There are no ads, please add some


Huntelaar: ‘Ajax was voor mij de enigste optie, China en Amerika had ik geen trek in’

Klaas Jan Huntelaar heeft zijn aflopende contract bij Schalke’04 ingeruild voor een terugkeer naar Ajax en daar heeft de spits absoluut geen spijt van, zo laat hij weten in een interview met Soccer Vision. Huntelaar heeft momenteel geen basisplaats maar daar heeft The Hunter rekening mee gehouden en dat weerhield hem er niet van om terug te keren naar Amsterdam.

‘Ik heb afgelopen zomer een goed gesprek gehad met Marc Overmars en Peter Bosz, die nu geen trainer meer is. Dat was voor mij echter niet leidend want ik heb voor Ajax gekozen en niet voor een bepaalde trainer. Tijdens het gesprek hebben we het ook over Jong Ajax gehad indien ik een periode heb waarin ik iets minder speel. Dat kan Ajax doen en dat kan ik doen maar dat gaat wel in overleg. Als ik er behoefte aan heb zal ik het zeker doen en de jongens bij Jong Ajax steunen’. Of Huntelaar nog heeft nagedacht om zijn loopbaan elders voort te zetten is hij duidelijk. ‘Ajax was voor mij de enigste optie. Er was ook interesse uit China en Amerika maar daar had ik helemaal geen trek in. Ook mijn familie zat daar niet op te wachten.’Ik ben van jongs af aan al gek van Ajax’, bekent Klaas-Jan Huntelaar openhartig met een wat verlegen grijns. ‘Ik wilde gewoon weer voor Ajax spelen. Dat was voor mij de enige serieuze optie voor een nieuwe stap. Ik heb ook veel te danken aan Ajax’.

Bron: Soccer Vision

Gerelateerde posts

147 reacties

  1. De seijs

   Dit verhaal van klaas-jan zegt ook genoeg over Peter Bosz. Die was van de zomer nog in gesprek met klaas-jan over zijn overgang naar ajax. Ja en toen kwam Dortmund langs. Verder weten we wel hoe het met die verrader Bosz is gegaan. (de waarheid komt altijd boven tafel!)

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Johan is ook geen echte Ajacied. Als echte Ajacied ga je niet naar Feijenoord, PSV, Utrech, Den Haag, Real Madrid, Chelsea, Italië. Dat is not done. Dan ga je maar de WW in desnoods.

   1. FrankiC

    Ik krijg nu toch het idee De seijs, dat jij niet weet hoe het gegaan is met Bosz. Hij wilde Ajax naar een hoger plan brengen en Sar/Bergkamp/Spijker vonden dat er aan hun stoelpoten werd gezaagd.

    1. De seijs

     En jij denkt te weten van wel FrankiC. Denk jij nou echt???? Dat Sar/Bergkamp dat niet willen??? Sorry hoor maar dat is echt onzin als jij dat wil beweren!

     1. FrankiC

      De waarheid heeft zich wat mij betreft nog niet helemaal uitgekristaliseerd, terwijl jij vindt dat die boven water is.

      Maar…. Bosz maakte er zich hard voor na de EL finale om de sterkhouders (oa Sanchez) te behouden (hetgeen spelers toezegden, hoorde ik) en versterking in elke linie, ook bij de trainers, te realiseren. De versterking bleef uit en in elke linie vertrok iemand zonder vervanging. Bosz zag ook dat zijn staf geupdate moest worden. Ik vermoed dat het daar mis ging en Bosz koos eieren voor zijn geld.

     2. De seijs

      De waarheid zal misschien in het midden liggen. Het blijft een moeilijk verhaal voor ons. Omdat we het fijne ervan niet weten.

     3. De seijs

      Met andere woorden FrankiC we kunnen blijven twisten we komen er niet uit. Dacht dat het wel duidelijk was wat ik zei. En we kunnen doorgaan tot we een ons wegen we komen er samen niet uit. (Hoop dat dit duidelijk is voor je😉)

     4. KBouter

      Ben niet helemaal eens, vooropgesteld had ik graag gewild dat Bosz nog bij Ajax zat.

      Hij heeft zelf aan zijn sterkhouders gevraagd ( ook tijdens vakantie waar hij Ziyech tegenkwam) om te blijven en bij enkele gerichte aankopen Ajax beter zal worden.

      Lekker voor zijn opvolger om zoiets te vragen aan zijn sterkhouders

     5. KBouter

      Dat Bosz liever Kruzen naast zich had dan Spijkerman snap ik enigszins ook wel, Kruzen was een intelligente middenvelder die het spelletje goed zag en ziet waar het mis ging.

      Spijkerman daartegen zit op de bank alsof hij de broer van Gorbatsjov is en straalt geen voetbal visie uit.

     6. Litmanen

      Ik blijf denken dat het allergrootste probleem voor Bosz was dat Bergkamp zijn assistent en zijn baas was.

      Al die andere gasten konden wel vervangen worden maar Sar liet zijn vriendje Dennis niet vallen.

     7. De seijs

      Kijk en als iedereen voortaan op deze manier afsluit zou het toch een stuk gezelliger zijn hier.😉

 1. Indojood

  Huntelaar heeft me verrast tot nu toe. Had ik niet verwacht. Zijn cijfers van de laatste jaren waren niet echt indrukwekkend. Nu is het zo dat niveau een stuk lager ligt dan de Bundesliga en van onszelf ook, vergeleken met vorig seizoen.

  1. De seijs

   Dus met een beetje verstand van voetbal had jij dat kunnen weten indojood. Maarja jij kraamt hier wel heel veel onzin uit! Jij bent net zo’n klein kind die haar bal terug wilt. En maar janken! En maar schoppen en liegen. Geef eens toe dat je het niet snapt zou echt beter voor je hart zijn. En voor je omgeving.

    1. De seijs

     En toch reageren hè indojood! Houd in dat ik dus wel gelijk heb, anders reageer je niet!

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Dus Indojood heeft alsnog gelijk want jij reageert op Indojood. Is dat ook weer helder.

     2. Indojood

      Ik reageer dus jij hebt gelijk? Dan is mijn initiële bijdrage ook waar want jij reageert op.

      Haha, wonderlijke manier van denken…. 😂

     3. BobbyHaarms

      Ja ongelooflijk. Als we net zo stom waren zouden we het bijna nog geloven ook 😅😅😅

  2. De Nees

   Ook de aanvoer van je medespelers maken een spits goed of slecht. Schalke heeft mindere spelers de laatste jaren en de blessures van KJH speelde mee. Goeie winnaarsmentaliteit, fitte speler en komt van hoog niveau, dat moet goed gaan helemaal in de ED.

 2. FrankiC

  ‘enigste’ kan, grammaticaal beschouwd, maar KJ bedoelt waarschijnlijk toch ‘enige’.

  1. BobbyHaarms

   Absoluut, tenminste iemand waarvan zijn hart helemaal bij Ajax ligt, evenals bij onze Sjaakie Swart natuurlijk. Van zulke spelers kan je er nooit genoeg bij je club hebben.

   Trouwens prima dat KJ terug is. Nu Dolberg een mindere periode heeft vult KJ dit gaatje moeiteloos op. Hoop ook dat Dolberg er inspiratie uithaalt en inziet dat ie niet vanzelfsprekend de enige nummer 1 is. Prima concurrentie dus onze KJ!

   1. De Nees

    Zo moet je ook voor andere cruciale posities een ervaren iemand naast aan talent hebben staan.

 3. -buitenkantje rechts-

  Klaas-Jan is een absolute verrijking voor Ajax gebleken tot nu toe.. Zijn rol uitstekend ingevuld..

 4. Widi

  Godverdomme!! Een item over Huntelaar. En Seijs en Indojood maken er binnen 3 reacties weer de strijd Cruijff-TH van. Ben ik de enige die dit kotsbeu is?

  1. Indojood

   Ach, ja sommigen beginnen te huilen over VI abbo’s. En plan Cruijff blijft essentieel in de hele discussie over de puinhoop bij Ajax. Wij zeggen graag Ajax=Cruijff=Ajax met Dennis voorop maar we doen niets wat er op lijkt.

   1. Widi

    Het valt me op dat je steeds persoonlijker wordt. Heb je dat nodig? Je laat je ook door Seijs meeslepen in opmerkingen over kelders etc. Het probleem in de discussie is tweeledig: 1. Jij beschouwt jezelf als degene die meer dan wie ook weet over de beweegredenen van JC. Af en toe zou men kunnen denken dat je aan het sterfbed van Johan hebt gezeten. 2. Je schijnt absoluut geen zwakheden te zien in het plan Cruijff. Deze beide problemen maken een discussie erg lastig.

    1. Indojood

     Sinds seijs hier lid is, is hij met regelmaat persoonlijk tegen mij. Zo ook gisteren weer zonder aanleiding. Maakt mij niet uit, ik deel dan gewoon uit.

     Er is geen probleem in de discussie, dat is jouw eigen probleem. Jij hoeft niet met mij te discussiëren als je dat niet wilt. Maar jij bepaalt zeker niet (ik ook niet) hoe en op welke wijze ik reageer.

     Bovendien ben ik van mening dat Johan altijd relevant is in discussies over Ajax en ik gebruik zijn boek en andere verifieerbare teksten om dit te onderbouwen.

     1. Widi

      Ik zie wat Seijs doet. Hoewel je dat niet nodig hebt, val ik je vaak bij. Gewoon omdat ik dan zeg wat ik vind. Je weet dat ik ook een tijd zo bezig was met Seijs. Hoezeer je hem ook vernedert, hij komt altijd terug. Daar kun je boven staan. Maar ik bedoelde dat je persoonlijk bent tegen mij. Huilen over VI. En verder weet ik ook wel dat jij niet in een keer stopt omdat ik dat wens. Maar je ziet nu wel wat je bij een aantal mensen teweeg brengt. Je gaat ook nu niet in op mijn inhoudelijke opmerkingen. Zie jij echt niet in dat het plan erg afhankelijk is van de mensen die het moeten uitvoeren? Zie jij echt niet in dat er altijd geimproviseerd zal moeten worden? Dat we moeten gissen hoe Johan zelf geimproviseerd zou hebben? Dat zijn wel degelijk aspecten die jij of over het hoofd ziet of doelbewust negeert. Er is wel degelijk een probleem in de discussie. Maar niet als je oogkleppen op hebt. Ik wil best overtuigd worden hoor. Maar dat kan alleen met argumenten. En met een goed plan voor vervanging van bestaande kaderleden. Tot nu toe vind ik jouw voorstellen niet goed. Overmars weghalen van het financiele gedeelte. Waar juist zijn kracht ligt. Frank de Boer neerzetten op een plek waar hij vooral een stropdas om moet en veel moet praten. Terwijl hij juist graag op het veld staat. Als je echt iedereen wilt wegsturen, moet je een goed plan hebben. Anders is Ajax in een klap stuurloos.

     2. Indojood

      Als je je eigen argument onderuit wilt halen dan moet je gewoon lekker verder discussiëren met mij, Widi. Maakt mij niet uit, ik vind het prima maar zeg niet dat ik je er niet op geattendeerd hebt.

     3. Indojood

      FdB is lid geweest van het TH dus hij weet hoe het werkt, voor een dassie en een jassie kan de RvC zoeken naar een professional die zich niet bemoeit met de inhoud.

     4. Widi

      Hij weet hoe het werkt? Waar hij bij was, is het ontspoord! Terwijl hij juist wel iedereen bij elkaar wilde brengen. Ongeschikt voor dit werk dus. Werk dat hij ook niet ambieert.

     5. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ajb ook Spojkerman exit. Die man is een ramp op de bank. Verder denk ik dat Bergkamp in september zijn conclusies zal trekken, helemaal na de laatste zangpartij van de supporters bij VVV. Dat zal alleen maar erger worden.

     6. Indojood

      Moralistisch gewauwel. Jij neemt van de één op de andere dag een ander karakter aan en kruipt je in de hol van mensen die je kort geleden nog heb proberen weg te jagen terwijl deze mensen dezelfde zijn. Verder probeer je anderen ertoe bewegen op een bepaalde manier binnen afgezette kaders te laten reageren waar jij je prettig bij voelt. Dikke middelvinger voor je, ik reageer gewoon zoals ik jaren doe, lang voordat jij hier mee kwam doen.

      Om nog even inhoudelijk te reageren, jouw idee is helemaal waardeloos. Streep eronder, niet meer er over hebben, rijen sluiten en die kneuzen verder laten aankloten.

     7. Widi

      Ik kruip in niemands hol. Ik bepaal mijn mening. En soms is de 1 het met mij eens, soms de ander. Je wordt weer persoonlijk. En nu trek je de ” ik ben hier langer dan jij” kaart. Ik drijf je in elk geval tot het uiterste. Alleen houdelijk zeg je wat minder.

    1. Ajax1958

     Huh? Jij stelt toch een algemene vraag? Nou daar geef ik je mijn antwoord op. Tenminste, ik denk dan dat er meerdere antwoorden mogelijk zijn behalve jouw gewenste nee

     1. Widi

      Goed lezen. Er is inderdaad maar een antwoord mogelijk. Niet maar 1 mening natuurlijk, maar wel 1 antwoord.

    1. BobbyHaarms

     Dus? Schijnbaar is het nodig om deze boodschap te herhalen, en al helemaal met deze puinhoop en figuren die Johan op een schandalige manier onderuit proberen te halen. Niet alleen bij Ajax maar ook hier.

     1. Widi

      Indojood weet best wie hij hier wel en niet serieus moet nemen, Bobby. En bij Ajax zijn er die het net wat anders doen (of heel anders, daar kun je over discussieren) dan Johan het bedoeld had. Maar ze doen dat niet om Johan te dwarsbomen of om hem onderuit te halen. Ze doen wat zij denken dat het beste is voor Ajax. Ik ben het regelmatig eens met beslissingen en vaak ook niet. Maar ik onderken dat zij zijn neergezet om die beslissingen te nemen. En niet ik. En ook niet Indojood. Laatstgenoemde ziet iedere beslissing die afwijkt van wat hij denkt dat Johan had gewild als een aanval op Johan. En zo is het gewoon niet. De man is op en too idolaat van Johan. En reageert dus heel emotioneel. Want hij heeft er wel degelijk kijk op. De boodschap is al lang duidelijk, maar wordt niet door iedereen onderschreven. En dat verandert echt niet door de boodschap dagelijks te herhalen. Indoctrinatie werkt nog wel in Noord-Korea, maar niet op dit forum. Althans niet bij mij en een aantal anderen. Ik vind gewoon dat bij 90% van de topics een normale discussie over het topic niet mogelijk is omdat met name Indojood, maar ook AB, er een Johan versus TH verhaal bijslepen. Dat is jammer. Misschien kan de redactie een speciaal doorlopend topic maken voor deze discussie. Dan kan iedereen die dat wil zich uitleven, zonder de andere topics te vervuilen. Als er dan ook nog een topic komt waaronder leden elkaar kunnen beledigen en afzeiken, is iedereen bediend.

     2. BobbyHaarms

      Volgens mij is het heel normaal dat Johan bij meerdere onderwerpen erbij wordt gehaald. Kijk, dat de leiding niet klakkeloos overal achteraan loopt wat Johan zei kan ik me nog wel iets bij indenken. Immers, iedereen heeft er zijn eigen kijk op en dat moet ook wel. Maar toen de leiding er zijn eigen draai aan ging geven, en er meerdere keren werd aangegeven dat er mensen in de leiding zaten die niet allemaal de neuzen dezelfde richting op hadden staan, en er (weer) van het plan werd afgeweken trok Johan zijn handen er terecht van af.

      We kunnen hier uren over doorlullen, en het doet deze topic over KJH geen eer aan, maar de strekking van het verhaal is en blijft dat men maar wat aanmoddert bij Ajax, en dat frustreert Indojood maar zeker ook mij en sommige anderen. En ik weet eigenlijk wel zeker dat Johan hier zijn goedkeuring niet aan had gegeven aan het huidige beleid.

     3. Widi

      Ik ben het zeker niet overal mee eens. Maar zodra de verwijten onredelijk worden en/of niet onderbouwd, ga ik er tegenin. Ik heb nu alles wel gezegd voor deze dag. Fijn dat jij, hoewel je het niet met me eens bent, toch niet persoonlijk wordt.

     4. BobbyHaarms

      Dat zal ik ook niet gauw doen Widi, mits het een normale discussie is tussen 2 (of meerdere) mensen hier. Dit forum is er om ieders persoonlijke mening te ventileren, en ja dat botst wel eens met elkaar. Met de meesten kan ik wel aardig door 1 deur, ondanks verschillen, maar sommigen…😡 Enfin, we weten wel een beetje wie 😄

     5. Widi

      Ik vind het niet erg om aangepakt te worden. Ik moet zelf erg lachen om van Eugelen, triangel, Indioot en dat soort dingen. Ik mag ook aan de beurt komen. Ik heb een grote bek. Dan kom je aan de beurt. Dit met Indojood is anders. Ik baal enorm dat hij niet inziet dat het plan zonder Johan zelf eigenlijk niet te doen is. Dat er dingen moeten worden bijgestuurd, maar dat Johan dat niet meer kan. En ik vind het oneerlijk dat steeds wordt gezegd dat die jongens zakjenvullers zijn die aan het pluche hechten. Zijn ze niet. Ze hebben geld zat. Overmars en Bergkamp konden zo naar Arsenal voor veel meer geld. Ze hechten niet aan pluche. Precies daarom zijn ze uitgekozen. Maar ze staan wel steeds voor uitdagingen waar het plan niet in voorziet. En zij moeten handelen. Want ze zijn verantwoordelijk. Of worden verantwoordelijk gehouden. Een gezonde, fitte Johan had het conflict met Jonk misschien nog kunnen oplossen. We weten waarom dat niet kon. En nu is hij er zelfs niet meer. Maar Ajax moet verder. En die gasten doen hun best. Maar het is moeilijk. En iedere supporter wil iets anders. Als er een speler van 19 komt, vallen de woorden ballenbak en kleuterklas. Komt er een ervaren clubspeler terug dan is het een bejaarde die de talenten in de weg staat. Ga er maar aan staan. Ze hebben gewoon een ondankbare kutbaan. Tegenwoordig is Van Geel in een keer populair. Die is in 010 jaren afgemaakt om al zijn miskopen. Nu zit het een keer mee (zekerheid van poulefase CL praat makelijk) en hij is weer een topper. Maar ik type alweer te lang. Fijne avond Bobby

     6. BobbyHaarms

      Ja natuurlijk is het niet altijd makkelijk, daar kan ik heus nog bij inkomen. Maar de hele contructie RVC/directie/TH is een grote aanfluiting momenteel. Pietje controleert Jaapie, Jantje is de baas van Kees enz.enz. Teveel mensen zitten er voor de macht én het geld wat opgestreken wordt bij goede resultaten op de transfermarkt. Maar zo wordt het natuurlijk nooit wat met Ajax, in de allereerste plaats een club voor de supporters. Maar daar is helaas weinig meer van over..

      Affijn, genoeg gespreksstof hier op het forum de komende periode 😄

      Sorry, las nu net pas je bericht. Fijne middag Widi.

     7. Indojood

      Hypocriet mannetje, die Widi. Heeft maandenlang hier andere mensen zitten jennen en weg te pesten. En nu komt ie met zijn stampvoetjes klagen.

     8. HURBIE

      Jullie zijn wel erg ver afgedreven van het onderwerp van deze topic over KJH jammer
      Maar als het jullie oplucht prima

      Maar we weten allemaal hier op deze site dat CRUIJFF AJAX international op de kaart heeft gezet
      En daar veranderen wij allemaal gelukkig niks aan

     9. -buitenkantje rechts-

      Ben bang dat het eerder nieuwe frustraties in de hand werkt dan oplucht Hurbie.. Cruiff

     10. Widi

      Jammer Indojood. Je zou ook kunnen zeggen: Widi heeft ingezien dat het elkaar over en weer beledigen en vliegen vangen ook niet alles is. Al ruim een half jaar doe ik het (meestal) anders. Ik benader jou nu keer op keer met argumenten. En jouw reacties komen neer op stemming maken tegen mij. Persoonlijk worden. Ik zou liever hebben dat je inhoudelijk reageert. Als ik zeg dat de mensen die jij zo slecht vindt allemaal zijn neergezet door Johan Cruijff, zeg je of niets of dat ze Johan in de steek hebben gelaten. Maar als je een club op zijn kop zet, mag toch worden verwacht dat dan echt de juiste mensen worden neergezet? Ik neem Johan absoluut niets kwalijk hoor. Maar het gaat er bij mij gewoon niet in dat volgens jou Johan helemaal niets verkeerd heeft gedaan. Ik vind het eerlijk gezegd gewoon een beetje eng hoe ver je gaat in je adoratie. Vooral omdat je in het kader daarvan andere mensen onredelijk bejegent.

  2. FrankiC

   Met deze post ben jij mij voor. En ja, ik ben er al een tijdje klaar mee. Wat een rust ook toen AB hem even in de ‘alleen lezen’-modus had staan.

  3. De Nees

   Widi mss zie je het zelf niet maar lijkt soms of jij hier een toezichtfunctie hebt wanneer een mening terecht is. Alsof de plebs hier maar wat roept zonder bewijs, maar jij het geheel overziet en later met een standpunt komt als het stof is neergedaald. Wachten op officiële standpunt van Ajax. Beweegredenen van TH eerst uitpluizen van hoe en waarom. Blind blijven voor het vele gerotzooi we kunnen genoeg zaken opnoemen. Dit groepje is niet het enige in de voetbalwereld die Ajax kan leiden. Met Cruijff’s visies ben ik ook altijd eens geweest, kon gewoon geen tegenargumenten bedenken, zo ook dit plan. Als Indo en nog een paar dit uitdraagt dan heel goed. Met commentaren als van jouw brokkelt het gedachtegoed langzaam af totdat over 5 jaar weinig meer overblijft. Ben jij 10 jaar later een van de eersten die verbaasd roept waar is het Cruijff gezicht van Ajax gebleven? En als je niet meer in details het plan kan uitvoeren omdat Johan de nuances niet meer kan aanbrengen doe het dan volgens een realistische visie op de grotere lijnen, want daar valt nog genoeg op aan te merken met dit TH.

 5. Kingkong

  He De seijs eerst stellige uitspraken over bosz , johan en de ajax slopers S B S
  En dan ineens weet je het fijne er niet van ? Je lult uit je nek.

  1. De seijs

   Nee kingkong had geen zin om met deze discussie door te gaan. En dan moet je ook zo eerlijk zijn om dat netjes af te kappen! Daarom de waarheid zal wel in het midden liggen. Snap je?😋

 6. Widi

  Ben ik toch even advocaat van de duivel: ik ben heel blij met Huntelaar, maar een jaar geleden, toen Ajax hem ook heel graag wilde, gaf die liefde voor Ajax toch niet de doorslag. Dus neem ik deze uitspraken met een korreltje zout.

   1. Widi

    Mensen vergeten inderdaad snel: tot ongeveer een week geleden lag vooral Overmars hier onder vuur. Meestal op basis van geen of onjuiste argumenten. Vervolgens heeft hij wat uitleg gegeven. Sindsdien zijn Bergkamp en Sar de lul. Iedereen lult iedereen weer na. Terwijl we nog steeds niet over alle relevante informatie beschikken.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Bij een behoorlijk aantal mensen ligt Bergkamp sowieso al een hele lange tijd onder vuur.

    2. dickst14

     Als we moeten wachten tot we exact weten wat er speelt dan kunnen we wachten tot we een ons wegen, want dat zullen we nooit helemaal weten. Wat we wel weten is dat de selectie wederom!!!! niet op orde was. Rvc vdSar Overmars Bergkamp. Wie heeft de meeste en minste schuld. Ze zijn en waren er in ieder geval allemaal bij.

  1. De Nees

   Het is toch niet gezegd dat hij toen geen liefde had voor Ajax? Tuurlijk wil hij eerst goed cashen en/of het buitenland avontuur meemaken, zeg maar zoiets als waar 9 van de 10 voor zou kiezen… Dit is andere soort liefde dan voor je kind bijv. Vind dit weer gezocht om aparte mening te willen verkondigen.

   1. Widi

    Gewoon een reactie op reacties die mij te ver gaan: echte ajacied, held… etc. Je hoeft het niet met me eens te zijn.

 7. EugAjax

  Huntelaar koning! Zo betrokken bij Ajax. Ik ben heel blij dat Hunt dit jaar is gekomen. Mbt bovenstaande discussie een ding staat vast. Johan is een persoon die heel veel mensen bezig houd. Zijn karakter, zijn mening, zijn visie. Op heel hoog nivo. Niemand maar dan ook niemand zal kunnen weten hoe Johan een en ander had aangepakt. De man is inderdaad Ajax en Ajax is inderdaad Cruijff. Dus in lengte van jaren zullen we discussieren en zal Johan vaak voor bij komen. Heb ik zelf zeer zeker geen probleem mee. Iedereen houd hier van Ajax en houd hier van Johan. Maar te denken dat we Johan zijn gedachtegoed kunnen toepassen en tot op de detail ‘zeker’ kunnen weten ja daar moet ik vaak om lachen. Onmogelijk!!!! Zelfs mensen die dag en nacht met hem werkte begrepen hem af en toe tot vaak niet. Mensen als Pep bijv en Koeman echte vrienden. Maar ook Rijkaard had znadere kijk op voetbal op sommige punten. Het ironische is dat Johan dat altijd toejuicht, eigen ideeen, en zijn vaste echte die hards zeg maar geen enkele ‘eigen mening’ accepteren. En die vinden vaak dat ze Johan moeten vertegenwoordigen en dat kan dus niet als je er niet herzelfde in staat als Johan zelf!

  1. Widi

   Benieuwd wat er nu weer bedacht wordt om je tegen te spreken. En anders zal het op je persoon gericht zijn. Volgens mij heb je gelijk. Niet helemaal, want er zijn er hier ook zat die vooral van zichzelf houden.

   1. EugAjax

    Widi, ach ik ben dat al gewend hoor sinds ik hier ben. Geeft niks in principe, soms wel vervelend. Ik lees wel vaak dat jij nu als draaikont word gezien, maar de goede lezer had afgelopen jaren al kunnen lezen dat jij toch ook wat vraagtekens had, alleen heb je destijds vaak aangegeven niet teveel erover willen discussieren. Er is iets dus ontstaan dat je het nu wel doet. Vandaar dat je met personen in discussie bent die het niet van jou verwachtten denk ik maar nogmaals dat is volgens mij meer te danken aan je eerdere terughoudendheid over dit onderwerp. Feit blijft ik hou er ook wel van om er over te discussieren en soms ook inderdaad uit te dagen. We gaan het zien. Voetbal is emotie en helemaal als het aankomt op Ajax en dan was Johan ons grootste icoon. Terecht dat er veel over discussieert word, maar ben zeker met jou eens dit hoeft niet bij elk topic😄!

    1. Widi

     Dat heb je dan goed gelezen. Want zo is het. Als er 1 goed leest en alles heel goed onthoudt, is het Indojood wel. Maar het komt hem waarschijnlijk beter uit om mij als draaikont neer te zetten. Tegenspraak is vervelend. Zeker als er ook nog argumenten gebruikt worden.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Joepie, twee Jehova’s. Ga lekker samenwonen. Ik heb zo’n bloedhekel aan dat “tussen de regels” verwijzen naar mensen. Noem man en paard en laat dat sneaky gedoe achterwege. Eug, vwb Johan en zijn gedachtengoed en het wel niet kunnen uitvoeren. Wederom blijkt dat je er helemaal niets van begrijpt. Kan je nog zo interessant lopen doen, jij snapt het niet en gaat voor anderen bepalen hoe ze denken. Maar goed, je hebt er een medestander bij, sta je op een stuk of 5. Er zijn er meer die je steunen maar die snappen eigenlijk voor geen meter waarom. Verder Widi, inderdaad wordt er flink op de man gespeeld op het moment dat iemand volkomen kul gaat vertellen vwb Johan. Zo, jullie hebben de reactie weer die je al had verwacht. Ga lekker samen praten op een ijsschots.

     2. Widi

      Je hebt helemaal niet door dat juist jij en Indojood je als Jehova’s gedragen. Alleen voor een andere JC.

     3. Ab is fan van Johan en Jonk

      Verdiep je eerst eens in hoe Jehova’s acteren voordat je dat zegt. Enne, jij hoeft van mij niet weg. Als ik een bijdrage aan vertrek van Eug kan leveren ….. graag. Daarin wijk ik af van de mening van Indojood en anderen. Is mijn ook mening. Eug is gewoon een draaikont, feiten verdraaier, sneaky etc. Helaas zien velen dat nog niet maar komt wel. Net zoals nu pas veel meer mensen het falen zien van het TH en deel technische staf. Bergkamp en bloemkool worden al toegezongen

     4. De seijs

      Ab ongelovelijk dat jij widi zo toespreekt/afvalt. Als er een iemand de handen boven je hoofd hield dan was het widi wel. Echt het blijkt wel dat jij echt niet te vertrouwen bent. Jij kan geen echte vrienden hebben. Jij bent echt een triest geval. Ongelooflijk….. Nee eigenlijk wel te verwachten van jou. Jij bent eigenlijk precies zoals ik altijd dacht zoals jij bent. Maar sta hier toch eigenlijk wel verstelt van dat ik jou door had. Triest dat ben jij!

     5. De seijs

      Nogmaals jij bent niet te vertrouwen! Wat een waardeloze iets ben jij. Jij bent nog erger dan een kakerlak. Bah wat een hufter ben jij. En voor dit alles heb jij geen burn-out nodig!

     6. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      Denk aan je Nederlands de Seijs, denk aan je Nederlands. Reageer niet te snel, neem je tijd.

     7. EugAjax

      Widi ik heb misschien wat gemist, maar ik heb ook gezien dat vooral Indojood anders op jou reageert, persoonlijker. Geen idee hoe dat komt. Heb het alleen wel gade geslagen.

     8. EugAjax

      En wat AB betreft die gaat tekeer tegen iedereen waar hij tegen tekeer kan gaan, puur om zijn burn out te voorkomen, volgens mij ooit een eigen verklaring van hem. Ik laat hem zoveel mogelijk links liggen tegenwoordig en soms even paar keer tegenin. Nooit gedacht dat hij jou ook zo op de korrel zou nemen. Maar bewijst dat hij hier alleen maar is om te schreeuwen etc

     9. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Vertaler is Jonk

      Goh, toch leuk dat alles wat je hier zegt serieus wordt genomen. Schreeuwen op een forum doe je met caps en die gebruik ik zelden. Jij gaat tekeer tegen Jonk, ik tegen jou. Seijs gaat tekeer tegen buitenlanders ik tegen hem. Widi heeft een gedaantewisseling ondergaan en dat krijgt hij te horen. Ik ben voor duidelijkheid en geen warrig wazig taalgebruik zoals zo vaak bij jou het geval is.

    2. De Nees

     Nou Eug in het ene spectrum zitten dus de Cruijff diehards. Hoe zit het met de andere kant waar jouw gelijkgestemden TH overal uit de wind houdt? Die voorzichtige kritieken worden vaak afgezwakt omdat er weer een nuance gevonden wordt door de TH fans. Wat jij de ene kant verwijt geldt dan ook voor de andere kant?

     1. EugAjax

      De Nees dat is dus niet zo lees mijn reactie zojuist aan Indojood maar over mijn ‘blinde’ adoratie van Dennis. Ik denk wel oprecht dat ik ook kritiek heb op Dennis cs gegeven. Maar goed ieder zijn voorkeur. Toch? Bijv jij wilt schopper als De Jong in selectie ik wil op 6 eenvoetbalman. Etc. Maar nogmaals ik ben ervan overtuigd dat denkwijze Dennis en Johan heel dicht bij elkaar ligt mbt leiden van een voetbalclub, het voetbalgedeelte althans. Kwestie van veel interviews naast elkaar leggen. Des te frustrender dat het tot een breuk is gekomen.

     2. EugAjax

      En nee die breuk ligt niet alleen aan Johan/Jonk en ook niet alleen aan andere TH leden en directie. Misschien is het je weleens opgevallen. Ik laat uit deze zin vaak de RvC. En nu boek Johan lezen dan weet je precies waarom!

    3. De Nees

     Eug blijf jij die interviews en boeken van Dennis maar lezen en daar een studie van maken. Ik beoordeel hem liever op zijn geweldige resultaten en conflicten met jan en alleman. Iedereen kan mooie theorieen ophangen en in boekvorm uitbrengen maar praktijk is een ander verhaal. Als alleen al de helft hem niet kan pruimen lijkt mij dat een teken aan de wand. Je kritiek op Dennis is eerder grappig want 5 regels verder nuanceer je het toch weer. Schijnbaar heb jij Johans boek gelezen maar ik merk niet dat je er veel van hebt gesnapt.

 8. Indojood

  Eug, van de één op de andere dag begon hij als een loops teefje mij te achtervolgen terwijl mijn reacties al jaren dezelfde zijn. Ja, dan roep ik af en toe eens wat terug. Hij ervaart dat als persoonlijk. Incasseringsvermogen van niks, die Widi.

  Niemand hoeft van mij weg.

  1. AFCA my World

   Laat iedereen zichzelf blijven,vele hebben een andere mening,en dat mag,je houd je gewoon aan jezelf vast ! ⚽️

   1. EugAjax

    Wijze woorden AFCA my world, en krachtig en in 1 zin. Ik zou heel veel van je moeten leren 😄⚽️!

  2. Widi

   Niemand? Bergkamp ook niet? Ik hoef misschien niet weg. Ik wil het misschien wel. Ik ben klaar met dat kansloze gelul over een plan. Het dagelijkse gehuil over in de steek laten. De oogkleppen. Het fanatisme. In ieder topic wordt het erin gegooid. Het zat me al langer dwars, maar uit respect voor de andere dingen die je niet schreef, zei ik er niets van. Op zeker moment moest ik wat zeggen. En als je er dan een schep bovenop doet, doe ik dat ook. Ik had gedacht dat er veel meer mensen waren die elke dag hetzelfde wel beu waren. Als dat niet zo is, weet ik niet of ik hier wil zijn.

  3. EugAjax

   Indojood, dat is beetje wat ik bedoelde te zeggen net tegen Widi. Het is op zich niet van de een op andere dag. Widi heeft volgens mij eerder weleens in die richting geschreven over Jonk, en andere leden TH. Ik kan me 1 voorval herinneren dat jij toen op je bekende wijze op dat onderwerp fanatiek reageerde en Widi toen iets schreef in de trant van “ik wil hier met jou geen discussie over, dat is het me niet waard”, ik doe aanhalingstekens, maar het was niet de letterlijke tekst volgens mij.
   Nu heeft hij besloten om wel meer er tegenin te gaan en hij legt uit waarom. Wat betreft incasseringsvermogen. Ik heb, zoals je weet ook best wel moeten wennen aan je manier van discussieren, zeker op dit onderwerp. Je liefde voor Ajax en vooral Cruijff spat dan van de schermen af. Je word dan weleens persoonlijk, daar moest ik ook aan wennen, en vooral neigt het naar ‘blinde’ adoratie. Iets wat jij van mij vind over Bergkamp😄kan ik niet ontkennen😄. Anyway ik ervaar dit forum als leuk en tegenwoordig ook de felle discussies. De ene keer leg je meer overhoopt met a en dan weer met b etc over onderwerpen. Ik denk echt dat Widi hier niet draaikont, maar nu wel de discussie wil(de) aangaan. En idd niemand hoeft hier weg, zelfs Dennis niet 😂😂😂😂.

   1. Indojood

    Niet zozeer zijn mening maar zijn karakter. Paar maanden gelden nog hard meelachen als ik je Hans van Eugelen noem maar nu met Noord-Koreaan gaat ie piepen. Litmanen noemt mij wel eens Indioot als ie boos is, lig ik totaal niet wakker van. En die rare seijs dan met mijn zus erbij halen. Krijg gewoon een koekie terug.

    Zo gaat het er vaak aan toe op fora. Zie het probleem niet.

    1. Indojood

     Maar Widi mag lekker uithuilen op jouw virtuele schouder, misschien knapt ie er van op… 😀

     1. EugAjax

      Hahahaha Indojood soms ben je echt grappig. Dat hoeft Widi niet hoor haha. Die is mans genoeg.

    2. EugAjax

     Ok Indojood, ja dat jij dat zo ervaart met Widi moet je onderling mee uitkomen, als jullie dat uberhaupt willen. Klopt wel dat het vaak hard aan toe gaat met wat koekies heen en weer. Zelfs ik vond Hans van Eugelen goed gevonden hoor 😂. Ja en piepen over Noord Korea? Zijn ook niet echt de leukste types…😄. Ook ik heb moeten wennen aan deze onderlinge taalgebruik en soms lukt me dat nog steeds niet, dus ik piep weleens met hem mee😄. Maar ik moet wel zeggen ik neem het iig niet persoonlijk meer waar ik dat eerder nog wel deed.
     Hopelijk gaat het binnenkort weer met jullie. Hoop ik echt want ook ik heb met Widi tijdje overhoop gelegen toch is hij een van degene die goed geinformeerd is veel op Toekomst is zo niet altijd en vele meningen onderbouwd. Ja misschien raar dat ik het voor hem opneem, aan de andere kant weer logisch aangezien ik ervan hou om over voetbal inhoud te discussieren en dat kan met hem. Of hij nu een “piepkarakter” heeft of niet😄. Dat mag eigenlijk niet ter zake doen.

     1. Widi

      Dat ik ervoor kies het netjes te houden en hier geen verhalen ophang over zwaarden waarmee ik vrienden hun leuter eraf hak, wil niet zeggen dat ik een “piepkarakter heb”. Ik heb gewoon geen enkele behoefte om Indojood te beledigen. Ik heb het ook niet nodig. Desondanks doet hetgeen ik schrijf hem pijn. Daarom reageert hij zoals hij reageert.

    3. Widi

     Je begrijpt het niet. Het gaat mij er niet om dat je mij Noordkoreaan noemt. Doet me niets. Het gaat erom dat je juist zelf de Kim van dit forum bent. Wie er ook maar naar neigt om niet 100% positief over JC te zijn, wordt aangepakt. Of je ziet dat niet in. Of je bent hypocriet. Ik daag je uit om met argumenten te komen. En je wordt persoonlijk. Dat laatste doet me niks. Wel dat je zonder argumenten maar doorgaat. Erger ik me een ongeluk aan. En bijna iedereen ziet het dag na dag zonder iets te zeggen. Of ze zijn het met je eens. Of ze denken: laat maar lullen. Any way: als ik hier weg ga, is dat niet omdat ik jouw beledigingen niet kan handelen, maar omdat ik je devote gelul over je Johan spuugzat ben.

     1. dickst14

      Zonder Johan had je dit probleem niet gehad, want dan had dit forum waarschijnlijk niet bestaan.

     2. Widi

      Dick, ik hoop niet dat ik de indruk wek dat ik Johan had willen missen. Ik hoop dat je begrijpt dat dat de discussie niet is.

 9. Brokamp

  Huntelaar heeft bij Schalke ook een mindere periode mee gemaakt net als iedereen dat heeft maar is wel altijd keihard blijven werken. Hij is veruit de meest professionele speler in de selectie. Een voorbeeld voor de jeugd die hier zijn voordeel mee kan doen. Wars van elke vorm van hautin gedrag. Minstens zo belangrijk als de fantastische prestaties die hij ook nog op het veld laat zien.

Reageren is niet mogelijk.