There are no ads, please add some


Ajax haalt Johnsen voor 2 miljoen weg bij Heerenveen

Volgens Omroep Friesland neemt Ajax de vleugelspeler Dennis Johnsen over van SC Heerenveen. De 19-jarige Noor zou overkomen voor een bedrag van 2 miljoen euro. Eerder speelde Johnsen voor de Noorse club Rosenborg, de aankomende tegenstander van Ajax in de kwalificatie wedstrijd voor de Europa League.

Technisch manager Gerry Hamstra is teleurgesteld in het vertrek van de speler. ‘Het is enorm jammer dat een talent als Dennis vertrekt, nog voordat hij zijn debuut heeft gemaakt in het eerste elftal. Als club hebben we er alles aan gedaan om hem te behouden, maar helaas bleek dit niet mogelijk. Hoewel we hem liever langer in Friesland hadden zien spelen, wensen wij hem het allerbeste toe bij Ajax’.

Bron: Omrop Fryslan


Gerelateerde posts

67 reacties

     1. Widi

      Hij is 19. Dus niet voor onder 19. En Jong Ajax is een middel. Geen doel. Ik bedoel daarmee dat we geen spelers speciaal voor dat team moeten kopen. Misschien is hij heel goed. Ik ken hem niet. Er wordt gevraagd wat Cerny en Cassierra vinden. Terecht. Wat zouden Dekker en Che vinden?

   1. Indojood

    Wat vind jij ervan? Ik ben een open boek, ik zie jou richting TH op bewegen. Niet verboden maar ik vraag me af hoe mensen hun geloof verliezen.

    1. KBouter

     Indojood…ik ben helemaal voor eigen jeugd, maar wat er op dit moment niet aanwezig is…moet aangevuld worden, anders gaat jong en 019 naar een bedenkelijk niveau.

     Doe je dit niet…haak je af en speel je in de toekomst voor plaats 4 in de eredivisie en haal je nooit geen CL meer, zodat het gat nog groter word. Ik ben verder tegen grote aankopen van 15-20 mio, was ook blij dat Overmars staakte met die Braziliaan. Tevens móet je ….als je hier tegen bent ook tegen de komst van Sneijder zijn, anders ben je totaal ongeloofwaardig want Sneijder zou én mega salaris eisen én een eigen jeugdspeler van ons naar het tweede plan duwen.

     Wat nu gekocht word…zijn weliswaar buitenlanders, maar ook dat is altijd zo geweest, maar kosten ook de kop niet, deze Noor kost 2 mio dus is dat weinig risico en moet ook echt een talent zijn…Ajax had hem al weken in het vizier.

     Nogmaals..ik ben vóór eigen jeugd…het belangrijkste elftal heb ik altijd gezegd is de A1 en dat moet blijven. Ook wanneer je geen gaten aanvult in jong of 019 of a1…en er is tijdelijk geen toppers daar, dan zakt het niveau heel snel naar een bedenkelijk niveau. Nu spelen ze nog Youht competitie, maar kan zomaar ineens over zijn.

     Maar ik heb er verder de volste vertrouwen in, dat het weer helemaal goed gast komen met doorstroming eigen jeugd, maar op dit moment niet veel.

     En die wel het niveau hebben, zijn gelukkig voor langere jaren vastgelegd of zitten al bij de selectie.

     Maar deze discussie was vorig jaar hier ook al, toen Ajax Sanchez wou kopen.

     1. Indojood

      Onzin KBouter, we hebben nooit alleen maar buitenlanders gehaald. De kern is altijd NL geweest en dat moet zo blijven. Dat er incidenteel een buitenlander bij zit is geen enkel probleem. Laat Chelsea maar de CL winnen met allemaal niet-Engelsen, God verhoede dat dat ooit bij ons gebeurt. Als Ajax de opleiding goed verzorgt dan zullen wij nooit nr. 4 Eredivisie worden. Ik word niet goed van dat korte termijn denken. Waarom moet die Orejuela nou weer komen? Veltman, hoewel ik geen fan ben, is de rechtsback en Zeefuik kan makkelijk worden opgesteld tegen rechterrijtje clubs. Nu krijg ie een klap in zijn gezicht omdat ie in de pikorde gedaald is, goed en wel voordat ie de kans heeft gekregen om te laten zien wat ie kan. Ik lees dat FrankiC hem niet ziet zitten omdat ie het onderspit delft op CL niveau tegen Neymar en Ronaldo. Noem eens back in de CL die deze twee in de broekzak heeft.

      Het gaat uiteindelijk om identiteit, cultuur, Amsterdam en het algehele NL voetbal in de geest van Johan.

      Dat een import Nederlander dit moet uitleggen…. 🤔

     2. Joodst

      Lekker belangrijk! We willen kampioen worden, maar met eigen jeugd, het liefst nederlanders uit de omgeving van Amsterdam die tweebenig zijn geen ambities hebben en als je weggaan hun carierre bij ajax afsluiten. Dit is de realiteit van de dag deal ermee. Indentiteit is dat ajax de beste is van nederland en dat we dat willen blijven. Natuurlijk hebben we een voorkeur maar hou het realistisch en stop met klagen maar. Prima aankoop welkom!!

     3. KBouter

      Ik zeg ook niet alleen maar buitenlanders, maar met Eriksen, Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld, Boilessen, Enoh..heb je toch een aardig rijtje wat we in het verleden aan buitenlanders gekocht hebben voor onze jeugdopleiding.

     4. Indojood

      Sanchez bracht iets mee wat we niet hadden, winnaarsmentaliteit, wilskracht en verdedigende kwaliteiten. Plus hij had een overtuigend CV. Geen probleem als je dan deze speler kunt kopen voor een redelijke prijs. Maar ik zie nu allerlei buitenlandse jonge gassies voor miljoenen naar binnen komen om de opleiding te vullen.

      Ze zijn aan het doorslaan en daar ageer ik tegen.

     5. Joodst

      Heb jij goed overzicht op de jeugdopleiding? Jij kan er tegen ageren maar ik ben blij dat ajax pro-actief is en niet reageert. Iedereen loopt op onze duitse kabouter af te geven, maar misschien os het wel zo dat we daar geen back-up hebben. En als je die ook niet in de jeugd hebt dan haal je een jongen talentvolle jongen die daar kan spelen. Ik snap het probleem niet. Steun je club! Ik zou willen dat we gewoon eens een volledig seizoen no matter what de club kunnen steunen. Elke week 90 min steun en support. Van mij mogen die zittende klap dagjes mensen en zeikers lekker thuis blijven!

     6. AB

      Hier elke week 426 (was 425). Minimaal 3 kwartier voor aanvang aanwezig en de volle negentig minuten. Ben dus geen dagjesmens (die ik de wedstrijd overigens best gun) en mag vrolijk zeiken. 😉

     7. Remco425

      Vollexig eens Indojood. Hoe meer buitenlanders hoe meer we af komen van het idee van Cruijff. Dit zijn jongens die het Ajax DNA niet in hun bloed hebben, die niet met het Ajax systeem en waarden zijn opgegroeid. En kom op, een vleugelaanvaller uit Noorwegen? Sinds wanneer leiden zij die op?

  1. De seijs

   Dat ze nog beter hun best moeten doen om eens een keer of 10 hele wedstrijden achter elkaar te kunnen spelen in het eerste.

 1. JohnDoe77

  Cerny gaan ze volgens mij verhuren en Cassierra is nog aan het wennen… eerlijk gezegd ken ik hem niet goed, zal wel beginnen bij Jong en hopelijk zien we hem dan over een paar maanden bij 1!

  1. koote207

   Cassierra heeft het laten liggen, die heeft best wel wat kansen gehad maar heeft ze niet aangegrepen, dwnk dat ze hem echt alvast gehaald hebben voor het vertrek van 1 van onze sterren

 2. Iamsterdam2015

  Tja….kan niks over deze knakker zeggen of hij goed is of zo. Heeft geen minuut in het eerste van H’veen gespeelt maar goed dat zegt ook niets denk ik. Tja en Cerny en Cassierra zouden ook hun bedenkingen hebben.

   1. FrankiC

    Johnson had blijkbaar een nóg betere speler voor zich!!!! Hadden we die niet kunnen halen.
    Wie iets moois van Johnson wil zien: zijn doelpunt in de oefenwedstrijd tegen fc Buitenpost. Weergaloos.

    1. AB

     Is er een youtube filmpje van gemaakt? Dan heeft dat de doorslag gegeven. Tegen buitenpost nog wel. Waaauw. 😂

    2. KBouter

     Haha FrankiC..beetje ongelukkige vergelijk materiaal, tegen Buitenpost kunnen ze van mij nog wel flitsende beelden laten zien.

 3. Melvis

  Best wel snø voor Heerenveen, die dachten de opvolger voor Larsson al in huis te hebben 😂

 4. Melvis

  Best wel snø voor Heerenveen, die dachten de opvolger voor Larsson al in huis te hebben…..maar goed gedaan van Overmars, veel s6 gewenst Johnsen💪🏻

   1. Marc Overdwars

    En 3 verschillende Melvissen.
    Cerny gaat zijn kans nog wel krijgen en mag van Keizer terecht niet verhuurd worden. Younes is te vaak te slecht. Van die opvul Colombiaan van kassa 3 kan ik nog geen hoogte krijgen.
    Johnsen ken ik nog niet goed maar een talent is het!

    1. Brokamp

     Mijnheer Overdwars, wil je die woorden van opvul Columbiaan terug nemen. Dit ruikt naar discriminatie en daar heb ik een verdomde hekel aan. Meer respet zou op zijn plaats zijn, zo wil je zelf zelf toch ook niet behandeld worden.

     1. Marc Overdwars

      Oh dan neem ik de woorden direct terug als het naar discriminatie zou ruiken. Excuses dan zelf. Ook ik heb een hekel aan discriminatie. Bedoelde snel te zeggen dat Cassierra voor mijn gevoel is gekocht als Colombiaans maatje van Sanchez. Vandaar.
      Goed je scherp en open bent Brokamp.

 5. Jari10

  Cerny en Casiera zie ik het niet redden. De stap lijkt te groot. Het voetbal is na transfer Neymar een nieuwe fase in gegaan. Twee miljoen is in die context weinig geld voor een talent. Breed inkopen en van hieruit af en toe een klapper maken lijkt nu meer het devies dan expliciet opleiden en komende spelers tijd te geven. Weet niet of dit goed is maar het internationale voetbal gunt ook niet meer tijd. Sanchez draait een redelijk seizoen maar is nog verre van zeker en stabiel. Toch zal hij weggaan voor €40 miljoen. Alleen en enkel omdat een paar idiote russen, chinezen en arabieren een domino effect veroorzaken. Het meest walgelijke is dat er op deze geldstromen geen enkele controle is.

 6. Brokamp

  Prachtig dat is nog eens anticiperen, kijk wat zouden de voorgangers van Cerny en Cassierra gedacht hebben toen zij werden aangetrokken. Dit is prima, wij hebben de middelen om de beste jeugd te kopen. Die moeten het onderling gaan uitknokken wie er uiteindelijk in Ajax 1 terecht komt. Niet zielig lopen doen, de jongens die uiteindelijk afvallen hebben vaak nog een hele mooie toekomst voor zich waar menig mens jaloers op zou zijn. En als deze jongen het niet maakt, ook dan weer gewoon door selecteren. Dit is een jongen voor de toekomst en die moet je nu pakken anders ben je te laat. Al mogen we er ook no wel wat bij hebben die er nu direct staan. Mahi van Groningen zou mij wel iets lijken. Overigens prima werk van Marc al hoor ik hierook wel eens andere geluiden

  1. Gido

   Dat vind ik ook. Als deze jongen komend half seizoen een paar keer aardig voor Heerenveen speelt, kost hij tijdens de winterstop opeens minimaal het dubbele.

 7. EugAjax

  Ik had het idee dat Ajax aardig wat linker buitenspelers had lopen. Ik vermoed dus voor Jong? Of het vertrouwen in Cerny, Cassiera is weg? Wat komt er daarna in jeugd? Dekker? Che? Of ook geen vertrouwen in? Kan ook zijn dat deze jongen een super talent is. Maar lijkt op eerste gezicht een overbodige aankoop. Ik zou weleens wat uitleg van TH willen horen hierover! Puur om de gedachten te horen en de visie hierop

  1. Gido

   Ajax heeft een extra buitenspeler nodig. Alleen Younes en Kluivert kunnen op links spelen. Cassierra is een spits, Cerny rechtsbuiten.

   1. EugAjax

    Zou allemaal kunnen van Cerny en Cassiera alleen dan hebben we vooral in spits teveel. Je hoeft echt niet te kopen voor een speler als derde in rangorde of als tweede. Met jou voorstel hebben we
    Neres/Cerny. Dolberg/Huntelaar. Younes/Kluivert
    En dan Cassiera nog. En dan kan Kluivert ook nog rechts bijvoorbeeld. Ik vind zeven volwaardige voorhoede spelers wel even genoeg ook als Dekker en Che er nog zijn, hoewel ik van laatste twee nog even geen scherp beeld heb zeker bij Dekker niet na zijn blessure.

 8. Janneman16

  ze hadden hem een jaar bij Heerenveen moeten laten rijpen. Dar met kans om in het eerste te spelen dan hier.

 9. AFCA my World

  Dit is onze direkte versterking ? Kan gelijk bij de selectie ? Goed voor het vertrouwen in je eigen spelers ! ⚽️

 10. Amoebe

  Het gaat opeens hard met de aankopen…..zitten er absolute toppers tussen, misschien….geloof ik dit ook, nope.

  Teveel kwantiteit vrees ik.

 11. Thomas

  Staat denk ik niet alleen de ontwikkeling van Cerny en Cassiera in de weg maar ook die van Dekker, Ché Nunnely, Sierhuis en Lang.

 12. paullus

  2 mil voor een speler die eerst jupiler l gaat spelen
  best aan de prijs
  ze hadden beter die 2 mil bij de Braziliaan kunnen doen

  1. Vanessa19

   Ja Paullus dat vind ik ook. Want die Richarlison had meteen in Ajax1 een versterking kunnen zijn en deze gast moeten we nog maar zien

    1. AB

     Ach 2 miljoen voor jong Ajax is in ieder geval beter dan 12 miljoen voor een bankzitter bij het eerste. Toch?

 13. AB

  Ach, Marc denkt: In het buitenland kopen ze ook spelers voor het geval dat en dat mag best een paar miljoen kosten. In het voetbal is het niets snel: niet goed, geld kwijt. Maar ja, je geeft die jonge jongen hoop en die kan vervolgens fijn hard de bodem ingeslagen worden. Maar goed, hij wilde zelf ook niet blijven bij Heerenveen volgens mij. Ook een ongeduldig type waarschijnlijk. Als dat zo is een extra reden voor Ajax dat ze het niet hadden moeten doen.

 14. PvL020

  Ik hoor veel zeggen hier wat denken Cerny en Cassiera hiervan? Nou als ze beter waren zouden ze nu in het 1e staan…. dus…….

  1. Widi

   Waar lees je dat? Aan welke club? Spurs zou 39 miljoen over hebben, maar Overmars heeft gezegd: nee, 35 miljoen en geen cent meer.

   1. paullus

    Nieuws LivescoresIn beeldCompetities Clubs Spelers Video’s

    Gerucht uit Spanje: Ajax accepteert bod van 35 miljoen op Sánchez

    Vrijdag 11 augustus 2017 om 22:10

    Een gerucht uit Spanje: Tottenham Hotspur en Ajax zouden een akkoord bereikt hebben over Davinson Sánchez. Dat meldt de Spaanse journalist Gerard Romero.

    De verslaggever, met 84.000 volgers op Twitter, meldt dat het gaat om een transfersom van 35 miljoen. Het is niet duidelijk of het daarbij gaat om euro, of pond (38,5 miljoen euro). De geruchten over interesse van Tottenham Hotspur in de Colombiaanse verdediger van Ajax worden daarmee steeds sterker. Eerder schreef tabloid The Sun al dat de Engelse club zijn pijlen had gericht op de stopper.

    Tottenham Hotspur moet zijn eerste zomerversterking nog halen en lijkt dus vooral naar defensieve opties te kijken. Ajax bevestigde vrijdag juist de komst van een andere Colombiaan: Luis Manuel Orejuela. Als vervanger van Sánchez wordt ook een Colombiaan genoemd: Carlos Cuesta, die onder contract staat bij Atlético Nacional. Daar pikte Ajax ook Sánchez op.

    1. Iedereen heeft een mening

     Paulus, het “gerucht” gaat dat het ponden zijn i.p.v. Euro’s. In euro’s is het bijna €43 miljoen.

 15. AB

  Als dit gerucht waar is …… als dit bedrag waar is …….. dan weet ik een bootje, de Noorzee, Engeland, 1 paar roeispanen, 1 passagier …… jullie mogen raden wie. Dus laat het maar niet waar zijn allemaal.

 16. Widi

  Ik stel voor dat we dit seizoen alle wedstrijden achter gesloten deuren spelen. Misschien kunnen we dan een keer onze beste spelers vasthouden.

Reageren is niet mogelijk.