There are no ads, please add some


Dolberg en Younes ook onzeker voor thuisduel met AZ

Trainer Peter Bosz kan aankomende woensdag, wanneer Ajax de thuiswedstrijd speelt tegen AZ, mogelijk nog niet beschikken over Kasper Dolberg die nog steeds last heeft van een liesblessure. Naast Dolberg moest ook Amin Younes de Klassieker laten schieten wegens een knieblessure. De kleine buitenspeler verscheen dinsdag echter wel weer op het trainingsveld en afhankelijk van zijn fitheid wordt bepaald of de vleugelspeler tegen AZ inzetbaar is. Peter Bosz koos zondag voor Bertrand Traoré als vervanger van Dolberg in de spits. Justin Kluivert verving Younes.

Bron: VI

Gerelateerde posts

66 reacties

 1. woody79

  zelfde opstelling en instelling als zondag. dan heeft ook az niets te vertellen

  1. De Ajacied

   Idd Woody,
   Maar niet alleen AZ maar de rest van de eredivisie ook niet, alleen efficientie moet omhoog, dus hoop morgen op mooie overwinning met heel veel doelpunten
   ❌❌❌

  2. Charka53

   Dan komt het wel goed en als Traore zijn schoenen eens aan de juiste voeten doe schiet hij er misschien eens in .

   1. HURBIE

    Top opmerking Chark
    Nooit meer opstellen die Taugé
    Dolberg graag
    Younes niet

    1. KBouter

     Wat een waardeloze opmerking Herbie…een beetje voetbal kenner zag afgelopen zondag een zeer goede Traore, dat zijn afwerking te gering was iscedn andere discussie, maar Traore zal bij mij altijd de tweede spits zijn in mijn selectie.

     Dat hij voetballen kan, ziet elke gek..en dat er over hem nu na zondag zo geluld word, is iedereen dom naar de bek te praten om interessant te doen, of om 👍 te scoren, maar IK vond Traore afgelopen zondag een genot om naar te kijken, voetballer pur sang. ( afgelopen zondag heb ik het over)

     1. KBouter

      AB…ook wel terecht toch..als Traore er een paar maakt, is het doelsaldo alweer een stuk gunstiger.

     2. Remco425

      Tuurlijk KBouter, maar aan de andere kant, die kansen die Traoré om zeep heeft geholpen had hij ook helemaal zelf gecreëerd met z’n weergaloze slaloms. Die verdedigers van feyenoord wisten niet waar ze het zoeken moesten als hij aan de bal was haha

     3. Ajaxslied

      Dus dat hij nu eindelijk 1 wedstrijd goed gespeeld heeft mag er niks meer over hem gezegd worden? Laten we de andere 35 wedstrijden maar lekker vergeten. Het is en blijft nog steeds een waardeloze huurling die eigen spelers in de weg loopt.

     4. KBouter

      Ajaxlied…..heb ik daar geen afgelopen zondag bij gezet, of staat daar het hele seizoen!!

      Je moet eerst alles lezen, en sommigen wel twee keer voordat ze iets begrijpen en dom beginnen te blaten!!

     5. Ajaxslied

      Ja maar volgens mij zeg jij dat er niet zo over hem gepraat mag worden na afgelopen zondag en dat is gewoon bullshit.

     6. KBouter

      Ajacied…iedereen mag er over praten, iedereen heeft een eigen mening. Maar om te zeggen dat je Traore nooit meer moet opstellen is dom gezwets. Als buitenspeler niets laten zien, maar afgelopen zondag als spits gewoon een dikke voldoende.

     7. Basl

      Je kunt hem ook op doel zetten, wordt ook niks. Buitenkant is zn plek niet, kan hij niks aan doen. Zondag was hij op de afronding na gewoon goed bezig

     8. Geroldkohlen

      een spits word afgerekend op zijn goals kbouter. zijn afwerking gewoon slecht, geen rust en te wild zoals vaker dit seizoen.

     1. De seijs

      En zullen het die Adidasjes hoog zijn? Van van Hanegem scheelt weer een paar centimeter. Dan gaat hij straks nog koppen ook. Moet niet gekker worden met die Younes.

  3. f-side64

   dan moet traore toch iets meer overzicht houden en met meer rust de ballen in het doel schieten.

 2. Ajaxslied

  Younes is totaal niet erg speelt anders toch waardeloos. Voor Dolberg is het wel effe goed nu kan hij effe zijn rust pakken en weer knallen tegen schalke en PSV

 3. Jimmy1971

  Gelukkig hebben we zondag gezien dat er genoeg alternatieven zijn !
  Wat alleen maar mooi is met het zware April programma ..
  Wellicht gaat de motivatie ook wat meer omhoog als niet iedereen meer zeker van een basisplaats is ..

 4. AjaxKat

  Heb hier afgelopen zondag al over gehad dat rust en overzicht bij Traoré volgens mij niet echt te trainen is. Maar neemt Bergkamp hem nooit onder handen? Als hij er zondag 2 erin had geprikt dan was ie een wereldspits. Behalve bij het afmaken was hij zondag best goed. Vind ik.

  1. -buitenkantje rechts-

   Vond ik ook.. Geweldige acties.. hoe hij zichzelf vrijspeelde voor de keeper was grote klasse..
   Maar dan nog scoren hè.
   Zou met dezelde voorhoede beginnen als tegen Feyenoord.. misschien dat Bertje tegen AZ ze wel binnen schiet.

   1. dickst14

    Zijn acties waren goed, alleen weer totaal geen rendement. Dolberg had er zeker 2 gemaakt. Verder speelt Tete voor Veltman en hopelijk Kluivert voor Younes. Zo gaan we noodgedwongen toch naar een sterkere opstelling toe. Blessures en schorsingen zijn helaas noodzakelijk voordat Bosz eindelijk wat verandert.

     1. dickst14

      Nou Remco, ik heb zat acties van Dolberg gezien dat hij zelf zijn kansen creeerde en ook afrondde. Kijk zijn goals maar na.

   1. Widi

    Dat ga je morgen wel zien. Want Dolberg, Younes en Veltman spelen niet. Dus Tete, Kluivert en Neres.

    1. dickst14

     Widi, dat is noodgedwongen. Traore en Younes zijn het hele seizoen al niet Ajax waardig en Tete is 2 klassen beter als Veltman.

     1. Widi

      Mijn punt was dat we erg genoeg hebben die er in kunnen. Je hebt zondag kunnen zien dat onze concurrent die niet heeft. Het was niet mijn bedoeling om het beleid van Bosz ter discussie te stellen. Dat weten we nu wel.

     2. dickst14

      Wat is dan je punt? Dat we meer dan 20 gelijkwaardige spelers hebben is bij iedereen bekent lijkt me.

     3. -buitenkantje rechts-

      Begrijp Dickst wel.. De huidige opstelling was ook door toeval tijdens de bekerwedstrijd tegen Willem II.. Als nu Kluivert, Neres en Tete speken is dat wederom door omstandigheden.. niet door visie of tactisch inzicht.

     4. Remco425

      Jawel, maar dasrom heb je ook meer dan 11 spelers. En in het geval van Kluivert en Neres is het geen toeval. Die worden langzaam gebracht en pikken af en toe hun wedstrijdjes mee waarvan dit er 1 was. Kan je het mee oneens zijn maar het is wel het beleid, geen toeval.

 5. bs

  Bij Ajax-AZ in de Johan Cruijff ArenA kan Bertrand laten zien dat hij ook goals kan maken. Aan de assists (zyiech, kluivert, neres, klaassen, schone, traore zelf) zal het niet liggen. Hopelijk kan hij lekker oefenen op de afwerking en de 3 punten hoogstpersoonlijk veilig stellen en Dolberg nog scherper maken.

  1. Emilio4Ajax

   Johan Cruijff Stadion zul je bedoelen…Bertje in de spits en deze keer maakt ie er drie…😉🍻

 6. Widi

  Als ik niet meer mag opschrijven wat volgens jou bij iedereen bekend is, kan ik wel stoppen. En jij ook. Want volgens mij weet iedereen ook dat jij het zelden eens bent met de beslissingen van Bosz. Ik weet bovendien niet of iedereen weet wat ik beweer hoor. Nog niet zo lang geleden werd in al die praatprogramma’s op tv verkondigd dat 010 in de breedte de sterkste selectie had. Ook toen heb ik gezegd dat dit niet juist is. Wij hebben de beste selectie. Maar goed, ik heb jouw gegevens niet, dus ik kan je niet vooraf toestemming vragen om een reactie te plaatsen. Je zult het er dus mee moeten doen.

  1. dickst14

   Als je weet te zeggen dat ik het zelden eens ben met de beslissingen van Bosz dan heb je gelijk. Waarom : Ik vind al maanden dat als je zelf zegt 20 gelijkwaardige spelers (ja je leest het goed 20) je ongeloofwaardig overkomt t.o.v. je reserves als er een aantal spelers constant ondermaats presteren en niet vervangen worden. Dat je een speler na een paar mindere wedstrijden niet moet vervangen ok. Maar bijna een heel seizoen is wat veel.

     1. Widi

      Dan lees je niet alles. Want ik vind ook al een tijdje dat Tete moet spelen. En geloof me, Nouri zou dan veel meer spelen.

 7. Geroldkohlen

  dolberg vind ik jammer, younes mag de komende 6 wedstrijden wel geblesseerd blijven.

 8. Forever nr14

  Kbouter???? Wat lul jij toch poep zeg!!! Die vent die zo’n kansen mist, heeft idd de schoenen verkeerd om aan, wat een prutsert ben je als je zulke kansen niet maakt.

  1. Remco425

   Je bedoelt die kansen die anderen niet wisten te creëeren? Met een ander was het ook 2-1 geworden alleen hadden we dan niet kunnen genieten van die heerlijke solo’s en kansen.

   1. Widi

    Het was jammer dat hij die kansen miste. En ik zie hem ook niet veranderen in een doelpuntenmachine. Maar hij had een paar acties om van te smullen. Dat moet ik toegeven.

 9. Forever nr14

  Dat zeg ik ook niet, en vond de acties prachtig, maar ja wel een een punt te weinig opgeleverd….. mmmm wat heb je liever he? Leuke acties of werken aan het doelpunten saldo! Tja barst maar las… is toch Logisch

Reageren is niet mogelijk.