There are no ads, please add some


Vertrekkende jeugdspelers vinden massaal elders onderdak; een overzicht

Ieder jaar zijn er een groot aantal spelers die bij Ajax geen toekomst meer hebben of zelf juist willen vertrekken. Door de grote naam van de Ajax-opleiding is het voor de meeste niet moeilijk een nieuwe club te vinden in zowel binnen- als buitenland. Deze transferperiode sloegen vooral veel Eredivisieclubs hun slag, maar ook vertrekken er spelers naar het buitenland. Ajaxshowtime maakte een overzicht:

Jeffrey de Lange, Abdelghani El Bachir, Ruben Zimonyi (allen naar FC Twente), Conner Blöte en
Malik Trustfull (beiden naar FC Utrecht), Soufian Iallouchen (naar Vitesse), Terence Meuwese (naar FC Groningen), Joe van der Sar (naar ADO), Anderson Lopez (naar AS Monaco), Daishawn Redan (naar Chelsea), Anouar El Mhassani (naar West Ham United), (Kees de Boer (naar Swansea City),

Nigel Bouman en Noa Benninga vonden beiden tot dusverre nog geen nieuwe werkgever.


Gerelateerde posts

33 reacties

 1. Widi

  Van het vertrek van Lopez was ik niet op de hoogte. Of vergeten. Die had ik nog wel bij Ajax willen zien.

 2. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Diverse jeuggspelers die eieren voor hun geld kiezen gezien de vele buitenlandse jeugdige aankopen. Doodzonde en heel, heel erg slecht.

  1. Mijn Club

   AB, wat heb je liever? Een Ajax talent die het nagenoeg zeker niet gaat redden tot Ajax 1 of een talent van buitenaf, die veel meer potentie heeft? Ik kies voor die laatste optie, omdat ik graag zie dat Ajax weer tot de Europese (sub) top gaat behoren. Niet elke speler in de jeugd is goed. Redan is gewoon zonde. De rest vind ik begrijpelijk. En het is gewoon mooi dat deze speler toch hun prof droom elders kunnen waarmaken. En dat is dan weer erg jammer voor de jeugd van Twente (in jouw ogen). Maar ook (bijv) Twente versterkt zich dus …

  2. dickst14

   Gezien de potentie hadden alleen Redan en Lopez Ajax 1 kunnen halen. Het is hard voor de afvallers, maar Ajax moet doorselecteren en elders maken ze toch nog kans om profvoetballer te worden

 3. Indojood

  Malik Trustfull. Met zo’n achternaam maak je weinig kans meer bij Ajax tegenwoordig.

    1. Widi

     Want? Omdat IJ een paar klote dingen schrijft, moet ik hem een lul (blijven) vinden of alles stom vinden wat hij schrijft? Ik kies daar niet voor. En dat zou jij moeten weten. Want op jou heb ik al veel kritiek gehad, maar als je iets grappigs schrijft of iets waar ik het mee eens ben, schrijft ik dat ook. Geen zin in vetes. Ik bekijk het van dag tot dag en kijk naar wat is geschreven en minder door wie het is geschreven.

 4. KBouter

  Er zijn een hoop Papa’s die de verleiding niét kunnen weerstaan, en op papier ook in dienst treden bij zó n club.

  1. Litmanen

   Ach, ik zou zeggen: of weggekocht of niet goed genoeg.
   En aan het eerste kunnen we weinig veranderen. Elders in de wereld wordt nu eenmaal veel meer betaald.

 5. JohnDoe77

  Super fijn toch? Zij kunnen vaak er niet meer uithalen bij Ajax, maar het niveau er direct onder kan wellicht prima zijn en wie weet als springplank fungeren! Succes boys! Eens Ajaxied, altijd…

   1. BobbyHaarms

    Heeft hierin helemaal gelijk. Maar het zijn/waren toch echt Ajacieden ipv Ajaxcieden 🤓

 6. De seijs

  Ja als je niet goed genoeg bent, dan moet je weg. Alleen Veltman zijn ze vergeten.

  1. bs

   Kijken of je er na het komende seizoen nog steeds tegenaan kijkt… spreek je weer over een paar maanden.

   1. De seijs

    oké bs. Ik ga er vanuit dat je je aan je woord houd. (goed en slecht)

 7. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  @mijn club: ik heb liever een gegarandeerd goed opleidingsinstituut binnen Ajax waar men volop bezig is om spelers op elk gebied te ontwikkelen. Die mogelijkheid heeft Ajax zelf om zeep geholpen. Men teert nog op een oaar resultaten maar is steeds mer afhankelijk van jeugd van buitenaf en dan vooral van buiten de landsgrenzen.

  1. dickst14

   Met de laatste 2 lichtingen hadden we geluk met vd Beek Nouri de Jong (willem2) Cerny (tjech) Kluivert de Ligt en Eiting. Grote talenten. Op Redan vertrokken naar Chelsea en(ik ben even de naam kwijt) een c spelertje na zitten er volgens mij niet aan te komen momenteel.

 8. AFCA my World

  Toch wel mooi dat bijna allen hun droom (voor een klein stukje) kunnen waarmaken, profvoetballer worden niet bij Ajax maar iets mindere clubs, jammer van Redan en Lopez,die hadden wel door kunnen dringen tot Ajax 1 ! Maar ja als je jonge spelers en de zaakwaarnemers ern grote zak geld voor houd denken ze alleen aan nu en niet aan de toekomst ! En hoeveel te vroeg vertrokken spelers hebben het gemaakt ? ⚽️

 9. Iamsterdam2015

  Echt heel erg slecht maar redelijk begrijpelijk. We roepen wel dat ze vertrekken mbt het geld ( vooral de spelers die naar die UK gaan) maar als ajax al die jonge buitenlandse ” talenten” koopt is het logisch dat ze eieren voor hun geld kiezen. Feit blijft dat het heel zorgelijk is

 10. jojo123

  Jammer maar stel als ze wel doorbreken, wat dan? Zie Bazoer, Tete, Riedewald, en nog meer. Krijgen ze speeltijd (sommige heel veel speeltijd), seizoen daarna alleen bankzitten.
  Dat en laatste kun je ook wel bij een andere club doen, ontvang je meer geld en speeltijd hopelijk.

Reageren is niet mogelijk.