Ajax treft FC Kopenhagen in achtste finales Europa League

Ajax is in de achtste finales van de Europa League gekoppeld aan FC Kopenhagen zo heeft de loting in het Zwitserse Nyon zojuist uitgewezen. Ajax begint op 9 maart met een uitwedstrijd waarna op 16 maart de return volgt in de Amsterdam Arena.

Loting achtste finales

FC Kopenhagen – Ajax
Celta de Vigo – FK Krasnodar
Apoel Nicosia – Anderlecht
Schalke’04 – BM Gladbach
Olympique Lyon – AS Roma
Rostov – Manchester United
Olympiakos – Besiktas
AA Gent – KRC Genk

Related posts

70 Comments

    1. BobbyHaarms

      Nou daar zou ik maar niet zo zeker van zijn. Volgens mij hadden die ons uit de CL gehouden en was het nog terecht ook..

        1. BobbyHaarms

          Klopt, maar als ik Ajax gisteren zo zie stuntelen dan is dit gewoon een hele vervelende tegenstander. Wel leuk dat we die flapdrol Boilesen weer tegenkomen en gelukkig speel je eerst een uitwedstrijd..

        2. De Ajacied

          Idd in 2006 was dat uit won en we met 2-1 en daarna gingen we thuis met 0-2 ervan af
          Dit mag nu niet meer gebeuren, maar het zal zeker héél véél beter moeten als gisteren want dat was ver onder de maat.
          ❌❌❌

      1. Mokum76

        Zeker ben ik ook niet, maar ik zie hen als vergelijkbaar niveau , dus moet het te doen zijn. We hadden het absoluut slechter kunnen treffen.

        1. Charka53

          Als alles klopt en het voetbal loopt lekker is er een kansje maar dan moet ook alles mee zitten Mokum76

          1. BobbyHaarms

            Ajax in deze vorm mag in zijn handen knijpen als ze dit Kopenhagen verslaan. Ik snap alle hossasanne eerlijk gezegd niet zo. Gisteren is schijnbaar alweer vergeten..

          2. Remco425

            Gisteren was inderdaad niet best, maar toch waren we beter dan Legia en hebben we terecht gewonnen. Dit team had toch 4x gescoord tegen Dortmund, gewonnen van Sporting Lissabon en 3-3 gespeeld tegen Real Madrid. We mogen Kopenhagen zeker niet onderschatten, zeker gezien de eerdere resultaten tegen hen, maar dit is zeker te doen. Een gunstige loting vergeleken met andere tegenstanders die we hadden kunnen loten. En ik hoop dat Neres die Boilesen helemaal dol draait met zn grote mond alweer. Als hij al speelt, want hij schijnt daar ook meestal op de bank te zitten.

  1. nick-afca95

    Ik schat kopenhagen van hetzelfde niveau (misschien ietsje hoger) als Legia. Dus dit moet te doen zijn.

  2. EugAjax

    Zo laatste acht dus een zekerheidje?. Niet onderschatten dan mag dit echt geen probleem zijn. Rest van loting ook relatief gunstig voor Ajax! Sommige topclubs tegen elkaar zoals Lyon-Roma en Olympiakos-Besiktas. Rostov hoogst wsl eruit tegen United. Kan zomaar een mooi toernooi worden voor ons aller Ajax

      1. EugAjax

        Elk nadeel heeft dan zijn voordeel dan gaat zlatan met United eruit ?. Dus dit winnen en dan droomloting Genk/Gent vanaf HF kan alles?ach een mens mag dromen

    1. Widi

      Eug, zo grappig dat je eerst schrijft dat we zeker doorgaan en dan schrijft dat we de tegenstander niet mogen onderschatten. Dat is dus precies wat jij zelf doet. Is het je enthousiasme of al voor 16.00 uur aan het ????

      1. EugAjax

        Ajax gaat zeker door omdat ik ervan uitga dat de spelers de Denen niet gaan onderschatten! Als ik ze onderschat zal het geen invloed op uitslag hebben. Neem maar van mij aan dat we bij de laatste 8 komen!

          1. EugAjax

            En dat Ajax te sterk zou zijn voor Legia. Ik schrik laatste tijd van achteruitgang spel Ajax en vooral inhoud bij spelers laatste 15-20 min in wedstrijd. Maar als ik naar selectie en kwaliteit kijk denk ik echt dat Ajax finale materiaal heeft. En dat is echt niet om Bosz later af te vallen. Er zit gewoon veel kwaliteit bij Ajax nu

      1. EugAjax

        Laten we hopen Ajax1958 dat ik dat nou net wel heb! Kopenhagen blinkt uit in verdedigend voetbal en in mijn optiek heeft Ajax meer dan voldoende indivduele kwaliteiten om dat te omspelen. Het spel van Ajax blinkt niet uit dat baart me zorgen maar nog steeds krijgt Ajax meer balbezit en stuk meer kansen dan tegenstander. Plus Ajax krijgt nauwelijks tot geen goal tegen. We zullen zien. Ajax moet dit echt relatief eenvoudig kunnen winnen

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Relatief eenvoudig nog wel. In deze fase is geen enkele tegenstandr relatief eenvoudig. Je vergeet voor het gemak dat Kopenhagen ook tegenstanders heeft uitgeschakeld en die kwamen niet allemaal uit Luxemburg of Vaticaanstad. O.a. Thuis 4-0 tegen Brugge. Maar ja, dat is Brugge maar.

          1. Remco425

            Relatief eenvoudig is iets anders dan eenvoudig. Vergeleken met andere mogelijke tegenstanders is dit inderdaad een relatief eenvoudige loting.

        2. Ajax1958

          Ik heb een andere mening, maar laten we afspreken, dat als Ajax verliest ( wat volgens jou niet gebeurd), jij 1 jaar lang ( ook niet onder een andere naam ) jezelf niet meer op dit forum vertoond.

      2. Remco425

        Dit mag ook geen probleem zijn. Maar dat is wat anders dan het ook daadwerkelijk geen probleem wordt.

          1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Schrijf het dan een keer zoals je het bedoeld. Jij zegt dat het relatief eenvoudig moet zijn. Dat is echt iets anders dan Remco schrijft hoor.

          2. EugAjax

            Laten we erop houden dat Remco dichter bij mijn mening zit dan jij. Hoewel jij maar 1 doel hebt. Alles maar dan ook alles tegenspreken, of weerleggen wat ik roep. Dat is een hobby van je. Ik wens je verder succes er mee. Je hebt er lol in

          3. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

            Ach als je een beetje oplet heb ik ook zeer regelmatig eigen meningen en reacties op anderen. Jij bent wel iemand die door zijn commentaar, commentaar uitlokt. Dat lang niet iedereen je commentaar doorziet is een ander punt. Ik maak zaken graag duidelijk. Doe ik in mijn werk ook en daar ontvang ik veelcwaardering voir. Maar ja, je moet het wel snappen. Maar jij weet zelf duvels goed waarmee je bezig bent. Inderdaad heb ik dus best lol in het blootleggen van onlogische zaken in jouw commentaar.

  3. Geenemotie

    Had veel slechter gekund, maar ajax moet wel beter spelen. Anders is elke tegenstander moeilijk.

  4. Gero77

    We gaan het allemaal meemaken mannen……makkelijk wordt het niet maar als Ajax z’n hele ziel en zaligheid erin gooit moet het te doen zijn!!

  5. Jari_94-95

    Ajax zou voetballent beter moeten zijn.. in het verleden is anders gebleken en hadden we ook de betere papier. Absoluut niet onderschatten!

  6. ajacied078

    had veel slechter gekunt die loting as of united bijvoorbeeld. Kopenhagen is denk ik gelijkwaardig aan Ajax. Worden vecht wedstrijden maar moet te doen zijn.

  7. KBouter

    Jonge jonge..lees hier al weer dat het geen probleem mag zijn en we al in de volgende ronde zitten.

    Kopenhagen kennen we nog van een tijdje geleden, en zoals Ajax nu speelt, en Kopenhagen is in vorm…hebben we daar niets te zoeken.

    Verder voor sommige jongens leuk dat ze Boilessen weer zien.

  8. Geroldkohlen

    dit is een lastige tegenstander. we kunnen nu wel revanche nemen,van een paar geleden. maar als we zo spelen als de laatste paar wedstrijden, ben ik er nog niet zeker van!

  9. Cootje Adriaanse

    Hoewel we deze tegenstander zeker niet moeten onderschatten, denk ik dat we het slechter hadden kunnen treffen. Maar goed, dat zeiden we vooraf ook over Rostov bij de voorronde CL

    ?

    1. Remco425

      Ik schat Rostov toch hoger in. Dat was de nr.2 van een kwalitatief veel sterkere competitie dan de Eredivisie.

  10. Jimmy1971

    Geen makkie maar had veel slechter kunnen uitpakken !
    Mooie loting dus met eerst een uitwedstrijd wat een groot voordeel is !

  11. -buitenkantje rechts-

    Geen enkele tegenstander is in deze fase een makkie.. Maar van alle tegenstanders wel 1 van de makkelijkste..

  12. Forever nr14

    Einde verhaal europa league 2017 helaas.
    Geen schijn van kans, met deze trainer en kwaliteit.

  13. Forever nr14

    Waarop is deze euforie nu eigenlijk gebaseerd? Zo van Kopenhagen moet te doen zijn? Hoe dan? En wie dan? Sorry maar begrijp sommige echt niet hier, het spel is al maanden onder de maat, of zijn we die wanvertoning van gisteren al zo snel vergeten?
    Mmmm zal wel een generatie kloof zijn of zo.?

    1. BobbyHaarms

      Ik zeg het ook al Forever nr14. Ajax in deze vorm redt het zeker niet tegen deze gasten. Het klinkt makkelijker dan dat het is, maar dat zien we elke keer dat het niet makkelijk is. Gisteren ook, met meer geluk dan wijsheid een ronde verder gekomen. Geluk houdt een keer op.

      1. Remco425

        Welk geluk hadden we gisteren dan? Die bal op de paal van Ziyech? Die 5 tegen 1 situatie die er niet in ging? Ajax was gewoon beter. Sorry hoor, maar qua kansen verhouding hadden we gewoon met 3-1 moeten winnen ofzo. Niks geluk…

        1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

          Remco je weet toch dat wanneer je een wedstrijd niet beslist, kansen laat liggen de tegenstander vaak met de buit aan de haal gaat. Een lullig doelpunt in de 90e minuut en al je “goede” zalen ben je kwijt. Door het jezelf zo moelijk te maken heb je het jezelf dus wederom niet makkelijk gemaakt.

  14. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Een flinke sterke aansprekende tegenstander was beter geweest. Daar presteert Ajax vaak beter tegen.

      1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

        Maar hebben we meestal wel naar een geweldige wedstrijd zitten kijken. Iets winnen waarvan ik niet heb genoten hoeft nu eenmaal niet van mij.

Comments are closed.