There are no ads, please add some


Oranje verslaat Bulgarije en houdt sprankje hoop op WK in leven

Het Nederlands heeft zondagmiddag in de Amsterdam Arena de WK-kans levend gehouden door een 3-1 zege op Bulgarije. Davy Propper (2x keer) en Arjen Robben waren de doelpuntenmakers in de Arena. De Ajacieden Joel Veltman, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek kwamen niet in actie.

Slecht nieuws kwam er uit Wit-Rusland waar Zweden met maar liefst 0-4 wist te winnen. Oranje zal daardoor niet alleen de laatste twee interlands moeten winnen maar ook nog eens zes doelpunten moeten inlopen op Zweden. Een haast onmogelijke opgave.

Opstelling Oranje: Cillessen, Tete, De Vrij, Hoedt, Blind, Wijnaldum, Propper (85. Van Ginkel), Vilhena, Robben, Janssen, Promes


Gerelateerde posts

145 reacties

 1. Brokamp

  Ze waren, behalve Robben ineens weg. Had de rest al door dat dit ondanks de overwinning een slechte dag was voor het Nederlndse voetbal. Zeer slechte coaching van een matig elftal. De doelpunten waren zo hard nodig en er gebeurde niets vanaf de bank. Bas Drost vorig jaar na Messi de 2e topscorer wordt gewoon sla jan lul op de bank gelaten. Onvoorstelbaar. Vergeten dit en met een jonge nieuwe ploeg gaan bouwen voor het EK van 2020. Oudjes bedankt voor vaak een mooi verleden, geef vanaf nu de toekomst aan de jeugd en vooral ook aan een jongere trainer.

  1. AjaxKat

   Helemaal gelijk. Met dat laatste… juist Dick Advocaat staat niet bekend om de jeugd de toekomst te geven in oranje. En zolang de jeugd in het buitenland alleen goed is in het verwarmen van de bank zie ik het somber in. Ook bv Tete vond ik er af en toe niet lekker uitzien.

   Zo, oranje is geweest en nu weer lekker Ajax!

  2. Bakkie

   Eens. Nederland heeft het altijd van innovativiteit moeten hebben, dingen anders doen dan anderen. Dit is het perfecte moment om een compleet andere koers te gaan varen

  3. Indojood

   T.b.v. de lieve vrede op dit forum zal ik Zijn Naam niet noemen maar iedereen begrijpt wel welke koers we bij Ajax en de KNVB moeten gaan varen. De waarschuwing dateert alweer van 2010!!!

   1. Widi

    Laat ze Wim Jonk maar aannemen dan. Die verpietert nu in Vlaanderen. Kan hij mooi nationale jeugdcentra opzetten waar op de juiste manier getraind wordt. Als het dan niet bij ons kan, dan toch in NL. Hoop alleen wel dat we de jeugdinterlands met 11 man spelen.

    1. HURBIE

     Zonde van Wim Jonk dat zo’n goeie gozer op deze manier ongebruikt blijft in het Nederlandse voetbal
     Heeft hele mooie dingen gedaan als speler en als trainer bij AJAX
     Maar hij is geen type die andere niet naar hun bek lult ,maar gewoon een eigen visie heeft
     Maar dat word je niet met dank afgenomen door bepaalde figuren,en dan moet je wegwezen

     1. Charka53

      En zeker wat Advocaat met dit elftal kan het nooit slechter wat een droefenis was het weer , tijd voor verjonging en enthousiaste spelers .

    2. Ab: Only change will work

     Hij verpietert niet in Vlaanderen hoor. Naast dat project is er een project gestart in Peking en zijn er ver gevorderde contacten in Amerika. Ook zijn er contacten met de KNVB waar mogelijk (ik hoop het van harte) in deze periode concrete afspraken uit naar voren komen. Kortom, Jonk en Co vermaken zich uitstekend met Johan’s gedachtengoed.

   2. Prinsengracht

    Schandalig eigenlijk dat Ajax zo is afgedwaald. Ik heb eens zitten denken…..er is een kans dat Bergkamp hier niet meeleest. Waarom schrijf je hem geen brief? Hij moet gewoon weten hoe jij er over denkt toch?

   3. BobbyHaarms

    Inderdaad Indo, en je mag de naam van Johan van mij gerust noemen hoor, eens te meer is duidelijk geworden dat dat hard nodig is. De waarheid is keihard, maar die mag best (keer op keer) gezegd worden. Het is werkelijk schokkend om te zien hoe het Nederlands elftal de afgelopen jaren qua niveau en beleving achteruit is gehold. De meest vreemde spelers worden tegenwoordig opgeroepen, bankzitters, spelers die hopeloos uit vorm zijn…zelfs Veltman wordt nog opgeroepen. Alleszeggend over het bedroevende niveau (overigens niet van gisteren) waarvoor Johan ons al had gewaarschuwd. Het gaat ook jaren duren om het tij te keren vrees ik, zeker als je het niveau van onze spelers vergelijkt met andere landen. We worden momenteel al door talloze landen voorbij gestreefd op nagenoeg alle facetten, juist waar Johan in beginsel op clubniveau zo op gehamerd heeft. Helaas heeft hij postuum weer gelijk gekregen..

    1. Indojood

     Ga ‘m blijven noemen, gap. Bij Ajax is Johan met zijn de visie, de rode draad, het DNA, of hoe je het noemen wilt. Een ieder die dat niet vindt zit mijns inziens bij de verkeerde club.

     1. BobbyHaarms

      Natuurlijk is iedereen vrij om zijn of haar mening hierover te hebben, maar voor mij staat als een paal boven water dat alles wat Johan gezegd heeft uit liefde voor het voetbal was en zeer zeker ook voor de toekomst daarvan. En je moet toch wel een plaat voor je hoofd hebben als je niet inziet dat dit louter verstandige uitspraken waren. Hij zag als geen ander dat “we” op deze manier helemaal verkeerd bezig waren in Nederland. Met Oranje anno 2017 als het pijnlijke bewijs van zijn gelijk..

     2. BobbyHaarms

      Trouwens, krijg geen meldingen/reacties/nieuws meer van deze app…zijn er meer die hier last van hebben? Moet echt naar de site toe om te zien of er nieuws o.i.d. is..

     3. Widi

      Het zou kunnen helpen als je je telefoon of tablet helemaal aanzet en weer aan. Eventueel in combinatie met de knoppen om meldingen te ontvangen uit en weer aan te zetten.

  1. Litmanen

   Ja, lachen Dickst. Ik ben op vakantie en dacht,: ” geen enkele Ajacied in de basis, ik hoef niks te zien.”
   Heb ik weer gelijk gekregen.
   Bij Frankrijk na 30 minuten afgehaakt, ik hoef niet meer.

    1. Litmanen

     Ik ben Ajax supporter en Oranje/Advocaat/Gullit hebben daar blijkbaar niets mee.
     Voor de buitenwereld worden mensen geselecteerd waarvan ze van te voren weten dat die geen speelminuten gaan maken.
     Mensen als Dost, Veltman en VdBeek kunnen volgende keer beter thuisblijven.

     Gullit heeft zich heel duidelijk uitgesproken ten opzichte van een aantal spelers.
     Dus niet raar dat die niet geselecteerd zijn of niet hebben gespeeld.

     1. De seijs

      Hahaha met zijn grote mond zou hij er zomaar kunnen zitten. Maar wij weten beter hè 😉😉

 2. Kingkong

  We hebben echt niets te zoeken in Rusland , laten we geduld opbrengen en opnieuw beginnen met nieuwe coach en spelers.
  Verder vind ik het interesanter wat Ajax dit seizoen presteerd !

 3. Basl

  Je zou maar doorgaan….lekker 3x een modderfiguur slaan op het wk. Met dit elftal tegen bv spanje, brazilie en duitsland…. Sorry hoor maar wil best positief zijn maar op het WK heeft NL toch echt niks te zoeken momenteel.

  1. Bakkie

   Net zoals Nederlandse clubs niks meer te zoeken hebben in de Champions League… Maar toch wil je meedoen

 4. Indojood

  We hebben altijd wat te zoeken op een eindtoernooi. De ervaring die je daar opdoet helpt bij de opbouw. Zelfde geldt voor deelname CL.

  1. Litmanen

   Grote onzin. We zijn nog niet zo lang geleden afgegaan op een eindtoernooi. Dat heeft niet geholpen. Zie de resultaten daarna…

   1. Ab: Only change will work

    Helemaal waar Litmanen, ervaring heeft de mens nog nooit verder gebracht. Als er geen a la minute resultaat te zien is, is het zinloos. Je kan het bijvoorbeeld vergelijken met Veltman (gewoon random voorbeeld): veel wedstrijden, ook Europees en zelfs Nederlands elftal. Wat heeft ons dat opgeleverd? Eén redelijke wedstrijd in de EL finale van hem. Compleet nutteloos dus. Geen enkele groei de laatste jaren. Lekker zomers thuis zitten aan de rand van het zwembad, kroketje eten, biertje drinken en ergens in juli weer eens starten met het voetbal. Daar hebben de spelers veel meer aan.

   2. Indojood

    Wat een beredenering. Te triest voor woorden dat je niet op eindtoernooien wilt spelen.

    Trouwens, we zijn afgegaan in Oekraïne en twee jaar later zijn we derde geworden in Brazilië dus je haalt je eigen argument onderuit.

    1. Ab: Only change will work

     Ach joh, hij heeft de pest in dat Advocaat en Gullit toch ook wel inzagen dat Tete beter is. Hij wil niet kijken naar oud Ajax spelers.

     1. Litmanen

      Tête schijnt erg zwak gespeeld te hebben. Volgens mij geen Ajacied. Dus als je begrijpend lezen op school hebt gehad, dan ken je mijn standpunt.
      De kwaliteit van onze bondscoaches is bedroevend als je eerst Veltman op rechtsback zet en Tête op de bank en een wedstrijd later Veltman degradeert tot derde keus.
      De rest van hun keuzes hebben duidelijk gemaakt dat je met derderangs spelers of spelers die al twee jaar over hun hoogtepunt heen zijn natuurlijk nooit enige kans gaat maken een eindtoernooi te halen.

      Overigens, de derde plaats in Rio was te danken aan de superdefensieve tactiek van Van Gaal en een berg geluk.

      Kwalitatief waren we net zo zwak als in de Oekraïne.

      AB is meer van de scorebordjournalistiek.

     2. Widi

      Litmanen, om in deze ploeg goed te spelen moet je en in supervorm zijn en onverstoorbaar zijn. We mogen naar mijn mening blij zijn dat Donny, de Ligt en Veltman niet gespeeld hebben. Want je krijgt ze slechter terug dan je ze erheen hebt gestuurd.

     3. Litmanen

      Helemaal eens Widi, heb ik ook al hier een keer gemeld.
      Nu hebben ze tegen Frankrijk die Mensah weer helemaal stuk laten gaan. Liep als een kip zonder kop zonder coaching zijn plek te zoeken.
      Later hoorde ik dat hij na een uur al scheef liep van de kramp.
      Maar, Gullit vond hem geweldig. Weet je meteen waarom hij daar stond en niet Veltman.
      Blij idd voor Joël dat hij op de bank bleef zitten.

  2. Ajax1958

   @Indojood, idd dat zeg ik ook al jaren. Dat zijn de leerpodia voor (jonge) spelers, daarom is het balen dat we niet in de CL zelfs niet in de EL uitkomen. Nu komen spelers stil te staan in hun ontwikkeling en spelers willen minder snel komen als je geen CL speelt. Over het hele seizoen moeten ze nu alleen leren in 4 wedstrijdjes tegen 010 en pisvee, gaat hem niet worden dus.

  3. Kingkong

   Dat kan wel kloppen Indi maar voorvhet zelfde geld kan ook je carrierre kapotvzijn voor hij goed en wel begonnen is.

 5. Iedereen heeft een mening

  Wat is dit team ontzettend slecht. Oke, ik zal wat positiever zijn….wat is dit team middelmatig. 😩😩😩😩😩😩

 6. Iedereen heeft een mening

  Oh ja, beide wedstrijden niet gekeken. Doet pijn aan mijn ogen. 😎😎😎😎

   1. Litmanen

    Ruud is echt een waardeloze trainer. Zelfs een waardeloze analist op tv. Lult altijd met de massa mee.

 7. AFCA my World

  Hopelijk krijgen we behoorlijk klop van wit-rusland en zweden,misschien dat er dan wat gebeurt, aan de andere kant ervaring opdoen kan geen kwaad, en misschien moeten we maar eens proberen om V janssen naar ajax te halen op het moment dramatisch maar als hij weer in vorm is 1 van de betere spitsen van nederland, als vervanger van dolberg mocht hij idd vertrekken anders geven we Cassierra en Sierhuis (indien fit) maar eens de kans ! ⚽️

 8. Ab: Only change will work

  Ik noem de naam wel: Johan heeft het gezegd. Als we niet ingrijpen dan merk je dat niet alleen bij Ajax maar bij het hele Nederlandse voetbal. Het is toch ongelooflijk dat wij nu hetzelfde moeten doen als team zoals Luxemburg, Moldavië etc. Dat is dat we spelers zonder enig spelritme, zonder speel minuten gaan opstellen.

  Daarnaast hebben we te maken met een coach en assistent die een scorende spits, Dost, op de bank laten zitten. Een assistent overigens die ijskoud op een vlog gaat beweren dat het een “fantastic game” was.

  Lekker eigenwijs blijven bij Ajax en de KNVB en lekker bijven aanmodderen en hopen op een succesje tegen teams als Wit-Rusland. Dat zal al moeilijk genoeg zijn.

  Misschien moeten we de voetbalmensen maar eens even vergeten en een paar Hockey-mensen aannemen. Die krijgen het toch voor elkaar om redelijk vaak sucessen te behalen dus daar gaat wel wat goed. Heel incidenteel is dat al eens gedaan, doe dat maar eens met flink wat meer posities. Zowel bij Ajax als ook bij de KNVB. Laten we in ieder geval vanaf Wit Rusland maar eens starten met een heel ander en jonger Oranje. Hoe eerder de jonkies de ervaring krijgen, hoe beter.

  1. Indojood

   Laat ik zeggen dat ik oog heb voor de gezondheid van mede-forumleden… Wil niet dat ze in een kliniek terecht komen na een paar dagen ergeren aan mijn reacties… 😉

   1. Ab: Only change will work

    Ach, een aantal zullen behoorlijk opknappen van zo’n opname. Verder is jezelf niet uiten weer slecht voor je eigen gezondheid 😉

   2. Widi

    Tot nu toe wek je de indruk dat je heterosexueel bent. Best jammer voor de gay scene in Amsterdam. Want je zuigt als de beste.

    1. Ab: Only change will work

     Je weet je niveau weer te halen Widi 👍 Had niet verwacht dat jij je aangesproken zou voelen. Als dit trouwens al “zuigen” is kunnen we het beter een SGP forum gaan noemen. Maar goed, je hebt de start weer gegeven, proficiat.

     1. Widi

      Als ik jou bedoelde, had ik het wel de Scheveningse gay scene genoemd. Maar jij gaf natuurlijk wel het voorzetje aan Indojohan. Dus de start is jouw verdienste. En natuurlijk voel ik me aangesproken. Want ik behoor tot de mensen die Indojohan bedoelt.

     2. Litmanen

      Dat gezeur over de manier van Johan begint zielig te worden.
      Johan zou Dost niet selecteren omdat het niet zijn soort spits is.
      Maar wat Johan wel in elke situatie zou doen weten alleen God en AB en Indojood.

      Voor de rest heeft niemand hier er verstand van.

      Ik vind het behoorlijk armoedig om achter je eigen ideeën steeds te roepen dat Johan het zo zou oplossen. Om belangrijk te lijken. Om te laten lijken dat je de hersens van Johan hebt laten overplanten?
      Hou eens op en zeg gewoon hoe je er zelf over denkt zonder de naam van Johan te misbruiken.

     3. Ab: Only change will work

      Joh, wat maakt het uit Litmanen. Ik ken mensen die blijven zeuren over Veltman. Kan je toch beter zeuren over Johan. Toch? Oh ja, dit zal wel weer als zuigen uitgelegd worden of als ophitsen.

    2. Ajax1958

     @Wikki. Gefeliciteerd, een reactie zonder “ik”. Meestal is het “ik dit en ik dat, ik zus en ik zo” met jou. Voor de rest ben jij een vervelend, misselijkmakend, pedant kolerelijertje.

     1. Basisspeler

      Goh.. beginnen we weer? Dacht even dat je vetstandig was geworden.
      Je krijgt 1 wasrschuwing. Bij deze.

     2. Widi

      Joh krijg jij lekker de tering. Idioot. Mij waarschuwen…… wat wou je doen dan? Ik lust je rauw. Gisteren zag ik dat iemand je vroeg of je een door mij afgewezen sletje bent….. zou me niks verbazen. En nu weer opdonderen trut.

     3. Ab: Only change will work

      Is niet aardig en/of respectvol om iemand een besmettelijke longziekte toe te wensen.

     4. Widi

      Je vergeet er AB voor te zetten. Dat zou je toch altijd doen? Je zit hier alleen om ruzie te zoeken en mensen op stang te jagen. Spijt dat ik zo vaak een lans voor je heb gebroken als mensen je uitkoststen.

     5. Ajax1958

      Hey wat is dat nou? Ons moraalriddertje Wikki verliest zijn beheersing. We hebben tuk. Zal IK je eens wat vertellen? Sommige mensen zijn een beetje hardleers, die moeten in de hoek geschopt worden en dat ga IK met jou doen, net zolang je het lekker begint te vinden.

     6. Ajax1958

      Tippie: Johan zei altijd dat je de sterke punten van iemand moet benutten, nu doe jij weleens wat met rechtzaken, misschien kan je je daar beter mee bezig houden.

  2. Litmanen

   Ja, met Johan waren we wereldkampioen.
   Zielepoot, schei eens uit met je blinde adoratie. Johan zou met hetzelfde vullis ook niet scoren.

   1. Ab: Nieuwe bezems vegen ook met de bekende visie schoon.

    Jij snapt echt niet wat er wordt bedoeld als er nu over Johan wordt gesproken he. Ongelooflijk, wat zet jij jezelf hier weer voor joker.

     1. Litmanen

      Ik had het cynisch over jou stumperd. Al eerder gezegd, begrijpend lezen gemist op school.
      Ga nou maar weer terug in je huilhoekje over Johan. Want alleen jij hebt het alleenrecht voor dat zielige gedrag.

 9. Jimmy1971

  Wellicht houden we , nu we op alle fronten Europees afhaken , de komende tijd wel onze talenten wat meer vast !
  Ieder nadeel heeft een voordeel ..

  1. Ab: Only change will work

   Tete had behoorlijk last van niet bewegende, niet vrij lopende middenvelders. Hij kon met de bal alleen maar naar achteren. Was niet zijn fout. Verder verliep vrijwel elke aanval over links ook stonden spelers, waaronder Tete, op rechts vrij. Was in mijn ogen verder gewoon nette wedstrijd van Tete. Beter dan Mensah tegen Frankrijk.

   1. De Nees

    Tete is als verdediger gewoonweg goed, alleen ja aan de bal is het nooit anders geweest: veel breed, weinig diepgang. Volgens mij krijg je dat er niet meer uit helaas.

 10. Ab: Only change will work

  Misschien dan even opletten waar je reactie komt te staan. @Indojood maakt wel zoveel duidelijk. Verder zie ik totaal niets verkeerds aan de reactie van indojood. Geeft voor mij nog meer aan dat je een SGP site liever hebt. Je bent echt een super watje geworden en dat gaat niet werken op fora en al helemaal niet op voetbal fora.

 11. Indojood

  Ik vind de opmerking “we hebben er niets te zoeken” onzin. Eindtoernooien en Europees voetbal zijn belangrijk om te kunnen groeien als voetballer, ook al verlies je drie keer kansloos in de poule.

   1. Indojood

    Ja, daarom was vorig jaar zo mooi. Jong Ajax uit tegen Standard, op dat moment was ik echt in de veronderstelling dat we eindelijk op de goede weg waren.

  1. Ab: Only change will work

   Als Ajax slim is oefenen ze in de Europese weken tegen tegenstanders die Europees voetbal ook net niet hebben gehaald of, later in het seizoen, de volgende ronde niet hebben gehaald. Altijd goed tegen andere systemen, andere landen te voetballen. Eerste wedstrijd kan bijvoorbeeld tegen club Brugge. Vast ook wel aardige Duitse, Engelse, spaanse of Italiaanse teams te vinden. Desnoods Scandinavië, daar zijn ze ons wel vaker de baas geweest.

   1. Ab: Only change will work

    Er is denk ik zelfs op korte termijn een toernooitje uit de grond te stampen mer uit en thuiswedstrijden. Als je de toegang laag houdt dan krijg je toch snel elke wedstrijd zo’n 25.000 man in het JC stadion.

    1. Litmanen

     Bel Sar even joh. Die zit op briljante oplossingen te wachten.
     Dit idee is zo orgineel, hebben ze vast niet aan gedacht. En een stadion voor de helft gevuld, supergezellig en kost alleen maar geld want alles is ingesteld op een volle bak.

     Dus als Ajax slim is luisteren ze niet naar jouw. Maar dat waren ze toch al niet van plan.

 12. Kingkong

  Ik lees regelmatig de naam Vincent janssen voor ajax maar dan word er wel voorbij gegaan aan het feit dat zijn manier van spelen totaal niet past in het ajax systeem wat heilig is verklaart.

   1. Ab: Only change will work

    Ook Janssen en/of zijn zaakwaarnemer vinden geld belangrijker dan ervaring opdoen en dan verder groeien. Na één seizoen in de ED meteen naar Engeland en denken dat je daar The man zal zijn in de spits. Keep on dreaming. Op geong waarvan hij interlands kan en mag spelen is velen een raadsel maar dat maakt het nog een beetje leuk voor hem misschien. Zijn vroege transfer was absurd en zijn uitverkiezing ook. Hij heeft gewoon nog steeds hooguit niveau AZ en zeker geen Ajax.

    1. Ab: Only change will work

     Hoe vaak zou die gast al buitenspel hebben gestaan in zijn voetbal loopbaan. Kanonnen, wat staat hij vaak “fout”.

  1. De Nees

   Je kan ook niet ontkennen dat de coaches het ook nòg slechter hebben gemaakt dan het al is. Spelers selecteren met weinig wedstrijd ritme, slechte tactieken, spelerskeuzes. Je snapt soms werkelijk niet hoe bepaalde keuzes worden gemaakt.

 13. -buitenkantje rechts-

  Oranje had te weinig kwaliteit in het veld staan. Zou met een middenveld vGinkel + Pröper zijn begonnen. Wijnaldum voldoet niet.. Daar Klaassen voor als hij weer fit is. De opstelling valt en staat bij het middenveld zoals Cruijff al zei. Met het middenveld pak je de wedstrijd. Tete vond ik zwak. Verdedigend welliswaar redelijk, maar aanvallen bracht hij te weinig. Robben redelijk tot goed (is niet fit)
  Denk dat de kans klein is dat we ons alsnog plaatsen, hoewel, als Luxemburg gewoon gelijk kan spelen tegen Frankrijk..

  Verder hoop ik dat we het op dit forum het gespreksonderwerp zoveel mogelijk tot voetbal kunnen beperken. Hier heb ik geen zin in. Hoop op vele medestanders met mij.

  1. Ab: Only change will work

   Probleem is dat je überhaupt geen scherp commentaar meer mag hebben. Als ik in mijn ogen “onzin” zie dan moet je daar op kunnen reageren. Dat moet ook scherp kunnen. Een aantal mensen heeft bij mij een historie, dus ik weet duvels goed wat velen met een commentaar. Sorry, maar dan dien ik ze van repliek. Tijd van alles over me heen laten komen is lang geleden gepasseerd. Helemaal als familie erbij wordt gehaald etc. Kut voor het forum, weet ik maar de beheerders laten het ook gebeuren. Op andere fora was er al lang ingegrepen, zij kiezen er niet voor. In mijn geval kan ik al nooit meer iets posten zonder dat het anders wordt uitgelegd of gewoon wordt neergesabeld. Vervolgens zeggen een antal ook nog ijskoud dat ik de aanstichter ben. Prima so be it, met zwakzwinnige heb ik vaker gewerkt. Dus BR sorry maar de start zal bij anderen moeten liggen.

   1. Widi

    Je bent een ophitser. En je zoekt ruzie. Heb je met velen hier gedaan. Als je dat zelf niet beseft, iedereen kan het gewoon lezen. Je bederft de sfeer hier. Jij en je god weet hoeveel reserve nicks. Scherp commentaar is prima. Een eigen mening ook. Maar jij bent een sfeerbederver. Je krijgt mij niet weg. Je hebt Eug, Litmanen en Seijs niet weggekregen. Maar wie weet hoeveel leden die wat minder duidelijk aanwezig waren je al hebt weggejaagd.

    1. Ab: Only change will work

     Heb ik die “macht”? Ik en ik alleen heb dat voor elkaar gekregen? Goh, ben er een beetje stil van. In mijn leven heb ik best een hoop bereikt maar anoniem mensen wegjagen …… bijzondere prestatie. Ik neem er eentje op. Proost. Maar, punt is wel dat de geestelijk gestoorden zich inderdaad niet laten verdrijven. Maar wie weet, het forum is nog niet opgeheven dus ik heb nog mogelijkheden. Mooie nieuwe missie.

     1. De seijs

      Ab zeg eens een keer eerlijk, hoe vaak heb jij hier al afscheid genomen? Ik kan je het ook wel vertellen maar ik wil het wel eens weten van jou, na je berichten hierboven.

     2. Litmanen

      Jij wat bereikt in je leven AB? Laat me niet lachen.
      De sociale werkplaats is niet iets waar je trots op hoeft te zijn.
      Aan de andere kant, jij natuurlijk wel.

     3. Ab: Nieuwe bezems vegen ook met de bekende visie schoon.

      Beste Litmanen, als ik hier zou zeggen wat ik heb bereikt ben ik weer een opschepper, ijdeltuit of weet ik veel wat. Als je een beetje hebt opgelet trouwens had je wat dat betreft al een hoop kunnen weten van mij. Zowel qua werk, qua woonplaats, qua inkomen als ook qua huis heb ik al, op verzoek, vragen beantwoord. Maar ja, jij kan slechts selectief onthouden he.

    2. De Nees

     Mwoah..ophitser weet ik niet, AB neemt meestal de zelfde personenen op de korrel die zich zelf ook laten gelden. Beetje eenzijdig oordeel.

  2. EugAjax

   Hey BR eindelijk weer eens een voetbalanalyse te lezen hier. Een een goede ook. Eens met vooral je laatste oproep. De lol begint er steeds meer af te gaan. Gelukkig zijn er nog mannen (en vrouwen) zoals jij. Lekker over voetbal ouwehoeren. @Widi kerel laat je toch niet gek maken door wat sfeerverpesters. Persoonlijk reken ik daar voor de duidelijkheid Indojood niet onder, hoewel jij redelijk nu in de clinch met hem ligt. Dat andere trio lekker laten gaan man. BR en jij hebben me weleens tip gegeven alleen te reageren op degene waarop ik wil. Lukt me niet altijd 😄maar gaat wel steeds beter en is idd leuker😄. Ik hoop dat jij dat ook snel kan opbrengen. Want echt met die gasten gaat het anders steeds erger worden voor je vrees ik. Succes👍

   1. Indojood

    Eug, ik probeer over voetbal te praten in dit artikel. Grapje over “Zijn Naam”, daar had ik niet zo’n felle reactie op verwacht. Heb blijkbaar mijn “reputatie” niet mee, 😀

    Wat vind jij van de suggestie om eindtoernooien te laten lopen omdat we daar niets te zoeken hebben?

     1. Indojood

      Ik probeer een inhoudelijke discussie te krijgen met mijn vriend EugAjax.

      Ik houd me niet bezig met ruzie zoeken.

     2. Indojood

      Mijn reacties hebben een bepaalde stijl en zijn pro-Cruijff. En af en toe een grapje tussendoor. Sommige mensen vallen daar over, worden boos, en vervolgens denken ze dat er ruzie is.

     3. Widi

      De afgelopen dagen ben je tegen mij persoonlijk geworden. Dat waren geen echte grapjes tussendoor zoals ik die van je gewend ben. Met jou en ook AB ben ik altijd bereid om het inhoudelijke gesprek weer aan te gaan. Maar het vervelende is dat anderen de gelegenheid te baat nemen om alleen nog maar persoonlijk te zijn. Maar goed, zodra ik inhoudelijk weer iets leuk van je zie, reageer ik gewoon.

     4. Indojood

      Ik ga i.i.g. niets veranderen, de irritatie slaat bij jou toe zo gauw ik iets over Cruijff zeg, wat dus over de inhoud gaat (kritiek op spel en vooral beleid bij Ajax).

      Ja, dan gaat er fel aan toe, en wat dan nog. Dan wordt het voor jouw gevoel persoonlijk en lijkt het snel ruzie.

      Je kunt gewoon bijzonder weinig hebben. Wanneer mensen iets zeggen over mijn afkomst of huidskleur dan geef ik gewoon een koekie of laat ik het lopen. Ik lig er totaal niet wakker van.

     5. Yindi

      Widi, eens met Eug. Laat je niet gek maken.
      Lees trouwens nergens iets over een lichtpuntje in deze voetbalmalaise die Oranje heet. Daley dus.!!! Speelde gotverdomme een beer van een wedstrijd tegen Bulgarije. Moet jou toch ook opgevallen zijn!!

     6. Yindi

      Man, heb nog eens bepaalde situaties terug gekeken. Hij was op afstand de beste die er rond liep, van genoten werkelijk. Denk dat Dolberg met hem in de buurt topscorer zou worden, maar ja….. die komt (voorlopig) niet jammer genoeg.

    1. EugAjax

     Indojood sommige dingen liggen extra gevoelig heden ten dagen, zal wel weer goed komen. Mbt laten lopen van eindtoernooien ben ik zwaar op tegen. Een groot internationaal toernooi is zeer goede leerschool voor ons toch al niet verwende Nederlandse voetbal. Ik zou dan nu wel opteren voor als we het halen al te starten met de toekomst en niet meer met de oude garde. Wereldkampioen gaan we bij lange na niet worden dus dan zal, mochten we ons toch nog plaatsten, je de nieuwe lichting die ervaring moeten opdoen. En dan zeker niet afwijken van de Hollandse school. Ik snap wel beetje wat Dick nu probeert te doen, maar in belang van toekomst zou ik meer de Hollandse school lijn volgen. Maar bovenal hoop ik nog op uitschieter tegen Zweden thuis en dat we dan alsnog gaan.

     1. Ab: Nieuwe bezems vegen ook met de bekende visie schoon.

      Voor de zwakkere broeders onder de teams en landen een B tournooi organiseren. Om iedereen ervaring op te laten doen.

     2. De seijs

      Te vaak ab te vaak! Jij zou zo bij 010 kunnen in het stadion kunnen gaan zitten! Jij bent net een kakkerlak, zij /jij blijven terug komen. Zo jammer voor iedereen hier 😩

  3. Litmanen

   Je hebt gelijk BR. Het is een armoedig zooitje bij elkaar en de oude Advocaat weet het ook niet meer. Resect voor zijn carriere, maar die is voorbij, net als de helft van zijn selectie.

   Ik kijk ook uit naar de competitie en vooral naar Johnsen. Snel naar het eerste. Achterin en op het middenveld wat ervaring en voorin de Hunter achter de hand. Voor Appie no. 34 binnenhalen!

 14. Vak 120

  Ik snap niet dat vincent janssen gewoon 90 min voorin mag hobbelen…wat een waardeloze spits,doet echt niks goed.hoe kan je nu zo aan je doelsaldo werken??? Probeer Dost,kan alleen maar beter worden!! En gullit met zijn filmpje,echt een lachtertje heel het zooitje daar

    1. Widi

     Janssen heeft regelmatig wel goed gespeeld in Oranje. Deze week niet. Ik zeg niet dat het zo moet blijven staan. Ik zie alleen niets in Dost. Is maar een mening. Maar de 🔪🔪 worden alweer geslepen.

     1. Ab: Only change will work

      Widi wees eerlijk. Je gaat geen spelers opstellen die elke vorm van wedstrijdritme missen. Spelers die bij hun club op de bank en zelfs opnde tribune zitten hren niet in het Nederlands elftal. Klaar. We zijn geen Luxemburg o.i.d.

     2. Widi

      Ik volg Oranje veel minder dan Ajax. Ik kan het niet eens opbrengen om hele wedstrijden te bekijken. Ik weet dus ook niet wie wel veel heeft gespeeld bij zijn club. Ik weet het van onze spelers en van een aantal ex-ajacieden. Ik heb Advocaat vorige week horen zeggen dat hij er maar twaalf kon oproepen die veel gespeeld hebben. Zou kunnen. Nogmaals, ik heb dat niet in beeld. Ik vind Janssen geen slechte spits. Maar Huntelaar had net zo goed kunnen spelen. Het maakt weinig uit vrees ik. De hele sfeer is niet goed. Ik had een beetje hoop dat Gullit wat van zijn eigen interland ervaring kon overbrengen. Maar die lijkt toch veel met andere dingen bezig te zijn. Het is vervelend om te zien dat mensen die ik vroeger bewonderde zijn geworden wie ze nu zijn. Gullit en van Basten.

   1. Ab: Only change will work

    Hij was afgelopen seizoen en nu in vorm en heeft in deze periode amper een kans gekregen. Is dus een beoordeling op langer geleden van je.

    1. Widi

     Ja klopt. Ik zie het gewoon niet gebeuren met Dost. Misschien bewijst hij mijn ongelijk nog eens.

 15. bs

  NL elftal waarvoor de Ajacieden te Ligt zijn bevonden (van Veltman toch wel een signaaltje dat Tete erin stond ….). Geeft wel een beetje aan waar Ajax staat momenteel. De bodem van de gifbeker is hopelijk bereikt en nu maar weer geduldig bouwen aan een mooie toekomst.

 16. Ab: Nieuwe bezems vegen ook met de bekende visie schoon.

  Zit net even de reacties van vanavond te lezen. Staan behoorlijk verspreid maar het is overduidelijk wie ik bedoel met “opname zou wenselijk zijn”. Dit duo is duidelijk zwaar gestoord.

 17. Roybalder

  Tja… die tijd dat je niet eens echt meer hoefte te kijken naar qualificaties want achja! Nederland red t altijd. 2008, die ow zo mooie 4-1 overwinning op de fransen. Daarna.. 2010, het wk van oranje op de finale na, t was verdient geweest. 2014, DE wedstrijd, DE REVANCHE! 5-1!! En 2 jaar later niet bij het ek. Daarna tegen elkaar zeggen dit is een incident, op naar t wk! En nu is de kans toch maar weer nihil dat we naar t wk gaan.. waar is die oude tijd gebleven dat je om oranje in iedere geval geen zorgen had…

Reageren is niet mogelijk.