There are no ads, please add some


Ajax en Tottenham Hotspur officieel akkoord over Sánchez: Laatste uitgaande transfer

Ajax en Tottenham Hotspur FC hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Davinson Sánchez Mina naar de Engelse club, zo meldt zowel Ajax via de officiële website a;s ook The Spurs. Met de overgang is een transfersom gemoeid van 40 miljoen euro, het bedrag kan oplopen tot 42 miljoen euro.

De verdediger stond nog tot en met 30 juni 2021 onder contract bij Ajax. Sánchez werd op 12 juni 1996 geboren in Caloto, Colombia. De international maakte op 13 augustus 2016 zijn debuut voor Ajax in de competitiewedstrijd thuis tegen Roda JC (2-2). Hij speelde in totaal 46 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 7 doelpunten.

Laatste uitgaande transfer
Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,De afgelopen week zijn veel gesprekken gevoerd met de zaakwaarnemers van Davinson en met Spurs. Lang leek het er op dat we er niet uit zouden komen. Eigenlijk wilden wij hem helemaal niet laten gaan, dat speelde ook mee. Toen we op dit enorme bedrag uitkwamen en duidelijk was dat Davinson zou vertrekken, heb ik met mijn collega’s binnen de clubleiding overlegd over de komende weken. Wij hebben gezamenlijk besloten dat voor ons de transferperiode, wat betreft uitgaande transfers, nu gesloten is. Wij laten niemand meer gaan.”


Gerelateerde posts

32 reacties

   1. De seijs

    Pfffff Daarom nu 42 miljoen. Enne heb jij ze in je broekzak! Een record in de Nederlandse competitie. Hij wilden perse weg en dan haalt ajax (Overmars ) er heel veel geld uit. Klasse Overmars 👏 klasse bestuur👏

    1. Geroldkohlen

     weet jij of ik het niet heb? maar uhm klopt seijs, 42 miljoen past niet in mijn broekzak!

 1. Duc0412

  Hij is weg jammer voor ons voor ajax. Eindelijk dit gezeik van 1,5 week is nu klaar. Nu maar hopen dat er iets gekocht word wat ouder is dan 20 en er meteen kan staan

  1. theomar

   Ik ben het mrt je eens, maar welke goede ervaren speler wil er momenteel nog naar AJAX? Geen Cl. Geen EL. Verlies tegen Heracles. Vertrek Sanchez. Mogelijk vertrek andere dragende spelers.
   Zeg het maar.

 2. dennis78

  nu hopen op echte versterkingen…want ook op de bank zit weinig ervaring. veel jonge spelers. Tuurlijk is jeugd belangrijk, maar een paar ervaren spelers zou wenselijk zijn. type nigel de jong. iemand die nog ff de boel op scherp kan zetten. dit moet echter wel snel gebeuren anders word het een somber Europees voetbal.

  1. koote207

   Jantje kost €50.000.000 en heeft een jaarsalaris waar we 6 spelers van kunnen betalen dus heb zo het gevoel dat hij niet komt…. maar ik kan er naast zitten

 3. dennis78

  basis spelers bij een Engelse of Spaanse club kan ajax vergeten, maar op de bank bij die clubs zitten echt wel goede spelers. alleen zal overmars wel de knip moeten trekken.

 4. Jimmy1971

  Overmars zal nu sowieso de knip moeten trekken , anders zit hij straks alleen in ons stadion ..

 5. afcadeluxe

  kan overmars niet ff bayern bellen,daar zit ene thomas müller op de bank,misschien wil die wel komen…

 6. JohnDoe77

  Dit bericht klopt niet, het is totaal € 31mln nu en met bonussen nog circa € 15mln. Maar goed; hij is weg, wij rijk maar geen verdediging op niveau dus handelen!

 7. TikkieTakkie

  Had toch gedacht dat hij door zou zetten met €50M, maar nee… Hij is er vandoor! En nu meteen door zoeken naar een goede opvolger met een extra aanvaller! Middelveldertje extra is ook erg welkom!

 8. AFCA my World

  Als er veel geld op tafel komt en de speler wil weg gaat het toch gebeuren, handelen NU ! ⚽️

 9. mr lays

  Een goeie speler erbij halen zijn ze al een trein te laat mee..
  Ze moeten de zaken veel eerder op orde hebben!
  Staat gewoon weer een matig elftal dit seizoen ben ik bang.
  Het gaat me aan mijn hart om dit te zeggen, maar dit is niet het ajax wat iedereen hoopt en wilt zien..

 10. Ab is fan van Johan en Jonk

  Tsja Eug, zie hier Overmats met zijn grote mond in de pers met het noemen van 40 miljoen. Heeft hij goed gedaan he. Toppie. Qua beleggingsclub geen slecht reaultaat natuurlijk maar we weten de bedragen voor Dolberg en Ziyech dus ook. Wel zo makkelijk voor de clubs.

 11. Ab is fan van Johan en Jonk

  Overmars: “we laten niemand meer gaan”. Tuurlijk Overmars, tuurlijk.

 12. JohnDoe77

  AB; beetje realisme graag! Ze hadden alle intentie om Sanchez te houden, maar denk je dat Ajax tegen zoveel financieel geweld op kan? En dan heb ik het niet over de veel sterkere competitie, Champions League toegang, etc! Als een speler dan wil, rest je niet veel meer als zo goed mogelijk verkopen en -hier gaat het mis- snel nieuwe inkopen doen. Dat geldt dus ook voor andere spelers en zal ook altijd gelden!

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Hij zegt het nu voor het vertrek van Sanchez en na het vertrek van Sanchez. Spreekwoord ezel en steen?

 13. kanu

  Als ik artikel op soccer news lees is overmars niet degene die gierig is. Hij word ook maar gestuurd door rvc en mag ook niks. zo had hij laudrup willen halen als trainer. En wil best geld uitgeven maar mag niet.

 14. mr lays

  Volgens mij was er al medio vorig seizoen interesse in sanchez., dan weet je toch al heel vroeg dat dit eraan zit te komen

Reageren is niet mogelijk.