There are no ads, please add some


De Ligt verlengt contract tot medio 2021

Matthijs de Ligt heeft vandaag een nieuw contract ondertekend en is nu tot medio 2021 verbonden aan Ajax. Het oude contract van De Ligt liep tot medio 2019 en die verbintenis is nu met twee jaar verlengd. In september vorig jaar maakte de 18-jarige verdediger zijn debuut in het eerste elftal. Ajax won toen in de KNVB Beker met 5-0 van Willem II. De Ligt is blij met zijn nieuwe contract en beseft dat hij zich dit seizoen moet doorontwikkelen. ‘De trainer, supporters en media verwachten meer van me. Er komt een ander soort druk op mijn schouders. Het is goed om dat te ervaren en daarin een volgende stap te maken. Ik denk dat dit seizoen heel leerzaam zal zijn’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

63 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Prima! Goede zaak.. Nog wat werken aan je snelheid en we hebben een topverdediger voor de komende jaren.

  1. Charka53

   Dat is het zeker , hij moet nog groeien maar we gaan er zeker nog veel plezier aan hebben.

     1. Bakkie

      Laten we hopen dat die Orejuela gelijk de pannen van het dak speelt, dan mag Veltman de bank warmhouden.

 2. Kingkong

  Goede zaak maar zou graag zien dat hij een wat ervarener laatste man naast hem had want hijnheeft nog wel wat leiding nodig.

  1. FrankiC

   Ons belangrijkste talent momenteel. Beter en completer dan Sanchez. Stond niet voor niets (met Younes en Traoré) namens Ajax in het UEFA team. Net de 3 spelers die hier het meeste kritiek kregen werden (wat mij betreft terecht) verkozen.

 3. De Nees

  Hij heeft gelukkig door dat ie nog veel te leren heeft bij Ajax. Zijn uitspraak vorig jaar dat ie zeker 2 jaar wil blijven…jochie zat al te dromen van een transfer over 2 jaar?

 4. De seijs

  Klasse gozer en verstandig. Hoop dat je zaakwaarnemer je goed begeleid en niet gek maakt met andere clubs eind van het seizoen.

 5. Jari10

  En compliment aan Overmars. Interne sterkhouder. Is over 4 jaar europeese top als hij zich doorontwikkeld. Sinkgraven hopelijk snel terug want er moet wel een voetballende verdediger naast. Daar zit nu de angel. Slechte opbouw en dito aansluiting. Maar dit is in ieder geval goed nieuws.

  1. FrankiC

   Het trieste is nog dat opbouw van De Ligt verbetering behoeft maar voorlopig wel nog de béste opbouwer is in de verdediging van Dijks, Viergever en Veltman. Daarom moest Schöne de bal ophalen en er dus een middenvelder minder asnspeelbaar is.

 6. dennis78

  mooie deal. al zegt het natuurlijk niets over dat hij tot het einde van zijn contract blijft. als hij zich blijft ontwikkelen. komt er weer een grote zak met geld voorbij en zijn we hem alsnog kwijt….maar toch is het een goede zaak.

  1. BobbyHaarms

   Hoop dat ie nog 2 jaar blijft Dennis. Als ie zich flink doorontwikkeld kun je er vergif op innemen dat Mathijs binnen 2 jaar weg is als het grote geld lonkt. Dus…genieten van hem zolang het kan.

   1. Remco425

    In ieder geval hebben eigen jeugdspelers meer binding met de club en blijven meestal langer dan spelers van buitenaf

    1. BobbyHaarms

     Als ze belangrijk zijn voor de club dan zeer zeker Remco, klopt. Maar als het geen basisspelers zijn kan het razendsnel omslaan. Zie Tete, Riedewald, en in iets mindere mate Bazoer.

     1. Remco425

      Dat bedoelde ik ook Bobby. Maar ook Tete en Riedewald bleven het langer proberen dan bv Bazoer en El Ghazi.

     2. Indojood

      Eens met Remco, een jaar op de bank is lang genoeg, logisch dat je dan verder gaat kijken anders raakt je carrière in het slop.

 7. EugAjax

  Goed nieuws en goed gedaan door Overmars cs. Ook denk ik dat hij een goede zaakwaarnemer heb die hem goed begeleid. Ik ben blij dat we nog even van hem kunnen genieten.

   1. EugAjax

    Dat kan jij weten ik ken ze niet dus neem het meteen aan. Hulshoff is zijn begeleider toch? Of vergis ik me nu? Ik heb goede indruk van Hulshoff

 8. TikkieTakkie

  Goedzo! De Ligt moet gewoon hier blijven, dus mooi dat hij ook zelf gewoon zijn contract wil verlengen okal liep hij nog niet op korte termijn af. Hebben we toch één verdediger waar we langer van kunnen genieten en waarvan we niet meteen met klapper tanden naar zitten te kijken ‘van zal dat maar goed gaan’, hij heeft foutjes gemaakt maar dat gaat nu veel beter!

 9. Brokamp

  Hijis nu net 18 jaar en heeft nog veel te leren maar is onmiskenbaar een groot talent . Is mijns inziens te snel gebracht. Ik heb hem regelmatig in onder 19 zien spelen en later in jong maar van mij mogen de talenten gemiddeld wel een jaartje langer rijpen. Hetzelfde geld voor Dolberg en Kluivert. Cerny wordt nu iets later gebracht omdat hij kennenlijk een extra leerjaar nodig had. Het kon wel eens zo zijn dat hij er nu sterker uit komt en misschien makkelijker kan doorstoten. Succes boys.

 10. dickst14

  Mooi dat hij verlengt heeft. Met vd Beek de Jong Cerny Kluivert Eiting Dolberg hebben we talent zat voor de toekomst.

  1. Indojood

   Met De Ligt en Sierhuis erbij hebben we 6 NL jongens en 2 buitenlanders. Volgens Smeagol zijn de NL jongens verwend en moeten we uit het buitenland gaan halen. Best wel ironisch om dat van een redneck te horen maar vooral weer dom gelul zoals altijd.

   1. Widi

    Ik vraag me al dagen af wat een Smeagol is. Te lui om het te googelen. Zal wel niet veel goeds zijn….

 11. BoyVanAjax

  Super! Nu al een geweldige speler met heel veel talent! Hij gaat de wereldtop bereiken!

  1. JohnDoe77

   Nee, dat is het niet…. daarvoor moet hij nog wat stappen zetten. Naast een topper als Sanchez kan hij prima spelen, maar zonder zie je toch de jeugdigheid wa teveel terug. Niet erg, hij is jeugdig, maar hij heeft nog wat tijd nodig om hem evht een “top” verdediger te noemen. Voor nu is hij top talent!

  2. De Nees

   Daarom je aankopen afstemmen op de sterktes en zwaktes op het veld. Ervaring naast jeugd, fysiek naast techniek bijv.

 12. Widi

  Hij is heel goed als hij 100% geconcentreerd is. En dat ontbreekt er nog wel eens aan. Leeftijd.

 13. AFCA my World

  Vooral door blijven groeien,en dat je nog vele jaren mag blijven (jaar of 5-6) kunnen nog veel aan je hebben ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.