There are no ads, please add some


Van de Beek: ‘ Het is moeilijk om steeds te wisselen tussen het eerste elftal en Jong Ajax’

Donny van de Beek won vrijdagavond met Jong Ajax de periodetitel in de Jupiler League maar verklaarde na afloop van de wedstrijd tegenover Nu Sport dat hij moeite heeft met de switch tussen het eerste elftal en Jong Ajax. Toch beseft Van de Beek dat het voor zijn ontwikkeling alleen maar goed is om wedstrijden te spelen.

‘Natuurlijk speel ik het liefst in het eerste elftal maar aan de andere kant is het ook belangrijk om wekelijks minuten te maken. Voor mijn ontwikkeling is het alleen maar goed en je blijft in en ritme en blijft fit maar uiteindelijk moet je wel voor vast in het eerste elftal kunnen komen. Een dag na een wedstrijd van Jong Ajax komt Bosz altijd even praten wat hij er van vond of niet van vond en daar leer je natuurlijk ook weer van’.

Bron: Nu Sport

Gerelateerde posts

21 reacties

 1. Widi

  Dit schreef ik vorige week al toen wat mensen kritiek hadden op/twijfelden aan Appie en Donny. Spelers blijken dat dus daadwerkelijk te ervaren.

  1. De seijs

   Dit is al jaren een probleem voor de jongen gasten die op de drempel van het eerste staan. Nu gaat het om de mentaliteit van de jonge jongens. En wie heeft er ballen om te wachten en wie laat zich gek maken Door de makelaars en het geld. Het goede soort komt er wel ,de rest valt af, al is het na jaren bij een ander club.

   1. Widi

    Dit is niet al jaren een probleem. De situatie waarin Appie en Donny zitten en in mindere mate de Ligt en de Jong is dat ze altijd mee gaan met het eerste en ook altijd met Jong Ajax, waarbij er vaak weinig tijd tussen de wedstrijden zit. Die situatie is er in die mate voor het eerst dit seizoen, zeker nadat er in de winterstop een paar zijn vertrokken.

    1. De seijs

     Nee is al jaren een probleem. Jonge gasten kunnen bijna niet meer wachten op hun definitieve basisplaats. En het slechte soort verdwijnt dan in de vergetelheid.

     1. De seijs

      Of het er nou wel of niet over gaat,als je ajax volgt dan weet je dat dit al jaren aan de gang is. Niks nieuws!

     2. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Widi, het is wel vrapand dat jij de fijten van de Seijs zo ligt opneemt hoor.

 2. KBouter

  Donny word te weinig gebracht denk ik, zet Klaassen maar eens op de bank bij een relatief makkelijke wedstrijd. Klaassen speelt bijna alles en een beetje rust zal hem goed doen.

 3. Mooi

  Ja ze zijn jong en willen zo graag ik kan mij dat voorstellen ,maar ze moeten ook begrijpen dat geduld een schone zaak is heren jonge spelers.

 4. EugAjax

  Grootste probleem blijft hier dat Ajax is geswitched van een trainer naar veel oog voor eigen opleiding naar een trainer die dat minder heeft omdat die naar de zeer korte termijn kijkt en dus naar resultaten. Die jonge gasten hebben vorig jaar heel veel gespeeld en waren gewoom selectie lid. Nu valt dat dus tegen en gaan ze daar moeite mee hebben. Komt nu aan op geduld en wachten op je kans. In geval van Beek wachten tot Klaassen weg gaat en dan structureel zijn positie overnemen!

 5. Dagrump

  Geduld hebben. Je bent nog jong en je kansen komen nog wel! Daar heb ik alle vertrouwen in als je maae hard blijft werken. Dan moet dat wel goed komen !! Maar begrijpelijk dat dat moeilijk is !!

 6. -buitenkantje rechts-

  Van de Beek moet hopen dat Klaassen na dit seizoen verkocht wordt. Dan kan hij zijn plek overnemen.. Voor Nouri zie ik het somberder in.. Nog een seizoen op de bank of jong Ajax? Hoop op een alternatieve invulling voor Nouri.. Bv op linksbuiten.. Neres/Kluivert op rechts

 7. david1984

  Ja hallo ajax kan wel 4 elftallen opstellen zoveel talenten zijn er je moet daarin keuze maken

 8. ajacied078

  schone en klaassen kunnen wel eens rust gebruiken. daar moet Vd beek het mee doen zolang klaassen er is wordt het geen basis plaats voor hem.

  1. Kingerwin

   Dat denk ik ook Jimmy. Klaassen gaat weg in de zomer en Van de Beek moet zien dat hij hem kan opvolgen

   1. EugAjax

    Precies en zo moet het ideal scenario ook zijn. Een speler uit eigen jeugd die tot zijn 23-25e bij Ajax blijft en de juiste kwaliteit heeft. En dan opgevolgd worden door weer een eigen jeugdspeler die kleine 2 jaar al meegelopen heeft en ervaring heeft opgedaan met inval- en basis beurten. Laat dit een blauwdruk zijn van waar we naar toe moeten werken. Ga zo door Ajax en nog even geduld Beek! Je word een goede opvolger !

Reageren is niet mogelijk.