There are no ads, please add some


VI: Tete staat open voor contractverlenging: ‘maar nog niets van de club vernomen’

Tegenover Voetbal International spreekt Kenny Tete alle verhalen tegen dat hij weg zou willen bij Ajax. ‘Ik lees en hoor ook van alles. Dat ik weg zou willen, dat mijn zaakwaarnemer Mino Raiola daarmee bezig zou zijn, noem maar op. Daar moet ik om lachen, want het is onzin, het klopt totaal niet. De waarheid is dat ik niets van de club heb vernomen’.

‘Als Ajax iets wil, hebben ze mijn nummer en dat van mijn zaakwaarnemer’, zegt Tete in een uitgebreid interview in de nieuwe VI. ‘Ik kan moeilijk zelf de club bellen of ik bij kan tekenen. Na vorig seizoen was er interesse van een paar goede clubs, maar ik wilde bij Ajax blijven. Ik vond dat destijds het beste voor mijn ontwikkeling. Daar had de clubleiding begrip voor en ze waren positief’, aldus de rechtsback.

Gerelateerde posts

51 reacties

 1. Indojood

  Bijzonder. Ik meen toch hier gelezen te hebben dat Tete absoluut weg wil en dagelijks met Raiola aan de telefoon heeft.

   1. Indojood

    Bedoelde wat anders. Op deze site zitten figuren die voortdurend eigen conclusies aan “verhalen” verbinden. Heeft te maken met voorkeur en afkeer van bepaalde spelers.

    1. -buitenkantje rechts-

     Met Raiola als zaakwaarnemer is dat ook niet zo vreemd. Geruchten heb je altijd. Denk dat de belangstelling voor Tete ook wat tegenvalt nu hij geen basisplek meer heeft.

    2. Remco425

     Inderdaad Indo, dat merk ik hier zo vaak. Heel veel artikelen zijn suggestief of op een andere manier geïnterpreteerd dan bedoeld en veel geruchten worden als feit geplaatst. Deze site doet mee met de algehele journalistieke tendens. Nieuws op een neutrale manier verslaan is ondergeschikt geworden, er wordt vooral nieuws gemaakt om de koopcijfers, of in dit geval, het aantal clicks te verhogen.

     1. Widi

      De site wordt gerund door vrijwilligers. Ook maar mensen met hun eigen voorkeuren. Blij dat ze het doen. Genoeg mensen hier die de vinger zo nodig op de zere plek kunnen leggen.

 2. marcussboss

  ajax moet opschieten! ze mogen überhaupt blij zijn dat hij er nog voor openstaat, maar als ze te lang wachten gaat hij natuurlijk ook er vandoor! ik zeg VERLENGEN!!!

 3. nick-afca95

  Snel langer binden die vent. Prima verdediger en met veel potentie! Tete op rechts, Samchez en Viergever/Riedewald in het centrum en Sinkgraven die groeit in zijn nieuwe rol op links. Vind overigens wel dat Riedewald meer speeltijd verdient!

   1. AjaxKat

    Ja ik denk dat volgend seizoen naast Riedewald ook Tete weg is. Komt zo een bizar einde aan een lichting talenten die afgelopen 2 a 3 seizoenen zijn doorgebroken. Mag Bosz wel aangerekend worden. Hij had m.i. Tete best vaker mogen opstellen.

   2. nick-afca95

    Zou bijzonder zonde zijn. Die jongens hebben echt potentie namelijk. Bosz kiest nu voor spelers die misschien op de training iets beter presteren maar totaal geen rek meer hebben. Als je riedewald en tete er in zet voor viergever en veltman zijn ze met 3 maanden beter.

    1. -buitenkantje rechts-

     Helemaal eens Nick.. Ben gecharmeerd van de voetballer Riedewald.. Zie in hem grote potentie om een topspeler te worden. Dat had ik ook met Bazoer trouwens..

 4. pacotaco

  meteen bij laten tekenen. Heeft steeds laten zien de beste rechts back te zijn

  1. -buitenkantje rechts-

   De aloude discussie.. Tete of Veltman..
   Tete heeft ook mijn voorkeur, maar Veltman speelde afgelopen zondag gewoon goed tegen Kuyt.. Tegen Elia was het een heel ander verhaal geweest denk ik.

   1. Bakkie

    Dat denk ik ook, br…
    Maar het blijft een lastig verhaal, helemaal omdat Ajax nu ook met Veltman om de tafel zit. Als je die allebei verlengt, zit je met twee rechtsbacks die allebei willen/moeten spelen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Daarom zei ik dat we misschien Sinkgraven moeten verkopen..
     Kan Viergever op linksback.. Sanchez en Veltman/Riedewald centraal.. Tete rechts.

     Heeft als voordeel dat je bij een blessure van Tete altijd Veltman voor rechter kant hebt.. Bij een blessure van een CV heb je Riedewald.. Alleen links moet je een extra linksback hebben..

     Warmerdam komt terug.. Zou een goede back-up zijn.

     1. Bakkie

      Klinkt goed ja, al heb ik mijn twijfels of Veltman centraal achterin groot/sterk genoeg is voor de Europese wedstrijden.

 5. AB remember Johan

  Het meest verstandige is wanneer hij blijft. Anders vertrekt hij van bank naar bank vrees ik (of naar de basis van een of andere middenmoter zonder Europees voetbal) en gaat hij er alleen financieel op vooruit. Maar een speler wil spelen ….. Veltman nu een contract aanbieden geeft aan dat ze hem deze zomer nog niet kwijt willen en Tete wil echt niet het risico van nog een jaar bankzitten lopen denk ik. Kortom, wat is wijsheid. Ik zou het niet weten op dit moment ( ja,ja dat komt ook voor 😂).

  1. -buitenkantje rechts-

   Veltman is rijp voor een buitenlands avontuur denk ik.. Met dat vooruitzicht heeft hij volgend seizoen een basisplek.

  2. Remco425

   En dat financiële is ook alleen maar op korte termijn. Na 1 of 2 jaartjes is dat alweer voorbij.

   1. AB remember Johan

    Doe mij die twee jaartjes financieel voordeel in het buitenland 😂😂 Kan je aardig tijdje op teren hoor.

 6. De seijs

  Tete moet gewoon blijven. Dus ajax werk aan de winkel. Hoop dat het snel rond komt.

  1. JohnDoe77

   Seijs, leuk dat je dat zegt maar als hij nooit mag spelen van zijn trainer hebben we er niets aan. Neemt niet weg dat ik hoop dat hij speelt, maar zoals het dit seizoen gegaan is kan hij niet nog een jaar door lijkt mij!

 7. Widi

  Meestal zie ik de ratio wel achter het handelen van het management, of ken ik de acgtergrond. Maar dit begrijp ik echt niet. De enige reden die ik kan bedenken is dat Bosz heeft aangegeven dat hij Tete de komende jaren sowieso niet in de basis zal opstellen. Maar zo gek zal het toch niet zijn???

  1. AB remember Johan

   Ik vrees dat Veltman zich lekker gaat indekken tot 2020. Volgens mij had Ajax de aanbieding ook kunnen doen een paar weken voor de start van de competitie. Eerst afwachten of er andere clubs in de markt zijn. Dit duidt op niet de intentie van verkoop hebben. Maar ja, dat is mijn conclusie uit de berichtgeving. Zie het dan somber in voor Tete.

   1. Litmanen

    Misschien onterecht BR maar ik denk dat je gelijk kunt hebben. Raiola is niet bepaald de favoriete gesprekspartner van Overmars.
    Ook het feit dat ze eerst met Veltman praten zou te maken kunnen hebben met het feit dat Raiola zijn eisen voor Tete niet te hoog kan leggen.
    Het is wel een vreemd spel.

 8. Jimmy1971

  Handelen Ajax !!
  Tete is een rasverdediger met 1 van de beste slidings van NL !

 9. JohnDoe77

  Ik zou graag willen dat ze zijn contract verlengen, maar als vervolgens PB hem weer 90% van de tijd op de bank zet, hoop ik dat hij weggaat. Ik zie hem dolgraag in de basis, maar vind het echt zonde van zijn talent zoals dit jaar gelopen is!

 10. Charka53

  Hebben we eens een speler met een goede instelling laten ze hem in zijn eigen sop gaar koken , wat zijn het toch een stelletje asbakken.

  1. Widi

   Die verkopen we alleen aan Heerenveen. Denk maar niet dat jij van hem af komt😂😂😂

   1. -buitenkantje rechts-

    Zou m graag terug zien bij Heerenveen Widi.. maar dan wel als middenvelder samen met Larsson en Ødegaard..

 11. Remco425

  Ik hoop dat Ajax Tete een nieuwe aanbieding doet. Die jongen heeft zoveel potentie. Die grijpt zn kans echt wel weer een keer.

 12. Remco425

  Als je met zo’n zaakwaarnemer toch het hoofd koel weet te houden heeft hij in ieder geval een prima instelling!

 13. Iceman

  Ik hoop eingelijk dat Tete blijft en dat Bosz eens zijn andere bril opzet en inziet dat Tete veel beter is dan Veltman. Maar goed zo lang Ajax goed blijft spelen en winnen dan blijft PB gewoon zitten en dus geen Tete opzich niks mis mee dat Ajax blijft winnen maar ik had gehoopt dat PB meer lef zou hebben.

  1. Litmanen

   Ik vind dat Bosz meer lef toont met Veltman en Sinkgraven aan de zijkant dan met Tete en Riedewald of Viergever.

 14. KBouter

  Mooi dat Tete wil blijven als het waar is.
  Veltman loopt al zolang bij Ajax, dat moeten dragende speler zijn en word eerlijk gezegd niet beter elk seizoen, de top heeft hij dus bereikt.

  Voor Veltman tijd om te vertrekken naar een mooie buitenlandse club en ik vermoed dat dat ook wel besproken word in de selectie, zodat Tete zijn kansen weer ruikt.

  Riedewald is een ander verhaal, misschien moeten we stoppen met janken en concluderen dat hij gewoon te licht is voor dit niveau. Hij zal het waarschijnlijk op de training wel niet laten zien, ik kan me niet voorstellen dat te technische staf hem bewust buiten het elftal houd.

  Wat Riedewald ook tegen heeft, is zijn multi functionele kwaliteit, hij kan CV, Linksback, middenveld, kortom veel posities, maar er is er geen 1 waar hij zijn specialiteit in kan onderscheiden voor één dezelfde positie. Dan staat hij weer CV, dan weer back, dan weer middenveld. Multi functioneel is mooi, maar je richten op 1 dezelfde positie lijkt mij beter. Ook dan zal je sneller bij Oranje komen wanneer je wekelijks op dezelfde positie speelt.

  1. Indojood

   Misschien niet. Riedewald is toch niet slechter dan Viergever. Viergever doet het goed maar is al 27 en zijn contract loopt tot 2018. Ik zou Viergever en Veltman deze zomer verkopen en dan kunnen Tete en Riedewald op de backposities met een centrum Sanchez en De Ligt.

   1. KBouter

    Is ook een optie, er is nu na een zeer goed seizoen van Viergever zijn kans op een mooi buitenlands avontuur. Dan geeft dat natuurlijk voor Riedewald weer perspectief voor de linksback positie. Voor het centrum komt hij te kort denk ik en daar hebben we Sanches en de Ligt die volgend seizoen echt wel aanhaakt.

    1. Litmanen

     Als Ajax alle spelers waar ze vertrouwen in hebben een nieuw contract geeft, dan heb je geen probleem als er eens eentje weggekocht wordt.
     Maakt niet uit wie, want je hebt dan al je plaatsen dubbel of zelfs driedubbel bezet.
     Je onderhandelingspositie is dan ook veel beter.

 15. BobbyHaarms

  Niet treuzelen maar duw die jongen zsm een mooi contract onder zijn snufferd! Je hebt een geweldige rechtsback in huis, wees er dan ook zuinig op voordat ie weg is!

 16. Geroldkohlen

  misschien heeft Marc zich vergist, en was de contract verlenging van veltman eigenlijk voor tete bedoeld.🤔

  1. AB remember Johan

   Contract was bedoeld voor Veldman, een jeugdspeler die van de zomer 16 wordt.

 17. afca74

  meteen laten tekenen is beste rechts back van nl en is exht zoveel beter als Veltman. Ook in aanvallend opzicht.

Reageren is niet mogelijk.