There are no ads, please add some


Geruchten: ‘Monaco wil Dolberg; Ajax aast op Van der Wiel

Inmiddels draait de transfermolen  op volle toeren en dus nemen ook de geruchten rondom mogelijke transfers grote vormen aan. Zo verschenen er vandaag en gisteren allerlei berichten over Gregory van der Wiel en Kasper Dolberg.

Turkse media weten te melden dat Ajax in een zoektocht naar een nieuwe rechtsback uitgekomen is bij Gregory van der Wiel. De Nederlandse verdediger is uit de gratie geraakt bij Fenerbahce en mag vertrekken. Ajax zou volgens de Turken overwegen om de back terug naar de club te halen door middel van een huurconstructie.

Kasper Dolberg zou in de belangstelling staan van AS Monaco, aldus het toch gerenomeerde France Football. De spits van Ajax wordt bestempeld als de ideale opvolger van Kylian Mbappé. Het Franse supertalent zou op zijn beurt op het punt staan een contract te ondertekenen bij Real Madrid. Met die transfer zou een slordige 200 miljoen gemoeid zijnen dus moet de vraagprijs van Ajax voor Dolberg; zo’n 45 miljoen euro, geen probleem zijn. De kampioen van de Franse competitie zou ook niet de enige club zijn die de ontwikkeling van de Deen goed in de gaten houdt, want ook Borussia Dortmund en zelfs Real Madrid zouden Dolberg op de korrel hebben, zo weten de Fransen.


Gerelateerde posts

102 reacties

 1. KBouter

  vd Wiel aub niét!

  Laat dan aub Veltman maar rechtsback blijven.

  vd Wiel is teveel bezig met nek plakplaatjes en met zijn koptelefoon!!

  Laat gaan!!

  1. Litmanen

   vdWiel is een over het paard getilde miljonair die al maanden geen wedstrijd meer heeft gespeeld.

     1. Basisspeler

      Tuurlijk Sjakie. De zaakwaarnemer flirte al met Roma, Chelsea en diverse andere clubs. De lijntjes zijn al gelegd. Voor 45 M kan Ajax hem niet houden. Zou ook gek zijn om dat wel te doen.

   1. Charlie2011

    Even dubbel ben blij want ik ben een ajacied en houd van deze club. Dus als ajax +- 50 miljoen voor dolberg krijgt netjes en goed voor de toekomst. Maar de voetbalwereld is ziek 85 mil lukaku 160 mil mbappe en 222 miljoen neymar al die mensen die in armoede leven zucht.

    1. HURBIE

     Idd Charlie op deze manier met al die belachelijke transfers begin ik een hekel aan spelletje wat voetbal heet een hekel te krijgen

 2. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

  Waarom zou je in hemelsnaam nu al Dolberg willen hebben voor 40+ miljoen. Die jongen zit nog helemaal in de beginfase. Als dat gaat gebeuren ga ik supporter van sjoelen worden.

  1. KBouter

   Ik sta nergens meer van te kijken, maar wat Dolberg tot nu toe heeft laten zien is lang geen 40+ mio waard.

   Wat onze hoop en verwachtingen zijn is heel wat anders.

  2. afcabran

   Puur om te kijken of hij potentie heeft. Zo niet dan wordt hij verhuurd aan talloze clubs. Net zoals dat gaat bij al die andere 60 contractspelers bij een club als Madrid/Barcelona…

    1. koote207

     Heeft niet meer alleen met de voetbalwereld te maken, zijn merken waar wereldwijd mensen aan verdienen

   1. De Nees

    Van die 100 mln grens hebben ook niet lang mogen ‘genieten’. Deze idioterie met Neymar komt helemaal voor rekening van Qatar. Las net de hoe de financiering verloopt, regelrechte staatssteun (illegaal overigens) van Qatar, ook om Barca een hak te zetten omdat ze qatar airways hebben ingeruild voor een andere shirtsponsor. Nog lang zal de voetbalwereld verneukt blijven door multi-miljardairs voor wie geld amper waarde heeft.

 3. Reservewissel

  Met Huntelaar achter de hand hebben we nog een topspits. Maar de spoeling voorin is al zo enorm dun. Dan moeten er weer direct versterkingen komen en niet opvulling!

  1. SPHAFCA

   Younes, Kluivert, Huntelaar, Dolberg, Neres, Cerny.. 6 spelers voor 3 plekken. Lijkt me prima bezet. Zolang er niemand weggaat, niemand halen.

   1. SPHAFCA

    En dan vergeet ik Cassiera nog. Deed het prima op links in de voorbereiding en kan ook in de spits

   2. Reservewissel

    Cerny is zeker niet volwaardig en younes is alles behalve constant. Aanvallertje erbij kan geen kwaad.

    1. SPHAFCA

     Vond Cassiera erg goed in de voorbereiding! Cerny ben ik het over eens maar ach, die kan je best een kans geven toch? Verder geen problemen met een aanvaller erbij maar heb toch liever eerst een linksback en eventueel een centrale verdediger

     1. Basisspeler

      Waarom niet met drie spitsen spelen? Cassierra op links KJH spits, Dolberg van rechts

     2. FrankiC

      Onze buitenspelers lopen nu al alles dicht en komen naar binnen, kun je nagaan als we 3 centrumspitsen opstellen. Nee, bij Ajax horen de vleugels met krijt op de schoenen te spelen. Geen goed idee dus.

     3. Basisspeler

      Zou zo moeten zijn. Zoe nu dat de backs de taak van de buitenspelers overnemen. Inderdaad met kalk aan de schoenen buitenom komen en de assists verzorgen.

     4. PvL020

      Doen ze al jaren niet meer…. liever een rechtsbeen op links en andersom, op kluivert na dan, maar lopen allemaal in de trechter

 4. Melvis

  We hebben spelers met karakter nodig, niet over het paard getilde figuren zoals Gregory vd Wiel….Dolberg is nog niet toe aan zo’n stap, maar voor 45 miljoen ben ik bang dat hij onhoudbaar zal zijn…we gaan het zien…..geruchten😉

 5. Reservewissel

  Vd Wiel is ook gewoon geen lekker figuur voor t groepsproces. Zeefuik is een prima optie daar. Ik heb liever centraal extra opties.

  1. TikkieTakkie

   Juist niet centraal, viergever en veltman kunnen daar staan! Dus dan moeten hun back posities overgenomen worden en daar is het dan uitgedunt. Dus backs kopen!

    1. KBouter

     Ben er mee eens..we hebben in het centrum opties zat. Koop maar een goede back (s) bij.

  2. FrankiC

   Todd Kane is het overwegen waard op de rechtsachterpositie. Van der Wiel is lijkt me niet tot over de oren gemotiveerd. Te veel nevenactiviteiten en geen Ajaxritme.

  1. FrankiC

   Tegen 45 mio voor een speler die al tijden niet meer presteert zeg je niet zomaar ‘nee’ Kanu. Met dat bedrag kun je je elftal aardig opleuken richting CL niveau.

    1. Bakkie

     Dat is precies het punt, Kanu. Ajax geeft het niet uit en als ze het wel doen dan gaat het om risico-aankopen (zoals ze bijvoorbeeld Richarlison wilden halen).
     Kortom: Als speler niet per se weg wil, moet je niks verkopen. Geld hebben we zat, goeie spelers niet!

   1. Indojood

    Tijden? In de finale was hij niet best, net zoals bijna de hele ploeg en uit tegen Nice was het ook niet goed. Over het algemeen heeft Dolberg een prima seizoen gehad en ik verwacht dat hij zich verder ontwikkelt. Is nog jong. Waarom heeft hij zo weinig krediet en de dure, en vaak geblesseerde, gemankeerde linksback Sinkgraven veel? Ook de adoratie voor KJH snap ik niet zo. Heeft behoudens 2012, nooit meer dan 20 doelpunten per seizoen gemaakt bij Schalke.

    Het geld om te opleuken is er al maar wij zijn als Nederland niet interessant. Een speler als Sanchez is uniek maar voor de rest zijn we veroordeeld tot opleiden en hier en daar een gelukkige aankoop. Het beste is gewoon om in NL en Scandinavië te blijven zoeken. Je ziet het met die Braziliaan, heel veel moeite voor niets.

    1. Litmanen

     Wie geeft Dolberg geen krediet? Het is een supertalent. En ook die hebben wel eens een dip. Dolberg moet gewoon nog minimaal 1 jaar blijven. En vergis je niet, als hij zich nog ontwikkelt dan kun je volgend jaar ook 75 miljoen vragen.

 6. Charka53

  Het moet niet gekker worden eerst laten ze Tete gaan en nu v/d Wiel aantrekken of we daar beter van worden en Kaspar verkopen voor 45 miljoen zou wel kunnen want bij Ajax hebben ze geen spits nodig ze worden nooit aangespeeld.

  1. koote207

   Ze zijn gek voor €45.000.000, maar goed als ze dat geven dan is hij niet te houden, Van Der Wiel is voor op de bank toch prima, Tete is nu eenmaal weg daar kunnen we niks aan veranderen.

 7. afcadeluxe

  ik vind vd wiel nou niet echt een verbetering van dat wat we hadden/hebben,hij heeft geloof ik in 3seizoenen vier goede wedstrijden gespeelt,en aan welke club word dolberg niet gelinkt??

 8. Iedereen heeft een mening

  Transfercarrousel gaat nu pas beginnen. Neymar, Mbappe en misschien Aubameyang. Als het boven druppelt regent het beneden. Dus er is zeker nog een kans dat Dolberg, Sanchez etc vertrekken. 💶💶💶💶💶

 9. TikkieTakkie

  Ja, Ja en nog eens Ja! Dolberg hebben we niet zo hard nodig! We hebben Huntelaar en Sierhuis nog, en 45 miljoen is dan erg veel geld! En we hadden een back nodig en vd Wiel is een goeie!

  1. KBouter

   Waar baseer, en op welke wedstrijd de laatste jaren op dat vd Wiel een goede optie is?

    1. sjakie1952

     Zo ga je praten als je te veel teksten van Kbouter hebt gelezen. Zie tekst hierboven

 10. Dagrump

  Ik hoop echt dat Dolberg verstandig is en nog een jaartje of 2 bij de mooiste club van Nederland blijft spelen. Dan komt de rest vanzelf wel. Eerst maar eens een 2jaar topscorer worden !! En over Van der Wiel heb mijn twijfels !! Ja en nee!!

 11. Marc Overdwars

  Monaco wil Dolberg? Tja wie wil Dolberg niet dolgraag? Raar nieuws. Dat Ajax van der Wiel wil reageer ik niet eens, ze hebben toch met Suitsupply net een nieuwe kledingsponsor?

 12. Dagrump

  De directie en TH moet echt ervoor zorgen dat we deze groep bij elkaar houden en niks meer Verkopen !! En nog 2 echt goede aankopen doen!!

 13. Jimmy1971

  45 miljoen is teveel voor wat Dolberg zover heeft laten zien , al is hij de toekomst , zou helaas een niet te weigeren bedrag zijn ..
  Ik zie liever ( als we het toch over oud spelers hebben ) van Rhijn zien dan v/d Wiel , die staat wat meer met zijn voeten op de grond !

  1. Marc Overdwars

   Ricardo oh ja die hebben we ook nog gehad. Ljjkt me echt geen optie. We zoeken toch een linksback? Straks komt bi ba boilesen weer in beeld…..

  2. TikkieTakkie

   Jimmy, Je zegt wel dat 45 mil teveel is. Maar Ajax hoeft het niet te betalen?! Dus dan moet je het toch meteen doen als je ergen teveel voor krijgt en het in jou voordeel is!

 14. AFCA my World

  Opzouten met dat geld,hij moet gewoon blijven,bovendien wil je toch niet in frankrijk spelen,maar in een grote competie ! ⚽️

  1. TikkieTakkie

   Onderschat de franse competitie niet?! En het lijkt wel of jij geld als iets ziet wat je niet wil hebben, haha. 45 miljoen voor Dolberg?! En dan niet doen volgens jou! Je lijkt wel gek! Zo belangrijk is hij echt niet!

   1. AFCA my World

    Er zijn maar een paar goede clubs in Frankrijk dus daar word je echt niet beter van,als hij nog 1 of 2 jaar blijft kan je meer voor hem krijgen,hij heeft nu een vormdip,maar als hij die te boven is (snel daar is hij slim genoeg voor) gaat hij nog heel belangrijk worden voor Ajax, op dit moment is het geld ook niet echt belangrijk want het word toch niet geinvesteerd,verkopen met nog een huur optie zou op zich de beste oplossing zijn !

   2. Teuntje

    Herinner even aan Zlatan’s eerste seizoenen in jet eerste. Verre van briljant, maar groeide uit tot wereldtopper. Kaspar is een groeibriljant die ik graag nog wat jaartjes in het rood/wit zou willen zien, hoor.
    Wat mij verontrust is dat er ook dit jaar weer aardig wordt verkocht maar weinig ervaring wordt ingebracht!!

   3. De Nees

    Waarom zo eager op die 45 mln, ’t is toch niet pakken wat je pakken kan met hem in deze fase? Lijkt me niet dat ie veel minder waard wordt komende jaren…Dolberg is wel wat wisselvallig nog maar hij is net begonnen, zou hem graag wat dwingender zien. Ook als de aanvoer niet komt, moet je als aanvalsleider dat afdwingen of anders moet hij Younes schop onder z’n reet geven. Hij moet nog veel leren maar heeft ongelooflijke potentie, dus alle haaien nu de deur wijzen. En als Ajax zijnde heeeel goed gesprek met hem hebben over zijn ontwikkeling en wat beste is voor hem, want heb toch het gevoel dat ie wel open staat voor interesses en mss volgend seizoen wel ’s kon verkassen.

 15. Melvis

  Bij zowel van Rijn als van der Wiel lijkt het alsof ze standaard voetballen in slow-motion….zijn allebei zo trraaaaaggggg😴

 16. TikkieTakkie

  Dolberg weg voor dat geld, en dan een vleugel aanvaller en een verdediger kopen en je hebt nog geld over😍 wie wilt dat nou niet!

 17. Basisspeler

  Dat Dolberg vertrekt was al lang duidelijk na de uitlatingen van zijn zaakwaarnemer. Gelukkig hebben we KJH. En Sierhuis in zijn schaduw brengen us ideaal. We gaan er dus op vooruit!

 18. De Nees

  Nergens voor nodig als je Zeefuik hebt, die kan je nu langzaam gaan brengen. Vd Wiel is na Ajax niks verbetert, volgens mij was ie ook meer bankzitter dan basis. Of TH wil zo de dunne spoeling van de CV aanvullen. Bij uitval van een CV kan Veltman doorschuiven en is er een extra optie met vd Wiel als RB. Zelfde gedachtegang op links met Viergever, Dijks en straks Sinkgraven die terugkomt.

 19. BeukerAjax

  Los dat de meningen niet positief zijn over van der Wiel. Wat vinden jullie van zijn uitstraling als voetballer en zijn ervaringen op internationaal niveau

  1. Basisspeler

   Dat wel Breuker. Staat wel iemand die meer gezien heeft dan Jong Ajax en Jupiler League

 20. JohnDoe77

  Dit zijn duidelijk van die zomer geruchten. Dolberg staat samen met Sanchez op een lijst van de 25 grootste talenten ter wereld dus wordt door alle grote clubs “in de gaten” gehouden. Dat betekent niet dat ze hem al gaan kopen en al helemaal niet dat hij weg zouvwilken. Laatste tijd is hij zijn super vorm ook een beetje kwijt trouwens, net als Sanchez die zelfs wat foutjes maakte tegen Nice. En Vd Wiel; kan die niet beter rapper worden?

 21. Emilio4Ajax

  Ik wil ook zo veel, maar krijg ook niet alles…Mensen die willen krijgen klappen voor de billen zei mn vader altijd…🍻😎

 22. Indojood

  Overmars heeft gezegd dat Dolberg niet te koop is, daar moeten we ons aan houden. Dat geld om te investeren is er nu ook. Zuid-Amerika is nu blijkbaar het walhalla maar het heeft ons alleen Sanchez opgeleverd. Van Cassierra en Neres moeten we het nog maar afwachten en we hebben nu ervaren dat zaken doen daar moeilijk is. Liever dan in Scandinavië blijven scouten, relatief goedkoop, geen aanpassingsproblemen, etc. Deze slagen ook niet allemaal (Andersen, Fischer, etc.) maar we hebben relatief veel succes met hen gehad.

  1. Mijn Club

   Klopt INDOJOOD. Het geinvesteerde geld (Fischer bijv) haal je er in de regel echt wel weer uit. Garanties heb je nooit, bij geen enkele speler. Een topspeler kan immers ook direct geblesseerd raken of zijn motivatie verliezen. Wat je nodig hebt, zijn ECHTE profs … maw geen vd Wiel dus. Vond ik de minste van de drie die inmiddels weg zijn. Ook als backup onnodig.
   Over Dolberg … ieder froot talent heeft zijn slechte periodes, zie Ibra en Suarez. Die hebben tijden droog gestaan. Geef en gun hem de tijd. Echt een groeibriljant. En Frankrijk (en Engeland idem dito) is momenteel nog veel te hoog gegrepen. A teveel concurentie en B te blessure gevoelig. Het voetbal is er té fysiek en dan sneeuwt hij momenteel nog te snel onder. 1 seizoen in Ajax is niets. Hij moet eerst veel constanter worden en nog veel leren bij ons. Heeft nog zeker een pasr jaar nodig om ‘uitgehard’ te zijn. Ik zeg altijd: beter tot je 25e bij Ajax blijven, tenzij de conurentie beter is geworden en je op de reservebank dreigt te geraken.

 23. Remco425

  Ik dacht dat Mbappé niet te koop was? Het eerdere bod van 180M werd in elk geval afgewezen. Dan kan je 200M ook afwijzen lijkt mij. France Football is daarentegen wel een betrouwbaar medium. Dat kunnen we over het algemeen van de Turkse media niet zeggen. Zouden we ook niet die speler van Barcelona voor 14M halen volgens de Turkse media?

 24. Iamsterdam2015

  Beiden onbespreekbaar!!!!
  Geen vd Wiel en geen verkoop van Dolberg……… al denk ik dat als ze echt 45 miljoen willen betalen
  Marc hem persoonlijk aan het vliegtuig vastbind richting zijn nieuwe club

 25. Mijn Club

  Sierhuis kan de perfecte opvolger worden. Ik weet alleen niet of hij inmiddels alweer in training is?!

  1. De Nees

   ’t is toch wat he Mijn Club. Dolberg is nog niets eens droog achter de oren en we moeten stiekem toch al beetje rondkijken bij JA voor zijn opvolger.

 26. Slingertje.

  Dolberg voor Ajax proberen te behouden en die v d Wiel absoluut niet nemen want daar heeft Ajax helemaal niets aan.

 27. Yindi

  Ruilen voor die Braziliaanse LB die Monaco voor 8,5M heeft gehaald+ 35M.
  Anders niet doen. Ajax dreigt zo de voorraadkast te worden van de top in Europa,

 28. Yindi

  Ruilen voor die Braziliaanse LB die Monaco voor 8,5M heeft gehaald+ 35M.
  Anders niet doen. Ajax dreigt zo de voorraadkast te worden van de top in Europa, met als gevolg dat je altijd blijft hangen net onder de CL. Tenzij de clubkas belangrijker is. In dat geval moet je niet zeuren, vind ik.

  1. Basisspeler

   Ajax wol graag voorraadkast zijn. Daar is het beleid grotendeels op gericht. Talent aankopen, opleiden en weer verkopen. Zeg maar het verdienmodel van Ajax

 29. Kingkong

  Gezien de nieuwe transfer bedragen die nu voorbij komen Dolberg houden dan is hij volgend jaar 150 mln waard

  1. Mijn Club

   KINGKONG: precies. Was net aan het lezen dat Griesman 190 mln moet kosten voor Barca, die 222 mln ‘krijgt’ voor Neymar. Waar gaat het nog over :(((
   Dus ja, in alle contracten van onze grote talenten (zo’n beetje allemaal dus), verkoopbedragen flink opschroeven met zo’n 300% of meer. Basisspelers niet meer onder de 50 mln verkopen, de grotere reeds gearriveerde talenten niet meer onder de 75 – 100 mln. Als ondergrens wel te verstaan! Sanchez 150 mln, de Ligt, vd Beek ea minstens 125 mln. Zo, nu hoeft Overmars alleen nog maar mijn getallen over te nemen. Scheelt weer denkwerk ! 😉

Reageren is niet mogelijk.