Een Bedankie voor Frankie!

Frank de Boer vertrok vorig jaar na een zeer succesvolle periode als trainer bij Ajax. Hij was van eind 2010 tot midden 2016 hoofdtrainer en behaalde maar liefst vier landstitels op rij. De Boer werd in augustus 2016 aangesteld als hoofdtrainer van het Italiaanse Inter Milaan, waar hij in november reeds weer werd ontslagen. 

Wij als redactie liepen al lang met het idee rond om Frank te bedanken voor zijn geleverde werk bij Ajax. Voor ons als redactie was het heerlijk om vier jaar achter elkaar berichten en fotoverslagen van de kampioen te mogen plaatsen. Woensdagmiddag zochten wij Frank (met iets meer haar) op in Amsterdam vergezeld van een fraai kunstwerk van Michel van Dijk. Waardering van beide kanten, Ajacieden onder elkaar. Frank bedankt!

Neem eens een kijkje op de website van Michel van Dijk en laat je inspireren. Ook willen wij Spieren voor Spieren, waar Frank en Ronald als ambassadeurs aan zijn verbonden, bedanken dat wij gebruik mochten maken van hun locatie voor de overhandiging.

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Related posts

35 Comments

    1. vak411

      Super! Dat verdiend Frank.. hij maakte ons na al
      Die jaren weer trots.. pb maakt het werk nu af!

      1. Charka53

        Dat verdiend hij zeker en wat PB betreft hij heeft nog niets af te maken hij staat nog maar aan het begin van wat iets moois kan worden.

          1. Bakkie

            Vak411 schrijft “verdiend” in tegenwoordige tijd en De Ajacied “verdient” in verleden tijd haha

  1. EugAjax

    Wat een mooi gebaar redactie van Ajax fanzone. Wat een geweldige trainer en groot Ajacied is Frankie toch. Terwijl de hele club met elkaar aan rollebollen was, was hij het rustpunt en altijd Ajax keurig vertegenwoordigt. Maar belangrijkste is nog zijn kwaliteiten als trainer. Wat een inzet, wat een inzicht en wat een karakter. Kortom zeer goed gedaan van deze redactie! Respect!

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Over het inzicht mogen we van mening verschillen neem ik aan. Ook de kwaliteit als trainer moet nog echt bewezen worden ondanks de kampioenschappen.

  2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Sorry, voor mij is het iets tussen gelijkenis en een karikatuur. Beide niet gelukt. Ik denk dat Frank het vriendelijk in ontvangst heeft genomen en het vervolgens achter het luikje op zolder heeft gelegd. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Gebaar is leuk.

  3. -buitenkantje rechts-

    Frank hield het na 5 jr voor gezien.. misschien ingegeven door het debacle op de laatste speeldag. Een echte Ajacied die ik binnen afzienbare tijd terug zie keren bij Ajax in een functie.

      1. -buitenkantje rechts-

        Of als Dennis weg gaat.. Maar Barca heeft ook een nieuwe trainer nodig volgend seizoen.

  4. ajaxpers

    Frank is een held met een Ajax hart en hoofd. Bedankt voor de kampioenschappen.

  5. KBouter

    Mooi gebaar, en ik moet eerlijk zeggen, wat Eug al zei….ook al was er stront aan de knikker, Frank hield zich rustig en stil en probeerde zijn selectie alleen maar met voetbal zaken bezig te laten houden.

  6. Indojood

    FdB had het t/m 2012-2013 prima voor elkaar. Daarna is er de klad erin gekomen. Het vertrek van Eriksen is nooit goed opgevangen. Daar is FdB is niet alleen schuldig aan maar hij is wel verantwoordelijk voor het eerste en heeft te lang aan een ons vreemde en saaie speelwijze vastgehouden. Als trainer zal hij, qua resultaat, moeilijk te overtreffen zijn.

    Wil nog wel even aanhalen wat FdB zei over PB en het team laatste tijdens de rust van Ajax-psv. Dat we met zijn allen achter het team en de trainer gaan staan.

  7. Dagrump

    Leuk gedaan!! Heeft hij stiekem ook wel verdiend!! Bedankt voor de titels !!

  8. Jari_94-95

    Bedankt Frank. Je komt er wel als hoofdtrainer! Ik hoop voor je dat je ooit bondscoach gaat worden.

  9. Remco425

    Mooi gebaar van de redactie. Dit heeft hij ook zeker verdiend. Spel was de laatste jaren niet best, maar de eerste paar jaar zeker wel. Dat plus 4 titels op rij, zijn keiharde werken en de rust bewaren in 1 van de grootste crisis uit de geschiedenis van de club. Ga er maar aan staan. Ajacied in hart en nieren. Frankie bedankt!

    1. BobbyHaarms

      Absoluut Remco! Ondanks dat ik enigzins blij was dat hij stopte bij Ajax heeft hij ons fantastische herinneringen gegeven, voor altijd. En daar mogen we hem gerust dankbaar voor zijn.

  10. EugAjax

    Mooie woorden voor een echte Ajacied. Van merendeel forumleden. Remco425, Indojood en BR samenvatten periode Frank het beste. En ik sluit me bij BR aan ik hoop dat je in de toekomst terugkomt in een functie binnen Ajax. Goed dat Indojood Franks oproep nog even aanhaalt. Met zijn allen achter Ajax en zijn trainer. Gaan we doen. Op naar mooie ????

  11. Bakkie

    Ik denk nog regelmatig terug aan die eerste wedstrijd onder Franks leiding. Hij veranderde het systeem, zette Eriksen op tien en versloeg AC Milan met 2-0
    Geweldig…

  12. knudde32

    vind zelf de overwinning op barca thuis een wedstrijd op nooit te vergeten plus die wedstrijd tegen de tukkers waar we de derde ster pakte geweldig Frank bedankt!!!!

  13. Jimmy1971

    Het had nog mooier geweest al hij oo het portret iets van Ajax had aangehad ( als kleine kanttekening ) ..
    Verder goed gedaan , hij is niet de spectaculairste trainer maar heeft een echt Ajaxhart ..

  14. Moosie

    Je hebt een serie die The Big Bang heet daar gaat ook zo’n schilderij rond,moest ik effe aan denken vooral dat glimlachje.
    Maar top redactie zo doe je dat.

Comments are closed.