There are no ads, please add some


‘Als je wat wilt bereiken bij Ajax, moet je Bergkamp te vriend houden’

Dennis Bergkamp werkt sinds 2009 bij Ajax, eerst als jeugdcoach en later als assistent bij het eerste elftal. Inmiddels maakt Bergkamp ook deel uit van het Technisch Hart waarbij hij de laatste tijd veel kritiek krijgt over zijn functioneren. Binnen Ajax zou men meer betrokkenheid willen zien van de voormalig aanvaller.

Het vertrek van Peter Bosz is volgens critici het werk van Bergkamp geweest. In juli zei Bergkamp in Voetbal International dat hij zich van geen kwaad bewust was en dat er spelletjes werden gespeeld binnen Ajax. Het was volgens Bergkamp dan ook wel héél toevallig dat Bosz zijn onvrede kenbaar maakte toen Borussia Dortmund aan de bel trok. Ook de relatie tussen Bergkamp en Overmars lijkt bekoeld. Overmars pleitte voor een ervaren coach in de categorie Michael Laudrup, maar ook nu werd Overmars weer gepasseerd en schoof Bergkamp zijn jeugdvriend Marcel Keizer naar voren bij het eerste elftal en werd Michael Reiziger aangetrokken als opvolger bij Jong Ajax. Invloed dus, of noem het macht, valt te lezen in de analyse van het AD.

Hiernaast zou er intern inmiddels enige kritiek zijn op het functioneren van Bergkamp waarbij men meer betrokkenheid wil zien en dat hij zich vaker laat zien op de Toekomst om jeugdwedstrijden te bekijken, iets wat hij na het vertrek van Wim Jonk wel regelmatig deed, maar wat tot verbazing van veel jeugdtrainers sterk is afgenomen. Diezelfde critici fluisteren ook: ‘als je wat wilt bereiken bij Ajax, moet je Bergkamp te vriend houden’.

Bron: AD

 


Gerelateerde posts

174 reacties

 1. Basisspeler

  Langzamerhand komt de waarheid boven tafel. Roep het hier al een tijdje. Het klopt van geen kant op dit ogenblik. Zowel qua organisatie, scouting, aankoopbeleid en trainerstaf. En dat zie je terug op het veld.

  1. De seijs

   Bron AD!!!!!! Een echte kakkerlaken krant! Als ze ajax maar kunnen krenken. Op wat voor manier dan ook. En er zijn er dan weer een paar nep ajacieden zonder club liefde en snel heel snel in paniek raken als het even niet loopt net als vorig seizoen met Bosz! En ja hoor paniek in de tent. Lekkere supporters! Nou supporters? ????

     1. EugAjax

      Basisspeler, waarom op basis van dit slecht verhaal? Gebaseerd op onderbuikgevoelens en geen feiten. Zie hieronder hoe ik hierover denk. Aan jou de vraag wie moet aan roer komen die het beter gaat doen?
      Namen tot nu toe gelezen door mij op dit forum door anderen voorgesteld:
      Trainer Gert Jan Verbeek…………
      Verder kwartet Jonk, Ling, Molenaar en Jordi
      Ling totaal ongeschikt
      Molenaar zeer geschikt.
      Jonk alleen geschikt als opleider, ongeschikt om een afdeling laat staan een voetbalclub te leiden
      Jordi, even neutrale mening. Ik denk dat Jordi zeer zeker kwaliteiten heeft om club te leiden en of trainer te zijn.
      Hoewel club leiden meer zijn ding is denk ik. Alleen geschikt voor Ajax? Waag het te betwijfelen gezien zijn vele eigen uitgesdragen visies. Plus hij heeft zelf aangegeven dat zijn vader zijn visies grotendeels heeft opgebouwd bij Ajax en Barcelona, maar dat hij stuk defensiever denkt in bepaalde opzichten, gezien zijn verleden bij oa Alaves. Maar goed ik kan me vergissen. Alleen zijn eerste grote fout gaat worden aanstellen van Jonk (hoeft nog niet fout te zijn), maar zal Wim een veel te grote verantwoordelijkheid gaan geven. Iets wat Jonk niet zal kunnen dragen vrees ik. Dus ne van kwartet zou ik alleen Molenaar blind nemen en met Jonk en Jordi eerst zeer uitgebreid gaan praten over hoe Ajax en hun tweeen wat voor elkaar kunnen betekenen.
      Als ze dan Ling mee willen nemen, meteen streek erdoor, als ze weer die performance clan mee willen nemen meteen streep erdoor etc.

   1. Basisspeler

    Zoals gewoonlijk sla je de plank weer mis Seijs. Ga eens in op de inhoud! Dat het bericht uit het AD komt weten wij ook wel. Dus, hoe zie jij de rol van Bergkamp binnen Ajax? Wat vind jij van zijn functies en de uitwerkingen daarvan op de organisatie?
    Inhoud Seijs, snap je?

    1. De Ajacied

     Dit is HAANTJES GEDRAG
     En dit hoort en past niet bij Ajax.
     Wordt tijd dat er ingegrepen wordt, in mijn ogen
     ❌❌❌

    2. De seijs

     Niet zo denigrerende basisspeler! Heel simpel gezegd Bergkamp bepaald niets alleen bij ajax. En als jij dat hier kan bewijzen Let wel wettelijk! ! kom dan maar eens met jou verhaal. Snap je?

     1. De seijs

      Ik heb vertrouwen in het beleid basisspeler. En en ik ben zeker geen jankert die wanneer het even tegen zit gaat huilen! Nep supporter.

     2. Basisspeler

      Je bent een schreeuwer zonder inhoud. Niet in staat im een gefundeerde mening te formuleren. Niet serieus te nemen dus.

     3. vak411

      goeie dag hé gaan jullie bij ieder artikel tegebwoordig bonje maken? alleen maar gezeik hier.

     4. Widi

      Begrijpelijk. Als je er echt zo moe van wordt, waarom ga je dan dagelijks de strijd aan met Seijs? Als hij jou niet uitdaagt, daag jij hem wel uit. Een van de redenen voor mij om daar niet meer aan mee te doen was dat het voor mij duidelijk werd dat ik heel veel forumleden geen plezier deed met al dat gekibbel. Ik ga met Seijs om zoals de meesten hier. Veel beter. Jij bent juist degene die het allemaal mogelijk blijft maken. Eerlijk gezegd lijk je er van te genieten en/of lijk je het nodig te hebben. Dan niet zeuren over moe worden. Je doet het zelf. Elke dag weer.

   2. Toppertje

    Deels met eens Seijs. Vorige week kwam het AD met een artikel waarin Tim de Cler mocht uitleggen dat het missen van EL toch wel heel erg is voor spelers van Ajax. Ik geloof ook dat AD het vuurtje bij Ajax heel erg graag opstookt. Daarnaast lees ik in het artikel niet echt veel nieuws en is het niet echt feitelijk. Het is vervelend dat het nog niet draait zoals het moet en ik heb hiet zelf vaak aangegeven dat teveel basisspelers onvoldoende kwaliteit hebben en dat het TH daarvoor verantwoordelijk is. Ik kan me echtet ook de vele reacties aan het begin van vorig seizoen over Bosz herinneren toen het niet goed ging. Zeker van een aantal die nu ook al weer om het hardst roepen. Natuurlijk klopt er organisatorisch een aantal zaken niet maar

    1. Jeroen68

     Tim de Cler is een kakkerlak. En die vindt het maar wat leuk als het slecht gaat met / bij Ajax.

    1. De seijs

     Dat is een gezegde Charka! Maar geen feit. En als het ergens minder gaat dan zijn de minst sterke diegene die het eerste brullen!

     1. Charka53

      Dat kan wel maar deze geruchten zijn niet van vandaag of morgen het is al een tijd aan de gang De seijs

     2. De seijs

      Ja en waarom? Omdat het niet lekker gaat Charka. Maar hoe ging het exact 1 jaar geleden met Bosz! Was nog minder hè. Er wordt vind ik te snel gebrult . En dat komt weer bij die nep ajacied vandaan indojood die zit hier telkens maar de boel op te ruien. En dan komen de meelopers gelijk weer aansluiten omdat het niet goed gaat nu even. Bah misselijke nep supporters.

     3. Charka53

      Vorig seizoen begon ook slecht en het was zeker later voetballend goed vooruit gegaan we hadden wat meer routine op het veld en Bosz en met alle respect ik weet niet of Keizer het zo voor elkaar krijgt als Bosz en met de toch jongere groep , maar ik hoop het natuurlijk wel .
      En als ik ergens op reageer is voor mijn eigen rekening en niet van een ander er zijn nog andere media dan deze topic.

     4. De seijs

      Ik weet ook niet of keizer nu de juiste man is voor ajax. Maar ajax zou ajax niet zijn als men de jeugd of beginnende trainer geen kans geeft. Is altijd al des ajax geweest. Daarom zijn wij denk ik ook ajacieden Charka. Wij houden van iets moois en nieuws. Voorloper zijn. En dat het (te) jong is ja dat stoort mij al een jaar of 10. Ik zeg wel eens de goeie ajax jeugd nekt ons telkens. Op deze manier komen we nooit bij de beste 15 van Europa. Ik ben van mening dat als ajax met een selectie van ongeveer 27/28 jaar het wel zou kunnen lukken. Elk jaar kampioen en goed meespelen in de cl. Denk dat er dan wel veel sponsors met veel geld komen naar ajax. Gewoon zorgen dat je goed meespeelt in de cl dan komen de spelers wel naar ajax en je kan met gemak meer salaris betalen. Uiteindelijk ga (moet) je toch die kant op.

     5. Charka53

      Het geld is een probleem onze jongens worden veel te vroeg weg gekocht voor veel geld en het salaris plafond is bij Ajax te laag om de jongens te houden en om spelers aan te trekken.

     6. De seijs

      Juist dus laat ze maar een paar jaar langer in jong spelen. Laat ze maar wachten en anders gaan ze maar weg. Als ajax constant bij de laatste 8 van de EL speelt krijgt het vanzelf aanzien. En dat is wat ajax nodig heeft. Dan willen ze wel blijven. En het geld is goed.

     7. Charka53

      En wat zo jammer van die jongens is die weggaan ze zitten vaker op de bank dan dat ze spelen en alleen voor het geld want bij Ajax vallen ze op en in het buitenland kunnen ze op één of andere manier de trainers niet overtuigen van hun kwaliteit.

   3. De Nees

    Buiten het AD zijn er genoeg andere bronnen geweest met hetzelfde verhaal over Bergkamp. Dus je argument is als zo vaak weer volledige onzin seijs.

   4. De Nees

    Kijk naar het functioneren van Bergkamp over een langer periode seijs, het is niet zo dat die ‘nepsupporters’ nu het ‘even’ niet goed gaat beginnen te schreeuwen. De verantwoordelijkheid van TH, met Bergkamp als grote roerganger, is een competitief elftal neerzetten, en niet alleen in de ED maar ook internationaal. Die 4 schalen in een slappe ED is geen maatstaf voor een club als Ajax, dat is eerder een voorwaarde. D’r is al jaren geen evenwicht in de selectie. Jeugd wordt bij dozijnen ingepast, routine wordt zwaar op beknibbeld, het mag vooral niet veel kosten want die ‘oudjes’ brengen bij verkoop toch niet veel op. Jeugd wel en daar is grotendeels het beleid op gericht. Daarnaast iedereen die Bergkamp tegenwind geeft wordt eruit gewerkt, die ruzies komen niet zomaar uit de lucht vallen, dat zegt al veel over zijn management kwaliteiten.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Dat Ajax nu zo handelt Nees is een gevolg van de Fluwelen Revolutie. Men was toen ontevreden over de zaken die jij nu juist wil hebben, namelijk de jeugd niet snel door laten stromen en in plaats daarvan ervaren spelers te kopen. Pas maar op, straks wordt je met pek en veren dit forum uitgedragen 😉

    2. De Nees

     Nee Hoeda, hoe Ajax nu handelt heeft niks met de fluwelen revolutie te maken. Veel zaken wat Cruijff voor ogen had heeft Ajax een eigen invulling aan gegeven, maar bij de mislukking daarvan gaven anderen hier, en jij voorop, dan de schuld aan het Cruijff plan. Dat plan was ook geen boekwerk maar op hoofdpunten, want Cruijff’s adagium was altijd ‘het is logisch’, voetbal is geen hoge science dat kan je op paar A4jtes uitleggen. Nooit heeft hij geroepen met schoolelftallen op te draven, hoe zagen Cruijff’s elftallen eruit dan weet je op dit punt zijn visie. Inpassen van zoveel mogelijk jeugd zit een andere gedachte achter nml opbrengsten. Cruijff’s plan was niks meer dan wat hij in de praktijk bij Barca en in de jaren 80 bij Ajax al had bewezen, iedere keer als ik ergens lees dat zijn plan niet werkt dan is dat door onnozelheid van diegene.

   5. nannie1971

    Seijs had het niet beter kunnen verwoorden. Laten wij er nou voor zorgen dat al die stoelen in de arena gevuld zijn. Net als al die stakkers die 5 minuten voor tijd weg gaan. Ga achter je club staan!!

 2. Charka53

  Als Bergkamp zoveel invloed heeft en doet aan vriendjespolitiek wordt het tijd dat hij eens goed op zijn plaats wordt gezet anders moet hij maar opzouten het gaat om Ajax en niet om Bergkamp.

  1. AFCA my World

   Dat roep ik al een hele tijd,topspeler geweest zijn is geen garantie dat je ook een topbestuurder bent ! ⚽️

 3. Indojood

  Ja, hij bepaalt in zijn eentje de koers bij Ajax, zijn (verkeerde) interpretatie van plan Cruijff. Inmiddels is de schade niet meer te overzien. Lekker op het vliegtuig naar Londen zetten, duurt maar 3 kwartier, dat overleeft ie wel.

   1. Dagrump

    Ik breng Bergkamp wel naar de boot/ ferry als het moet !! En direct Wim Jonk terug halen !!! Ik zeg doen !!

 4. Bakkie

  Laudrup had ik ook heel graag zien komen. Een man met rust, zelfvertrouwen en uitstraling. Ik denk dat iedere trainer het moeilijk had gehad in de eerste weken van het seizoen, vanwege de dramatische ontwikkelingen rondom Nouri. Maar ik had het gevoel dat Keizer meer met het team mee rouwde in plaats van de leiding te nemen en het verdriet om te zetten in teamspirit en vechtlust. Natuurlijk, ik begrijp het heel goed. Keizer was trainer van Nouri en ik kan me niet eens voorstellen hoe verschrikkelijk het (ook) voor hem is wat er is gebeurd. Daarom denk ik dat het beter was geweest als er een soort vaderfiguur als Laudrup voor de groep had gestaan die er ook wat verder vanaf staat. Maar goed, dat is achteraf lullen… Niemand kon verwachten dat dit zou gebeuren, laten we het een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden noemen.

  1. KBouter

   Laudrup riep ik jaren geleden hier al om, maar kreeg daarna een Ajax deurwaarder op zijn dak dat ging meen ik om 1 mio. Dat ging ook niet allemaal netjes en Laudrup werd als een dakloze opgeroepen door Ajax, omdat Ajax hem via advertenties oproep..want Ajax had geen adres van hem!!

   Terwijl de hele wereld wist dat hij manager was bij Swansea!!

   Schandalig gedrag van Ajax tegen een heel keurige correcte vent.

   1. HURBIE

    Dat zijn AJAX streken
    We zijn het seizoen slecht begonnen door het voorval van Nouri,laat het dan maar ook een keer slecht aflopen zodat er misschien.koppen gaan vallen bij bestuur en TH
    En dan volgend seizoen met een fris bestuur en TH weer EUROPEES mee gaan tellen
    Want zo kan het niet langer

    Diep in mijn hart wil ik alleen maar een kampioenschap meemaken met ons aller AJAX

    1. KBouter

     Nou….laten we maar eens beginnen met het spelen van mooi Ajax voetbal.

     We waren met Bosz verdomme een eind op de goede weg en Bosz populariteit steeg met de week onder de supporters.

     Dat mooie aantrekkelijke voetbal is in één keer weg en ik vrees dat Keizer voor zekerheidjes gast kiezen in zijn selectie. 3-4-3 zal wel afgelopen zijn!

     1. HURBIE

      Dat was het AJAX spel wat we jaren hadden gemist
      Maar helaas één punt te weinig voor kampioenschap

 5. a.p.

  hier moet zo snel mogelijk een eind aan komen, anders wordt het weer een verloren jaar. Koppen tegen elkaar, uithuilen en eventueel opnieuw beginnen

 6. Ab: Ik mis Johan.

  Er mist complete zelf reflectie. Bij Bergkamp, bij vd Sar, bij Spijkerman en ook bij Keizer. Keizer begrijpt zijn spelers ……niets over zichzelf, niets over rare verkeerde wissels, verkeerde Tactiek. Ze wijzen allemaal nar anderen.
  Ik morgen wel naar de wedstrijd maar als we punten verliezen tegen Vitesse zal ik er echt iet slechter van slapen. Ze verdienen momenteel een plekje in de middenmoot van de competitie.

  1. KBouter

   Komt natuurlijk bij..dat wanneer we verliezen de supporters zich gaan roeren en Bergkamp en Co het heet onder de voeten gaan krijgen.

   Hoop wel..wanneer het zover gaat komen, dat Sar meegaat en dat Overmars gewoon in zijn functie blijft. Die geef ik dik de voordeel van de twijfel.

   1. De Nees

    Eens KBouter. Een oprecht persoon en dat is al heel wat binnen Ajax. Oke her en der maakt hij fouten maar voor een groentje in die functie leert hij duidelijk met de jaren. En Marc krijgt de meeste shit te verwerken van het disfunctioneren van het TH, terwijl DB en Sar dan liever hun bek houden. Tussen Marc en die 2 gaat het nog ’s flink knallen of anders stapt hij een keer op, dit blijft niet oneindig goed gaan.

  2. Litmanen

   AB, heb jij geen ouders?
   Kun je nou nooit eens andere mensen met respect behandelen? Je blijft maar doorgaan met zuigen en beledigen. En waarom? Een soort van masturberen voor gevorderden? Doe nou toch eens normaal.

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Oh ja, iemand naar beneden wensen vanaf de 2e ring is natuurlijk heel normaal. Verder verkondig een mening hierboven waar ik geen zuigen of beledigen in zie.

     1. Litmanen

      O, dus aan Eug vragen of hij een moeder heeft vind jij normaal?
      Die tweede ring was een reactie op wekenlang gezuig en getreiter van jouw kant.
      Al honderd keer uitgelegd, maar ja, die Alzheimer he?

     2. EugAjax

      Dat is inderdaad niet normaal want meneer weet dondersgoed dat ze niet lang geleden is overleden, maar goed ik ben wel wat gewend van meneer AB, ik laat hem links liggen.

     3. Ab: Ik mis Johan.

      Dat weet ik niet Eug. Ik onthou niet alles. Mij gaat het erom dat als je nog een moeder hebt je moet uitkijken met de Seijs. Een goed lezer he. Maar die opmerkingen can dexSeijs vinden jullie normaal. Ook weer helder.

     4. Moosie

      Gelul Seis is de schaamte allang voorbij en Litmanen vond grappen over kanker ook kunnen selectief klootzakje is het.
      Eug wist ik niet maar gecondoleerd pik.
      En als je Seis ziet als een serieuze gesprekspartner dan mot je niet janken als wij daar dan onze mening over geven.
      Lees de talloze belachelijke stukkies maar terug ,over alzheimer gesproken.
      En ja Rari je bent idd een misselijke selectieve goedkope klootzak.

     5. Litmanen

      Moosie je bent een smerige stinkende leugenaar!
      Wil je even aangeven waar ik iets heb gezegd over kanker?

      Dat is meer jouw ding, grote klootzak!

      Het kan eigenlijk niet maar jij bent nog erger dan AB, doorgesnoven konijn!

     6. Moosie

      Ja achteraf ontkennen ben je goed in maar Seiss zijn gedrag was te billijken omdat het tegen mij was dus je lult maar een end weg kun je ook weer over moord en werken in een coffeeshop beginnen fuckig frusti

     7. Litmanen

      Kick eerst even af voordat je weer wat bralt lopende paddestoel. Je bent een schande voor deze mooie club.

     8. AFCA my World

      He jongens moet dat nu altijd zo,we zijn allemaal ajacieden en hebben allemaal een eigen mening,en ja je kunt er weleens fout zitten of gelijk hebben, maar de grootste fout die er bij Ajax is het TH en de RvC, en ja door bergkamp zijn we Bosz en Sanchez kwijt geraakt, als we wel de CL hadden gehaald was sanchez gebleven, nu moeten de Ajaxsupporters boeten voor wat er in de top fout gaat,en dat is erg veel ze zitten er alleen voor hun eigen en niet voor ons aller AJAX ! ⚽️

  1. Litmanen

   Ik denk het ook. Mocht Bergkamp zijn biezen pakken, dan haalt Keizer de Kerst niet. Pakt Overmars zijn biezen, dan zie ik het heel somber in de komende jaren.

   1. Widi

    Ja. Overmars heb ik hier te vuur en te zwaard verdedigd. Al zeker een maand is hij niet echt meer het doelwit van de critici hier. Ik hoop voor Ajax dat Overmars blijft. Voor Bergkamp zal het nu pompen of verzuipen worden. Ik hoop dat alles wat duidelijker wordt en dat gebeurt wat voor Ajax het beste is.

    1. De Nees

     Mss begrijpen nu meer lieden hoe de lijnen echt lopen binnen TH, dat Marc meer een uitvoerder is van wat Bergkamp bepaalt met Sar als rugdekking. Bergkamp bewaakt de ontwikkeling van talenten en hun doorstroming naar hogere jeugdelftallen, daarmee bepaal je dan grotendeels de selectie wie wel/niet aangekocht/verkocht moet worden. Maar helemaal vrijuit gaat Marc niet als directeur Spelersbeleid, in de zin dat hij kritischer moet zijn wat past als aankoop en echt pleiten voor kwalitatieve routine, want de resultaten daarvan zijn tot nu toe te mager.

     1. KBouter

      Lekker…Sanches word verkocht tijdens de VCL en Marc moet dan ff een gepaste vervanger kopen. Ik geef het je te doen.

     2. Moosie

      Ik hou ze allemaal verantwoordelijk voor de puinhoop en zwalkend beleid niet alleen overmars ze maken er samen een kolerebende van.

 7. ajaxpers

  Het verketteren is begnnen en de simpele zieltjes (meer dan genoeg) gaan dit soort fabeltjes geloven.

  1. KBouter

   Maar natuurlijk, en FdB móet ook weer zsm trainer bij ons worden met v Gaal op de plek van Sar!

   Helemaal gelijk

 8. KBouter

  Eindelijk…het spel is geopend en krijgt wat mij en vele andere supporters nu snel vervolg.

  De ins en outs zitten veel dieper nog, maar voor iedereen die pro Bergkamp was, moet na het lezen van dit kleine stukje Bergkamp verhaal toch een vieze smaak in de mond gekregen hebben.

  Hoop dat dit doorgezet gast worden en dat Bergkamp met zijn dominante verwende gedrag de deksel op zijn neus krijgt.

 9. Indojood

  Ik heb over dit heerschap al genoeg gezegd de afgelopen jaren. Jammer om mijn bevindingen bevestigd te zien want onze club gaat hierdoor naar de tering.

  1. KBouter

   Dat vonden en vinden er wel meer Indo, alleen sommige…waaronder ik vond wel dat Overmars misschien wel niet de slechtste van het stel was/is.

   Maar we zijn er al duidelijk jaren over eens dat Bergkamp en Sar totaal geen toegevoegde waarde hebben en het proces alleen maar verstoren of op een negatieve manier beïnvloeden. Het is alleen jammer dat hier ook echte Ajacieden zitten die alleen maar naar Bergkamp kijken als voetballer en dat we daarom zoveel respect moeten hebben.

   1. Indojood

    Wat betreft Overmars, misschien. Niettemin vind ik zijn voorkomen en communicatie verwarrend en tegenstrijdig. Uitleg van Ziyech’s transfer en men bleek al een jaar met Neres bezig te zijn terwijl in zomer 2016 werd verteld dat men niet in Brazilië scout. Ook deze zomer weer met Sanchez, wel te koop, niet te koop, prijs noemen.

   2. Indojood

    Ja, wij zijn het daar over eens. Ook over Van Basten mag je van sommigen niets zeggen vanwege zijn voetbalverleden. Twee keer heeft Johan de weg voor hem vrijgemaakt, twee keer heeft ie Johan laten zitten.

     1. Indojood

      En hij kwam altijd weer terug uit liefde voor de club maar werd keer op keer afgewezen. Ken je geschiedenis.

     2. Litmanen

      Hou eens op met die blinde adoratie. Hij ging destijds naar 010 om wraak te nemen op zijn grote liefde.
      Ik ben een grote fan van Cruijff, maar je kunt doorslaan.
      Dus, geschiedenis les 1, Cruijff vertrok zelf om Ajax een hak te zetten. Nu niet meer vergeten ok?

      Het liet zien dat een rancuneuze Cruijff geen plezierig mens was.
      Als je aan les 2 toe bent hoor ik het graag.

     3. De Nees

      En terecht dat Cruijff een hak zette. Maar niet tegen Ajax maar tegen Harmsen, want als je zo genaaid wordt dan gelden andere wetten. Johan was niet van de ‘bend over’ soort maar oog om oog tand om tand, prachtig zo moest je klojo’s als Harmsen aanpakken. Wil wel ’s weten hoe vredelievend jij zou blijven als je zo bedonderd werd.

     4. Widi

      Dus omdat hij Harmsen wou pakken, mocht Ajax daar onder lijden? En de grootste vijand kampioen maken? Cruijff was geen heilige. Als hij tegen je was, was hij zo rancuneus dat je kop er hoe dan ook af ging. Het stoort me dat sommigen hem hier neerzetten als een zielige man die met een gebroken hart stierf. Dat past niet bij Cruijff.

     5. Ab: Ik mis Johan.

      Lezen Widi lezen. Er wordt hier vaak genoeg gezegd dat Cruijff geen lieverdje was. Het was een bewuste en terechte hak, een keiharde gemene actie die Harmsen en dus Ajax op dat moment 100% verdiende. Hij deed dit als reactie op en als start van een vete.

     6. Widi

      Dus die club die hem veel gegeven had, zijn moeder een baan gaf nadat zijn vader was overleden, al die mensen waar hij van hield, mochten lijden omdat hij één man terug moest pakken? Ja dus. Dat was ook Cruijff. Niet alleen liefde voor Ajax. Een grotere voetballer en Nederlander krijgen we nooit meer. Maar laten we wel gewoon uitgaan van de feiten.

     7. Ab: Ik mis Johan.

      Zo kan je zaken ook verdraaien. Ik noem het: dus dit flikte de club hun grootste speler zonder wie ze nooit al die successen hadden kunnen halen. De club cq Harmsen dacht, zo dat hebven we binnen, we kunnen het nu wel zonder die jongen. Daar dacht Cruijff dus anders over en terecht zoals vrijwel altijd. Kortom Widi, nu geen Eugiaans gedrag gaan vertonen, dat staat je niet.

     8. Widi

      Je verdraait zelf. Je zegt zelf dat Harmsen hem flikte en dat hij Harmsen wou pakken. De club flikte hem niet. Al die mensen die hem op handen droegen flikten hem niet. Supporters ook niet. Die wisten het pas toen het te laat was. Het verschil tussen mij en Eug is dat ik niet veel woorden nodig heb om jouw ongelijk aan te tonen. Johan heeft het later ruimschoots goed gemaakt. Maar als we hem beschouwen, nemen we alles mee. En we vergeten daar niets bij. Ook niet omdat Jonk is weggestuurd bij Ajax. 1 agenda AB. Geen dubbele agenda’s. Fijn weekend.

     9. De Nees

      Diezelfde club die Johan zoveel gegeven had stond op dat moment niet op om Harmsen de tent uit te gooien of wel? nee ze waren het ermee eens! En betrek niet de supporters hierbij, je kan niet alles maar accepteren om je supporters te pleasen, het ging hier om het bestuur wat Ajax vertegenwoordigt en dat dus achter Harmsen stond. Maar als je het toch zo sneu vindt voor die supporters, dan hadden die Harmsen de straat op moeten trappen zodat Johan terug kon, maar dat deden ze niet, dus geen schijnheilig verhaal ervan maken. Johan heeft meer voor Ajax betekent dan andersom. En ook al is het je grote liefde dat wil niet zeggen dat je dan ook alles moet accepteren, je eigen kind waar je zielsveel van houdt straf je ook als het moet. Ajax is geen heilig huisje, als het onrechtvaardig handelt dan past daar straf op, daar wordt een organisatie professioneel van.

 10. Vak 120

  Het is toch te gek dat heel ajax door bergkamp word bepaald!!?? Wat een amateur club en watjes!!! Stamp bergkamp gewoon buiten joh!

  1. HURBIE

   Goeie spelers en keeper geweest maar slechte leiders voor een club als Ajax
   Zijn niet capabel genoeg voor zo’n functie

 11. Indojood

  Ben geen fan van FdB’s voetbal maar de trap na van Bergkamp dat ie naast FdB op de bank als assistent zich zat te vervelen over het vertoonde spel vond ik schandalig.

    1. Vak 120

     Ja zielige personen,ik denk dat die L’amie er ook zo bij zit! Zelfs hij mag een mening hebben….echt lachwekkend!

 12. Indojood

  Stond allemaal in de eerste bevindingen van Ling. Bergkamp wees als enige naar Jonk als schuldige, laffe streek. Ajax ontslaat de “boeman” Jonk en zorgt voor een breuk met Cruijff. En nu zijn we het lachertje.

  1. EugAjax

   Dat kan Ling dus niet eens weten want meneer heeft maar liefst 5 minuten met Dennis gesproken……knap hoor Tscheu echt heel objectief rapport. Grootste aanfluiting historie Ajax en jij gelooft hem !

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Indojood gelooft hem, Jonk gelooft hem, ik geloof hem maar bovenal ….. Johan Cruijff gelooft hem. Zeg dan gewoon eerlijk: ik geloof Johan niet.

   2. De Nees

    Soms weet je in 5 minuten genoeg. Dit spelletje is geen hogere wiskunde, management en organisatie ook niet en als je zoals Ling een tijdje meeloopt in voetbalorganisaties dan zie je op voorhand ook al genoeg. En het was ook niet zo dat hij niks wist van het reilen en zeilen binnen Ajax alvorens hij het rapport schreef. Op miereneuk niveau vinden de hijgers vast afzeikpunten op Ling’s rapport maar zijn belangrijkste bevindingen heeft nog steeds niet aan kracht ingeboet en dat is waar het omgaat en nergens anders om.

    1. Indojood

     Inderdaad Nees. Ling noemde man en paard en dan zie je dat de boodschapper van het slechte nieuws wordt aangepakt en met de boodschap zelf niets gedaan wordt.

     1. EugAjax

      Trio lovers van Ling. Echte complete onzin wat jullie schrijven het is zelfs ironisch. Belangrijkste kritiekpunt is juist wel wat mee gedaan, en de voetbalorganisatie en taakverdeling is daarop aangepast. Het ironische is dat juist op die veranderingen de meeste kritiek van jullie komt………….en mbt Ling. Goed lezen zijn rapport is totaal niet objectief. Dan had je met allen geledingen binnen de club moeten praten en dan pas je bevindingen geven niet alleen de kritiekpunten van de heer Jonk noteren en dan een rapport schrijven.
      Dat is grootste kritiekpunt en reden waarom dat rapport meteen de prullenbak in moet en nooit meer naar kijken…echt een gedrocht van een rapport. Beetje de slager die zijn eigen vlees keurt………

    2. Widi

     Een gesprek van 5 minuten en daar conclusies aan verbinden. Dat is gedaan in het rapport Jaap de Groot. Ling kan geen twee zinnen normaal op papier krijgen. Dus dat deed Jaap. Jullie groepje heeft echt een aantal goede argumenten. Maar als je dan met Ling aankomt…………

     1. Moosie

      Dus als je de argumenten niet kunt weerleggen val je de persoon aan?
      Wat een zwaktebod is dat.

   3. De Nees

    De aversie tegen Ling is zo groot dat het jullie niet eens boeit wat er mis is binnen de club, bashen op Ling is nml belangrijker. D’r is geen reet verandert in die 6 jaar TH anders had je de Bosz klucht niet gehad, geen vriendendiensten onder mekaar en op technisch vlak waren we nu niet als een gieter afgegaan, dus flikker op met je er is wat gedaan met de kritieken. En wat maakt mij een of ander rapport uit, ik ben niet blind voor wat er gebeurt bij Ajax, daar heb ik en veel andere supporters hier geen rapport voor nodig. Oh jee het is niet objectief of meneer kan nog geen 2 zinnen normaal schrijven…net jankende pubermeisjes. Ling kaart aan wat er mis is bij Ajax en meer hebben jullie niet nodig, gaan jullie hier als wijsneuzen rapport opmaak en procedure beoordelen soms?

 13. Kingkong

  Een club , een bedrijf dat accepteerd dat een persoon ongeacht zijn vroegere verdiensten voor die club / bedrijf zijn invloed misbruikt zonder verantwoording te hoeven afleggen is gedoemd ten onder te gaan .
  Gelieve snel integrijpen voor er niets meer over is EXIT Bergkamp!!!!!

  1. De Nees

   Ajax heeft een berucht track record om goed bedoelende personen te beschadigen en hen met pijn in het hart weg te sturen. En van waaruit? uit machtswellust, jaloezie, winstbejag, eigenwijsheid. Dat bijt vroeg of laat een keer terug. Ajax is omgeven met een slechte karma.

 14. Gert Ajax

  Vreemd dat dit niet intern opgelost kan worden.
  Het wordt tijd dat er iemand het boetekleed aantrekt en vertrekt want het rommelt aan alle kanten

 15. JohnDoe77

  Het moeilijke van dit verhaal is dat Bergkamp onzichtbaar is. Wij als fans weten niet wat hij wel of niet hoort te doen en wat hij doet. Alleen in dit soort stukjes lees je hier en daar het één en ander. Dennis is voor mij en mijn generatie een held, één van de grootste Ajaxieden die wij hebben zien spelen, maar wat je nu tussen de regels door leest valt tegen. Tijd voor opheldering; neem je verantwoordelijkheid en laat jezelf zien Dennis!

  1. Indojood

   Wat jij zegt is precies waarom dit soort dingen kunnen blijven dooretteren. Bergkamp is een held dus wordt het falen te lang met de mantel der liefde bedekt. Bij Van Basten idem. En we hoeven niet altijd het fijne te weten. Kijk gewoon eens naar de ontwikkeling van de club de laatste twee jaar sinds het bekend worden van de problemen in 2015. Behoudens een opleving onder Bosz zakken we steeds verder weg.

 16. EugAjax

  Onvoorstelbaar, of eigenlijk niet na gister, wat ik hier lees af en toe. Gebaseerd op een verhaal uit AD. En gebaseerd op conflict met Bosz (ook Rotterdam), gebaseerd op ‘anonieme’ bronnen……
  Er zijn er zelfs zichzelf echte Ajacieden noemende personen die hopen dat Ajax gaat verliezen zondag………..
  SCHANDALIG en precies de reden waarom ik gister dus over steun schreef.
  En dan ook nog twee grote lijnen in verhaal.
  – Bergkamp heeft te grote invloed
  – Bergkamp hoeft nergens verantwoording over af te leggen.
  Beide statements totaal onzinnig.
  Nog een keer
  Laatste 2 jaar 4 (!) grote interviews met Dennis over hoe en wat binnen Ajax en zijn verantwoordelijkheden. Leg dat naast aantal interviews van bijv Van Geel of Brands….
  Bergkamp is hoofd Betaald Voetbal, hoezo geen verantwoordelijkheid?
  Dat Dennis niet alles wat binnen Ajax gebeurt van de daken schreeuwt in tegenstelling tot bijv een Jonk in verleden wil niet zeggen dat hij nergens verantwoordelijk voor is en of zich voelt.
  Conflicten ja bij betrokken. Hoeveel? Drie! In hoeveel jaar ? Zeven goh wat veel zeg. Waar gingen die conflicten over?
  Jonk genoeg over gezegd, teveel performanche coaches die leidend werden niet aanvullend.
  Bosz wil hele staf vervangen inclusief Dennis. Bergkamp als minder beoordeeld dan all mighty Kruzen, laat me niet lachen……
  Trusrtfull ja aangesteld door De Boer ZONDER medeweten van Bergkamp, niet handig en mss ook niet toevallig sinds Frank teveel blind vaart op Orlando presteert hij ook minder en maakt hij verkeerde carriere keuzes……..
  Dus zichzelf noemende echte Ajacieden die hopen dat Ajx zondag gaat verliezen schaam je en lever je seizoenkaart in!
  Ga nar De Kuip, want Rotterdammers vertellen altijd de waarheid toch?
  Ajaxpers ik ben dus eens heel veel simpele zieltjes hier”……………….

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Tering Eug, geef het op. Zelfs Ajax wil jou niet hebben. Ga lekker de kroeg in met jecAjax vriendjes Ajaxpers en de Seijs. Die namen noemend zegt genoeg over het IQ van jullie alle drie. Niemand mag iets van Bergkamp zeggen maar oh wee als de namen Jonk en Ling worden genoemd. Dan is de wereld te klein en worden die ter plekke verketterd.
   Feit is als we echt iets onzinnigs willen lezen hier: lees Eug. Wat een ongelooflijke idioot ben je toch en dat mag ik zeggen want dat is mijn mening.

  2. KBouter

   Eugje…je vergeet dat bv Overmars met een trainer op de proppen kwam, waar het hele ajaxvolk mee eens was, maar nee…zijn zin en jeugdvriend Keizer moest zo nodig naar voren geschoven worden.

   Met Bergkamp valt dus niet te overleggen…hij gast zijn eigen gang en drukt zijn mening door

   1. EugAjax

    KBouter. Tendele waar. Keizer was altijd beoogde opvolger Bosz en daar was iedereen het mee eens binnen Ajax. Toen rende Bosz bij eerste beste aanbieding en wat nu dan? Dan durft Dennis en Sar het aan met Keizer en Overmars idd nu nog niet. Dan wil men Laudrup. Jij bent al jaren groot voorstander maar velen reageerden als door wesp gestoken toen in zomer de naam langskwam. Ik had het ook betere keus gevonden, vanwege te vroeg vertrek Bosz.
    Alleen ik denk dat Laudrup niet wil, zie belasting zaak (en ja slecht behandeld door Ajax heel slecht).
    Maar goed wil niet zeggen dat je dan maar een van de grootste Ajacieden moet verketteren op basis van een mindere periode.
    Eerste 5.5 jaar ondervDer Boer 4 titels en ja eens niet altijd wonderschoon voetbal, dat steekt ook Dennis maar als hij daar wat over zegt word het tegen hem gebruikt……
    Dan 1 jaar Bosz Europese finale sinds 1996 en mooi voetbal….
    Nu zeer slechte start ja klopt maar daar is genoeg over geschreven gister tussen ons😄.
    En op basis van deze feiten zijn er een boel supporters die willen dat Ajax morgen verliest omdat ze dan eindelijk weg zouden gaan.
    Ik vind dat not done.
    Er is kritiek mogelijk en ook terechte maar als Ajax veld betreed dien je achter je club te staan en niet een fictief zwart gele sjaal om te doen morgen.
    En voor de supporters die echt alles geloven wat uit Rotterdam komt. Over paar weken naar De Kuip kunnen jullie met je broeders zien dat Ajax inmiddels weg omhoog heeft ingeslagen.

     1. Widi

      Kap nou godverdomme eens over zijn bedrijf! Je gunt hem gewoon geen succes en geen klanten. En dat is zielig gedrag. Jij zegt zelf dat je een eigen bedrijf en je zit de godganse week op dit forum te typen. Heb je ook geen klanten dan? Hou het nou eens op de inhoud en val niet steeds mensen persoonlijk aan. Je hebt een inhoudelijke mening. Dus je hebt die rotzooi niet nodig.

     2. EugAjax

      Widi dank je man, maar laat gaan, net zoals juist bij Litmanen geschreven. Ik ken hem niet anders dan dit. Ik laat hem links liggen. Beste medicijn is tip aannemen die ik van jou, Litmanen en BR in verleden heb gehad. NEGEREN die meneer AB

     3. Ab: Ik mis Johan.

      Klopt, ik gun hem geen succes daar ben ik eerlijk in. Meer mensen zouden zo duidelijk moeten zijn ipv maar draaien en draaien. Je vraagt naar mijn klanten? Als je had opgelet weet je dat ik niet meer hoef te werken maar kan en mag werken wanneer ik wil. Nu niet zeggen dat ik zit te pochen, jij vraagt er naar niet ik. Verder zal ik hier Eug, de Seijs en Litmanen daar waar mogelijk altijd persoonlijk aanvallen. Gelukkig ken ik ze niet in de real world en dat wil ik, op een uitzondering na, graag zo houden.

     1. KBouter

      Je bedoelt Bergkamp!

      Juist als voetballer 1 van de grootste met v Basten, respect voor wat ze gepresteerd hebben als voetballer…als mens zwaar door de mand gezakt.

     2. EugAjax

      Kbouter, ik bedoel inderdaad Bergkamp 😄. Op wat voor manier zijn Marco en Dennis als mens voor jou door ijs gezakt? Voor mij in ieder geval niet. Marco wel als trainer, hoewel zeer goed voetbal bij NL elftal, maar dat vind Marco zelf nog meer dan wie dan ook.

  3. Ab: Ik mis Johan.

   Oh ja, ik zal waarschijnlijk zelfs een sarcastische glimlach hebben bij verlies zondag. Soms moet je als club en supporter door hele diepe dalen. Ik kan dat accepteren als het ook de nodige positieve gevolgen heeft. Jij blijft liever stil zitten op een zinkend schip. Blub blub blub

  4. Basisspeler

   @EugAjax. Veel tekst wasrbij je niks zegt over de twee hoofdpunten die je wilde weerleggen. Je wekt de indruk dat het in je hoofd chaos is en je daardoor vreselijk veel woorden nodig hebt om je punt te maken.

   1. EugAjax

    Basisspeler, wat jij nu doet is wat je Seijs hierboven verwijt………zonder inhoud reageren. En jij doet er dan nog schepje bovenop door persoonlijk te worden. Geen probleem hoor. Maar pot verwijt ketel……..
    Ik verwijs toch naar zijn interviews en al vele malen heb ik die besproken hier. Dus teruglezen of je een keer verdiepen hoe het echt gaat bij Ajax.

  5. De Nees

   Goedkoop scoren weer, bron AD dus zogenaamd troep maar vergeet voor het gemak dat dit verhaal over Bergkamp al elders meerdere malen is geschreven. En kritiek op Bergkamp beamen met…”ja eens maar ja…” en dan komt eugje met een verzachtend argument. Hij is idolaat van Bergkamp daarom zal hij dit wanbeleid blijven vergoelijken want ja hij is wel een ECHTE Ajacied. Maar de echte supporters ageren juist tegen wanbeleid omdat ze de club naar de kloten zien gaan. Eug ziet niet dat je juist een nepsupporter bent als je dit alles maar accepteert. Maar ja als je kunt juichen voor eencellige organismen als seijs dan weet je al met welk niveau je te maken hebt.

   1. EugAjax

    Ach als je niet meer reageert op AB, dan komt zijn nick De Nees. Zal ik ook maar even links laten liggen een en dezelfde persoon😄. Ik ben inderdaad idolaat van Bergkamp. Jij noemt vier titels en een Europese finale in 6.5 jaar wanbeleid. Ik noem het de weg naar stip aan horizon. Winnen van de CL. ik heb al zo vaak gemeld hoe ik dingen zie en keurig uitgelegd. De Nees lees maar terug. Voorlopig is regime Bergkamp zoals jullie graag willen laten geloven (even voor goede orde hij beslist totaal niet als dictator) meest succesvolle sinds periode Van Gaal. En eens Ajax hoort wat mij betreft structurele Europese top na te streven en door verstoorde voorbereiding en opstandige trainer (Bosz) hebben we de slechtst denkbare start die je je maar kan voorstellen.

    Beetje begrip man. Alleen dan moet je empathisch vermogen hebben….maar Ajax komt hier hopelijk sterker uit terug. Want er is nog nooit een geplaveide weg naar de top geweest. En om dat in te zien even een quizvraag.
    Ik hou van die man, maar hoe vaak is Johan kampioen geworden in de ED?
    Zie alles relatief. Ja een Europa Cup en prachtig voetbal genieten en helemaal Ajax eens.
    Maar nu even route Europa Cup, langs Bursaspor, Olympiakos, Malmo, Zaragoza en Leipzig………
    Was het vroeger dus niet veel makkelijker om Europees succes te hebben?
    Laat ik de zeer grote financiele verschillen met top maar even buiten beschouwing.
    Alles dus relatief.
    Dus ja als je al kan spreken van heerschappij Bergkamp, hoop ik dat hij nog heel lang blijft heersen!

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Beste Eug, als ik ook “De Nees” zou zijn is het een verdomd lange reactie die je geeft op iemand die je negeert. Eerder in dit topic reageer je via via op mij, niet echt consequent. Dat handelen zal ook tot gevolg hebben gehad dat je bedrijf niet van de grond is gekomen. Verder verwelkom ik De Nees als onverwachte tweelingbroer. Mijn fam. wist ook van niets. Wat betreft je moeder, nee dat wist ik niet. Ik lees jouw stukken zelden helemaal. Fijn dat je de Seijs zijn gang laat gaan in hele zware en heftige beledigingen richting mijn moeder. Wees trots op jezelf.

     1. Widi

      Hij is nog geen maand bezig en jij weet dat zijn bedrijf niet van de grond is gekomen? Je gunt hem geen succes? Hoop voor jou dat karma niet bestaat. Ik gun hem wel succes. En jou ook. Waarom niet?

   2. De Nees

    Ik zit 100 keer liever op 1 lijn met AB dan als jij Eug die in het debiele kamp zit van Seijs. Wel mooi dat je hoofd niet kan verwerken of AB een 2e nick heeft of toch niet? Verwart het je? Raak je van de leg? Je hebt geen sterke uithalen op de Nees omdat hij niet als AB beledigt waarop je je reacties kan richten. Voordat ik op dit forum kwam volgde ik je posts geregeld en jij bent iemand die vervuilend werkt met je meningen die je nagenoeg als bewijs opvoert en het Ajax wanbeleid zoveel als mogelijk recht praat. Vandaar mijn fellere reacties naar jouw want wat jij doet is heel kwalijk, de minder ingewijden weten niet beter en gaan jouw verdraaiingen op gegeven moment nog geloven ook.

    1. Widi

     Of je nu een nick bent van AB of niet, het is een stuk prettiger dat jij je veel meer op de inhoud richt. Dat laatste wat je schrijft is voor vaak de reden geweest om mensen die het vaak met jou eens zijn tegen te spreken als het over Marc Overmars ging. Ik wilde net als jij niet dat minder goed ingelichten dat allemaal zouden geloven en overnemen. Omdat ik gewoon wist dat het niet waar was. Nu met Bergkamp ben ik daar niet zo zeker van. Dus hou ik me op de vlakte en probeer ik me te informeren. De discussie hier kan daar bij helpen, zolang het niet persoonlijk wordt en zolang de duscussie niet wordt vervuild door verborgen agenda’s.

     1. De Nees

      Eug krijgt van AB en mij meeste weerwoord schijnbaar, zal best weet het niet, maar daarom ziet hij ons liever als een persoon, maar hij weet ook wel wie AB is en wie de Nees, zo niet is het een nog grotere druiloor dan ik dacht. Hij wordt geschaard onder de Seijs denkers, dat is pas lachwekkend en triest tegelijk. AB verwoord (inhoudelijk) zoals ik ook vaak denk en katten doe hij vaak op dezelfde personen die zelf ook uitdelen, dus ja zeg het maar.

    2. Indojood

     Mwoah, ik denk dat dat wel meevalt, De Nees. Een rondgang langs diverse supporter sites laat zien dat er momenteel bijzonder weinig draagkracht is voor het TH en de staf, met Bergkamp in het bijzonder. Supporters hoeven niet alle details te weten, ze zien ook wel dat we aan het wegzakken zijn, behoudens een memorabel seizoen vorig jaar.

     1. De Nees

      Valt idd ook wel mee Indo. Maar het is vooral de aversie tegen iemand die met hand en tand dat verdedigd wat mij al jaren het meest tegenstaat bij dit Ajax. Zo negatief is Dennis nog niet in het nieuws geweest, maar als je niet zuiver op de graad bent dat achterhaalt je dat toch wel op den duur.

    3. EugAjax

     De Nees jij stipt precies aan waarom Ajax zich vaak in eigen voet schiet. Dat zit door hele organisatie heen. Wat vraag je je af? Dat denken in kampen. Ik denk niet in kampen. Ik zie iedereen als echte Ajax supporters die het beste met club voor hebben alleen verschillen we van mening over waarom het nu zo slecht gaat.
     Alleen AB zie ik hier als grote uitzondering. Die is hier niet uit liefde voor de club.
     Mbt vergelijking tussen jou en Ab. Ligt niet aan dat ik alleen weerwoord van jullie krijg. Ben je jezelf nu niet aan overschatten?
     – AB en weerwoord naar mij. Lees laaes eens terug. AB gaat altijd tekeer tegen me. Zelfs en dat kan je opzoeken als ik quotes uit zijn eigen bijdragen gebruik. Dus niet serieus te nemen
     – jij bent dan vaak eens met AB. helemaal goed, maar je staat op dit moment op ca 20 exact dezelfde quotes als AB naar mij. En dan bedoel ik zinnen met geen enkel woord verschil. Maar goed dat kan toeval zijn 😄😄😄. En nee ik geloof niet in toeval.

    4. EugAjax

     En De Nees, sorry hoor. Dat je mij wilt beledigen of aanpakken ga ke gang no problem. Maar om vele forum leden hier weg te zetten alsof ze geen eigen mening kunnen verkondigen………….echt onvoorstelbaar. Deze mensen zijn allemaal capabel genoeg om hun mening te vormen en die te uiten. Die hebben daar absoluut maar dan ook echt absoluut mij daarvoor niet nodig. Je geeft me teveel eer hier en geeft de gemiddelde forum lid een veeg uit de pan. Jammer.

     1. De Nees

      Laat hem maar AB. Ik moest lachen om zijn fanatasie conclusie over de forumleden. Eug probeert schijnheilig een wit voetje te halen bij de leden. Rustig maar eug, de seijss en litmanen staan alvast achter je hoor.

 17. Ab: Ik mis Johan.

  “Denigrerende” “Let wel wettelijk? ” Ook een keer iets gelezen maar weer niet gesnapt.

 18. Iamsterdam2015

  Ik lees niet alleen dit artikel met verbazing maar ook de reacties van sommige mensen hier. Halve waarheden of fabels worden voor waar aangenomen als ik de reacties mag geloven. Kijk, ik zit er niet bij (net als 99% van ons niet) dus kan ik niet oordelen. Net zo min als dat ik zeg dat dit artikel niet/wel waar is. Laten wij er maar vanuit gaan dat wij nooit de waarheid zullen weten. Haantjes gedrag noem ik het. Het is gewoon een puinzooi boj onze club en dat er wat moet veranderen is duidelijk, maar wat…..???

 19. Ab: Ik mis Johan.

  Net het hele artikel gelezen. Conclusie: gewoon feiten op een rij. Niks onrust stokerij. Feiten die bij velen hier al duidelijk waren maar het is goed als het landelijk gepubliceerd wordt. Nu is het nog rook, vuur zal hoop ik snel zichtbaar worden.

 20. -buitenkantje rechts-

  Eerlijk gezegd weet ik niet precies wat ik ervan moet denken.. De merkwaardige positie van Bergkamp binnen de club is algemeen bekend. Of Bergkamp daar op deze wijze misbruik van maakt weet ik gewoon niet. De schijn heeft hij wel tegen door de aanstellingen van Keizer, Reiziger en Ouaali.. Ook het feit dat je hem nergens op kan”afrekenen” is merkwaardig. Nu Ajax uitgeschakeld is voor Europees voetbal en punten laat liggen tegen relatief makkelijke tegenstanders krijg je gerommel binnen de club. Dat is logisch.
  Overmars heeft zelf ook al eens aangegeven dat de RvC niet het probleem is bij aankopen. Wat dan wèl het probleem is laat zich raden. Ook Sar blijft oorverdovend stil. Clubicoon Swart was erg kritisch tov het Ajaxbeleid.
  De schijn heeft Bergkamp dus tegen.
  Heb wel moeite met artikelen waarin anonieme bronnen worden gebruikt en zinnen als “er wordt gefluisterd dat..”

  Je moet je afvragen wie dit soort info lekt en welke belangen er spelen. Wie heeft er voordeel bij het uitlekken van deze info? Hoop alleen dat Ajax hier sterker uit komt en dit niet het begin is van een lange crisis..

  1. De Nees

   Nou BR volgens mij geef je juist wel aan hoe je denkt. Je benoemt precies de feiten waar het om draait en wat de meesten hier als jarenlange wanbeleid zien.

  2. EugAjax

   BR laat dit even op je inwerken, neem fotos van teletekst want HEERENVEEN KOPLOPER EREDIVISIE! Top man. Vind je het vast niet erg als Ajax volgende week het stokje overneemt? 😄.

 21. Widi

  In elk geval is er veel te veel verdeeldheid binnen Ajax en ook binnen haar supporters. Het heeft niet veel zin om hier elkaar maar te blijven afmaken. We kennen elkaars standpunten wel. We hebben er allemaal belang bij dat het de goede kant uit gaat met Ajax. In mijn beleving zal Bergkamp dit moeten weerleggen of beamen en dan veranderen of opstappen. Zal wel opstappen zijn. Anders blijft het etteren. Volgens mij heeft niemand een hekel aan Keizer en ziet iedereen dat hij desondanks onze man niet is. Niet nu. Er moet dus iets gebeuren. Ik verwacht dat deze publicatie ervoor zal zorgen dat er morgen veel harder en veel langer door veel meer mensen gezongen zal worden. Hoop dat Dennis er snel iets mee doet. In het belang van Ajax.

  1. EugAjax

   BR en Widi niet met alles eens natuurlijk, maar ik ben in ieder geval blij met het belang wat jullie aanstippen. Dat is belang van Ajax ! Ik heb alleen moeite met de schijn tegen die vooral Dennis heeft. En Dennis dingen laten uitleggen dat zal alleen maar olie op vuur zijn, want barbertje moet hangen.
   Kritiek van een icoon als Swart moet je altijd serieus nemen als het gefundeerd is. Ik heb het even niet gehoord of gelezen. Als het maar niet in trend is van uitspraken na gelijkspel De Graafschap uit. Maar ik neem aan dat zijn kritiek gefundeerd is. Zo ja serieus nemen.
   En nooit beroerd zijn om dingen te veranderen. Grootste doorn van mij in het oog zijn de dubbel functies Bergkamp en Sar. Hoewel met Dennis word wel overdreven. Hij is specialisten trainer van de spitsen en zit niet op de bank. Dus scheidslijn is inderdaad erg dun, maar ik zie hier nog niet teveel ‘conflict of interest’

   Komt bij dat Dennis niet in zijn eentje beleid bepaalt op voetbalgebied, dus ook al zou hij teveel macht willen hebben dan kan dat bijgestuurd worden door Sar en Overmars.

   Beste is om Sar Algemeen Directeur te houden.
   Dennis hoofd Betaald Voetbal.
   Nieuw te benoemen voorzitter TH (Molenaar?)
   En goed overleg over spitsen specialisten trainer. Als Dennis dat al blijft doen (vooral hele goede geluiden van Dolberg, Younes, Kluivert etc over zijn kennis en kunde) dan heel goed afbakenen dat staf eerste eftal zijn eigen werk kan doen (ik vermoed dat dat al zo is) maar de massale perceptie is niet zo en dat moet je wegnemen.
   En na afbakenen heel goed communiceren naar je buitenwereld hoe de lijnen nu lopen.

   Maar nogmaals dat laatste is mss belangrijk maar gezien de vele negatieve reacties hier en ook al in stadion zal dat eerder olie op vuur zijn denk ik.

   We gaan het zien. Wat ook weleens helpt paar flinke veegpartijen op het veld………slaat stemming vanzelf weer om😄👍

 22. Widi

  Even iets leuks tussendoor: zie net een leuk filmpje van Ruben Schaken en zijn zoontjes. 1 speelt bij Feyenoord. De andere bij Ajax. De eerste vertelde keurig dat hij bij Feyenoord speelt aan de rechterkant. De andere: ik speel bij Ajax want ik ben gewoon goed. Beter dan mijn vader en mijn broer. Heerlijk. We leven nog. Er is nog hoop.

  1. EugAjax

   😂😂😂😂😂😂😂😂mooi verhaal Widi prachtig Amsterdams bluf en vaak is het ook gewoon zo!

   1. Widi

    Dat is toch wat Ajax Ajax maakt! Hij is 8 jaar. Zijn vader speelde bij Feyenoord. Zijn broer speelt er nu. En nu al is hij lang genoeg bij Ajax om dit soort heerlijke bluf teksten eruit te gooien. Bluf moet natuurlijk wel waar gemaakt worden. Ik kan niet wachten tot Ajax 1 dat weer doet op het veld.

    1. EugAjax

     Klopt hoor dat is juist zo prachtig van deze club. En echt hoor dan moet het alleen nog even waargemaakt worden. En na een vervelende start word het hoog tijd dat we weer kunnen genieten en juichen!
     Morgen te beginnen op een ouderwets mooi tijdstip zondagmiddag 14.30. Ik ben benieuwd!

 23. Kingkong

  Stop toch eens met dat onderling gezeik en gelul het gaat om ajax en niet om het wie het beter weet dan de ander , we zijn allemaal maar gewoon supporters die hopen een goed seizoen mee te maken .

 24. AFCA my World

  Als Ajax wat wil bereiken moet ze bergkamp op straat gooien of met een bonus naar londen sturen ! Oprotten dus !⚽️

Reageren is niet mogelijk.