There are no ads, please add some


Opstellingen Ajax- FC Groningen

 

Vandaag zal om 14:30 de wedstrijd van Ajax tegen FC Groningen gespeeld worden. De kans dat we de wedstrijd winnen is groot want Groningen nog nooit een officiële competitiewedstrijd gewonnen van Ajax. We hebben de winst na afgelopen zeperds erg hard nodig, zeker ook voor het zelfvertrouwen. Daley Sinkgraven heeft nog steeds last van zijn knie en speelt daarom nog steeds niet mee. Het gaat wel beter met hem en hij zal volgende week intensiever mee gaan trainen. Younes is ziek en wordt vervangen door Cerny.

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever. Mitchell Dijks; Donny van de Beek, Frenkie de Jong,  Hakim Ziyech; Vaclav Cerny, Klass-Jan Huntelaar, Justin Kluivert

Opstelling Groningen: Padt; Te Wierik, Reijnen, Larsen, Jensen, Warmerdam; Bacuna, Mahi, Hrustic; Drost, Veldwijk


Gerelateerde posts

173 reacties

    1. Litmanen

     Afwachten. Vreemd dat Schone slachtoffer wordt van het slechte terugverdedigen van Ziyech. Een grote mond bij de trainer helpt dus.
     Kijken of Ziyech het snapt en nu wel bij het talloze balverlies terugverdedigt…..

     1. Litmanen

      Bijgehouden.
      Ziyech speelde volgens Perez uitstekend…

      Onnodig balverlies van Ziyech vandaag : veertien (14) keer !!!!!!!

      En de vervanger van Schone, in dit geval vdBeek ( De Jong speelde op zijn plaats) : Onzichtbaar.

     2. -buitenkantje rechts-

      Gelukkig heb jij er meer verstand van dan Perez.. en vd Beek onzichtbaar?? Viel de verbinding weg?

     3. Litmanen

      BR als vdBeek Schone moet vervangen en als je dan ziet wat zijn balcontacten zijn in vergelijking met Schone afgelopen donderdag, dan was Donny niet op zijn taak berekend. Niks mis met vdBeek, maar geen zes.

      Keizer is laf en zoekt de weg van de minste weerstand. Ziyech er naast zetten gaat hij niet durven, dus moet er een ander slachtoffer gevonden worden. Iemand die niet de arrogantie heeft om te denken dat hij door God zelf gezonden is.
      Schone speelde donderdag uitstekend en Ziyech dramatisch.

     4. Charka53

      Vd Beek moet z’n plekje nog vinden dat komt wellicht wel goed als alles weer gaat lopen , voor de rest was het wel goed nu zien wat ze met dit team tegen Rosenborg kunnen want ik zou er niet veel in veranderen.

    2. Moosie

     Ja moet je doen en dan weer met je jankbek van het forum gaan misselijk klootzakje jullie verdienen elkaar wel echte vrienden

     1. Moosie

      maar leg eens uit grappen over kanker kunnen volgens jou wel? want als ik daar wat van zeg ben ik een slachtoffer?

     2. Litmanen

      Jij haalt hier mensen door de stront op een walgelijke manier. Als je dan zelf gepakt word dan ga je zielig doen. Ik heb het niet over jouw ziektes, althans niet over je lichamenlijke ziektes.
      Geestelijk ben je niet in orde en dat laat je hier iets te vaak zien.

      Ga nou maar weer over je lieve vrouw en kinderen praten. Iets waar echt niemand op zit te wachten hier. Je bent een walgelijke kwal, ik hoop dat je voor je familie af en toe normaal kan doen, want met die heb ik wel meelij.

     3. Ab is fan van Johan en Jonk

      Seijs en Litmanen: war een afzichtelijk zielig koppel. De een mag de triangel vasthouden en de ander mag proberen te slaan. Zijn nog steeds mensen die het opnemen voor die walgelijke paar. Kom maar Litlul met je opmerkingen. Zet jezelf maar flink voor paal, gaat je al jaren goed af. Kom maar.

     4. Moosie

      Ja ja wat een zieltje ben jij, je kunt Amsterdamse humor niet waarderen en liegt over je tijd bij de F-Side in 1965.
      Maar ipv met humor terug reageren ga je dan de moralridder uithanen.
      En dan ga je nu stoer doen ook weer anoniem omdat je denkt me te kunnen kwetsen.
      Totale misvatting ik ben namelijk niet gekwetst en al wens je mij en mijn gezin het graf in ik lach er om want ik weet wie het zeggen.
      Jij voelt je voor lul gezet nou dan mot je niet van die achterlijke dingen schrijven in de hoop dat mensen denken dat je ook daadwerkelijk inteligent bent.
      Maar je pilletjes zijn weer uitgewerkt.
      Hoe is het om in de Valeriuskliniek te wonen gaat achteruit hè oud-zuid.
      Jij wil graag dat mensen je serieus nemen maar bij de eerste gelegenheid die je krijgt keur je grappen over kanker goed en spuug je op het graf van Johan zoals je ook op hem spuugde toen hij nog leefde ,want daar gaat onze ruzie over of was je dat met je korsakovkop alweer vergeten?
      Kijk dat ik gelukkig ben mag de hele wereld weten schreeuw het van de daken en jammer lullo maar een heleboel mensen gunnen mij dat van harte.
      Tja jij niet want jij bent niet gelukkig jij bent afhankelijk van erkenning op dit forum en je denkbeeldige kennis van zaken.
      Eigenlijk zou ik medelijden met je moeten hebben maar ik heb het gevoel dat jij al genoeg zelfmedelijden hebt dus van mij heb je het niet nodig.
      Ji en figuren als mister anoniem zijn laf ziekelijke aandachtstrekkers die jammer genoeg op het internet een grote bek kunnen hebben tegen iedereen,en waarschijnlijk een vrouw hebben die jullie de hele godganse dag vertelt wat wel en niet gedaan moet worden of allang verlaten zijn omdat ze ook wel zagen dat het eigenlijk gewoon allemaal geen zin had.
      Zoals ik al zei als je iemand de maat neemt moet je ook incasseren en dat doe ik altijd met een glimlach en als het te ver gaat sla je mekaar een paar keer voor de bek en de gene die blijft staan gaat met het beste gevoel naar huis.
      Jullie niet jullie zijn laffe klootzakjes die dan anoniem aangifte gaan doen en de politie erbij halen omdat het dan te heet onder de kreupele voetjes wordt.
      Maar maak lekker grappen over kanker zullen de ouders van Nathaniel ook wel kunnen waarderen.
      En iedereen die eens iemand aan kanker is verloren of tegen de ziekte heeft gevochten, moet kunnen want je kan mij niet uitstaan dus dan mag dat.
      Rari jij en mister anoniem zijn van een zeldzaam, soort klootzakjes waar er op een of andere gekke manier een heleboel van zijn op internet zieke zielige laffe mensen die stiekem achter hun toetsenbordje anoniem een hele grote bek hebben vol frustratie en zelfingenomenheid.
      Ik hoop dat je in de spiegel kijkt en dan heel trots op jezelf bent en dat je niet en nooit in de situatie komt dat een partner of kind van jou kanker krijgt en daar aan overlijdt want dan zul je pas begrijpen waarom ik volgens jou een slachtoffer ben.
      Zo en verder kun je de kolere krijgen en Veldman kan niet voetballen punt
      Voor de rest van het forum sorry voor de lap tekst most het ff kwijt.

     5. Ab is fan van Johan en Jonk

      Moosie …… 👍 en dank. Wel veel tekst, maar wel nodig. Hou je haaks ouwe en geef die kleine een kus.

     6. Litmanen

      Moossie bedankt. Echt. heb nu een duidelijke diagnose kunnen stellen:

      waarschijnlijk in het verleden volkomen doorgesnoven en gespoten.
      Buiten alle klachten die al genoemd zijn , ook diverse hersencellen aangetast.

      veel succes met je biografie. stuur maar geen uittreksels meer.
      Niemand is geïnteresseerd in zo’n verhaal van een hypochonder

     7. Moosie

      Goh dank je wel rari ik ben een hypochonder goh das een duur woord ik zal morgen meteen mijn ouwe oncoloog bellen met het goede nieuws joepie.
      Wat ben je toch een zielig mannetje.
      En ja daar komen de drugs weer heb je echt geen betere teksten misschien moet je eens wat anders verzinnen.
      Oh tuurlijk je heb korsakov dus je vergeet seedswat je schreef.
      Maar je hebt het helemaal gelezen en toen kon je alleen dat verzinnen teveel gedronken of ben je moe tja je gaat al richting de 70 en met al die alcohol en azijn in je bloed wordt het moeilijk ach zal ik dan maar medelijden met je hebben want hij is zoo zielig ,want hij moest zijn seizoenkaart omruilen boehoe en daar is hij door getraumatiseerd geraakt boehoe.
      En nu lekker naar je bedje want om 6 uur gaat je prostaat weer af kun je om 7 uur weer de valse nicht uithangen en om half 8 weer een lulverhaal over Veldmannetje ophangen.
      Heb je wel een depend aan voor het zelfde geld gaat je prostaat om 5 uur af en lek je door in bed moet de verpleging de bende weer opruimen.
      zo tikkie jij bent. Lamzak

     8. -buitenkantje rechts-

      😂 Laat gaan Moosie.. wie neemt hem nog serieus.. totaal verward type die soms zijn heldere momenten heeft. Helaas worden die steeds zeldzamer. Heb je verhaal gelezen.. mooi dat je je geluk hebt gevonden kerel! 👍

 1. Charka53

  Met de aanval zit het wel goed en op het middenveld is oké en van achter blijft het maar schipperen , succes mannen stel ons niet teleur

 2. Valentino

  Prima opstelling, valt me weer meer van Keizer dat hij dit nu al doet. Op naar de eerste 3 punten.

 3. Markzagt

  Een opstelling met cerny en de jong heb ik lang op gewacht. Kom op jongens deze wedstrijd winnen we!!

 4. RobbyZ

  Kijken wat het gaat worden met deze voorhoede,gaat het goed,lekker laten staan zo donderdag! Achterhoede blijft kut,billeknijpen als de bal richting Veltman gaat. 😬

  1. Litmanen

   Ach als het middenveld en de aanval nu eens voor goals zorgen, dan maak ik me niet druk om de backs.

 5. -buitenkantje rechts-

  Keizer heeft ingegrepen..
  Schöne.. Dolberg, maar ook Younes aan de kant. Ik moet zeggen dat ik hier wel achter kan staan en goed van Keizer dat hij gevestigde namen aan de kant durft te zetten. Hoop dat het goed uitpakt.
  Younes toch wel verrassend aangezien hij toch de gevaarlijkste aanvaller afgelopen wedstrijd.

  1. De Nees

   De juiste wissels. Laat Dolberg zich aan de hand van Huntelaar rijp worden voor het grote werk. Mooi Cerny en de Jong erin, pak je kans jongens.

 6. JohnDoe77

  Mooi dat Frenkie de kans krijgt. En Cerny ook prima. Huntelaar natuurlijk gewoon slim. Goed voor Dolberg ook dat hij niet standaard speelt… knokken!! En voor Keizer zelf ook slim; zou hij niets veranderen en het loopt weer niet, gaat zijn kop eraf!

 7. Indojood

  Met De Jong heb je meer voetbal op het middenveld, hopelijk kan Huntelaar daarvan profiteren.

 8. Indojood

  Nieuwe stoeltjes zijn wel een vooruitgang. ze zitten beter en je kunt er nu ook tegenaan leunen.

  1. Litmanen

   Jij zit hier om twee keer in de week te schrijven dat Veltman er uit moet. Verder geen leven zeker.?

 9. Teuntje

  Ik ben blij met deze opstelling. Goed dat Keizer hardtrainende jongens niet laat bungelen en ze in de basis zet als de basisspelers al een tijdje laten afweten. Kom op mannen!!

 10. fjonkman

  Nou de opstelling ziet er op zich logisch uit. Laten we hopen dat het nu ook een keertje meezit en dat de doelpunten er wat makkelijker invliegen!! Kom op jongens!!!!

 11. JohnDoe77

  Die Dijks heeft nu al vier pogingen tot een voorzet gedaan. Helaas ontbreekt techniek… 🙈

  1. -buitenkantje rechts-

   Ook twee goede Widi.. er komt daar nu tenminste gevaar vandaan.. Van Veltman nog maar 1 slap voorzetje.. Kluivert tot nu toe ongevaarlijk

   1. Widi

    Ik zei alleen iets over Dijks. En ik blijf bij mijn mening😂. Over Veltman wil ik ook wel iets zeggen. Dat is geen back. Vertraagt het spel over rechts. Hoop dat de nieuwe Colombiaan snel kan spelen.

  2. paullus

   1 ding dijks heeft er meer gegeven deze wedstrijd als die duitse kabouter het jele vorige seizoen

 12. bs

  Blijft jammer dat nich Dijks noch Veltman in staat is om een fatsoenlijke voorzet af te leveren. Hopelijk snel een stel nieuwe goeie verdedigers!

  1. Litmanen

   Eerst loopt iedereen te zeiken dat ze niet kunnen verdedigen en nu omdat ze geen goede voorzetten geven ( die moeten overigens van de buitenspelers komen).
   Ga nou gewoon eens kijken hoe het voetbal e r uitziet en naar het resultaat. Dat domme gelul over die backs. Alsof het voetbal van Ajax daarvan afhankelijk is. Een middenveld wat aanvallenden verdedigend zijn taken uitvoert, aanvallers die een man passeren en scoren, daar gaat het om bij Ajax. Stelletje kakkerlakken.

   En maar zeiken over de backs, ja daarom liggen we uit Europa en verloren we vorige week………

  1. bs

   Hopelijk schaaf Zyiech een beetje aan zijn zelfvertrouwen vandaag nu hij het rijk alleen heeft zonder Lasse.

 13. bs

  Het verschil tussen Cerny en Younes is opvallend: Cerny combineert individuele kwaliteit met oog voor medespelers.

 14. FrankiC

  Dijks in Ajax I is een aanfluiting.
  Desnoods een middenvelder uitzakken naast De Ligt en Viergever naar links.

     1. bs

      … en Dijks … en Veltman … Het wordt echt tijd voor verdedigende versterking. Sanchez wordt erg gemist !!

 15. fjonkman

  Dijks is geen voetballer voor in een aanvallend, combinerend team. Als je onder druk staat, kun je hem best gebruiken, maar in dit spel valt ie duidelijk uit de toon. Jammer dat Groningen twee bussen voor de goal heeft geparkeerd. Word lastig om dat kapot te spelen. Maar ja, 1-0 winnen is ook 3 punten momenteel.. dan maar zonder flitsend spel..

 16. bs

  Zyiech vindt het duidelijk ook leuker voetballen met Cerny en de Jong erbij. Echt een vooruitgang.

 17. bs

  Dijks begrijp nog steeds niet dat zijn pogingen tot voorzetten van achteruit kansloos zijn, of ze nou wel of niet lukken… achtelijntje en terugleggen/voorzetten veel effectiever!! Zelfde geldt overigens voor de andere kan. Heeft m.i. alles met de kwaliteit van de backs te maken!

   1. De Nees

    Moet je nagaan. Elke dag 3 uur op trainen, job done. Als nu de corners wat gevaarrijker worden heb je al 50% meer winst.

 18. JohnDoe77

  Die Dijks…. pffff kunnen wij Eiting er niet inzetten en Viergever LB zetten? Op die positie hebben we echt nog iemand nodig hoor!!

 19. JohnDoe77

  Die Donny is de eerste helft toch wel lekkere balletjes over 40/50 meter aan het geven! Indrukwekkend…. Krijgen wel mooi de bevestiging dat Dijks niet voor niets weggestuurd is!

 20. -buitenkantje rechts-

  Mannen..qua voetbal toch echt twee stappen vooruit..of niet dan?
  Ik moet lachen om Dijks (geen goed teken) Zet er een middenvelder in voor Dijks aub.. Gewoon 3-4-3 gaan spelen in de tweede helft.

  1. Indojood

   Nee, BR. Perioden goed voetbal gezien tegen Nice, dat niveau zijn we mijlen ver van weg.

   1. -buitenkantje rechts-

    Heb Nice niet gezien.. mijn referentiekader is Rosenborg.. Dan toch zeker twee stappen vooruit qua voetbal.

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt Moosie..maar een beetje zelfvertrouwen tanken kan geen kwaad voor deze groep.

  1. Litmanen

   Veertien keer balverlies Indojood. Gek he, dat Schone dat niet kon belopen. En nu speelt Ziyech nog goed. Maar Ziyech heeft een grote en arrogante mond en denkt dat hij de beste is van iedereen.
   Maar een echte 10 leidt tegen zo’n zwakke tegenstander geen 14 keer balverlies.

   De wraak van Schone was heerlijk.

 21. JohnDoe77

  Keizer zijn vorige wissels waren niet zo heel succesvol, dus daar doet hij gewoon niet meer aan deze wedstrijd?

 22. Iamsterdam2015

  Zo raar maar je ziet het aankomen. Kakt in!!! Die dijks kan gewoon geen voorzet geven. Of er nou een man bij hem staat of niet, het lukt hem gewoon niet.

 23. bs

  Nou mannen … de eerste winst lijkt dan toch echt binnen. Nou donderdag ook en we kunnen weer vol goede moed verder!!

 24. bs

  Pfff… hopelijk hebben we nu alle dieptepunten gehad en kunnen we nu met zijn allen het dal weer uit …!!

 25. -buitenkantje rechts-

  Proficiat mannen!! Mooie prestatie na Rosenborg.. Dit team beviel me goed. Ook de wissels dit keer prima! Compliment ook aan Keizer die deze ingrepen heeft gedaan.👍⚽️

   1. -buitenkantje rechts-

    Je ziet nu het verschil als je een voetballer op links hebt(Cerny) en wanneer je Younes opstelt. Jammer dat ze die €15 milj niet gepakt hebben..

    1. Emilio4Ajax

     Kan eigenlijk niet begrijpen waarom Cerny niet vaker opgesteld werd of ingevallen is… Alleen maar positief…❌❌❌❤️🍻😎

 26. vak411

  Mooi dat de jonkies van vorig jaar van Keizer zorgen voor een resultaat! Mis Nouri… 2 goede backs zou belangrijk zijn.

 27. -buitenkantje rechts-

  KJH.. 150 eredivisiewedstrijden.. 110 goals.. zet je die op de bank?? Dat zal de discussie zijn de komende tijd.. Mijn voorkeur is bekend.

 28. AjaxVB15

  Van de meesten hier lees ik alleen maar negatief gezeik dit zijn de spelers daar moeten we het mee doen ik voor en tegen spoed moet je je clun steunen. En als je denkt dat je het beter kan had je voetballer moeten worden. Slap gezeik

   1. Litmanen

    Hahaha, lees even terug. Hoe Ajax ook speelt, met hoeveel ze ook winnen, er zitten hier een paar mensen die hoe dan ook een paar Ajaxspelers moeten en zullen afbranden.

    En gek genoeg, je wist het niet, maar jij bent er een van…….

 29. Widi

  Ik vind Donny echt de beste speler. Hij weet steeds al waar de bal heen moet voordat hij de bal zelf ontvangt. En hij geeft hem dan ook meteen.

    1. Litmanen

     Nou, geef mij eens de spelminuten aan waarin Donny zich een echte 6 toonde. Bij de goal van Groningen gaat de tegenstander Veltmann links voorbij, aan de binnenkant. VdBeek staat keurig in de rugdekking en doet niets, behalve dan bukken voor de bal.
     Hij maakte dezelfde fout als tegen Heracles.
     Ik vind vdBeek een fantastische voetballer en een super aardige gozer, maar hij hoort aan de andere kant van het veld, in de rol van Klaassen.
     De Jong daarentegen is een echte 6. Ook de mensen die tot nog toe met hem hebben gewerkt zeggen dat, ook Keizer vorig jaar nog. Dus vreemd dat hij het vandaag zo neerzet.

     Schone werd vandaag opgeofferd omdat Ziyech zo verschrikkelijk veel balverlies lijdt dat Lasse het niet meer kon belopen. Dat vind ik triest.

     Verder ben ik blij dat ik weer een fris en goed spelend Ajax heb gezien.

     1. Widi

      Ik heb niets gezegd over nummers of plaatsen op het veld. Ik zie gewoon dat hij in tegenstelling tot de meeste anderen steeds al weet waar de bal heen moet. Ik zie graag een middenveld met drie middenvelders die op alle drie de plaatsen kunnen spelen. En die dat ook doen. Donny kan dat. Als ik zou moeten kiezen, zie ik hem liever op 8 dan op 6. Ik hou me even buiten discussies en ruzies. Mij viel weer iets op. En dat schreef ik. Meer niet.

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Jij bent snel tevreden. Fijn voor je. Nu nog snappen waar je naar kijkt en je bent weer een stapje verder.

 30. Indojood

  Het is meegevallen na vorige week maar ik moet mezelf er niet op betrappen dat ik het aanvaardbaar was want dat was het niet. Weinig steekpasses of goede voorzetten gezien, laag tempo, niet afjagen. Nog veel werk te verzetten, we zijn nog mijlenver weg van het vereiste niveau wanneer je dit soort potje zonder billenknijpen kunt aanschouwen.

  Pijnlijk was het geroezemoes vanaf de tribune wanneer Dijks aan de bal kwam.

 31. Ab is fan van Johan en Jonk

  Net thuis. Was een gezapige partij voetbal met af en toe lachwekkend voetbal van Dijks. Gelukkig was Groningen de tegenstander maar we zijn og ver weg van goed normaal voetbal. Deze opstelling wel paar wedstrijden laten staan behalve als we een betere lb hebben. Kluivert was ongelukkig maar dat kan gebeuren.

 32. Cootje Adriaanse

  Heb het niet gezien vanwege vakantie, maar een overwinning was broodnodig. Gelukkig.

 33. Indojood

  Goed interview gezien met Overmars. Zelfkritisch en geeft toe dat ze fouten maken. Een klein groepje realistische supporters hier ziet dat ook en meldt dat ook met enige regelmaat. Goed van Marc dat ie niet veren in zijn kont laat steken door fanboys maar kritiek te harte neemt. Oh ja, RvC blokkeert helemaal niets. 👏👏👏

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Jammer alleen dat vraag over salaris Neres niet concreter werd gesteld of heb ik die gemist.

   1. Indojood

    Niet gehoord. Hij had wel een lachwekkende opmerking: Sinkgraven kan ook centraal links achterin spelen! 🙄

 34. Basisspeler

  Vond het trouwens geen geweldig interview. Achteraf gewauwel. “Misschien zetten we teveel in op de jeugd” en ” misschien hebben we kansen laten liggen”
  Hij beschrijft zijn eigen onvermogen en slecht functioneren. En inderdaad, RvC houdt niks tegen en regeert dus niet mee zoals eerder genoemd hier.
  Ik zei al: binnenkort komt de waarheid boven tafel.
  En zie. Marc geeft toe niks te hebben geleerd van vorig seizoen en dat hij steken laat vallen. Desastreus voor de club Ajax waar hij dan ook nog misplaatste waardering voor krijgt.

  1. Indojood

   Dan is het toch een goed interview, in de zin dat kritiek op het functioneren van TH en directie, Overmars inbegrepen, terecht is. 😉

   1. Basisspeler

    In die zin wel. Begrijp dat je als supporter bepaalde negatieve zaken van je cluppie niet wilt zien. Maar dit is zo overduidelijk en wordt nu door de hoofdpersoon zelf beaamt. Maar hopen dat hij niet 3x zijn hoofd stoot aan dezelfde steen.

Reageren is niet mogelijk.