There are no ads, please add some


De Visser: ‘Braziliaanse clubs laten zich niet meer in de maling nemen’

Piet de Visser kent de Zuid-Amerikaanse markt als geen ander en begrijpt dat het voor Europese clubs, en vooral clubs uit Nederland, moeilijker is geworden om talentvolle voetballers uit Zuid-Amerika te halen. Volgens De Visser laten Braziliaanse clubs zich niet meer in de maling nemen, op basis van de bedragen die tegenwoordig de ronde doen.

Club in Europa pikten Braziliaanse talenten voor een habbekrats en verkochten deze na twee of drie jaar voor tientallen miljoenen méér. “Dus zeggen clubs als Gremio, Flamengo en Sao Paulo nu tegen kopers: ‘Oh, deze speler gaat voor tien miljoen euro naar Europa? Dan is hij over een paar jaar veertig miljoen euro waard en willen wij meedelen.’ Dat eisen ze in de onderhandelingen”, zo vertelt de voormalig talentenspeurder in gesprek met De Telegraaf.

“Je moet als Nederlandse club héél hard werken om een talent nog weg te halen. Vroeger konden spelers al op zestienjarige leeftijd worden gecontracteerd, nu is de grens met twee jaar omhoog gegaan. “Dan zie je dat David Neres en Richarlison al in het eerste elftal staan. Daar moet je dik voor betalen.’”

De Visser geeft ook een tip aan de clubs: “Een club met interesse in een speler doet er goed aan om diens familie te leren kennen, heel veel tijd met ze door te brengen.en de speler het gevoel geven dat hij de beste stap gaat maken. Oscar kon destijds voor het dubbele naar Juventus, maar ik had me zo ingeworteld bij de familie en zo op hem ingepraat, dat hij voor Chelsea koos.”


Gerelateerde posts

27 reacties

 1. TikkieTakkie

  Wil eigenlijk niet meer reageren op al dat nieuws van wat met Richarlison te maken heeft en braziliaanse clubs. We moeten dit achter ons laten en focussen op nieuwe aankoopen.

   1. Remco425

    Jij had graag gezien dat Overmars 20M over de balk smijt voor een speler die jij waarschijnlijk totaal niet kent…

  1. HURBIE

   Ook Overmars laat zich ook niet meer in de maling nemen
   Word oook een ouwe rot in zijn vak

   1. koote207

    Ik zit op ECHT nieuws te wachten, dit is steeds rechtstreeks overgenomen uit de telegraaf

   2. dickst14

    Als het waar is, wel vreemd dat hij voor 12,5 naar Watford gaat en Ajax 15 had moeten betalen

    1. Litmanen

     Het verhaal van Visser klopt niet.
     Ajax was met de speler zelf helemaal rond. Op alle fronten.

     Mensen als Visser, die met bakken met geld op pad mag zorgen er voor dat de Braziliaanse clubs inmiddels denken dat alle clubs in Europa miljarden op de bank hebben.

     Juist Visser moet hier zwijgen met zijn zogenaamde warme familie trucs. De club wilde niet met Ajax onderhandelen omdat Ovemars een eindbedrag had genoemd en zij inmiddels hadden gebluft met belangstelling van Chelsea. En die club heeft helemaal geen belangstelling. Ik gun die jongen een mooie carriere maar Watford belooft niet veel goeds.

     Sowieso, wat moet die jongen in Engeland, hij mag daar niet voetballen. Of heeft Watford de familie zo verwend dat het voetballen op zich niet meer belangrijk is?

     Al met al, een lulverhaal. De club heeft gegokt en verloren. De grootste verliezer is een talentvolle jongen die als vleeswaar verkocht wordt aan de meestbiedende.

     Maar volgens de Visser omdat de famile zo warm omarmd is………

     1. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

      Los dat de Visser een creep is snap jij het verhaal niet helemaal. Je conclusie is onjuist.

  1. Toppertje

   Inderdaad. Daarnaast vergeet De Visser gemakshalve te vermelden dat Chelsea hele diepe zakken heeft. Dieper dan in het voorbeeld van Juventus. Wel heel erg makkelijk om dan te zeggen dat ze zich zo goed hebben ingeleefd met de familie. Eigenlijk kun je deze Chelski niet serieus nemen.

  2. Remco425

   Inderdaad, het is niet dat Ajax hen in de maling probeerde te nemen, maar zij namen Ajax in de maling door bij een naderend akkoord het transferbedrag ineens te verhogen. Dat doet het hele verhaal van De Visser teniet…

 2. Basisspeler

  Moeten we nou bij een eventuele Z Amerikaanse transfer het commentaar van de Visser hebben?
  En wie neemt wie nou in de maling?

  1. FrankiC

   Iemand noemde hem in een eerder (zelfde) item al ‘seniele oude man’. Precies de kwalificatie die ik in mijn hoofd had!

   1. Basisspeler

    Ja las het bij Indojood. Seniel wat overdreven, maar heb persoonlijk niet veel behoefte om van hem iedere keer commentaar te lezen.

 3. Iedereen heeft een mening

  Wordt hier een beetje moe van. Iedere keer uitleggen waarom spelers wel/niet komen, hoe je ze moet pamperen, wat/hoe vaak je met ze moet eten. Straks moet je al bij de bevalling aanwezig zijn om een band op te bouwen met de familie om zo een eventuele toekomstige “voetbaltopper” te kunnen vastleggen. 😎😎😎

  1. Basisspeler

   Latijn Amerikaanse jongens zijn vaak echte “mamitas” Tot hun 4e aan de moederborst. Dus niet eens zo’n gek idee!

 4. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

  Ik denk dat het het beste is als Ajax persoonlijk de bevruchting doet in Zuid Amerika. Alleen niet door de Visser lijkt me.

 5. Bert62

  Zoals die Brazilianen het doen hoor je ook te handelen. In Nederland zijn we in dat opzicht te soft. Spelers worden hier voor een habbekrats verkocht aan clubs in bijvoorbeeld Spanje, Italie en Engeland.

  1. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

   Lekker met zijn allen het voetbal verkloten in plaats van te kijken wat we tegen de absurditeit kunnen doen. Goed plan. Beste reden is: we kunnen het toch niet tegenhouden. Kunnen we een hoop problemen mee oplossen.

 6. JohnDoe77

  In de maling nemen? Een “talentje” voor € 15,5mln plus doorverkoop percentage? Whahahaha!

 7. Melvis

  Haha wat is die Pietje toch een engnek….tijd doorbrengen met de familie, ze goed leren kennen…..brrrr, ik zou hem niet binnenlaten😂

Reageren is niet mogelijk.