There are no ads, please add some


Onnavolgbare aankoopbeleid reden vertrek Van Duivenbode

Theo van Duivenbode is onlangs opgestapt uit de raad van commissarissen bij Ajax omdat hij zich niet meer kon vinden in de werkwijze van de RvC en de directie van Ajax. Vooral het onnavolgbare aankoopbeleid was voor Van Duivenbode de druppel die de emmer deed overlopen, zo valt te lezen in de nieuwe VI.

Van Duivenbode werd tijdens de fluwelen revolutie door Johan Cruijff aangesteld en beide personen hadden dezelfde visie waarbij zij de opleiding als levensader zagen en hun afkeer hadden tegen breedte-aankopen die ten koste ging van de eigen jeugd. ‘Vooral de zinloze spelersaankopen waren mij een doorn in het oog. Een club als Ajax moet altijd haar eigen spelers opleiden en alleen verantwoorde aankopen doen op het moment dat het nodig is. Dat was ook de visie van Johan maar daar is weinig meer van te merken bij Ajax’.

Van Duivenbode werd door Cruijff gezien als de cruciale pion om zijn hervormingsplannen te realiseren want hun visie, de opleiding als levensader van de club, kwam overeen. Nadat Ajax zich dit jaar opnieuw op het laatste moment roert op de transfermarkt was het voor Van Duivenbode klaar. Paniekerig reagerend in plaats van doordacht waarbij bedragen zijn gevallen die enkele jaren geleden ondenkbaar waren bij Ajax. Van Duivenbode stoorde zich enorm aan de angstige reactie van de club waarbij het onnavolgbare aankoopbeleid niet los kan worden gezien van het vertrek van Van Duivenbode uit de RvC.

Bron: VI

Zie eerder bericht:
25-08-2017 Van Duivenbode kan zich niet vinden in beleid en legt functie neer

Gerelateerde posts

174 reacties

 1. Indojood

  Inhoudelijk heeft ie gelijk maar toen het spannend werd in 2015 hebben we hem niet gehoord. Dit wanbeleid is nl. niet van vandaag maar al jaren zo.

  1. BobbyHaarms

   Eens Indo, op het moment dat het erop aankwam was Theo nergens te bekennen (Johan’s eigen woorden) Natuurlijk heeft hij gelijk, maar ik had liever dat hij een paar jaar geleden zo met zijn vuist op tafel had geslagen.

   Hoe dan ook, Theo geeft de enorme puinhoop bij Ajax aardig weer zo. En elke keer komt bij mij datzelfde gevoel weer omhoog: Wat mis ik de kritische woorden van Johan toch in deze periode!

   1. Indojood

    Zovelen waren nergens te bekennen. Johan is in de steek gelaten door al die gasten (behalve Jonk) voor wie hij de weg heeft vrijgemaakt. Van je vrienden moet je het hebben, hè.

    1. HURBIE

     De meeste vrienden willen alleen maar beter worden over je rug Indo
     En tot overmaat van ramp naaien ze je wijf

     1. Indojood

      Nou, mijn vrienden hoeven niet aan mijn “wijf” te komen. 1. Het zijn dan mijn vrienden niet meer en 2. Ik hak hun kontol er af met een klewang. 🗡️😎

     2. Indojood

      Een aan één kant geslepen Indonesisch zwaard. Ik heb er een paar van in huis waarvan eentje bij mijn bed, mocht ik ooit een inbreker betrappen. Heb ook een katana, een Japans samurai zwaard. Die zal ook goed werken. Heb een kleine verzameling van zwaarden en dolken.

     3. HURBIE

      Dank je wel Indo dat wist ik niet dus dacht vraag het ff
      Niet wetende dat je een heel arsenaal van dat spul zou hebben

  2. Remco425

   Inderdaad Indo. Natuurlijk heeft hij gelijk, maar hij zat daar juist om het te veranderen. En dat heeft hij niet eens geprobeerd. Hij heeft gewoon met de rest meegestemd en dat was niet volgens de ideeën van Cruijff. Vandaar dat de 2e alinea van dit artikel vol onwaarheden zit. Het is copy/paste geweest van de redactie hier zonder de echte feiten te kennen. Ik stel voor aan de redactie om de biografie van Cruijff even te lezen, voordat ze weer iets over hem plaatsen…

  3. Remco425

   Inderdaad Indo. Natuurlijk heeft hij gelijk, maar hij zat er om het te veranderen. En dát heeft hij niet eens geprobeerd. Het maakt hem behoorlijk schijnheilig nu. Daarom klopt de 2e alinea van dit artikel ook van geen kanten. Stukje copy/paste of een ongefundeerde mening van de redactie hier. Zoveelste keer dat er hier onwaarheden geplaatst worden. Advies aan redactie: eerst even de biografie van Cruijff lezen voordat er iets over hem geplaatst wordt…

 2. FrankiC

  Met als beste voorbeeld de aankoop ban Siem de Jong, maar toen was Van Duivenbode al weg. Dit is echt een onnodige breedtesankoop die Frenkie en Carel of misschien Donny in de weg kan staan. Wellicht is die aankoop daarom pas deze week afgerond?
  Wat mij het meeste stoorde is het feit dat we bij de 3e voorronde CL niet op oorlogssterkte waren, dat ze Bosz eruit hebben gebonjourd en uiteindelijk niet hebben doorgepakt bij échte versterkingen.
  Maar om nu de handdoek te gooien, Theo? Bij de RvC kon je nog invloed uitoefenen, nu kun je je alleen maar ergeren en gal spuien!

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Het feit dat we niet op oorlogssterkte waren is te danken aan van Duivenbode! Hij wil geen aankopen of alleen aankopen die opzij willen stappen als een talent wil spelen, niks kosten en niks verdienen! Of een verantwoorde aankoop als Richarlison? Maar die vond Theo weer te duur.

   1. FrankiC

    TvD heeft het volgens het artikel toch echt over ‘geeb breedte-aankopen ten koste van eigen jeugd (zie Siem de Jong) en versterking als het nodig is. Met het op oorlogssterkte brengen denk ik aan spelers aantrekken die directe versterkingen zijn op een probleem positie. Niemand hoeft opzij voor een mindere speler: de besten spelen. Ik weet trouwens niet of Theo tegen de komst van Richarlison was? Ik denk dat de interesse in Siem de druppel voor hem was.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Je ontkomt niet aan de zogenaamde ‘breedte aankopen’. Huntelaar is er zo eentje. Staat Dolberg niet in de weg (zo is het tenminste afgesproken), maar Dolberg moet wel beter zijn dan Klaas Jan. Op het moment dat Kasper een dip heeft of geblesseerd is, is Klaas Jan een waardige vervanger. Een topspits kopen (en dus geen ‘breedte aankoop’) zou ten koste gaan van Dolberg, maar is ook niet haalbaar, tenminste volgens TvD en volgens de leer van Cruijff. Hetzelfde geldt voor Siem de Jong. Hij is betaalbaar, staat Donny en Frenkie niet in de weg en is een goede vervanger als een van de twee geblesseerd of uit vorm is. Kortom, het plan Cruijff werkt niet op dit gebied. TvD snapt dit ook en vlucht weg omdat hij niet durft te zeggen dat het plan niet werkt.

     1. Litmanen

      Eens Hoeda. De ideeen van Cruijff zijn geweldig maar het werkt natuurlijk nooit 100%.

      Kijk naar Barca, zogenaamd het goede voorbeeld, waar daar werkt iedereen volgens de Cruijf normen. Onzin! Kijk even wat daar jaarlijks gekocht wordt en voor hoeveel. Nieuwste aankoop 145 miljoen inclusief bonussen!

      Dat zijn geen aankopen voor de breedte hoor. En laten we eerlijk zijn, als we alleen uit eigen jeugd zouden putten dan spelen we nooit meer Europees. Hooguit voor de Champions L. voor onder 19.

      Van Duijvenbode had beter kunnen blijven zitten om de kromme situatie rond Bergkamp op te lossen. De assistent die de baas is over de persoon wiens assistent hij is. Te krankzinnig voor woorden. Had Cruijff dit bedacht? Denk het niet.

     2. Indojood

      Barcelona doet hetzelfde als wij. Roepen dat ze Cruijff volgen maar compleet iets anders doen.

      Heeft Cruijff niet bedacht. In 2015 door Ling als “weeffout” aangemerkt. Bevoegdheid zonder verantwoordelijkheid. Niets mee gedaan door de RvC en TH/directie.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Wordt wakker Indo! Er is geen enkele club die Cruijff volgt of ooit zal volgen, omdat dat verdomde plan in praktijk niet werkbaar is! Iedereen is gedwongen het anders te doen dan de zuivere leer.

     4. Remco425

      Barcelona heeft in het verleden weldegelijk precies gedaan zoals Cruijff het wilde. Barcelona was een middenmoter geworden en Cruijff heeft adviezen gegeven wie er gehaald moest worden op welke plekken. Onder andere Rijkaard als trainer en daarna Pep. Ze hebben alles gedaan zoals Cruijff voor ogen had en zijn met zijn adviezen terug aan de top gekomen en beter geworden dan ze ooit waren geweest. Alleen na een aantal jaar zijn ze daar langzaamaan mee gestopt. Cruijff kon zich niet meer vinden in het beleid en is er jaren niet meer geweest. En kijk nu wat voor puinhoop het daar is en uit hoeveel eigen jeugd ze kunnen putten. Dus zeg niet dat enkele club Cruijff ooit heeft gevolgd en dat zijn visie niet werkt. Volgens zijn visie werd Barcelona de beste club van de wereld…

     5. Remco425

      Klopt Indo vwb Barcelona. Daarom kwam Cruijff er al een paar jaar niet meer. Hij kon zich niet vinden in hun aankoopbeleid wat niet de zijne was.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Huntelaar is echt geen breedte aankoop. Huntelaar is een aankoop a la Poulsen. Als je hem nodig hebt staat hij er en hij brengt op trainingsveld en in de kleedkamer en op het veld ervaring over. Een breedte aankoop is een extra aankoop en kan ook 19 jaar zijn.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Ab, je moet mij niet vragen wat een verantwoorde aankoop is. Dat zou jij moeten weten; jij kent immers het plan zo goed. En als Poulsen geen breedte aankoop is dan weet ik niet wie het dan wel is.

   2. De Nees

    Wat Cruijff bedoelde in zijn plan kan je voor een groot deel begrijpen door hoe hij als trainer handelde. Hij koos bijv niet eigenwijs voor een jeugdexponent als deze niet klaar was, dan kwam er een aankoop. Van Duivenbode definitie van breedteaankopen vulde hij op 1 manier in: nagenoeg alles loopt doorstroming in de weg. Helemaal geen oog wat een elftal nodig, maar leefde liever in een droomwereld. Zo zie je hoe Cruijff’s woorden uitgelegd wordt, alsof hij compleet star was en de dynamiek niet begreep. Dan roepen sommigen dat zijn plan niet klopt, maar zien niet dat ze dezelfde one-track-mind hebben als Theo.

    1. Indojood

     Prima uitleg. Grappige is wel dat Cruijff als trainer soms een speler aantrok die niet bij zijn visie paste zoals Stapleton of Sörensen. Hij bleef wel trouw aan zijn visie en als je terugkijkt op zijn trainerscarrière is ie al net zo legendarisch als zijn spelerscarrière. Ik vermijd het woord succesvol omdat we het spectaculaire voetbal ons meer herinneren dan de prijzen.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Conclusie is dat de enige die het plan Cruijff uit kan voeren dat dat Cruijff zelf is en dat hij ook niet aarzelde om vreemde of afwijkende beslissingen te nemen als de praktijk daar om vroeg. Het vervelende nu is dat als Ajax dat nu doet, dat dat dan door de puristen de grond in geboord wordt. Als Cruijff het doet is het geniaal, als een ander het doet mag je de naam Cruijff niet noemen.

     2. Indojood

      Punt is dat bij Ajax de hele visie verdwenen is. Ik zie genoeg voetbalmensen die zijn visie uitvoeren, met een eigen twist zoals Guardiola, Koeman, Bielsa, Sampaoli. Hagi die een complete voetbalclub uit de grond stampt in Roemenië, spelers opleidt volgens Cruijff visie en binnen 10 jaar kampioen wordt.

      Alleen bij Ajax lukt het niet omdat ze het allemaal beter denken te weten.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Koeman die de lijn Cruijff meer volgt dan Ajax? Complete bs! Dan moet je zo fair zijn en Everton langs dezelfde meetlat leggen als Ajax. Everton koopt echt wel spelers voor de breedte en buitenlanders die de jeugd in de weg zitten. Hoeveel jeugd breekt er door bij Everton? Compleet onzinnige vergelijking en nog meer onzinnige conclusie.

     4. Indojood

      Koeman laat zijn teams herkenbaar naar voren spelen. Ik heb niets geroepen over hoe Everton werkt.

 3. Indojood

  Redactie, jullie zijn wel bedreven in het plaatsen van minder flatteuze foto’s. Wat is Theo aan het doen hier? 😀

  1. -buitenkantje rechts-

   Volgens mij haalt hij zijn kunstgebit uit z’n mond… Of hij is zijn gal aan het spuien..😜

 4. -buitenkantje rechts-

  Eigenlijk zegt hij hier dat er geen sprake is van beleid, slechts van paniek.. Paniekaankopen voor bedragen die enkele jaren geleden nog ondenkbaar waren.. Dit is een uitspraak van een lid RvC.. niet een buitenstaander, journalist, supporter.. Nee, gewoon iemand die jaren heeft mee bestuurd.
  Naast het artikel van Freek vind ik dit een reden om eens grondig extern te laten evalueren. 3-5 zwaargewichten die de organisatie doorlichten. Aanbevelingen moeten bindend zijn.

  1. Widi

   Zucht. De zoveelste commissie? Het enige wat vorige commissies hebben opgeleverd is ruzie en commissieleden die zichzelf een functie bezorgden binnen Ajax. Laten we gewoon gaan trainen en gaan voetballen.

   1. -buitenkantje rechts-

    En alles laten zoals het is? Natuurlijk moet er gewoon getraind en gevoetbald worden, maar het een sluit het ander niet uit. Bestuurlijk en organisatorisch zijn er zeker zaken die moeten veranderen. Ben geen voorstander van zelf evaluatie. Buitenstaanders met een bindend advies werken beter. Ruciaal is de samenstelling van de commissie. Dus geen belanghebbenden!

    1. Widi

     Belanghebbenden zijn niet objectief. En buitenstaanders kunnen het niet beoordelen. Niet aan beginnen dus. Rust in de top is rust op het veld. Goed kijken wat er gebeurd is. Verbeteren. Stoppen met praten. Alleen voetballen.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Goh, hier hoor ik Cruijff en Jonk. Stoppen met praten (vergaderen) en aan de slag met zaken die er toe doen. Probleem hierbij is dat we een vergader/praatclub hebben die over het algemeen hun eigen belang voorop zetten. Juist buitenstaanders kunnen een organisatie zoals Ajax zonder vooroordelen heel goed beoordelen. Zoals jij het zegt kan niemand het en moeten we maar doormodderen. Apart.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Widi, hoe kan je dat nou vragen? De meester heeft het gezegd, dus doen we dat! Geen woorden, maar daden?
      Sorry, moest even cynisch doen.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Laat me raden, ik denk dat we Ling wel kunnen vragen om dat onderzoek te doen … Of Keje Molenaar … Jaap de Groot? Wim Jonk! Jordi …

     4. Hoeda Fak Ajoe

      Je bent het dus met me eens dat Ling geen buitenstaander is (en nooit is geweest). Dat plaats meteen zijn visie in het juiste perspectief …

     5. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ik heb het over het heden. Ling wordt qua opmaken rapport helaas niet meer geaccepteerd. Dom maar het is niet anders. Nogmaals, lezen is een kunst.

     6. Hoeda Fak Ajoe

      Waarom je steeds die laatste zin toevoegt is mij een raadsel. Lezen is geen kunst, het is een basisvaardigheid. Volgens mij beheers je deze vaardigheid zelf niet best omdat je nooit antwoord geeft op gestelde vragen. Of komt het omdat je de antwoorden niet weet? Dan is het namelijk gewoon domheid.

     7. EugAjax

      Hoeda als AB het over buitenstaanders heeft dan zal hij het over consultants hebben. Zie je vaak en google dan eens op AB sportconsultancy………….volgens mij weet je dan genoeg😄.

     8. Widi

      Buitenstaanders kwam van mij. Ik zei dat alleen buitenstaanders objectief zijn. Maar dat die de kennis missen om Ajax te beoordelen. AB vond dat ze er wel zijn. Ik vroeg wie. Geen antwoord.

     9. EugAjax

      Klopt Widi jij kwam ermee maar AB schrijft ook “juist buitenstaanders kunnen een organisatie zoals Ajax zonder vooroordelen heel goed beoordelen. Ik ben het daar niet mee eens. Maar ik weet hij is consultant en AB, dus ik denk maak even relativerend grapje, in de weer eens heetst van de strijd over jawel, het plan 😄

     10. EugAjax

      En je kreeg geen antwoord inderdaad dus ik denk ik kop hem in haha. Hij wil zichzelf aanraden😄

     11. Remco425

      Ik weet niet of ze hun eigen belang voorop zetten AB. Ik denk dat het grootste probleem is dat er voor iedere beslissing door het hele TH gestemd wordt. Oftewel er beslissen er altijd een aantal mee over iets waar ze minder verstand van hebben dan degene die voor die taak is aangesteld. Dat vond Cruijff ook belachelijk en een groot probleem. Degene die de verantwoordelijkheid over iets draagt hoort de beslissing te nemen. Kwestie van vertrouwen. En als het verkeerd uitpakt kan diegene daar ook op aangesproken worden. En hoeft er ook niet zoveel vergaderd te worden.

 5. Reservewissel

  Kan me hier totaal niet in vinden. Het probleem is juist dat we elke keer juist te laat voldoende versterking halen voor zowel de basis als de breedte. Het seizoen is elke keer voorbij voordat het begonnen is. Siem de Jong heb ik ook mijn vraagtekens bij. Maar verder zijn we vooral vaak te laat.
  En die bedragen gaven we inderdaad in het verleden niet uit, maar we kregen ook niet 40-50 miljoen voor spelers. Onder de streep zijn er per definite een heel stuk beter van geworden. Ik kan erg slecht tegen die soort slappe excuses om eruit te stappen.

  1. De seijs

   Over de datum, en houd de jonge jongens langer op de bank. En is zeker niet meer zo goed als een jaar of 4 geleden.

   1. Geroldkohlen

    onzin seijs! want dan zouden ze Siem na zijn blessure leed ook niet moeten halen. En is de afgelopen paar jaar ook niet meer beter geworden, eerder minder!

    1. De seijs

     Siem is 4 jaar jonger en men heeft meer vertrouwen in Siem dan in Nigel. En ja na zijn blessure leed. En ik zag Siem vorig seizoen psv voetballen nou vond hem zeker niet slecht , en dat kosten ons toen wel een paar punten.

     1. Remco425

      Die logica snap ik niet. Dan kan je hem juist inzetten wanneer nodig zonder dat hij problemen maakt. En 1 van jouw standpunten tegen zijn komst, “houdt (!) de jonge jongens langer op de bank” gaat dan niet op…

     2. Basl

      Als hij geen basisplaats hoeft in hoeverre is hij dan nog gemotiveerd? Komt hij dan enkel om lekker af te bouwen en een beetje te trainen?

     3. Remco425

      Hij zou flink salaris inleveren als hij kwam. Ook dat vond hij geen probleem. Dus ook die opmerking slaat weer als een tang op een varken seijs….

     4. Remco425

      Er zit een groot verschil tussen ‘niet hoeven’ en ‘niet eisen’. Je verdraait m’n woorden. Ik denk dat Nigel zo’n speler is die altijd gemotiveerd is alles geeft.

     5. De seijs

      Ja hij geeft altijd alles is zeker waar. Maar hij kan niet meer geven wat hij zou moeten geven om in ajax 1 te spelen. Dus voor in de kleedkamer is het net effe teveel. We hebben Hunterlaar en de Jong al daarvoor. Denk dat dat de reden is dat hij niet meer welkom is. Anders mogen ze de kleedkamer wel vergroten.

 6. Rioniolo

  Wat een onzin. Opleiden is zeker goed maar daar waar nodig moeten zeker spelers gehaald worden wil je ooit nog eens aanhaken als middenmoot in Europa… (dat blijkt wel weer uit het fantastich begin van dit seizoen)

  1. Remco425

   Daar waar nodig inderdaad. Hoeveel eigen jeugd staat er nu nog in het 1e? Probleem met aankopen is wel weer gebleken dat we daar niet op kunnen bouwen. Die hebben geen binding met de club en gaan na 1 goed jaar alweer weg. Spelers die al 10+ jaar bij Ajax zitten gaan minder snel weg.

   1. Rioniolo

    Zit zeker wat in. Ik sta ook niet achter de “meeste” aankopen en ze moeten zeker de jeugd niet in de weg lopen. Moet alleen niet zo krommetenend over een speler aankopen gedaan worden. Feit is dat nederlandse talenten het “net niet” halen in Europa (uitzondering daar gelaten). Ze komen vaak ervaring te kort om een echte doorbraak in europa te hebben. Dit ivm de kwaliteit van de eredivisie. Het moet harder sneller en beter! *zucht*

    1. Remco425

     Jawel, maar ervaren spelers die het wél halen in het buitenland komen/blijven niet naar/in de Eredivisie.

 7. Hoeda Fak Ajoe

  Kijk, weer zo’n ‘aanhanger van het plan Cruijff’ die aan zijn stutten trekt! Net als Jonk had hij liever nog meer zelf opgeleide spelers in het eerste gezien. Een visie die niet realistisch op de korte termijn, zeker als je iets in Europa wil betekenen. Het huidige beleid is gericht op doorbreken van de jeugd, in ieder geval van die jeugd die goed genoeg is en genoeg geduld heeft. De jeugd krijgt al de voorkeur boven de ervaren krachten, soms zelfs te veel bijvoorbeeld als ze uit vorm zijn of fouten maken. Zelfs de verstokte Cruijffianen op dit forum roepen om ervaring, omdat ook zij Ajax prijzen willen zien pakken. Oh ja, dan het zinnetje ‘verantwoorde aankopen’. Wat zijn dit? Ervaren krachten die een stapje opzij doen als het talent uit vorm is? En niet te veel kosten? Of een Sanchez, die toevallig goed uitpakt en Cassiera nog even niet? Ook van Duivenbode ontwijkt net als Jonk de echte problematiek rondom de implementatie van het plan van Johan en laat Ajax in de steek.
  En nu blijkt ook wie de echte zakkenvuller is. Van Duivenbode vindt dat we te veel geld uitgeven aan onnodige aankopen. Hij en niet Overmars is Theo ‘Netto’ van Duivenbode.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Ik heb nog niemand gezien die het plan letterlijk in praktijk gebracht heeft, hoe zou dat toch komen?

    1. Indojood

     Gebrek aan toewijding, loyaliteit en eigen hachie willen redden. Wel heel stoer hoor, om naast Cruijff op het parkeerdek en in de rechtbank te gaan staan. Tot zover de bijdrage van stille Dennis.

     1. Widi

      Je hebt zo’n enorme waas tussen je oogkleppen dat je de onvolkomenheden van het plan niet ziet. En wie daar iets over zegt, probeer je af te maken. Geen tegenspraak. En dan heb je het ook nog steeds over Kim en Noord-Korea. Heel eng.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Precies Widi, daar is weer het standaard adagium: zolang het goed gaat en je in visionaire beelden of catchy oneliners kan praten ben je een van de boys, maar als je de praktijk van alle dag trotseert om dat verdomde plan in praktijk te brengen dan ben je een loser, een afvallige, een plucheplakker, of gewoon ‘stille Dennis’. Hij doet vast een heleboel fout, maar hij doet tenminste wat. Dat kan je van TvD niet zeggen.

     3. EugAjax

      Hoeda en Widi het ironische is de mening van Johan over Theo en andere RvC die is nog vernietegender dan over de ‘andere’ voetbaljongens in TH. ik heb vaker gezegd, ‘men’ denkt Johan op de juiste manier te vertegenwoordigen, maar ze maken ruzie met en over de verkeerde mensen….en ik ben eens een echte kerel die verantwoordelijkheid neemt die rent niet weg, in een ogenschijnlijke mindere periode, nee die blijft knokken om weer op juiste pad te komen. Plan is ook nog eens uit 2010, kijk eens wat er verandert in voetbalwereld, je kan grote lijnen proberen te bewaken maar in detail zal je moeten (bij)sturen. En laat daar nu net de meeste discussie over zijn.

 8. Emilio4Ajax

  Kan het zijn dat de opleiding niet de gewenste kwaliteit heeft…?❌❌❌❤️🍻😎

  1. Widi

   Kan het zijn dat er in Nederland steeds minder jongetjes voetballen en dat de vijver waarin Ajax vist dus steeds minder visjes bevat?

   1. -buitenkantje rechts-

    Er zijn op dit ogenblik ruim 1,5 miljoen voetballende jeugdleden. Van JO-7 – JO-19 En dat aantal vertoont de afgelopen jaren een ligt stijgende tendens. De grootste groei zit bij het damesvoetbal.

    1. Widi

     Ik moet het duidelijker zeggen BR. Het overgrote deel van die leden voetbalt aks er een training of een wedstrijd is. Terwijl jongens van mijn generatie naast trainingen en wedstrijden minimaal 20 uur per week bezig waren met passen, trappen, stoppen, schieten en partijtjes. De uren worden niet meer gemaakt in NL. Daarom zijn de vaardigheden veel minder.

     1. -buitenkantje rechts-

      Daar heb je zeker geljk in.. social media, game sites, tv, youtube etc.. Maar ook schooltype bv speelt mee.
      Leuk onderwerp voor een thesis.. Eug? 😄

     2. Indojood

      Goed opgemerkt, Widi. Daarom is de individuele begeleiding uit plan Cruijff zo van belang zodat aan deze tekortkomingen gewerkt kan worden ter compensatie.

     3. Indojood

      Haha, nee, ik zal niet stoppen. Maar het is wel zo, doordat kinderen minder op straat voetballen moet je dit anders gaan benaderen. Dus extra trainingen voor spelers, afspraken met scholen of zelfs naar school gaan bij Ajax.

     4. Remco425

      Maar Indo heeft wel gelijk. Juist omdat er veel minder op straat gevoetbald wordt voorzag Cruijff in extra oefenstof om dat te compenseren. Die vond dat heel belangrijk. Ook is dat de reden dat hij met de Cruijff Courts is begonnen.

     5. Widi

      Maar daar zijn we het over eens Indojood. En ik denk dat daar ook nu nog aan gewerkt wordt, en jij vindt waarschijnlijk van niet.

     6. Indojood

      Nee, dat werd al deels teruggedraaid door stille Dennis toen Jonk er nog zat. Het voetbal moest zgn. weer centraal staan. Daarbij bedoelde hij dus gewoon teams die voor de overwinning gaan. Eén van de hoofdoorzaken van het conflict. Er zou te ver doorgeslagen zijn, was de boodschap. Cruijff is niet achterlijk, die weet ook wel dat er niet meer massaal op straat wordt gevoetbald. Dus zoek je naar nieuwe invalshoeken. Wat jij van de week zei, niet star vasthouden aan een visie maar deze vernieuwen.

     7. Widi

      Daarmee doelde hij op de verhouding tussen voetbaltrainingen en allerlei aanvullende trainingen zoals judo etc. Je verdraait het. Niet voor de overwinning gaan, maar wel met 11 man op het veld staan en ook verhoudingsgewijs voldoende voetbaltrainingen blijven doen. Cruijff was te ver weg. En te weinig aanwezig. Geen verwijt. Een vaststelling. En de mensen die hij had aangewezen, waren het onderling niet eens. Heel jammer. Maar goed. Jij zult waarschijnlijk niet rusten tot Bergkamp weg is. En dan? Is Jonk dan terug? Al die strijd helpt Ajax niet

     8. Emilio4Ajax

      Weet je…vindt het zwak van Van D. om weg te gaan, terwijl daar, wat hier nu wordt aangegeven, de oplossing ligt. Hoe lang zijn ze nu bezig? Maar dr komen onvoldoende goeie, snelle en technisch vaardige backs door…zelfde voor de spitspositie, want wat komt er achter Sierhuis…❌❌❌❤️🍻😎

     9. Hoeda Fak Ajoe

      Eens met Indojood dat voetbal centraal moet staan en dat het plan Cruijff daar prominent in is. Eens met Widi over Dennis. Het probleem is het inpassen van die talenten in de huidige harde voetbalwereld. Daarover is het plan onvoldoende duidelijk of schiet zelfs te kort. Termen als ‘verantwoorde aankoop’ of ‘geen aankoop in de breedte’ zijn multi interpretabel of onwerkbaar in de werkelijke wereld.

     10. EugAjax

      Volgens mij gaat het hierboven voornamelijl door aanhaalde punt van Widi dat er vroeger meer pleintjes en straat voetbal is. Dat is inderdaad een van de pijlers van plan en word nog steeds uitgevoerd. Ook de individuele trainingen worden nlg steeds uitgevoerd. De grootste veranderingen zijn uitgelegd door Dennis. Verschillende malen in grote interviews
      – verhouding team training vs individuele training verschuift meer naar team technisch tactisch vanaf O19, JA en eerste. Omdat het een team sport blijft
      – indivduele trainingen zijn voor jeugd jonger dan O19 niet minder, de performance trainingen (zoals judo etc) wel, EN worden meer in de voetbal trainingen geweven. Dus je hebt performance trainingen los maar meer nu binnen de voetbaltraining
      – en als laatset performance coaches en trainingen zijn niet meer leidend maar ondersteunend.
      Dit zijn in Dennis zijn optiek de grootste veranderingen. Ik heb persoonlijk daar een goed gevoel bij. Ik weet natuurlijk niet hoe dit in detail uitpakt. Maar deze uitleg klinkt mij gewoon reeel in de oren

 9. Ab is fan van Johan en Jonk

  Triest om te lezen hoeveel “supporters” alles waar Ajax voor hoort te staan gewoon simpelweg overboord zetten. Zelfs na zijn dood krijgt Johan het ene na het andere mes nog in zijn rug. Je vraagt je af waarom die mensen supporter zijn geworden van Ajax.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Triestom te lezen dat sommige “supporters” zich gedragen als een elitair groepje dat claimt de wijsheid in pacht te hebben het lef heeft anderen te veroordelen die niet als blinde kippen achter de verlosser aan te lopen. Je vraagt je af waarom die mensen nog steeds supporter van Ajax genoemd (willen en mogen) worden.

    1. Indojood

     Althans, zo zou het moeten zijn (is allang niet meer zo ondanks dat grote spandoek boven Noord).

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Echt, van mij hoeft het stadion op dit moment niet van naam te veranderen. Niet zolang er nog zoveel huichelaars op belangrijke plekken zitten. Johan zou het zelf niet willen denk ik.

   1. Remco425

    Die “supporters” claimen juist niet dat ze de wijsheid in pacht hebben. Ze volgen de wijsheid van Cruijff. Juist omdat die er meer verstand van heeft. Cruijff werd altijd verweten dat hij dacht overal verstand van te hebben, maar hij liet juist de dingen waar hij geen verstand van heeft over aan anderen. En dat is nou juist het probleem van dit Ajax. Ze denken allemaal overal verstand van te hebben en willen overal over meebeslissen. Net als die ‘supporters’ die het plan Cruijff niet willen volgen, die denken meer verstand van voetbal te hebben dan de grootste voetballer ooit. Hoe arrogant kan je zijn??

 10. Widi

  Ook vandaag is weer duidelijk dat het plan Cruijff inmiddels een loden last is geworden. Zorgt vooral voor verdeeldheid onder mensen die vanaf de tribune of hun bank echt niet kunnen beoordelen wat er op de Toekomst wel en niet meer volgens dat plan wordt gedaan. Johan wilde niet dat zijn naam er nog aan verbonden werd. Laten we dat dan ook niet meer doen. De jeugd zo goed mogelijk begeleiden met de beste mensen die we kunnen vinden. Niet plannen, maar doen.

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Laten we Ajax dan ook maar gelijk een andere naam geven. Blijf is fan van het opgeheven Ajax. Zo’n ongelooflijk flauwe kul wat je zegt Widi. De huidige mensen binnen Ajax verkrachten alles waar Ajax voor hoort te staan, los van welk plan van wie dan ook. Je bent supporter van deze club vnl. vanwege het feit, hoe ze spelen en met welke spelers ze (horen te) spelen. Het gaat nu de kant op van resultaat voetbal met als we niet uitkijken een vreemdelingen legioen. We zijn zo’n beetje met de laatste, kleine, lichting eigen spelers bezig die het kunnen waarmaken in het eerste. Straks is Ajax gewoon Ajax niet meer. Noem het dan gewoon fc Amsterdam. Het is straks een aanfluiting dat ze spelen in het Johan Cruijff stadion maar niets meer met zijn “geloof” te maken willen hebben. Laat die naam dan ook maar zitten wat mij betreft.

   1. Widi

    AB, ik zie het helemaal niet de kant van resultaatvoetbal opgaan. En ik denk ook niet dat Bergkamp, Overmars, Sar en Keizer uit zijn op resultaatvoetbal? Waarom denk jij dat? Ook ik vind dat er teveel jeugdspelers uit het buitenland worden gehaald. Maar het was JC zelf die zei dat gaten in de jeugdopleiding moesten worden oogevuld met talent van buitenaf. In de B1 spelen heus weer een paar talenten. Maar Nouri’s worden geboren. Die kun je wel helpen, maar niet maken. Niet alles is zo slecht en negatief.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Als ik de laatste uitspraken lees van Keizer en weet hoeveel waarde hij gecht aan de mening van mister bloemkool …….. één en één is nog steeds twee. Verder jeugdig talent halen waar gaten zijn klopt maar het lijkt inmiddels of ze met scheepsladingen worden binnen gehaald gewoon “voor het geval dat”. Dat geeft een verkeerd en desastreus signaal af naar de eigen jeugd. Daar spreekt: “we geloven niet erg in jullie” uit met als gevolg: vroegtijdig vertrek. Klopt dat Nouri’s geboren worden maar ook vd Beekjes, Sierhuisjes etc. Die hebben kwaliteiten welke uitgebouwd kunnen worden maar dan moeten ze wel vertrouwen voelen. Ajax verpest het gewoon voor zichzelf. Te lang mogen ze nu al aanmodderen met als gevolg dat kleine aanpassingen onvoldoende zijn. Die tijd zijn ze kwijt. Één voorbeeld: positie Bergkamp had droe jaar geleden al aangepakt moeten worden. I.p.v. Daarvan zetten ze hem begin verleden seizoen in een nog onmogelijkere positie. Er is geen enkele zelf reflectie (zie uitspraken van vd Sar wat gewoon gebakken lucht was)

     1. Widi

      De uitspraak die mij het meest opvalt is dat hij Huntelaar en Dolberg in een elftal wil laten samenspelen. Erg aanvallend. Geen resultaatvoetbal. Al levert het wel resultaat op.

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Waarom start hij daar niet mee tegen VVV? Nu is er eerst een doodsaaie eerste helft zonder enig tempo.

     3. Widi

      Hij heeft daar zelf over gezegd dat hij zoekt naar een manier om het te doen. Ik zou het ook niet hebben gedaan. De kans op een zeperd in Venlo was levensgroot. We waren er hier ook niet gerust op vooraf. Net als met Bosz, zijn we het hier nooit eens met de opstelling. Zelf zou ik gestart zijn met Huntelaar. Maar hij is de trainer. En hij wordt er op afgerekend. En ik verwacht toch aanvallend voetbal na 1 september. Spijkerman zullen we nog een seizoen moeten dulden vrees ik.

     4. Widi

      Er worden teveel buitenlandse jeugspelers gehaald. Dat zeg ik al het hele jaar. Ook omdat ze kwalitatief echt zo goed niet zijn naar mijn mening.

     5. Emilio4Ajax

      Dat laatste, daar ben ik het met je eens en dat verteld mij dat de opleiding niet die kwaliteit heeft die het hedendaagse voetbal nodig heeft… Aanvallend!? Heb zelf ooit eens met 5 man voorin gespeeld het eerste kwart…resultaat, grote verwarring bij de tegenstander en 3-0 voor ons… Daarna vielen we terug naar 4-3-3 en af en toe weer naar 4-1-5… We wonnen wel alle wedstijden…❌❌❌❤️🍻😎

  2. Remco425

   Het plan Cruijff is helemaal geen loden last. Het probleem is dat het niet wordt uitgevoerd.

 11. KBouter

  TvD is weg,de vervuiler vertrok uit zijn eigen besmeurde nest, maar wil het nog niet zo zeggen.

  Na de revolutie is er een nieuwe RvC en directie bij Ajax gekomen, waarvan Cruijff nog enig vertrouwen in had.onder andere Jeugdvriend Leo v Wijk, Dolf Collee en hans Weijers en Theo v Duivenbode en Michael Kingsbergen en co zullen het moeten klaren.

  Er is al jarenlang een machtstrijd bij Ajax en zal altijd blijven, het ging helemaal mis toen Jonk een conflict kreeg met het TH en iedereen hoopte dan van Kingsbergen ( de man die voor ajax oa een miljoenenconract Ziggo binnensleepte) Jonk zal onslaan. Kingsbergen weigerde dat en weg op een sluwe manier eruitgewerkt door Dolf Collee tot ergenis van Cruijff.

  Hans Weijers steunt Collee en roept links en rechts dat Cruijff een verenigingsman is, en Ajax zsm van de beurs wil halen en zeikt ook Cruijff af.
  Ook v Duivenbode en v Wijk zhebben niet naar Cruijffs plannen gewerkt, maar zijn alleen maar volgzaam geweest naar de anderen toe.
  .
  Het ergste is nog Hennie Henrich die hier de volledige RvC steunt en Cruijff nog een dolk in zijn rug nasteekt.

  Dan volgt er nog een ledenvergadering nav het wegsturen van Jonk. Jonk zelf komt niet en Cruijff is herstellende van een chemokuur. Ling doet het woord en hanteerd de botte bijl,n opent de aanval op de raad van commissarissen. Ling trekt de integriteit van de commissarissen in twijfel. Hij zegt dat de commissarissen achter de schermen neerbuigend praten over de directie, met name bestuurlijke groentjes Edwin van der Sar en Marc Overmars. Maar de aanpak van Ling pakt niet goed uit tijdens de vergadering. De commissarissen ontkennen de aantijgingen en worden bijgevallen door Henrichs. Ling wordt boos en verlaat de zaal.( en daarmee word de doodsteek ingezet)

  Met Ling de zaal uit, is er niemand meer aanwezig bij de ledenvergadering om het standpunt van Jonk en Cruijff te verdedigen. Als er nog twijfel was onder de leden, is die nu weggeblazen. De algehele sfeer is duidelijk onder de leden: Ling is niet serieus te nemen en Jonk heeft niet eens de moeite genomen op te dagen. Een vooraf ingeplande motie over het vertrouwen in de bestuursraad wordt behandeld, maar geen van de leden stemt nog tegen de bestuursraad. Henrichs en zijn bestuursraad mogen blijven zitten.

  Henrichs wandelt de vergaderruimte uit en vertelt de pers glunderend dat de leden zich unaniem achter hem en zijn bestuursraad hebben geschaard. Het definitieve vertrek van Jonk en Cruijff is de volgende dagen het punt van aandacht in de media, maar met het oog op de toekomst van Ajax staat de bewuste ledenvergadering voor veel meer dan het definitieve vertrek van Jonk en Cruijff.

  Het is de avond waarop de positie van Henrichs bij Ajax helaas ongenaakbaar werd.

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Je vergeet nog dat d hele vergaderring vooraf bekokstoofd was met maar één agendapunt en dat dat de hoofdreden was van de afwezigheid van Jonk. Er mochten geen andere punten ingebracht worden. Lang leve de democratie. Iedereen die hierna is blijven zitten heeft een boterberg op zijn hoofd.

   1. KBouter

    Vergeet wel meer belangrijke punten die de val van Cruijff gestimuleerd hebben, zoals een gedeelte van de amateurtak.

    Allemaal eigen bv’tjes binnen Ajax.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Dacht eerst, daar hebben we Eug weer gezien de lengte van het stuk. 😂

     1. KBouter

      Hahaha…ja schrok er zelf ook van, maar ging me erover dat TvD zelf ook niet onomstreden is. Mede verantwoordelijk voor de puinzooi want ook met de ledenvergadering hoorde je hem en de rest van de Cruijff volgers niet, waarna Henrich een onaantastbaar status kreeg. Juist de man die juist het veld moest ruimen.

     2. EugAjax

      Kbouter ik zie dat je toch wat van me geleerd heb😄. Ik denk ook dat jij heel dichtbij de echte kern van problemen komt. In mijn betogen, waarvan iedereen zegt dat ik TH en directie teveel bescherm, noem ik expres nooit de RvC. Daar zat en zit namelijk het echte probleem van de breuk. Ook Johan haalt het hardst uit naar dat soort mannen en NIET naar de andere voetbaljongens. Het zal je misschien verbazen maar ik vind dit een goed verhaal! Wat het wel aantoont is dat Jonk dus echt geen verantwoordelijkheid nam. Laten we eerlijk zijn JUIST HIJ had er daar voor kunnen zorgen dat de RvC geen (extra) stok mee om te slaan en hun weg vrij te maken ! Maar goed helaas het is wat het is

     3. Indojood

      Jouw betogen tegen Johan’s zienswijze. Weer naast geschoten, Eug. Wat jammer nou.

      Voor degenen die Johan’s autobiografie hebben, blz. 212 lezen. Er was er maar één in het TH die de essentie van het plan heeft uitgevoerd.

     4. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ongelooflijk hoe, opzettelijk, verkeerd iemand (eug) wat kan vertellen. Het is niet jammer, het is gewoon schandalig.

     5. Ab is fan van Johan en Jonk

      En dan dat stiekeme aardige toontje tegen KBouter om maar weer te proberen een zieltje erbij te krijgen. Mijn eten komt er bijna weer van naar boven ( was wel lekker eten trouwens)

     6. Widi

      Op diezelfde pagina vertelt hij ook over Ling. Johan was een geniale voetballer. Een goed mensen. Een geweldige trainer. Een Ajacied. Maar had niet altijd de beste mensenkennis. Door wat hij over Ling zegt, weet ik dat we zelfs in het geval van Johan niet alles wat hij zegt volledig moeten adopteren. Ling moet nooit meer iets met Ajax te maken hebben. Hij mist de inhoud en de kwaliteit. Johan heeft dat kennelijk niet onderkend. Velen bij Ajax wel. Want niet iedereen die in een bestuur of wat hoger in een organisatie zit is achterlijk. Het ligt er bij Ling zo dik bovenop dat het een wonder is dat Johan het niet zag. Dus jouw pagina 212 trekt mij niet over de streep. En zegt inhoudelijk ook niets over het feit dat Bergkamp het volste recht had om de scheve verhoudingen tussen de voetbaltrainingen en de aanvullende trainingen recht te trekken. Of vind jij soms dat jeugdspelers meer uren per week bezig moeten zijn met andere trainingen dan voetbaltrainingen?

     7. Widi

      Weet je wat ik nog het ergste vind? Er zijn maar een dikke 10 mensen die uberhaupt iets zeggen in deze discussie. Een paar vinden wat ik vind. Net iets meer vinden wat jij vindt. Tientallen zeggen niets (vinden niets). En als het gaat over aan- en verkopen en over miljoenen, roept iedereen iets.

     8. -buitenkantje rechts-

      Weet je Widi.. ik denk dat meesten het nu al 50x gelezen hebben bij de afgelopen 50 topics en geen zin hebben om zich hierin te mengen.. heeft ook geen enkele zin!!
      Denk jij AB of Indo te kunnen overtuigen?? Be my guest.. tot over 50 topics.. vraag ik dan even wat de tussenstand is.
      Verder is het ook geen discussie, alleen een langdurige herhaling van standpunten. Komt mij m’n strot ook wel uit langzamerhand. Cruijff zei het zelf al.. Ajax gaat zijn eigen weg.. erken dat!! Dan kunnen we verder..

     9. Widi

      Ik heb dus ook heel lang gezwegen. Ook omdat het heel gevoelig is om iets over Johan te zeggen. Dat ga ik nu maar weer doen. Blij dat ik niet de enige ben bij wie het de strot uit komt.

     10. EugAjax

      OK BR in Engels “I hear you” ik ga zelfde proberen als jij, anderen en misschien nu ook weer Widi, het is inderdaad weleens klaar😄👍! Discussieren over de topic en niet steeds in de TH Johan discussie komen. Zal je net zien zal de redactie volgende nieuwsitem over een van de twee hebben 😂😂😂😂

     11. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      Tegen wie moet fc Amsterdam volgende week?

     12. Remco425

      BR juist in dit topic is het plan Cruijff essentieel. Juist in dit topic hoort daar over gediscussieerd worden. Omdat TvD zegt het plan Cruijff gevolgd te hebben maar dat in werkelijkheid juist niet deed. Voor of tegen zijn vertrek zijn heeft alles met het plan Cruijff te maken en de kennis daarvan. Als je in dit topic al niet over plan Cruijff mag praten, zou dit topic zonder reacties blijven.

     13. Basisspeler

      Je mag reageren wat jij wilt Remco. Je hebt gelijk dat dit topic aanleiding geeft. Maar kijk de afgelopen 20 topics eens terug en kijk eens hoevaak dezelfde discussie daar óók gevoerd wordt door dezelfde mensen. Als je dat wilt, orima hoor..maar ik pas dan.

     14. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      Elk topuc gaat over Ajax en zoals Indojood al heeft aangegeven (en mijn nick nu ook) Ajax=Cruijff=Ajax

     15. EugAjax

      Nee Indojood weer eens fout, ik blijf je gewoon herstellen. Zienswijze van Johan is niet fout het is namelijk zijn zienswijze kan per definitie niet fout zijn. JULLIE conclusies zijn keer op keer fout! Kbouter komt van jullie veruit het dichtst bij de waarheid. Lees nu gewoon eens de kritieken van Johan op personen op het moment dat het fout ging. De leden van RvC werden gekielhaald, de andere voetbaljongens echt totaal niet. Ja hij benoemde dat Jonk het dichtst bij essentoe van plan bleef, maar over de andere voetbaljongens zegt hij, dat hijzelf misschien onderschat heeft dat ze door hun Engelse jaren teveel gegroeid waren naar leiden van voetbalclub naar Engels model. Dat was zijn vermoeden en geen zekere inschatting. Hij geeft nota bene zichzelf wat kritiek door te melden dat hij dat gegeven misschien onderschat had bij de aanstelling van deze mensen. Nergens worden de voetbal jongens zo gekielhaald door hem. Dat doen jullie, als ‘vertegenwoordiger’ van hem. Totale onzin dus. Overigens nog een leuke anecdote. Die van Overmars. In Nov 2015 moet hij naar Barcelona voor een conferentie en daar zou Johan ook zijn. Midden in het oog van de orkaan bij Ajax. Hij gaat er met knikkende knieeen heen en dan ziet Joban hem. Hij loopt naar hem toe en zegt: “hey kleine vooraan!, want kleintjes moeten altijd vooraan anders zien ze niets…” en slaat arm over hem heen. Dat doe je niet als je echt helemaal klaar bent in nov 2015 volgens jullie dat zooitje. Geloof me maar, ik blijf erbij jullie maken jacht op de verkeerde personen in jullie doel om Johan zo fanatiek te verldedigen. Kijk anders naar Rijkaard en Koeman. Beide heel close met Johan en andersom. En toch beide en zeker Koeman speelde niet op zijn Cruijffiaans…maar goed blijf vooral doorgaan hoor. Als jullie het ooit voor elkaar krijgen zal je na verloop van tijd zien wat de gevolgen zijn van jullie acties !

     16. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Vertaler is Jonk

      Wat een tekst weer heb je nodig om allerlei zaken te verdoezelen. Kracht is het gebruik van enkele heldere regels. Dan komt de boodschap over.

     17. Widi

      Twee dingen. En dan hou ik echt op. Als Eug morgen schrijft dat Spijkerman en Bergkamp moeten oprotten en dat Jonk terug moet, is het voor jou nog niet goed. Gewoon omdat het Eug is. En doe je jezelf tekort mee vind ik. Twee: Indojood en jij hebben duuzenden regels geschreven met precies dezelfde inhoud. Die boodschap komt dus niet over. Trusten.

     18. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

      Als Eug dat zou zeggen zoen ik hem vol op de mond, met tong erbij en nee …. ik ben geen homo😂👍

  2. De Nees

   Mooi stuk KBouter. Die rol van Henrichs was me bekend, haren stonden overeind toen ik die glimmend kop voor de camara’s zag en hij zijn overwinning opeiste. Niet vergeten wat een Judas rol Henrichs speelde in de Ten Have klucht en hij de ledenraad mobiliseerde tegen Cruijff. Dit is wat ik eerder bedoelde met de vele lagen in een NV, complotjes worden gesmeed om mekeer in het pluche te houden en echte voetbalmensen worden kaltgesteld omdat zij niet bedreven zijn in dit soort spelletjes. Ajax was altijd al een slangenkuil, maar de NV heeft dat nog ‘s 10x versterkt. Daarom pas als Ajax van de beurs is kunnen de juiste voorwaarden terugkeren van een voetbalclub.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    En kijk nu eens Nees, de huidige leiding wordt op dezelfde manier bejegend als toen. Dat zegt genoeg denk ik.

 12. JohnDoe77

  Nu gaat de beerput dan echt open. We gaan het maar eens aanzien, vorige keer leidde het tot 4 kampioenschappen op rij!

 13. AFCA my World

  Precies waarom wij het niet snappen,de toppers pak je niet maar de lapmiddelen,waardeloos beleid ! ⚽️

 14. Brokamp

  Theo van Duivenbode heb ik nooit vertrouwd. Heeft zijn hele leven in de verzekeringen gezeten in 010. Nu babbels maken over het aankoop beleid. Laten we eerst maar beginnen bij het verkoop beleid. Spelers als Tete, Riedewald en Bazoer hadden toch nooit weggemogen en zeker niet voor te weinig geld. Belachelijk dat daar toestemming voor is verleend, ook door de RVC waar hij deel van uit maakte. Dan had je daar ook geen nieuwe voor hoeven aan te trekken. Waren we van een hele hoop ellende bespaard gebleven. Ook een jonge als Dijks is hiervan de dupe, die kan het niet helpen dat hij moest blijven. Dan hadden ze hem mooi kunnen laten gaan naar een club uit de middenmoot. Als spelers een foute pass geven, naast schieten of verdediend eenlunder maken worden ze helemaal afgemaakt in de pers. De Ajax leiding maakt blunder op blunder en blijft gewoon zitten. Te schandalig voor woorden. Makkelijk als je de macht in handen hebt al vind ik het wel een beetje eng worden als ze geirriteerd worden als ze lastige vragen krijgen. ( zie interview vd Sar met Joost van Gangelen) Stap op man als je kwaliteit te kort komt voor je functie. Je was een hele goede keeper maar je maakt nu meer blunders als in je hele voetbal loopbaan.

  1. Ab: Ajax=Cruijff=Ajax. Op dit moment is het fc Amsterdam

   Mensen geloven al eeuwen in Jesus C. Waarom zou je dan niet minimaal 50 jaar mogen en kunnen geloven in Johan.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    He he eindelijk! We zijn er eindelijk uit! De visie en het plan Johan zijn religie en geen realiteit. Je moet het interpreteren en toepassen in de geest van de huidige tijd. Religie of ‘heilige geschriften’ (zoals Johan’s memoires, ook opgetekend door een van zijn apostelen) kan je niet letterlijk toepassen, dan wordt het een zooitje! Dat noemen ze fundamentalisten! En fundamentalisten zijn niet voor rede vatbaar en soms ook gevaarlijk.

    1. De Nees

     En jij Hoeda wordt meer en meer ook een fundamentalist met je anti-Cruijff retoriek. 😛

 15. Indojood

  Widi, voordat je echt weg gaat (wat ik niet hoop of wens) wil ik je nog een geheimpje verklappen:

  Ik heet in het echt Johan…

    1. Indojood

     Bij Molukkers en andere protestante of katholieke Indonesiërs komt de naam wel eens voor. Ik ken zelfs een Johan uit Indonesië die moslim is. Maar ik ben wel vernoemd.

Reageren is niet mogelijk.