There are no ads, please add some


Ajax indien het zich plaatst voor Europa League groepshoofd

Wanneer Ajax zich aanstaande donderdag ten koste van Rosenborg BK weet te plaatsen voor de Europa League zal het bij de loting vrijdag ingedeeld worden als groepshoofd. Ajax heeft een dergelijk hoog UEFA-coëfficiënt (67.212), waardoor het hoe dan ook in pot 1 terecht zal komen bij de loting.

Daardoor ontloopt Ajax clubs als Arsenal, Olympique Lyon, Villarreal en SS Lazio en, als die club zich weet te plaatsen; AC Milan. Ajax moet wel eerst een 0-1 thuisnederlaag tegen Rosenborg BK goed maken. De wedstrijd in Trondheim begint donderdag om 20.45 uur.


Gerelateerde posts

37 reacties

 1. BobbyHaarms

  Fantastisch. Maar eerst maar eens zien te winnen in Noorwegen, wordt al moeilijk genoeg.

  1. Litmanen

   Het was leuker geweest als we in de CL en nu een wat lichtere tegenstander hadden getroffen. Zwaarder kon eigenlijk niet.
   Hoe dan ook, ik denk dat we met winst wegkomen. Het lijkt me niet dat Rosenborg thuis zo verschrikkelijk defensief kan spelen als ze in Amsterdam deden.

   1. BobbyHaarms

    Nou dan ken je die Noren nog niet Litmanen. Die zijn een ster in het verdedigen van een voorsprong. Het is gewoon hopen op een vroege voorsprong voor Ajax anders kon het nog wel eens een heel vervelend en frustrerend avondje worden.

    1. Litmanen

     Ben ik wel met je eens. Misschien hopen tegen beter weten in.
     Maar ja, die tegenstander van zondag was ook geen hoogvlieger.

     1. BobbyHaarms

      Das waar. Gewoon hopen op een klein wondertje aanstaande donderdag. Een Ajax in vorm moet hier normaal gesproken natuurlijk geen enkel probleem mee hebben. Dat daarover na afgelopen donderdag zelfs (terechte) twijfel over bestaat is eigenlijk al erg genoeg.

   1. Litmanen

    Bovendien hou eens op met dat azijnzeiken over onze backs. We hadden hebben er maar 1 die dat geweldig kan en dat is Sinkgraven.
    Buiten Willems van PSV ken ik geen Nederlandse back die meer dan twee fatsoenlijke voorzetten per wedstrijd kan geven.
    We kunnen beter achter onze spelers gaan staan dan ze constant belachelijk maken.
    Dat is ook echt Ajax namelijk.

 2. Geenemotie

  Ik heb er toch vertrouwen in. Hunter in de spits, hij maakt donderdag het verschil. Zonder emotie 😂😂😂

  1. Ajaxstaff

   Heb er geen vertrouwen in , al die miljoenen op de bank hád misschien voor 1 derde op hét veld gemoeten .

 3. JohnDoe77

  Dit is leuk nieuws voor na de wedstrijd van donderdag! Eerst maar de winennde reeks van zondag voortzetten en dan hopen dat het genoeg is!

 4. Emilio4Ajax

  Als ze maar aan t voetballen en ieder zb dingetje doet is er geen vuiltje aan de lucht…❌❌❌❤️🍻😎

 5. EugAjax

  Vrij hoog puntentotaal voor een Nederlandse club. Doen we toch wat goed. Des te erger zou het zijn als we het niet halen. Ik heb er vertrouwen in. Ik moet deze week steeds denken aan de 0-1 in laatste wedstrijd Olympisch tegen Panathinaikos. Die zette we ‘even’ recht met een 0-3 en indrukwekkend voetbal. Laat dat een blauwdruk zijn😄👍

   1. EugAjax

    Klopt iets andere tijd, ander podium en vooral ander elftal. Echter het verband wat ik zie is dat Ajax jaar daarvoor eindelijk weer in finale stond van Champions League/Europa Cup 1 en door nederlaag een nieuwe finale op het spel zette. Vorig jaar eindelijl weer een Europese finale en nu leggen ze een nieuw (mooi) seizoen in waagschaal door die 0-1 van donderdag. Dus dan de return ook maar hetzelfde 😄👍

 6. fjonkman

  Geweldig goed nieuws, als we ons weten te plaatsen. Vooralsnog is dit dus niet aan de orde… eerst maar een klein wonder verrichten, dan ga ik blij zijn

 7. Brokamp

  Nou toppers des te meer een reden om er donderdag werk van te maken. Als groepshoofd kan het hele voorseizoen toch in positieve zin worden omgslagen.succes mmannen zet hem op. Wij steunen jullie.

 8. AFCA my World

  Het zal vreselijk moeilijk worden,maar hoop het wel,wij stappen woensdag al op het vliegtuig en zijn erbij ! ⚽️

   1. AFCA my World

    Gaat zeker lukken,we zijn er vaak bij in het buitenland,daar hopen we uiteraard dit seizoen weer op ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.