There are no ads, please add some


Dolberg: ‘We moeten eraan werken’

Afgelopen seizoen was ongekend voor Kasper Dolberg. De jonge spits, die eigenlijk nog in Jong Ajax zijn minuten zou gaan maken, greep zijn kans en verdreef Bertrand Traore uit de spits. Een groot talent, met scorend vermogen. Een ijskonijn, want emoties zijn niet of nauwelijks te bespeuren bij de spits van Ajax. En dat zelfs de grote Klaas-Jan Huntelaar bij zijn terugkeer in Amsterdam bij voorbaat genoegen moest nemen met een reserveplaats, zei veel.

Dit prille seizoen wil het nog niet vlotten met de 19-jarige Deen. Tegen OGC Nice (thuis en uit), Heracles Almelo en Rosenborg BK kon Dolberg Ajax niet op sleeptouw nemen en kwam hij niet tot scoren. Sterker nog: hij was onzichtbaar.

Hier en daar is zelfs al kritiek te bespeuren, ook van Ajax-trainer Marcel Keizer. “Tegen Nice kreeg Kasper te weinig kansen, tegen Heracles misschien twee of drie.” Maar Keizer legt de schuld ook bij Dolbergs medespelers. “We hebben nog niet echt het idee dat Kasper uitgespeelde kansen krijgt. We zijn er al vanaf het begin mee bezig, de lijn naar Kasper moet open komen. We moeten hem in het spel betrekken.”

Dolberg zelf is het daar deels mee eens. “Het is natuurlijk een combinatie van twee dingen. Als een spits heb je ballen nodig van anderen, maar aan de bal is het ook niet wat het moet zijn. We moeten eraan werken”, zo beseft hij.

Het tot nog toe slechte spel van Dolberg weerhoudt Europese topclubs er overigens niet van om te informeren bij de zaakwaarnemer van de Deen. Dolberg, die in 2015 voor 270.000 euro Silkeborg verruilde voor Ajax, werd al in verband gebracht met Borussia Dortmund en AC Milan maar volgens Marc Overmars mag er nietmand meer vertrekken en dus zeker ook Dilberg niet.

Dolberg is leergierig en schuwt zeker niet de hulp van ‘concurrent’ Huntelaar. “Ik kan veel van hem leren. Hij kan mij leren hoe ik moet reageren in het strafschopgebied. Dat is zijn specialiteit”.

Dolberg weet verder zelf ook niet wat er moet veranderen om het spel van zichzelf en van Ajax te verbeteren. Speelt het gedoe rond Abdelhak Nouri nog steeds een rol? Houdt hij zich stiekem bezig met transfers? Hoe kan het dat het niet loopt? Hij haalt zijn schouders op: “Ik weet het niet. We proberen hetzelfde te spelen…”

Wat Ajax, en ook Dolberg, nodig heeft is een goede wedstrijd die vertrouwen en rust brengt. Vanmiddag wacht FC Groningen. Wellicht kan een zege op de ploeg van Ernest Faber Ajax en Dolberg weer in het zadel kan helpen. En als dat eenmaal is gebeurd, komen de doelpunten vanzelf.

Bron: NOS.nl


Gerelateerde posts

32 reacties

 1. BoyVanAjax

  Gewoon Huntelaar en Dolberg een beetje afwisselen. Ondanks dat hij al heel veel wedstrijden droog staat is hij nog steeds een goede speler met veel talent.

  1. Indojood

   Eens. En KHJ is niet de KJH van tien jaar geleden. Sterker, hij heeft één superseizoen gehad bij Schalke in 2012, verder niet boven de 20 goals gekomen.

   Dolberg heeft het moeilijk en ik heb gelezen dat KJH speelt vandaag. Prima, Dolberg is pas 19, is snel gekomen dus de terugval is onvermijdelijk. De oproepen om hem te verkopen zijn volslagen bezopen.

   1. De Nees

    Voor iedere speler geldt dat ie minder is dan in zijn topjaren en dat waren ook zwaardere competities, voor de ED heeft KJH nog genoeg kwaliteit over. Vanwaar die haast ook met Dolberg, heb geduld en breng hem rustig in de schaduw van Hunter. En zeer zeker niet verkopen.

   1. HURBIE

    Heeft afgelopen seizoen top gespeeld
    Heeft een geweldige inzet gehad in heel veel wedstrijden
    En dat kost veel kracht

 2. Charka53

  Kaspar is een groot talent maar het komt er nu even niet uit een oorzaak zal zijn dat het hele team uit vorm is dus heeft iedereen hier last van en gelukkig hebben we de Hunt nog die kan oorlog maken en heeft een hoop ervarig , het komt goed hoor , de vraag is of het op tijd is.

 3. Iamsterdam2015

  Ik lees op dit forum regelmatig dat Dolberg een talent is. Gedeeltelijk eens. Een talent voor het voetbal ZEKER maar een talent voor ajax of hoger…??? Tuurlijk heb je als speler een terugval en kan je in een dip raken dat is totaal begrijpelijk. Maar Dolberg heeft geen terugval hij heeft af en toe een opleving waarbij hij mooie dingen laat zien en daarna weer het niveau van afgelopen donderdag weer oppakt. het duurt simpelweg TE lang dit niveau van hem. Maar goed, hopelijk snoert hij mij de mond en maakt hij er 2 vandaag en gaat daarna zijn niveau weer omhoog…. ik ben echt geen anti Dolberg maar ik zie het gewoon niet…. wat natuuurlijk ook aan mij kan liggen 😂😂

  1. Bakkie

   Kijk, dit is een goed onderbouwde mening.. Ik zie het alleen wel in Dolberg, de kwaliteit en de klasse. Dat het nu niet loopt (en ook vorig jaar regelmatig niet, ben ik met je eens) heeft volgens mij puur en alleen te maken met hoe we spelen. We bouwen rustig op, waardoor iedereen op de helft van de tegenstander staat. Vervolgens gaat de bal naar de zijkant waar de buitenspelers naar binnen gaan trekken om het nog wat drukker te maken in de 16. Het enige wat Dolberg vaak kan doen is zorgen dat hij niet in de weg staat als er weer eens een mislukt schot wordt afgevuurd. Hij krijgt geen ruimte en geen fatsoenlijke ballen. Erg zonde!

   1. De Nees

    Denk dat je het goed verwoordt Bakkie. D’r zijn ook wel aspecten die Dolberg moet leren nog zoals BR aangeeft, zoals dwingender zijn en uit de dekking lopen. Maar dat zijn typisch dingen die je nog goed kunt leren, joch is pas 19. Daarom ben ik ook verheugd met Huntelaar, naast de nodige kwaliteit is hij een prima leermeester voor Dolberg.

   2. De Nees

    Nee dat dacht ik wel Basis want dan moest je onderkennen dat de lijnen toch iets anders liggen. Kritiek op iemands functioneren prima maar wel zo eerlijk als je het op de juiste gronden doet of is dat te veel gevraagd? Door Overmars telkens onderste uit de pan te geven ontzie je de andere verantwoordelijken. Bergkamp bepaalt veel technisch dus ook aankopen, naar buiten toe in goed overleg maar intern heeft meneer Dennis een groot overwicht. De rest kan je zelf invullen.

 4. -buitenkantje rechts-

  Ik heb ook vorig seizoen al kritiek geleverd op Dolberg. Ik vind hem lang niet actief genoeg. Als de Noren zelfs al zeggen dat Dolberg leek op een “oude opa” dan zegt dat genoeg. Spelers willen hem echt wel in het spel betrekken, maar je moet ook aanspeelbaar zijn! Dat bedoelt Keizer ook met “de lijnen moten open” Dolberg staat continu achter zijn man ipv vóor zijn man. Vaak in de dekking. Daarbij maakt hij te weinig “oorlog” in het strafschopgebied. Je moet een klootzakje zijn. Uit kunnen delen.. Hij is mij ook wat teveel “ijskonijn” Emotie en adrenaline kunnen er ook voor zorgen dat je die ene bal nèt wel haalt..
  Keizer heeft wat mij betreft een goede beslissing genomen. KJH is nu beter in vorm.
  (Reken maar dat Huntelaar op dit moment heeft gewacht!)

  1. FrankiC

   Dolberg past niet in dit team, althans niet zoals er gevoetbald wordt door dit team. Hij is geen lopende combinatie speler á la Teaoré, die als TYPE spits veel meer paste bij Ajax.

  2. EugAjax

   BR ik ben gedeeltelijk eens met je kritiek op Dolberg. Maar als ik Nice thuis hem weer zie spelen vind ik het wel een heel groot talent. Echter hij lijkt een goede vormdip te hebben en dus keuze Huntelaar niet meer dan logisch en inderdaad meteen zijn kans grijpend. Prachtig. Goede keuze van Ajax en KJH om elkaar weer te verenigen en ondertussen kan Dolberg verder aan ontwikkeling werken in de luwte voorlopig wat mij betreft.

 5. AFCA my World

  Hopelijk gaan de grotere spelers eindelijk beseffen dat ze bij Ajax spelen en dat er wat van ze verwacht word ! ⚽️

 6. ajaxpers

  Dolberg is goud waard en laten we ons dat realiseren. Wij zijn bij Ajax niet goed in het waarderen van onze spelers maar heel goed in het inpakken en een strikje eromheen.

  1. Basisspeler

   Eens Ajaxpers. Kasper moet spelen. Hij deelt in de malaise van het team. Hij heeft doelpunten nodig.

 7. Johan

  Niks moeilijker dan vanuit jong ajax om er gelijk te staan. Met zijn leeftijd en de belangrijke doelpunten vorig seizoen, is het een diamant die nog geslepen moet worden. Om door te groeien is talent en professionaliteit nodig, zie Klaassen. Deze jongen heeft het en ik ben er heilig van overtuigd dat we nog veel plezier aan onze “jonge opa” gaan beleven!

 8. Basisspeler

  Een spits moet je vertrouwen geven. Kasper heeft doelpunten nodig. Door hem nu aan de kant te houden versterk je zijn vormdip.

 9. fjonkman

  Kasper komt er wel. Die jongen moet je af en toe ook even in de schaduw brengen en hem rust gunnen. Bovendien hebben we met Huntelaar toch ook een ‘aardige’ vervanger in huis. Maar uiteindelijk gaat het voor zowel Kasper als Klaas Jan maar om 1 ding…bruikbare ballen.. zolang die niet komen vanaf de zijkant of door het midden, kun je als spits ook weinig uitrichten… tenzij je misschien Messi of Neymar heet..

 10. Kingkong

  Dolberg moet gewoon weer terug naar de basis , lekker met plezier gaan ballen en het bij komende gezeik overlaten aan de buitenwacht.

Reageren is niet mogelijk.