There are no ads, please add some


Wedstrijdselectie Ajax voor Nice: Dijks vervangt Dankerlui

Marcel Keizer heeft achttien spelers aangewezen voor de return in de 3e voorronde van de Champions League tegen OGC Nice. Nieuw bij de groep is Mitchell Dijks. De linksback sluit voor het eerst dit seizoen aan bij de selectie van Ajax. Dankerlui viel daardoor buiten de selectie.

De wedstrijdselectie bestaat uit:
Andre Onana, Benjamin van Leer, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Davinson Sanchez, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Deyovaisio Zeefuik, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Carel Eiting, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes, Kasper Dolberg en Justin Kluivert


Gerelateerde posts

73 reacties

    1. dickst14

     De verbinding duurt af en toe even voordat een reactie geplaatst wordt. En je zei het niet maar je schreef het.

     1. De seijs

      Ja en!! Beetje ajacied snapt wie ik bedoel, of wil je ook eens intresant doen hier. Beetje triest.

     2. TikkieTakkie

      Erg triest dat je zo kinderachtig doet? Alleen een feyenoorden zou zo iets doen😂

     3. dickst14

      Dank je. Het was eigenlijk alleen maar een reactie op de Seys omdat hij altijd zoveel haast heeft om gelijk als 1e te reageren en zich zelf ook gelijk een duimpje geeft om er maar zoveel mogelijk te vergaren. Fijn dat jij Charka en TikkieTakkie voor alle open deuren die de Seys constant intrapt hem elke keer een duimpje geven.

  1. FrankiC

   En Dankelui overtuigde niet echt tegen Hull. Revalidatie Sinkgraven duurt maar voort, dus een goede tijdelijke oplossing.

  2. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

   Krijg je voor zo’n opmerking duimpjes?? Oh nee, sorry, die geef je aan jezelf.

 1. JBajax

  Ik hoop dat Dijk basis speelt! De 0 houden is belangrijker dan scoren. Hoop ook dat Neres de kans krijgt. Kluivert is er europees nog niet klaar voor. Spannende pot!

    1. Marc Overdwars

     Voor de duidelijkheid (let je op dickt14)
     Dijks speelt een dijk van een wedstrijd.
     En als hij uit tegen Volendam speelt dan speelt Dijks op de dijk een dijk van een wedstrijd.

  1. TikkieTakkie

   JBajax, jij snapt het denk ik niet😂 Viergevern is veel beter en heeft meer ervaring en Neres moet wel de kans krijgen maar nu niet. Deze wedstrijd is niet bedoeld om de spelers speeltijd te geven die dat weinig hebben, we moeten door! Dat is het enige wat telt.

   1. TikkieTakkie

    Kluivert er nog niet klaar voor europees? Neres wel dan!? Nee… daarom moeten ze een nieuwe soeler op die positie kopen die er wel klaar voor is.

   2. JBajax

    Dus jij wilt zeggen dat Kluivert beter speelde dan Neres. De beste moet spelen dus dat is naar mijn mening Neres. Daarnaast is Viergever geen linksback en DijkS;-) wel! Een echte buffel die zn tegenstander kan uit schakelen waardoor hopelijk younes meer tot zijn recht komt linksbuiten!

  2. Jimmy1971

   Dijks gaat Viergever er echt niet uitspelen hoor JB !
   Ik ben het wel met je eens dat Neres een betere indruk maakte tegen Nice dan Kluivert ..
   Maar goed , ik zie ze niet iedere dag ..

   1. Litmanen

    Misschien speelt hij De Ligt er wel uit. Viergever in het centrum en Dijkcsz op links.

 2. Basisspeler

  Dijks is voorlopig de nieuwe linksback van Ajax. Wat BR ook al zei. Wen er maar aan.

  1. FrankiC

   Nee hoor, ik verwacht dezelfde achterhoede als in Nice. Ben benieuwd naar de voorhoede en het zou zomaar kunnen dat Neres gaat starten.

     1. Litmanen

      Schone verdient gewoon de basis. Zeker gezien zijn ervaring.
      Als Ziyech speelt zoals vorige week mag je van mij De Jong daar neer zetten.

 3. Melvis

  Logisch, dankerlui maakte in laatste oefenwedstrijd van jong teveel slordige fouten, met Dijks meer ervaring in selectie

  1. De Nees

   De een ontwikkelt zich snel dan de ander, laat ze maar fouten maken en ontwikkelen, zolang zij maar leren van fouten en er progressie te zien is. Zou goed zijn als de mindset veranderd bij heel Ajax en supporters dat zelfs na het debuut deze jonkies nog minstens 2 jaar in opleiding zijn. Dus Oranje oproepen afwijzen, geen zekere basisplaats, af en toe de rem eraf halen door te banken.

 4. Indojood

  Pfff, wat een armoe. Achter Viergever zit er gewoon niets op links. Die Sinkgraven is nog nooit een half seizoen fit geweest. Veel te zwak gestel voor ons spel.

  1. Litmanen

   Ik weet niet waar je het over hebt met Sinkgraven. Kun je wat preciezer zijn over zijn blessures?
   De laatste liep hij op doordat hij een doodschop kreeg. Daar was elke speler zwaar geblesseerd bij geweest.

   1. EugAjax

    Eens Litmanen, maar wacht maar even op uitleg Indojood, dat is gekomen door zijn onlunde van verdedigen schat ik in dat hij gaat zeggen…..

    1. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

     Is vast grappig bedoeld he Eug. Jij zuigt op jouw manier en je kan het gewoon ook niet laten. Je bent gewoon een creep maar dat weet jezelf duvels goed. Jij verbergt je gewoon achter lappen tekst. Alleen je nick al ….. brrrrrrrr

     1. EugAjax

      Nee hoor volgens mij heeft Indojood dat al paar keer geroepen, maar als ik dat fout heb zal ik mijn welgemeende excuses aan hem aanbieden

     2. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

      Het is gewoon een kut opmerking van je en dat weet je heel goed.

    2. Indojood

     Klopt Eug. Sinkgraven raakte tegen Schalke geblesseerd aan een binnenband van de knie toen hij een fout wilde herstellen. Heeft daarna niet meer gespeeld. Blessure is in juli weer gaan opspelen. Hij kreeg geen doodschop.

     1. EugAjax

      Indojood ik vond het een behoorlijke schop waar Sinky niet veel aan kon doen. Klopt weldegelijk dat hij een eigen fout wilde herstellen, en die fout zag er niet goed uit toen.

     2. EugAjax

      Klinkt beetje dubbel nu ik mezelf terug lees. Maar ik begrijp wat je bedoelt. Hij bracht zichzelf onnodig in die situatie dat is waar

     3. Indojood

      Hij noemde het zelf een klappie op zijn knie (binnenband verrekt) en hij vindt van zichzelf dat ie te vaak geblesseerd is. Video staat op Telegraaf site. Ik verzin dit allemaal niet zelf. Nu zijn we drieeneenhalve maand verder en is ie nog steeds geblesseerd.

     4. EugAjax

      Ah ik ga de video even bekijken! Blessure duurt inderdaad wel heel erg lang dat is waar.

     5. Litmanen

      Blijft een feit dat het ontstond door een overtreding, correctie of niet.
      Maar ik blijf benieuwd naar die lijst van blessures Indojood.
      Dus,????

     6. Indojood

      Video kijken, Litmanen. Sinkgraven zegt van zichzelf dat ie te vaak geblesseerd is. Dus???

     7. Indojood

      Check ook de site van Transfermarkt punt nl en zoek op Sinkgraven blessure historie.

     8. Indojood

      In 2016-2017 in oktober, december en februari geblesseerd geweest en nu sinds 13 april geblesseerd.

     9. Basisspeler

      Logisch deze blessures. Stel een speler op iedere positie behalve linker middenvelder en hij moet dingen doen die hij niet kan. Gaat forceren en raakt geblesseerd. Sinkgraven is middenvelder! Geen linksback, geen linksbuiten. Dat hij daar ook redelijk kan functioneren zegt iets over zijn talent.

 5. Brokamp

  Met Dijks erbij heb je wel weer iemand die de achterlijn haalt en een bruikbare voorzet geeft waar een spits tegen aan kan lopen. Die buitenspelers trekken toch alleen maar naar binnen.

  1. Litmanen

   Er zijn hier mensen die vinden dat niemand bij Ajax een voorzet kan geven.
   Dus het maakt niet uit wie ze geeft.
   Sinkgraven vond Dolberg regelmatig, maar ja, die kan volgens velen hier niet verdedigen.

 6. JohnDoe77

  Logisch dat hij erbij zit, maar ook bizar! Dit zag iedereen aankomen, er had een maand geleden al een verdediger met ervaring getekend moeten worden. Heb je die niet en krijg je Dijks terug, is opnemen in de selectie vrij logisch! Kom op Marc, geef de verdediging een mannetje extra!

 7. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

  Iedreen is alweer vergeten hoe snel Nice er uit kan komen. In de este helft en eind tweede helft had het zomaar kunnen gebeuren dat onze onzurgvuldigjeid (terechte mindere concentratie) afgestraft was. Gelukkig was Nice ook niet scherp maar we zijn weer een week verder.

 8. Overdwars

  Gewoon net als vorig jaar gelijk druk zetten met 3 man tegelijk. Snel de bal weer terug en veel aanvallen. Wordt weer een mooi avondje, let maar op! Het zou trouwens wel fijn zijn als Dolberg weer niet lekker draait, halverwege door de hunter wordt vervangen en niet pas tijdens de cooling down.

 9. Iedereen heeft een mening

  Misschien speelt DIJKS wel een DIJK van een wedstrijd. 😂😂🤔🤔

 10. Brokamp

  Dolberg draait mede niet omdat niemand de achterlijn haalt. Klaas Jan is een zelfde type speler,als die geen aanvoer krijgt komt het ook niet goed. Al zie ik ze natuurlijk beide graag spelen. In een 2 spitsen systeem 4-4-2 met dolberg rondom De Hunt en opkomende mensenop de vleugels kon wel eens erg goed uit pakken. Misschien is dat wel optie B wat Keizer bedoelt.

 11. Brokamp

  Het is wel iet het Ajax spel maar met 2 spitsen en 4 middenvelders kun je behoorlijk druk zetten. Ik had dit wel eens graag in de finale tegen MU willen zien. Hadden we ze overbluft.

 12. Marc Overdwars

  Ik denk dat de Dijk daar wel een nummer over gaat schrijven.
  Trouwens de cirkel is rond: Dick van Dijk is 1997 overleden in……jawel…..in Nice.

Reageren is niet mogelijk.