There are no ads, please add some


Van der Sar: ‘Meerjarenplan moet ervoor zorgen dat wij weer een kracht in Europa kunnen zijn’

Edwin van der Sar heeft vrijdagavond in het programma Ajax Inside laten weten dat de club binnenkort een meerjarenplan gaat uitrollen, wat er uiteindelijk weer voor moet zorgen dat Ajax aansluiting gaat vinden bij de Europese top.

‘Het plan is in een vergevorderd stadium en zal binnenkort worden uitgerold. Dat gaat over de manier waarop wij denken dat we de komende jaren weer een kracht in Europa kunnen zijn’maar dat moeten wij eerst in Nederland laten zien. Commercieel gaat het goed bij Ajax maar uiteindelijk gaat het om de prestaties op het veld. Financieel zijn wij daadkrachtig dus kunnen wij ook aankopen doen die nodig zijn en zullen dat ook niet nalaten, maar we moeten wel kijken hoe we een versterking aan kunnen trekken om weer naar de Europese top te gaan’. Op de vraag of Ajax zich in de komende winterse transferperiode weer zorgen moet maken om vertrekkende spelers is Van der Sar duidelijk. ‘Dat denk ik niet. Van de belangrijkste jongens, die 80 of 90 procent spelen, zal niemand weg mogen’.

Bron: Ziggo

 


Gerelateerde posts

165 reacties

  1. Litmanen

   Behalve dan Viergever?
   Dit is een lulverhaal. Als ze voor Younes 10 miljoen bieden is hij weg.

   1. Janneman16

    laat die younes maar gaan. zag gisteren jong Ajax. loopt en mooi buiten spelertje rond. de wit.

    1. HURBIE

     Die weg is nog heel lang VD SAR
     Net zo lang als jullie dit AJAX naar de klote hebben gebracht
     Kijk alleen maar naar de clubs waar je dit seizoen al punten aan kwijt bent geraakt,daar liepen we vroeger overheen
     We hadden vaak hoge uitslagen en schreeuwde dan allemaal 10 10 10 10

    2. Widi

     Dani de Wit is geen typische buitenspeler. Meer een allrounder. Ik weet niet wat jij precies gezien hebt, maar ik vind jouw opmerking erg opportunistisch.

    1. Guacamole

     Jongens voetbal is misschien minder nu. Enige wat WIJ kunnen doen is onze club supporten. Achter de schermen is nu flinke fundering gebouwd. Kijken hoe dit uitpakt. Wzawzdb. Geniet nu gewoon van de mooie momenten. Gal spuwen werkt niet in z’n voordeel.

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Flinke fundering? Sorry, heb jij een paar jaar niet opgelet? De fundering is compleet naar de klote.

     2. theomar

      Dus Bergkamp en Sar: neem je verantwoording en ga genieten van een heeeele lange vakantie. Dan kunnen anderen jullie aangerichte schade proberen te herstellen.

     3. Bakkie

      En wzawzdb klopt ook niks van. De realiteit is: Wij zijn Ajax en Wij Hebben Moeite Met Excelsior

 1. Indojood

  We hadden al een plan maar dar hebben jullie bij het oud vuil gezet, stelletje huichelaars.

  1. De seijs

   Dat plan werkt dus niet bij ajax indojood. Wen er nou maar aan. Want het is vechten tegen de bierkaai. Het enigste wat ajax moet doen is kampioen worden. En hoe maakt geen enne flikker uit! Als we het maar worden.

   1. Indojood

    Jouw woorden en oneens. Ik ben Ajacied omdat ik van mooi, aanvallend voetbal houd en de Amsterdamse mentaliteit die altijd oog heeft gehad voor schoonheid en kunst. Dit komt tot uiting in de persoon van Johan Cruijff. Een gewaardeerd forumlid, -buitenkantje rechts-, heeft deze nick gekozen omdat Cruijff hem heeft laten zien hoe mooi dat kan zijn. Dat is de essentie van het Ajacied zijn.

    Dus ja, het maakt dus wel degelijk uit hoe we kampioen worden. Anders had FdB nooit kritiek gekregen na vier titels.

    1. De seijs

     Effe echt nederlands indojood. Vroeger was alles beter! Gisteren is geweest! In een leren bal zat vroeger een veter! Vroeger zat jij voor een rieten hutje! De wereld veranderd en het voetbal ook! Wen er maar aan!

     1. -buitenkantje rechts-

      En daarom hebben de grote trainers van het voetbal van nu Cruijff als inspiratie en referentiepunt Seijs.. Helemaal met Indojood eens.. Je snapt de essentie niet Seijs.. In jouw visie hibbelen we mee.. Met Cruijff lopen we voorop.

     2. De seijs

      Het hedendaagse voetbal veranderd met de dag. Ajax kan gewoon niet mee met de grote jongens. Neem aan dat je dat toch wel begrijpt. En het is ook al jaren zo dat we onze beste jeugd en wat oudere spelers niet meer kunnen behouden. Er is geen tijd meer om te bouwen. Dus het leuke voetbal van cruijff kan gewoon bij ajax niet meer. Daar heb je goeie routine voor nodig. En dat is nou net wat er elke keer ontbreekt bij ajax. Of is het zo bij jou in Friesland zo dat baby’s gelijk al tanden hebben en spare rips kunnen eten? Nee toch. Het is in deze voetbal wereld niet meer zo dat ajax kan gaan swingen onmogelijk. Als je ook nog prijzen wil halen dan. Want daar gaat het toch tenslotte om. Ajax is te jong en te onervaren. Zelf nu in Nederland. We moeten niet zo hypocriet doen. Het is gewoon niet meer mogelijk om in deze situatie het cruijff spel door ajax te laten voetballen. Laten we eerst maar eens ruim bovenaan staan in de competitie. Dat wordt al een bijna onmogelijke opgave voor ajax br.

     3. Indojood

      Ach wat aardig, hij heeft een nieuw woord geleerd, hypocriet, alleen hij begrijpt de context niet. Als mensen vinden dat Ajax zoals Ajax (Cruijff) moet voetballen dan zijn ze hooguit veeleisend of misschien romantisch met een hang naar het verleden, maar niet hypocriet. Hypocriet is iemand iets verwijten wat je zelf ook doet. Daar hebben we allemaal wel eens last van maar niet in deze context. Ontkennen dat je nooit hypocriet bent is op zichzelf hypocriet. Kijken of je dat begrijpt.

     4. De seijs

      Jij begrijpt dus niet het echte nederlands nog steeds niet, ja dan houd het op. Tip je bent te stijf. Te streng opgevoed? Gedraag je gewoon is beter echt! Hier hoef je echt niet op eieren te lopen. Maar ja of jij kan veranderen?

     5. Indojood

      Je zegt dat je me een tip geeft maar je geeft me een kwalificatie (ik zou te stijf te zijn). Je vraagt of ik te streng ben opgevoed, vervolgens moet ik me gewoon gedragen want dat is beter maar ik hoeft echt niet op eieren lopen hier.

      Het raakt kant nog wal wat je hier probeert te zeggen. Zal wel Assendelfts zijn maar zeker geen ABN.

     6. Indojood

      Heel simpel, de seijs. Jij maakt regelmatig opmerkingen dat ik de Nederlandse taal niet begrijp vanwege mijn buitenlandse afkomst maar je gaat gigantisch de mist in door deze te onderbouwen met verkeerde woordkeuzen, verkeerde woordspelingen, onvergeeflijke spel- en stijlfouten, malapropismen, etc. Dus je haalt voortdurend je eigen argumenten onderuit. En dat vind ik nu zo leuk, om dat te onderstrepen. Ik vraag me alleen af of je echt zo dom bent en je niet beter kunt (dat is niet erg) of dat je te lui bent om je best te doen.

     7. De seijs

      Ik zie dat jij een probleem hebt. Ja jammer dan voor jou. Maar mischien is het beter dat jij eens gaat nadenken over al die wapens die jij in huis moet hebben om jou en je gezin te beschermen! Ik kan rustig slapen (als Nederlander) neem daar eens een voorbeeld aan. Zou veel beter voor jou en je omgeving zijn. Dan hoef jij je niet hier telkens af te reageren. En te bewijzen. Doen wij ook niet!

     8. De seijs

      Jaja 🤔🤔🤔 een goei zin indojood!😂😂😂😂 Maar ik zie ook dat jij weer over je toeren bent met domme lul😂😂😂👍

     9. Indojood

      Ja, als er een inbreker in huis sluipt dan zorg ik dat ik er klaar voor ben. Jij blijft dan natuurlijk rustig slapen.

     10. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Geinig, hoe meer Onweijs zich vast lult hoe sneller die zegt dat een ander over zijn toeren raakt. Ik heb nu vast ook last van een burn-out.

     11. De seijs

      Hee indojood we weten hier allemaal waar jij die wapens voor nodig hebt. Jij zit op een andere side mensen uit te dagen die een ander geloof hebben dan jij en die heb jij zo kwaad gemaakt dat jij bang bent dat wanneer die mensen er achter komen waar jij huist dat ze jou komen opzoeken. Dat is immers wat jij hier hebt verteld. Dus wat betreft die inbrekers😂😂😂

     12. De seijs

      Als jij mij leest Basl dan weet jij dat er nog wel eens een fout bij mij te ondekken is. Maar ik zelf heb daar geen moeite mee. Het zijn meer een paar gefrustreerde hier die mij daar dan op wijzen. Het gaat erom dat ik mijn mening geef. En dat daar niet iedereen het dan mee eens is ja dat kan. En dan gaan ze maar op mijn schrijven wijzen. Ach ik zit daar echt niet mee. En dat daar dan iemand uit het buitenland overvalt ligt meer aan hem dan aan mij. Hij zal zijn eigen wel willen en moeten bewijzen!

     13. Indojood

      Site. En ik daag ze niet uit. Fundamentalistische moslims zijn een gevaar voor Indonesië en de wereld. Mijn familieleden hebben daar persoonlijk last van en ik vroeger ook. Velen doen er niets aan, ik kies ervoor om de confrontatie met hen aan te gaan, op deze manier. En ze weten al waar ik woon. Gelukkig heb jij deze zorgen niet. In vrijheid geboren en rustig kunnen slapen.

     14. De seijs

      Daar weet jij niks van ! Zoals zo vaak ga jij van jezelf uit! Dat is een hele slechte eigenschap! Denk daar maar eens aan indojood!!

     15. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Als er eentje hier alleen maar naar zichzelf kijkt, van zichzelf uitgaat en barst van de slechte eigenschappen en totaal niet zelfstandig kan denken ……… yep dan is dat onze Dorpsgek uit Assendelft. Oke …… en kom maar op met je beledigingen.

     16. Ajax1958

      Zeg s(eij)s onwijs, probeer jij eerst eens goed te spellen en aan je grammatica te werken, voordat je er iemand er van beticht, dat die geen Nederlands begrijpt. (Of stuur het eerst ter controle op naar de oppergod van dit forum.) Je ligt ik weet niet hoeveel lichtjaren achter op de persoon waartegen je het hebt. Waarschijlijk ben je zelf niet verder gekomen dan de 3e klas B.L.O. Meteen excuus aan het gros van de B.L.O ers, denk dat het merendeel n.l meer hersencellen heeft, dan jij.

     17. De seijs

      Ik zie dat jij mee wil praten, maar dat je het geheel niet begrijpt. Ja jammer dan voor jou. 👋

     18. Widi

      Ik zeg niet dat je ongelijk hebt………….maar je bent wel aadig belerend bezig de afgelopen dagen😉

     19. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Toch heerlijk Indojood, hoe iemand zichzelf volledig voor joker zet zonder het zelf in de gaten te hebben.

     20. BobbyHaarms

      Alleen maar voor de likes van zijn opgetrommelde vriendjes. 80 berichten per nieuwsbericht en het gaat helemaal nergens over, lult alleen gebakken lucht. En verdomd…hij krijgt het elke keer weer voor elkaar dat het hele forum hem uitlacht 😂😂

     21. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Ach, leuk toch, de DorpsGek van Assendelft hier op het forum.

     22. Indojood

      Als je het niet meer weet kom dan maar met opmerkingen over mijn afkomst, haha. Deze Indo begrijpt Nederlands beter dan jij als autochtone tokkie.

     23. Moosie

      Hahaha daar hebben we white power SSeiSSje weer nog effe uche uche omdat ik longkanker heb gehad en je Hypocrisie is weer compleet wat ben je toch een enorme domme klootzak.

     24. Moosie

      Ja domme klootzak en dan de gore moed hebben om met je hypocriete bek bij Joark te reageren heb je geen KKK bijeenkomst of zo kun je lekker met je arm omhoog staan mafkees

     25. Bakkie

      Het laatste beetje respect dat ik nog voor Seijs had is nu helaas ook verdwenen. Vieze racist, je bent een schande voor dit forum, voor deze club en voor dit land.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Hou toch nou allemaal je klep eens dicht! Dit is een voetbalforum hoor, geen ouwe wijven theekransje!

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Echt f*ing ongelofelijk, reactie. En dan zeker ook respectvol en met tranen in je ogen klappen in de 34 minuut? Ongelofelijke schijnheil! Ik moet me inhouden om ook met krachttermen te gaan slingeren, maar ik doe het niet. Niet uit respect, maar omdat ik hier boven sta, omdat ik beter weet en een beter mens ben. En dan bedoel ik beter dan dat sneue figuur uit de voorgaande reactie. En het spreekt voor Widi dat hij dat onderkent; respect Widi! #34

     3. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Zit geen woord Spaans bij Moos 👍 Gewoon duidelijk en netjes zonder ziektes.

     4. Moosie

      ach rot toch op steeds weer de Appie kaart spelen .
      Sseiss blijft grappen over mijn longkanker maken en we motten onze bek maar houden stelletje mafkezen zijn jullie

     5. Hoeda Fak Ajoe

      Schandalig die opmerkingen van Seijs, helemaal eens! Maar geeft dat jou het recht om mij op een zelfde manier te bejegenen? Je kan je wel verschuilen achter Seijs, maar het is niet de eerste keer Moos!
      Daarnaast wordt ik strontziek van die schandalige scheldpartijen, waarbij een aantal geen haar beter is dan Seijs. Elkaar een beetje scherp benaderen is OK, maar ik snap werkelijk niet waarom jullie je verlagen to het niveau van Seijs. En ik blijf de Appie kaart spelen; zolang ik zelf respectvol blijf verwacht ik ook respectvol behandeld te worden. Dat jij vindt dat ik daarmee op moet rotten zegt genoeg over jou.

     6. Hoeda Fak Ajoe

      En daarnaast begin je zelf met Seijs uit zijn tent te lokken en te vragen om ughe ughe. Dat hij het daarna doet is schandalig, maar gebruik het dan niet als excuus.

     7. Moosie

      Weet je wat gelul is? Zitten zeiken dat ik iets uitdaag terwijl dit een langlopend conflict is.
      Mensen op hun stijl aanvallenomdat je zelf denkt dat het hier Joop.nl is.
      Flikker toch lekker op mafkees.
      En iedere keer weer Appie erbij halen met je uitgestreken smoel.
      WTF pleur lekker een end op fak Fuck jou en je domme gelul.
      Dus omdat Indo , Indojood heet mag SSeiSS racistisch doen?
      Omdat ik zeg kom maar met je uch ,omdat SSeiSSdat al vaker deed vraag ik erom.
      Jij bent idd een randdebiel ja.

     8. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Moosie, mensen dagen uit en als ze met gelijke munt worden terug betaald beginnen ze te janken en krijgen ze nog vaak bijval van droogklootjes ook. Vervolgens ben o.a. jij (of ik 😉) de gebeten hond. Ik kan wel zeggen: laat gaan en geniet van die kleine maar ik kan zelf ook niet stil blijven. Kortom, je hebt gewoon gelijk en blijf lekker jezelf.

     9. Widi

      Je stelt jezelf gelijk aan Moosie. Ik zie dat anders. Moosie windt zich nu een keer op en trekt van leer. Indicenteel. Jij hebt er je vak van gemaakt.

     10. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      He Flipje, opzouten. Niet mee bemoeien als echte mensen met elkaar praten.

     11. Hoeda Fak Ajoe

      Dat klopt toch klootviool? Jij lokt Seijs toch uit zijn tent? Omdat er een discussie is met je holmaatjes ga jij even lekker het vuur opstoken omdat je eerder grof beledigt bent door die andere klootviool hier op dit forum?!
      Een lekkere stijl heb je zeker, maar incasseren kan je niet. Discussieren kan je ook niet, maar alleen maar grof worden. Waar heb ik gezegd dat ik Seijs’ racistisch gedrag goedkeur? Zoek toch lekker een weiland op en sla mekaar echt de hersens in in plaats van hier een beetje stoer gaan zitten doen.

     12. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Welkom in de real world. Je doet dus uiteindelijk gewoon mee in dezelgde stijl waar je zegt een hekel aan te hebben. Geen sterke ruggegraat. Ik had respect gehad (niet eens geweest) als jezelf ondanks alles “netjes” was gebleven. Moosie wilde overigens best naar een weiland maar kreeg Woutje aan de deur. Zo schijterig zijn mensen hier achter hun toetsenbordje.

     13. Hoeda Fak Ajoe

      Dag, Ab. Fijn dat je wel respect hebt voor Moos. Geniet er van. Wel vreemd dat je schrikt van het woord klootviool. In eerdere topics vond je nog dat dat veel te soft is. Jij waait ook met elke scheet mee.

     14. Hoeda Fak Ajoe

      Overigens ook wel apart dat dat gejank tegen elkaar kennelijk jouw beeld van de real world is. Kennelijk is mijn real world heel anders en daar ben ik heel blij mee!

     15. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Schrok ik? Oke, was me nog niet opgevallen en ja ik heb heel veel respect voor Moosie. Klopt.

     16. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Moosie, ik kan zelf een eikel zijn en een pain in the ass maar ik weet dondersgoed wie een goed hart heeft en dat zal ik dan zeggen ook. Ik heb je nooit ontmoet maar jij bent gewoon oké. Maar ja, niet zo gek …… ras Amsterdammer 😉. Zo genoeg geslijm 😂

     17. Amoebe

      Ik ben trots op jullie mede forum leden…..ik heb net genoten van de beschaafde discussie.

      Deze ene amoebe heeft net zoveel cellen als jullie bij elkaar….1 hele namelijk.

      Wat hebben jullie allemaal een kort lontje cq lange tenen cq geen zelfreflectie cq een mooie woordenschat.

      Keep up the good work!

      Ik heb genoten….hopen op snel weer een verhit debatje! 😃

     18. Hoeda Fak Ajoe

      Pas maar op Amoebe, straks ben je ook het doelwit. Je mag kennelijk niet zeggen dat men zich eindelijk eens fatsoenlijk moet gaan gedragen. Triest …

     19. Widi

      We hebben te maken met iemand die met zijn vaste IP adres al geweerd wordt van deze site. Hij moet van alles en nog wat uithalen om nog op deze site te komen……..en doet dat nog ook. Zelf heeft hij het over 4 “bans”. Psychopaat?

     20. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Wifi, dit was een leuk testje. Jij zegt niets van mij te geloven vwb werk, woning etc. Vervolgens zeg ik dat ik een ban heb (heb ik 4 gezegd? 😂 ach waarom niet) en dat neem je het klakkeloos over. Dan geloof je mij wel. Jij doet ook vnl zaken zoals ze het beste in jouw straatje passen en vervolgens anderen hier wel op aanspreken. Volgens mij heb je al een mailtje gestuurd naar de site.

     21. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Ik bibber en ik beef al 😂. Kom jij als getuige voor mij? 😉

     22. Ajax1958

      Nee, na d Boer had ik er na 23 jaar een seizoenskaart schoon genoeg van, zat mijn zondagen te vergallen. Vorig jaar had ik spijt, want ik zag weer vleugjes Ajax voetbal, zeker de 2e seizoenshelft. En nu?………. tja, geen spijt (helaas)

  2. Emilio4Ajax

   Denk dat van dat plan alleen het feit dat Ajax in de breedte sterker geworden is als je kijkt naar de prestaties van Jong Ajax en A1, 019, 017 overeind staat. Kan ook een gevolg zijn van het feit dat Ajax1, mischien wel noodgedwongen, een stapje terug gedaan heeft. Af en toe kan het goed zijn, zeker na een seizoen als vorig jaar, om ff een stapje terug te doen zodat de rest op niveau kan komen om daar na weer gezamelijk een stap naar voren te maken. Ajax1 is en moet altijd afhankelijk blijven, mischien verkeerde woordkeuze, van wat er onder zit. Als het verschil tussen Ajax1 en wat er onder zit te groot wordt krijg je automatisch dat de inkopen weer belangrijker worden dan de doorstroming van wat er onder zit en daar willen we absoluut niet naar toe…toch…❌❌❌❤️🍻😎

   1. Indojood

    Eens Emilio. Maar een plan moet uiteindelijk compleet af te meten zijn aan de Cruijff principes. Daar slagen wij helaas niet in.

    1. Litmanen

     Gaat ook niet meer lukken. Als Cruijff nog geleefd had was hij ook meegegaan met de huidige omstandigheden. Dat betekent aanpassen aan wat je hebt.
     We hebben nu eenmaal geen Messi in huis.
     Als er ééntje snel kon schakelen dan was het Cruijff wel. Jullie blijven hangen in wat hij er een aantal jaren geleden van dacht.

     1. Toppertje

      Ajax moet kampioen worden maar ik ben het met Indo eens de manier waarop is wel degelijk van belang. Mooi en technisch voetbal hoort in de dna van Ajax te zitten. Met de huidige uitvoering en beleidsbepalers heb ik daar een hard hoofd in. Dat heb ik ook in een groot deel van de selectie en als die niet weg mogen dan wordt mijn beeld van de beleidsbepalers bevestigd.

     2. dickst14

      Bosz speelde wel volgens de lijn Cruijjf en volgens mij ging dat nog steeds prima in de huidige tijd.

     3. Moosie

      Jullie hebben een lijntje naar Cruijff zei Rari een tijdje geleden toen de discussie hem niet beviel. En kijk hij heeft zelf effe gebeld met de voetbalhemel , laat alles los mannen Rari en zijn grote vriend SSeiSS gaan de club redden

     4. Widi

      Jij zegt dat nu, maar gisteren dacht ik nog: kon hij maar eens zeggen wat hij nu vindt van de toch wel veranderde voetbalwereld en wat Ajax zou kunnen doen.

     5. Indojood

      Dat heeft hij altijd gezegd en kwam altijd met goede oplossingen. Wat hij in 2010 opmerkte en startte is nog steeds relevant. Daarnaast is de voetbalwereld en de wereld in het geheel is altijd aan verandering onderhevig. Het Bosman-arrest vind ik nog steeds de grootste schok in de voetbalwereld, dat heeft ons het hardst geraakt in internationaal verband.

      Op nationaal niveau echter, vind ik het schandalig dat wij niet toonaangevend kunnen zijn. We roepen vaak dat we niet opkunnen tegen de grote landen maar in NL kunnen de kakkies en de lampen dat wel tegen ons. En dat staat nog even los van het armoedige spel wat we op de mat leggen tegen pakweg VVV (!).

 2. ajaxpers

  Het belangsrijkste is om welk plan uit te voeren begint met het aanstellen van een stabiele, ervaren en charismatische leider en dat is alleen maar Frank de Boer anders heeft geen enkel plan een nut.

 3. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Goh, een meerjarenplan. Pssst Edwin ……. onderste la, achterin …. blauwe map.
  Kant en klaar. Datum aanpassen en klaar.

  1. dickst14

   Is dat niet een beetje teveel gevraagd een meerjarenplan. Wat houdt dat in, dat Bergamp tot zijn pensioen bij Ajax zit? Ze kunnen nog niet eens een plan voor 1 jaar maken. Zie hoe ze de laatste seizoenen verziekt hebben al voordat ze begonnen waren

   1. Toppertje

    Juist dickst. Als je ziet hoe ze al 2 jaar de kwalificatie van de CL aanpakken dan kunnen ze plannen opstellen wat ze willen maar dat ondergraven ze toch weer met hun ad hoc beleid.

 4. Vak 120

  Edwin je moet in de efteling gaan werken! Daar vertellen ze meer van deze verhalen!!

 5. Kingkong

  Meerjaren plannen hebben nog NOOIT gewerkt en zullen dat ook nu niet de huidige ontwikkelingen in het internationale voetbal gaan zo snel dat ze amper zijn bij te houden laat staan over meerdere jaren !

 6. Jimmy1971

  Eens met ‘de Nees’ , we moeten eerst maar weer eens leidend en ‘de Club ‘ van NL worden !!

 7. toonvs

  Onze wijsneus verleden jaar was je aardig onderweg met Bosz. Weer het vijfde wiel uitvinden helaas. Bosz was een Cruyff aanhanger en liet ze zo spelen naar het idee van Cruyff. Gaat lekker door zo Sar en je kornuiten komen we er zeker weer uit.

 8. Brokamp

  Een meerjaren plan heb je in de onderbouw nodig om spelers op te leiden en klaar te stomen voor het eerste elftal. Alleen al het feit dat het er aan komt geeft al een onvermogen bloot over het beleid wat er de afgelopen paar jaar gebeurt is. Kijk alleen maar naar de rechtsback positie. Van der Wiel, van Rijn en Tete, 3 goede rechtsback die allemaal weg moesten en wat hebben we er voor terug gekregen Veltman een centrum verdediger die daar wekelijks minder presteerd dan zijn 3 voorgangers die gewoon zijn afgeserveerd. Schandalig beleid en zolang Bergkamp daar zit zie ik het ook niet veranderen. Deze man zet pionnetjes neer om zelf buitenschot te blijven. Eerst intern maar eens puin ruimen voor je gaat opouwen zou ik zeggen.

 9. Toppertje

  Een plak maken is 1 maar er naar handelen is 2. Dat zien we juist niet gebeuren met het huidige meerjarenplan van JC. Maar eigenlijk lees je in dit bericht dat het plan van JC formeel in de prullenbak wordt gegooid en vervangen door hun eigen plan.

 10. a.p.

  plannen plannen is 1 uitvoeren is 2 maar dan wel snel mogelijk. We kunnen en moeten dit seizoen kampioen worden!!

 11. Forever nr14

  Wat een koek wous zeg! Gelooft echt in sprookjes, om de gemoederen weer wat hoop te geven, maar ondertussen de eens mooiste club totaal naar de afgrond brengen. Huichelaars zijn jullie, en denken maar aan 1 ding juist aan zichzelf.
  @Indo! Helemaal gelijk joh!

 12. Forever nr14

  Hahah ik heb het nig eens terug gekeken, je lacht je de ballen uit je broek wat een wijsneus zeg! En wat een kolder verhaal, waar haalt ie het lef vandaan zeg, om ons proberen weer te laten geloven (helaas trappen de meeste er ook weer in ieder jaar net als ik zelf😤 wederom een seizoenkaart naar de klote, door dit amateuristisch wanbeleid!! Eikels bah

 13. JohnDoe77

  Gelukkig, een plan die dan weer netjes ergens in een lade past! Goed bezig Sar, ik voorzie over 2017 ook wel een tonnetje of wat bonus voor je!

 14. JohnDoe77

  Gelukkig, een plan die dan weer netjes ergens in een lade past! Goed bezig Sar, ik voorzie over 2017 ook wel een tonnetje of wat bonus voor je! Niet vergeten de seizoenkaarten straks nog even te verhogen he!

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Widi, ff serieus. Je gaat deze kul van van der Sar toch niet serieus nemen. Ze geven zich ter plekke een brevet van onvermogen over de afgelop3n periode. Hiermee hebben ze maar één doel: blijven zitten onder het mom van we hebben ons een doel gesteld. Het is gewoon gelul. Ze konden het de afgelopen jaren niet waarmaken. Ze hebben hun kans met Bosz door het toilet gespoeld, dus graag gewoon opzouten. Sorry, maar alleen struisvogels gaan hierin geloven en ja, ik ken een hele grote. Zijn bijdrage zal vast nog volgen in roman vorm. Hij is er nu aan bezig denk ik zo.

   1. Widi

    Ik zeg niet wat ik geloof. En ook niet wat ik serieus neem. Ik stel alleen vast dat het zinloos lijkt om nog iets te proberen voor deze directie. Niemand heeft nog een plan gezien, maar velen weten al dat het niet gaat werken. Voor alle duidelijkheid: ik neem geen stelling in, ik observeer.

    1. -buitenkantje rechts-

     Men is sceptisch.. terecht denk ik. Aan Sar om de supporters te overtuigen. Ben zelf erg benieuwd wat het plan inhoudt..
     Denk dat aankopen “weer mogen”.. Er 1 speelstijl gehanteerd gaat worden en dat trainers zelf opgeleid worden en langs die lat gelegd worden. Er meer geïnvesteerd wordt in scouting en jeugdopleiding. Verder doorselecteren!! In onze huidige selectie moet op drie posities sowieso doorgeselecteerd worden.. De lat moet hoger..
     Vink ook onderdeel van meerjarenplan?

     1. Widi

      Natuurlijk. Ik ben ook sceptisch. Maar je kunt toch niet iets afschieten wat je nog niet gelezen hebt? Dat gebeurt wel. Dus er is hier geen draagkracht voor de directie.

     2. Indojood

      Waarom zou dat er moeten zijn? Ze verkloten het al jaren en nu moeten we opeens hen gaan steunen? Trouwens, Sar beweerde doodleuk dat de finaleplaats in de EL het gevolg was van hun beleid maar amper 4 maanden later komt er een ander plan die ons nu echt een stap verder moet gaat brengen. In het hypothetische geval dat dit vruchten afwerpt kan je je meteen vragen waarom ze dit niet eerder bedacht hebben.

     3. Widi

      Ik zeg dat niet. Ik stel vast dat het er niet is. Wel vind ik het niet zo handig om een plan al af te schieten voor je het leest.

     4. Yindi

      1 speelstijl hanteren zou niet verstandig zijn. Ja, hier in Nederland zou dat kunnen werken maar in Europa niet.
      PB zei na de EL finale tegen MU dat Ajax meerdere stijlen zou moeten kunnen spelen en daar had hij gelijk in.
      Morinho had de manier van hoe Ajax op dat moment speelde goed geanalyseerd, we hebben gezien waar dat toe leidde. Kansloos geweest in die finale. Maar ja, Peter Bosz heeft het niet mogen vervolmaken. Zo zonde dat hij weg is!! Las van de week ergens dat er in Dortmund weer wordt gelachen!! Zal lang duren voordat wij weer plezier hebben en kunnen lachen.

     5. -buitenkantje rechts-

      Bekijk het wat anders Yindy.. Ik denk dat we juist dankzij de speelstijl van Ajax zover zijn gekomen.. Totdat je een tegenstander treft die op alle posities betere spelers heeft staan..

     6. Yindi

      Hmm BR. Zit wat in wat je beweert. Toch vind ik dat PB hierin gelijk had. Een tegenstander gaat je analyseren. Als je vast zit aan een systeem dan wordt het echt lastig om te “verassen”. Natuurlijk heb je daarvoor ook het (spelers) materiaal nodig maar PB was daar al wel mee bezig in mijn beleving. Met maar een speelstijl kun je ver komen als de uitvoering maar steeds perfect is. Dat laatste kan echter niet zo zijn. Niemand speelt altijd dicht tegen of op 100% perfectie.
      Pff, wat geweest is is geweest. Toch vraag ik me stiekum steeds af waar we nu zouden hebben gestaan als PB was gebleven. (Wat denk jij?) Die man was echt voor Ajax gemaakt. En dan te bedenken hoe hij hier op dit forum soms werd afgemaakt!!

     7. -buitenkantje rechts-

      PB was met een proces bezig.. Vond ook dat hij in het begin te lang heeft moeten zoeken,voordat hij de juiste spelers en opsteling had. Ajax begon steeds beter te draaien en was eigenlijk op het einde van het seizoen in topvorm. Ja. Er dat hij die lijn niet heeft mogen voortzetten.. Denk dat dan bv een Sanchez nog bij ons had gespeeld en wellicht een Traoré.. Denk ook dat Dijks nooit gespeeld zou hebben. Dus Ajax zou er qua spelers en speelstijl beter hebben opgestaan..
      Denk dat kritiek op de leiding zo ook stuk minder was geweest. Marc, Sar en Bergkamp zouden het zich een stuk makkelijker hebben kunnen maken..

     8. Yindi

      Elke trainer hoort toch met een proces bezig te zijn en elke trainer heeft daar tijd voor nodig. Bij Bosz zag je dingen veranderen, structuren werden ingeslepen en waren te herkennen in de wedstrijden. Dat vergt nu eenmaal tijd. Ik vond bv niet dat hij TE lang moest zoeken, vond dat hij het relatief snel op de rit had. Je zag dat die jongens allemaal beter gingen spelen naarmate de tijd vorderde. Hij was een autoriteit en had overwicht. Die dingen mis ik bij Keizer zeker. Sterker nog, het lijkt alleen maar met de week slechter te worden. Zat gisteren naar het Ned. elftal te kijken en vroeg mezelf af of Ajax ook tot dat niveau aan het afzakken is. Schrikbeeld!!! Moet er ff niet aan denken. Heb hier al eens geopperd dat PB het beste was wat Ajax de laatste jaren is overkomen. Gewoon nog steeds doodziek van dat hij weg is.

     9. -buitenkantje rechts-

      Heb bij Keizer niet het gevoel dat hij met een proces bezig is.. zie geen “hand” van Keizer. Zie het alleen slechter worden. Meer het gevoel dat de spelers zelf de handen in elkaar hebben geslagen om nog wat van het seizoen te maken. Wat Bosz verder nog had kunnen bereiken met Ajax zullen we nooit weten.. Je ziet wel wat een goede trainer voor verschil kan maken binnen een club. Misschien was het beter geweest dat Ajax verloren had van Heerenveen. Dan was de situatie voor Keizer onhoudbaar geweest. Nu mag hij door blijven modderen tot zeker de winterstop.

     10. Widi

      Hij is zodanig (vergeefs) druk om er enigszins grip op te krijgen dat van een “hand” of een proces niet eens sprake kan zijn. Om voor de hand liggende redenen heeft de directie ervoor gekozen om het zo te laten. Weg seizoen. Tenzij er een soort wonder gebeurt.

     11. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Misschien kan jij hem begeleiden in een ontslag met wederzijds goedvinden. Keizer is inmiddels aan mislukkingen wel gewend geraakt.

     12. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Este Widi, een laatste reactie hierop. Jammer dat je te dom of te ongeduldig bent om te lezen wat ik schrijf. Jammer dat je gewoon zo’n stront eigenwijs belerend mannetje bent. Je zit zo op je eigen gelijk dat je niet eens in de gaten hebt wat ik schrijf. Je begint aardig war trekjes te vertonen van een paar niet zo populaire mede forumleden. Ik zou zeggen, succes met je reactie hierop. Verwacht geen reactie van mijn kant. De groeten van de “koffie schenkende postbode”.

     13. Widi

      Allemaal fABeltjes. Zit je weer in je penthouse? Of toch in Namibie? Je verzint ze ter plekke. Geen mens die jou nog gelooft. Met bluffen kom je een heel eind. Maar zodra je je begeeft op een terrein waar anderen hun specialisme van gemaakt hebben, kun je beter op tijd stoppen. Ander sta je gewoon voor lul. Precies wat jij Seijs altijd verwijt. Behoudens zijn stuitende rascisme ben je geen haar beter. En ga nu maar lekker toekijken hoe mevrouw AB schommelt.

     14. Yindi

      Ja maar BR, er is toch ook niet direct een alternatief voor handen. Die namen die hier voorbij kwamen (Verbeek, FdB,Laudrup, etc. etc.) doen je (Ajax) hart ook niet sneller kloppen. Ja ok, FdB heeft veel krediet hier maar….saai!
      Vorig seizoen soms op puntje vd stoel gezeten, bij Frank niet echt gehad.
      Kijk, ik heb eigenlijk geen zin meer om wie dan ook af te zeiken. Ook Keizer niet. Feitelijk is hij meer slachtoffer dan wat anders. Hij kan het gewoon niet waarmaken op dit niveau! Geen verwijt maar een veronderstelling. Iedereen ziet dat. Ze houden hem echter in het zadel omdat (wanneer ze de juiste conclusie zouden trekken en hem zouden vervangen) dat tegelijkertijd een brevet van onvermogen zou betekenen voor het TH. Eigenlijk is deze man dus dubbel slachtoffer. En niet alleen hij maar wat denk je van ons???

     15. -buitenkantje rechts-

      Geen lersoon is groter dan de club.. De club gaat altijd voor.. Ben met je eens dat het zo vroeg wegsturen van Keizer ook pijnlijk zou zijn voor het TH(Bergkamp) Door Keizer te laten zitten bevestigen ze eigenlijk hun eigen onvermogen. Na Heerenveen met een vervanger komen en openljk toegeven dat de verwachtingen te hoog waren en ze een inschattingsfout hebben gemaakt zou veel goodwill kweken.
      Het verhaal met de bonussen in sportief slechte tijden valt natuurlijk ook slecht. Het zal dit seizoen van de spelers moeten komen. Bv een Huntelaar, Ziyech, Veltman, Schöne moeten bij elkaar gaan zitten en bepalen hoe er gespeeld gaat worden en dit overbrengen op de groep. Maw Keizer gewoon buiten spel zetten. Is vaker gebeurd..
      Alternatieven.. Vond Fred Rutten niet zo gek.. Jonk zou ik ook graag terug zien in bv Jong Ajax.. Laat deze twee in samenspraak de jeugd maar runnen.. Maar dan zie je weer andere belangen die verdedigd moeten worden.. Dennis en Said zullen een stap terug moeten doen. Maar wil je deze situatie doorbreken moeten er personen verdwijnen en anderen worden aangetrokken. Nogmaals..niemand is groter dan de club.

 15. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Edwin ….. Ziyech ben je kwijt deze winter.

  1. AjaxBelg

   wie wil deze ziyech, laat die nu eens een paar wedstrijden op peil spelen zonder veel dom balverlies.

   1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

    Laat hem eens spelen met spelers die mogen voetballen van de trainer. Scheelt ook een dubbele slok op een borrel.

 16. vanzanten

  Ik heb dit verhaal de afgelopen jaren volgens mij elk jaar gehoord! Of ligt dat aan mij?

 17. AFCA my World

  Staat er bovenaan dat plan dat bergkamp vertrekt,dan ga ik zonder verder te lezen akkoord,alles beter zonder bergkamp ! ⚽️

 18. fjonkman

  Ondertussen zit ik naar Oranje te kijken.. Mijn God wat zijn we eigenlijk slecht geworden zeg.. wat een vreselijk zwak elftal hebben we…

  1. Yindi

   Ja Fjonkma, zo slecht is het echt!!!!!!!!!!!! Heb je ook nog naar Zweden gekeken? De passie spatte er van af. Zo moet het. Berusting bij Advocaat. Geen stoom uit zijn oren na de wedstrijd, Gullit (de clown) maakt misschien nog wel een filmpje van de blije koppen in de kleedkamer, tenslotte 1-3 . Toch hardstikke goed man!! Kijk dat is het niveau nu.

   1. Yindi

    Waarom geen Berghuis (in vorm nu), Toornstra, onze Frenkie??? Dat zijn nou net die spelers die het verschil in zo’n wedstrijd kunnen maken. Het is dat Strootman afhaakte anders had die ook nog gespeeld! Al maanden niks fatsoenlijks van gezien. Babel viel nog het meest op, nou dat zegt genoeg van de rest.

 19. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Geen Ajacied goed genoeg voor dit elftal. Veltman zelfs op de tribune. Alleen vd Beek en de Ligt bij de wissels. Het is diep, diep treurig met het Nederlandse voetbal en dan komt vd Sar nu met een meerjarenplan voor Ajax. Zal wel in staan: meer voetballers kopen, liefst uit Zuid Amerika.

 20. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Ongelooflijk dat je niet vanaf de start er vol ingaat bij deze tegenstander. Zwakke keeper, zwakke verdediging en wat doen wij …… tikken. Elke afvallende bal is voor de tegenstander. Gezien start basis en het wisselbeleid zit Spijkerman verstopt op de bank volgens mij.

 21. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Nederland zwaar onder druk tegen ……. Wit Rusland.

 22. Basisspeler

  Worden veel zaken door elkaar gehaald. Meerjaren plan en Cruijff bv. Verder eordt er gedaan of beleidsbepalers ook het veldspel bepalen.
  Cruijff wilde een irganisatie neerzetten en inzetten op opleiden. Een meerjarenplan wordt SMART geformuleerd. Veldspel wordt door spelers en trainer bepaald. Wat dat betreft vind ik dat je je pijlen op Keizer moet richten.

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Ajax en iets SMART formuleren. Ik denk dat de a en zeker de r een probleem gaat worden. De pijlen moeten in mijn ogen gericht worden op Bergkamp en Spijkerman. Keizer gewoon stapje terug.

 23. Johan065

  Worden we weer aan het lijntje gehouden. Komt niets bij maar gaat wel weg. Let maar eens op.

Reageren is niet mogelijk.