There are no ads, please add some


Wedstrijdselectie voor bekerduel tegen Scheveningen: Onana, Younes en Van de Beek krijgen rust

Marcel Keizer heeft zes spelers uit de A-selectie niet opgenomen in het 19-koppige keurkorps voor het bekerduel met SVV Scheveningen. Andre Onana, Donny van de Beek, Amin Younes en Mateo Cassierra krijgen woensdag vrijaf. Norbert Alblas en Daley Sinkgraven zijn nog geblesseerd.

De volledige selectie ziet er als volgt uit:
Benjamin van Leer, Kostas Lamprou, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Max Wöber, Nick Viergever, Luis Orejuela, Mitchell Dijks, Deyovaisio Zeefuik, Hakim Ziyech, Carel Eiting, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Siem de Jong, David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Vaclav Cerny en Kasper Dolberg
Justin Kluivert


Gerelateerde posts

134 reacties

  1. Litmanen

   Seijs, ongelooflijke eikel! Zondag misschien wel de beste Ajacied, weer geselecteerd voor Oranje ( van mij mag hij bedanken) .
   Beetje respect voor een Ajaxspeler.
   Wat ben je toch een Kut Seijs!
   Jij hebt meer recht op die titel.

   1. AFCA my World

    Heel vaak is veltman 1 van de spelers die door de ondergrens zakt,1 goede wedstrijd maakt hem nog geen superverdediger, ik zie hem ook liever gaan ! Geef onze nieuwe verdediger de kans !

   2. Indojood

    Toch niet zo erg als wat hij zegt over Younes en Robbie de Wit in het Kale en Kokkie topic, met Appie’s ongeluk nog op ieders netvlies gebrand.

    1. Litmanen

     Indojood, de man is volkomen debiel. Je hoeft geen dan te zijn van een bepaalde speler, maar een beetje respect voor spelers die ons vorig jaar voor het eerst in twintig jaar weer in een Europacup finale brachten is wel op zijn plaats.

     1. Ab: Ik mis Johan.

      Litmanen, de naam van de speler staat er volkomen los van. Deze opmerking is nog niks.

     2. Indojood

      Ja, van de vaste groep mensen hier de enige waarbij ik geen enige vorm van intelligentie heb kunnen ontdekken.

   3. De seijs

    Hahaha litmanen man, ik zit effe de boel op stang te jagen! 😂😂 Ik wist 100% zeker dat er wel iemand zou reageren. En bijna ja bijna zeker dat jij dat zou zijn. Ik zetten er nog een vette knipoog bij😂😂 joh geloof mij ik heb al vaker hier gezegt dat het mij niet om de persoon gaat. de trainer beslist. Dat weet jij toch ook wel. En nee hij is niet mijn favoriet die veldman. Maar natuurlijk heb ik respect voor die jongen, en gun hem het allerbeste. Alleen vind ik hem niet de ajax verdediger die ajax beter maakt. Maar dat is mijn mening, mag toch? Nogmaals ik zij het met een knipoog. En laat je toch niet zo gauw uit de tent lokken joh. Lach er gewoon om en denk het jouwe ervan.👍

    1. Litmanen

     Jammer dat je na al die jaren nog niet eens zijn naam kan spellen.
     Die uitspraak de Wit/Younes zit me ook dwars. Schaamteloos!

     1. De seijs

      Ach litmanen als ik ipv de Wit Manke Nelis had geschreven dan had ik niemand gehoord. Spijkers op laag water zoeken zal ik maar zeggen!

 1. vjci

  Mooie wedstrijd om te experimenteren met een hele hoop “toekomstige basiskrachten”

  van Leer
  Orajuela de Ligt Wober Viergever
  F. de Jong Schone
  Ziyech
  Neres Huntelaar Kluivert

  Eventueel Schone vervangen voor Eiting.

  1. -buitenkantje rechts-

   Tegen amateurs toch gewoon 3-4-3.. zou ook Siem opstellen en Viergever naar de kant. Verder Dolberg laten spelen.. misschien lekker scoren tegen de amateurs. Goed voor moraal.

   1. Litmanen

    Eens, misschien De Ligt rust geven en Veltman in het centrum en die nieuwe jongen op rechts proberen.
    Misschien Siem voor Ziyech?

 2. Ab: Ik mis Johan.

  Volgens mij had hij beter verder kunnen sleutelen aan de vaste basis elf gezien de resultaten. Nu een “vreemd” elftal geeft geen rust. Scheveningen kennende …… 2-1 en alle aandacht op het halen van de na competitie voor EL.

  1. Vak 120

   Ja precies! Die Keizer snapt er echt geen kut van! Dit is een wedstrijd om met je sterkste team(volgens keizer)aan zelfvertrouwen te werken!! Nee nu spelers rust geven en zondag tegen vitesse kunnen we weer zitten schelden op die younes!

     1. AjaxKat

      Tsja zegt alles hoe ze bij Ajax over de beker denken: niks meer dan een troostprijs. En als ze uitgeschakeld worden: pech! Zo lijkt het tenminste…
      En het drastisch wijzigen van het basisteam slaat alleen ergens op als er een drukke agenda is, maar met het gemis van een EL is daar volgens mij geen sprake van. Dus gewoon het sterkste team opstellen. Ook naar het volgende seizoen toe waar we misschien wel weer Europees spelen is het goed om die spelers aan een volle agenda te laten wennen. Plus er zijn nu een stuk of 10 wedstrijden gespeeld maar ze zijn nog zoekende naar een basisteam. Dus waarom in vredesnaam weer experimenteren? Wordt het geen tijd voor witte zakdoekjes voor de technische staf en TH?

  1. -buitenkantje rechts-

   Precies.. lees dat Keizer het binnen de selectie houdt.. Cassierra zit niet eens bij de selectie, dus waarom moet hij “rust” ??
   Sowieso.. je speelt 1 competitiewedstrijd per week.. en dan rust?? Tegen amateurs??

   1. De seijs

    Wat dacht je van Dolberg en Huntelaar! Zijn ze daar al uit? Nee dus! Dus Die hele Cassiera doet zolang deze 2 spelers niet geblesseerd raken niet mee. Dat is toch wel duidelijk!

    1. -buitenkantje rechts-

     Lees he topic Seijs.. Er staat dat Cassierra vrijaf krijgt alsof hij bij de selectie hoort en rust nidug heeft.. Verder kan je Cassierra op 10 zetten in een 3-4-3 Ook kan je hem linksbuiten en rechtsbuiten zetten..
     Beetje blik verbreden..

     1. De seijs

      Ja het topic ja br. Maar je kan nu toch wel de bedoelingen van de trainers. Hij komt gewoon nog niet tussen rest. Beetje 3 keus. Jij weet toch hoe het gaat!

     2. Widi

      Cassierra wordt bewust buiten de selectie gehouden. Stel dat hij er 4 maakt…… dan wordt het helemaal moeilijk om Dolberg weer op te stellen.

     3. Widi

      Je hoeft mij niet te geloven Litmanen. Maar ik blijf wel gewoon schrijven wat ik weet/vind hoor. Daar schei ik niet mee uit.

 3. KBouter

  Cassierra had een uitverkiezing verdiend, gezien hij de laatste weken uitstekend op dreef is.

  Younes krijgt wel rust..terwijl hij juist véél móet spelen om weer tot normaal niveau te komen. Laat hem dan veel spelen in JA en haal Cassierra erbij als beloning. We praten hier over een bekerwedstrijd tegen amateurs.

  1. -buitenkantje rechts-

   Keizer verliest respect bij het uur.. heb je hem horen praten bij het perspraatje?

 4. AFCA my World

  Waarom word Cassierra niet opgenomen in de selectie ? Dit was juist een goed moment ! ⚽️

 5. toonvs

  Laten we gewoon in de sterkse opstelling spelen. De beker is de korste de weg naar Europees voetbal en je hoeft geen voorrondes te spelen. Je hoeft niemand rust te geven want we spelen geen Europees. Niemand rust geven hoeft dus niet.

 6. Dagrump

  Voor het salaris van de meeste zou ik niet willen rusten maar ik zou me de benen onder mijn lijf vandaan rennen 😜. Dat ie gewoon zegt ik wil andere een kans geven of zoiets maar rust hebben ze niet nodig!! Ze hebben veel wedstrijden en ritme nodig!! Niks rusten winnen !! Ik mis de mentaliteit om te knokken en het plezier straalt er niet vanaf

  1. Widi

   Younes heeft ongeveer de hele zomer doorgespeeld. Geen vakantie. Het gaat niet zozeer om de spieren, maar meer om het hoofd. Even afstand. En nu krijg ik tig reacties dat Younes niet lang genoeg afstand kan nemen😂

   1. Yindi

    Geldt ook voor sommige op dit forum Widi. Die spieren vallen wel mee, maar die hoofden,,,!!!!!!!

 7. Thomas

  Ik hoop op de opstelling
  Van Leer, Orejuela, de ligt, wöber, viergever, frenkie de jong, siem de jong, Ziyech, Neres, Dolberg, Kluivert

 8. Ajax belg

  de beker winnen ,maak daar nauw HET doel van ,rechtstreeks Europees voetbal. maar dat lijkt bij Ajax niet zo belangrijk,wel wat spelers speeltijd geven.

 9. Ajaxfoort

  Ik zou zeggen: keizer, kijk even goed naar Van Leer. Ik denk dat hij een betere indruk maakt dan Onana. Kun je die meteen oppoetsen voor de winter uitverkoop 😀

   1. Ajaxfoort

    Nou wat mij betreft is het een zeer matige keeper. Hij heeft geen overwicht in het 5 meter gebied. Loopt regelmatig te klooien met een teruggespeelde bal. Staat nutteloos ver voorbij het 16 meter gebied. Om maar een paar dingen te noemen.

 10. a.p.

  Wat mij betreft zoveel mogelijk A spelers opstellen dit om ritme, ervaring en wedstrijdkarakter op te bouwe. Nu Europa helaas ver weg ligt.

 11. PvL020

  Eigenlijk vind ik gewoon de beste 11 opstellen. We spelen alleen beker en competitie en dit is de korste weg naar Europa. Vol gaan voor deze route en gewoon iedereen laten spelen, zo blijven of komen ze in het ritme.

  1. PvL020

   Maar goed laten we hopen dat hier hetzelfde gebeurt als vorig seizoen bij WillemII uit, toen viel het ineens allemaal op zn plek 😉

   1. Widi

    Eerlijk gezegd hoop ik dat niet. Het moet niet afhangen van toeval. Er moet gewoon goed gewerkt worden. En een trainer moet de juiste beslissingen (durven) nemen.

     1. Ab: Ik mis Johan.

      Alleen slecht zal niet helpen. Alleen als Ajax vandaag uit de beker gaat door Scheveningen zalmee wat veranderen. Anders niet, dan telt het resultaat voor ze.

     2. KBouter

      Denk je dat bij een nederlaag wat zal veranderen?

      Zal Bergkamp en Sar na een paar wedstrijden al toegeven dat ze fout zijn geweest en
      Overmars het bij het rechte eind had met de aanstelling van Keizer?

      Ik geloof een hoop, maar ik verwacht het niet!

 12. -buitenkantje rechts-

  Gaaaaaaaaaapverwekkend slap en traag.. derde klasser zaterdag krijgt zelfs een paar kansen..

 13. Widi

  Ik begin de kop van Dolberg na een door hem gescoord doelpunt eigenlijk wel zat te raken. Ieder heeft zijn eigen manier van juichen, maar hij scoort nu na weken droog te hebben gestaan de 1-0 in een bekerwedstrijd en er kan nog geen lachje af. Heeft wel iets autistisch hoor. En irritant. Ik wil zien dat onze spelers blij zijn met een doelpunt. Al maken ze er 10. Voetballen begint toch met er plezier in hebben.

   1. Iamsterdam2015

    Nou inderdaad Widi denk het ook. Mijn god, het is al de 44e minuut en ze staan 2-0 voor. Pffft het maakt ook niet uit tegen wie ze spelen het blijft een dramatisch tempo.

 14. KBouter

  Maar……ook tegen café verdedigers…wat is Dolberg slecht!!

  Vallen..balletje niet vast,…

  Maar gescoord en een assist-)

  1. Indojood

   Wie is er nou wel goed? Het is weer 2015 met FdB aan het roer, zo lijkt het. Niemand beleeft plezier bij Ajax.

   1. KBouter

    Klopt, geen spelvreugde geen passie..geen opjagende middenvelders…geen 5 sec. regel meer.

    Het is balletje balbezit zonder visie en we zijn ….als ik dit gespartel zie terug geworpen tot het visie loze en negatieve voetbal onder FdB.

    Het is verdomme triest dat we dit voorgeschoteld krijgen tegen amateurs. Vroeger werd van dit soort wedstrijden nog een feestwedstrijd van gemaakt met hoogtepunten, invalbeurten van talenten en Ajax voetbal.

    Zo zonde dat het werk ben PB voortgezet word en dat we weer terug bij af zijn!

    Dit vertoonde spel is Ajax onwaardig en dat moet het TH toch ook pijn aan hun ogen doen!

 15. knudde32

  je zou zeggen de reserves lopen de plaggen er uit om zich te bewijzen maar gaat nog trager dan het basis team en er staan een paar ajax onwaardige spelers in ook

 16. Indojood

  Grappig dat RdB kritiek heeft op het spel van Ajax. Het heeft alle kenmerken van zijn broer.

 17. Vak 120

  Wat een waardeloze vertoning! Keizer zit te lachen op de bank,ajax speelt slakken tempo!! KEIZER ROT OP GVD!!!

 18. M800M

  Man man man Hoe lang moeten wij supporters nog lijdzaam toekijken? Dit schip is zinkende. Vd Sar, Bergkamp, gooi die Keizer overboord en spring er verdomme zelf achteraan !

  1. Yindi

   Hele verbetering als Younes niet meespeelt. Waar zijn nu die schreeuwers die om Cerny hebben geroepen? Is echt een sukkel. Hebben trouwens helemaal geen buitenkant. Eigenlijk is dit heel triest hoor. Schaam me kapot, en de heren op de bank vinden dit nog leuk ook.

 19. -buitenkantje rechts-

  B E S C H A M E N D…. vreselijk anti voetbal tegen de nr 17 van een derde klasser zaterdag.. Siem speelt redelijk.. de rest zwaar onvoldoende waarbij vooral Dolberg, Cerny en Neres extra negatief opvallen..

   1. -buitenkantje rechts-

    Wat jij wil kerel.. laat de teleurstelling niet je beoordelingsvermogen aantasten.

 20. KBouter

  Middenveld met Siem en Schone kan echt niet, zó n traag middenveld heeft zelfs Scheveningen niet.

  Supporters worden dit seizoen nog niet verwend door dit Oostblokvoetbal van Ajax.

  Spijkerman zal wel gehamerd hebben op…we moeten terug naar balbezit!!!

 21. Cees1966

  Weer een verloren jaar en de de afstand qua niveau met die gasten in rdam wordt alsmaar groter.

 22. Ab: Ik mis Johan.

  Volgens mij wordt het dit seizoen een dure seizoenskaart. Denk niet dat ik op deze manier alle thuiswedstrijden wil zien. Heb een hekel aan sm.

 23. M800M

  En zometeen die pannekoek in zn interview: “hoezo slecht gespeeld? We hebben toch met 1-5 gewonnen? Die tegengoal? Ja dat mag niet’. Dat roept ie gvd het hele seizoen al

 24. KBouter

  Ik wil na dit soort wedstrijdjes Spijkerman wel eens voor de camera horen….horen wat hij ervan vond en of hij trots is!

 25. fjonkman

  Ach ja, dit soort wedstrijden is geen eer te behalen. Als je wint met lage score, is het slecht, krijg je een goal tegen, is het slecht, en als je wel een monsterscore neerzet, is het niet meer dan normaal.. 1-5, mooie uitslag, leuke wedstrijd voor de jongens en leuk dat Siem en Kasper los zijn! Op naar komend weekend!

  1. M800M

   Dat je tegen amateurs weinig eer kan behalen betekent nog niet dat je (wederom) door de ondergrens mag zakken…

  2. KBouter

   Fjonkman…wat interesseert mij met welke score…kijk jij daar alleen naar?

   Kijk gvd eens na het vertoonde spel, dat is diep en diep triest!!

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Voor steeds meer supporters is het spel van ondergeschikt belang KBouter. Je vraagt je af waarom ze fan zijn van Ajax.

 26. Ab: Ik mis Johan.

  Keizer wil geen excuses aanvoeren maar begint zijn verhaal met excuses vanwege het droge kunstgras. Volgens Keizer was het spel te traag, goh Keizertje doe daar wat aan, wieber Spijkerman. Spijkerman wordt jouw ondergang. Gevolg: jij moet toch weg en bloemkool blijft. Wordt tijd voor eentonige dreun vanaf de f-side 90 minuten lang: Spijkerman go home – Spijkerman go home

 27. Moosie

  Ze motten zich dood schamen godkanonne wat een kutvoetbal was dit bij tijd en wijle speelde ze er zo doorheen Veldman stond weer lucht te dekken triest dit

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Beelden bewaren Moosie. Het is zo slaapverwekkend dat die kleine van je binnen 5 minuten in dromenland is.

Reageren is niet mogelijk.