There are no ads, please add some


Schöne blij met concurrentie van De Jong

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de return tegen Nice liet Lasse Schöne weten alleen maar blij te zijn met de ontwikkeling van bijvoorbeeld Frenkie de Jong, die hem in Nice uitstekend verving. ‘Gelukkig wel, ja. We hebben zo veel talenten rondlopen dat het op een gegeven moment ook de bedoeling is dat ze op een groot podium aantreden. Concurrentie is alleen maar goed. Die maakt ons alleen maar beter en hoort bij een topclub.’ De Deen vreest nog niet voor zijn positie. ‘Ik kan ze makkelijk bijhouden’, zo glimlacht hij. ‘Ik wil elke week spelen. Ook omdat ik veel voor dit team denk te kunnen betekenen’.


Gerelateerde posts

56 reacties

  1. KBouter

   Ze zullen allebei hun minuten wel maken.

   Wanneer je overal lang aan meedoet, heb je dubbele bezettings hard nodig, dat zag je eind vorig seizoen wel aan Schone….die geen schim meer was van de Schone voor in het seizoen.

   1. Litmanen

    Ik vind het overdreven : geen schim. Schone is een belangrijke schakel, ook als hij niet in topvorm is.

 1. Basisspeler

  Schöne is waardevol in ern bepalende positie. Samen met Donnie, Frenkie en Ziyech heb je een topmiddenveld. Ja 3-4-3

 2. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

  Beste redactie: het zou goed zijn om bij de uitspraak van Schone m.b.t. het makkelijk kunnen bijhouden van de jonge spelers, hij dit met een glimlach en een knipoog heeft gezegd. Nu staat het er alsof hij er van overtuigd is.

  1. Basisspeler

   Klopt, was een kwinkslag. Goed pp te merken voordat men daar serieus op gaat reageren.

  2. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

   Ik hoop van harte dat ik mijn woord kan en zal houden, maar dit is mijn laatste reactie. Een aantal mensen wens ik alle goeds en een aantal simpelweg de pleuris. Debiel de Seijs, die mijn moeder diverse keren zwaar heeft beledigd en mijn vader ook voor van alles heeft uitgemaakt (de beste man is al enige tijd overleden) wens ik dusdanige dingen toe die ik hier echt niet mag en dan ook niet zal plaatsen. Verder wens ik iedereen sterkte met de komende essays van Eug die ongetwijfeld weer diverse keren zullen worden aangepast door hem. Als alles goed verloopt zijn jullie verlost van mij en zal het vast een stuk gezelliger worden. Doei.

    1. HURBIE

     Hatelijke handjes seijs
     Zo gaat een normaal mens niet met zijn mede mens om
     Nog steeds een IQ van 0%

     1. De seijs

      Mooie en goede zin 😂👍 KBOUTER. 😂😂😂 Maar geloof wat jij wil geloven. (goed dat Achterlijke Boer niet meer reageert anders had je een probleem)😉

   1. Melvis

    Ik ben hier nog niet zo lang, maar vond je reacties altijd wel van humor getuigen. En liever mensen met een duidelijke mening dan ja-knikkers. Maar goed je hebt blijkbaar je keuze gemaakt, s6 verder👍🏻

   2. FrankiC

    Dag waardige forumgenoot. Neem het niet te zwaar en laat je vooral niet wegjagen door een hele kleine minderheid.
    Ik heb van jouw inhoudelijke bijdragen genoten en één ding is mooi en zeker: je bent geen windvaantje.
    Een andere bijna zekerheid is dat iedereen die afscheid genomen heeft zich na enige tijd weer voor kortere of langere tijd meldt. 👊🏻

   3. dickst14

    Jammer, maar laat je toch niet gek maken door de Seijs. Deze man of dit kind (ook goed mogelijk) heeft een ziekelijke obsessie om duimpjes te vergaren. En doet hier alles voor. Als hij bv te laat is om als eerste te reageren dan reageert hij op de 1e reactie, alleen nooit inhoudelijk want daar gaat het hem niet om.

   4. KBouter

    AB…je je niet wegjagen man…dat het hier af en toe zo uit de hand loopt komt mede door de redactie.

    De 1 krijgt een ipban voor een kleinigheidje en de ander kan beledigen, bedreigen , hoestbuien wensen en wat nog méér niet.

    Maar last je nooit van je liefhebbende wegjagen, wat hetzelfde geld dat we ook bv Eug hier ook niet hoeven weg te jagen/ treiteren.

   5. Indojood

    Jammer AB, hoop dat je terugkomt. Moet nu voor jou en mij het Cruijff-geluid uitdragen. Lukt me wel maar het is wel zo dat de spoeling dun wordt.

    En de seijs, één van zijn eerste bijdragen hier was Cruijff een NSB-er noemen. Zegt genoeg over zijn zieke geest.

    Het ga je goed.

   6. De Nees

    Jammer AB, moest toch vaker wel dan niet lachen om je. Voetbalinhoudelijk was ik eigenlijk nergens oneens met je, alleen een enkele keer niet vanwege de toon. Het is ook heeeel vermoeiend om iedereen met een kronkel hier aan te pakken en bijna onmogelijk om dan niet ordinair te worden, terecht of niet. Je kan toch niet overal alle onzin en onrecht aanspreken, maar daarvoor zijn er ook kosmische en karmische wetten die dit alles zelf regelen. Een forum is toch niets anders dan de mensen die je in je dagelijks leven ontmoet, als je eerlijk naar jezelf bent dan handel je bij beide op dezelfde wijze. Al met al hoop ik toch dat je na een korte sabbatical weer terugkeert.

    1. Yindi

     Hier snap ik ff niets van. Volgens mij hebben we allemaal eenzelfde belang en dat zou Ajax moeten zijn. Ieder forumlid wil toch het beste voor z’n club. Waarom elkaar zo afzeiken dan? Natuurlijk is verschil van mening prima maar soms laten jullie het wel erg uit de hand lopen. Ik denk dan aan dat formidabele talent die waarschijnlijk nooit meer zal kunnen voetballen en daarnaast ook nog zo’n geweldig aimabele jongen was. Hij ademde Ajax en was een voorbeeld voor ons allemaal, toch? Laten we doorgaan meer in de manier zoals hij in het leven stond, hij en zijn familie maar ook onze club verdient dit. Ik hoop vanavond kippevel te krijgen, bij elk moment zal hij in mijn gedachten een rol spelen. Weet ik zeker!! Jongens, kom op. Voor Appie, zijn familie en die mooie club. Denk aan hem, vooral vanavond maar ook daarna. Wees een beetje verdraagzaam en gun een ieder zijn mening.

   7. Remco425

    Jammer AB, was het niet altijd met je eens, maar meestal wel. Ik vond jouw bijdrages wél altijd interessant om te lezen. Het ga je goed!

   8. Litmanen

    Ach, na al die emotionele boodschappen hierboven: je hebt intussen 45 nicknames gebruikt, je bent zogenaamd naar Namibie vertrokken, je hebt iedereen vreselijk afgezeken die het niet met je eens was. Je hebt heerlijk het slachtoffer uitgehangen als je zelf eens aangepakt werd met je eigen wapens…..

    Je kan me wat. In welke vorm dan ook, je bent hier eerder terug dan wie dan ook lief is.
    Dus, voor die paar uur dat je weg bent: ik ga je niet missen.

 3. Charka53

  Schone heeft een goede stand in aan Frenkie en zal in de toekomst vaker zijn plaats moeten afstaan omdat Frenkie Alleen maar beter wordt en Lasse ouder 😉

 4. FrankiC

  Off topic: potentiele versterkingen en spelers voor de dubbele bezetting waar Marc O. naar had kunnen of moeten informeren, had moeten onderhandelen of doorpakken:

  Richarlison Mahi Stengs

  Larsson Sneijder
  Vertonghen

  Willems Vermaelen Dumic Kane

  Lamprou

  Maar daar hadden ook Chorbadzhiyski of Feirrera of Johanson tussen kunnen staan. En voor sommigen zijn we al te laat. Met die 45 mlj en al die reservespelers die er voor gemiddeld 10 mlj uit gingen ben je financieel al aardig op scheut.
  Hier krijgt Marc rooie koontjes van dus als er nog iemand aanvullingen of opmerkingen heeft, dan zou ik het nu doen.

  1. KBouter

   Richarlison is terecht dat hij niet komt, niet laten piepelen, Leasing kan het niveau echt niet aan en Sneijder is niet wijs dat hij voor een paar maand wil komen voor dat salaris en dan verdwijnt met een verbaasde selectie achter zich. Je haalt alleen maar ellende aan, dat mokkel komt ook mee. Tevens is dat never nóóit goed te praten aan de rest van de selectie ivm salaris plafond en zó heel goed is hij ook weer niet. Dan ga ik voor eigen jongens, die wel het hele seizoen blijven.

   Vermaelen wil denk ik ook nog niet, en zal een groot salaris willen voor die 4 wedstrijden dat hij speelt en de rest in de ziekenboeg zit.

   Vertonghen wil nog niet terug, wat lieve moeder ook roept.

    1. FrankiC

     Tuurlijk. Ajax had met Willems moeten onderhandelen voordat Frankfurt toesloeg. En met Dumic voordat hij naar Utrecht ging en met Todd Kane voordat hoj naar Groningen ging. Nu kun je in de winterstop het driedubbele betalen. Zo heb ik geschreven en zo heb ik het juist bedoeld.

    2. FrankiC

     Maak jij maar een ‘gemiste aankopen XI-tal. Ben erg benieuwd. Of iets reeel is weet je pas na benadering.

  2. Litmanen

   Onwerkelijk. Sommige van deze spelers gaan echt niet in de eredivisie spelen en Sneijder moet je voor vier maanden niet willen. Een bak ellende.
   Overmars moet in een hele kleine vijver vissen. Jonge speelklare talenten die willen komen. Ga er maar aan staan.
   Zeker nu we geen CL spelen.

   1. FrankiC

    Als we Sneijder er vanavond bij hadden gehad dan hadden we hem nú al dubbel terugverdiend. Zo relatief zijn kosten!

    1. EugAjax

     FrankiC, hoewel ik inschat dat je daar zomaar gelijk in zou kunnen hebben van Sneijder en halen CL vind ik nog steeds dat je niet voor 4 maanden een speler moet willen hebben. Als de speler dat wil dan is hij wat mij betreft niet gemotiveerd genoeg om terug te keren en dan word afbouwen wel erg letterlijk genomen door hem dan. Wat ik wel vind is dat door het gemis van Klaassen je een echte leider mist nu bij Ajax. Een man die de lijnen van de coach bewaakt in het veld. Davy is vaak onderschat geweest maar in mijn optiek was hij vaak de man die aangaf wanneer en waar er druk gezet moest worden. Ik kan de grote gaten op veld gister daar niet los van zien. Verder mooi schaduwlijstje en veel eens alleen soms heb ik het idee dat supporters nog denken als ajax belt dan rennen de spelers er meteen heen. Maar helaas dat is allang niet meer. Keuze voor versterking is in praktijk best wel klein als je nagaat welk nivo je nastreeft en dat afzet tegen spelers die willen komen en of echt haalbaar zijn!

    2. Basisspeler

     Helemaal gelijk FrankiC. Zeker over Willems, maar ook Haps of Kongolo was beter geweest. Toen ik dit drietal noemde bij een ander forumlid werden seze gekwalificeerd als Te slecht, te duur en idioot. Je bent roepende in de woestijn FrankiC, maar blijf roepen. Sneijder is een directe aanwinst. Had je mischien 2 M gekost, maar 10 M opgeleverd. Bovendien meer aanzien en internationale status voor Ajax.

    3. De Nees

     Eug…zo zag ik Klaassen helemaal niet. Zal wel 1 van de weinigen zijn hier, maar hoewel ik hem zeker nuttig en bruikbaar vond wordt er soms wat doorgeschoten. In Oranje op dezelfde positie heeft ie nooit een goede wedstrijd gespeeld. Bij Ajax veel goeie maar ook veel anonieme wedstrijden. Het zijn vooral de belangrijke doelpunten die het ’m doen. Nogmaals goeie speler maar soms wordt er gepraat alsof hij als een Pirlo regeerde.

 5. Melvis

  Lasse is zeker een topper, maar hij zal denk ik toch steeds minder speeltijd krijgen, zeker internationaal…

  1. Reservewissel

   Helemaal mee eens. Toch zal de Jong ook nog wel een terugslag krijgen en dan is het handig om iemand te hebben die rust kan brengen op die positie, zeker nationaal.

   1. HURBIE

    De Jong kan dit jaar mooi ontwikkelen onder Schone zodat hij volgend seizoen hem kan vervangen

 6. AFCA my World

  Voor europa komt sjeune duidelijk te kort,en is frenkie niet goed genoeg ! ⚽️

  1. Remco425

   Voor Europa komt Schöne zeker niet te kort, alleen de hoeveelheid wedstrijden speelde hem op het einde parten. Daarom vaker met Frenkie spelen in de Eredivisie om Schöne rust te geven.

 7. JohnDoe77

  Lasse is super qua ervaring en voor de competitie, maar komt op top niveau snelheid te kort! Toch veel respect voor zijn uitstraling, inzet, motiveren van medespelers…

 8. EugAjax

  De Nees ik ben waarschijnlijk niet te objectief, want ik vind hem gewoon een geweldenaar. Met Pirlo wil ik hem niet vergelijken hoor. Daar zijn er maar een paar van…of misschien is Pirlo wel uniek in zijn soort!

Reageren is niet mogelijk.