Lasse Schöne: ‘Ik heb net voor twee jaar bijgetekend, dus Davy mag nog wel even blijven’

Lasse Schöne heeft onlangs bijgetekend en hoopt dat zijn mede-middenvelder Davy Klaassen hetzelfde gaat doen. Davy is bezig met een prima seizoen zegt de Deen tegen Voetbal International en dat valt niet alleen hem maar ook Peter Bosz op. Interesse uit het buitenland zal dan zeker niet lang op zich laten wachten. ‘Ik heb net voor twee jaar bijgetekend, dus Davy mag nog wel even blijven. Ik hoop het, maar iedereen weet hoe het werkt. Hij laat zich al zo lang op een stabiele goede manier gelden, dan weet je dat er interesse gaat komen. Dan is het moeilijk tegen een bepaalde club nee te zeggen, dat snap ik ook wel’,  verklaart Lasse Schöne.

Lasse Schöne ziet van dichtbij hoe Davy zich ontwikkelt: ‘Davy heeft geen grote mond, maar zegt iets op de momenten dat het moet. Als jonge speler viel me zijn gedrevenheid al op. Zodra de training is begonnen, gaat de knop om. Dan gaat hij tekeer, in de goede zin van het woord. Niet door zichzelf bewust verbaal op de voorgrond te zetten, maar vooral door het goede voorbeeld te geven op het veld. Een ploeggenoot van wie je weet wat je aan hem hebt. Hij kan goed met iedereen, maar praat niemand naar de mond. En als er iets buiten het veld moet worden geregeld voor de ploeg, dan doet hij dat. Hij helpt de ploeg vaak net even over het dode punt heen door te scoren of hij breekt de ban, waardoor een wedstrijd makkelijker wordt.’

Related posts

68 Comments

  1. dickst14

    als het geraamte van het huidige elftal blijft bestaan hoeft het geen probleem te zijn als er elk jaar enkele spelers verkocht worden. Enkele dus he. Met een vd Beek, Nouri, Kluivert, Cerny, de Ligt, Eiting enz komt er genoeg talent aan.

    1. De Ajacied

      Idd hopen dat ze dit Ajax nog even bij elkaar kunnen houden,
      Dan kunnen er in mijn ogen nog hele mooie dingen gebeuren!!!!!
      ❌❌❌

  2. FrankiC

    Het pleit toch erg voor Klaassen dat zijn medespelers zo hopen dat hij blijft. Rake woorden van Schöne dat Davey het team er vaak op dode momenten doorheen trekt. Dat is een groot verschil met jongens als Bazoer, Tete, El Ghazi en zo die het te kwaad hadden met zichzelf.

      1. FrankiC

        Voornamelijk door fans die een speler van 19 al oud vinden en niet in de gaten hebben hoe belangrijk het is om als speler een paar seizoenen in de benen te hebben. Zelf nooit gevoetbald, denk ik dan.

        1. Charka53

          Nou ik ben altijd al fan van Davy geweest en hoop dat hij nog wat blijft en zo eens el titel te behalen.

          1. Bakkie

            Voor mij is het een beetje dubbel…
            Enerzijds vind ik Davy een topper en is zijn waarde voor het team onbetwistbaar.
            Anderzijds denk ik wel dat hij aan zijn top zit en dat er jeugdspelers achter hem zitten die in potentie nog beter zijn. VdBeek bijvoorbeeld, maar ook Nouri en Frenkie tonen veel potentie.

    1. dickst14

      Tete kan ik mij heel goed voorstellen. Hij is veel beter dan Veltman en speelt niet. Al Ghazi kon ik mij ook voorstellen: de fatsoelijke wedstrijden van Younes en Traore zijn op 1 hand te tellen, maar ze blijven gewoon staan. Bosz komt ten opzichte van zijn wissels gewoon onbetrouwbaar over. Vertrouwen geven aan de spelers is goed een wedstrijd of 6, maar geen 30. Dan verdienen de wissels een kans.

      1. FrankiC

        Persoonlijke voorkeuren zijn voor jou waarheden, maar niet voor iedereen. Younes én Traoré vind ik alle twee veel beter en leuker om naar te kijken dan El Ghazi (en Fischer er Kishna); Tete heeft middellijnvrees en dat hoort niet bij Ajax.

        Puur subjectief, dickst14.

          1. -buitenkantje rechts-

            Ben het wel met je eens Dickst.. zie trouwens geen bezwaar in subjectiviteit.. Daar is dit forum voor. Het geven van je mening. Niemand kan van zijn eigen mening zeggen dat het de waarheid is.. hooguit zijn eigen waarheid.

          2. dickst14

            Ben het ook met jou eens. ieder zijn eigen waarheid en favorieten, geen probleem. Ik denk alleen dat een gemiddelde verdediger van Excelsior een hoger rendement heeft dan onze buitenspelers. Ik hoop in de toekomst op Kluivert op rechts en Neres/Cerny op links. Dan wordt Dolberg slapend topscorer.

          3. dickst14

            Hij stagneert momenteel, maar was een de grootste talenten van Europa. Ik heb er vertrouwen in dat het er nog uit gaat komen. Het is een echte ajax speler met een verrassende actie.

          4. Widi

            Cerny stagneert al meer dan een seizoen. Ik vraag me af of je het dan nog stagneren mag noemen. Ik hoop natuurlijk dat hij het alsnog gaat redden, maar ik heb grote twijfels.

          5. dickst14

            Hij heeft veel problemen met zijn rug gehad het laatste jaar. Hij is nu zo goed als fit. Dus… we gaan het zien.

          6. Widi

            Hij reed me vorige week bijna aan bij de Toekomst. De controle over zijn rechtervoet heeft hij nog niet volledig terug.

          7. Litmanen

            Blijkbaar nog niemand opgevallen dat Cerny een half jaar heeft doorgevoetbald met een zware rugblessure?
            Komt net weer langzaam terug en blijkt in 1 maand 2 cm gegroeid te zijn.
            Gek dat hij ff uit vorm was.

          8. FrankiC

            Ik bedoelde het zoals BR ook schrijft. Het is de bedoeling dat iedereen zijn eigen mening geeft. Hier valt en staat een forum mee. Dus daar denken wij hetzelfde over, dickst14.
            Maar jij zegt ‘hij is veel beter’, terwijl het wat mij betreft ‘ik vind hem veel beter’ moet zijn.
            Waarom vind jij de wissels van PB ‘onbetrouwbaar’. Kan ik me niets bij voorstellen. PB os in ieder geval consistent. Dat hij toevallig spelers de voorkeur geeft die ik ook zou kiezen vind ik plezierig en daarom ook begrijpelijk. Ik vind alleen dat De Ligt basisspeler moet zijn.

          9. KBouter

            Maar…..ik snap iets niet….leg me ff uit..
            als iedereen zijn eigen mening mag geven, en jij vind dat dat zo hoort, waarom zeik je een ander dan af, dat ze nooit gevoetbald hebben als ze negatief over Klaassen hebben?

            Ook dat is dan een mening toch hoe iemand over Klaassen denkt. Of lul jij je nu zelf regen?

          10. Indojood

            Dat snap ik ook niet. Veel mensen lijken persoonlijk beledigd als je hun favorieten bekritiseert.

          11. KBouter

            Nx mis mee favorieten ofzo, maar heb dan geen mening over een ander, als jezelf zeer objectief bent.

            Iedereen mag zijn favoriet hebben én iedereen mag een eigen mening hebben. Niets meer, niets minder!

          12. FrankiC

            Ook al schrijf ik een epistel van de gemiddelde lengte van die van Eug dan praat ik me van de regen in de drup. Soms denk ik uit reacties te kunnen lezen of ze zelf gevoetbald hebben. Volgens mij zijn we het met zijn allen eens: eigen mening moet en een beetje afzeiken mag.

          13. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Waarom moet je zelf gevoetbald hebben om een mening over voetbal te hebben? Dat is echt de meest grote onzin. Analyseren kan ook heel goed zonder de daadwerkelijke ervaring. Ik ben er in ieder geval rijk mee geworden ???

          14. Litmanen

            Natuurlijk hoef je geen topper geweest te zijn. Maar hier oordelen mensen zelfs op basis van een samenvatting of van horen zeggen.
            Indojood heeft gelijk. Aan de andere kant valt hij heel regelmatig mensen aan die een andere mening hebben. En dat gaat dan niet op een manier van ” ik heb een andere mening”maar op een manier van ” jij bent niet goed bij je hoofd!”.
            Een andere mening ok. Maar een beetje respect.
            imojep is een mooi voorbeeld.Altijd het conflict zoeken.

          15. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Natuurlijk hoef je geen topper geweest te zijn??? Je kan dus alleen een meningver voetbal hebben als je minimaal hebt gespeeldij bal op het dak 3???? Niet zo gek dat het conflict wordt gezicht als mensen zulke domme uitlatingen doen toch? Ook als mensen als makke schaapjes achetr een mening aanlopen is dat scherp commentaar waard. Vwb de samenvattingen of horen zeggen: in mijn geval geeft ik dat duidelijk aan zodat het helder is. Ik zie nergens in de forumregels staan dat je alles eerst live moet volgen voordat je hier iets mag schrijven. Daarnaast Litmanen worden jou meningen niet logischer omdat je meer voetbal kijkt en/of zelf een balletje hebt getrapt. Verre van dat zelfs.

          16. Indojood

            Zegt de persoon die anderen regelmatig beticht van het hebben van Alzheimer.

            Ik reageer tenminste niet als een klein kind wanneer er kritiek is op spelers die mijn voorkeur hebben. Ben een fan van Dolberg maar ik zie ook wel dat hij het moeilijk heeft en wellicht eens op de bank beginnen. Zodra er kritiek is op Veltman, Sinkgraven of Zivco (die trouwens nu bij Utercht op de bank zit) begin je te huilen hier. Spelers die jouw voorkeur niet hebben krijgen bijnamen als TikkietrugTete en meer van dat soort kleutergedrag.

          17. Litmanen

            Indojood, toen ik hier kwam kijken heb ik me de eerste keren af laten zeiken door jou en je vrienden.
            aangezien ik zelf op het hoogste amateurniveau heb gespeeld en ook nog vele jaren jeugdtrainer ben geweest van talentvolle jongens en meisjes, dacht ik dat ik een redelijke kijk op het spelletje heb.
            Niet de wijsheid in pacht.
            Dus als ik zie dat ik het in 95% eens ben met Bosz denk ik dat imojenpeopiu en Indojood het regelmatig verkeerd zien.
            In het begin gaf ik iedereen keurig antwoord inmiddels ben ik er achter dat dat niet zo veel zin heeft.
            Kijk naar de opstellingen en de uitslagen en trek uw conclusie….

  3. EugAjax

    Of tewel een voorbeeld en model prof die ook nog verschrikkelijk goed kan voetballen! Mooi dat diepe respect van zijn medespelers

    1. Widi

      Als je het zo opschrijft, doe je me toch weer denken aan die oude keeper, Hans.

      1. EugAjax

        Wid van die naam kom ik nooit meer af. We hebben dan wsl allemaal Hansen in elftal want die zijn nog positiever dan ik over hem?. Of heel maar dan ook heel misschien heb ik er toch een heel maar dan ook heel klein beetje kijk op. Bescheiden genoeg ? ?

        1. Widi

          Het gaat er niet om dat je positief bent. Maar hoe je dat uit. Ben er al aan gewend hoor. Maar vanmorgen deed je me erg aan Hans denken.

          1. EugAjax

            Widi het is geen uiting het is geschreven taal, kan anders overkomen op papier dan jezelf in gedachte heb. Maar goed geen probleem hoor als je een Hans in me ziet!

          2. Widi

            Ach…je weet hoe het met Hans is…..niemand vindt hem leuk, maar niemand kan echt een hekel aan hem hebben. Ik zie dus maar 1 verschil tussen jullie???. Persoonlijk prefereer ik jou boven Hans.

  4. JohnDoe77

    Ik vind dat er wel heeeeel veel gesproken wordt over het al dan niet blijven van Davy. Is hij weg?

  5. De seijs

    Blijf nog maar een jaar of 2 Davy. We willen ook wel weer eens wat winnen. En de jeugd moet maar effe wachten. Hun tijd komt wel.

  6. Indojood

    Ze zullen elkaar niet afvallen. Blijf erbij dat Klaassen geen topspeler is. Hij heeft nu een paar wedstrijden goed gespeeld maar in de eerste helft van de competitie heb ik zwakke optredens van hem gezien. Zeker aan het begin van het seizoen.

  7. KBouter

    Mooi voor Ajax dat Lasse heeft bijgetekend.

    Wat het verder betreft over Klaassen móet ik nog zien…spelers die internationaal bekend zijn bij topclubs en in de belangstelling staan, die zijn allang bekend, en ik heb de naam Klaassen nog nergens voorbij zien komen.

    Zó n haast zal het denk ik wel niet lopen.

  8. -buitenkantje rechts-

    Klaassen moet een transfer maken.. Voor hem goed (ijzer smeden als het heet is) en voor Ajax goed. Donny is een volwaardig opvolger, kwalitatief zeker niet minder.

    1. Jimmy1971

      Donny is kwalitatief iid niet minder maar het verschil zit hem in de positie binnen de groep , Klaassen is een speler die ook verbaal de groep op scherp kan zetten !
      En al laat Donny zich ook daarin vaak niet onbetuigd , heeft hij daar toch een minder dominante positie als Klaassen ..

      1. -buitenkantje rechts-

        Ik vind Donny de betere voetballer. Daar kijk ik naar. De besten moeten spelen. Zou ook graag zien dat vd Beek meer invalbeurten zou krijgen.

        1. FrankiC

          Donny speelt verzorgder en lijkt altijd tijd over te hebben. Dat laatste kenmerkt een goede voetballer. Volgens mij scoren ze beiden gemakkelijk.

      2. FrankiC

        Nou Jimmy1971, dat vond ik ook. Ik vind Klaassen ook een speler die een heel team over een dood punt kan helpen en de focus terug kan brengen. Dat heeft Donny (nog) niet.

  9. JohnDoe77

    Klaasen heeft zich inmiddels ruim bewezen en mag voor zijn eigen ontwikkeling een stapje omhoog. Al zou ik het super vinden als hij blijft, maar de kans is klein dat hij dat doet. En dan mogen we niet zeuren; hij is niet op zijn 21e na 4 wedstrijden in het eerste vertrokken!

  10. Dagrump

    Het zou mooi zijn als ook Davy bijtekent !! Houd deze groep zo lang mogelijk bij elkaar dan kunnen we ver gaan komen de komende jaren. De echte toppers in wording zorgen dat ze langer blijven en bijtekenen !!

  11. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Klaassen gaat het niet redden bij een grote club. Zal toch een club uit de middenmoot worden. Van mij mag hij zijn geluk elders beproeven, wil wel eens een wat ander middenveld zien.

    1. Litmanen

      Tja, hij is al 23. Beetje oud voor Ajax.
      Neem je pilletje nou eens op tijd!

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Fijn dat je zo goed op de hoogte bent van de leeftijd van de favoriete speler. Je kent zijn geboortedatum niet eens. Hij is 24 beste man. Dat is ook de leeftijd volgens Cruijff dat spelers logischerwijs gaan uitvliegen. Hooguit 1 jaar later. Dit weet ik zonder pilletje.

          1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Sprakeloos he van je eigen giga misser ????

  12. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Waar zeg ik dat? Spelen er alleen bejaarden bij clubs uit de middenmoot in grote competities? Ik zeg dat hij niet goed genoeg zal zijn voor een topclub. Verder zeg ik dat het ook, financieel gezien zeker, logisch zal zijn wanneer hij vertrekt. Lesje begrijpend Lezen nodig? Oha, shit dat is natuurlijk weer een conflict zoekende zin he.

    1. Litmanen

      Ik heb al eerder geschreven, Klaassen wil belangrijk zijn voor een elftal. Dat kan bij Ajax, in het buitenland waarschijnlijk niet.
      Dat zou een reden zijn om te blijven.

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Ik zie inmiddels liever doorstroming op het middenveld. Anders hebben we straks een gat.

Comments are closed.