There are no ads, please add some


‘Tottenham kan transfer Sánchez volledig bekostigen door verkoop Alderweireld’

Tottenham Hotspur heeft dan eindelijk Davinson Sanchez binnen. De Columbiaan kostte een flinke duit maar wellicht is het leed voor de club helemaal niet zo groot. Manchester City heeft volgens Manchester Evening News immers zijn pijlen gericht op een ander ex-Ajacied in dienst van The Spurs; Toby Alderweireld. Manager Pep Guardiola van City wil voor het einde van de transfermarkt nog een centrale verdediger aan zijn selectie toevoegen en Alderweireld lijkt de droomkandidaat van de Spaanse coach te zijn.

Alderweireld zelf is al enige tijd aan het onderhandelen met Tottenham om zijn contract, dat nog tot 2020 loopt, te verlengen. Hij lijkt echter niet onder de indruk van het voorgestelde salarispakket en zou eisen het dubele te gaan verdienen van zijn huidige salaris van £53,000 per week.

Alderweireld zal door zijn driejarig contract, net als Sanchez, ook wel een stevig prijskaartje om de nek hebben. Tottenham haalde hem voor ‘slechts’ zestien miljoen in 2015 weg bij Atlético Madrid. Tottenham zou er zelfs goed aan kunnen doen als het Alderweireld nu verkoopt want in zijn contract staat, volgens Engelse media, een cluasule dat hij in 2019 voor ‘slechts’ 30 miljoen euro weg mag. Het kan dus zo maar zijn dat Tottenham de Sanchez deal volledig kan bekostigen met de opbrengst van Alderweireld.


Gerelateerde posts

39 reacties

   1. Joep

    Ik las dat net ook. Het TH moet nu snel actie ondernemen. De datum van 1 september komt ook steeds dichter bij

   2. Litmanen

    Johnson is beter. En betrouwbaarder. Larson heeft werk geweigerd bij Heerenveen om weg te komen. Een soort van Sanchez in het kwadraat.

 1. M800M

  Leuk voor tottenham maar ik hoor liever nieuws over welke aankoop ajax volledig kan bekostigen met het transferbedrag van sanchez. Als er uberhaupt nog een wil komen 😐

 2. JohnDoe77

  Voor dat geld zouden ze een prima deal doen! Verklaart ook waarom Tottenham zoveel voor Sanchez betaald; niet voor de bank maar de basis!

 3. Melvis

  Waarom duren de transfers bij ons altijd zo lang en waarom moet alles op het laatste moment? Die van Geel doet het dan niet slecht bij de kakkies, geen gedoe bij de transfers, geen geruchten en polonaise, gewoon snel en duidelijk…

  1. beni

   Omdat bij Ajax een stelletje hobbyisten aan het roer staan. Op naam aangesteld grootste fout ooit.

 4. dickst14

  niet te koop
  of minimaal 40 miljoen
  of exit Overmars
  goed voor ze eigen bonus en aandeelhouders.
  van die beurs affffffffff
  pleur al die egoisten en zelfverdieners eruit

  Cruijff Cruijff Cruijff

  1. Litmanen

   Wat is er met Cruijff? Denk je dat al die aandeelhouders ( Ajax is de grootste aandeelhouder) nu ineens alles inleveren? Juist die willen dat Ajax presteert, goed voor de aandelen. Dus die willen heel graag investeren.

   1. dickst14

    slaap lekker verder. En geniet van je Veltman en hopelijk kun je het combineren met Brugge zodat je van Rhijn ook elk weekend kan zien. En..
    verander aub je naam. Dit verdient Litmanen niet.

    1. Litmanen

     Zoals er hier mensen zijn die denken een rechtstreekse lijn met Cruijff te hebben draag ik met trots de naam van een echte Ajacied.
     Al gehoord hoeveel speelminuten al jullie idolen in Frankrijk al gemaakt hebben?
     Riedewald zien stralen?
     Nou doe mij die man dan maar die binnen een half uur in zijn eentje twee goals voorkwam.
     Of hadden jullie weer een blinde vlek?
     Met afstand de beste Younes. Ook niet gezien natuurlijk….

     1. Charka53

      Oke maar Mathijs had niet moeten happen en inderdaad Veltman was nog een van de betere er waren er veel die lieten afweten en Younes was inderdaad de beste moet je nagaan hoe slecht de rest was.

     2. Ajax1958

      @ Niksmanen Ho ho, eerlijk is eerlijk, nu doe je Veltman te kort. Hij voorkwam niet in zijn eentje 2 goals, hij zette ook de meeste aanvallen op en gaf de prachtigste crosspasses en steekballetjes. Tja…… dat de voorhoede daar niks mee doet kan hij niks aan doen.

     3. Ajax1958

      Maar het is iig een bende. De selectie is volledig uit balans, we moeten binnen 2 weken minimaal 3 versterkingen met de nadruk op versterkingen kopen, met het risico op gigantische miskopen. Hierdoor worden we weer geen kampioen, waardoor we ook weer geen CL gaan spelen. Geen CL betekent dat er geen spelers naar Ajax willen komen en dat spelers stil komen te staan in hun ontwikkeling. Willen ze vooruit gaan moeten ze leren op het hoogste niveau. De laatste jaren missen we iedere keer minimaal 20 milj€ omdat we ons niet plaatsen. Dit moeten we compenseren door sterkhouders te verkopen, dus het lijkt allemaal goed te gaan ( lees: er wordt winst gemaakt) maar het maskeert allelei problemen. En elk kaar is de selectie niet op orde als we aan de comp zijn begonnen, dit is volledig aan het TH en RVC aan te rekenen, dus een brevet van onvermogen. Voor hun geldt alleen maar winst maken, supporters interesseert ze geen moer. Ik zeg: de bezem door het TH en RVC.

     4. dickst14

      Als ik dit zo lees en ik zou de uitslag niet weten dan zou ik haast denken dat we 3-0 gewonnen hebben.

 5. Brokamp

  Het valt wel mee met de tijd die met de transfer gemoeid was. Voor Ajax ca. 2 weken en voor de spurs ongeveer net zo lang, ook ca. 2 weken.

 6. Valentino

  Dus Alderwereild kan voor 30 weg en Sanchez koste 40. Dat is een gat van 10 miljoen. Transfer van Arderweireld is dus niet genoeg om de transfer van Sanchez compleet te dekken.

  1. Emilio4Ajax

   Goed lezen…hij mag in 2019 weg voor max 30 mln…wezijn nog in 2017 dus max geld nog niet…!!😉

Reageren is niet mogelijk.