Onana koos bewust voor Ajax: ‘Ook Chelsea en Arsenal hadden interesse’

Andre Onana maakte twee jaar geleden de overstap van Barcelona naar Ajax en dat is een bewuste keuze geweest, zo laat de doelman weten tegenover Elf Voetbal. Ook Chelsea en Arsenal toonden interesse maar klopten tevergeefs aan bij de doelman uit Kameroen.

‘Natuurlijk moest ik er goed over nadenken toen Ajax interesse toonde want ik zat uiteindelijk bij het grote Barcelona. Echter is deze stap alleen maar goed geweest voor mijn ontwikkeling en het gegeven dat men bij Ajax jonge spelers een kans geeft is wel bewezen. Ik moest even wachten op mijn kans maar directeur Van der Sar hield mij rustig en zei steeds dat het goed ging komen. Chelsea en Arsenal toonden toentertijd ook interesse  maar ik geloofde niet dat ik daar aan spelen zou toekomen. Momenteel staat de verdediging goed en verdient het hele elftal een compliment en niet alleen ik omdat ik vaak mijn doel schoon weet te houden. Onze keeperstrainer Carlo L’Ami zegt altijd, André, ik weet dat het niet makkelijk is, maar je móét voor de clean sheet gaan. Hij heeft het er ingepompt’.

Bron: Elf Voetbal

Related posts

27 Comments

    1. De seijs

      Ja maar dat is wel achteraf praten. Maar hij kreeg zijn kans en pakte die verrassend heel goed op. Klasse Onana

      1. BobbyHaarms

        Mwoah..ik denk dat je dat bij elke speler wel hebt dat achteraf praten. Het is immers altijd afwachten hoe een speler het bij zijn nieuwe club doet en of hij überhaupt de kans krijgt. Of je nou Onana heet of Krul.

    2. dioajax

      met je eens Bobby…tuurlijk heeft hij een goeie keys gemaakt….want hij koos de BESTE en MOOISTE CLUB IN DE WERELD….hij zal de beste keeper worden…

      1. BobbyHaarms

        Als ie zich zo blijft doorontwikkelen zeer zeker Dioajax! Ik had m’n twijfels aan het begin maar die jongen ontwikkelt zich als een komeet ??

        1. dioajax

          ik had ook mijn twijfels Bobby maar toen hij begon met zijn acrobatishe moves had ik begrijpen dat hij de beste worden…hij kan ook als cb spelen hahaha hij komt sneller dan onze defencie naar voren om de bal met zijn hoofd weg te schieten…hoop dat hij tenminste nog 3 jaren nog blijft…

        2. Remco425

          Ik heb nooit twijfels gehad over zijn talent. Wel over het moment van debuteren. Ik dacht dat hij er pas volgend jaar klaar voor zou zijn, net als de directie. Daarom vond ik de keus voor Krul een goede. Nu ben ik blij dat Krul wat langer geblesseerd was en verbaasd dat Onana er al zo snel staat. ?

          1. BobbyHaarms

            En daar sluit ik me helemaal bij aan! Ook al vond ik hem aan het begin vd Competitie zeker niet de topkeeper die Ajax nodig had om vooruit te komen, en had ik ook volledig ingezet op Tim Krul. Complimenten voor Onana hoe hij het opgepakt heeft, en eigenlijk al niet meer uit dit elftal is weg te denken..

  1. KBouter

    Goede bewuste keuze, de 7 vette jaren komen er van zelf wel aan als hij zich zo blijft door ontwikkelen.

    Cillessen….daar heeft niemand het meer over, Onana is 3 klassen beter dan Jaspers laatste twee seizoenen!!

    1. Charka53

      Hebben we nu weer negatief beeld van Cillessen , die jongen heeft ook zijn goede kanten hoor en het is waar dat Onana kan uitgroeien tot een veel betere keeper.

      1. De seijs

        Inderdaad Charka53 alleen het laatste seizoen was minder, maar daarvoor was hij goed voor ajax.

        1. HURBIE

          Weer een bewijs dat als je voor de leeuwen wordt gegooid op jonge leeftijd zo als hij dan heb je het bewijs of je het goed aan kan of niet
          En hij doet het geweldig

      2. KBouter

        Negatief? Omdat ik vind dat Onana beter is dan het laatste seizoen van Jasper…ben ik negatief?

        Man man man…

  2. FrankiC

    Stormachtige onvoorziene ontwikkeling.

    Hij beheerst werkelijk alle facetten van het vak en dat is apart. Zowel op de lijn als bij het uitkomen, 1 op 1, schoten klemvast of hoge ballen, hij heeft ze. Razendsnel en zonder schrik. En ook geen slippertjes meer (zoals dat in Jong Ajax nog wel eens het geval was).

  3. Jimmy1971

    Wat een topper hebben wij in huis met Onana , nu begrijp ik waarom Barcelona zo boos was dat hij naar Ajax ging !
    Als hij zo doorzet wordt hij absoluut een europese topkeeper !!

  4. Dagrump

    De beste keuze van Onana geweest en ik ben ook echt blij dat Onana onze keeper is !!

  5. -buitenkantje rechts-

    In jong Ajax en met de komst van Krul leek het er niet op dat hij vaste waarde bij Ajax1 zou worden..
    Gelukkig is de bal rond..
    ⚽️

  6. Remco425

    Volgens mij was het meer zijn manager die vol bleef houden dat hij naar Ajax moest. Er zijn toch nog verstandige managers die niet alleen aan snel geld verdienen denken, maar wat het beste is voor hun speler op de lange termijn. Goed van André dat hij geluisterd heeft. Er zijn dus toch ook nog verstandige jonge talenten. Net als Sanchez die ook naar Barcelona kon.

  7. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Die jongen heeft gewoon een hele slimme zaakwaarnemer. Hij zag waar d beste kansen voor Onana lagen. Onana heeft aangegeven een echte kans te willen maken bij een club boven het verdienen van veel geld. Op die leeftijd een hele wijze keuze. Hij heeft zich de Amsterdamse bluf goed eigen gemaakt in zijn spel.

  8. Geenemotie

    Onana heeft perfecte instelling en keept gewoon heel goed. Is sterk en zeker niet bang. Win-win. Voor hem en Ajax. ????

Comments are closed.