There are no ads, please add some


Lamprou neemt uitspraken over Ajax niet terug: ‘Ik ben niet goed opgevangen’

In het Algemeen Dagblad reageert Kostas Lamprou zelf op zijn aanstaande overgang naar Ajax. De keeper ging niet in op contractverlenging bij Willem II in de hoop op iets beters. Dat Lamprou derde keeper wordt van Ajax, ziet niet iedereen als een stap vooruit. ‘Iedereen mag zijn mening hebben. Maar het is mijn leven, mijn carrière. Drie jaar eredivisievoetbal bij Willem II bleek niet voldoende om interesse van buitenlandse clubs te wekken. Ik denk dat er door een jaar Ajax straks wel veel deuren opengaan.’

Lamprou neemt zijn uitspraken over Ajax van een paar jaar geleden niet terug. De aanstaande Ajacied noemde de club eerder ‘kil’ en die uitspraak zijn veel supporters niet vergeten. Dat hij een verleden bij aartsrivaal Feyenoord heeft, wil evenmin helpen. Daar kan Lamprou naar eiegen zeggen niet mee zitten.

Lamprou belandde op dertienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax, maar moest na een jaar al vertrekken. “Dat was ook zo”, zegt Lamprou over zijn uitspraken in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Als kleine jongen, net uit Griekenland gekomen, ben ik door bepaalde mensen niet goed opgevangen.”

Lamprou was na zijn vertrek bij Willem II enkele weken transfervrij en stond op het punt om bij Excelsior te tekenen. “Ik had niet verwacht dat zich nog zo’n grote club zou melden. Ik hoefde niet lang na te denken. Bij Ajax ga ik veel dingen meemaken. Daar word je alleen maar beter van.”

Bij Ajax wordt hij echter derde doelman, achter André Onana en Benjamin van Leer. Naar verwachting tekent Lamprou vandaag of morgen een eenjarig contract in Amsterdam. Bij Ajax moet Lamprou de vervanger worden van Norbert Alblas, die zijn pols brak. Ook Indy Groothuizen (knie) en Mateusz Gorski (schouder) kampen met blessureleed.


Gerelateerde posts

61 reacties

 1. TikkieTakkie

  Jammer dat hij niet goed ontvangen is, dat gun je wel iedereen. Wat zijn verleden ook is. Maar het lijkt wel of hij Ajax een beetje begint te gebruiken, we hebben ubberhaupt geen nieuwe 3e keeper nodig lijkt mij en hij zegt ook dat als hij naar Ajax gaat dat er volgend jaar meer deuren naar het buitenland open gaan dus hij wilt met deze stap alleen volgend jaar hoger op komen. Normaal zouden ze zeggen dat ze het een mooie stap vinden om naar Ajax te gaan omdat het zo’n grootte club is maar hij begint meteen over volgend jaar en het buitenland dus hij begint ook niet al te goed met hier binnen komen.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Maar zo wordt hij ook binnengehaald. Niet omdat hij nou zo goed is, maar omdat alle andere potentiele 3e keepers allemaal geblesseerd zijn. Als die terugkomen gaat Kostas weer een of meerdere plekken terug in de rangorde. Dat hij dat handig vindt als opstap in zijn carriere is mooi voor hem. ‘Reserve reserve keeper bij Ajax’ klinkt kennelijk beter dan ‘eerste doelman bij Excelsior’.

   1. HURBIE

    Hele slimme zet van hem om dit te doen
    Goed DAT er nu een paar goeie keepers in reserve staan

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Beste sjakie, als je nou eerste eens leest en nadenkt voordat je wéér azijn gaat zeiken! Ik heb nog geen normale positieve of opbouwend kritische reactie van je gezien. Jammer.

     2. sjakie1952

      Deze site is niet alleen bedoeld om alles te bejubelen. Er mag ook kritiek geleverd worden hoor Hoeda

     3. TikkieTakkie

      Sjakie, als ik jou reacties zie dan lijkt het meer een app/site om alleen maar kritiek te geven.

     4. Widi

      Wel handig als je op de hoogte bent van relevante omstandigheden Sjaak. Anders kom je dom over. Iedereen die een beetje oplet weet dat we voor Jong Ajax ook een keeper nodig hebben. En dat drie keepers die daar kunnen spelen nu geblesseerd zijn. Ook onze tweede keeper lijkt blessuregevoelig. Goeie zet dus. Jij zou ook zijn gaan zeiken als we in september een keeper te weinig hadden. Dus inderdaad: informeer je en denk na voordat je hier wat schrijft

 2. Reservewissel

  Goed dat hij dit soort dingen eerlijk aangeeft. Hopelijk is dit al ondervangen en anders is het te hopen dat Ajax met dit soort feedback iets kan.

  1. sjakie1952

   Ik hoor die verhalen over de opvang wel vaker. Dat moet toch niet moeilijk zijn om te verbeteren

 3. JohnDoe77

  Volgens mij een prima overeenkst waar beide partijen beter van worden; hij wil na een jaar meer kansen hebben en denkt die te krijgen met Ajax op zijn cv. En Ajax wil iemand met ervaring op de bank, om hem vermoedelijk nooit te gebruiken bij het eerste. Daar krijg je dan ook geen gedoe mee als onvreden, etc. Prima en veel succes!

 4. Charka53

  Dat hij niet alles onder stoelen of banken steekt vind ik goed en moet ook kunnen maar als hij Ajax gebruikt om hoger op te kunnen is dan jammer voor hem het is maar een matige keeper dus had hij beter direct naar excelsior kunnen gaan.

 5. Basisspeler

  Flauw om uitspraken van jaren geleden weer voor zijn voeten te gooien. Los dat ik het een schande vind dat Ajax geen eigen keeper als derde doelman kan opstellen, mag hij zijn eigen beslissingen nemen natuurlijk.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Eerst inlezen voor je weer iets schande vindt. Twee goede kandidaten voor derde keeper zijn geblesseerd en dan ga je niet je jeugdteams overhoop halen om dan toch nog maar een jeugdkeeper op de bank te kunnen zetten. Met Kostas heeft Ajax dat probleem niet; de geblesseerden kunnen herstellen en dan hun plaats weer innemen zonder dat Lamprou ergens aanspraak op kan maken. Geen schande van Ajax, maar goed beleid!

   1. Basisspeler

    Hoeda Fuck. Je dacht toch niet dat ik niet weet dat die andere geblesseerd zijn sukkel. Wat een onnozele redenatie. We gooien het jeugdteam niet ” overhoop” voor Ajax. Hoe onnozel ben je? Alles staat in dienst van Ajax1. Tweede flater van je is dat jij het kennelijk goed beleid vindt om iemand aan te trekken als er iemand geblesseerd is. Als je niks zinnigs weet te posten reageer dan aub op iemand anders pik.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Wie denk je wel dat je bent dat je mij op deze manier aan kan spreken, eikel! Als je niet in staat bent om normaal te reageren hou dan je grote smoel dicht! Als je zelf te onnozel bent om te bedenken dat je drie blessures niet 1 2 3 op te vangen dan is elke discussie met jou zinloos! Als je dan ook niet snapt dat als je nog een andere keeper uit de jeugd trekt dat je dan die teams overhoop gooit (die keeper moet namelijk ook weer vervangen worden) dan wordt het allemaal wel erg triest. Daarbij bepaal ik zelf wel waar ik op reageer en als je dat niet bevalt dan sodemieter je maar een eind op, stom stuk stront dat je bent!

     1. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

      Goh, als ik zo reageer krijg ik onderuit de zak van je. Maar hier is natuurlijk het verschil dat jij gelijk hebt en ik in de andere gevallen niet. Maar wel grappig: zeggen dat een ander je niet onvriendelijk koet aanspreken om vervolgens drie keer zo erg tekeer te gaan. Niet heel erg consequent hoor, zelfs niet een beetje. @Basisspeler: je hebt met je redenatie overigens wel gelijk. Alles staat in teken van Ajax1 en als daarvoor geschoven moet worden aan de onderkant dan is dat een feit. Durf het haast niet te zeggen maar ……. is ook naar het idee van ….. je weet wel 😉

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Nou AB, ik bemoei me niet met scheldpartijen van anderen (dus ook niet met die van jou), maar wel als iemand mij op een dermate onbeschofte manier aanspreekt. Ik ben er niet trots op, maar die sjanpoeper verdiende het om onderuit de zak te krijgen. Overigens ben jij de laatste (of daar ergens in de buurt) die iemand wat dat betreft op zijn plek mag zetten?
      OT: Niet alles staat in het teken van Ajax 1, maar in deze juist in het teken van de doorgroei van eigen doelmannen. De geblesseerden kunnen nu goed herstellen en zijn bij terugkomst hun plek niet kwijt. De andere keepers blijven op hun plek binnen de vertrouwde omgeving om ervaring en techniek op te doen voor het hogere niveau. Ze zijn er nog niet aan toe om voor de leeuwen gegooid te worden en het zou zonde zijn als ze voortijdig afbranden of, al ze het onverhoopt goed doen, teleurgesteld moeten worden als De geblesseerden weer terugkomen. Kortom goed denkwerk en in lijn met / geinspireerd op … je weet wel 😉

     3. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

      Beste Hoeda, ik maak gelukkig helemaal zelf uit wie ik wel en niet “op zijn plek” zet. Verder bemoei jij je wel degelijk met discussies die ik met anderen heb en daar heb ik geen enkel probleem mee. Het is een openbaar forum zonder regels.

     4. EugAjax

      Hup Hoeda laat je niet opfokken😄😄. En weer check schrijftaal Basisspeler eens met …..😄😄. En die ‘twee’ heren willen blijkbaar de keeper van de E1 als derde keeper van Ajax 1😄want daar zijn we al bijna met al die geblesseerden 👍. Welkom Lamprou en je hoeft ook zeker niet je uitspraken terug te nemen!

     5. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

      Ga je nu zeggen dat ik ook de nick Basisspeler heb Seijs?, of Eug? Of Litmanen?

     6. Indojood

      “stom stuk stront dat je bent!”

      Kom op, Hoeda. Dit is kindertaal. Je kunt beter dan dit. 🙂

   2. knudde32

    Maar een kabouter halen zelfs als derde keeper blijf ik een rare zet vinden of mogen ze bij hem zo’n tussen lat ophangen zoals vroeger bij de e pupillen

     1. knudde32

      niet nou ik en vele anderen wel niet dankzij vermeer maar ondanks vermeer zijn we toen kampioen geworden hij was druk bezig met het verloten daarvan oa Utrecht uit Heerenveen uit etc etc maar goed das een andere discussie

     2. KBouter

      Man man man..wat een kleuterklas wederom, en het gast om niets.

      Ajacieden onder elkaar…iedereen hier gaat naar bed en stapt eruit met Ajax. Ajax voor en Ajax achter.

      Ipv normaal en goed met elkaar te kunnen discussiëren, zie ik de laatste tijd, en vooral de laatste tijd alleen maar dat we elkaar aan het wegzetten en aan het schofferen zijn.

      Zelfs als we kampioen zullen worden blijft bij velen de haat hoger dan het blijdschap om met elkaar te vieren.

      Triest….en dan inderdaad, iedereen mag alles meer weten als mij over Ajax, maar het is mijn cluppie en ik zeg gewoon wat ik denk en vind erover, wel met een goed argument en normale argumenten. Daar hoeft iemand toch niet voor afgeschoten te worden?

      PS…het gaat niet om deze post, maar over het algemeen.

 6. Jari10

  Hopelijk hoeven we geen gebruik te maken van deze man. Zwakke keeper. Willem 2 is al boven zijn plafond.

 7. De seijs

  Vroeger was het dus niet zo goed als nu! Met andere woorden ajax is een een familie aan het worden. Wie erbij komt wordt omarmt. Wat is ajax toch goed bezig hè de laatste 6/7 jaar. Klasse bestuur 👍👍

  1. EugAjax

   Seijs helemaal gelijk. 4 kampioenschappen, de 34e komt eraan en een Europese finale. Lijkt erop dat Ajax er weer aankomt!

 8. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

  Volgens mij spoort Lamprou niet helemaal. Je kan eerste of tweede keeper worden in de ere divisie en je kiest voor waarschijnlijk reserve keeper of nog lager bij Jong Ajax. Kom je lekker in the picture voor het vervolg van de carriere.

  1. Marc Overdwars

   Haha ja Ab, het is een rare sprong. Ik ben niet het type om dan te zeggen: ‘het is wel een Griek’
   Maar het is er wel 1 natuurlijk.

 9. misslucky

  Ik vind het leuk dat hij komt, omdat ik hem super vond keepen de laatste maanden van vorig seizoen. Laten we hem een kans geven en als Ajax gebruik maken van deze 2e kans. We hebben nu eenmaal blessures, dus je moet wel een back up hebben. Forget the past and look to the future 😀

   1. Widi

    Nee. Net als waarschijnlijk veel anderen heb ik sinds het moment dat Appie neer viel veel moeite om te genieten van alles wat met Ajax te maken heeft. Ik zoek dan niet de medestanders op voor steun, maar trek me juist terug om het zelf een plekje te geven. Het blijft vreselijk. Appie was er nu zo dichtbij. Eindelijk zouden we hem regelmatig in het stadion zien spelen. Wat een aantal van ons al lang weet, zou heel Nederland en later Europa weten: Nouri is een geweldige voetballer. En dan dit. 20 jaar. Ik had niets verwacht van de wedstrijd in Nice. Kon me voorstellen dat de spelers er nog niet klaar voor waren. Erg knap hoe ze het gedaan hebben. Binnenkort maar weer eens naar de Toekomst. En ook hier weer meedoen.

    1. De Nees

     Het zal nog lang moeilijk blijven. Het helpt vaak wel om je daarin te uiten, zelfs een forum kan daarin bijdragen al is het maar een ietsje. Probeer het een plekje te geven Widi.

    2. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

     Ik had al zo’n vermoeden Widi, helemaal vanwege jou regelmatige bezoeken aan de Toekomst. Ik had de hoop dat het vakantie was geweest. Sterkte kerel en verwerking zal collectief misschien iets eenvoudiger zijn als je van eenvoudig mag spreken.

     1. Widi

      Ik heb hem daar zo vaak gezien. Er zijn zo weinig spelers waar af en toe je mind van open valt. Bij Nouri had ik dat iedere wedstrijd wel minstens een keer. Net als vroeger bij Cruijff, Rijkaard, Vanenburg en van Basten. Je gunt dit niemand. Maar juist hem ook niet. Dank je voor je tekst AB.

 10. AFCA my World

  Waarschijnlijk kan hij na een jaar Ajax wel terecht bij een amateurclub,als er geen belangstelling voor je is,ben je niet goed genoeg ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.