op het toneel verscheen. Dat was voor Bosz aanleiding om de troefkaart nogmaals te spelen en uiteindelijk toch weg te gaan. Dat Ajax toen op het laatste moment weer naar een nieuwe trainer moest zoeken is een teken dat zij het vertrek niet aan zagen komen. Bosz is kennelijk in de maanden daarvoor niet duidelijk geweest in de verklaring dat hij echt zou vertrekken.

 32. Basisspeler

  Bosz was sowieso gestopt en zou maandelijks aangegeven hebben dat er “iets” moest veranderen.
  Zeg dan niks!
  Als je besluit iets te zeggen in de pers moet je naam en toenaam noemen. Slechte beurt van Bosz! Geeft nu voer voor speculatie en onrust binnen de club. Zou zwak zijn als het puur om zijn assistenten op de bank ging die geen enkele invloed uitoefenen op de opstelling en speelwijze.
  Het was kennelijk wel zo zwaarwegend dat Bosz sowieso gestopt zou zijn. Ook als Dortmund niet was gekomen. En gij gelooft dat??
  Dortmund heeft al masnden tevoren contact met Bosz gehad. Zoiets gaat niet in 2/3 weken tijd.

  Ook Bosz huichelt.

  Dat hij de behoefte voelt om deze nikszeggende berichten de wereld in te sturen zegt mij genoeg.
  Ajax is heel verstandig om hier niet op te reageren en geen welles/nietes spelletje via de media te voeren.

  Veelal gelul en pure speculatie wat ik hierboven lees.

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Ik vind ze persoonlijk verre an nietszeggend. Het geeft wederom exact aan dat het binnen Ajax een puinhoop is met Bergkamp als koploper hierin. Een trainer kan op een lijstje staan maar daarmee is er nog geen contact. Nieuwe trainer aanstellen is vaak iets wat in korte tijd gedaan wordt. Dortmund wist maanden daarvoor niet dat ze iemand anders odig hadden. Ajax wel, die wisten in januari al dat ze Bosz kwijt zouden raken als er geen overeenstemming zou komen. Vervolgens schuift Ajax Keizer naar voren. Werkelijk klasse, not dus.
   Maar goed, jij mag Bosz niet geloven en hem onrust binnen onze club verwijten. Ieder zijn mening maar ik denk dat je hierin steeds meer alleen komt te staan.

  2. Yindi

   Basisspeler, ik waardeer je mening maar ga er niet in mee. Zie ook mijn laatste reactie op de post van Widi.
   Bergkamp (en deels ook Sar) hebben echt wel een kwalijke rol gespeeld binnen dit alles.
   Bergkamp is de “cultuurbewaker” !! Als dit dus model staat voor de cultuur binnen de club dan vrees ik het ergste voor de toekomst. Binnen deze cultuur past (naadloos) de kneedbare Keizer. Ja, hij krijgt na overleg met Dennis, nog net toestemming om een keer naar buiten toe te roepen dat hij “ met de vuist op tafel heeft geslagen” maar veel verder moet hij toch echt niet gaan hoor!! Een hoofdcoach bij Ajax is dus gedoemd om zich aan te passen in deze verachtelijke cultuur. Bergkamp als bewaker tot vriend te houden anders (hoe goed je ook presteert) heb je een probleem. De opdracht voor een coach bij Ajax is dus niet om het team verder te brengen en spectaculair mooi (Ajaxwaardig) voetbal te spelen maar om netjes binnen de lijntjes te blijven van de cultuurbewaker!!!
   Trainers met “autoriteit” (er zijn er hier een paar genoemd: Tuchel, Nagelsmann) en ook PB heeft dat, zijn volslagen kansloos in deze cultuur. Een cultuur van “list en bedrog” met de “bewaker” Bergkamp aan het hoofd.
   Ik denk dat het toch echt beter zou zijn dat Bergkamp vertrekt. Hij bewaakt iets waar Ajax nooit beter van zal worden, namelijk zichzelf. Het blokkert de vooruitgang bij Ajax zoals we nu wekelijks zelf met eigen ogen kunnen aanschouwen.

   1. Basisspeler

    Mijn pribleem met jouw verhaal is dat het pure speculatie is. Je gaat af op horen zeggen en verkondigt het als waarheid. De meeste supporters doen dat en huilen mee met de wolven in het bos.

    1. Yindi

     Ik speculeer niets. Ik stel vast dat Bosz meer integriteit bezit dan DB. Ik heb zelf Bergkamp horen zeggen dat Bosz bewust een conflict heeft veroorzaakt omdat hij naar Dortmund wilde. Dat verhaal klopt niet, hij liegt. Dat zogenaamde conflict speelde al in januari en toen was Dortmund nog niet in beeld. Toen was het ook nog geen conflict. Toen heeft hij enkel aangegeven dat er dingen anders moesten. Maandelijks herhaalt ook(maar ook dat geloof jij wellicht niet want Bergkamp spreekt de waarheid) en er werd niets mee gedaan.

   2. De Nees

    Basisspeler, m.a.w.je hebt dus niks gesnapt van wat naar buiten is gekomen laatste 6 maanden. Alleen bij hard bewijs durf je een mening te vormen en anders is het allemaal speculatie? Ben benieuwd wat jouw post is bij alle volgende topics hier, je komt vast met harde bewijzen toch? Ga anders CSI kijken, dat past vast beter in je straatje.

    1. AB: Ajax is Ajax niet meer. Heren, jullie worden bedankt

     Blijft ongelooflijk dat er nog steeds mensen zijn die niet willen zien wat er aan de hand is.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Blijft ongelofelijk dat er nog steeds mensen zijn die graag willen zien dat er iets aan de hand is.

     2. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Graag is jouw toevoeging, niet de mijne.

 33. Hoeda Fak Ajoe

  Je hebt mij nog nergens zien roepen dat het geweldig gaat. Het is al vanaf de fluwelen revolutie niks geweest Nees (en daarvoor ook niet). Wel 4 titels maar met hemeltergend voetbal, waar we allemaal sjaggerijnig van werden en daarna een paar jaar niks met pas het laatste half jaar leuk voetbal.
  Ik neem wat grovere nuances omdat anderen op dit forum dat ook doen en het alllen maar hebben over oprotten en ander negativisme. Ik lees helemaal niks constructiefs, anders dan de een roept om Van Gaal en de ander om Jordi, Jonk, c.s. En allemaal het betere giswerk, omdat niemand weet hie de vork in de steel zit. Een paar maanden geleden was Marc persona non grata en nu weer een toffe peer.

  1. Widi

   Er komt ook geen echte discussie op gang. Iedereen wil zijn waarheid opleggen aan de anderen. Lukt dat niet, dan wordt er gescholden. Voor een aantal is JC zodanig heilig dat bij voorbaat uitgesloten is dat hij iets niet helemaal goed gedaan zou kunnen hebben. Daar kun je dus al niet mee discussieren. De bestuurders die nu alles fout doen en niets goed, zitten op hun plaats als gevolg van de revolutie en dus omdat JC ze daar heeft neergezet. Als ze duidelijk incapabel blijken te zijn, wordt ervoor gekozen om te stellen dat ze “Johan in de steek hebben gelaten” in plaats van gewoon toe te geven dat ze niet beter kunnen omdat ze van meet af aan nooit geschikt zijn geweest. Overmars deed wat hij nu doet ook al een aantal jaren bij Go Ahead Eagles. En hij had al getoond te beschikken over zakelijk inzicht. De andere twee konden niets. Bergkamp is een slimme vent die echter na zijn voetbalcarriere nog niets gedaan had. Sar heeft alleen mavo en anderhalf jaar Cruijff University. Verder niets. Geen talent. Geen charisma. Geen uitstraling. Geen overwicht. Totaal verkeerd gescout. Maar ja, het waren wel “ voetbaljongens”. Een ander deel dropt inderdaad alleen namen. Zonder onderbouwing. Zonder na te denken over de gevolgen. Meest beruchte voorbeeld: van Gaal. Het zou leuker zijn om elkaar aan het denken te zetten. Komen we misschien tot ideeen waar Ajax ook wat mee kan. Want de directie lijkt de goede ideen niet te hebben. En nu zal ik wel weer uitgescholden worden……..

   1. AB: helaas voor Ajax heeft Bergkamp een grote vriendenkring

    Widi, heb je er zo’n behoefte aan om uitgescholden te worden. Mensen die dat fijn vinden brengen dat nl altijd naar voren. Je begint ermee en eindigt ermee. Misschien eens niet de aandacht op vestigen? Maar, ik doe een ander graag een plezier hoor.
    Overigens kunnen vd Sar en Bergkamp veel beter. Ze hebben op heel hoog niveau gevoetbald en heel veel zaken van nabij meegemaakt. Dat geeft l3venslessen en ervaring. Feit is dat ze Johan hebben laten stikken. Als je iets niet kunt of anders wilt dan zeg je dat gewoon eerlijk. Eerlijkheid is met name bij Bergkamp heel ver te zoeken. Dat is geen giswerk maar een aantoonbaar feit.
    Oh ja …… op speciaal verzoek dan: Droplul (of is dat te soft).

    1. Widi

     Ze kunnen niet beter. Als er al gelogen wordt, en dat is het geval denk ik, is dat om het eigen onvermogen te verdoezelen. De één gaat dan liegen, de ander schelden, de derde doet het allebei. Maar dat kun jij niet toegeven. Want dan val je Cruijff af. Anderen binnen Ajax gunnen Cruijff juist weer niets. En zo houden bepaalde groeperingen elkaar en Ajax in een wurggreep. En daar worden ze in Rotterdam en Eindhoven heel blij van. Verder weer een negatieve reactie van je. Je pikt altijd het negatieve eruit. En nu snel naar je koffiewagen. Want de 15.00 uur ronde komt eraan. Hup!

    2. Widi

     By the way: werk je in Zoetermeer? Bij één van mijn grootste klanten loopt een dik kaal mannetje met gemene oogjes met een koffiewagen rond. Ik heb hem ook wel eens een auto zien wassen. Ben jij dat?

     1. AB: helaas voor Ajax heeft Bergkamp een grote vriendenkring

      Ik pik het negatieve er uit? Ben blij dat jij zo wijs bent Widi. Jammer dat je in het maatschappelijk leven zo verschrikkelijk gefaald hebt. Als er eentje last he3t van grootheidswaanzin dan ben jij het wel. Maar goed, je kan het niet laten om het vuurtje op te stoken telkens weer. Je hebt een bizarre behoefte om anderen terecht te wijzen. Oke ik werk graag mee aan je therapie maar het gaat, zoals ik al eerder heb aangegeven, ten koste van het forum. Maar als jij zo’n enorme behoefte hebt om telkens weer venederd te worden, prima. Ik denk zelfs dat er hier en daar nog wel wat mensen zijn die hieraan mee willen werken. Je zit inmiddels stevig op het niveau van de SSeijSS. Je Nederlands is wat beter, dat wel. Verder wil je, zoals wel duidelijk is, dolgraag de rol van Eug overnemen. Hierbij het verzoek dan ook regelmatig een duik te nemen in de giertank. Stel nog een paar jeugdtrainers voor aan Ajax. Daar loop je graag mee te pronken tenslotte. Nou, helpers weg, tweede ronde (zonde hoor van zo’n forum. Kan best leuk zijn met de juiste mensen)

     2. Widi

      Drie kwartier over je koffieronde gedaan. Je hebt je gehaast. En niet je vriendjes erbij roepen. 1 tegen 1 dan. Je schrijft weer niets over Ajax. Geen inhoud. Alleen ruzie maken. Over de inhoud: wil jij de vraag misschien wel beantwoorden waar Indojood geen antwoord op geeft: heeft Cruijff de goede of de verkeerde mensen aangesteld bij Ajax?

     3. AB: helaas voor Ajax heeft Bergkamp een grote vriendenkring

      Heel simpel: Cruijff heeft de goede mensen aangesteld m.b.t. Het plan en de visie. Helaas heeft niet iedereen aan de verwachtinfen voldaan. Niet persé door onkunde maar omdat macht blijkbaar sterker is dan logica. Ik hoop dat dit een antwoord is wat je kan volgen want je herseninhoud is duidelijk zeer beperkt. Ik vermoed dat je je in een electrische rolstoel moet voortbewegen en da5 je teksten typt met je tong. Kan je niets aan doen maar een beetje normaal doen kan geen kwaas Seijs, ehh sorry Eug, Shit … Litmanen? Nou ja …… jij dus.

     4. Widi

      Je praat ze al maanden de vernieling in. Maar nu is het geen onkunde. Ja ja. In elk geval verstop je je niet en geef je wel antwoord. Voor alle duidelijkheid: jij vindt dus dat Sar kundig genoeg is? En Bergkamp ook? Nog iets: als mensen niet aan de verwachtingen hebben voldaan, dan is er toch iets van ze verwacht waaraan ze niet konden voldoen? Dus zijn ze ten onrechte aangesteld? Je krijgt het je strot niet uit dat Cruijff verkeerde mensen bij Ajax neergezet heeft he? Nou, nog snel even de auto van de directeur wassen en het is voor jou ook weekend. Lekker een pizza warm maken en in je eentje opeten. Maandag weer koffie rondbrengen☕️

     5. AB: helaas voor Ajax heeft Bergkamp een grote vriendenkring

      Nee, hij heeft in beginsel niet de verkeerde mensen aangesteld. Het principe en idee was prima. Dat ze een andere kant zijn opgegaan was vooraf niet in te schatten. Voor de rest Widi jongen, zak gigantisch door de stront, loop onder een trein vandaag, krijg last van verschrikkelijke pijnen. Ik gun ze je van harte en zal er naast komen staan met een schaterlach. Je bent het leven niet waard nageboorte. Je bent reserve triangelspeler een bij de Josti/band maar ook daar willen ze je liever niet zien. Zo, op deze reactie zat je te wachten, ruk jezelf er op af. Jij mag van mij bij deze de profeet van het forum zijn. Je hebt vast wel wat volgelingen.

     6. Widi

      We zitten hier nog te schaterlachen om je nieuwe nick. Thanks. Fijn weekend. Enjoy your pizza.

     7. AB: Vuilnisman waar moet deze zak Widi vuilnis worden aangeboden?

      Doe ze de groeten in Parnassia. Wel de goede letters met je tong uitkiezen natuurlijk.

     8. De Nees

      Widi deze wijsheid van je over de aanstellingen van Cruijff? Heb je dat ook zo stellig benoemd toen ze net werden aangesteld? Ik zie vergelijkingen met Captain Hindsight van een Southpark aflevering. 😅

     9. Widi

      Nee Nees. Ik heb gisteren of zo zelf al gezegd dat ik er destijds in geloofde. Ik heb het hier ook lang voor ze opgenomen. Maar vanaf het moment dat het voor mij duidelijk was dat ze het niet meer voor elkaar gaan krijgen, heb ik dat ook gezegd. Ik ben ook niet degene die toen alles naar zich toe heeft getrokken. En niet degene die ze heeft neergezet. Dat is Cruijff geweest. We zullen helaas nooit weten wat hij had gedaan als hij gezond was gebleven. Het is begrijpelijk dat hij zich heeft teruggetrokken. Ik heb ook steeds gezegd dat ik Cruijff geen verwijten maak. Ik heb gewoon wat moeite als mensen blijven zeggen dat hij prima mensen heeft aangesteld maar dat ze hem in de steek hebben gelaten. Want ze zijn niet goed genoeg. Ze kunnen het niet.

     10. AB: Ajax is Ajax niet meer. Heren, jullie worden bedankt

      Cruijff heeft zich niet terug getrokken vanwege zijn gezondheid maar omdat men zich niet hield aan de gemaakte afspraken. Als Bergkamp zich bij zijn werk houdt, geen dubbele pet heeft en zijn gemaakte afspraken had nagekomen was het prima gegaan. Van der Sar heeft toch een en ander voor elkaar gekregen qua sponsoring maar steunt het afgesproken plan ook niet en heeft helaas, blijkt nu in de praktijk, te weinig charisma. Hij kan een hoop, niet alles maar is gewoon ook niet eerlijk richting Johan.

     11. Widi

      Voor die sponsoring is iemand anders onlangs genomineerd. Sar heeft daar wel de credits voor gekregen, maar was dat wel terecht? Ik denk dat het wel degelijk met zijn gezondheid te maken had. Anders had hij toch wel ingegrepen als de mensen die hij bij Ajax had neergezet Ajax kapot maken? Ik weiger te geloven dat hij ons zomaar heeft laten zitten. Nee. Het moet met zijn gezondheid te maken hebben gehad.

     12. AB: Ajax is Ajax niet meer. Heren, jullie worden bedankt

      Dat mag jij geloven. Dan heeft Cruijff gelogen. Dan noem jij Cruijff een leugenaar. Prima joh. Ik geloof Cruijff.

     13. Indojood

      Heb je met die wijsneusjes zoals Widi, Eug, Hoeda. Die doen graag aannames die ze zelf gaan geloven als de waarheid. Cruijff heeft in de media en zijn boek gezegd zijn handen van Ajax af te trekken vanwege niet uitvoeren plan en ook nog eens gevraagd aan Ajax zijn naam niet meer te gebruiken. Dat is allemaal terug te lezen en te verifiëren voor iedereen.

     14. AB: Ajax is Ajax niet meer. Heren, jullie worden bedankt

      Daarom en dan straks zeggen dat leugenaar niet van toepassing is. Ze weten zelf niet wat ze schrijven en zeggen maar maken Johan gewoon belachelijk. Daar kan ik best wel kwaad om worden maar ik blijf netjes 😉.

     15. AB: Ajax is Ajax niet meer. Heren, jullie worden bedankt

      Weerwoord met kromme verklaring zal zo volgen denk ik zo.

     16. Widi

      Dan heeft hij dus de mensen die hij zelf heeft neergezet niet gecorrigeerd. En alle anderen konden het ermee doen. Het heeft veel tijd en moeite gekost. Maar nu hebben jullie het toegegeven. Einde discussie voor mij.

     17. Indojood

      Gelul. Hij heeft getracht met Ling de problemen in kaart te brengen en zo op te lossen. Maar Ajax ging door met het ontslaan van Jonk. M.a.w. ze trokken zich niets aan van Cruijff. Als na de ledenvergadering echt de deur dicht wordt gedaan door leden en NV en daarmee Jonk exit, dan houdt het op. Houd je eens keer aan de feiten, kneusje. Nu kom je er eindelijk ook achter dat met name Bergkamp en Sar ernstig tekort schieten en jij gaat doodleuk Cruijff daarvan de schuld geven. Walgelijk ventje ben jij.

     18. AB: Ajax is Ajax niet meer. Heren, jullie worden bedankt

      Het is echt ongelooflijk. Hij wil zich zo graag neerzetten als Jantje weet alles en telkens gaat hij weer op zijn plaat. Beetje grootheidswaanzin. Hij wil heel erg graag het plekje van Eug invullen volgens mij.

     19. De Nees

      Widi, los van je fitti met anderen, maar je gaf Cruijff echt net de schuld van de aanstellingen en daarna plots niet meer of half. Nogmaals ik kan je niet meer peilen, terwijl ik toch vaak waardering heb voor je meningen, eens of oneens. Je hinkt op meerdere gedachten omdat je ook geforceerd AB en Indo wilt tegenspreken, niet perse op de inhoud maar omwille van payback. Volgens mij verschillen jullie voetbalinhoudelijk niet eens veel. Ik zou zeggen kap met deze cirkelredenering en wordt weer de normale Widi.

  2. De Nees

   Het gaat meestal niet om wat je letterlijk roept maar wat kenbaar wilt maken met je mening, slap argument weer. Je moet je aan de toon houden zoals jij bent en niet het forum volgen in hun bewoordingen. En als je discussies wilt voeren dan kan je niet in algemeenheid redeneren, want dan gaat het nergens meer over. Allemaal abc’tjes Hoeda. D’r wordt hier genoeg constructiefs geroepen over het gevoerde beleid en wat te doen om het te verbeteren, maar je conclusie komt weer uit dat er maar wat namen genoemd wordt. Het gaat idd ook niet geweldig, TH en co hebben eerste 4 jaar relatief weinig kritiek gehad, pas vanaf 2014 is de kritiek los gekomen, het is dus alles niet zo ondoordacht van de supporters zoals jij het stelt. En nogmaals kritiek op Sar en Bergkamp staat niet gelijk aan jouw motto ‘ ze willen weer een revolutie’, je zit vol met dit soort botte conclusies.

 34. Basisspeler

  Bij het niet behalen van het kampioenschap zou Sar zijn conclusies trekken. Overmars vertrekt naar Arsenal. Hoeft alleen nog maar Bergkamp als spitsentrainer te functioneren. Leegte opvullen met bestuurders die een organisatie ptofessioneel kunnen neerzetten. Komt het volgend seizoen toch nog goed. Vrees voor dit seizoen een positie rond de 5e plek zonder prijzen.
  Kenelijk moet eerst de gifbeker leeggedronken worden.

Reageren is niet mogelijk.