There are no ads, please add some


Swart: ‘Ajax gaat twee goede spelers aantrekken in de winterstop’

Sjaak Swart kan er niet over uit dat Ajax in de afgelopen transferperiode geen echte versterking heeft gehaald. Van de aankopen is tot nu toe alleen Klaas Jan Huntelaar basisspeler en daar komt volgens Swart tijdens de winterstop verandering in.

‘Als je vijf spelers verkoopt en je haalt er spelers voor terug die niet hetzelfde niveau hebben dan heb je dus een probleem, en dat blijkt de afgelopen tijd. Je bent uit Europa geknikkerd dus telt er momenteel maar één ding en dat is kampioen worden. Maar dan zal er toch echt versterking moeten komen, en dat gaat ook gebeuren. Ajax heeft een leider nodig, iemand die het elftal kan dragen. Met Sanchez hadden ze dat type in huis maar die is helaas vertrokken. Ik ben ervan overtuigd dat als ze hem nog hadden gehad dat de verloren wedstrijden waren gewonnen. Er moeten twee goede spelers komen, eentje achterin en eentje voor het middenveld of voorin, dat is momenteel belangrijk’.

Bron: Voetbal Inside


Gerelateerde posts

57 reacties

  1. paulvos

   Nou Sjakie ga jij dat dan maar is ff regelen, je weet vast wel wie daar voor in aanmerking komen, doe je best man.

   1. HURBIE

    Daar hoef je geen Sjaak Swart voor te heten om dat te verzinnen
    Laat het bestuur maar vaker naar ons luisteren dan krijgen ze Gratis advies,van jongens die er echt verstand van hebben

  1. Widi

   Tete is een goede back. De andere twee laten elke week zien dat we er niets aan missen. Niet naar Jong Oranje gekeken zeker ajaxpers? Je zat zeker oude beelden van Frank te kijken.

 1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Het wordt aan Sjaak gevraagd en hij geeft antwoord. Als wij het hier mogen zeggen mag hij het toch ook zeggen?

  1. Litmanen

   Ik zie nergens een vraag aan Sjaak. Die heeft hij ook niet nodig.
   Dat er in de winterstop twee “toppers” gehaald worden weten we allemaal al anderhalve week.

   1. Basl

    Welke toppers. Als je in de winter weg mag bij je club ben je of te duur (met ajax salaris onmogelijk) of niet goed genoeg…

   2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

    Volgens mij praat Sjaak niet in zichzelf.

   3. BobbyHaarms

    Nee sterker nog, dat wisten we in de zomerstop al dat er toppers gehaald moesten worden om verder te groeien, Litmanen. Sjakie heeft natuurlijk 100% gelijk, maar het is (alweer) mosterd na de maaltijd. Je bent door dit geblunder al voor heel Europa te kijk gezet. Tevens heeft het thuispubliek nu al meerdere wedstrijden gezien die niet om aan te gluren waren, en dat terwijl er weer dik is betaald voor hun seizoenskaarten. Deze hele soap had ons, maar zeker ook Ajax bespaard kunnen blijven als de heren niet met stront in de ogen hadden gezeten deze afgelopen zomerstop en toen al in actie waren gekomen. Maar nee, wederom is er gegokt (“deze groep redt het wel met een paar breedte-aankopen”) en verloren. Allemaal ergenis, een hoop verloren energie en bovenal een flink miljoenenverlies. Een topclub onwaardig.

    1. Litmanen

     Ach, ze hadden ook kunnen proberen Bosz te houden.
     Dan had er waarschijnlijk ook anders ingekocht geworden.
     Maar ja, onmogelijke eisen…..

     1. BobbyHaarms

      Het lijkt mij zeer waarschijnlijk dat we er met Bosz een stuk beter hadden voorgestaan. Maar goed, laat ik dit maar niet te hard roepen anders wordt de vriend van Frank hier gek 😉

  1. -buitenkantje rechts-

   Echte toppers komen sowieso niet.. Blijven gokjes of spelers op retour..

 2. Charka53

  Als Sjaak het zegt is het zo dus we kunnen er op verheugen dat we na de winterstop geen wedstrijd meer verliezen , bedankt Sjaak voor dit goede nieuws

 3. Brokamp

  We hebben inmiddels best wat ervaring in de selectie met Huntelaar, Zyech, Schone, Siem de Jong, Veltman en Viergever. Maar die spelen niet allemaal tegelijk dus dan is er geen goede balans in het elftal. De jonge jongens presteren allemaal veel te wisselvallig en als er 1 of 2 niet goed zijn dan haalt dat je hele elftal naar beneden. Jammer dat we aan het begin van het seizoen bv Babel er niet bij hebben gekregen was wel mogelijk geweest. Vergelijk die maar eens met Youness, daar hadden we een dikke strik om heen moeten doen. Eerst moet er maar eens een grondige analyse gemaakt worden waar het nu precies fout gaat zodat er wel de goede aankopen worden gedaan.

 4. JohnDoe77

  Dit roepen wij al maanden, maar helaas heeft ook Sjaak geen vat op het beleid van de club!

 5. Widi

  Die spelers zijn er helemaal niet. Als ze echt goed genoeg zijn, komen ze niet in de Mickey Mouse divisie spelen.

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Dus het plan van van der Sar om aansluit8ng te krijgen bij de Europese top is ook kul. We zijn en blijven een opleidingsinstituut met af en toe leuke resultaten in de EL. Laten we eerst maar zorgen dat we vier keer kampioen worden met mooi en aantrekkelijk voetbal.

   1. Widi

    Ik ken nog geen plan. En jij ook niet. Dus noch jij, noch ik kan nu al zeggen dat het kul is. Als het zover is, zal ik het lezen. En dat die spelers niet komen, heeft niets met welk plan dan ook te maken. Onder het plan Cruijff waren die spelers evenmin naar Nederland gekomen. Het is de realiteit. Er zijn minimaal 5 competities met veel meer aanzien waar veel meer geld en roem te vergaren is.

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Ik heb er geen vertrouwen in dat is duidelijk en niet vreemd maar logisch.

  1. BobbyHaarms

   Dat het middelmaat is BR. Maar dat is ook precies waar Ajax met dit beleid thuishoort.

   1. Widi

    Je gaat ook niets anders dan middelmaat kunnen kopen. Heel jong met potentie of middelmaat. Alles met ervaring dat beter is dan middelmaat gaat in Engeland, Spanje, Duitsland, Italie, Frankrijk of zelfs Rusland voetballen. En voor de denken aan onze Mickey Mouse competitie, kijken ze misschien ook nog eerst naar Portugal. Misschien vergeet ik nog een paar landen. We moeten ze dus zelf maken. Geld zat om te investeren in heel veel goede jeugdtrainers. Types als Heitinga die een baantje nodig hebben, moeten het vak eerst maar leren. Maar dus niet bij onze A1. Bij Zeeburgia zou hij niet eens binnen komen.

 6. Overdwars

  Ik ben blij met deze site. Met alle posts dus ook met deze. En als die soms wat langere laattijd nodig heeft dan wacht ik geduldig en denk altijd maar: het zijn vrijwilligers met een groot Ajaxhart die in hun vrije tijd bezig zijn om mij op de hoogte te houden over alles rondom mijn club, mijn ideaal. Bedankt daarvoor!

 7. Koning Haarms Wolfs

  Er komt volgens mij niemand die wat extra’s toe kan voegen naar (dit) Ajax en naar Nederland. Vrees dat we dit jaar al blij mogen zijn met europees voetbal.

 8. AFCA my World

  Twee goede spelers maar,ik zou een heel nieuw elftal kopen en een nieuwe trainer ! ⚽️

 9. -buitenkantje rechts-

  Is Babel in de winterstop niet een optie ipv Younes? Beviel mij goed in Oranje..

 10. Widi

  We moeten “open deur” en “cliché” halen. Die worden hier het meest genoemd.

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Je vergeet “belerend” en “eigenwijs”.

   1. Widi

    Regel jj even koffie voordat je de post gaat verdelen? En wel echt werken vandaag. Niet met je telefoon spelen. Als je de rest van dit jaar je best doet, krijg je een tientje per maand opslag. Kun je ook Fox kijken.

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Widi, jij mag kiezen. Wil je verbale oorlog? Prima, geen probleem. Het compleet verzieken van het forum komt op jouw conto dan. Ik heb momenteel tijd genoeg om giga te gaan zeiken hier. Mij raak je er voor geen meter mee maar zelf heb je al vaker aangegeven van zeiken te balen. Je doet nu zelf erg hard je best. Keus is aan jou.

     1. Widi

      Ik heb de hele avond zitten bibberen………..er kwam van angst geen woord uit mijn toetsenbord.

     2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Het is duidelijk. Begrijpend lezen is een probleem, een groot probleem voor je.

     3. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Je bent echt nog dommer dan ik de afgelopen 24uur dacht. Maar goed, ik ben slechts een postkamer mannetje 😂 Ik heb je commentaar van gisteren aan een aantal mensen laten lezen. Was een gezellige avond. ze hopen op meer gelijkwaardige bijdragen van je.

     4. Widi

      Ik laat me in elk geval niet intimideren. Niet door jou. Misschien als je op een onverwacht moment voor me staat met een klewang. Maar jouw woorden kan ik best hebben.

     5. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Je begrijpt het nog steeds niet he. Bij deze: jij hebt gekozen om het forum te verkloten. Prima ….. ronde 1.

     6. Widi

      Het kan niet veel erger worden. Jij hebt al vetes met Seijs, Eug en Litmanen. En iedereen die jou een keer van repliek bedient, kan hetzelfde verwachten. Iedereen die oblectief is en hier veel leest, weet heus hoe het zit. En velen lezen jouw berichten al niet eens meer denk ik.

     7. EugAjax

      Schrap mij maar Widi. Ik was even paar dagen weg. Ik lees wat bijdragen en ik ga hier geen deel meer van uitmaken. Ik besef dit heb ik al vaker gezegd alleen nu is niks tegen mij gezegd en ben ik voor mezelf geen wegloper. Ik maak sinds nov 2015 deel uit van dit forum. En ik weet dus niet hoe het ervoor was.
      Maar hedentendagen vind ik het een schande van een forum voor de mooiste club van de wereld ons aller Ajax.
      Men roept van alles onder mom “hoort bij Amsterdam”, “straattaal” etc, maar ik weiger langer hier deel van uit te maken,
      Een forum waar het ‘normaal’ is mensen te bedreigen, dood te wensen, ernstige ziektes toe te wensen, vergelijkingen met nazis te maken en wat al niet meer.
      Ik wens jullie allemaal veel wijsheid toe en hopelijk snel weer een Ajax waar we trots op kunnen zijn.
      Op dit forum kan dat helaas niet, enkele uitzonderingen daargelaten.

     8. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Het is inderdaad triest. Het kan zo leuk zijn allemaal. Eug, jongen, het ga je goed.

Reageren is niet mogelijk.